View Full Version : Pasiflora - Çarkıfelek çiçeği
İncarnata lar....meyvesinin tadına bakamadık...ama çiçekleri harika
E.Kahraman
04-05-2021, 16:06
Pasiflora fideciklerimin (http://www.agaclar.net/forum/1605163-post742.htm) son durumları. Çimlenenlerin hepsi iyi durumda.
Nurpkmzc
02-12-2022, 17:08
Merhaba bende geçen yıl internetten aldığım passiflora edulis tohumlarını önce zımparalayıp ardından portakal suyunda beklemiştim. 6 tohumdan 2 tanesi çimlenmişti, boyları bir karış kadar olmuştu ta ki kuşlar saksıyı devirene kadar. Kökleri açıkta kalmış ve ikisi de kurumuştu:(
Nurpkmzc
02-12-2022, 17:10
Bu yıl tohum paylaşım etkinliğinden tohum alabilirsem tekrar denemek istiyorum. :rolleyes:
çiçeksever
01-09-2023, 21:06
Merhaba. Passiflora Caerulea çiçeğim kocaman oldu fakat hiç çiçek açmadı. Sebebi ne olabilir.
cemilsisik
08-07-2024, 09:20
Merhabalar
Bahçemde tel çite sardığım sarıcılardan hafta sonu gördüğüm durum karşısında hayrete düştüm. Lense baktığımda çarkıfelek diyor fakat kırmızı değil sarı renkli
olduğu için karar veremedim. Bir sürü meyva var şuan dallar üzerinde. Yeşil ve turuncu kabuklu oluşumlar vardı, turuncumsu olanı açtığımda nara benzeyen kırmızı görüntü karşısında ne yapacağımı bilemedim. Yenilebilir birşey mi bu bilenlerin yardımına ihtiyacım var?
Teşekkürler
safaguclu
18-07-2024, 19:00
Merhaba, Passiflora Caerulea, yenilebilen bir tür değil.
Çiçekleri çok güzel. Yayılıcı bir tür, bahçeyi istila etmemesi için önlem alınması tavsiye ediliyor.
Merhabalar
Bahçemde tel çite sardığım sarıcılardan hafta sonu gördüğüm durum karşısında hayrete düştüm. Lense baktığımda çarkıfelek diyor fakat kırmızı değil sarı renkli
olduğu için karar veremedim. Bir sürü meyva var şuan dallar üzerinde. Yeşil ve turuncu kabuklu oluşumlar vardı, turuncumsu olanı açtığımda nara benzeyen kırmızı görüntü karşısında ne yapacağımı bilemedim. Yenilebilir birşey mi bu bilenlerin yardımına ihtiyacım var?
Teşekkürler
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.