View Full Version : Yapı Marketlerde Satışı Olan Bitkiler
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
12
Bu fotoğrafla turu bitiriyoruz.Umarım gezmiş kadar olmuşsunuzdur.
Saygılar efendim. ;)
Saygılar bizden sayın tika ;)
İstanbulu gezdik ama degişik bir bitki göremedik 3 aşagı 5 yukarı fiyatlar uyuşuyor ceşitler aynı .
Bizde bile bunlardan fazla ceşit var artık bu kafayı degiştirmeleri gerek .
Farklı bitkileri , saglıklı ve bol ceşitleri biz ne zaman görecegiz :mad:
Sayın gilanın yurd dışındaki seraları görüyorum ben görüyorumda bizim üreticiler neden göremiyor acaba ..
Saygılar bizden sayın tika ;)
İstanbulu gezdik ama degişik bir bitki göremedik 3 aşagı 5 yukarı fiyatlar uyuşuyor ceşitler aynı .
Bizde bile bunlardan fazla ceşit var artık bu kafayı degiştirmeleri gerek .
Farklı bitkileri , saglıklı ve bol ceşitleri biz ne zaman görecegiz :mad:
Sayın gilanın yurd dışındaki seraları görüyorum ben görüyorumda bizim üreticiler neden göremiyor acaba ..
Katiliyorum,farkli turleri hep paylasimla bulabiliyoruz.Her yerde benzer bitkiler var. Sayin gilan'in paylastigi sera goruntuleri bir harikaydi.
Agac .A.Ş ye gitseydiniz daha güzel olurdu gibime geliyor bu resimlerden sonra .
Gecen gün eyüpte bir seraya ugradım gezerken bir saksı kohlera gördüm fiyatını sordum satmadıklarını cok degerli bu bitki üretime gidecek cevabı baya komik geldi .
Persianıda 2 yıl önce aldım ne oldugu hakkında en ufak bilgileri yoktu :p bazen seralarda şans güle biliyor market yerine sera gezmek daha avantajlı
Arkadaşlar, bauhaus da 13.90!a nilüfer var. Ben epeydir beklediğim için çok mutlu oldum, meraklısı varsa bilginize... :D
Sayin Tika,elinize saglik..sayenizde hem geziyoruz,gozlerimiz senleniyor,fiyatlari da ogrenmis oluyoruz..Diger gezen ve fotograflayan arkadaslarin da ellerine saglik...
Sayın Tika,
Koçtaş-Cevahir resimlerinizde yukarından aşağıya 3. resimde "Dr Lxxx" şeklinde adını okuyamadığım bir bitki var, adını biliyormusunuz acaba?
Sayın Mustix,
Yanılmıyorsam, Dr Lemon olarak ararsanız ulaşırsınız.
Sayın Mustix,
Yanılmıyorsam, Dr Lemon olarak ararsanız ulaşırsınız.
teşekkürler, ancak hiç bir sonuç yok, ismi yanlış mı yazıldı acaba?
Sayın Mustix,
Draceana Lemon olarak dener misiniz.
Güzin Çakar
12-07-2012, 17:13
Sağolsun sevgili iris41 beni kırmadı. Bu pazar günü Alibeyköy Ağaç AŞ.ye gideceğiz. Başka gelecek arkadaş olursa, isteyenlere Cezayir menekşesi fidesi ve kurdele getirebilirim.
Ne demek abla 1.2 saatin lafımı olur .zaten bende aklımda 1,2 bitki var ramazan girmeden gidip alayım diyordum ;)
Sayın Mustix,
Draceana Lemon olarak dener misiniz.
Teşekkür ederim, Dracaena 'lemon lime'olarak arattırdığımda oldu :)
, isteyenlere Cezayir menekşesi fidesi ve kurdele getirebilirim.
Bu Vinca'ların yapraklarının zehirli olduğunu okumuştum, ama bilemiyorum tabi konunun uzmanı değilim...
Güzin Çakar
13-07-2012, 10:27
Ben bir ara bildiğimiz Patlıcan'ın da zehirli olduğunu okumuştum :)
Ben bir ara bildiğimiz Patlıcan'ın da zehirli olduğunu okumuştum :)
Bakın size bir tane örnek:
Are Vinca Vines Toxic? | eHow.com (http://www.ehow.com/info_8345865_vinca-vines-toxic.html)
Both plants contain vinca alkaloids, which are toxic to humans and animals.
Sanırım şimdi anlaşılmıştır...
Böyle şeylerden evham kapmayınız sayın Mustix .
Yoksa tüm güzelliklerden mahrum kalırsınız ;)
evlerimizde balkonumuzda öyle cok zehirli bitki varki :D
Şimde zehirli diye güzelim zakkumlardan vazmı gecelim .
Kurumuş dökülmüş yaprakları ve kestigimiz dalları ben poşete koyup azını sıkıca baglıyorum sonrada ellerimi iyice yıkıyorum dikkat edilecek noktalar .
Arkadaşlar ***;bugün Bursa Anatolium Lori Marli'de dehlia ve iris soğanı vardı tanesi 1,5 tl çok tereddütte kalmama rağmen dayanamayıp aldım sizce bunlar dikime kadar dayanabilirlermi bilgisi olan arkadaş varmı acaba saygılarımla...
günebakan
14-07-2012, 18:01
Bauhause de gelin damat da denen begonyalar 3,95
Mustafa Abdal
15-07-2012, 09:43
Avcılar tarafına uğrayınca gelmişken Baumax'a uğrayayım dedim. Ankara Baumax'ın fotoğraflarını görünce oldukça heveslemiştim ama beklentim boş çıktı.
Açık bahçe kısmında kayda değer birşey yoktu. Bitkiler fazla gölgede kalmış, İç mekanda ise Ankaradaki çeşit ve canlılıkta bitki yoktu.
Bahsetmeye değer 3 husus vardı birincisi çiçeksiz ancak oldukça sağlıklı ve büyük phalaenopsis orkideler 2 tl di. İkincisi Dracaena, croton, Dizygotheca gibi bitkilerin 10-15 cm gibi küçük boyda olanları vardı.(4-5 TL) Yeri olmayanlara veya bonsai için düşünenlere uygun gelebilir. Üçüncüsüde heryerde olmayan Pachypodium lamerei(13 TL) vardı.
olumsuzluklara gelince, birincisi poşetleri çok zayıf, ikincisi küçük boydaki bitkilerin isimlerini sorduğumda isimlerinin küçük yeşil ağaç olarak tanımladığını söylediler yani sattıkları bitkilerin isimlerini bilmiyorlar. Üçüncüsü raf fiyatları ile kasa fiyatları birbirini tutmuyor. orkide alan en az 5 kişi kasada ayrı ayrı fiyatının 2 tl olduğunu hatırlatmak zorunda kaldı. ilk sorunda fiyatı sistemden değiştirmek yerine müşterinin hatırlatmasını beklediler. Alışveriş yapacaklara özellikle indirimli fiyatların kasada uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmelerini ve çift kat poşet kullamalarını öneririm.
Birdaha gidermiyim, ancak yolum düşerse belki. fiyat-kalite oranında özel birşey yok.
Güzin Çakar
16-07-2012, 14:09
Dün, sevgili iris41 ile Ağaç AŞ.ye gittik. Her zaman ki gibi güzeldi. Sipariş listelerine Clematis türlerini eklediklerini ama henüz gelmediğini söylediler. İki kere görüp almadığım Aglaonema'yı bu defa aldım (20TL). Yakınındaki diğer seraya da gittik.Pazar günleri ziyaretci almadıklarını, satış yapmadıklarını söylediler, gezemedik.
İris41 ile bitkilerle ilgili sohbetimiz sıcağa rağmen çok keyifliydi. Arkadaşımıza her şey için çok çok teşekkür ederim.
Sayın gçakar hanım efendi ( abla) cevrenize yaydıgınız sıcaklık havanın sıcaklıgını bastırdı cok neşelisiniz ;) eglenceli samimi .
Agaclar A.Şyi gezdik saklı bahce malesef nedensiz kapalıydı acayip üzüldüm :(
Aklım hala cin güllerinde en kısa zamanda alınacak :p
Sanırım her şeyde bir keramet var kalpkalbe karşıymış .
Teşekkür ederim
sevinç34
17-07-2012, 11:32
Bu küçük ev seraların görmeniz lazımhttp://http://www.altincicadde.com/urun-detay/2li-ev-serasi-1-9055-37997 bayıldım, ama linki yanlış kaydettim galiba :(
Arkadaslar, Istanbulda ozellikli orkideler satis nikta varmi? Vandalar, oncidum, , dendrobium ve digerler?
demircool
30-07-2012, 00:28
Ankara baumax de çiçeksiz orkideler 5 lira,almak isteyen varsa bilginize...
Mersin Mezitli Migrosta çiçekli ve sağlıklı orkideler 10 TL ilgilenen arkadaşlara duyurulur.
ilksenozturk
09-08-2012, 07:20
Arkadaslar, Istanbulda ozellikli orkideler satis nikta varmi? Vandalar, oncidum, , dendrobium ve digerler?
baumaxda hepsini bulmak mümkün...
canannuman
10-08-2012, 09:44
Eminönü ve Eyüpte çiçekçilerde en çok göze çarpan rozetler. Yer yer başka çiçeklerde vardı ****** ama kasa çiçek çeşitleri pek yoktu. Kasımpatı ithal gelmiş ama pahalıydılar. Kalancho var birde dikkatimi çeken :) Maalesef daha bauhausa gidemedim. Tekirdağ yenicedeki seralarda bayramda çiçek getirteceklerini söylediler. Kasa çiçekleri ve çeşitleri çok azdı. Belki lazım olur birine diye yazdım.
serkan_istanbul
11-08-2012, 07:58
izmirde bauhaus ve migrosta rozetler uygun minyatür güller var ve ben migrosun sebze meyve bölümündede limon çiçeği aldım
Gül-bahar
13-08-2012, 16:12
Atlas cicegi-epiphyllum arayışım İzmirde de devam etti. Karsiyaka Koçtaş, pratikler ve Bornova ikea, baumax, Ege Üniversitesi Ege Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezinde de aradım bulamadım. Yalnız İstanbulda biraz zorla bulunabilecek bitkilerden milli, universite ve baumax'da var. Baumax'da Japon gülü de satışta.
Charlaux
13-08-2012, 20:35
Hindistancevizleri Migros'ta gayet ucuzlamis.2 tlye hindistancevizi alip ekip denemesi yapabilirsiniz sahsen ben yapiyorum.
mmanager
14-08-2012, 08:42
Atlas cicegi-epiphyllum arayışım İzmirde de devam etti. Karsiyaka Koçtaş, pratikler ve Bornova ikea, baumax, Ege Üniversitesi Ege Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezinde de aradım bulamadım. Yalnız İstanbulda biraz zorla bulunabilecek bitkilerden milli, universite ve baumax'da var. Baumax'da Japon gülü de satışta.
Boşuna aramayın derim size İzmir de söylediğiniz o yerde varmış ama 1 sene sonra satışa sunacaklarmış .Antalya da Taner Angay serası var o 3 çeşit olduğunu ve hangi renkte olduğunu bilmediğini söylemişti...Aslında bakıyorsunuz hiç ummadığınız bir anda bir evin balkonunda görüyorsunuz....
mmanager
14-08-2012, 08:44
Hindistancevizleri Migros'ta gayet ucuzlamis.2 tlye hindistancevizi alip ekip denemesi yapabilirsiniz sahsen ben yapiyorum.
aslında ben de denemeyi düşünüyorum da önce kovada 3 gün suda bekletilecekmiş ya acaba o su tuzlu mu olacak sade mi bilgilerinizi paylaşırsanız çok teşekkür ederim.Ben interbetten izlemiştim de videosunu o yüzden sordum...
birtancan
14-08-2012, 20:16
Bayrampaşa Bauhaus'da iki tane Vanda Orkide kalmıştı, kökleri ve yaprakları sağlamdı ancak çiçeği ölmüştü. Ayrıca 1 tanesinin vazosu kırık diğeri nin hiç vazosu kalmamıştı.
Charlaux
14-08-2012, 21:41
aslında ben de denemeyi düşünüyorum da önce kovada 3 gün suda bekletilecekmiş ya acaba o su tuzlu mu olacak sade mi bilgilerinizi paylaşırsanız çok teşekkür ederim.Ben interbetten izlemiştim de videosunu o yüzden sordum...
Merhaba,
Ben normal su kullaniyorum,legene suyu doldurdum icine de hindistancevizini koydum neredeyse tamami dolu legenin,bu sayede tamami da su aliyor gibi.Acikcasi ben de dun basladim,nasil ekecegimi bile bilmiyorum :p
mmanager
15-08-2012, 08:06
Merhaba,
Ben normal su kullaniyorum,legene suyu doldurdum icine de hindistancevizini koydum neredeyse tamami dolu legenin,bu sayede tamami da su aliyor gibi.Acikcasi ben de dun basladim,nasil ekecegimi bile bilmiyorum :p
Ben de daha tecrübeli olduğunuzu düşünerek yardım istedim ...Az çok yabancı dilim var ama söylenen sözleri çevirmeye yeterli değil neyse bayramda kardeşime izletip ne demek istediğini de öğrenirsem sizlerle paylaşırım.Şimdilik bu adresten izleyin az çok bir şeyler anlatıyor..Sağlıcakla kalın...How to Grow a Coconut Palm from a Dehusked Coconut. Step-by-step.
Merhabalar benim gördüğüm hindistan cevizi dikimlerinde h. cevizinin yarısı toprağa gömülüydü.
mmanager
16-08-2012, 09:10
Merhabalar benim gördüğüm hindistan cevizi dikimlerinde h. cevizinin yarısı toprağa gömülüydü.
İyi günler benim verdiğim linkte suda ve nemli bir ortamda nasıl köklendirileceğini anlatıyordu zaten köklendikten sonra mutlaka toprağa dikilecektir,zira köklendikten sonra toprağa dikildiğindeçürüme riski azalmış olur.Önceden izlediğim bir belgeselde de havanın nemimden mi artık denizin tuzundanmı bilemiyorum hindistan cevizi meyvesi denizden kıyıya vurup duruyor çatlamış ve küçük bir fidan olmaya başlamıştı.Ben de tuzlu su olması gerekiyor mu diyerek arkadaşa sormuştum.Eğer sizin bildiğiniz bir yöntem varsa toprağa ekmeye dair paylaşırsanız sevinirim....Saygılarımla iyi bayramlar şimdiden....
Charlaux
19-08-2012, 22:51
İyi günler benim verdiğim linkte suda ve nemli bir ortamda nasıl köklendirileceğini anlatıyordu zaten köklendikten sonra mutlaka toprağa dikilecektir,zira köklendikten sonra toprağa dikildiğindeçürüme riski azalmış olur.Önceden izlediğim bir belgeselde de havanın nemimden mi artık denizin tuzundanmı bilemiyorum hindistan cevizi meyvesi denizden kıyıya vurup duruyor çatlamış ve küçük bir fidan olmaya başlamıştı.Ben de tuzlu su olması gerekiyor mu diyerek arkadaşa sormuştum.Eğer sizin bildiğiniz bir yöntem varsa toprağa ekmeye dair paylaşırsanız sevinirim....Saygılarımla iyi bayramlar şimdiden....
Ben ziplocker denılen posetlerden aldım ıcıne koyacagım,bakalım neler olacak.Hındıstancevızlerı dogal ortamında kıyıya dusuyorlar ve hava sıcak oldugu ıcın ve nem de sudan saglandıgı ıcın cımlenıyor.Fakat bu demek degılkı tuzlu su gerekıyor (bence);)
Son günlerde İstanbul Baumax'a yolu düşen var mı, hala çiçeksiz orkideler mevcut mu?
Mustafa Abdal
21-08-2012, 19:13
Son günlerde İstanbul Baumax'a yolu düşen var mı, hala çiçeksiz orkideler mevcut mu?
kalmamış
kalmamış
Cevap için teşekkür ederim...
denizakvaryumu
23-08-2012, 09:23
http://www.crocus.co.uk/images/products2/PL/00/00/00/29/PL0000002968_card2_lg.jpg
Heuchera micrantha var. diversifloia'Purple Palace Coral Bells (http://www.backtonature.net/Plants_2/Perennials_2/Heuchera-Purple-Palace-Coralbells.html)
Ankara-karşıyaka-Dallıoğluna
heuchera purple palace gelmiş...
Sonunda! Umarım devamı da gelir. ;)
Ankara Karşıyaka'dan notlar: :rolleyes:
- Yanılmıyorsam Uzman'da bir kaç çeşit clematis vardı. Gayet iyi, tomurcuklu, çiçekli durumdaydılar.
İlk söylenilen fiyat 25TL -belki pazarlık payı vardır -.
C. Armandii arayan arkadaşlara not: onu göremedim.:rolleyes:
- Dallıoğlu'ndaki Heuchera tek çeşit ancak gelenler iyi, gelişmiş durumda. Fiyatı 20-17.5TL
- Çamlıkaya'da 3 çeşit güngüzeli, 2-3 çeşit hosta vardı. Fiyatlar 5-4TL.
- Kırmızı yapraklı acer bolca gelmiş. Diğer çeşitlerden de sorarak bulmak mümkün.
ilksenozturk
28-08-2012, 12:39
bauhaus- beylikdüzünden haberler;
* sucul bitki arayanlara 13,90a çeşitli renklerde nilüferler ve su callaları gelmiş.
nilüferlerin durumu pek iyi değil ama calla'lar bulunmaz bir haber bence.
* clematis ve üzümsü sarmaşıklar 5tlye düşmüş, durumları pek iyi değil ama kurtarılabilirler.
Bahce için dekoratif ferforje bisikletler var.İligenenlere duyrulur...
Chiccy Deco Life | trendyol.com (http://www.trendyol.com/Chiccy-Deco-Life/ButikDetay/10321)
Çeşit ve fiyatlar makul fiyatta, ilgilenenler kaçırmasın...
Haftaortası Cevahir AVM, Koçtaş'a yolum düştü.
Uzun süredir gitmediğim için ne kadar süredir satışta olduğunu bilmiyorum ama 3 farklı boy orkide vardı. Büyük, minyatür ve 10 cm boyunda çiçekli orkideler. Durumları fena değildi. Fiyatları tümünün standard 19.90 .
Bunun dışında fiyatlar ve diğer bitkiler bildiğiniz gibi ama çeşit iyice azalmış ve bir çoğu fazlasıyla bakımsızdı.
08/09/2012 itibariyle Bursa Nilüfer'de bulunan Bauhaus'ta Antalya Taner Angay serasından gelmiş üç ayrı boy kaktüs ve sukulentler var.
212 outlet praktikerde çiçeksiz orkideler 5.99 ve daha eskileri 3.99 idi. çiçeksiz menekşe 1.99 tl, çiçeksiz guzmania çeşitleri büyük boy 4.99 çiçeklerin bir kısmı kötü olan kalanchoe 1.99 , baygınlık geçiren rujlar (sordum ama indirim yoktu ) 8.90 , örgülü ficus 14.9 idi, vinca rosa 2.99 tl idi. (bazı bitkiler direk firmaya geri giderken bir kaç çeşit daha ucuz fiyattan alıcısı olur satılyor , ayrıca böyle kötü olan bitkilerin satışını bazı şubeler yaparken bazıları yapmaz dendi. bunları öğrenip paylaşsak çok iyi olur.)
kozyatağı bauhause de büyük boy guzmania 10.9 menekşeler yanılmıyorsam 3.5 tl madagaskar yasemini 17.9 orkide 16.9 ithal küçük boy guzmania 4.9 tl idi. kötü olan bitkilerin satışını sordum bana firmaya geri gönderiliyor dendi.
yeşillim
11-09-2012, 08:10
Ankara Cepa bahause valla iki tane vanda mor ve eflatun çok bakımlıydılar. Fiyatını sormadım.
ilksenozturk
11-09-2012, 10:48
212 outlet praktikerde çiçeksiz orkideler 5.99 ve daha eskileri 3.99 idi. çiçeksiz menekşe 1.99 tl, çiçeksiz guzmania çeşitleri büyük boy 4.99 çiçeklerin bir kısmı kötü olan kalanchoe 1.99 , baygınlık geçiren rujlar (sordum ama indirim yoktu ) 8.90 , örgülü ficus 14.9 idi, vinca rosa 2.99 tl idi. (bazı bitkiler direk firmaya geri giderken bir kaç çeşit daha ucuz fiyattan alıcısı olur satılyor , ayrıca böyle kötü olan bitkilerin satışını bazı şubeler yaparken bazıları yapmaz dendi. bunları öğrenip paylaşsak çok iyi olur.)
kozyatağı bauhause de büyük boy guzmania 10.9 menekşeler yanılmıyorsam 3.5 tl madagaskar yasemini 17.9 orkide 16.9 ithal küçük boy guzmania 4.9 tl idi. kötü olan bitkilerin satışını sordum bana firmaya geri gönderiliyor dendi.
indirim olmadığı halde bile rujların fiyatı iyiymiş bence. umarım almışsınızdır :) iş yerime yakın ama ulaşım açısından ters bir yer 212
ruj çiçeğini istememe rağmen almadım neden derseniz üyelerden birinin satış fiyatını gördüm orda 4 tl idi yanılmıyorsam üsküdara gitmeye fırsatım olursa uğrarım inşallah. bauhause deki rujlar sağlıklı idi praktikerdekiler se son nefeste.
birtancan
14-09-2012, 19:53
Ankara Söğütözü Bauhaus'da Vanda Orkide var.
Bauhaus Etlikte büyük boy kaktüsler geldi sadece 4 çeşit var ama boylarına göre fiyatları gayet iyi 10 tl
Bu gün bende bahaustaydım , şimdiye kadar gördügüm en büyük kaktüsler bunlardı ;) cok begendigim bir tanesini aldım .
Aceleyle cektim size bir fikir verir umarım .
Bu gün bende bahaustaydım , şimdiye kadar gördügüm en büyük kaktüsler bunlardı ;) cok begendigim bir tanesini aldım .
Aceleyle cektim size bir fikir verir umarım .
Bizimkilerde aynı bu boyda bu türden oldugu için almamıştım diger 3 türden aldım . Kaçırılmayacak fırsat bence....
Diger 3 türden bende var bu yoktu ;) iyi oldu .
mmanager
19-09-2012, 07:44
Adana praktiker markette peperomia çiçeği vardı.Fiatı 10,99 TL idi ayrıca ficuslarda da kampanya vardı 90 cm likler 10,99 liraydı.Ayrıca devetabanı ve değişik çeşitler sonunda gelmeye başlamış Adanadaki arkadaşlara duyurulur....
Ankara Bauhaus Markete Güz Soğanları (Lale, Sümbül, Nergis, Lillium) gelmiş. Ayrıca, saksılı Lillium, Kaktüsler, Kalonche ve Minyatür Gül çeşitleri ile dış bahçede bol miktarda Kasımpatı ilk göze çarpanlar.
Bu aylarda acmış lilyumları almak parayı sokaga atmakla aynı şey.
Neden zamansız actırıp milleti kandırıyorlar anlamış degilim kısa sürede hastalanıp ölüyorlar :mad:
Ankara Bauhaus'a dilek ve şikayet bölmüne kaktüslerin çeşitlerin az olması hakkında yazı yazmıştım.Sagolsunlar dikkate almışlar güzel kaktüs çeşitleri gelmiş .
denizakvaryumu
25-09-2012, 14:23
Ankara Bauhaus Markete Güz Soğanları (Lale, Sümbül, Nergis, Lillium) gelmiş. Ayrıca, saksılı Lillium, Kaktüsler, Kalonche ve Minyatür Gül çeşitleri ile dış bahçede bol miktarda Kasımpatı ilk göze çarpanlar.
Bauhaus ilk açıldığı yıllarda hem güz soğanlarında hem de ilkbahar soğanlarında çok çeşit vardı hatta Türkiye'de hiç satılmayan çeşitler geliyordu...
Gittikçe onlar da lale-sümbül-nergiz vs.gibi bildik çeşitlerle durumu idare etmeye başladılar...
Charlaux
25-09-2012, 21:11
Bauhaus ilk açıldığı yıllarda hem güz soğanlarında hem de ilkbahar soğanlarında çok çeşit vardı hatta Türkiye'de hiç satılmayan çeşitler geliyordu...
Gittikçe onlar da lale-sümbül-nergiz vs.gibi bildik çeşitlerle durumu idare etmeye başladılar...
Ayni sey heryerde oluyor,Koctas,Migros ve diger tum bilindik yapi marketleri artik boyle.Goztepe'de yerini tam hatirlayamiyorum ama cok guzel bir cicekci var,bakimsizliktan olu gibi duran mavi kaktusumu 3 liraya oradan aldim biraz ugras simdi cok guzel ;)
Kucuk bir not Koctas'in bonsaileri gayet saglikli isteyen guvenle alabilir :))
onur şengün
27-09-2012, 16:49
Yaşadığı şehrinde veya yakınında Bauhaus olanlara imreniyorum, İzmir'de de Baumax var ama maalesef Bauhaus kadar çeşit bulamıyoruz. Baumax ilk açıldığı yıl çiçek konusunda fena sayılmazdı, en azından birkaç çeşit clematis falan getirmişlerdi, bu sene geldi geçti hala getirdikleri doğru düzgün bir şey yok. Birleşip çiçek bitki konusunda istediğimiz çeşitler için talep yazıları göndersek dikkate alırlar belki de. Ya da en iyisi İzmir'e de Baumax açılması olur, rekabet sayesinde neler gelir neler kim bilir...
Kegıthanedeki Bauhaus tam bir hayal kırıklıgı ne bitkiler saglıklı nede ceşit var.
Bahce dünyası adına hic yakışmıyor .
denizakvaryumu
28-09-2012, 08:41
Ben yapı marketlere artık çok nadir gidiyorum...
Bulunduğunuz ilde özellikle ithalat yapan peyzaj-bitki-seracılar varsa mutlaka gidin sahipleri ya da yetkili kişileri ile sohbet edin derim...
Ankara için,
Dallıoğlu
Uzman
Çamlıkaya
Dörtmevsim
Koçak
benim bildiklerim.
Bulunduğunuz ilde özellikle ithalat yapan peyzaj-bitki-seracılar varsa mutlaka gidin sahipleri ya da yetkili kişileri ile sohbet edin derim...
Ankara için,
Dallıoğlu
Uzman
Çamlıkaya
Dörtmevsim
benim bildiklerim.
Karşıyakada mıdır ?
denizakvaryumu
28-09-2012, 11:05
Evet...Çay yolunda şubesi olanlar da var..
bugün koçtaşda idim onlarca çeşissümbül,lale,nergis,çiğdem soğanları gelmiş frezya yoktu ama
Ankara için,
Dallıoğlu
Uzman
Çamlıkaya
Dörtmevsim
benim bildiklerim.
Biz de sayenizde tanımıştık bu seraları:) Çoğu ile tanış olduk. Gerçekten çok özel ve güzel bitkiler edindik. Artık Bauhaus (kaktüsler hariç) falan bizi kesmez oldu:)
İstanbulda ne yazıkki benim bildigim yok cok şanslısınız :(
Arada kacamak sera geziyorum sanki sözleşmişler hep aynı zamanda aynı tarz bitkliler , üstelik sattıgı bitkinin adını dahi cogu bilmiyor :mad:
handanhanım
28-09-2012, 22:38
İstanbulda ne yazıkki benim bildigim yok cok şanslısınız :(
Arada kacamak sera geziyorum sanki sözleşmişler hep aynı zamanda aynı tarz bitkliler , üstelik sattıgı bitkinin adını dahi cogu bilmiyor :mad:
Sevgili İris, önüne gelen sera açıyor. Her yerde durum aynı, peyzajcıların yanında saksı taşıyan adamlar, hmm bu işte para var diyip yer bulunca toptan malı alıp koyuyor.
Sonra "şu var mı" diye sorunca abla bak bi istersen vardı galiba cevabı alabiliyorsun :)
Yılmaz Yalçın
06-10-2012, 18:01
Bauhouse'ye hercai menekşeler geldi dün arkadaşlar.Tanesi 69 kuruştu.Hemen yeni balkonuma 50 adet aldım.Sarı ve mor renktekiler çok hoş ve iri idi.Ayrıca demirli balkon saksıları da 11 TL.ye düşmüş.
Mustafa Abdal
06-10-2012, 19:00
1-2 ay kadar kozyatağı bauhaustan uzak durulmasında fayda var. özellikle kaktüslerin üzeri pamuklu bit dolu. başlangıç aşaması gibide durmuyor, gariplerim bembeyaz pamuk kaplı.
serkan_istanbul
12-10-2012, 07:57
Herkese iyi günler dün akşam bauhaustaydım veliefendi yolundaki. Atatürk çiçekleri 5 tl, kasımpatılar var 3.90, menekşeler vardı 3.90, ve bir kaç değişik türde kaktüs var. Leş kaktüslerinin bazılarında çiçekte var. Atatürk çiçekleri bayada büyük ve gösterişli. sevgiler.
kendime göre
16-10-2012, 14:53
ponza taşını nerede bulabilirim saksı için hava darlık için lazım.
Burada bulabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/toprak-gubre-gida-malzeme-basili-yayin-tarla-bag-bahce-arazi-vb-satis/25999-9.htm
Ponza Taşı,İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan Tekzen'de de satılıyor.Oldukça büyük bir torba ile.Metrobüsün Zeytinburnu istasyonunda inip Marmara Forum'u gördüğünüz yere doğru yönelirseniz zaten karşınıza çıkacaktır.:)
Bu arada yine orada bulunan İstanbul Ağaça A.Ş.'nin fidanlığına giden var mı bu aralar?Hangi bitkiler satışa çıkmış?Kaç aydır yapı market,fidanlık gezmiyorum.
Ağaç aş. bazı bitkileri.:o
denizakvaryumu
19-10-2012, 10:51
İstanbul yolundaki Baumax a farklı türde ve diğer yapı marketlerde bulunmayan çiçek soğanları gelmiş...
Bazılarını buraya yazıyorum, herzaman Türkiye'ye gelmeyebilir, ilgilenen arkadaşlar kaçırmasın derim...
==============================
crocus sativus (gramı binlerce tl eden gerçek safran soğanı)
tulipa turkestanica (Türkistan lalesi)
tulipa clusiana chrysantha (her bahçede mutlaka olmalı)
tulipa dasystemon tarda
tulipa bakeri lilac wonder
tulipa pulchella violacea (pers incisi-en çabuk bitecek soğanlardan)
tulipa urumiensis
tulipa praestans fusilier
tulipa triumph washington (soğanlar çok ve iri)
hyacinthus jan bos (soğanlar çok büyük)
narcissus double cheerfulness (dikkat bu nergizin paketinde "erlicheer" yazmasa da paketin üzerindeki resimden "erlicheer" türü olduğu belli yani karaburun değil, )
==========================
NOT 1 : Markette 2 ayrı yerde soğan standı var, girişte ve içerde...
NOT 2: Birçok kişi yetişmiş tıbbi melisa arıyor, aynı yerde 8 TL ye yetişmiş büyük tıbbi melisalar var...
NOT 3:Tıbbi melisaların yanında şimdiye kadar bu kadar keskin kokulusuna şahit olmadığım kıvırcık naneler var, yetişkin büyük boy 8 tl.
NOT 4:Marketin dışarısında küçük bir yerde bazı bitkilerin fiyatı 1 TL ye kadar düşmüş...Zamanında 30-40 Tl ye satılan pergolaya sarılı ithal begonvil 5 TL ye düşmüş başka bitkiler de vardı..
NOT 5:İçerdeki taş bölümü zengin, bahçesi olanlar bu taş bölümüne bir baksın.
============================
Bu vesile ile Hollanda ya teşekkür etmek istiyorum...Doğada nesli tükenmekte olan soğanları toplayıp, üreterek tüm Dünya'ya tanıttıkları ve sattıkları için...
Bazı insanlarda "doğadaki nadir bu soğanlar üretilmeyecek-oldukları yerde kalacak ,böylece korunacak " anlayışı var...Bu anlayışta soğanların yok olup gittiğini herkes görüyor...
Ben nadir bu soğanların üretilip ticari olarak değerlendirilirse işte o zaman tam anlamıyla korunmuş olacağına inanıyorum...
Hollanda bunu yapan nadir ülkelerden...Biz de bu ülke sayesinde bu çiçekleri tüm güzellikleri ile bahçemizde canlı olarak görme fırsatını yakalıyoruz...
Bu arada Baumax a da teşekkürler, diğer yapı marketlerden farklı türde soğanları getirdiği için....
İstanbul yolundaki Baumax a farklı türde ve diğer yapı marketlerde bulunmayan çiçek soğanları gelmiş...
Bazılarını buraya yazıyorum, herzaman Türkiye'ye gelmeyebilir, ilgilenen arkadaşlar kaçırmasın derim...
==============================
crocus sativus (gramı binlerce tl eden gerçek safran soğanı)
tulipa turkestanica (Türkistan lalesi)
tulipa clusiana chrysantha (her bahçede mutlaka olmalı)
tulipa dasystemon tarda
tulipa bakeri lilac wonder
tulipa pulchella violacea (pers incisi-en çabuk bitecek soğanlardan)
tulipa urumiensis
tulipa praestans fusilier
tulipa triumph washington (soğanlar çok ve iri)
hyacinthus jan bos (soğanlar çok büyük)
narcissus double cheerfulness (dikkat bu nergizin paketinde "erlicheer" yazmasa da paketin üzerindeki resimden "erlicheer" türü olduğu belli yani karaburun değil, )
==========================
NOT 1 : Markette 2 ayrı yerde soğan standı var, girişte ve içerde...
NOT 2: Birçok kişi yetişmiş tıbbi melisa arıyor, aynı yerde 8 TL ye yetişmiş büyük tıbbi melisalar var...
NOT 3:Tıbbi melisaların yanında şimdiye kadar bu kadar keskin kokulusuna şahit olmadığım kıvırcık naneler var, yetişkin büyük boy 8 tl.
NOT 4:Marketin dışarısında küçük bir yerde bazı bitkilerin fiyatı 1 TL ye kadar düşmüş...Zamanında 30-40 Tl ye satılan pergolaya sarılı ithal begonvil 5 TL ye düşmüş başka bitkiler de vardı..
NOT 5:İçerdeki taş bölümü zengin, bahçesi olanlar bu taş bölümüne bir baksın.
============================
Bu vesile ile Hollanda ya teşekkür etmek istiyorum...Doğada nesli tükenmekte olan soğanları toplayıp, üreterek tüm Dünya'ya tanıttıkları ve sattıkları için...
Bazı insanlarda "doğadaki nadir bu soğanlar üretilmeyecek-oldukları yerde kalacak ,böylece korunacak " anlayışı var...Bu anlayışta soğanların yok olup gittiğini herkes görüyor...
Ben nadir bu soğanların üretilip ticari olarak değerlendirilirse işte o zaman tam anlamıyla korunmuş olacağına inanıyorum...
Hollanda bunu yapan nadir ülkelerden...Biz de bu ülke sayesinde bu çiçekleri tüm güzellikleri ile bahçemizde canlı olarak görme fırsatını yakalıyoruz...
Bu arada Baumax a da teşekkürler, diğer yapı marketlerden farklı türde soğanları getirdiği için....
Sayın Denizakvaryumu , Ankara da saksı içinde dikilebilecek soğanlar hangileridir ?
denizakvaryumu
19-10-2012, 13:14
Her soğanın isteği farklı....
Yukarda belirttiğim soğanların paketlerinde;
dikim derinliği,
saksıya uygun olup olmadığı,
indoor olup olmadığı,
çok senelik olup olmadığı (piyasada satılan çoğu soğanlar özellikle laleler artık tek senelik olarak üretiliyor-bir şekilde her sene satın alınması için çok senelik geni yok edilmşi durumda, benim tavsiyem tek senelik soğanlı bitkilerin alınmaması yönünde, )
kokulu olup olmadığı
dikim zamanı
çiçek zamanı
belirtilmiş durumda...
Çok çeşit olduğu için satın alınan soğanın paketine bakıp istediğiniz türe karar vermelisiniz.
Ankara'da yaşadığınız ve soğanlı bitkiler diktiğiniz için sormuştum.Açıkcası daha Net bir cevap beklerdim.
denizakvaryumu
19-10-2012, 13:57
Sizin aradığınız detaylı bilgiler forumun ana bölümünde var, bir göz atın derim.Bu bölüm marketlerden haberler bölümü :)
kelebek çalısı
19-10-2012, 16:46
Ben Cevahir Koçtaş' tan aldığım için yolu üzerinde olanlar için nergis soğanlarına göz atmalarını tavsiye ederim. Çok çeşit var. Ben ancak beş türünü seçebildim, tümü sağlıklı ve iri soğanlardan oluşuyor.
Agaclar.A.Ş. ne kadar da güzelmiş.Fotoğraflar çok güzel.Ben hiç gitmediğim için merak ediyorum.Hala da gidemedim. :)
Sayın Tika neden duruyorsunuz hala ;) cok şey kacırıyorsunuz buna emin olun şu sıra .
Bu gün gittim hala kendime gelemedim .
Üşeniyorum sanırım,bir de oraya giden minibüsler Mecidiyeköy'de tam nereden kalkıyor,bilmiyorum.
Bana cok yakın şanslıyım bu konuda bu arada bir kaktüs aldım nasıl kacırmış arkadaşlar gözden görünce inanamadım :p muhteşem
bugün koçtaş trabzon a gittim ve çok güzel ve değişik türlerde soğanlar gelmiş işte resimler
http://f1210.hizliresim.com/12/q/f5rgu.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://f1210.hizliresim.com/12/q/f5rhq.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://f1210.hizliresim.com/12/q/f5rhs.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://f1210.hizliresim.com/12/q/f5rjq.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://f1210.hizliresim.com/12/q/f5rjy.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
ilginizi çektii bilmem ama sarı sümbül geldi bu yıl
canannuman
22-10-2012, 15:51
Floryada belediyenin halka açık işlettiği özellikle çok uygun fiyata kahvaltı yapmak isteyenler için altartarnatif bir yeri var. Orada yanılmıyorsam Alibeyköyde ana merkezi bulunan büyük fidan satış yerinin ufak bir satış noktası var.
Kasımpatıların bir kucak dolusu çapında olanları 24 milyondan edindim. 45 veya 50 milyondu daha büyük çapta olanlarıda vardı. Ancak kasımpatıların albenisi 24 milyonluklara göre daha azdı.
En ufak boyları dahi dolgundu ve 3 TL idi. daha gösterişlileri 7.5 TL ye vardı.
Ancak en ekonomik ve gösterişli boyu 24 TL olanlardı sanırım. Büyük yarım top biçiminde çok güzellerdi.
Ayrıca Sukkulentler 4 TL. hatta sarı yeşil yapraklı penbe çiçekli bir sukkulent 2 civarı, Sıklamenler 6-7 TL civarı, Ayrıca sukkulent minik toprak saksıda şık arajman 11 TL.
Ayrıca iri ve tek ekilmiş sukkulent geyik boynuzu gibi şekli vardı yapraklarının 7.5 tl. civarında idi. 15 TL civarında 3lü küçük metal saksı çeşitleri vardı. Mevsimlikler ilk göze çarpan hercai 500 krş idi.
Aklımda kalanlar bunlar. Soğanlılara rastlamadım.
Yalnız sukkulent, kasımpatı ve sıklemenler yeni gelmişti ve çok canlı gürbüzdü.
Ben kasımpatı ve sukkulent çeşitlerinden aldım. 4 TL ye inanılmaz uygun büyüklükte çeşitler vardı. Çok mutlu edici bir sabahtı benim için. İnşallah fırsatı olan oraya uğrar 4. tl lik sukkulentler asla pişman etmeyecek gibi güzeldi. Tek sorun seçim yapmak zorunda kalmak oldu benim için. Bütçe 1 ondan 1 bundan alınca zorlanıyor sıkıntı bir o var. Onun haricinde hepsi güzeldi.
Açalyalarda güzeldi ama fiyatını unuttum.
canannuman
22-10-2012, 16:03
Kırmızı balonlu psalis diyesim geldi satışı vardı fiyatını unuttum. Ama çok güzeldi.
Kıvır kıvır yapraklı ruj bitkisinin yaprakları kalınlığında sarkan saksıda bitki vardı çok güzeldi ama fiyatı 50 TL civarı dedi çok hoş duruşu vardı.
Sayın canannuman yüreginize saglık haberler güzel ;)
Birde resimle süsleseydiniz suculentleri merak ettim .
iris41, bir duyumlara göre heuchera almışsınız. Ne çeşit ve nereden, onun da detaylarını alalım. ;) Kuşlar o kadarını söylemedi. :D
Sayın Gilan . Agaclar.A.Ş nin bence en güzel süprizi Heuchera lardı renk renk ilk defa canlısını gören biri olarak pembe kıvırcıklar cok hoşuma gitti bende
Heuchera marmalade aldım ;)
denizakvaryumu
23-10-2012, 09:54
Heuchera marmalade ....
sonunda Türkiye'ye gelmiş demek ki...
İstanbul'daki arkadaşlar bu şöleni kaçırmasın derim... :)
Renk renk dediğinize göre başka farklı çeşitleri de vardı demek ki. Sonunda heucheralara kavuştuk mu o zaman?
Ağaç A.Ş.'ye yolu düşen arkadaşlardan fotoğraf bekliyoruz. :)
mmanager
24-10-2012, 15:55
Adana da yaşayan arkadaşlar koçtaş ve praktikere sarı renkte paskalya kaktüsü gelmi sonunda.Geçen sene neden sarı renkte göndermiyorsunuz diye bir çok mail atmıştım acaba dikkate aldılar mı diyorum kendi kendime.....
Sayın gilan Evet 3 renk 3 ceşit vardı , koyu kırmızı ve birde bordo patlıcan renkte ;)
Sonbahar bana hüzün versede fazla kasvetli geliyor , sarı rengi seviyorum ;)
Heuchera marmalade ....
sonunda Türkiye'ye gelmiş demek ki...
İstanbul'daki arkadaşlar bu şöleni kaçırmasın derim... :)
iris41 balkon sayfasına aldığı bitkinin fotoğrafını koymuş, gerçekten de kaçırılacak gibi değil. ;)
http://www.agaclar.net/forum/1036887-post75.htm
serkan_istanbul
31-10-2012, 18:31
Bayrampaşa bauhausta phal orkideler 9.90 , yumrulu begonya vardı 3.90 sanırım, kasımpatılar vardı 3.50 dikatli alınırsa bazılarının üç ayrı kök üç ayrı renk olduğunu görecekler. Buda üç bitki demek, giriştede orkideler vardı phal onlar 27 yazıyodu, içerde başka bir bölümde 17.90 , karışık çalı yazıyodu minik çiçekli 3.50, clamatisler vardı sağlıklı ama aynı renk 9.90, askılı saksılara ekili ama gereksiz görünen sarkıcı formda olmayan kasımpatılar vardı 11 liraydı. Orkideler indirimli olanlar arasında çok sağlıklı olanlar mevcut. çiçekleri geçsede ama iyi bakıp alınız. Ve çiçek soğanları da vardı. Sevgiler
demircool
10-11-2012, 00:04
Ankara bauhause de bugün yeni kaktüsler ve sukulentler gelmiş bulunmakta...ben bir çok bitkiyi burada görüp yakından görme fırsatı yakaladım bauhause de bugün..2 tanede çok istediklerimden aldım.ilgilenenlere duyurulur.
Denizardacan
11-11-2012, 00:24
Ankara bauhause de bugün yeni kaktüsler ve sukulentler gelmiş bulunmakta...ben bir çok bitkiyi burada görüp yakından görme fırsatı yakaladım bauhause de bugün..2 tanede çok istediklerimden aldım.ilgilenenlere duyurulur.
Fiyatlar ne civardaydı sevgili Demircool, gitmeye korkuyorum da :D
demircool
12-11-2012, 00:32
Fiyatlar ne civardaydı sevgili Demircool, gitmeye korkuyorum da :D
Fiyatları en küçük boyları 4 liraydı daha büyükleri 7-9 tl civarıydı.3 lü kaktüslerde vardı onlarda 9 tl gibi bişeydi sanırım...
Haber verseydiniz de birlikte baksaydık :)
demircool
13-11-2012, 14:49
Haber verseydiniz de birlikte baksaydık :)
Seni uzun zamandır göremedim cnm gidişim ani oldu.yeni bir fotoğraf makinesi almak için gitmiştik alelaceleyle yani:( bu ayın 15inde baumaxe yeni modelleri gelicekmiş isterseni beraber gidelim çocuklarla :rolleyes:
Seni uzun zamandır göremedim cnm gidişim ani oldu.yeni bir fotoğraf makinesi almak için gitmiştik alelaceleyle yani:( bu ayın 15inde baumaxe yeni modelleri gelicekmiş isterseni beraber gidelim çocuklarla :rolleyes:
Peki ben numaramı vereyim.. Haberleşelim ama bu hafta uygun değiliz annemler bizde :(
umarım mum çiçeğimi de unutmadın :)
kartal124
16-11-2012, 12:16
Melisa çalısı Buhause'da 9.90 TL.Meraklılarına duyurulur.
demircool
16-11-2012, 22:44
Peki ben numaramı vereyim.. Haberleşelim ama bu hafta uygun değiliz annemler bizde :(
umarım mum çiçeğimi de unutmadın :)
Eşimin işi gereği oradan geçerken uğradım ben birsürü yeni çiçekler geldi ben ordayken..kasımpatı,sıklamen,begonya,onbiray... ama kaktüs ve sukulentlerde yeni yoktu belki pazartesi gelebileceğini söyledi bir eleman..bende gene anneme gideceğim memlekete yani 2 hafta kadar yokum.olmassa gelince bize beklerim :rolleyes: oğlunu unutamıyorum zaten... :rolleyes:
Kartal sahil yolundaki serada tek dal beyaz çiçekli orkideler 10 tl. Ayrıca yetişkin hoya carnosa da gördüm, fiyatı yazmıyordu. Yine aklımda kalanlardan; lavanta 6 tl, hercai menekşe kasayla 25 tl, taneyle 0,75 tl. Meraklılarına duyurulur.
Eşimin işi gereği oradan geçerken uğradım ben birsürü yeni çiçekler geldi ben ordayken..kasımpatı,sıklamen,begonya,onbiray... ama kaktüs ve sukulentlerde yeni yoktu belki pazartesi gelebileceğini söyledi bir eleman..bende gene anneme gideceğim memlekete yani 2 hafta kadar yokum.olmassa gelince bize beklerim :rolleyes: oğlunu unutamıyorum zaten... :rolleyes:
Biz de sizi unutamadık :) Ben de beklerim :) haberleşir buluşuruz :) Öptük küçük meleği...
serkan_istanbul
29-11-2012, 13:27
bu günlerde bauhaus veya başka yapı marketlere giden yokmu. teşekkürler.
kartal124
29-11-2012, 16:36
Tekzen, bauhause vs klasik bildik şeyler mevcut, yenilik yok.
Bauhause'da süs lahanaları 3.5 TL, sıklamen, açelya,vs 3-5 TL arası,minyatür güller 5.90 TL .çuha 1 TL hercai menekşe 0.60 krş...
Charlaux
29-11-2012, 21:48
Besiktas Motor Iskelesinin yaninda kaktus satan guzel bir stand var,bir gidin bakin derim.Fiyatlar pahali,urunler degisik (yapi marketlerinde goremedigim pek cok tur vardi),pazarlikla da insancil fiyatlara indirebiliyorsunuzdur.Yapi marketlerinde gorebilecegimiz (ki bence Agac A.S'den daha hos kaktusler vardi,sadece kucuk boyutta olanlari kastediyorum) turlerden daha ilginc fakat ayni fiyata.Yolunuz duserse bir gidin bakin derim,pisman olmayacaginiza eminim :p
Orhan Özbilgiç
10-12-2012, 18:54
İstanbul'a gelir gelmez ilk görmek istediğim yerler gitmeye başladım.
Önce Marmara Forum Bauhaus'a gittim.
Kaktüsler'in dışında kayda değer yeni bir şey yoktu. Fotoğraf çekmeye değmezdi.
Evet. Çeşit çeşit kaktüsler, 2.90, 3.90 tl.den başlayan fiyatlarla satılıyorlar.
Tekzen'de ise, biraz daha fazla çeşit vardı.
Orada; Sıklamenler, Cytisus Racemesus (Süpürge otu), Shefleralar, Mazılar,
Pieris Japonica (Üç değişik tür),
Buxus (Şimşir) ve birkaç değişik bitkinin fotoğraflarını çektim.
353063
353064
353065
353066
353067
Orhan Özbilgiç
10-12-2012, 18:57
353080
353081
353082
353083
353084
Orhan Özbilgiç
10-12-2012, 18:59
353088
353089
353090
353091
353092
Orhan Özbilgiç
10-12-2012, 19:03
353093
353094
353095
353096
353097
Orhan Özbilgiç
12-12-2012, 14:25
Birkaç saat önce Yenibosna Koçtaş...
353612
353613
353614
353615
353616
Orhan Özbilgiç
12-12-2012, 14:31
353617
Fenerler 13 lira...
353618
353619
353620
353621
Orhan Özbilgiç
12-12-2012, 14:39
Metal çocuk maketleri(Saksılık) çok şeker.;)
353625
353626
353627
353628
353634
serkan_istanbul
22-12-2012, 13:55
Byarampaşa bahausta yeni orkide çeşitleri gelmişti oncidium sarı yeniydi, cattleya vardı, phal yeni gelmişlerdi fiyatlar 17.90 civarında. Yılbaşı çiçekleri vardı, kalonşolar fiyatları uygundu. Bahçe bölümğnde kar vardı dıştarafta.
serkan_istanbul
22-12-2012, 13:56
Praktikerde 14.50 tl ye tek saplı orkide phal. Yılbaşı çiçeklerinin içi geçmişti yazık olmuş hepsine, fakan phal orkideler çok sağlıklıydı tek sap fakat bir çokta yeni sürgünler vardı. BAYRAMPAŞA PRAKTİKER İSTANBUL FORMUN ORDAKİ
yeşillim
23-12-2012, 00:17
Merhaba, başlığa şöyle bir bakayım dedim. Zamanım kısıtlı ama biliyorum ki yılbaşı nedeniyle yapı marketler çiçeklerle donanır. Çarşamba günü Bauhause a, yeni bitkiler gelir orası tamamdır. Hoş salıya kadar izin var ama hele yolcunun işi belli olmaz:)
Ankara da nerede ne var Ankaralı arkadaşlar..
Teşekkür ederim.
Charlaux
23-12-2012, 18:46
IKEA'ya cok guzel-saglikli orkideler gelmis buyuk ve mini boylari mevcut bir sekilde.Renk cesitliligi boldu ( bir amatorun sevebilecegi kadar) benim aldigim phalaenopsis orchide'in mini orchide'i oldu;14,99 tl ydi boyutu cok hosuma gitti yavruluktan yetistirmek :D Bal rengi buyuk orkide de ilgimi cekmisti ama al da dedirtmedi,kucukler daha ilgisini cekiyor galiba insanin :) Buyukler de 22 tlydi,yeni gelmisler herhalde cunku dedigim gibi gayet hos durumdaydilar.
yeşillim
24-12-2012, 10:04
Ankara Cepa Bahausa lilyum saksıda birkaç kök çiçekli 12. 90tl ben aldım çok güzeli kokulu cinsinden.
yeşillim
24-12-2012, 20:52
Ankara Forum Outlet
serkan_istanbul
25-12-2012, 15:57
cevahir koç taştada bir çok yeni bitki vardı güller, atatürk çiçekleri, phal orkideler 21.90 tek dal çiçekleri olan , iki dalı olanlar 29.90, minyatür orkideler 19,90, siklamenler ve bir çok çeşitler vardı orkideler yeni gelmişler.
Miinyatürler derken derken kastınız minyatür orkide mi? Eğer minyatür orkideden bahsediyorsanız ne yapıyor bu yapı marketler böyle? Yalova'da ithalatçısı Haziran'da 5 (Beş)TL ye satıyordu. Birde onlar toptan alıyorlar. Yani bu kadar da kar payı olmaz ki!
Nasıl oluyorda onca bitkiyi cürütüp cöpe atıyorlarsa öylede ker payı koyuyorlar sayın skaraca :mad:
Siz birde yuroflorayı bir gezin ;) bitki ölmüş saksı kalmış hala etiket üstünde utanmadan alıcı bekliyor . İşin garibi alanda oluyor .
Evet sayın iris41. Uygun bir fiata satsalar belki sürümden şimdikinden fazlasını kazanacaklar. Ama hem aşırı kar payı ile satmaya çalışıyorlar, hem de her partide onlarca bitkinin bakımsızlıktan kurumasına neden oluyorlar.
bazen ölmek üzere olan bitki için daha düşük fiyat talep ettiğimizde satıcıdaki tepki ya hep ya hiç. istedikleri parayı vermeyince bitkinin ölmesini umursamıyorlar ne yazık ki:(
Charlaux
27-12-2012, 17:44
Ben yapi marketlerinden alisverisimi yapmayi pek tercih etmiyorum ama yaparsam da IKEA'dan yapiyorum cunku fiyatla kaliteyi paralel tutabilmisler.Aldigim minyatur orkide 15 tl'ydi ancak sari renkli bir phalenopsis ve cok saglikliydi;eve aldigimda cicek dokmedi acti bile daha fazla :D Saksilarimi da genellikle oradan aliyorum,basarili ve sanatsal buluyorum (seri uretim de bulunan turden,onunda ayri bir skalasi var tabi :) ) Onun disinda sezonluk bitkileri cok guzeldir,hele ilk zamanlarinda satilan bardaktaki o su bitkileri : muhtesemdi :eek:
Orhan Özbilgiç
27-12-2012, 18:25
Yapı marketler binlerce çeşit ürünle son derece cezbedici mekanlar.
Ama fiyat konusunda bazen çok acımasızlar.
357655
357656
Bahçemde bulunan Pieris Japonica, Acer, Rhododendron gibi bitkiler için, geçen yıl Bauhaus' tan, fotoğrafta görülen gölgeleme ağından iki metre aldım. Yani 4 metre kare. Yaklaşık 22 lira vermiştim.
Fiyatlar yine aynı.
Ama bu gün internette, Unkapanı Köprüsü altındaki, çuval ve torba satıcılarında, Bauhaus'ta metre fiyatı 10.80 olan 2 metre enindeki gölgeleme ağının, 3 ile 4.5 lira aralığında olduğunu görünce şaşırdım.
Ve gittim. Gerçekten doğruydu. 3 liralık olanından 4 metre aldım, geldim. Yani dört kat fazlasını yaklaşık aynı paraya aldım. 12.00 liraya.
gülenmelek
27-12-2012, 18:42
Hep iyi yönlerini göstermişiz ama gerçekte 4 4'lük değiller bence de.
Bauhaus'ta 3'lü kaktüsler satılır, fiyatları 9.90._ galiba. Bir saksıda 3 tane olması gerekirken bir seferinde baktım 2 tane var. Biri çok değişik ve güzel, bende olmayan bir tür, diğerinin aynısından evde var. Görevliye rica ettim. Bakın zaten biri yok, 3'lü olarak satamayacaksınız, şu beğendiğim bir tanesini tek kaktüs fiyatından vermez misiniz dedim. Hayır, biz onları geri iade ediyoruz dedi. Aslında onları da anlıyorum, giriş, çıkış, barkod, sayım felan. Kural neyse o diyorlar kısaca.
Charlaux
27-12-2012, 20:03
Hep iyi yönlerini göstermişiz ama gerçekte 4 4'lük değiller bence de.
Bauhaus'ta 3'lü kaktüsler satılır, fiyatları 9.90._ galiba. Bir saksıda 3 tane olması gerekirken bir seferinde baktım 2 tane var. Biri çok değişik ve güzel, bende olmayan bir tür, diğerinin aynısından evde var. Görevliye rica ettim. Bakın zaten biri yok, 3'lü olarak satamayacaksınız, şu beğendiğim bir tanesini tek kaktüs fiyatından vermez misiniz dedim. Hayır, biz onları geri iade ediyoruz dedi. Aslında onları da anlıyorum, giriş, çıkış, barkod, sayım felan. Kural neyse o diyorlar kısaca.
Valla hersey kuralli,kuralli tikirinda mi ilerliyor ki boyle yapiyorlar Sn.Gulenmelekcigim ;) O bitkiyi iade edecekler,iade edecekleri yer de cop kutusu olacak tahminimce.Ancak guzel turler hep Besiktas'a geliyor;daha dun baktim hala saglikli kaktusler mevcut :rolleyes:
Bitkilerde yapi marketine gidecek olursam Koctas,IKEA'dan gerceklestiriyorum alisverislerimi,Koctas'i daha cok saksidir budur sudur icin kullaniyorum.
yeşillim
28-12-2012, 07:33
Cepa
Orhan Özbilgiç
28-12-2012, 18:02
Bugün Yenibosna-Koçtaş'ta da, çeşitli orkideler vardı.
Dendrobium dahil, hepsi 21.90 tl. idi. O türün sadece beyazı vardı.
357792
357793
bugün kozyatağı bauhausede medinilla vardı 24.90 tl idi bir tane kalmıştı ilgilinenlere duyurulur. ruj 17.90 tl idi.
i_yesiltepe
30-12-2012, 01:40
izmir/ çiğli carrefour içindeki pratikerde bonsailer indirime girmiş, 40cm 89tl (99da olabilir tam hatırlayamadım) 30cm 49tl. daha küçükleride vardı boylarını hatırlamıyorum 14tl gibi bişeydi :)
ilksenozturk
04-01-2013, 07:12
beylikdüzü bauhausta indirimli ürünler köşesinde 7,5tlye cattleya vardı (çiçeksiz ama sağlıklı)
2 tlye minyatür güller vardı.
ruj çiçekleri askılı saksı ve sağlıklı bitkiler 17,90
ve çok gösterişli deve tabanları 18,90dı , taşıma sorunu olmayacaksa kaçırmayın derim.
Migros marketlere her Cuma yeni bitkiler geliyormuş. Bugün alışveriş yaparken çiçek kolileri getirdiklerini gördüm, bir kaç tane kaktüs aldım. En minik saksılarda, bir çoğunun üzerine yapay çiçekler yapıştırılmış lakin sağlıklılar. Tane 2.69. TL
Migros'a gittim bende arkadaşım söyledi güzel orkideler var diye iyiki gitmişim çift dallı Sağlıklı orkideler vardı. Almak isterseniz kaçırmayın derim. Tane fiyatı 23.50.
Orhan Özbilgiç
04-01-2013, 18:19
Marmara Forum-Bauhaus'ta, (yeni ürün olarak) 1,5-2 metre yüksekliğindeki limon ağaçları 59.90' a satılıyor.
Her birinin üzerinde 8-10 limon var. Cinsi belirtilmemiş.
359352
359353
selamlar, dolapderede bilgi üniversitesinin arkasında yokuştan yukarı doğru çıkarsanız solda gri demir kapılı serayı ( sağında hemen bakkal )göreceksiniz. daha çok salon bitkileri sattıklarını söyledi mehmet bey. haftanın 6 günü seradalar sabah 8 akşam 5. evi de seraya yakınmış zaten . gitmek isteyen olursa mehmet beyin numarası 05424342457
benim ilgimi çeken 4 çeşit ruj çiçeği vardı. bildiğimiz yerli olan 25 tl, yaprakları daha küçük olan 30 tl, yaprakları küçük kıvırcık olan 50 tl ve yaprakları daha kalın kıvırcık 50 tl. hollanda dan geldiğini söyledi. birde geyik boynuzu vardı 25 tl iki saksı gördüm. orkideler , bonsailer , kaktüs menekşe sukulent ve bir çok çeşit salon çiçeği .
ayrıca hindistan cevizi lifi karışımlı ve bir çeşit daha torf satışı varmış 3 lt, 1 tl fiyatı. (toptan satış fiyatına) yurtdışından geliyormuş torflar. toprak ve saksı satışları , dış mekan bitkileride var. bu akşam 5 e doğru ordaydım karanlığa kaldığım için çok resim çekemedim. medinilla vardı 65 tl idi. bu sefer pek sukulent yoktu.
Charlaux
05-01-2013, 23:06
ayrıca hindistan cevizi lifi karışımlı ve bir çeşit daha torf satışı varmış 3 lt, 1 tl fiyatı. (toptan satış fiyatına) yurtdışından geliyormuş torflar. toprak ve saksı satışları , dış mekan bitkileride var. bu akşam 5 e doğru ordaydım karanlığa kaldığım için çok resim çekemedim. medinilla vardı 65 tl idi. bu sefer pek sukulent yoktu.
Hindistancevizi filizi gordum sanki,var midir ellerinde yoksa bir hayal mi gorduklerim :eek: ?
Sevgiler
hangi orkide türleri vardı ? sadece phal miydi:confused:
sayın Charlaux ve esra_al mesajımda mehmet beyin telefonunu yazdım ona sorarsanız daha sağlıklı bilgi almış olursunuz :) hindistan cevizi filizi nasıl olur bilmiyorum cehalet :) orkide de yanılmıyorsam phal. vardı ama dediğim gibi arayıp sorarsanız daha doğru bilgi almış olursunuz.
serkan_istanbul
08-01-2013, 10:36
Orkide ludisia discolor yapı marketlerde inşallah bula bilirim yaprakları çok güzel
Orhan Özbilgiç
08-01-2013, 21:14
Bugün karda yürümek istedim. Evime yürüme 30 dk. mesafedeki bir seraya gittim.(Güney Çiçekçilik ve Pazarlama)
Dış mekan bitkileri tamamen karlar altında olduğu için, ne olduklarını bile anlamak güçleşmişti.
İçeride rengarenk salon bitkileri içinde en dikkati çekenler, orkide türleriydi.
Üzerlerinde etiketleri yoktu tabi. Bende fiyatlarını sormadım. Sorsam satın almak zorunda kalabilirim diye.:D Zira iyi bir tezgahtar bana, hayatım boyu hiç kullamıyacağım bir şeyi bile satabilir. Anlayacağınız korktum.:)
Birkaç fotoğraf çektim. Paylaşayım.
360426
360427
360428
360429
360430
Orhan Özbilgiç
08-01-2013, 21:27
360431
Dış mekanda farkedilebilen nadide bitkilerden Maymun Çıkmaz' ı görüntüledim.
Birde tijli alacalı İlex dikkati çekiyordu.
360432
360433
360434
360435
nılgun_dogan
09-01-2013, 12:18
Orhan bey çeşke orkidelerin fiyatlarını alsaydınız birdaha yolunuz düşerse fiyatlarını alırmısınız.
Orhan Özbilgiç
09-01-2013, 12:49
Nilgün Hanım;
Şimdi bana ''keşke'' dedirttiniz. Üzüldüm valla.:(
Zira önümüzdeki günler ajandam oldukça dolu. Önce Tüyap' taki tarım fuarına, sonra agaclar.net toplantısına.
Önümüzdeki haftaya fırsat bulabilirsem ancak...
serkan_istanbul
10-01-2013, 17:03
bayrampaşa istanbul form praktikerde phal 14.99 tl . oncidium 2 adet kalmıştı 14.99tl ayrıca çiçeksiz 3.99 tl ye miltonia, phal ler mevcut. ayrıca yılbaşı çiçekleri 2.99 sukulent türleri gelmiş 8 tl civarı ve değişik türleri vardı.
Gül-bahar
12-01-2013, 13:11
Hindistancevizi filizi gordum sanki,var midir ellerinde yoksa bir hayal mi gorduklerim :eek: ?
Charlaux, çoktan beri aradığını bildiğim hindistan cevizi galiba Bayrampaşa Praktiker'de var! Fiyatı 35 tl imiş.
Charlaux
12-01-2013, 13:51
Arkadaslar,
Bayrampasa Praktiker'e yakin degilim,bu yuzden yakin olan ve gidebilecek bir arkadastan bana bir tane almasini rica ediyorum.
Okulum Sisli'de evim Cekmekoy'de ve kendi basima gidebilecegimi acikcasi sanmiyorum.Siz alirsaniz bir gun belirleriz ben de Sisli,Osmanbey,Etiler,Taksim,Maslak,Besiktas'a gelir takas yapariz.
Benim icin cok onemli olmasa inanin boyle bir yardim talep etmem.Simdiden tesekkur ederim.
Saygilar
Gül-bahar
12-01-2013, 16:47
Ulasim benim icin de sorun. Praktiker' in internet uzerinden alisverisi var midir diye bakindim Praktiker (http://www.praktiker.com.tr/anasayfa) belki faydasi olur. (Duyarli uyelerin var oldugunu biliyorum sevgili charlaux :) )
Charlaux
12-01-2013, 16:55
Ulasim benim icin de sorun. Praktiker' in internet uzerinden alisverisi var midir diye bakindim Praktiker (http://www.praktiker.com.tr/anasayfa) belki faydasi olur. (Duyarli uyelerin var oldugunu biliyorum sevgili charlaux :) )
Bu forumda duyarli olmayan uye yok zaten,her arkadasimiz yapabildigi yardimi elinden geldigince yapiyor,oncelikle size de tesekkur ederim urunu gosterdiginiz icin ;) Internetten baktim ama sitelerinde gozukmuyor maalsef,anladigim kadariyla bitkileri bu yolla yollamayi tercih etmiyorlar.Telefon numaram 05316789297,bana buradan da ulasabilinir :) Simdiden herkese tesekkurler.
sayın charlaux küçüksu daki praktikerdede vardı bu akşam gördüm. ümraniye ye yakın söylediğim yer . ikea ile arası 5 km falan yani ordan gidip bakabilirsiniz.
Charlaux
13-01-2013, 16:01
sayın charlaux küçüksu daki praktikerdede vardı bu akşam gördüm. ümraniye ye yakın söylediğim yer . ikea ile arası 5 km falan yani ordan gidip bakabilirsiniz.
Merhaba sn.sibelim,
Sabah aramistim yok dedilerdi,sonra sizin mesajinizi gorunce kuskulandim,tekrar aradim ve vardi ;)
Cekmekoy'den arabasiz gitmenin gayet zor oldugu bir yer olan Carrefour Umraniye icin 11 CB ile gidilebilir.Ana yol ustunden geciyor (Kavaciktan geliyor,Lalezar'in bulundugu caddeden geciyor Koyluce ve Gorgulu'nun karsisindan yine ayni sekilde ) ve yolu uzata uzata gidiyor.Sofore falan sormayin yanlis yerde indirip sizi 11 AS'ye postaliyor ama siz sabirli olun otobus sizi Praktiker'i gordugunuz yerde indirecek.
Sagolsun Praktiker Umraniye'deki arkadaslar daha yardimci olmaktalar ayirtma isine,6 saat kadar ayirilmisti benim icin,8den 3 e dusmustu urun sayisi ama dolasirken benim hindistancevizine bakiyorlar mi diye bakindim kimsenin ilgisini cekmemisti.Ben sonradan ayrilmayan bir taneden aldim kocamandi ve bir kac kahverengilik olsa da saglikli olarak gozume kestirdigim iricelerindendi. Oncelikle bu piyasayi bilmiyorum ama boyutuna gore gayet guzel fiyat bicmisler,genelde de bu kadar buyuk mu satiliyor bilemedim;arabaya sigmadi varin otesini siz dusunun.Kivrila kivrila eve ulastirdigim cocos nuciferaya tam not veriyorum,sagol Praktiker.
Resim cekme sansim olmadi ama Umraniye Praktiker 5 sene oncesine gore baya gelismis (tahmin etmiyordum ne yalan soyleyim :o meydan vs acilinca ben dahil pek cok insan Carrefour Umraniye'den uzaklasti yavas yavas ). Saksilarini begenmesem de ucuz ancak kalitesiz,siradan ve vasat buldum,saksilar icin IKEA'ya ugramakta fayda var.En buyuk saksilari seramik oldugu takdirde 45 tl,plastigi (gorece daha buyuk,baya bi buyuk ) 75 tl.Kucuk saksilarda IKEA'daki fiyatla aynilar o yuzden daha kaliteli olduguna inandigim IKEA'ya devam.
Ama Praktiker gubre ve ilaclar konusunda Koctas'tan daha kaliteli ve ucuz,zirai ilaclar da vardi yanlis hatirlamiyorsam.Praktiker benim icin tekrar ziyaret etmeyi sabirsizlikla bekleyecegim bir mekan oldu.Yarin cocosumun fotografi burada,hikayesi balkonumda ;)
sayın charlaux sizin adınıza çok sevindim. aradığınız bitkiyi bulmak kadar mutluluk veren başka ne vardır ****** satın almak :) güle güle büyütün. saksılar için bende ikeadan küçük boy seramik ve plastik aldım tanesi 2 liradan baya bir uygundu. ayrıca bildiğiniz gibi büyüdükçe boy fiyatlar artıyor dün akşam ikeadan bakarken aslında ofis ürünleri bölümünde plastik çöp kutuları vardı turuncu rengi 5 liraya hani adı saksı diye aynı malzemeden üretilmiş bir ürüne fazla para vermektense alınabilir diye düşündüm. büyük boy saksılar için düşünülebilir :)
Marmara Forum-Bauhaus'ta, (yeni ürün olarak) 1,5-2 metre yüksekliğindeki limon ağaçları 59.90' a satılıyor.
Her birinin üzerinde 8-10 limon var. Cinsi belirtilmemiş.
359352
359353
Bence çok uçuk. X4 gibi geldi fiyatı bana :mad:
Orhan Özbilgiç
14-01-2013, 19:39
Bence çok uçuk. X4 gibi geldi fiyatı bana :mad:
Evet ama, galiba piyasada bundan ucuzunu bulma şansımızda pek yok gibi.
Zira bu fidan en az 4-5 yaşında.
Sitemizde limon satışı yapan bir arkadaşımızın listesine bakarsanız, ne demek istediğimi anlayacaksınız. ;)
Alacalı Pembe Limon 60-70 cm 29 TL
Mayer Limon 10 cm-ÇeliK üretimi 6 TL
Mayer Limon 20-30 cm-Çelik Üretimi 10 TLMayer Limon 50-70 cm- 2 Yaş 15 TL
Mayer Limon 50-70 cm-2 Yaş Meyveli 20 TL
Mayer Limon 80-100 cm-3 Yaş 30 TL
Mayer Limon 5 Yaş 100-150 cm. den taçlandırılmış, çiçekli veya meyveli 50 TL
Mexican Lime 70-100 cm-60 TL
Tahiti Lime 70-100 cm-70 TL
Limon Çkirdeksiz Yediveren Limon-70-100 cm-Türkiyede ilk ve tek 30 TL
Orhan Özbilgiç
14-01-2013, 21:26
Aynı amaçla kullanılan iki farklı marka ürün. Neye göre alacağız?????
10 litrelik, bir yerde 9.80 tl. Diğerinde 6.90 tl.
Bugün Bauhaus.
361787
361788
Bugün Tekzen.
361789
361790
Orhan Özbilgiç
14-01-2013, 21:34
Bauhaus...
361797
361798
361799
361800
361801
Orhan Özbilgiç
14-01-2013, 21:37
Bauhaus...
361802
361803
361804
361805
361806
Orhan Özbilgiç
14-01-2013, 21:40
Bauhaus...
361807
361808
361809
361810
361811
Orhan Özbilgiç
14-01-2013, 21:45
Bauhaus...
361815
Cliva fiyatını yakalayamadım.;)
361816
361817
361818
3x14 basamak- 1375 Tl.
361819
Orhan Özbilgiç
14-01-2013, 21:49
Tekzen...
361820
361821
361822
361823
361824
Orhan Özbilgiç
14-01-2013, 21:56
Tekzen de çok fazla çeşit yoktu. Ancak Kaktüsler çok fazla idi.
361826
361827
İYİ GECELER...
Evet ama, galiba piyasada bundan ucuzunu bulma şansımızda pek yok gibi.
Zira bu fidan en az 4-5 yaşında.
Sitemizde limon satışı yapan bir arkadaşımızın listesine bakarsanız, ne demek istediğimi anlayacaksınız. ;)
Alacalı Pembe Limon 60-70 cm 29 TL
Mayer Limon 10 cm-ÇeliK üretimi 6 TL
Mayer Limon 20-30 cm-Çelik Üretimi 10 TLMayer Limon 50-70 cm- 2 Yaş 15 TL
Mayer Limon 50-70 cm-2 Yaş Meyveli 20 TL
Mayer Limon 80-100 cm-3 Yaş 30 TL
Mayer Limon 5 Yaş 100-150 cm. den taçlandırılmış, çiçekli veya meyveli 50 TL
Mexican Lime 70-100 cm-60 TL
Tahiti Lime 70-100 cm-70 TL
Limon Çkirdeksiz Yediveren Limon-70-100 cm-Türkiyede ilk ve tek 30 TL
Yarın fidancılara gidip soracağım limon fiyatlarını özel türler hariç bakalım ne kadarmış.
Herkeste bulunmayan türler biraz pahalı olabilir ama herkesin ulaşabileceği türler o kadar pahalı olamaz bence.
Yarın kısmet olursa soracağım.
Aynı amaçla kullanılan iki farklı marka ürün. Neye göre alacağız?????
10 litrelik, bir yerde 9.80 tl. Diğerinde 6.90 tl.
Bugün Bauhaus.
361787
361788
Bugün Tekzen.
361789
361790
Bence Tekzen normal fiyat vermiş Sn. Orhan Özbilgiç. Çiftçilerin fide yapmak için kullandığı torf fiyatı 80 lt 25-30 tl arası. Bence arkadaşların iyi araştırıp alması lazım diye düşünüyorum. Yanlış mıyım? İlle de yapı marketlerden alışveriş yapılacak diye bir şey yok dışarıdan daha ucuza alınabilir.
orhan hocam tekzen deki kaktüsler harika idi fiyatı ne kadar uygun ayrıca. içim gitti açıkcası. tekzen sadece bakırköy demi var acaba . hani baktım sadece istanbulda şube bakırköyde görünüyor. 1649 nolu mesajdaki 2.ci resimde kutunun en başında sukulente benzeyen türün adını bilmiyorum ama çok beğendim. bu tekzenin neden anadolu yakasında şubesi yok :(
Bugün birkaç fidancıya sordum 10-15 tl arası fiyat söylediler aşılı mayer limon ve dikenli limon için.
Orhan Özbilgiç
15-01-2013, 12:13
Sayın Sibelim;
Sanırım varmış! Selam ve sevgiler.
Tekzen İstanbul Kurtköy: World Atlantis AVM Yenişehir Mah. Osmanlı Bulvarı No:7 Kurtköy Pendik/ İSTANBUL-Anadolu yakası, Telefon : 0216 685 13 29
Tekzen Çengelköy: Nato Yolu Üzeri Bosna Bulvarı N.140 Çengelköy/ÜSKÜDAR-Anadolu yakası, Telefon : 0216 486 13 21-22
hocam bu sabah kurtköy de idim tesadüfen gördüm tekzeni sabahın bir vakti :) açılmasını bekledim bitki yok denecek kadar az ve durumları içler acısı. ve kaktüsler çok kötü olmasına rağmen fiyatları 4.50 du. sordum görevliye bu yakada var mı başka tekzen yok dedi. hoş dün netten baktığımda kurtköyde şubesi olduğu görünmüyordu ya .bakalım kısmet olursa haftasonu çengelköy ede bakarım :(
cevabınız için teşekkür ederim hocam , saygılarımla.
Orhan Özbilgiç
15-01-2013, 18:50
Bugün Koçtaş (Yenibosna) çok renkliydi.
361937
361938
361939
361940
361941
Orhan Özbilgiç
15-01-2013, 18:52
Devam...
361942
361943
361944
361945
361946
Orhan Özbilgiç
15-01-2013, 18:55
Devam...
361947
361948
361949
361950
361951
Orhan Özbilgiç
15-01-2013, 18:59
Devam...
361952
361953
361954
361955
361956
Orhan Özbilgiç
15-01-2013, 19:02
Devam...
361957
361958
361959
361960
361961
Orhan Özbilgiç
15-01-2013, 19:05
Devam...
361962
361963
361964
361965
361966
Orhan Özbilgiç
15-01-2013, 19:09
Devam...
361971
361972
361973
361974
361975
Bitti...
Tohumcu Nılgun
16-01-2013, 00:01
Orhan Bey, Sagolun gitmis gormus kadar olduk. Hepside cok guzel...
ilksenozturk
16-01-2013, 07:33
dün bauhaustaydım;
phal. dışındaki orkide çeşitleri çiçekte ve fiyatları 18 tl civarıydı. çok sağlıklılardı.
65 tl'ye vanda gördüm; sepet saksısı cam vazo içine oturtulmuştu, çiçektelerdi ve mavisi de mevcuttu :)
ilksenozturk
16-01-2013, 07:40
bayrampaşa istanbul form praktikerde phal 14.99 tl . oncidium 2 adet kalmıştı 14.99tl ayrıca çiçeksiz 3.99 tl ye miltonia, phal ler mevcut. ayrıca yılbaşı çiçekleri 2.99 sukulent türleri gelmiş 8 tl civarı ve değişik türleri vardı.
çiçeksiz 3.99 tl ye miltonia çok uygunmuş, siz aldınız mı? br daha yolunuz düşerse bana alabilir misiniz zahmet vermezsem eğer?
gülenmelek
16-01-2013, 08:37
Sayenizde evde otururken bile gezmiş kadar oluyoruz Orhan Bey ;)
Güzel görüntüler ve güzel fotoğraflar için teşekkürler.
(Koçtaş az farkla da olsa diğer yerlere göre pahalı sanki. Siz nasıl gözlemlediniz acaba ? Mesela Sümbül, genelde 1.90 ken orada 2.45 yazmışlar. Keza Atatürk Çiçeği de sanki fiyatlı geldi bana. Acaba ben mi yanılıyorum ;) )
Orhan Özbilgiç
16-01-2013, 10:59
Sayın gülenmelek;
Çok teşekkür ederim. Amacım, bir taşla iki kuş vurmak. Yani hem gezmek, hemde fotoğraflarla, bahçe bölümü olan yapımarketlere uzak olan üyelerimizi, çeşitli bitkileri, mümkün olduğu olçüde fiyatları ile birlikte tanıtmak.
Sizin mesajınızdan, amaca ulaşabildiğimi anladım ve mutlu oldum. Keşke bu tür yapımarketler, herkese yakın olsa.
Evet. Sizinde gözlemlediğiniz gibi, Koçtaş diğerlerine göre biraz daha pahalı. Ancak kalite, çeşit ve albeni konusunda sıralama sık sık değişebiliyor. Bugünlerde, Koçtaş bir adım önde galiba...
Selam ve sevgiler.
Sn. Orhan Özbilgiç görsel şölen için teşekkürler. Ben de gidip bakayım ya şu Koçtaş'ta ne var ne yok diye. :D
Orhan Özbilgiç
16-01-2013, 12:37
Sayın h_dogan;
Rica ederim. Doğru ya! Adana'dada Koçtaş var. Bir bakın bakalım. Büyük olasılıkla burada satışta olan bitkilerden daha farklı bitkilerde vardır. Tabii bu arada, burada olanların bir bölümü orada yoktur.
İstanbul'dada, yapımarketlerin, farklı semtlerdeki mağazalarında, farklılıklar oluyor.
İyi gezmeler.
Bilgilendirmeler için teşekkür ediyorum Orhan bey. :)
Yapı marketler arasında olduğu gibi İstanbul ile Ankara arasında dahi ciddi farklar olabiliyor fiat ve çeşit açısından. Dün akşam üzeri Eryaman Tekzen'deydik misal, canlı çiçek reyonları yoktu. :( Uzun süredir getirmiyorlar. :mad:
Görüntülediğiniz kaktüslere içim gitti. Fiyatları çok uygun, çeşit ve boyutları göz dolduruyor yapay çiçekleri de yok üstelik. Yakın olsaydı da bir koşu gidip alsaydık dedirtecek cinstenmiş, güle güle büyütsün alanlar. :(
Orhan Özbilgiç
16-01-2013, 14:55
Bilgilendirmeler için teşekkür ediyorum Orhan bey. :)
Yapı marketler arasında olduğu gibi İstanbul ile Ankara arasında dahi ciddi farklar olabiliyor fiat ve çeşit açısından. Dün akşam üzeri Eryaman Tekzen'deydik misal, canlı çiçek reyonları yoktu. :( Uzun süredir getirmiyorlar. :mad:
Görüntülediğiniz kaktüslere içim gitti. Fiyatları çok uygun, çeşit ve boyutları göz dolduruyor yapay çiçekleri de yok üstelik. Yakın olsaydı da bir koşu gidip alsaydık dedirtecek cinstenmiş, güle güle büyütsün alanlar. :(
Sizi anlayabiliyorum.
Keşke beğendiğiniz kaktüs değilde, başka bir bitki olsaydı. O nu alıp göndermek daha kolay olurdu.Kargo ile hiç kaktüs göndermedim. Çok özel bir kutu ile mümkün olabilir herhalde.:)
Göndermiş kadar oldunuz inanın, çok incesiniz, çok teşekkür ederim. :o Gönlünüzden ne geçiyorsa gerçekleşmesi dileğiyle. :))
Bauhaus'da güz soğanlarının fiyatları 7,50 tl den 5,80 tl ye düşmüş. Ayrıca bir pakat alana bir paket bedava...:D:D
denizakvaryumu
17-01-2013, 10:26
Baumax'da da bir alana bir bedava olmuş...
Dün Koçtaş'a gittim. Tam bir hayal kırıklığı. Bitkiler oldukça bakımsızdı. Yeni gelenler sadece orkide, kaktüs, sümbül. Diğerleri bir aydır orda herhalde telef olmak üzereydiler sanki. En ucuzu çuha çiçeğiydi küçücük saksısında 1 tl ama çiçek yoktu.
Orkideler 8.90 tl idi çiçekliydiler. Bence Adana'daki koçtaş pek bitkilere özenmiyor gibi. Bir sürü birki özensizce yerleştirimişti bana hiç albenili gelmedi.
Orhan Özbilgiç
20-01-2013, 18:08
Bugün Forum İstanbul'daki Praktiker' e gitttim.
Dışarıdaki meyve fidanlarının fotoğrafladıktan sonra, içeridede çekmeye başladım.
Bir görevli kızımız fotoğraf çekmenin yasak olduğunu söyledi. Israr etmedim.
Çektiğim birkaç fotoğrafı yükleyeyim hiç olmazsa.
363030
363031
363032
363033
363034
Orhan Özbilgiç
20-01-2013, 18:33
Aşağıdaki bitkiyi Sevgili Fikret Eren' nin bahçe sayfasında bir hafta kadar önce görmüştüm. O da yeni almış.
363041
Geçen hafta konusu geçen Cocos Nucifera (34.99 tl.) hala var.
363042
Yine Fikret Eren' nin son aldığı etobur bitki (Nepentes Alata) Oradada bir tane var. 'Fiyatını bulupta fotoğraflıyayım' derken, fotoğraf çekemeyeceğimi söylediler. Zaten fiyatınıda göremedim.
-------------------------------------------------------------------------
Oradan çıktıktan sonra Bayrampaşa Bauhaus'a uğradım. Farklı bir şeyler yoktu.
Yeni olarak farkettiğim Helleborus 'Niger' (Çöpleme çiçeği) vardı.
363044
363045
Tekzen'de gördüğüm Cytisus Racemosus (Süpürge otu çalısı) 6.99 tl. fiyatıyla buradada vardı.
363046
Sevgiyle kalın.
fikreteren
20-01-2013, 20:49
Sevgili Orhan bey,Nepentes Alata' yı 29,90 tl ye aldım. Ama bize göre değil.
Orhan Özbilgiç
20-01-2013, 20:54
Doğru Fikret Bey' ciğim;
Bizim oralardaki sivrisinekler onu (Nepentes Alata' yı) yer!:D:D:D
Charlaux
20-01-2013, 21:05
Doğru Fikret Bey' ciğim;
Bizim oralardaki sivrisinekler onu (Nepentes Alata' yı) yer!:D:D:D
Merhaba sn.Orhan Ozbilgic,
Su anda hindistancevizimin gelismelerini pek yazmiyorum (malumunuz odada bir tane daha yari olu hindistancevizi var,girmek istemiyorum) saglikli gibi duruyor 1 haftanin sonunda.Iki yapragi ipincecik ama aldigimda da ipincecikti galiba yesil zaten.Genel olarak satin aldigim hindistancevizinden gayet memnunum fiyatini da boyutuna/yaprak sayisina (2-3 ayda bir yaprak cikardigi dusunulurse) uygun oldugunu dusunmekteyim.Praktiker'in Umraniye ye de geldigi Sibelim ve bendeniz tarafindan onaylanmistir,ayrica Praktiker Konya'da da goruldugu bildirilmistir.
Saygilar
almanyalı
20-01-2013, 21:38
363114
merhaba,
Bugün bir serada orkide sergisi vardı gitmişken, hem orkide hemde kaktus fiyatlarını inceledim.
bu resimdeki kaktusler 99. cent' ti.
almanyalı
20-01-2013, 21:40
363115
Bu orkide türü 16.99 euro idi.
almanyalı
20-01-2013, 21:43
363116
Cimbidyum orkidesi 14.99 du.
almanyalı
20-01-2013, 21:46
363117
Papidelhium orkidesi 12.99 du.
almanyalı
20-01-2013, 21:48
363118
Bu orkide 19.99 du
almanyalı
20-01-2013, 21:54
363119
Bu Bonsai ağacı sergilenmek için getirilmiş.satıcıya fiyatını sordum, sadece saksısı 250 euro dedi...
almanyalı
20-01-2013, 22:13
363127
Bu Cattleya' lar biraz hasar görmüş 6.99 du...almak için geri döndüğümde bir tane bile kalmamış.
almanyalı
20-01-2013, 22:17
363128
Barış çiçeği, 49.99 du.
elli litrelik kocaman bir saksıdaydı...bir yaprağı kolum kadardı.
almanyalı
20-01-2013, 22:19
363129
Bu minik orkide 14.99
almanyalı
20-01-2013, 22:21
363130
Bu orkidenin çiçeği çok büyüktü...14.99
almanyalı
20-01-2013, 22:23
363134
Bu güzellikler 6.99 du.
almanyalı
20-01-2013, 22:28
363143
Kalanchoe 1.99 du ama çiçekleri çok büyüktü.
almanyalı
20-01-2013, 22:33
363153
Bu dev Bonsai'de sergilenmek için gelmiş.
almanyalı
20-01-2013, 22:42
363161
Bu kaktus de sergilenmek için gelmiş.
almanyalı
20-01-2013, 22:50
363162
Vanda orkidelere baka baka bi hal oldum... asmışlar taa yükseğe, en güzellerinin resmini yakından çekemedim,
fiyatları 29.99 du .
almanyalı
20-01-2013, 22:53
363164
Adını unuttum ama bu ağaç da sergilenmek için gelmiş.
almanyalı
20-01-2013, 22:57
363166
Sefflara bitkisi 82.99 du. Bonsai imiş..
almanyalı
20-01-2013, 23:46
363174
Bu orkideler de 16.99 du.
almanyalı
20-01-2013, 23:51
363175
Bu tuhaf bitkinin kökü yoktu, öyle heryere asılıyormuş, fiyatı 50.99 euro idi, minikleri 6.99 du.
almanyalı
20-01-2013, 23:54
363176
Kroton bitkisi 29.99 du.
almanyalı
20-01-2013, 23:57
363177
Bu da sergilenmek için getirilmiş.
Orhan Özbilgiç
21-01-2013, 09:36
Praktiker'de:
363210
363211
Bauhaus'ta:
3x14 basamak- 1375 Tl. idi.:confused:
Güzin Çakar
21-01-2013, 16:14
363176
Kroton bitkisi 29.99 du.
Fotoğrafı gördüğümde,bitki çok tanıdık göründü.Aradığımda 2 ocak'ta kayıt için gittiğim AğaçAŞ.de çektiğim fotoğraflarda buldum.
363314
363315
Aradaki fiyat farkına bakarmısınız? Yorum yapmayacağım.
denizakvaryumu
21-01-2013, 16:17
Sn.Almanyalı
gözlerimiz bayram etti çok teşekkürler,oralardan resimleri eksik etmeyin...
almanyalı
21-01-2013, 16:51
363327
merhaba,
Güzin hanım, fiyatların arasında resmen uçurum varmış..:eek:
Sevgili denizakvaryumu, sergide bu güzelliklerde vardı.. fiyatını tam olarak hatırlamadığım için eklmeyecektim ama...bu da sizin için olsun.
Sık sık seraları, çiçekçileri geziyorum, bundan sonra fiyatları ve çeşitleri sizler içinde takip edeceğim.:D:p
Sayın Almanyalı resimler hoşda fiyat karşılaştırması yapılırsa resmen sitrese gireriz ;)
Hatırlıyorumda yazın 30 ,35 satılan yuansisler şu ara 10 tl den gidiyor
Ebayda 1 ,2 dolara satılan bitkiyi türkiyede bu cok nadir diye kazıklayan yutturan insana ne demeli :mad:
almanyalı
21-01-2013, 22:15
merhaba,
Sevgili iris 41, haklısınız valla...burada bazı şeyler aynı şekilde, geçen yıl kırmızı Türk biberi aldım buradan 2.99 verdim..paketin içinden sadece 6 tane tohum çıktı..
aynı durum yeşil carliston türk biberi için de geçerli..
Burada türk biber ve domates, patlıcan tohumu hem çok pahalı hemde tohum sayısı çok az.
Türkiye' miz tohum üretmekde sorun yaşamazden, burada Türk markalı neden tohum satışı yok..? çözemedim halaa...
363118
Bu orkide 19.99 du
Ben bundan isterim.Hem de çok isterim:)
nılgun_dogan
22-01-2013, 00:00
Kim istemezki :)
Erenköy Bauhouse da 4 çeşit orkide. Ve hepsi çiçekli..Bugün gelmiş..cattleya 19.80,phale lerde o civarda..Cymbidium ların ve beyaz,bol çiçekli dendrobiumların fiyatını hatırlamıyorum..Bolca da kaktüs yeni gelmiş.
Tohumcu Nılgun
23-01-2013, 12:49
363114
merhaba,
Bugün bir serada orkide sergisi vardı gitmişken, hem orkide hemde kaktus fiyatlarını inceledim.
bu resimdeki kaktusler 99. cent' ti.
Sayin almanyali, kaktus fiyati (99. cent) bana cok ucuzmus gibi geldi, yaniliyormuyum? Cunku saksilar ve kaktusler cokta kucuk degil.
Bir şey alırken birkaç yerden fiyat almak lazım. Bazıları hiç düşünmeden sadece müşteriden ne koparırsam kar diye düşünüyor malesef.
Dün eminönü çiçekpazarındaydım. Bir sürü mücevher orkide vardı. İlgilenenlere duyurulur...
ilksenozturk
24-01-2013, 11:58
Dün eminönü çiçekpazarındaydım. Bir sürü mücevher orkide vardı. İlgilenenlere duyurulur...
fiyatı neydi peki?
keşke giden olsa ve fazla fazla alsa...
Açıkçası fiyat sormadım :( ama 20 tl civarındadır büyük bir ihtimal. Çok pahalı olduğunu sanmıyorum.Çiçek açmak üzereydiler tomurcukları vardı.
Bauhouse olan yerler çok şanslı ne güzel her çeşit var...
Konyada ki arkadaşlara duyurulur PRAKTİKER de çok çeşitli sukulent mevcut 10 tl.
serkan_istanbul
24-01-2013, 17:55
çiçeksiz 3.99 tl ye miltonia çok uygunmuş, siz aldınız mı? br daha yolunuz düşerse bana alabilir misiniz zahmet vermezsem eğer?
ilk fırsatta gidip bakacağım keşke iki tane alsaydım. geç fark ettim yazınızı ilksen hanım üzüldüm. sevgiyle kalın.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.