Bağlan

View Full Version : Fikret Eren / Bahçe

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7 8

limon
23-11-2009, 09:30
Tırtıllar Lahana türlerinin yapraklarını çok seviyorlar. Organik mücadele için, bahçeye bir kök Lahana dikilebilir diye düşünüyorum. :) Çünkü eğer Lahana varsa diğer hiç bir bitkiye uğramıyorlar. (Tecrübeyle sabittir)

Tırtıllar bu kadar sevdiğine göre, Lahananın yapraklarının çok faydalı olabileceğini düşünüyorum.

Bahçeli eve taşındığımız yıl Sardunyalarıma dadanan tırtıllar için ilaç istediğimde, Ziraat mühendisi arkadaş, "Bırakın yaşasınlar, doğanın dengesini bozmayın, topu topu bir ay kadar yaşayacaklar havalar soğuğunca kalmayacaklar zaten demişti" O cümle bana çok şeyi anlattı. Bu işi ticaret için yapmayıp bizim gibi hobi amaçlı ilgilenenlerin, tüm bahçeyi sarmadıkça, tırtıla, böceğe çok ta kafayı takmaması gerektiğini düşünüyorum. Fikret Bey gibi elle mücadele en güzeli bence de. Varsın delik yapraklı ama ilaçsız sebzelerimiz olsun. İlaçlıyı yemediklerine göre muhakkak bir bildikleri vardır diye düşünüyorum :)

fikreteren
23-11-2009, 10:58
sayın limon aynen size katılıyorum.

epsody
24-11-2009, 10:00
Sayın Fikret Eren Bahçenize gösterdiğiniz özeni takdir ederek çalışmalarınızı beğendiğimi belirterek, müsadenizle kendi toprak bilgilerime dayanarak bir tavsiyede bulunmak isterim bahçenizdeki topraklarınıza uyguladığınız hertürlü bitki besin maddeleri ve gübrelerinin yanında leonardi'ti vede humik asitleride uygularsanız, bu uygulamalarınız artı değer kazanarak hem bitkileriniz besin maddelerinden daha iyi yararlanacak hemde topraklarınız daha düzenli bitkiler yetiştirme özeliği kazanırken uygulamış olduğunuz kimyasallar çevre ve toprak kirliliğine maruz kalmıyacaklardır.

Arkadaşım çalışmalarınızda başarılar dilerken bahçenizde esenlikler içinde dini bayramınızı da yakınlarınızla birlikte sağlık ve esenlik içinde geçirmenizi dilerim sevgiyle kalın saygılarımla.

Kiraz
24-11-2009, 10:31
Tırtıllar Lahana türlerinin yapraklarını çok seviyorlar. Organik mücadele için, bahçeye bir kök Lahana dikilebilir diye düşünüyorum. :) Çünkü eğer Lahana varsa diğer hiç bir bitkiye uğramıyorlar. (Tecrübeyle sabittir)

Tırtıllar bu kadar sevdiğine göre, Lahananın yapraklarının çok faydalı olabileceğini düşünüyorum.

Bahçeli eve taşındığımız yıl Sardunyalarıma dadanan tırtıllar için ilaç istediğimde, Ziraat mühendisi arkadaş, "Bırakın yaşasınlar, doğanın dengesini bozmayın, topu topu bir ay kadar yaşayacaklar havalar soğuğunca kalmayacaklar zaten demişti" O cümle bana çok şeyi anlattı. Bu işi ticaret için yapmayıp bizim gibi hobi amaçlı ilgilenenlerin, tüm bahçeyi sarmadıkça, tırtıla, böceğe çok ta kafayı takmaması gerektiğini düşünüyorum. Fikret Bey gibi elle mücadele en güzeli bence de. Varsın delik yapraklı ama ilaçsız sebzelerimiz olsun. İlaçlıyı yemediklerine göre muhakkak bir bildikleri vardır diye düşünüyorum :)

Latin çiçeği de tırtılların sevdiği bir bitki, lahanaları korumak için yanına latin çiçeği ekiliyor.

incikarsan
24-11-2009, 11:22
Ellerinize ,gonlunuze saglik ne guzel bir bahce yapmissiniz.Bunlarin hepsi emek ,ozveri ve tabii ki sabirla oluyor.Bitkilerin buyumesi yillar aliyor.Ancak bebek buyutur gibi her asamasi farkli bir zevk verdigi icindir ki yillar icinde nasil buyuyup serpildiklerini anlayamadan bir de bakiyorsunuz ki karsinizda kocaman birguzellik olusmus.Cicekleriniz cok saglikli masaallah.Guzel bahcenizde sevdiklerinizle bir arada nice mutlu yillar gecirirsiniz insaallah.Dana burnu ile mucadeleniz ilgimi cekti .ilk firsatta deneyecegim.

fikreteren
24-11-2009, 13:35
Teşekkürler Sayın İnci.Hersene uyguluyorum.Hem biz zararlı madde almıyoruz hemde kuşlar ölmüyor.

Sayın Kiraz yanlış mı anladım acaba latin çiceğini tırtıllar seviyormu sevmiyormu. Eğer seviyorsa lahananın yanına dikmeye gerek yok bence.Yabancı kanallarda izliyorum latin çiceğini sebze bahçelerine dikiyorlar ama lisan bilmediğim için niye diktiğini anlayamıyorum tabi.Birde şu var bu mevsimde latin çiceği bizim buralarda yaşamıyor.

Sayın Epsody güzel düşüncelerininiz için çok teşekkürler.İnşallah sizin de gönlünüze göre bir bahçeniz olur. Leonardi ve humik asit i tarım iilaçları satan yerlerde bulabilirmiyim ?

Kiraz
24-11-2009, 14:03
Tırtıllar latin çiçeğini seviyor, lahanaları korumak için yanlarına latin çiçeği dikiliyor. Ama siz çiçekleri korumak için yanına lahana da dikebilirsiniz belki.

epsody
24-11-2009, 18:17
Sayın Epsody güzel düşüncelerininiz için çok teşekkürler.İnşallah sizin de gönlünüze göre bir bahçeniz olur. Leonardi ve humik asit i tarım iilaçları satan yerlerde bulabilirmiyim ?

Sayın fikreteren gelibolu'da leonardit yoktu diretmelerim ve teşfiklerimle bu beldede satılır hale geldi, üye arkadaşlarımızdan Remzi Sarıoğlu' na ricalarımızla satıcıları buluşturarak ben temin eder durumdayım sizinde aynı şekilde sizin oradaki satıcılarla Remzi Sarıoğlunu tanıştırarak bu işi çözüme ulaştırabilirsiniz.

Sonuçta toraklarımız adına güzel bir iş çıkarmış olacağız tabii bizim bitkilerimizde bu cevherden nasibini alacaklardır

ozbey
24-11-2009, 23:29
Sayın fikreteren, çiçekleriniz ilginizin karşılığını vermişler doğrusu, hepsi çok sağlıklı ve güzel duruyorlar. Yazlığınızın arka tarafı harika bir manzara, tablo gibi. İkiz siklamenlerinizi soğandanmı yetiştirdiniz. Ellerinize sağlık.

fikreteren
25-11-2009, 16:21
sayın özbey siklamenleri migros tan almıştım.2 tane daha değişik renk aldım..

fikreteren
25-11-2009, 19:52
Artık son günleri..

Öznur
25-11-2009, 19:54
Ne kadar güzel bir gül, bayıldım! Türü nedir acaba? Ben de bulmaya çalışayım.

fikreteren
25-11-2009, 19:55
Tesbih çiceği yazın açmadı şimdi çicek açtı.

fikreteren
25-11-2009, 19:58
arkadaşım ın hediyesi mercan bitkisi ve orman dan almış olduğum tavşan memesi bitkisi

fikreteren
25-11-2009, 20:04
Çoşan siklamenler ve komşunun kızaran kartopu bitkisi

fikreteren
25-11-2009, 20:08
Bunlarda benim hasılatım.Soğuktan büyüyemeyen biberler ve pepinolar

fikreteren
25-11-2009, 20:13
İki sene evvel almıştım.Bu sene ilk defa çicek açtı. Resimde renki koyu pembe idi ama açık bir renk açtı.Adı NERİE

epsody
03-12-2009, 08:29
Sayın fikreteren leonardit bulma konusundaki mesajlarıma bir karşılık mesajınız olmadı acaba unutunuzmu. leonarditi sonbaharda uygulamanız açısından önem taşımaktadır, bahçenizin güzellikleri adına sizi uyarmak istedim sevgiyle kalın.

fatmadundar
04-12-2009, 07:59
Sn .fikreteren, bahçenizi bu sabah daha yeni gördüm. Sabah sabah gözüm gönlüm açıldı. Bahçeniz çok bakımlı, çiçekleriniz çok güzel ve özel. Elinize, gönlünüze sağlık.

Size birşey soracağım. 221 nolu mesajınızdaki son çiçeğiniz hakkında. Siz adını jakabinia carnea demişsiniz ama googleda bu adla ilgili sizin mesajınızdan başka bir not bulunamadı. Başka bir adı var mı? Bir de bu çiçek nasıl yetişiyor?
Bahçede mi, saksıda mı? Yaz mı, kış mı?
Ben bunu bir ay kadar önce bir bahçede gördüm. Sahibinden çelik rica ettim. Severek verebileceğini ama şimdi tutmayacağını söyledi. Yakında kuruyacak, baharda dibinden sürecek dedi. Belki tutar dedim, aldım. Çünkü çok eskiden komşumuzda vardı, adı fısıltı idi ama nasıl yetiştiğini bilmiyorum. Fısıltı adıyla da bir sonuç çıkmıyor. Bir de "Bu çiçeği adı nedir" sayfasında sorayım.
Teşekkür ederim.

fikreteren
04-12-2009, 08:15
Sayın Fatmadundar,teşekkür ederim.Şu anda Ankaradayım.Ormancılara ait kitaptan ismini
öğrenmiştim.dönünüce tekrar bakarım.Ben de bu çicek saksıda kışın eve alıyorum.iklime göre bahçcedede yetişiyor.ben çelikle ürettim.almışolduğum dalı suya çillendirdim.yazın çicek açıyor.harika da bir çiceği var.Ev içerisinde çiceğe bir şey olmuyor.

fatmadundar
04-12-2009, 08:42
Teşekkür ederim sn. fikreteren.
Ben de içinde perlit olan bir kaba diktim ve üzerini streç folyo ile kapattm. Kaloriferin üzerine koydum. Hala canlı ve biraz da büyüdü gibi geliyor bana. Umarım tutar.

fatmadundar
04-12-2009, 08:50
Sn sabah bu bitkinin/çiçeğin adı nedir başlığındaki soruma karşılık jacobinia carnea olduğunu yazmış. Gerçekten bu forumda buna ait başlık da varmış. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11085
Yanlızca iki harf değişikliğinden sonuca ulaşamamıştım.
Ama iyi oldu artık hiç unutmam bu adı.

fikreteren
12-12-2009, 22:05
Ankara Bauhaus tan almış olduğum çicekler.Klanchoe,selengıella,calluna, gaultheria,schlumbergera,staponatıs

Güngör Salman
12-12-2009, 22:21
Hepsi çok güzeller güle güle büyütün.

fikreteren
13-12-2009, 07:25
Teşekkürler salman .Hepsinin bakımlarını inceliyorum.

skaraca
13-12-2009, 11:40
Fikret bey,

İlk sayfadan başlayarak tamamını okudum. Tüm fotoğraflarınızı inceledim. Elinize kolunuza sağlık. Gerçekten güzel bir bahçe oluşturmuşsunuz. İmrenilmeyecek gibi değil. Maşallah diyelim.

Neredeyse yok yok. Hemen her çiçek, her renk bahçenizde yer almış. Gönlünüzce bir yaşam dileğiyle...

ozbey
14-12-2009, 20:14
Sayın fikreteren, yeni çiçekleriniz harikalar, isimleri gibi kendileri de çok özel görünüyorlar. Bu güzel çiçekleri alacak ortamda olduğunuz için şanslısınız, güle, güle büyütün. Tohumlarınız bugün yola çıktı.

aygün
15-12-2009, 19:34
"aman tanrım"
Bahçenizi gezinirken kendi kendime bunu dedim.Soluğum kesildi inanın.
Hani "güneşi gördüm" filmi var ya , ben de az önce cenneti gördüm.
Sayın fikreter yürekten kutluyorum. allah mutlulukla uzun yıllar yaşatsın bahçenizde. Darısı başıma.

fikreteren
15-12-2009, 22:45
Teşekkür ederim sayın Özbey.tohumlarınız geleince size haber veririm.

fikreteren
15-12-2009, 22:48
Sayın Aygün çok teşekkür ederim.İnşallah gönlünüzce bir bahçeniz olur.Her zaman beklerim.Çok naziksiniz.

fikreteren
15-12-2009, 22:50
Sayın SKARACA çok teşekkür ederim.Böyle aç gözlü olunca nereye gitsem oradan çicek ler alıp geliyorum. Hala da gözüm doymuyor siparişler veriyorum. hayırlısı olsun..

sevim.K
19-12-2009, 15:55
Sevgili Fikret Eren bahçenizin güzelliğine diyecek yok harika:) Siz de çok ilgilisiniz ve çok güzel bakıyorsunuz bahçenize, çiçeklerinize.

Ben her bahçenize uğradığımda sardunyalarınızda takılıp kalıyorum. Ceylan ve sakızlarınızdan çelik istemek geliyor içimden sürekli:o

fikreteren
19-12-2009, 16:40
sayın Sevim K. tabi isteyebilirsiniz.baharda hatırlatın çelik göndereyim.Bahçemi her zaman ziyaret edebilirsiniz.memnun olurum.Teşekkür ederim.

Nejla K.
19-12-2009, 18:53
Fikret bey, bahçeniz ve yeni aldığınız çiçekleriniz çok güzel... Size küpe çiçeği sözüm vardı, hatırladınız mı? Bakıyorum da kargo topraklı almıyor. Pazarda doğal küpe çiçeklerini bana getiren teyze katmerli 2 renk getirecek ama önce sizinle konuşmak istedim. Size nasıl ulaştırabilirim?

sevim.K
19-12-2009, 20:28
sayın Sevim K. tabi isteyebilirsiniz.baharda hatırlatın çelik göndereyim.Bahçemi her zaman ziyaret edebilirsiniz.memnun olurum.Teşekkür ederim.

Harikasınız teşekkür ediyorum:p Bahar5ı büyük bir sabırsızlıkla bekleyeceğim:)

cemo
19-12-2009, 21:15
Fikret bey, bahçeniz ve yeni aldığınız çiçekleriniz çok güzel... Size küpe çiçeği sözüm vardı, hatırladınız mı? Bakıyorum da kargo topraklı almıyor. Pazarda doğal küpe çiçeklerini bana getiren teyze katmerli 2 renk getirecek ama önce sizinle konuşmak istedim. Size nasıl ulaştırabilirim?

Sevgili Nejla,
ptt bu konuda sorun cıkarmıyor.
Toprak üstünü koli bandıyla iyice bantlarsanız rahatca gider.
Tecrübe edilmiştir:p

Nejla K.
19-12-2009, 21:22
Teşekkürler Sayın Cemo... 3 kg gelen bir çiçeğin toprağını azaltıp, kolileseniz bile, küpe çiçeğinin çok narin dalları var. Kırlmadan nasıl gidecek, havaların soğuması ve kargodaki sarsıntıyı Sayın Fikret Beyin, göze almak isteyip istemediğini de merak ettim. Bolca çelik göndermemi mi tercih eder yoksa kalan sağlar hesabı toprakta mı tercih eder, cevap bekleyeceğim... İlginiz için teşekkürler...

Asia
20-12-2009, 12:41
Benim pazardan küpeli aldığım adam çiçekleri geçince dalları dibinden kes acima baharda daha canlı çıkar demişti. Şu anda küpelilerin çiçekleri geçti. Ama cesaret edip kesemiyorum. Forumda aradım böyle bir bilgiye de ulaşamadım. Eğer uzman arkadaşlar dorularlarsa bu bilgiyi hem sizin işinize yara Sayın Nejla.K hem de benim. Hoşçakalın

güldeste-
20-12-2009, 18:07
68256

68257

68258

68259

68260

Bahçeniz çok güzel.İnanın bayıdım her bir köşesine... örnek alacağım bahçelerden biri olacağı kesin. Güle güle oturun.

Nejla K.
20-12-2009, 19:08
Benim pazardan küpeli aldığım adam çiçekleri geçince dalları dibinden kes acima baharda daha canlı çıkar demişti. Şu anda küpelilerin çiçekleri geçti. Ama cesaret edip kesemiyorum. Forumda aradım böyle bir bilgiye de ulaşamadım. Eğer uzman arkadaşlar dorularlarsa bu bilgiyi hem sizin işinize yara Sayın Nejla.K hem de benim. Hoşçakalın

Teşekkürler Aysel Hanım, ben de hiç böyle bir bilgiye sahip değilim. Bakalım Fikret Bey ne diyecek?

fikreteren
23-12-2009, 18:37
Sayın Nejla K çok teşekkür ederim.ben bu konuyu sayın Mutlu Mutlu ya sordum bana aşağıdaki bilgileri verdi.bana gelen koli manavlardaki delikli meyve selelerinin içine yerleştirilmişti.
"
Size gelen kolide olduğu gibi, saksıdan çıkarsın, kök kısmının toprağı dağılmayacak şekilde poşetle sıkıca sarıp bağlasın. koliye yan yatırarak kök kısmının poşetinin dış kısmından sağa sola yuvarlanmayacak şekilde iplerle sabitlesin ve üstten gelecek baskılara mukavemet gösterecek şekilde üstünü kalın mukavvayla kapatsın.

Bu şekilde fide veya gelişmiş farketmez. hasarsız veya az bir hasarla size ulaşır. "

fikreteren
23-12-2009, 18:39
Teşekkürler sayın Güldeste.Darısı sizin başınıza

Nejla K.
23-12-2009, 18:49
Tamam Sayın Fikret Bey, Cumartesi pazarda teyzeler getireceklerdi. Onlardan alınca adres bilgileri için size dönerim...

fikreteren
25-12-2009, 18:12
Almış olduğum yılbaşı çiçeği açtı.Bunu sizinle paylaşmak istedim.

güldeste-
25-12-2009, 18:16
Teşekkürler sayın Güldeste.Darısı sizin başınıza

Amiiin. Yılbaşı çiçeğiniz için gözünüz aydın. Kıskanmadım dersem yalan söylerim... biziki çok tembel:(

cemo
25-12-2009, 20:41
Benimki inatla tomurcuk halde beklemekte fikret:((
Bir acsa, cok mutlu olacağım.

fikreteren
25-12-2009, 21:00
Senini çiçek nerede duruyor.Benim çiçek odada duruyor.

imgelem
25-12-2009, 21:01
Sn fikreteren 273.mesajınızdaki son fotoğrafta pembe ve sarı yayılıcı türlerin adını bana fidanlıkta erica demişlerdi.Bakım istekleri hakkında bilgi edinebildiniz mi?

günebakan
25-12-2009, 21:15
Sn Fikreteren yılbaşı çiçeğinizin rengi ne renk öyle gümüş rengi gibimi yoksa çekimdenmi öyle .Çok güzel görünüyor ayrıca:)

almira
25-12-2009, 21:27
Çook güzel. Güle güle büyütün. Ben de rengini soracaktım. Sevgili Günebakan benden önce davranmış. Ben sadece pembesini görmüştüm.

nurcanaybay
25-12-2009, 21:44
Almış olduğum yılbaşı çiçeği açtı.Bunu sizinle paylaşmak istedim.

İlk kez görüyorum , yapma çiçek gibi duruyor.Çok güzelmiş...

fikreteren
26-12-2009, 10:30
Sayın nurcanaybay az gelişsin fide gönderirim

fikreteren
26-12-2009, 10:33
Sayın Günebakan ve Almira yılbaşı çiçeğinin 3 renk ini gördüm.Kırmızı,pembe ve beyaz bu beyaz renklisi.Ankara Bauhaustan aldım.İyi kide almışım.Teşekkür ederim.

günebakan
26-12-2009, 10:43
Teşekkürler Fikreteren:)

fikreteren
26-12-2009, 10:54
Sayın İmgelem.Teşekkür ederim.Erika; Eylül de alınan çeliklerle üretilir.Dayanıklı. Çoğu funda güneşi ve asitli toprağı tercih eder. ama erika bir miktar kireçli toprağı ve gölgeyi kaldırabilir.çiceklenme bittikten sonra budanabilir. Ben aldığım gibi bahçe toprağına diktim.ağaç altında güzel de duruyor.Yalnız değişik renk diye bauhas'tan sarısını aldım.Meğer boya maddesi ile boyamışlar.başıma da ilk defa böyle bir şey geldi.şikayet ettim ama 3 tl, çiçek için samsun dan Ankara ya 80 tl yol parasına değmez.

nurcanaybay
26-12-2009, 12:39
Sayın nurcanaybay az gelişsin fide gönderirim

Fikret bey , teklifiniz için teşekkür ederim.Ben saksıda ki çiçekleri
yaşatmakta zorlanıyorum.Görmediğimiz ne çok çiçek varmış , bu da bilgisayarın nimetlerin den biri işte.Sağlıcakla kalın.

Nejla K.
26-12-2009, 17:54
Fikret Bey, bu gün size göndereceğim küpe çiçeğini almaya gittim. Pazara getiren teyze yağmurlu havada fazla kaldığını o yüzden çiçeğin iyi olmadığını söyledi. Yaprak altları beyaz böceklerle doluydu. Bitkinin boyu çok uzun alt dallar yapraksız ve çıplaktı... O yüzden sağlıksız bir bitkiyi almadım. Takipteyim, daha küçük boyutlu ve daha sağlıklı küpe çiçeği geldiğinde alıp size göndereceğim...

fikreteren
27-12-2009, 07:43
Çok teşekkür ederim sayın Nejla K. size de zahmetler oluyor.

imgelem
27-12-2009, 21:09
Sayın İmgelem.Teşekkür ederim.Erika; Eylül de alınan çeliklerle üretilir.Dayanıklı. Çoğu funda güneşi ve asitli toprağı tercih eder. ama erika bir miktar kireçli toprağı ve gölgeyi kaldırabilir.çiceklenme bittikten sonra budanabilir. Ben aldığım gibi bahçe toprağına diktim.ağaç altında güzel de duruyor.Yalnız değişik renk diye bauhas'tan sarısını aldım.Meğer boya maddesi ile boyamışlar.başıma da ilk defa böyle bir şey geldi.şikayet ettim ama 3 tl, çiçek için samsun dan Ankara ya 80 tl yol parasına değmez.

Demeyin ben de aldım sarıdan.Üzüldüm şimdi.Neyse ki pembeden de almıştım.Ben de kaya bahçeme diktim.Teşekkür ederim aydınlatıcı bilgileriniz için.

fikreteren
04-01-2010, 17:20
Mağlum kış geldi bitkileri korumaya almak lazımdı

fikreteren
04-01-2010, 17:30
Amerikan çimi,gözbebeğim küpe,nergisler ve sıklamenler ve naihayet açan kocayemiş

fikreteren
04-01-2010, 17:33
Bahar dalı(komşu çatlatan)

almira
04-01-2010, 17:39
Sayın Fikret Eren; her mevsimin ayrı ayrı güzel olduğu sizlerin bahçelerinde bir kere daha gözler önüne seriliyor. Göz bebeğinizle ne kadar iftahar etseniz azdır. Bayıldım.

Adalet Yağcı
04-01-2010, 18:14
Fikret bey, ben de sizin gibi sarıp sarmaladım yavrularımı, eğer rüzgar uçurmzsa dondan korunacaklar.

Sizin göz bebeğiniz de pek güzelmiş gerçekten, onu açık alanda mı tutuyorsunuz?

fikreteren
05-01-2010, 05:00
Teşekkür ederim Adalet Hanım.Gerçekten o kadar çok çeşiti var ki nasıl elde edebiliriz bilmiyorum.Şu anda bir kaç çeşite sahip oldum.Bakalım koruyabilecekmiyim.Balkonda.Yazlığa gittikçe su veriyorum. O az.

fikreteren
05-01-2010, 05:02
Teşekkür ederim.Almira.Sevilmeyecek gibi mi ?Hele bir mavisi var ama ingilteredeymiş.

sabah
05-01-2010, 13:49
Siklamenli köşeye bayıldım.:rolleyes:

fikreteren
05-01-2010, 16:37
Teşekkür ederim.Oraya bir de beyaz aldım onu dikeceğim.

Zafer İnandıklı
15-01-2010, 21:04
Sayın fikreteren

Bahçenizde dolaşmaya bugün fırsat bulabildim. Gerçekten gözlerim kamaştı. Elinize, yüreğinize sağlık allah nazardan saklasın. Sevgiler, saygılar.

fikreteren
16-01-2010, 07:34
Teşekkür ederim Sayın Zafer İnandıklı.

hulyam
16-01-2010, 09:50
Sayın fikreteren, ellerinize sağlık, bahçenize de kocaman bir maşallah...denecek başka birşey yok..

fikreteren
16-01-2010, 20:32
Teşekkürler hulyam, darısı sizlere diyorum.

ezgili dünyam
18-01-2010, 13:37
Tek kelimeyle harika bir bahçe. Fırsat bulunca defalarca bakmak istiyorum. Ellerinize emeğinize sağlık. Bir gün, inşallah benim bahçemde bu kadar güzel olur.

fikreteren
01-02-2010, 07:17
Sayın Ezgili dünyam çok teşekkür ederim.

fikreteren
01-02-2010, 07:22
Limon fidem.İki adet getirmiştim.Birinde çiçek ve limon var diğerinde çok az.Ben de bunu balkonuma getirdim.Zevkle izliyorum.Bunu da sizlerle paylaşmak istedim.

sevim4
01-02-2010, 09:21
Maşallah sayın fikreteren bey.

fikreteren
01-02-2010, 18:17
Teşekkür ederim sevim4

Kiraz
01-02-2010, 18:19
Sn. Fikreteren, kış ortası bile bahçeniz çok güzel, erken bahar gelmiş.

cemo
01-02-2010, 18:34
Benim limonlar donmuşken, bu resim koyulur mu sevgili Fikret:(

Karar verdim yeni bir limon alıp, kocaman saksıya dikeceğim. Kıskandımmmm:)))

fikreteren
01-02-2010, 20:11
Canın sağolsun arkadaşım.Bendede iki adet vardı.Birini yazlıkta bıraktım birini kışlağa getirmiştim.Yazlıktaki nin çiçekleri ve küçük limonları yanmış.Evdekinin halide bu iyiki getirmişim.

jineop
02-02-2010, 15:52
Sevgili Fikret Eren,
Küpeliniz çok zarif. Limonunuz asıl komşu çatlatan. Yüreğinize sağlık...

sevim.K
02-02-2010, 17:18
Eyvah!.. Limonu görünce miniminnacık limon fidem aklıma geldi:eek: Hepsi gitti onun sağ kalması mucize olur:(

dağ çiği
02-02-2010, 22:12
Sayın Fikret eren, limonunuz çok şirin.Bahçeniz hayellerimdeki gibii, küçük bicennet bahçesi yaratmışınız.Nice seneler sağlıklı huzurlu günler geçirirsiniz inşallah bahçenizde.

bahtiyar02
02-02-2010, 22:20
Sevgili Fikret Eren;
Bahçenizin ve bitkilerinizin son görüntüleri çok güzel.
Sevgili jineop'katılmamak elde değil.Ellerinize ve emeğinize sağlık.
Saygılar

fikreteren
03-02-2010, 08:04
Çok teşekkür ederim sayın dağ çiği gönlünüze göre bir cennet Allah ta size nasip etsin.

Size de çok teşekkür ederim sayın Bahtiyar 02 tohumlarınızı il fırsatta gönderceğim.Kusura bakmayın bu aralar çok yoğunum.

fikreteren
03-02-2010, 08:05
Sayın Sevim .K ço teşekkür ederim.

fikreteren
03-02-2010, 08:07
Sayın Jienop size çok teşekkür ederim.Beyaz bir küpe çiçeği var üzerinde iki renk birden oluştuNasıl oldu analayamadım.İlk fırsatta görüntüleyeceğim.

fikreteren
04-02-2010, 10:09
Kamelyalalarımı kış sebebiyle ev içine almıştım.Kırmızı ve beyaz olmak üzere iki renki var.Şu anda kırmızı açtı.Beyaz beklemede.

fikreteren
04-02-2010, 10:16
Yıllar önce diktiğim hodan bitkisi her her yerde kendiliğinden çıkıyor.Şu anda açmış bile

fikreteren
04-02-2010, 10:21
Göz bebeklerimden küpelerim şu anda çiçek açtı.Ama beni şaşırtan bir dal iki renk olması aslı beyaz renk ama yanındaki çiçeğin taç yaprakları pembe olmuş.

sevim4
04-02-2010, 10:54
Sevgili fikret eren.
Kamelyana ve küpe çiçeyine bayıldım binkere maşallah emeklerine salık.

jineop
04-02-2010, 11:13
Sevgili Fikret Bey,
Çok güzel.

Adalet Yağcı
04-02-2010, 11:26
Böyle güzel kamelyalar yetiştirmek isterdim, hazır satılanlardan çok daha güzeller, küpeler ise çok zarifler.
Renk değişimleri tozlaşmadan kaynaklanıyor olabilir mi?

Bu mevsimde bile ruhunuzu neşelendirebilecek çiçeklere sahip olduğunuz için çok şanslısınız sayın Fikreteren.

sevim.K
04-02-2010, 11:54
Göz bebeklerimden küpelerim şu anda çiçek açtı.Ama beni şaşırtan bir dal iki renk olması aslı beyaz renk ama yanındaki çiçeğin taç yaprakları pembe olmuş.

Ne kadar zarif, ne kadar güzeller:) Güle güle büyütün küpelerinizi:)

fikreteren
04-02-2010, 11:56
Sayın Jineop ve sevim4 teşekkürler.
Sayın Adalet hanım sizede teşekkür ederim.Diğer küpe çiçeği açmadı için pek tozloşmaya ihtimal vermedim.Baharda bile birbirlerine yakın oldukları halde böyle açmadı ama bilemiyorum.Belki de olmuştur. Kamelyaların da en hoşuma gideni ebulisi ama yetiştiremedim. Aldığım büyük saksıyıda fazla sudan öldürdüm.

günebakan
04-02-2010, 18:55
Sn Fikreteren kamelya ve küpeli süper görünüyor çok canlılar. Güle güle büyütün:)

dağ çiği
04-02-2010, 22:00
Sn Fikreteren gerçekten çok güzeller.Benim elimede kamelye fidesi geçti bakim büyüte bilecekmiyim.Ahh bu site beni küpe çiçeği hastası yaptı. Yalovayı karış karış gezip küpeli arıcam galiba.Emeklerinize sağlık.

fikreteren
05-02-2010, 06:01
Teşekkürler sayın günebakan ve dağ çiği

imgelem
05-02-2010, 13:44
Sn.Fikreteren ,limonunuza bayıldım.Küçücük ağaçta ne kadar büyük ve sağlıklı görünüyorlar.Benim de kamelyalarım açmaya başladı.Sizin kırmızı dediğiniz sanki siklamen ya da pembe gibi.Eğer fotoğraf yanıltmıyorsa...
Benimkinin biri kırmızı -açmaya başladı- , biri beyaz ve diğerinin rengini açınca öğreneceğim.Bahçemde fotoğraflarını görebilirsiniz.
Sevgiyle kalın...

fikreteren
05-02-2010, 21:26
Sayın imgelem.Evet benim kırmızı dediğim kamelya pembe.Ben burada kırmızıni görünce
bendeki pembe haklısınız.Teşekkür ederim.

fikreteren
28-02-2010, 21:49
Sizlere bahçemi tanıtmaya başladığım .Ama ilk durumunu görüntüleyemeiştim.Çünkü o zaman ne biligisayarım vardı nede dıjıtal fotoğrafa makinaları.Bilgisayar sayesinde kartpostal halindeki resimleri tarayarak bilgisayara aktarabildim.Şimdi size bu bahçe kurulmadan evvel ki yakın çevremin rsimlerini görüntüleyeceğim. Aynı zamanda yok olan doğanın...

fikreteren
28-02-2010, 21:53
Ve diğer resimler....

bahtiyar02
28-02-2010, 22:05
Sevgili dostum ellerinize sağlık.Çok güzel kareler yakalamışsınız.Ancak dikkatimi çeken mesajınızın sonunda "Aynı zamanda yok olan tabiyat" demişsiniz.konuyu biraz açabilirmisiniz?
Saygılar

Vildan Sönmez
28-02-2010, 22:28
Fikret Bey çok güzel yansıma fotoğrafları izlettiniz.
Yok olan doğa derken, bu sulak alan kurudu demeyin sakın, yoksa o güzelim düğün çiçekleri de kurudu bitti demektir.

Şimdi size bu bahçe kurulmadan evvel ki yakın çevremin rsimlerini görüntüleyeceğim. Aynı zamanda yok olan doğanın...

fikreteren
28-02-2010, 23:02
Teşekkür arkadaşlar.Maalesef kimi yerinden yol geçti kimi yerlerine ise ev yapımı devam ediyor.Bunu sonraki resimlerimde göstermeye çalışacağım.

bahtiyar02
01-03-2010, 12:49
Çok üzüldüm.Doğrusu biz insanoğlu ne kadar çok tabiyata zarar veriyoruz da kimsenin kılı kıpırdamıyor.Ne yazık bizimde burda yapabileceklerimiz sınırlı.
Saygılar

fikreteren
02-03-2010, 10:30
Evimizin hemen arkasında bir yol sonra bir park yeri bıkakılıyor sonra tekrar bir ana cadde açılıyor.Böylelikte görmüş olduğunuz manzaralar yavaş yavaş yok olmaya başlıyor.Diğer resimler ise baçenin ilk ham resimleri sonradan yavaş yavaş şekillenmeye başlıyor...

fikreteren
02-03-2010, 10:35
Önce yüklemem gereken resim

fikreteren
02-03-2010, 17:41
Fotoğraf makinası yanımda olmadığı için cep telefonunuyla resimler çektim ama tam net çıkmadılar. Bhçeden topladığım nergisler ve sümbüller,iris helleborus sümbüller,nergisler,dağ menekşesi.

fikreteren
02-03-2010, 17:46
Ters lale boyu bu sene hem bodur kaldı,hemde erken açtı.Nergis,göl soğanı,

Satı Uğurtan
02-03-2010, 17:59
Sevgili fikreteren,ellerinize sağlık herşey çok güzel.

sevim.K
02-03-2010, 18:33
Benim göl soğanlarımda henüz bir kımıldanma yok:(

fikreteren
02-03-2010, 18:51
Teşekkürler Satı uğurtan ve sevim k

bahtiyar02
02-03-2010, 22:26
Hay maşallayEllerinize sağlık hepsi bir birinden çok güzel.Birde tanıdık ağlayan gelin çiçeği veya ters lale.
Saygılar

fikreteren
03-03-2010, 06:06
Teşekkür ederim Kardeşim Bahtiyar

Birol
03-03-2010, 09:22
Sevgili fikreteren
Yok olan doğa görüntüleri ne kadar içimizi sızlattıysa sonraki görüntüler o kadar içimizi ısıttı. Sümbüllerin, nergizlerin kokuları buralara kadar geldi sanki, siz bu sene bodur kaldı desenizde ters lale muhteşem. Ellerinize sağlık.

fikreteren
03-03-2010, 15:34
Çok teşekkür ederim sayın Birol.Aradan çok senelere geçtiği için alıştık.Ama resimlere bakınca içim sızlıyor.Diğer tarafan hala yok doğayı görünce bizi idare edenlere lanet okuyorum.Bir doğaya sahip çıkamıyorlar.

dağ çiği
05-03-2010, 13:10
Sevgili fikreteren size tamamen katılıyorum.Doğamızı yok ediyorlar ama bizlerde o güzellekleri korumak için elimizden geleni yapıyoruz.Fotoğraflar çok güzel nergisleriniz dee.Sağlıkla sevgiyle kalın yapıcak çok işimiz varr.

fikreteren
05-03-2010, 14:15
Teşekkürler dağ çiği. Evet havalar ısındıkça daha çok işimiz olacak.Yeter ki sağlık olsun.

fikreteren
05-03-2010, 14:27
Çok büyük özlemle bizim buralarda da olsa diye beklediğim super market nihayet Samsun da açıldı.BAUMAX ın açılşına gittim.İlk işim hemen çiçek reyonu oldu.Değiişik çiçekler ve tohumlar aldım.Bunların içinde Orkideler başı çekti.

fikreteren
05-03-2010, 14:29
Ayrıca Anadolu tohumculuktan çiçek soğanlarım da bu gün geldi.Onlartında fotğrafını çekince gösteririm.

fikreteren
10-03-2010, 19:18
Yazlığa gittim.hava çok soğuk.Kar havası var sanki.Soğuktan bahçede çalışamadım.Sadece fotoğraf çekebildim.Nergisler,yeni aldığım çuha ve muskarin

fikreteren
10-03-2010, 19:28
devam.

fikreteren
10-03-2010, 19:33
Beyaz kamelya birtürlü açmak bilmedi.

limon
11-03-2010, 11:42
Çok kişi biliyordur ama yeni bir püf noktası öğrendim. Komşu bir bahçede yıllardır bol tomurcuk verip çiçek açmadan döken Kamelya vardı. Bu yıl inanılmaz güzel ve iri çiçekler açtığını gördüm. Meğer üzerinde çok fazla tomurcuk olunca bitkinin enerjii hepsini açmaya yetmeyip dökermiş. Bu yüzden üzerinde çok tomurcuk olduğunda aralardan seyreltme yapmak gerekiyormuş. Böylece hem tomurcuklar çiçeğe dönüyor hem de çiçekler iri açıyormuş.

Fikret Bey, Kamelyanız saksıda sanıyorum, bahçeye dikseniz daha mı iyi olur acaba?

fikreteren
11-03-2010, 15:01
Sayın Limon teşekkür ederim değerli bilginiz için. ilk fırsatta çiçekleri seyretirim.Bahçeye dikmemenin iki nedeni var. 1. yazlıkta olmadığıımz için hırsızlık olayı var. 2 .Bizim yazlık çok rüzgarlı her bitki dayanmıyor ve taban suyu fazla çabuçak ölür diye dikemiyorum.Böyle çiçekleri mecburen saksıya dikip kışın ev içerisine al mak zorunda kalıyorum.

idris şenol
11-03-2010, 15:13
fikret bey küçük bir bahçe ama firdevs-i içersine sığdırılmış gibi

bitkilerinizi ekerken veya dikerken belli bir sırayı takip ederek ekim işleri yapılırsa yabani bitkilerle çapalama mücadele daha kolay olur ...saygılarımla

fikreteren
11-03-2010, 19:30
Teşekkür ederim İdris bey. Önerinizi dikkate alırım.

Adalet Yağcı
11-03-2010, 19:41
Sayın Fikreteren, birbirinden güzel orkideleriniz hayırlı olsun, gerçekten çok güzeller.
Burada Koçtaş getiriyor ama yer sorunum olduğu için alamaıyorum.

Kamelyanız da çok sağlıklı maşallah, nergisler ve çuhalar şenlendirmişler bahçeyi.

fikreteren
11-03-2010, 20:55
Teşekkürler Adalet hanım.Yer sorunu hep oldu olacak bizim gözümüz doymuyor.

dağ çiği
11-03-2010, 21:18
Syn Fikret eren,
Bahçeniz her zamanki gibi çok güzel.Nergisleriniz ne güzel açmış, çuhalarınız, kamelyanızda çok güzel.

fikreteren
11-04-2010, 07:50
Bilgisayarımdaki uzun süren arızadan dolayı resim yükleyemedim.Dün yazlığa gittim bir kaç resim çektim.Havalar çok soğuk olduğu için yazlıkta kalıpta hiç bir şey yapamadım.O yüzden havaların biran evvel ısınmasını dört gözle bekliyorum.Açmaya devam eden çöpleme,ormandan aldığım kır çiçekleri,Açan mohania,komşu çatlatan (bahar dalı)ve arasında açan şebboy(kokusu nefis),yaşamaya çalışan ve hersene aynı yerde çiçek açan sarı aslanağzı ve laleler.

fikreteren
11-04-2010, 08:11
devam

fikreteren
11-04-2010, 08:17
Yeni aldığım lale , ve kamelya ve hocam 100 den aldığım hostalar canlanmışlar.

cemo
11-04-2010, 16:02
Herşey çoşmaya başlamış. Kamelyanın rengi harika, cemo çatlatan yani:))

hüzün
11-04-2010, 17:30
laleler de hüüzn çatlatan, e tabi duvar dibinde büyümüş aslanağzını da unutmamak lazım,,

Adalet Yağcı
11-04-2010, 19:07
Sayın Fikreteren, o ne güzel kır çiçekleri öyle, ne kadar şanslısınız.
Bütün bahçeyi kaplasalar keşke, bu tarz çiçeklere bayılıyorum, yazın da açacaklardır inşallah.

Laleleriniz çok güzel olmuş, mahonia ise başka bir alem, ben onu seralarda görsem bir şeye benzetemezdim, çok güzel çiçeklenmiş.
Her şey çok güzel ve daha da güzel olacak, kolay gelsin.

fikreteren
11-04-2010, 19:56
Sevgili Cemo çoktandır bu çeşit kamelyayı arayıp duruyordum.Bulduklarmında fiatı bayağı tuzluca idi.Bunu bulunca kacırmadım.

Sayın Hüzün çiçekleri siz dostların gözü gönlü açılsın diye yüklüyoruz. Daha bir çok açacak renk var.Mor,sarı,dantelli vs.

Sayın Adalet yağcı çok teşekkür ederim.Doğada çook güzel kır çiçekleri var var olmasınada gezmek lazım.Yabancı TV.izliyorum hep bizim doğadaki çicekleri bahçede kullanıyorlar.

fikreteren
19-04-2010, 15:09
Yeni aldığım soğanları toprakla buluşturdum.

sevim.K
19-04-2010, 15:26
çiçekleri siz dostların gözü gönlü açılsın diye yüklüyoruz. Daha bir çok açacak renk var.Mor,sarı,dantelli vs.m
.

Gözümüz gönlümüz açılmaz mı bu güzellikleri görüpte:) Fikret bey bahçeniz erken coşmuş ne güzel. Bir de havalar biraz daha ısındığında görmek lazım:)

fikreteren
19-04-2010, 15:40
Bunlarda çicek tohumlar ve domates salatalık tohumları.

fikreteren
19-04-2010, 15:51
Siteden alınan küpeler bakalım ,nasıl açacaklar. datura ve rezene fideleri

fikreteren
19-04-2010, 15:57
Davetsiz misafir.Gündüz gündüz yarasa.Belli ki çatıda yuva yaptı.

Orhan Özbilgiç
19-04-2010, 16:20
Fikret Bey;
Bahçenizin, yazın en renkli bahçelerinden biri olacağı kesin.;) Son derece albenili çiçekler dikiyorsunuz. Fotoğraflarla paylaşırsınız artık.
Sağlık içinde, iyi sezonlar diliyorum.

fikreteren
19-04-2010, 16:31
Seradan aldığım küpe çiceği sanki balerin küpeye benziyor.

fikreteren
19-04-2010, 16:39
Sayın Sevim K. Çok teşekkür ederim.Dört gözle yazı bekliyorum.Daha ekecek çiceklerim var ama bir türlü yer hazırlayıpta dikemedim.

Sayın Orhan bey iltifatlarınız için teşekkür ederim.imkanlar elverdiğince birşeyler yapmaya çalışıyoruz işte.

nurcanaybay
19-04-2010, 18:51
Fikret bey;
iris'lerin rengi gerçekten çok güzel ,yaz boyu açmalarını isterdim.
Geçen yıl ,aynı firmanın aynı renkler de flox ve dalyaların dan almıştım.Beyaz dalya bordo
renkte açtı :)
Bakalım size de süpriz yapacaklar mı..

sevim4
19-04-2010, 19:27
Sayın fikreteren, elerine salik hepiside salıklı küpelerde.

dağ çiği
19-04-2010, 20:43
Sayın Fikreteren bahçenize yaz gelmiş çiçekleriniz çok güzel.Tohumdan yeşişenlerde eminim çok güzel olucak hayranlıkla izliyorum(küpelinize bayıldım).

Zafer İnandıklı
19-04-2010, 22:13
Sayın fikreteren, baharın güzel yüzü bahçenizi şenlendirmiş. Kolaylıklar diliyorum.

Sevgiler, saygılar...

fikreteren
20-04-2010, 08:23
Teşekkür edrim sayın Nurcanaybay. İnşallah beni yanılıtmazlar.seçerek aldım.
Sevim 4 teşekkürler. sizde bayağı bir çicek aldınız.Resimlerini bekliyoruz.

Sayın Dağçiği tohumları bu sene erken diktim.Bahara ancak olurlar diye ama hata yapmışım.Boyları sırık gibi oldu güneşi görmediler,bayağı fire verdim.Ölen ölür kalan sağlar bizimdir.

Güzel duygularınız için teşekkür ederim Zafer bey.

fikreteren
20-04-2010, 08:33
Yazlıktan en son görüntüler.

fikreteren
20-04-2010, 08:36
Laleler,düğün çiceği (saksıda daha bir güzel açtı),Frezya ve kendiliğinden çıkan çörek otları.( değişik renkleri var diye aldığım paketi daha dikmedim.İstiyorum ki diğer renkleri de açsın)

fikreteren
20-04-2010, 08:46
Laleler devam.yanlız hepsi bu sene aynı renk açtı.Halbuki değişik renkler çoktu.Acaba verdiğim çicek açtıran gübresinden mi oldu .Kaliforniya lalesi bunuda diğer renkleri açmadı.Gazenyalar yeni açmaya başladı

fikreteren
20-04-2010, 08:52
Japon elması her sene gibi bu senede aılara ev sahipliği bizlere ise nefis bir koku ve görüntü sundu. Sarı yoncayı ilk defa gördüm herhalde kırdan aldığım çiceklerin içinde geldi.Onunla o kadar mutlu oldum ki.

ozbey
20-04-2010, 21:24
Sayın fikreteren, deyim yerindeyse gözlerim bayram etti, bu yıl üye'lerin balkon ve bahçeleri çok güzel ve renkli olacak. Japon ayvanız çok güzel. Sanıyorum meyvesi yeniyormuş, hiç denediniz mi? Sağlıkla keyfini sürün. Elinize sağlık.

Satı Uğurtan
20-04-2010, 22:18
Sayın fikreteren,baharı seviyorum çünkü baharda gökkuşağının bütün renkleri bahçelere iniyor.Sizin bahçenizede gökkuşağı inmiş gibi.

limon
21-04-2010, 09:00
Rengarenk, içim açıldı fotoğraflarınızı görünce. Lalelerin aynı renk açması isabet olmuş bence, şahane görünüyorlar. :) Fikret Bey, elinize sağlık.

Sizin Hazeranlar da Adalet Hanım'dan mı? :) Benimkiler de pek güzel gelişiyor, yakında çiçek tomurcuğu verecek sanki?

günebakan
21-04-2010, 10:10
Sayın Fikreteren baharın rengarenk görüntüsü sizin bahçeye de ulaşmış ne kadar güzel doya doya tadını çıkarın:)

fikreteren
21-04-2010, 16:35
Sayın Özbey teşekürler.Japon elmasının meyvası yeniyor.biraz ekşi.Hanıma reçelini yaptırdım.Fena olmadı.

sayın satıuğurtan ve günebakan teşekkürler.

Sayın Limon,teşekkür ederim.Adalet hanım çicek veya tohumu almadım.

Fatoş
21-04-2010, 17:37
Sayın Fikreteren, laleriniz, erengülleriniz ,çiçeklerinizleriniz maşallah çok güzel açmışlar, ellerinize sağlık.

cemo
21-04-2010, 17:53
Sevgili Fikret

Bahar yüzünü göstermiş bahcende. Kır çiçeklerine bayıldım. Bugün ormana keşfe cıktım ne kadar güzel kekikler ve kır ciçekleri vardı. ( Yan arazimdeki çiçekleri resimledim sana imrenip:p Bir ara resim yüklerim) Sarı yonca görmemiştim hiç harika.

Bu yaz doyasıya tadını cıkartırsın bahcenin, sağlıkla inşallah.

nazlı hilal
27-04-2010, 10:21
Sayın Fikreteren bahçeniz bir harika,kaktüslerinizin aynından bendede var ama açtıramıyorum sırrını söylermisiniz,beyaz yılbaşınız çok güzel,ben yerini değiştirince tomurcukları döküldüler,nilüfer nereden temin edilir bilgi verirmisiniz,yavru ağzı ıtır çok güzel,eşinizin balkonundaki sardunyaların yanında oda zaten sardunya familyasından,ellerinize sağlık...

Adalet Yağcı
27-04-2010, 11:25
Sayın Fikreteren, laleler mükemmel açmışlar, şakayıklar da öyle, hepsi de çok canlı ve bakımlılar.
Frezyalar, hazeranlar coşmuş iyice, bahçenizi büyük bir keyifle dolaştım, siz de bu güzellikleri syrederken aynı keyifi yaşıyorsunuz mutlaka.
Ellerinize sağlık, minik sarı yonca da gerçekten çok hoş :)

fikreteren
27-04-2010, 21:43
Sayın Fatoş ve Adalet yağcı çok teşekkür ederim.
Sevgili Cemo bahçeyle uğraşmaktan canımız çıkmış vaziyette.Tadı hangimiz çıkaracak bakalım.

fikreteren
27-04-2010, 21:50
Sayın Nazlı hilal önce çok teşekkür ederim.Kaktüsler için özel bir bakım yapmıyorum.Güneş bırakıyorum ve toprak çok kuruyunca az bir su veriyorum.Aslında çiceğin yerini değiştirmemek gerikiyor.Hele tomucuktayken asla.Eşim tam bir sardunya hastası.Nereye gitsek değişik bir çicek gördükmü hemen alıyoruz.Oda bakalım nereye kadar.Sardunya ve sakız sardunyaların bir kısmını kışın kaybettik.Çicek açınca hangi renklerin yok olduğu göreceğiz.Nilüferlere gelince sitede satan vardı zannedersem.Ben buradaki çicek serasından almıştım.Sağlıkla kalın...

tturt
28-04-2010, 09:36
Sayın Fikreteren,

Bahçeniz çok keyifli olmuş, sağlık ve huzur içinde keyifli günler dilerim. Sizden daha bol fotoğraflar bekliyoruz.

fikreteren
28-04-2010, 10:32
Çok teşekkür ederim Sayın tturt.Bu sıralarda biligsayarda sorun yaşıyorum. O yüzden yeterince resim yükleyemiyorum.

hüzün
28-04-2010, 16:11
Sayın fikreteren cam güzeliniz çok minicikken açmış ne hoş, küpelileriniz de sağlıklı görünüyor, ama en dikkat çekici olanlar laleleriniz, çok çok güzeller, bayıldım,:)

fikreteren
28-04-2010, 18:51
Teşekkür ederim Hüzün. Solmaya başladılar herhalde 15 gün içinde sökmem gerekecek.Yerleri bellenerek domates ve biber dikmek için hazırlanacak. O yüzden lale ve diğer soğanları sepetlere dikiyorum.Sökümü kolay oluyor.

Nejla K.
28-04-2010, 18:58
Fikret Bey, ne çok olmuş ben bahçenize uğramayalı... Güzelliğinden hiçbir şey kaybetmemiş... Baharın bütün renkleri ve neşesi bahçenizde toplanmış gibi... Sağlık ve huzurla keyfini sürmenizi dilerim. Küpe çiçeklerinizin muhteşem görüntüleri ile yüzünüzü güldürmesini temenni ederim. Saygılar...

fikreteren
29-04-2010, 07:42
İyi dilekleriniz için çok teşekkürler.Tüm güzellikler sizlerin olsun..

hozat
29-04-2010, 08:28
Sn.fikreteren,
yetiştirdiğiniz her bitki, size teşekkür ederek cevap vermiş.

Bahçenizin her karesinde bunu hissetiriyorlar.

Eşinizin ve sizin ellerine sağlık.

fikreteren
29-04-2010, 17:59
Teşekkürler sayın Hozat

fikreteren
29-04-2010, 18:14
Bir hafta önce açmayan şakayık şimdi açtı.

fikreteren
29-04-2010, 18:24
Buda diğer şakayık bakalım ne renk açacak.Artık manolyanın son günleri..

fikreteren
29-04-2010, 18:31
Bahçemde 3 elma 1 armut ağacı mecvut.Elma ve armut ağaçlarım çiceklerini açtılar.

fikreteren
29-04-2010, 18:32
Bahçeye bir traktör koyun gübresi aldım.Bir kısmını yaydırarak belletik.İlk defa bu sene bahçeyi başkasına bellettim.

fikreteren
29-04-2010, 18:35
Bellenen bahçe ve artan gübre

fikreteren
04-05-2010, 18:26
Açan haseki küpelerim.

fikreteren
04-05-2010, 18:38
Sabah çisesi asmalaraböyle yansımış.Afrika zambağı,leylak,morsalkım

fikreteren
04-05-2010, 18:48
Doğadan aldıklarım

fikreteren
04-05-2010, 19:04
Devam ve diğer çiçekler

fikreteren
04-05-2010, 19:09
Artık lalelerin son günleri ve dantelli lale

fikreteren
04-05-2010, 19:27
ve diğerleri..

nurcanaybay
04-05-2010, 21:11
Fikret bey`;
en son fotoğrafta ki sanırım sarmaşık türü, bitkiyi tanıyamadım.Bir de afrika zambağı dediğiniz agapanthus'mu?

fikreteren
04-05-2010, 21:42
Sayın nurcanaybay evet afrika zambağı(agapanthus) diğeri ise hedera(ormansarmaşıgı) önünde ılgın (tamarix)

Adalet Yağcı
04-05-2010, 21:54
Sayın Fikreteren, gerçekten gözlerim bayram etti, bu ne güzellik, hepsi de çok güzel, ağaç şakayığınız çok zarifmiş, laleleriniz, haseki küpeleri, doğadan aldıklarınız hepsi fevkalade.

Asma yapraklarındaki yağmur damlaları çok hoştu, ellerinize sağlık.

Satı Uğurtan
Bellenen bahçe ve artan gübre

Sayın fikreteren,kalan gübreyi bizim bahçeye gönderseniz nekadar makbule geçer:)

Hasekilerin rengine hayran kaldım,çok güzeller.

Kiraz
Sn. Fikreteren, hem bahar hem yaz başı çiçekleriniz açmış, bahçeniz çok renkli. Haseki küpeleri çok güzel açmış, ben hala açmalarını bekliyorum, ilk tomurcuğunun yarısını salyangozlar yemiş. Ilgın da sanki sarmaşığın çiçeği gibi gözüküyor.

dağ çiği
04-05-2010, 22:05
Sn Fikret ne kadar canlı ne güzel çiçekleriniz.Her çiçek birbirini öyle tamamlamışki söylücek hiç bir söz yok ellerinize sağlık.

fikreteren
05-05-2010, 06:08
ço teşekkür ederim arkadaşlar.

cemo
05-05-2010, 09:20
Sevgili Cemo bahçeyle uğraşmaktan canımız çıkmış vaziyette.Tadı hangimiz çıkaracak bakalım.

Arkadaşım sen bahcenin tadını almaya başlamışsın bile.:) Ben hala çiçekler acsın diye beklemekteyim. Afrika zambağının resmini koyman cok iyi oldu benim için. Bende, 2 kök acan bu güzel bitki nedir diye sitede sormayı düşünüyordum:) Sayende ismini öğrendim.

Ellerin dert görmesin, safasını sür her zaman bu güzel bahcenin.

fikreteren
09-05-2010, 21:36
Sevgili Cemo çok teşekkürler.

fikreteren
25-05-2010, 15:14
Henüz yazlığa taşınamadım.Her gitmem de değişik çiceklerin açtığını görürüyorum.

fikreteren
25-05-2010, 15:23
yukarıda cep telefonundan çekmiş olduğum resimler pek net çıkmamışlar.Bir kök müge çiceği almıştım çoğalmaya başlamışlar.bu arada reçellik gülüm ,papatya haseki küpesi açmışlar

fikreteren
25-05-2010, 15:26
Gazenyalarım.Bu sene bir inşaat işi çıktı.Tretuvarları ve araba yolunu yükseltmek zorunda kaldım.

fikreteren
25-05-2010, 15:33
gazenya..

nurcanaybay
25-05-2010, 19:19
Müge'nin zarifliğine bayıldım :)
Gazanyalar çok güzel gelişmiş ,hasekiler ve sanırım örümcek zambağı...hepsi iç açıyor.
Elinize sağlık.

sevim4
25-05-2010, 19:22
Hepiside çok güzel hasekiler müge ellerine salık.

Kiraz
25-05-2010, 19:59
Sayın Fikreteren, hem çiçek türleriniz çok güzel hem de tüm gayretleriyle çok güzel açmışlar, sağlıkla keyfini çıkarın. Mügeyi ne zaman dikmiştiniz?

fikreteren
25-05-2010, 23:07
Sayın Fikreteren, hem çiçek türleriniz çok güzel hem de tüm gayretleriyle çok güzel açmışlar, sağlıkla keyfini çıkarın. Mügeyi ne zaman dikmiştiniz?

Sayın kiraz a teşekkür ederim.Artık yorulmaya bşaladım herşey saksıda olunca bakım işleride fazla oluyor. o yüzden kimi soğanlı bitkileri artık toprakla buluşturuyorum.Müge yerini sevdi kendisine gölge yapan biri de var.çoğalmaya başladı.Mügeyi bir kaç sene oldu dikeli.Göndemiş olduğunuz hediye de çoştu çok nefis çicekleri var.Çok teşekkür ederim.

fikreteren
25-05-2010, 23:08
Teşekkür ederim sayın Nurcanaybay ve Sevim 4

fikreteren
25-05-2010, 23:13
Sayın Limon göndermiş olduğunuz bu güzel çicek için çok teşekkür ederim.

limon
26-05-2010, 08:25
Bu renkten denk geldiğine çok sevindim, bir de açık Lilası var onun çiçekleri cılız oluyor, bu renk daha güzel. Ben toprağa geçirdim 2 hafta önce, kökten devamlı çoğalan, bakımı kolay bir bitki, Didiscus Caeruleus. Yere geçirirseniz çiçek sapları daha kuvvetli çıkıp desteksiz durabiliyor. Dilerseniz bir destek çubuğuna tuturup dik durmalarını sağlayabilirsiniz.

fikreteren
26-05-2010, 10:08
Çok ama çok özür dilerim sizin isminiz yerine yanılşlıkla Kiraz hm.yazmışıım.Özelinize mesaj gönderdim.

fikreteren
01-06-2010, 18:55
Daha henüz istediğim gibi bir bahçe yapamadım.Mevcut çicekler açıyor.Her yazlığa gittiğimde değişik çiceklerin açması beni içok mutlu ediyor.Blkondaki çicek fidelerin hala yerlerinie dikemedim.Bir kısmı bozuldu tabi bu da moralimi haliyle bozuyor.Gözüm aç yine çicek aldım.Ama bu sefer bende olmayan clemantis çiceklerinden 2 ayrı renk aldım .Bakalım becerebilecekmiyim.Bu gidişimde yazlığa arkadaşımı götürdüm onun objektifinden yansıyan resimleri sizinle paylaşmak istedim.

fikreteren
01-06-2010, 19:01
Kaktüsler yeni aldığım petunyalar gazenyalar.

fikreteren
01-06-2010, 19:10
Arkadaşım makinasının tarihi bir ay geriden takip ediyormuş .Sevgili limon arkadaşımdan gelen çicek.çörekotu,açan 2 küpe diğerlerini sabırsızlıkla bekliyorum.

fikreteren
01-06-2010, 19:17
Devam

fikreteren
01-06-2010, 19:21
Bodur güller

hüzün
01-06-2010, 19:29
hepsi çok güzeller havuzun etrafındakiler cam güzeli ve hercai mi?

fikreteren
01-06-2010, 19:39
Teşekkür ederim Hüzün.Evet havuzun kenarındakiler hercai menekşe,cam güzeli ve begonya.Havuza bakmak için çiğniyorlar ama yine diktim.

nazlı06
01-06-2010, 20:31
Beyaz bodur karanfilleriniz muhteşem görünüyor

nazlı hilal
07-06-2010, 18:34
Sayın Fikreteren ne kadar güzel çiçekleriniz var şakayıklar kamelyalar ne kadar güzeller,bütün çiçekleriniz ne kadar güzel emeğinize sağlık valla kıskandım:p

fikreteren
11-06-2010, 16:35
Çok teşekkür ederim sayın Nazlı hilal ve nazlı 06

fikreteren
11-06-2010, 21:50
Sevgili Zeki bey göndermiş olduğu tohumlar fide oldu.Yalnız Zeki bey den ricam
bitkileri tanımadığım için içerisinde yabancı ot var mı onu seçemedim yardımcı olursa sevinirim.

gönderieln tohumlar
Eccremecorpus scaber,digitalis purpuea,aconitum carmchaelii,polemonıum caeruleum. Teşekkür ederim.

fikreteren
11-06-2010, 22:00
iris küpe ailesine yeni katılan çicekler.Ayrıca yeni iki adet clemanis aldım.

Zeki Yağlı
12-06-2010, 00:58
Fikret bey merhaba,

Bahçenizi baştan sona gezdim. Çok güzel, sağlıklı ve çeşitli bitkileriniz var. Tutkulu ve bilgili bir bitki koleksiyoncusu ile tanışmış olmaktan çok memnun oldum.

Sizi gönülden kutluyorum.

Bahçemden beğeneceğiniz bitkilerden veya tohumlarından, eğer mümkünse, örnekler göndermekten mutlu olurum. Anladım ki elinize geçen bitki ve tohumları en iyi şekilde bakıp değerlendiriyorsunuz. Gözüm arkalarında kalmayacak.

Sağlıklı, huzurlu, mutlu günler dilerim.

Selamlar

Zeki Yağlı
12-06-2010, 06:37
Sevgili Zeki bey göndermiş olduğu tohumlar fide oldu.Yalnız Zeki bey den ricam
bitkileri tanımadığım için içerisinde yabancı ot var mı onu seçemedim yardımcı olursa sevinirim.

gönderieln tohumlar
Eccremecorpus scaber,digitalis purpuea,aconitum carmchaelii,polemonıum caeruleum. Teşekkür ederim.

Fikret bey sorularınızı cevabı şöyle:

Eccremecarpus scaber:
152088

Digitalis purpurea:
152087

Polemonium caeruleum:
152089

Bu bir aster cinsine benziyor:
152086

Bu ise sanki bir ballı baba türü:
152090

Biraz daha büyümelerini bekleyip öyle karar verelim.

Selamlar

fikreteren
12-06-2010, 07:19
Zeki bey değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim. En sondaki çicekten ben şüphelenmiştim.Bir çeşit ot .yinede size sormadan koparmak istemedim.Bahçenizdeki bitki ve çiceklerden almak benim için büyük bir zevk.Bahçemde gelen çiceklere kendi adlarının yanınıda gönderen kişilerin isimlerini de veriyorum.Teşekkürler..

finduk52
12-06-2010, 17:32
Sevgili Fikret Ağabeyciğim harika görüntüler sergilemişsiniz bize gazanyalar , küpeliler beyaz karanfiller hepsi ama hepsi çok güzeller. Çöreotu gerçekten bildiğimiz hani poğaçaların üzerine serptiğimiz onlardanmı çıkıyor. Ne güzel çiçek açıyorlarmış böyle , muhteşem ..

fikreteren
12-06-2010, 18:19
Teşekkür ederim finduk 52 daha güzellleri sizin olsun. Evet çörekotu bu.Kavurup kullandık.
Bu sene 4 renk oldu.Mavi,beyaz.pembe ve açık mavi

sevim.K
12-06-2010, 19:44
Fikret bey kaktüsleriniz ne güzel çiçeklenmiş:p

fikreteren
12-06-2010, 20:57
Teşekkür ederim Sevim k. Kaktüslere karşı pek ilgim yok ama arkadaşım hediyesi.

sevim.K
12-06-2010, 21:43
İnanmıyorum:eek: Ben nöbet tutuyorum kaktüslerimin başında çiçeklerini görebilmek için.

fikreteren
13-06-2010, 07:50
Sevim hanım üzülmeyin .Benimkiler balkonda güneş altında.Kapıdan çıkınca ilk onları görüyorum.

fikreteren
13-06-2010, 07:57
Ağaçlarda bitlerle karıncalar arasında organik bir bağ var.Bitlerin bıraktığı artıkları karıncalar yiyor.Dolayısıyla bitleride diğer hayvanlardan korumuş oluyorlar.Yabancı bir kanalda gördüm ağaç gövdesine yapıştırıcı koyuyorlar karıncaların ağaca çıkmasını engelliyorlar.Bende bunu şeffat koli bandı ile yaptım.İlişklerini kesmiş oldum sıra gözlemde.Yalnız yağmur yağınca özelliği gitti.tekrar koli bandını yeniledim.Bakalım bitlerin durumu ne olacak.

Satı Uğurtan
14-06-2010, 10:23
Sevgili Fikreteren,bahçenizi gezdim sıcak bir saatti ama olsun değdi:)
Clematis, çörek otu,süsen,küpeli ve kaktüslere hayran kaldım çok güzeller sağlıkla tadını çıkarıp, keyfini sürün sevgiler.

eyakut
15-06-2010, 21:42
Merhabalar Fikret bey,
Umarım bugünkü şiddetli karayelde bitkileriniz hasar almamıştır.Yazlığınızın yerini mesajla bildirirseniz yakın bir zamanda uğramayı düşünüyorum, tabi sizin için bir sakıncası yoksa.
Bahçeniz herzaman olduğu gibi yine çok güzel ellerinize sağlık. Mavi renkli çörekotu çok güzel görünüyor.

Ahsen
15-06-2010, 22:54
Fikret bey, bahçenizde uzun uzun dolaştım. Aman Allah,ım bu ne güzellik, hayran kalmamak mümkün değil, tam kartpostallık...Bu güzelliği şimdiye kadar nasıl farkedemedim ki? Kimbilir kaç senelik bir emeğin ürünü bu güzellik. Tebrik ederim eşinizi ve sizi.

fikreteren
13-07-2010, 16:20
Bu sene bahçeden yeterince zevk alamadım.Devamlı yağış bitkilerinde düzenini bozdu.Kimi soğanlı bitkilerim aşırı yağıştan çürüdü.(sarı zıpçıktı )Kimi gelişmedi ,kimisi ise hala çicek açacak. Bazı çicekleride bir daha yapmamaya karar verdim.Petunya ,bodur gül gibi.Sizlere çekmiş olduğum resimleri göstermek istiyorum.Önce liliumlardan başlayalım.

Güler
13-07-2010, 16:47
Sabah çisesi asmalaraböyle yansımış.Afrika zambağı,leylak,morsalkım

Agapanthus'unuz biraz değişik geldi bana. Benim bahçemdekiler farklı.

fikreteren
13-07-2010, 16:48
Liliumlara devam

Güler
13-07-2010, 16:52
Gözlerim casablanca'yı arıyor.....

Hepsi çok güzel, ellerinize sağlık.

fikreteren
13-07-2010, 16:53
devam

ciceksever70
13-07-2010, 16:53
Liliumlar cok güzeller... Keske daha uzun süre cicekli kalsalar cok asil bir cicek oldugunu düsünüyorum.

fikreteren
13-07-2010, 16:54
Güler hanım bahçeme hoş geldiniz.Çok sevindim.Teşekkür ederim.

fikreteren
13-07-2010, 16:58
Çörekotu nun diğer renkleri de olsun isterdim.Nihayet diğer renklerimde oldu.

fikreteren
13-07-2010, 17:02
yaban orkidesi,zıpçıktı,

Güler
13-07-2010, 17:03
Aaaa, pembesini ilk defa görüyorum. Beyaz, mavi, çok koyu mavi var. Pembeden tohum alabilir misiniz?

Bahsettiğim nigelyalar.

fikreteren
13-07-2010, 17:09
çan çicekleri

fikreteren
13-07-2010, 17:13
Petunyalar.Yerli petunyalar daha fazla dayanıyordu.Bu hibritler nedense dayanmıyorlar.

fikreteren
13-07-2010, 17:16
Elbette Güler hanım . .zaten onun tohumunu ayrı olarak aldım. Size de gönderirim

fikreteren
13-07-2010, 17:18
Sayın Çiceksever 70 çok teşekkür ederim.Evet keşke daha uzun süre dayansalar.Komşumun bir tanesi çicek dediğin 365 gün açmalı diyor.

fikreteren
13-07-2010, 17:25
Sıra hostalar da ama yoruldum.Daha çok resim var yüklenecek ve yarın tekrar yazlığa döneceğim.Olmassa dönüşte yüklerim.

ciceksever70
13-07-2010, 17:30
Sıra hostalar da ama yoruldum.Daha çok resim var yüklenecek ve yarın tekrar yazlığa döneceğim.Olmassa dönüşte yüklerim.

Fikret bey hostalar kisin tamamen yok mu oluyor? Ben de bu cinsinden aldim su an saksida ama kisin dayanmasi icin acaba bahceye mi ekmeliyim?

sevim4
13-07-2010, 17:54
Sevgili fikret bey, bahçen güzel petunyalara bayıldım.

nurcanaybay
13-07-2010, 18:32
Fikret bey;
Lilium'lar da çörek otları da çok güzel çiçeklenmiş ama ben çan çiçeğinin rengine de formuna da bayıldım.
Hosta'ların değişik renklerin den almadığıma pişman oldum ,gerçi benimkiler iki yıldır
hiç çiçeklenmediler ama yapakları göz dolduruyor.Bu yıl gri-mavi rengini bulursak alalım.
Yağmurun verdiği hasara rağmen rengarenk ,elinize sağlık.

Sn.Çiçeksever , hostalar kışın tamamen kayboluyor bahar da tekrar yapraklanıyor.

fikreteren
13-07-2010, 19:42
Sayın çiceksever teşekkür ederim.Nurcanaybay ın yazdığı gibi hostalar bahar da yeniden yeşilleniyorlar.Yalnız bu mevsimde yağışlardan dolayı sülükler musallat oluyorlar.yapraklarını delik değiş ediyorlar.Tabi buda kurbağaların yok olmasından dolayı onlar için bir fırsat.

Sayın Seviş 4 petunyalar güzel olmasına güzel de bende fazla dayanmıyor bunlar.Ömürleri kısa oluyor..

Sayın Nurcanaybay hostalar çok güzeller renkarenk yaprakları var.Bende bu sene tamamlayabildim.Çok teşekkür ederim.