View Full Version : Yapı Marketlerde Satışı Olan Bitkiler
Sayfalar :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
nilüfer.j.s.
19-08-2008, 08:00
Sayın praecox,
çürümüş bitkiyi kurtarmak mümkün değil tabii, ben yanındaki bitkiden bahsediyorum- onu ilaclamak, saksıyı değiştirmek lazım , ayrıca bilgili birinden aldığım bilgileri kullanarak ve kendi bitkilerim üzerinde uyguladığım işlemleri uygulamayı düşünüyorum, çünkü acil müdahale ve bakım uygulanmazsa- bitkiyi tamamen kaybedecektir,yazık
( siz nerde gördünüz 5 -10 ytl satılan phalaenopsis? Ben daha geçen gün hasta, çiçeksiz bitkileri 23 ytl fiyattan satıldığını gördüm,aşağsı yok..)
Bauhaus'dan 9 YTL'ye tek dal üzerinde 5-6 çiçek açılmış olarak orkide almıştım ve çiçekli hali, bu bitkiyi hediye ettiğim akrabamın -ki kendisi orkide uzmanı filan da değildir- evinde 1,5-2 ay devam etti. Yani Sn. praecox'un bahsettiği fiyatlar hayretle karşılanası şeyler değil. Gerçekten de büyük yapı marketlerde zaman zaman kalmış, çiçeği geçmiş ya da elden çıkarılmak istenen orkideler bu fiyatlara satılabiliyor. 20-25 lira markete yeni gelen, göreceli olarak en iyi formdaki bitki fiyatıdır. "Aşağısı yok" olarak nitelendirilecek bir fiyat değildir.
Bu biraz da şans meselesi tabii. Markete ulaşırken ya da markette beklerken bitkinin dibi ıslak kalmış mı, serinde kalmış mı, uzun süre ışıksız kalmış mı...Yalnız her halukarda seralarda ışıkla oynanarak, besin ayarlamaları yapılarak bu bitkiler çiçeklenmeye zorlanmış oluyor. Eve gelince de belki ilk sezon dayanıyorlar ama ardından ciddi bir dinlenme geçirmeyip yeniden çiçeklenmelerine izin verildiğinde aşırı yorulabiliyorlar. Bu da tümü için geçerli olarak diye bir kural yok ama, birçok bitkiyi yolda bırakacak ikinci bir sınav olduğunu da kabul etmek gerek.
Benim başıma arada birkaç kez geldi bu durum; neyseki artık sorunu daha erken farkedip Sn. praecox ve diğer kaynaklardan öğrendiğimiz önlem paketleriyle iyi kötü müdahale edebiliyorum. ;)
nilüfer.j.s.
20-08-2008, 09:40
Ent, ben aynı "bauhaus" dan 25 ytl-e aldım, çiçekleri yoktu! Hangi bauhaus'da buldunuz bu fiyatı? Çok merak ettim.
Saygılar
Ent, ben aynı "bauhaus" dan 25 ytl-e aldım, çiçekleri yoktu! Hangi bauhaus'da buldunuz bu fiyatı? Çok merak ettim.
Saygılar
Geçen hafta kozyatağı bauhaus ta 19 ytl ye bir adet gayet sağlıklı trecolor phelenaopsis aldım , çiçeksizler 9 ytl idi.
Ben yolumun üzeri olduğu için Bayrampaşa Bauhaus'u tercih ediyorum. 15-16 Lira'ya çiçekli Paphi, 9 Lira'ya çiçeği geçmiş Vanda ve Oncidium satmışlığı da var hatta.
Bahsettiğim rakamlar dün, bugün ya da yarın için değil, piyasa geneli içindir. Gerçi Sn. ephesos somut bir örnek de vermiş. Bir ara yolunuz düşerse ve denk gelirseniz siz de tecrübe edebilirsiniz belki.
25 Lira'ya çiçeksiz orkide şanssızlık olmuş demeyeceğim. Zira 5-10 Lira farka takılınmayacak kadar güzel çiçeklerle sizi ödüllendirebilir sonuçta. Hem, elinizde çiçeklenmiş orkide, çiçekli satın alınmış orkideden daha iyi hissettirir; daha gösterişli olmasa bile.
nilüfer.j.s.
20-08-2008, 11:53
sn.praecox , bu 47'C derece yanlışlık değildir, iki defa yaptım kendi bitkilerime,isterseniz sadece saksı harcına duş yapabilirsiniz....isterseniz tabii
sn.Ent ve sn. Ephesos, ben galiba dediğiniz gibi şanssızım, çunku boyle fiyatı hiç görmedim, ben de kozyatağı/ bauhaus'da aldım çiçeksiz bitkiyi, çiçekliden bir farkı yoktur aslında, onemli olan köklerin sağlığıdır, sonucta çiçeksiz olan da çiçek açacaktır kesin.....
ayrıca, vandaların fiyatı da 69,00 ytl idi !!!!!!...çiçeksiz !!
Saygılar
Beylikdüzü bauhausede bir grup phal 1.75 ytl den üç ay sonraki grupta 6 ytl den güneşli pratikerde de 8 ytl den çiçeği geçmiş phal satıldı. Ben bu fiyatlardan aldım. Çiçekli olanları ise Beylikdüzü bauhausede şuan için 18ytl idi. Bilginize.
nilüfer.j.s.
20-08-2008, 14:28
ooo, ya ben işmdi kendimi çok affedersiniz "kazıklanmış" hissediyorum:(
Ümraniye /Praktiker'de ve Kozyatagı/Buhaus'da 5 -9 ytl'ye sadece saksıyı alırsın:D:D:D,o da garanti değil.............
Sayın nilüfer j.s , kozyatağı bauhaustaki vandalar dediğiniz gibi hala 69 ytl ,kökleri falan kurudu gitti. Her İstanbula geldiğimde bakıyorum ama birtürlü indirime sokmadılar yazık sonunda çöpe gidecekler .
Bu arada herhangibir yapı markette indirimli vanda gören varsa rica etsem bana haber verebilir mi ?
nilüfer.j.s.
20-08-2008, 17:14
Ben yolumun üzeri olduğu için Bayrampaşa Bauhaus'u tercih ediyorum. 15-16 Lira'ya çiçekli Paphi, 9 Lira'ya çiçeği geçmiş Vanda ve Oncidium satmışlığı da var hatta.
Bahsettiğim rakamlar dün, bugün ya da yarın için değil, piyasa geneli içindir. Gerçi Sn. ephesos somut bir örnek de vermiş. Bir ara yolunuz düşerse ve denk gelirseniz siz de tecrübe edebilirsiniz belki.
25 Lira'ya çiçeksiz orkide şanssızlık olmuş demeyeceğim. Zira 5-10 Lira farka takılınmayacak kadar güzel çiçeklerle sizi ödüllendirebilir sonuçta. Hem, elinizde çiçeklenmiş orkide, çiçekli satın alınmış orkideden daha iyi hissettirir; daha gösterişli olmasa bile.
ephesos, bu yukarıdaki mesaj "Ent" uyeden alınmıştı
Onu biliyorum dönemsel indirileri oluyor , sayın Ent geçmiş zamandan bahsediyor evet 9 ytl ye vanda sattıklarıda oldu ben yetişemedim.
Sayın nilüfer j.s , kozyatağı bauhaustaki vandalar dediğiniz gibi hala 69 ytl ,kökleri falan kurudu gitti. Her İstanbula geldiğimde bakıyorum ama birtürlü indirime sokmadılar yazık sonunda çöpe gidecekler .
Bu arada herhangibir yapı markette indirimli vanda gören varsa rica etsem bana haber verebilir mi ?
Sn. ephesos ben de Bayrampaşa'dakilerin indirime girmelerini bekliyordum aynı şekilde, birkaç kez gittiğimde sordum da hatta ne zaman girer diye ama belirli birşey yok denildi.
Dediğiniz gibi kökler kurumaya başlamıştı, ısrarla indirim yapmamışlardı son partide.
Acaba meraklısı olanlar indirime girmesini bekler oldu diye Vandalar için bu uygulamadan vaz mı geçtiler diye düşündüm...
denizakvaryumu
21-08-2008, 10:54
Mutlaka indirime gireceklerdir, 9 YTL satılan bonsai-Phalaenopsis-terlik orkidelerine şahit oldum...
Fakat indirim günlerini söylemiyorlar, zaten az sayıda vanda olduğundan o gün indirimi gören vandaları kapıyor :)
Fiyatlar ve deneyimler bu başlıkda yazılsın lütfen.
Sağolun hocam gerekliydi bu başlık.
oceanheart
26-08-2008, 08:04
Sevgili New Yorker eğer phallerin çiçeklerini görmk için sabırsızlanıyorsanız siz tavsiyem yeni açılmış olan Koçtaş Trabzon mağazasına giderek çiçekli phallerden alabilirsiniz.
newyorker
26-08-2008, 19:39
Trabzona pek sık gitmem. acaba carrefour 'larda bulunur mu?? Birde şu dediğiniz stresle ilgili bir hikayem var. Dediğinize katılıyorum.
tolgahann
14-02-2009, 23:20
Arkadaşlar böyle bir başlık açılması forumda sürekli konuşuluyordu. Yapı marketlere gittiğimiz zaman hangi soğan ve tohumların satışta olduğunu birbirimize haber verelim, böylece çok istediğimiz bitkileri kaçırdığımız için üzülmeyiz.:)
denizakvaryumu
14-02-2009, 23:26
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=341947&postcount=23
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4907
Noel gülü yani helloborus (niger) Cepa Bauhausda dış kısımda 7-8 saksı gördüm.
.
Bende Koçtaşta meyve vermiş saksıda ananas gördüm. Etobur bitki çeşitleri ve rengarenk açelyalar gördüm. 2 metreye yakın kamelya gördüm birde...
denizakvaryumu
14-02-2009, 23:31
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1209&highlight=hoya+cornosa
Gerçek mum çiçeği yani hoya cornosa cepa bauhausa gelmiş.
Mavi kardelenler ise bitmiş :(
http://www.bauhaus.com.tr/index.php?id=851
http://213.144.110.72/ileti/ileti2.htm
Bauhausdan talepler için linke yazabilirsiniz.
Kozyatağı Bauhaus'ta Scilla siberica(mavi kardelen) bol miktarda gelmiş.
Yazlık soğan ve yumrular (kanayan kalpler, müge) ise henüz yok.
tolgahann
14-02-2009, 23:44
Sn.Nariel hatırladığınız başka ne soğanlar vardı kozyatağı bauhausta.
Muscari, nergis, sümbül ve lale soğanları vardı ayrıca. Başka yoktu, en ilginci scilla idi.
Hah hatırladım birde Arap Yasemini vardı. Ama fiyatı pahalıydı...
denizakvaryumu
14-02-2009, 23:54
Cepa Bauhausda;
20.02.2009 TOHUM EKİMİ 15:00 - 15:45
03.03.2009 DIŞ MEKAN BİTKİ BAKIMI 15:00 - 15:45
etkinlikleri var, belki önerilerimizi iletebileceğimiz birileri de olabilir :)
http://www.bauhaus.com.tr/index.php?id=851&showUid=609&sort=name:0&cHash=f65917fa06
Telefon: 2956800 - Bahçe :33
E-Posta: isletme943@bauhaus.com.tr
tolgahann
15-02-2009, 00:08
BİM marketlere de geçen sene ucuz fiyata çok güzel soğanlar gelmişti ama hangi ayda geldiğini tam hatırlayamıyorum.Bilen varsa hatırlatabilir mi?
denizakvaryumu
15-02-2009, 00:14
Yazlık soğanlar şu anda hiçbir markete gelmedi, sanırım şubatın çıkması bekleniyor.
Ferda Ülkümen
15-02-2009, 00:33
Geçen sene şubat ortalarında Bauhausa geldiğini çok iyi hatırlıyorum, Bim'lerde epey sonra satışa çıkmıştı.
Tahminimce Asya lale piyasaya dağıttıktan sonra, elinde kalanları Bim'e veriyor.
Arzu Kasapoğlu
15-02-2009, 00:39
BİM marketlere de geçen sene ucuz fiyata çok güzel soğanlar gelmişti ama hangi ayda geldiğini tam hatırlayamıyorum.Bilen varsa hatırlatabilir mi?
Martın son haftası gelmişti.
Ferda Ülkümen
15-02-2009, 00:50
Buldum,
Bauhausa gelişi 17 şubat 2008
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=205343&postcount=1
Bim'e gelişi 28 mart 2008
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=219695&postcount=30
tolgahann
15-02-2009, 01:07
Sn.Ferda Ülkmen ve Sn.Arzu Kasapoğlu bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.
tolgahann
15-02-2009, 01:09
Salı günü Bauhausa yeni soğanlar gelecek o zaman.Salı günü ve sonra giden arkadaşlar neler geldiğini bildirirse bende ona göre İstanbul'daki arkadaşlarıma alacakları bitkinin ismini söyleyebilirim.:)
Carrefour sevgililer günü atağına kalkmış. Hoya kerii (Tek yaprak) ve dünden beri forumda ismini aradığım fakat bulamadığım, fosforlu olduğu söylenen çiçek satışa sunulmuş.
Hoya 9 lira, diğeri ise 15 lira idi. Geçen sene Eminönü'nde 25 milyona görmüştüm aynı çiçeği.
Koçtaş ise orkide ve anthurium operasyonu yapmış. Her ikisi de 19 lira + %10 kart indirimi olarak satılıyor. Orkideler harikaydı.
Beklediğimiz soğanları ithal eden firmanın yetkilisi ile görüştüm. Satınalmacı arkadaşın cep telefonunu verdi. Yarın arayıp, ne zaman satışa sunulacağını soracağım. Bauhaus ve Koçtaşlara ürün veren firma. Ancak bunun dışında Bauhaus kendi de ithal ediyor. Onun zamanlamasını sordum ama net bir bilgi öğrenemedim.
Salı günü Bauhausa yeni soğanlar gelecek o zaman.Salı günü ve sonra giden arkadaşlar neler geldiğini bildirirse bende ona göre İstanbul'daki arkadaşlarıma alacakları bitkinin ismini söyleyebilirim.:)
Bahçe bölümü çalışanlarının söylediğine göre Bauhausa bitkiler perşembe günleri gelirmiş.
Carrefour sevgililer günü atağına kalkmış. Hoya kerii (Tek yaprak) ve dünden beri forumda ismini aradığım fakat bulamadığım, fosforlu olduğu söylenen çiçek satışa sunulmuş.
Hoya 9 lira, diğeri ise 15 lira idi. Geçen sene Eminönü'nde 25 milyona görmüştüm aynı çiçeği.
Koçtaş ise orkide ve anthurium operasyonu yapmış. Her ikisi de 19 lira + %10 kart indirimi olarak satılıyor. Orkideler harikaydı.
Beklediğimiz soğanları ithal eden firmanın yetkilisi ile görüştüm. Satınalmacı arkadaşın cep telefonunu verdi. Yarın arayıp, ne zaman satışa sunulacağını soracağım. Bauhaus ve Koçtaşlara ürün veren firma. Ancak bunun dışında Bauhaus kendi de ithal ediyor. Onun zamanlamasını sordum ama net bir bilgi öğrenemedim.
Fosforlu çiçek geceleri fosforlu şekilde yanıyormuymuş?
Geçen sene ilk defa rastladım bu çiçeğe Eminönü'nde. Satıcı özelliğinin fosfor yayması olduğunu söylemişti. Forumda sözü de geçmişti. Onu bulmaya çalışıyorum.
Buldum :)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7827
Adalet Yağcı
15-02-2009, 12:33
Ben de sabırsızlıkla Bauhaus a gelecek olan bu renk Clematis (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=62858&stc=1&d=1234697163) ve Sundaville (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=37673&d=1211114667) bekliyorum.
Sevgili Eylems, siz Bauhausa a yakınsınız haber verirseniz çok mutlu olurum.
Kartal koçtaş yapı market bahçe bölümüne bakabilirsiniz.
Buldum :)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7827
Bir önerim var:
Syngonanthus chrysanthus (Mikado Gold) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7827)
Bu tür bilgileri iletirken, sayfa adresini vermek yerine, konunun adını kopyalayıp yapıştırırsanız, hem sayfa adresini vermiş olursunuz hem de konu adı yazdığı için, bitki adının öğrenilmesine katkıda bulunmuş olursunuz...
Bu öneri için Günüm'ün mesajını kopyalamış olsam da, tahmin edeceğiniz gibi herkese seslenmekteyim :)
Bu çok kullanışlı bir fikir. Telif hakkı sizde saklı kalmak üzere sayın Malina; ben kullanacağım.:)
Kartal koçtaş yapı market bahçe bölümüne bakabilirsiniz.
Dün gittim ben sevgili güller.
Henüz bu bitkilerin satılması için çok erken. Nisan hatta Mayıs ayını bulur diye düşünüyorum.
Ben de sabırsızlıkla Bauhaus a gelecek olan bu renk Clematis (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=62858&stc=1&d=1234697163) ve Sundaville (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=37673&d=1211114667) bekliyorum.
Sevgili Eylems, siz Bauhausa a yakınsınız haber verirseniz çok mutlu olurum.
Yapı marketlere çok sık gidiyorum Adalet Hanım. Ben de takip ederim sizin için.
Ben çok sevindim bu habere. H.kerii uzun zamandır aradığım bir tür. Umarım kaçırmam, birazdan İstinye Carrefour'a bakacağım. Teşekkürler.
o zaman eminönü yeni camii karşısındaki çiçek pazarı olabilir. saygılar günüm.
Malesef İstinye Carrefour'da ne H.kerii kalmış ne de Mikado Gold. Hoş satışta olan çiçeklere çiçek demeye de bin şahit gerek. Yine ilgisizlikten perişanlar.
tolgahann
15-02-2009, 18:30
Bende bu gün migrostaki bitkilere baktım.Çok güzel açeelyalar vardı ama fiyatları pahalıydı.Lalerde vardı.1 saksıda 2 tane sarı renk lale 6.90 tl idi.
Adalet Yağcı
15-02-2009, 19:13
Yapı marketlere çok sık gidiyorum Adalet Hanım. Ben de takip ederim sizin için.
Sevgili Günüm, çok sevinirim.
Ben bu Clematislere doyamıyacağım anlaşılan, Sundawille ise ayrı bir hastalık, öyle çok çiçeği varki, saksıda da olsa taşımaya razıyım.
Adalet Hanım, sundaville Bauhaus bahçe bölümünde 1 ay öncesine kadar vardı (Belki hala var. Hiç dikkat etmedim). Yalnız çok büyük bir saksıya dikiliydi. Üstelik aynı saksıda hem pembe hem beyaz çiçek vardı. Boyu da aynı orantıda uzundu.
Size biraz daha uygun boyda olanını bulmak lazım. Eminönü'ne mutlaka geliyor. Ama Nisan ayından önce umutlu değilim. Ama gördüğüm ilk yerde haber uçuracağım size.
Adalet Yağcı
15-02-2009, 19:23
Sevgili Günüm, çiçeğin büyük olması avantaj gibi görünsede ulaşımda çok büyük sorunlar oluyor.
Nitekim, Fidanistanbuldan aldığım Clematislerim gelinceye kadar parçalanmışlardı.
Aslında ne güzel olurdu hem beyazı hemde pembesine bir anda sahip olmak, neyse ben bu işi size bırakıyorum, siz en iyisini bilirsiniz.
Sabırsızlıkla sizden haber bekleyeceğim.
Merak etmeyin. Bu sene geç kalmayacağız.
denizakvaryumu
15-02-2009, 21:43
Geçen sene 14 şubatta Bauhausa muhteşem boyutta açmış terlik orkideleri
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3540&highlight=terlik
gelmişti bu 14 şubatta ise özel hiçbirşey gelmedi.
Anlatmak istediğim her yıl aynı ürünler ve tarihler tekrarlanmıyor.
Geçen sene mavi kardelen ve helloborus gelmemişti, bu sene her ikisi de saksılı olarak geldi.
Yani marketler tam sürpriz yeri, bu nedenle bu başlık çok önemli, neyin ne zaman geldiğini bu başlık altında öğrenmiş olacağız.
Cepa Bauhausda;
20.02.2009 TOHUM EKİMİ 15:00 - 15:45
03.03.2009 DIŞ MEKAN BİTKİ BAKIMI 15:00 - 15:45
etkinlikleri var, belki önerilerimizi iletebileceğimiz birileri de olabilir :)
http://www.bauhaus.com.tr/index.php?id=851&showUid=609&sort=name:0&cHash=f65917fa06
Telefon: 2956800 - Bahçe :33
E-Posta: isletme943@bauhaus.com.tr
Bir aksilik çıkmazsa Cuma günü Feriha hanım ile orada olacak gibi görünüyoruz. Gelecek olanlarla küçük bir agaclar.net buluşması yaşayabiliriz;)
denizakvaryumu
16-02-2009, 11:36
Hafta içi olmasaydı kesin gelirdim :(
Mehmet Eskizara
17-02-2009, 00:04
Bu başlık benimde ilgimi çekti.Teşekkürler tolgahann.
Arkadaşlardan güzel çiçek satış haberleri bekliyorum.
Kaktüsçülerin dikkatine: Bauhaus'da tomurcukları üstünde çok çeşitli tekli kaktüsler 2,5 liraya, üç değişik kaktüs bir saksıda 5 lira civarlarında idi.
Bir de saksıda uygun fiyatlı elma, erkenci kiraz armut gibi bir kaç çeşit meyve fidanı vardı (üstlerinde bodur diye yazıyor ama benim boyumun 2 katıydı nasıl bodur bilemem).
Üçlü lalelerin fiyatları fena değildi ama sadece 2 çeşit vardı. Çuha çiçekleri, hercai menekşeler, artık geçmekte olan sümbüller vs. Bunların dışında kayda değer değişik bir şey yok. Bu aralar gitmeye değmez.
denizakvaryumu
21-02-2009, 19:33
Bauhausa SİHİRLİ TOPRAK diye bir toprak gelmiş.
içine NPK ve kalsiyum dahil tüm gerekli besin maddeleri eklenmiş.
Evet, geçen Coyote ile gittiğimizde de o toprağı görmüştük ama şimdi hatırlayamıyorum da çok pahalı gelmişti bize.
Bir de Cepa'da Aeschynanthus radicans (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3959) gördüm. Çok iyi gelişmişlerdi ve üzerleri çiçek doluydu fiyatı 30 liraydı. Daha küçük ve biraz daha uygun fiyatlısı olsaydı alacaktım. Arayan varsa sadece 2 tane vardı.
tolgahann
21-02-2009, 20:51
Bir de saksıda uygun fiyatlı elma, erkenci kiraz armut gibi bir kaç çeşit meyve fidanı vardı (üstlerinde bodur diye yazıyor ama benim boyumun 2 katıydı nasıl bodur bilemem).
Sn.nevsune elma ve kirazların fiyatları ne kadardı.Birde 3 lü kaktüslerin çeşidi hakkında bilgi verebilirmisiniz acaba?
Sevgili tolgahann, fidanlar 8,5 liraydı. Geçen gittiğimde 16,5 idi, indirime gitmişler. En çok erkenci kiraz ilgimi çekti. Sanırım tomurcuğa durmak üzereydi.
Kaktüslerin adlarını bilemiyorum, üzerlerinde de yazmıyordu ama çeşit çok fazlaydı. Her bir saksıda farklı çeşitler vardı. Çoğu tomurcukluydu. Fiyatları da bana uygun geldi doğrusu.
tolgahann
26-02-2009, 23:18
Bauhaus'da son durum nedir arkadaşlar.Yaz soğanları gelmiş mi?
Bu akşam Bauhause-Beylikdüzü şubesine gittim. Herhangibir soğan gelmemiş. Sadece açmış halde tekli ve üçlü sümbüller ve saksıda tek adet açmış kırmızı lale vardı. Bunun haricinde yeni güller gelmişti.
Vildan Sönmez
27-02-2009, 14:25
Arkadaşlar 16,50 TL olan bodur, 8,8 TL olanlar ise normal meyve fidanları.
Ben geçen hafta Beylikdüzü bauhause'dan 1 tane bodur Iğdır kayısısı ve 1 tane de normal yarma şeftali aldi.Toz pembe çiçeklerini çok seviyorum.
Sevgili tolgahann, fidanlar 8,5 liraydı. Geçen gittiğimde 16,5 idi, indirime gitmişler. En çok erkenci kiraz ilgimi çekti. Sanırım tomurcuğa durmak üzereydi.
Kaktüslerin adlarını bilemiyorum, üzerlerinde de yazmıyordu ama çeşit çok fazlaydı. Her bir saksıda farklı çeşitler vardı. Çoğu tomurcukluydu. Fiyatları da bana uygun geldi doğrusu.
Cevahir Koçtaş'ta değişik çeşitlerde menekşeler mevcut, katmerli, fırfırlı, ebruli.
Ayrıca iri ve kokusuz nergisler gelmiş saksı saksı, hemen hepsinin tomurcuğu var ve soğanlar yavrulu-olgun. Fiyatı 1.5 lira.
Siklamenlerin aşı olmayan, doğal türleri gelmiş rengarenk, küçücük ve çok şirinler. 2,5 lira civarıydı.
Bir de kokulu yaseminler gelmiş kocaman ve tomurcuk dolu, ama hemen ayırtılarak alınmışlar. Koklamaktan başlarından ayrılamadım. Fiyatlarını da göremedim. (2-3 metre vardı saksı hariç, tomurcuktan yapraklar görünmüyordu).
Vildan Sönmez
02-03-2009, 09:58
Bouhause katoloğunda, 4.75 Tl'ye bahar soğanlarında çocukluğumda bahçemizdeki yıldız çiçeklerine çok benzeyen (simdiki çeşit çeşit dahlıalar onun yerini tutmuyor gözümde )
dahlia soğanlarının cazibesine katılıp gittim.
Ancak henüz gelmediğini söylediler.Yani katologda var markette yok.
denizakvaryumu
02-03-2009, 10:51
Bu soğanların geleceğine dair işaret,bu perşembe günü tüm soğanlar gelir.
Gözümüz aydın :)
Umarım geçen seneki gibi çok çeşit gelir, geçen sene çok fazla çeşit vardı.
Önümüzdeki hafta geleceğini söylediler. Geçen sene 10 milyonluk soğan serisi vardı ki bunlar tropik soğan grubuydu. Bu sene o grubun olmayacağını söyledi Bauhaus'daki görevli.
Arkadaşlar lütfen bahause ye ağlayan kalp **** kanayan kalp soğanı gelirse haber verirmisiniz. Konya' da bahause yok malesef. Ama tanıdıklardan isteyeceğim...
denizakvaryumu
02-03-2009, 13:29
Tropik soğanların bu sene gelmemesi iyi oldu, o kadar çok çeşit arasında soğan manyağı oluyorduk :)
denizakvaryumu
02-03-2009, 15:45
Marketlere de soğan dağıtımı yapan asya lale yazlık soğan satışına başlamış.
http://www.lalesiparisi.com/Default.aspx
Geçen seneye göre çeşit sayısını artırmış, bazı türlerin üretimini de kendileri yapıyor.
Tebrik etmek lazım.
Soğanları ithal eden firmanın satınalmacısı ile görüştüm. İthal listesine baktı. Dicentra spectabilis bu seneki ithal listesinde yokmuş.
Rica ederim. Eğer rastlarsam da mutlaka haber veririm. Çok sık gidiyorum yapı marketlere.
Bu akşam üstü Beylikdüzü bauhauseye gittiğimde çılgına döndüm sanki:p
Bahar soğanları-yumruları gelmiş standı hazırlıyorlardı. 3 kategoride fiyat vardı 4.5 tl, 6,95 tl ve 3. yü hatırlamıyorum.:( Gloxinialar 5 renkti 2 yumru 4.5 tl idi begonyalar çeşit çeşit 6.95 tl gibi idi. Dahliyalar canalar irisler. Ranunculuslar 10 luk paketlerde glayörler onluk paketlerde yanlış hatırlamıyosam 6.95 tl idi. Üzümsü meyveler gelmiş. Pembe, sarı frambuaz, böğürtlen, frenk üzümü, bektaşi üzümü, cleamatisler renk renk ti, hanımeli vardı. Yarın üşenmeden gidip fotolarını çekicem. Fiyatlarda yanılabilirim. Zira etiketleri görevli ile seyyar cihaza okuttuk. Etiketler henüz yapıştırılmamıştı.
denizakvaryumu
05-03-2009, 07:36
52.mesajda belirtmiştim, bu perşembe yeni sezon açılacak diye :)
Hayırlı olsun...Yeni soğanlarla, üzümsülerle Bauhaus bugün sezonu açtı.
Adalet Yağcı
05-03-2009, 07:49
Sevgili Eylems, hangi renk clematisler vardı, biliyorsunuz ben iri açan türden kırmızı ve beyaz clematis bekliyorum, baharda değil de yazın açan türlerinden olursa süper olur.
Ayrıca bir tane de frek üzümü almak istiyorum, sundaville veya diğer adı ile mandawille gelmişmiydi?
Sevgigi Eylems,
Clematis ve Sandavilla haberlerini bende merakla bekliyorum. Koyu pembe **** fuşya clematis, açık pembe sandavilla var dersen ne kadar sevineceğim bilemezsin. Bunlar benim ya uykularımı kaçırıyor **** rüyalarıma giriyor :)
Suçlu kim acaba özendirenler mi!
Tüm özendirenlere sevgiler...
Hayırlı olsun...Yeni soğanlarla, üzümsülerle Bauhaus bugün sezonu açtı.
Cepa'yı aradım şimdi. Henüz gelmemiş, öğleden sonra gelecekmiş. Bilgilerinize
Arkadaşlar çatlatmayın bizi :(
zerrinsrt
05-03-2009, 14:08
Oğuzhan üzülme, gerekirse aldıracak bir yol bulunur.
Arkadaşlar clematislerde hatırladığım beyaz, pembe mor vardı. Sundaville henüz gelmemiş. Birazdan çıkıyorum fotoğraf çekicem sizler için. Almak istediklerinizi de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Vildan Sönmez
05-03-2009, 14:53
Sevgili Eylems
Bahsettiğim katologdaki iri çiçekli dahlia soğanlarından gelmişşe,
Eğer saat 18.00 kadar da eve dönüyorsan foruma yazmanı rica etsem fazla mı olur ?:o
Eğer varsa iş çıkışı uğrayacağım.
Bouhause katoloğunda, 4.75 Tl'ye bahar soğanlarında çocukluğumda bahçemizdeki yıldız çiçeklerine çok benzeyen (simdiki çeşit çeşit dahlıalar onun yerini tutmuyor gözümde )
dahlia soğanlarının cazibesine katılıp gittim.
Ancak henüz gelmediğini söylediler.Yani katologda var markette yok.
Sevgili Eylems
Bahsettiğim katologdaki iri çiçekli dahlia soğanlarından gelmişşe,
Eğer saat 18.00 kadar da eve dönüyorsan foruma yazmanı rica etsem fazla mı olur ?:o
Eğer varsa iş çıkışı uğrayacağım.
Vildan hanım, iri çiçekli dahlia lardan vardı. Hemde çok çeşit vardı. Paket içinde saçak halinde idi kökleri. Fiyatını ise; 6,95 diye hatırlıyorum.
Vildan Sönmez
05-03-2009, 15:20
Teşekkürler Pazar günü Dahlia için gittim, saksı ve sümbül alıp döndüm.
Bu akşam inşallah bulurum.
Vildan hanım, iri çiçekli dahlia lardan vardı. Hemde çok çeşit vardı. Paket içinde saçak halinde idi kökleri. Fiyatını ise; 6,95 diye hatırlıyorum.
Ben Kozyatağı Bauhaus'da ne clematis gördüm ne de hanımeli. Daha gelmedi mi acaba?
Yalnız bir kısım çiçekleri kapının önüne çıkarıp, ekspres kasa koymuşlar. Paskalya çiçekleri vardı. Tanesi 2,95. O kadar çoğunu bir arada görmemiştim. Kırmızı, fuşya, açık pembe ve bir iki tane beyaz.
İlk defa beyazını gördüm ve aldım.
Bugün hem clematis hem de hanımeli vardı.
Soğanlara bakmaktan burnumun dibini göremedim galiba. Adalet Hanım'a da çok sık gidiyorum, mutlaka görürüm ve haber veririm diye söz vermiştim. Kusura bakmayın ne olur Adalet Hanım.
Adalet Yağcı
05-03-2009, 20:16
Sevgili Günüm, siz üzülmeyin, bauhause o kadar sıkı bir takipte ki, bilenler de benim clematis merakımı biliyorlar, elbet bir şekilde ulaşırım kırmızı ve beyaz clematislerime, sundaville de sırada haberiniz olsun.
Fotoğrafları çektim. Clematisler 6.90 tl (beyaz, pembe, koyu pembe, mor), üzümsüler 14.90 tl (kırmızı frenk üzümü, yeşilimsi şeffaf bektaşi üzümü, 3 çeşit böğürtlen, pembe ve sarı frambuaz), soğanlı-yumrulu bitkilerde iki fiyat var 4.5 tl ve 6.95 tl. Lilium (beyaz, kırmızı, pembe, beyaz içi sarı, sarı ve sarı üstüne noktalı kırçıllı gibi, turuncu) 2 soğan 4.5 tl begonyalar (karışık duble mix, pembe, beyaz, sarı, turuncu ve sarkıcı türlerde yine aynı renkler) 3 yumru 6.95 tl, irisler (mor, sarı, yavru ağzı gibi uçuk bir renk, turuncu) 1 yumru 6.95tl, cannalarda çok değişik renklerde 1 yumru 4.5 tl, callalar 1 soğan halinde sarı, beyaz, pembe 4.5tl, ranunculuslar 10'lu karışık duble mix ve beyazı var heralde 4.5 tl idi emin değilim. Glayörler 10'lu 4.5 tl, gloxinialar çoklu renlerde 2 yumru 6.95, liatrisler 10'lu sanırım 4.5tl idi, freesialar 10'lu yalın kat ve katlıları sanırım 4,5 tl idi. Phloxlar pembe, mor beyaz renlerde sanırım 6,95tl idi. Dahlialar envayi çeşit 4.5 tl, iri çiçekliler 6.95 tl idi ve içinde bir sürü yumru mevcuttu.
Adalet Yağcı
05-03-2009, 20:20
Sevgili Eylems, hani fotoğraflar nerede, çok merak ettim şimdi.
Sundawille yokmuydu, koyu pembe olandan.
Sevgili Eylems,
Merakla fotoğrafları bekliyorum,
Gün boyunca heyecandan siteye kaç kere girdim çıktım kimbilir.
Birde sandavilla olsaydı
Çok teşekkürler, inan o kadar mutlu oldum ki bir de istediğim renk mevcutsa benden mutlusu yok.
Fotoğraflar için burası uygun mu? bunu yöneticilerimiz izin verirse yüklerim ******. Zira bir sürü fotoğraf var.
Arkadaşlar, climatis ufak çiçekli, iri çiçekliler henüz gelmedi.
Sundavilla yoktu.
Vildan Sönmez
06-03-2009, 01:04
İri Dahlia ve lilyum soğanlarımı en dolu poşetleri seçmeye çalışarak aldım.Çoğunu terasta saksıya ekeceğim.. Ancak çok eskiden bahçemizde tenekelere ekilmiş ve boyumuzu aşmış yıldız çiçeklerini hatırlayarak, marketten büyük peynir teneklerinden almayı düşünüyorum.Tabii dişlarını güzelce boyuyacağım.
Çünkü geçen yıl plastık saksıya ektiklerim,yeşerdi ama kavruk ve neşesiz çiçekleri oldu.
Bu yıl o soğanlardan saksıda kaldığını gördüm ancak hala yeşermedi.
günebakan
06-03-2009, 11:05
Sevgili Eylems çektiğin fotoğrafları eklesende bizde görsek bauhausede ne var ne yok.Gerçi İzmirde bauhause yok ama görmüş oluruz en azından:)
Arkadaşlar çektiğim fotoğraflar galeriye eklenecek nitelikte görsellik içermediği için, bitkilerin boyu ve poşetlerin fotoğraflarını içeriyor bu sebeple galeri yerine sizlerle burada fikir sahibi olmanız açısından birazını paylaşacağım. Bugün gittiğimde ise; şefafımsı sarı ve siyah frenk üzümlerinin de satışta olduğunu gördüm. Tüm üzümsülerin fiyatı 14.90 tl.
günebakan
06-03-2009, 13:00
Teşekkürler Eylems eline sağlık:)
canannuman
06-03-2009, 15:45
Dün eşim Koçtaşa gitmişti o söyledi 40 milyona süs mandalinası gibi birşey vardı dedi ceviz kadar meyvası varmış İstanbul şişlideki koçtaş. Birde sinereria diye bir çiçek almış kızımla babası bana dünyalar benim oldu. 4 milyonmuş. Hercailer 550 TL. civarı. Kendim gidip görmedim maalesef ama eşim çok meraklı olmadığı halde tarif ettiği narenciyeye bayılmış boyu sanırım 40 cm. civarı öyle anlattı eşim.
Birtürlü Bayrampaşa Bauhousa gidemedim. Gidersem aklımda kalanları yazarım.
Sevgili Eylems,
Çok teşekkürler, sayende çeşitlerimiz çoğalacak :)
Bu sene phlox çeşitleri de gelmiş. Çok güzel kokan, çok yıllık ve kışa dayanıklı bir çiçek.
denizakvaryumu
06-03-2009, 20:07
Bu sene bauhausa gelen soğan türü geçen senenin nerdeyse yarısı kadardı.
Açıkçası hayal kırıklığına uğradım.
Üzümsülerdeki çeşit de geçen seneye göre azalmıştı.
denizakvaryumu
06-03-2009, 20:11
Praltikere ithal limonella gelmiş.
Kamkat ve calamondinin yanında kamkat büyüklüğünde sapsarı limon yetiştirmek isteyenler kaçırmasın.
limonella uzun zamandır aranan bir turunçgildi.Fiyat 35 TL Ankara-Bilkentte son 3 tane kalmıştı.
Beylikdüzü bauhaus da
-clematis montana,küçük çiçekli hafif pembe ,çiçekleri dört yapraklı ama birarada çok şık
-clematis president, mor,daha büyük çiçekli,yetiştirmesi biraz zor bir tür
-clematis rouge cardinal resimde bordomsu kırmızı görülüyor ,büyük çiçekli gurup
-clematis ville de lyon daha pembe yine iri çiçekli sınıftan
Benim gördüklerim bunlardı ama geçen yılkiler gibi yapraklı,tertemiz ve bol tomurcuklu değillerdi.Hatta sanki depoda unutulmuş bir görüntüleri vardı .az sayıda,bazı yerlerinden minik sürgünleri olan savaştan çıkmış görüntülü ama geçen yıla göre çok daha ucuzdular.
sanırım daha sonra yenileri gelecektir.
Arkadaşlar çok çok teşekkür ederim, benim alışverişim şuanda yapılıyor. Sayenizde görerek ve bilerek alışveriş yapmış oldum :)
tolgahann
07-03-2009, 20:12
Bu gün migros'ta çeşitli çiçekler vardı.Liliumlar mis gibi kokuyordu ve fiyatları 21 tl di.3 yapraklı cycas 34 tl di.Nergis ve sümbül arajmanları ise 11 tl di.
denizakvaryumu
07-03-2009, 21:36
Beylikdüzü bauhaus da
-clematis montana,küçük çiçekli hafif pembe ,çiçekleri dört yapraklı ama birarada çok şık
-clematis president, mor,daha büyük çiçekli,yetiştirmesi biraz zor bir tür
-clematis rouge cardinal resimde bordomsu kırmızı görülüyor ,büyük çiçekli gurup
-clematis ville de lyon daha pembe yine iri çiçekli sınıftan
Benim gördüklerim bunlardı ama geçen yılkiler gibi yapraklı,tertemiz ve bol tomurcuklu değillerdi.Hatta sanki depoda unutulmuş bir görüntüleri vardı .az sayıda,bazı yerlerinden minik sürgünleri olan savaştan çıkmış görüntülü ama geçen yıla göre çok daha ucuzdular.
sanırım daha sonra yenileri gelecektir.
Clematisler 6,90 TL .
Bence bu fiyat çok iyi.Her ne kadar kıştan yeni çıkmış görüntüleri varsa da tomurcuklar patlamış yani sağlıklı.
Beyaz çiçekli olanlar kokulu tür.
Dun Ankara Bauhose'da o kadar cok cesit bitki vardı ki, baharın geldigine iyiden iyiye inandırdı beni..
Saksıda yetistirebilmek icin benim en cok hosuma gidenler bodur, saksıda yetisen nar (ama meyvesi
normal nar oluyormus); saksılarda 3-4 degisik tur bogurtlen ve ahududu; kucuk saksılarda kokulu karanfil,
cok sirin hanımelleri ve saksıda bodur, soguga dayanıklı diye satılan zeytin agacları oldu..
Ancak, artık balkonda ve de odada pencere kenarında hemen hic yer kalmadıgından, ancak hanımeli ve
karanfil alabildim.
(belki inanmayacaksınız, balkondaki kucuk seramda tam 16 cesit
sebze tohumunu aynı anda yetistirmekteyim!
Onlar buyuyunce nereye ekecegim da ayrı bir dert! -
Belki de artık soganlı bitkileri sokup sebzelere yer acma vakti gelmistir ufak ufak..
(denizakvaryumu bey!! artık alın su bahceyi de, bana da bir kısmını kiralama isini dusunelim acilen! :)
Bu arada, 20 gun kadar once aldıgım yeseminin saksısını degistirip sulayınca biraz nesesi kacmıstı, ama
dun baktım, dipten 3 tane canlı surgun birden vermis, cok sevindim!
(ancak, limon, kumkuat, elma, armut ve badem agacları oylece duruyor simdilik.
Limonum bi ara cok guzel cicek acmıstı, ama simdi sadece 3-4 tomurcuk kaldı uzerinde :(
Yarından itibaren 1 hafta kadar yurt dısında olacagım, ama bu mevsimde oyle aman aman sulama
problemi yasayacaklarını zannetmiyorum..
selam ve sevgiler..
Douglas Fir
08-03-2009, 11:51
Selam,
Ankara Bauhaus'ta güzel koni ladin gördüm 1-2 gün önce. Formları ve dürümlar iyiydi. Bilgilerinize...
denizakvaryumu
08-03-2009, 15:10
(denizakvaryumu bey!! artık alın su bahceyi de, bana da bir kısmını kiralama isini dusunelim acilen! :)
Birilikte Yeşilözün oradan 1-2 dönüm yer alalım.
Kurtulalım derim :D
Nevsune ile Feriha' yı da unutmayalım :)
Biz Feriha ile Cuma günü Cepa Bauhausdaydık. Üzümsülerden sadece bektaşi üzümleri vardı. Ne karanfil, ne nar, ne zeytin bunların hiçbiri yoktu. Gerçi iyiki de yoktu:o. O kadar az bitkiyle 4 saat geçirmişiz, o zaman gece yatısına kalırdık herhalde. Belki yeni gelmiştir oraya da.
Clematisler gerçekten çok ucuz ama o kadar çelimsizler ki insan ellemeye korkuyor. Ben koyu pembe açan "Ville de Lyon" cinsinden aldım, Küçük sıklamenlerden de sadece kırmızı olanlardan vardı. Karanfil bulsaydım çok sevinirdim. Neyse bu hafta yine programda Bauhaus var, belki çeşitler çoğalır.
Birilikte Yeşilözün oradan 1-2 dönüm yer alalım.
Arabasızları düşünüp, daha yakınlardan arayalım lütfen:)
Dün koçtaşta saksıda ananaslar vardı. Doğru hatırlıyorsam fiyatları 32 TL idi. Üzerinde daha meyve olmayan yaprakları farklı bir çeşidi de vardı, o daha ucuzdu.
Dün Bauhouse'da bodur zeytinler, ic kısımdaydı (esasen uzun bir suredir oradalar). bodur nar, karanfil ve ahududu, vs de dısarıda (4 cesit vardı. 3 tane dikensiz bir tane dikenli)
Valla ben golbasında donumu 15.000 ytl'ye hobi bahcesi diye ilanlar goruyorum. Hakkaten de, yesiloze 1,5 saat yol gidecegimize, eminim daha yakından yer bulabiliriz hep birlikte.. 4-5 kisi olursak, bence cok rahat alırız hobi bahcesi gibi bir yer. yeter ki suya felan yakın olsun azıcık.
Dısarıda olanlar arasında tabi bir yıgın bodur meyve agacı da satılmakta, ama dedigim gibi, balkon tumden doldugundan artık onlara bakacak hal kalmadı bende :)
Bauhause da begonia lar çok güzeldi. Önce hepsine göz koyup sonra dikebileceğimiz yerleri düşünüp yumrularını yoklayarak:D alışverişimizi tamamladık. Gerçekten çok keyifliydi günümüz.
Bir yer lazım arkadaşlar ama ne kadar? Badem bahçesi, üzümsüler, organik sebze tarımı, organik meyve bahçesi, mutlaka sera, yerel malzemeyle yapılmış eko bahçe evi, su bitkileri için havuz ... (bilinçaltımda düşünüyomuşum aniden yazılıverdi.:dilli:..)
denizakvaryumu
08-03-2009, 19:31
Praktikere henüz soğanlar gelmedi, umarım Bauhaus gibi soğan sayısında bir azaltma yapmazlar.
Sn.feriha-nevsune-baobab birdahaki kardeş bitkiler toplantısında bahçe alma konusunu ciddi şekilde düşünelim.4 ortak olarak 2 dönüm yer alalım derim
bauhouse'ın otoparka bakan bahcesinde, ahsaptan yapılmıs turlu buyuklukte 3 tane de ev vardı.
Fiyatları 6 ila 18 milyar arasında degisiyor. Bence hobi bahcemiz icin oyle bir sey dahi dusunulebilir pekala..
Ancak, artık balkonda ve de odada pencere kenarında hemen hic yer kalmadıgından, ancak hanımeli ve
karanfil alabildim.
(belki inanmayacaksınız, balkondaki kucuk seramda tam 16 cesit
sebze tohumunu aynı anda yetistirmekteyim!
Onlar buyuyunce nereye ekecegim da ayrı bir dert! -
Belki de artık soganlı bitkileri sokup sebzelere yer acma vakti gelmistir ufak ufak..
Sn. Baobab, dert etmeyiniz, bahçenizi alana kadar, bahçemizi kullanabilirsiniz.
Ben de bugün Kozyatağı Bauhaus'dan 1100 TL'ye (1500 TL'den inmiş) rattan ithal 4 koltuk, 4 puf ve 150*150 cm masa aldım. Fuara gidecektim ama gerek kalmadı. Ancak belirtmeliyimki son takımı da ben aldım :) Yanlız ihtiyacı olanlara söylemek isterimki bütün bahçe mobilyalarında indirime gitmişler.
Ayrıca bodur turungiller henüz gelmemiş. Önümüzdeki hafta gelmesini bekliyorlarmış.
arkadaşlar o SİHİRLİ TOPRAK tan bende aldım ve kullandım.inanın menekşeler ve tavşan çiçeğimdeki etkileri inanılmaz. sararan tüm yaprakları canlandı. konuştum büyük boyu ve çim için sihirli gübre side gelicekmiş şiddetle tavsiye ederim.
Adalet Yağcı
09-03-2009, 09:21
SİHİRLİ TOPRAK
Bu sihirli toprak nerede satılıyor acaba, tüm bitkiler için kullanılabiliyormu, fiyatı nedir, yazarsanız biz de bilmiş oluruz.
Adalet hanım 2,5 lt veya kg. lık küçük bir paket 2,5 liraya Bauhausda satılıyor. İçinde NPK ve şimdi hatırlayamıyorum ama galiba hümik asit vs. vardı.
Adalet Yağcı
09-03-2009, 10:39
Teşekkür ederim sevgili Nevsune, pahalı değilmiş, bu kadar mucizeler yaratabiliyora değer.
Dün ben de Baushaus'a gittim. Yazlık soğanlı bitkilerin soğanları satışa çıkmış. Yıldız çiçekleri (dahlia), Zambaklar, Fresia, Kanna'lar çeşitler olduk.a boldu ve 4,90 ile 6.90 olmak üzere iki fiyat kategorisi vardı.
günebakan
10-03-2009, 20:09
Offf neden İzmirde bauhause yok yaa clematislerde gelmiş ne güzel işte:(
house-of-wax
10-03-2009, 20:22
Malesef İstinye Carrefour'da ne H.kerii kalmış ne de Mikado Gold. Hoş satışta olan çiçeklere çiçek demeye de bin şahit gerek. Yine ilgisizlikten perişanlar.
Bu sebeten dolayı her ay çiçekçileri dolaşırım ve hasta çiçekleri alır iyileştiririm. 2 tane de orkide kurtardım:D
Kozyatağı Bauhaus'ta hala Scilla siberica soğanları mevcut.
Ayrıca epey gelişmiş Hoya carnosalar da var.
Ankara'da gloxinia görenler, bauhaus veya koçtaşta, haber verebilirler mi ?
denizakvaryumu
11-03-2009, 07:41
Gloxinia soğanları bauhausta satılıyor.
ormancık
11-03-2009, 10:20
Bu gün migros'ta çeşitli çiçekler vardı.Liliumlar mis gibi kokuyordu ve fiyatları 21 tl di.3 yapraklı cycas 34 tl di.Nergis ve sümbül arajmanları ise 11 tl di.
Sn. tolgahann,
Ekonomik krizi de düşünerek Bauhause'dan Lilium ve Freesia soğanları alıp ektim. Umarım 2-3 ay sonra sizin resimlerdeki Liliumlar kadar güzel ve kokulu olurlar.
tolgahann
11-03-2009, 16:47
Bende bauhause den lilium ve frezya alıp ektim.Frezyaların çiçeğini bu yıl görüp görmeyeceğimizden şüpheliyim.:(
Neden çiçeklerini göremeyeceğinizi düşünüyorsunuz ki :)
Ben yaşama şansı verilen her canlının sizi utandırmayacağını düşünüyorum :)
tolgahann
12-03-2009, 17:29
Neden çiçeklerini göremeyeceğinizi düşünüyorsunuz ki :)
Ben yaşama şansı verilen her canlının sizi utandırmayacağını düşünüyorum :)
Frezya adlı konuda arkadaşların frezyalarını görüyorum.Hepsi çiçeklenmiş nerdeyse bizimkiler filiz bile çıkarmadı.Bu sene olmasada seneye kesin açarlar.:)
Çiçekleri ne zaman ektiniz ki? Yani soğanları.. Soğanlı bitkilerin çiçeklenmesi bir süre ister :)
Gloxinia soğanları bauhausta satılıyor.
teşekkürler, dün gidebildim, en sonuda gloxinia larıma da kavuştum :)
ayrıca ben tam giderken yeni gelen malları indirmeye başladılar, her renk çuha, sinerya, ve sümbüller geldi ve ayrıca çok güzel sardunyalar getirdiler toplam dört renk vardı. Kırmızı, somon, açık somon ve şeker pembesi.
Soğanlarda da çok güzel begonya çeşitleri ve phlox da vardı ilgilenen olursa.
Bu gün Koçtaşa kara gözlü suzan sarmaşığı var mı diye gittim. Yokmuş :( Ama tam bir soğan şöleniydi. Yok yok. Renk renk Glayörler Liliyumlar Dahlialar hepsini alasım geldi. Poşetlerde 10 tane soğan var. Fiyatları ise fix 4.50 TL idi.
Soğan meraklılarına duyurulur.
Arkadaşlar, nihayet dün gidip ankara bauhouse'da saksıda satılan zeytin
ağaçlarından birni satın alıp balkona koydum!! (zaten 1 aydır etraflarında kedi
gibi dolaşıp duruyordum, adamlar neredeyse acıyıp bedava vereceklerdi!! :)
Fiyatı 51 lira ve 3 yasında. 20 litrelik saksılarda yetiştirmişler (rahat etsin diye
30 litrelik bir saksıya koymayı düşünüyorum)
-ayrıca ankamoll koçtaşta da vardı zeytin ağaçları. Üzerlerinde zeytinleri de
var hem. Ancak, hem çok büyükler, balkona sığmaz diye, hem de fiyatları 169
lira oldugundan onları tercih etmedim-
Bauhouse'daki görevlinin anlattığına göre, açık balkonda bu mevsimde konursa
herhangi bir sorun olmaz, büyük ihtimalle de zeytin verirmiş. (Ancak, kapalı
cam balkon olursa daha iyi dedi. Çünkü zeytin esasen nemi seven bir
bitkiymiş, dolayısıyla, kapalı balkonda nem dengesi daha iyi korunurmuş.
Bununla birlikte, yazın arada sırada fısfısla üzerine su sıkılırsa, veyahut, altına
konulacak su dolu bir kap ile bir tür mikro iklim yaratılırsa o da olur dedi.)
Şimdi, yattığım yerden yemyeşil dallarını gördüğüm zeytinimle, doğduğum yer
olan manisa'yı biraz daha yaklaştırmış oldum kendime.. :rolleyes:
BalıkcıSerdar
18-03-2009, 09:23
Arkadaşlar, nihayet dün gidip ankara bauhouse'da saksıda satılan zeytin
ağaçlarından birni satın alıp balkona koydum!! (zaten 1 aydır etraflarında kedi
gibi dolaşıp duruyordum, adamlar neredeyse acıyıp bedava vereceklerdi!! :)
Fiyatı 51 lira ve 3 yasında. 20 litrelik saksılarda yetiştirmişler (rahat etsin diye
30 litrelik bir saksıya koymayı düşünüyorum)
-ayrıca ankamoll koçtaşta da vardı zeytin ağaçları. Üzerlerinde zeytinleri de
var hem. Ancak, hem çok büyükler, balkona sığmaz diye, hem de fiyatları 169
lira oldugundan onları tercih etmedim-
Bauhouse'daki görevlinin anlattığına göre, açık balkonda bu mevsimde konursa
herhangi bir sorun olmaz, büyük ihtimalle de zeytin verirmiş. (Ancak, kapalı
cam balkon olursa daha iyi dedi. Çünkü zeytin esasen nemi seven bir
bitkiymiş, dolayısıyla, kapalı balkonda nem dengesi daha iyi korunurmuş.
Bununla birlikte, yazın arada sırada fısfısla üzerine su sıkılırsa, veyahut, altına
konulacak su dolu bir kap ile bir tür mikro iklim yaratılırsa o da olur dedi.)
Şimdi, yattığım yerden yemyeşil dallarını gördüğüm zeytinimle, doğduğum yer
olan manisa'yı biraz daha yaklaştırmış oldum kendime.. :rolleyes:
Hayırlı olsun Sn. Baobab, umarım sorunsuz yetiştirirsiniz;)
BalıkcıSerdar
18-03-2009, 09:29
Arkadaşlar, Ankara'da "ful" bulabileceğim bir yer var mı?
denizakvaryumu
18-03-2009, 09:58
Hayırlı olsun Sn.Baobab.
Manisa denilince zeytin akla geldiği gibi çekirdeksiz üzüm de zeytinle ilk sırayı alır.
Size şimdi bir de çekirdeksiz üzüm fidanı lazım :) Ben saksıda bir zamanlar yetiştirmiştim.
Sorun olmadan yetiştirebilirsiniz.
Fidanistanbula bir göz atın derim.
http://www.fidanistanbul.com/?shop=urun&id=91
denizakvaryumu
18-03-2009, 10:27
Arkadaşlar, Ankara'da "ful" bulabileceğim bir yer var mı?
Benim bildiğim yok, forumdan Mutlu Kutlu'dan alabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12878
.
Sevgili Baobab, zeytininiz hayırlı olsun.
Çekirdeksiz üzümüm yok ama isterseniz, Tekirdağ'dan aldığım aşılı cardinal üzümlerinden bir tanesini seve seve hediye edebilirim.
Bahçemizdeki bağa ilaveler yapmak için istemiştik, açık köklü olarak geldiler.
çok sağolun arkadaşlar,
Aslında üzüm mevzuu da bir süredir aklımda, hatta "fidanistanbul"dan da
ankara civarında yetişen üzüm vs bakmıştım;
ancak, evi o kadar tıka basa saksı
doldurmuş durumdayım ki, neredeyse evdeki saksılar kalacak,
ben baohouse daki kulubelerden birini alıp bahçede yaşamaya başlayacağım..
(bu öğlen bile, eve gidip, balkondaki zeytin karda üşümesin diye alıp yatak
odasına, pencere kenarına taşıdım..neredeyse yakında akşamları ağaca, saksıya sarılıp
öyle yatıcam...o derece!! :D )
Bu arada, meraklısı için, dün ankamoll'deki koçtaş'ta üzerinde bir sürü meyvesiyle
kumkuat ta satılmaktaydı 39 liraya.. Oradaki görevliler "gelip gidip birer ikişer
yiyoruz valla" dediklerinden, üzerinde meyveli isteyen varsa acele etsin
diyorum, başka da bir şey demiyorum!! :p
BalıkcıSerdar
18-03-2009, 14:43
Ankara Bauhaus'ta mum çiçeği de vardı, bugün öğleyin yeni bitkiler de gelmiş, indiriyorlardı, ama neler gelmişti bekleyip bakacak zamanım olmadı.
Bugün İstanbul Kağıthane Euro Flora'yı gezme imkanı buldum. Yapay çiçeklerden çiçek tanzimi için ne gerekiyorsa envayi çeşit malzeme mevcut. Çeşitli sepetler hatta bahçe için tasarlanmış çitlere kadar ürünler satılıyor. Değişik ve güzel bitkiler var. Bazılarını galeriye ekledim buradan (http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?do=member&imageuser=29113) bakabilirsiniz. Özellikle Pernettya isimli bitki ilgimi çekti. Çok hoş ve dekoratif görüntüsü var fakat meyveleri yenir mi onu bilemiyorum. Fiyatı 24.99 tl idi. Biraz pahalı:( Hele asma saksıda ortancalar vardı birde dev bonsailer hem görüntüleri süperdi hemde fiyatları:dilli:
İşte bu buldumm. Pernettya Mucronata . Kardeşimin hediye getirdiği adını bimediğim, sorup cevap alamadığım bitkim.. Bitkinin taneleri yenilmiyor. Benimkinin durumu pek iyi değil.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=479&page=158
4721 mesajda adını sormuştum. Teşekkürler eylems .
denizakvaryumu
19-03-2009, 08:41
İnci mersini olarak Türkiye'de biliniyormuş.
Kuvvetli asidik toprağı seviyor, sizdekinin toprağını açelya toprağı ile değiştirin.Ve yağmur suyu ile sulayın derim.Bu arada kendine gelene kadar hiçbir gübre vermeyin.
Geçen hafta Metro Market ten yazlık soğanlılardan aldım. Beyaz ve pembe renkte Canna'lar vardı. Paketlerde bir adet soğan vardı, fiyatı 2 küsürdü. (küsürünü hatırlayamıyorum)
Glayöllerin bir paketinde 7 soğan vardı.
Vita adında yeni bir marka daha ekonomik fiyatlarla tohum satıyor. Oradaki görevli arkadaşın söylediğine göre Anadolu Tohumculuğunmuş. Bu markanın sebze ve çiçek tohumları ve soğanları, sadece Metro Markette değil hemen tüm Yapı Marketlerde aynı fiyatlarla (ortalama 3 TL civarı) satılıyor.
günebakan
19-03-2009, 15:02
Bende birkaç gün önce Koçtaş'tan Yaprak markalı tere otu tohumu aldım.bu markayı bilen varmı acaba?
selam
1 veya 2 nısan da olacaktı
Yine var sevgili dostlar,
Bugun oglen BİM in önunden geciyordum, afişlerini gördüm, toprak, saksi, çiçek tohumu ve soğanları vardı. Sanırım 1-2 hafta sonra gelecek...
Sabah erkenden kapısına dayanmak lazım :D:D:D
ormancık
22-03-2009, 21:08
Bu çiçeği kokladığınızda, kendinizi parfüm cennetinde hissediceksiniz.
Kesinlikle muhteşem bir parfüm kokusu.Leylağa benziyor ama kokusu leylaktan çok daha güzel.
Üstelik gölge ve tam gölge yerlerde bile yetişebilen, küçük saksılarda çiçek açabilen bir bitki.Küçük ve kuzeye bakan balkonların muhteşem parfümlü çiçeği.
Şu an Koçtaşlarda ve Bauhauslarda çiçek açmış hali var.
Bir koklayan bir daha kokluyor ve koklamasıyla bu bitkiyi alıyor.(Bauhausda küçük ve büyük boyları var, 2 farklı firma getirmiş, küçük olanı daha pahalı)
Bu bitkinin adı SKİMMİA JAPONİCA Koçtaşda Eskimya etiketi koymuşlar bazı yerlerde iskimya yazıyor :)
Kesinlikle kaçırmayın.Ben 2 tane birden aldım.
-----------------------------
Ayrıca Koçtaşa çok güzel dış mekan açelyalar gelmiş, ilk defa böylesini gördüm 4-5 farklı türde vardı.İç mekanda açelyaları öldürenler bu dış mekan açelyalarını kaçırmasın .
Koçtaş da yeni Rhodenderon lar da gelmiş üstelik sarı çiçeklisi de vardı.
Bauhaus ise beklenen atağını yapmış, yaprak döken manolyalar,yeni clematisler (bitmek üzereydi) gelmişti.
Ayrıca Cytisus (2 farklı çiçek türü vardı) ve forsythia intermedia week-end de gelmiş.
Hanımeli almak isteyenler 4 farklı tür hanım eli gelmiş ki bazılarını nette bile görmedim.
Arkadaşlar merhaba.Bugün Cattleya bulma ümidi ile nerede ise İstanbul'daki tüm yapı marketleri ve Eminönü'nü gezdim .Ama bulamadım.Gözünüze çarparsa söylermisiniz.
Bayrampaşa Bauhaus da Cymbidiumlar 16tl. Daha büyük boyları 34 tl.
İlgilenenlerin dikkatine.
AylaYılmaz
22-03-2009, 22:42
27.03.2008 cuma günü,BİM'de değişik türdeki çiçek soğan paketlerinin 3.5 TL,akşam sefası ve vapur dumanı gibi çiçek tohumlarının 0,95 TL'den satışa sunulacağını BİM yetkililerinden öğrendim.Fiyatları diğer alışveriş merkezlerine göre çok uygun,ilgilenenlerin dikkatine.
Çok teşekkür ederim Sayın Ayla Yılmaz, bu bilgi çok iyi oldu. Umarım KSK, Bostanlı BİM' de de bu imkanı yakalarız ;)
mor papatya
24-03-2009, 17:04
http://www.bim.com.tr/aktuel.asp
mor papatya
24-03-2009, 20:25
Ben bimdeki glayöl soğanına takıldım ama renkleri aynımı karışıkmıbilmiyorum daha önce alan varsa bilği verirseniz sevinirim.
ormancık
25-03-2009, 23:42
Frezya adlı konuda arkadaşların frezyalarını görüyorum.Hepsi çiçeklenmiş nerdeyse bizimkiler filiz bile çıkarmadı.Bu sene olmasada seneye kesin açarlar.:)
Sn.tolgahann,
Ankara'da yaklaşık 10 gündür güneşi çok zor görmemize rağmen benim frezyalar sevgili kaktüsün de belirttiği gibi beni utandırmadı ve 10 taneden 8 tanesi çok güzel filizlendi.
Bu yıl çiçek açacaklarına da inanıyorum;) Umarı seninkiler de filizlenmiştir.
berduray
26-03-2009, 00:08
Ne kadar şanslısınız çeşidiniz çok, fiat ucuz, haftalardır sadece lale ve sümbül soğanı var avm.'lerde ve fiat 10ytl.(bir file torbada 8-10 adet soğan ,sadece birkaçı sağlam)
Sn.tolgahann,
Ankara'da yaklaşık 10 gündür güneşi çok zor görmemize rağmen benim frezyalar sevgili kaktüsün de belirttiği gibi beni utandırmadı ve 10 taneden 8 tanesi çok güzel filizlendi.
Bu yıl çiçek açacaklarına da inanıyorum;) Umarı seninkiler de filizlenmiştir.
Havaların soğuk olması soğanlı bitkilerin gelişimi ve çiçeklenmesi için avantaj sağlıyor benim gözlemim. Benim de lilliumlar baş göstermeye başladı. Frezyaları bekliyorum hala :)
mandalina
26-03-2009, 10:10
Dün akşam Bayrampaşa Bauhause gittim Hanımeli fidesi almaya.Fakat ya ben bulamadım ya da yoktu.Gerçekten muhteşem çiçekler gelmişti.Sümbüller çok güzel kokuyordu hem 7,95 TL hem de 2,50 TL ye vardı.Dayanamadım 1 tane aldım.Sardunya aldım kırmızı ve pembe.Bir kaç çiçek tohumu.Çiçek çoşturan sıvı gübre.Bambu ve bir kaç malzeme aldım.İnsanın oraya girince çıkası gelmiyor.Aynı yerleri 3-4 defa gezdim.Sizler içinde bir kaç resim çektim.
Mesela soğanlar var her tür 4,95 ve 6,95 arası değişiyordu
mandalina
26-03-2009, 10:13
Bunlarda sümbüller ve bir kaç ucuz çiçek.İsimlerini pek bilmiyorum fakat hepside birbirinden güzeller
mandalina
26-03-2009, 10:17
Bunlarda bambular ve çiçeksiz yapraklı bitkiler.Son resimde ki de çok ilginç arapsaçına benziyor fakat üzerinde minik minik toplar vardı.Ayrıca süper renkler de sardunyalar gül fideleri (sarı ve pembe aldım),meyve fidanları v.s yani kısacası çok güzel çiçekler vardı vakti ve fırsatı olan gitsin derim ben.
ormancık
27-03-2009, 02:13
Havaların soğuk olması soğanlı bitkilerin gelişimi ve çiçeklenmesi için avantaj sağlıyor benim gözlemim. Benim de lilliumlar baş göstermeye başladı. Frezyaları bekliyorum hala :)
Benim frezyalarla eş zamanlı ektiğim 2 adet lilyum starda filizlendi. Şimdi heyecanla birer STAR olmalarını bekliyorum:cool:.
Havaların soğuk olmasının olumlu etkisi hakkındaki gözleminize tamamen katılamıyorum.Çünkü saksılarımın bulunduğu ortam kaloriferli olduğundan sıcak.
Ben boy atmalarının daha hızlı olması için güneşi aradıklarını düşünüyorum.:rolleyes:
Umarım sizin frezyalar da en kısa zamanda filizlenir.;)
Benim gözlemimden kaynaklanan bir yorum idi. İçeride yeşillendirdiğim sümbül, lale soğanları ile balkonda yeşillendirdiklerim arasında gözle görülür "büyüklük" farkları oldular. Dışarıdakiler daha geç çıktı ama daha gür yapraklı ve daha büyük çiçekli oldular.
Çiçekleri açtıktan sonra içeriye alıyorum soğanlıları.. Kombili olduğu için evim gündüzleri evin içinde de olsalar serin oluyor gene. Benim sümbüller 1 aydan fazla çiçekli kaldılar, merkezi kaloriferli olan anneme verdiklerim ancak 3 hafta taze çiçekli kaldı.
Yazlığımızda ekili olan kum zambakları var. Kış ne kadar sert geçerse, o yaz o kadar iri ve bol çiçekli oluyorlar... Bana hep soğanlı bitkiler "Uyusun da büyüsün" modeliymiş gibi gelir. :p
Frezyaları ben ekmeden önce de balkonda beklettim.. Bakalım bekliyoruz neler olacak diye... Liliumlarım da da hala yaprak yok sadece topraktan ince bir uç görünüyor :rolleyes:
Bugün BİM'de soğan ve tohum günü.... Hatırlatayım dedim.
açık-pozisyon
27-03-2009, 08:01
Bugün BİM ve A101 (geçen haftadan beri) marketlerde ekonomik olarak saksı, torf ve çiçek tohumu malzemeleri satışı başladı... Gezmekte fayda var... Ben saksı ve çiçek tohumlarına bakmayı düşünüyorum...
İklimsiz
27-03-2009, 09:32
BİM market sabah 9 da açılıyor. Açılmadan önce de kapısında büyük bir kalabalık, kapı açılır açılmaz içeri hücum ediyor.
5 dk. sonra almak için gittiğiniz ürün bitmiş oluyor.
Adalet Yağcı
27-03-2009, 09:46
Beni aramayın arkadaşlar, hemen en yakın Bim e gidiyorum.
Adalet Yağcı
27-03-2009, 11:20
Soğanların sonuna yetişmişim, iki lilium bir dahlia dört adet tohum ve iki de uzun balkon saksısı aldım, toprağı alamadım taşımak zor diye.
Mersin'e ikişer koli göndermişler, kapışılmış :(
Vay be.. Ağaçlar.net üyeleri tahminimizden çok sanırım :)
Adalet Yağcı
27-03-2009, 13:16
Bir de gizli üyeler var herhalde, bu kadar çabuk bittiğine göre...
açık-pozisyon
27-03-2009, 13:28
Valla ben kavacık/istanbul BİM'e gittim sabah 9.05 gibi mesajı yazdıktan hemen sonra :) Sekiz adet saksı, iki paket torf (bulunsun diye), bir sürü de balkon çiçeği tohumu aldım... Sebzelerden sonra balkon çiçeklerine de geldi sonunda :)
Saksıları ben bitirdim, tohumları da kolinin sonunu süpürdüm, depodan yeni koli açtılar genel istek üzerine :) millet üzerine çullandı...
BİM'i seviyorum, sezonluk ürünleri çok rekabetçi fiyata veriyor...
mor papatya
27-03-2009, 13:46
:Dben bimden gladıolus ve dahlia 2 de saksı aldım bimdeki çalışanlara ben yardım ettim daha paketleri bile yeni açıyorlardı.10:00 da ama çalışan 2 kişiydi.:D:D:D
İşte görüyorsunuz. 2 ağaçlar net üyesi bile yetiyor kolileri süpürmeye :)
Ahh ahh ben daha işyerindeyim :)
Ben de bugün DİA-SA ve BİM e uğradım. Her ikisin de de aynı tür Soğan çeşitleri, bahçe için çiçek tohumları, saksı ve toprak vardı. DİA nın soğan fiyatları 250 kuruş daha ucuzdu. (3.250 tl)
Orkun Kırcı
27-03-2009, 16:13
Bende Bime uğradım kendime1 glayöl, 2 lillium, 1 begonya, saksı ve toprak aldım. Ayrıca arkadaşıma ve öğrencime de aldım aynılarından karlı bir dündü bence.
çiçeksever
28-03-2009, 11:15
Dünden itibaren Diasa BİM'e nazar yaparak aynı soğanları 3.25 ten satışa sunmuş.Ben burada sabah işim yoğun olduğu için ancak öğleden sonra çıkabildim.BİM de çoğu mağazada soğan ve tohum yoktu.5-6 mağaza gezerek anca 2 paket dahlia,1 paket glayöl ve 1 paket zambak aldım.Diasa nın broşürü akşam elime geçti.Orada mal var mı?Bilmiyorum.
Hacer Yılmaz
28-03-2009, 13:59
Bende 1 paket lilyum ve 1 paket dahlia bulabildim. Beylikdüzündeki bimlerde kalmamış.
Goncagül
28-03-2009, 23:59
Bizim burada da bim de hiç çiçek tohumu ve soğanı kalmamış. Bende o üzüntüyle Şok marketten mevsim çiçekleri aldım. 6 tane çuha, 2 tane hercai menekşesi, çeşitli saksılar ve toprak aldım.
Buralardaki bimlerde de birşey kalmamıştı. Çok dikkatli takipçileri var sanırım. Bir hafta önceden öğrenmiştim ama cuma günü aklıma bile gelmedi. Kısmet değilmiş diye avunuyorum :)
Arkadaşım buradaki bimlrdede bişey bulamadım ben gizli hayranlar var galiba.Ama bu böyle olmaz bizimlede paylaşırmısınız acaba?
harbour of tears
30-03-2009, 10:31
Diasa lara bakınız. Soganlı bitki olarak Bim den daha çok çeşit var.
Dia marketlerde Asya Lale markalı çiçek soğanları var. O kadar çok çeşit var ki. Bu türler yapı marketlere gelmedi bu sene. 5 çeşit hosta saydım. Haseki küpesi, pholox, dahlia, lilium ve daha bir yığın çeşit. Bizim üretimimiz olduğu için de gurur duydum.
Ben de Diasadan gala'nın soğanını aldım kırmızı renkli , saksıya ektim umarım çiçek açtığını görürüm ve sizlerle paylaşırım.Kırmızı renkli olanlar beyaz olana göre daha hassas oluyormuş burdan öğrendiğime göre bakalım sonuç ne olucak...
Tansaş'tada tohum ve çiçekler var tohumların fiyatını göremedim ama 11 ay çiçeği 2 lira idi kalanchoe'lerde 5 lira,fiyatları uygun geldi bana.
Beylikdüzü Bauhause'ye yeni papatyalar, baston güller, japon gülleri, arap yasemini, mandeville, sarkıcı saksılarda katlı ve yalınkat petunyalar ile küçük boy saksıda petunyalar, ortancalar, lavandula adı ile karabaş otu, saksılı açmış durumda nergisler, laleler gelmiş.
Bayrampaşa Bauhase' de ise Leptespermium ve Forsitya ilgimi çekti fotoğraflarına buradan (http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?do=member&imageuser=29113) bakabilirsiniz.
mandalina
31-03-2009, 12:07
Ben akşam saat 19:00 dan sonra gittim bime bir sürü yuvarlak saksı vardı.çoğu yeşildi ben kahverengileri bitirdim (4 taneyddi) fiyatları 2,90 TL 2 tane de son uzun saksı vardı onları aldım 3,90 TL akşam sefası ve sabah sefası tohumu aldım tanesi 0,95 TL bir pakette toprak kalmış 10LT lik 2,50 TL onu aldım......En şanslı benim sanırım akşam saatlerinde gitmeme rağmen soğan hariç hepsinden aldım.Zaten bir kaç çeşit soğan burdan almıştım...
Ben Cumartesi gittiğimde hiçbirşey bulamadım :)
mandalina
31-03-2009, 14:11
Ben Cumartesi gittiğimde hiçbirşey bulamadım :)
Benim oturduğum semtte yaklaşık 5-6 tane bim bir kaçtane a101 bir tane diasa var
günebakan
31-03-2009, 14:13
Diasalardada bir çok değişik soğan var :)
begonvil 14
01-04-2009, 13:01
Arkadaşlar Migrosa Organik Gübre gelmiş. Aranızda organik gübrelerden kullanan var mı?
hüsnüyusuf
01-04-2009, 14:36
Arkadaşlar Migrosa Organik Gübre gelmiş. Aranızda organik gübrelerden kullanan var mı?
Sn.Begonvil14, ben de bahsettiğiniz organik gübreyi merak ediyorum uzun zamandır. Adresi aşağıdadır. Migrosta satıldığını bu adresten öğrenmiştim.Bütün Migroslarda satılıyor mu, onu bilmiyorum.
http://akorganikgubre.com/
Beylikdüzü Bauhause'ye yeni papatyalar, baston güller, japon gülleri, arap yasemini, mandeville, sarkıcı saksılarda katlı ve yalınkat petunyalar ile küçük boy saksıda petunyalar, ortancalar, lavandula adı ile karabaş otu, saksılı açmış durumda nergisler, laleler gelmiş.
Bayrampaşa Bauhase' de ise Leptespermium ve Forsitya ilgimi çekti fotoğraflarına buradan (http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?do=member&imageuser=29113) bakabilirsiniz.
Genelde yapı marketlerden bitki almayı sevmiyorum. Çeşit yok, çoğu zaman canlı ürüne iyi bakmıyorlar, neyin ne olduğunu bilen de pek çıkmıyor.
Ama 10 gün kadar önce Bayrampaşa Bauhaus'a gittiğimde doğrusu çok şaşırdım. Hem çok çeşit (meyve ağaçlarından, manolyadan, clematis'e, çiçek soğanlarına) vardı, hem de ürünleri tanıyan bilgili insanlar yardımcı oldular. 2 market arabası dolusu alışveriş yaptım sadece bahçe reyonundan.
Soğanlarda çeşit arayan arkadaşlara özellikle tavsiye ederim. Fiyatlar Diasa'dan biraz pahalı gerçi, ama aradığınızı bulduğunuzda, 1-2 liranın çok da önemi olmayabiliyor.
Adalet Yağcı
01-04-2009, 17:16
Beylikdüzü Bauhause'ye yeni papatyalar, baston güller, japon gülleri, arap yasemini, mandeville, sarkıcı saksılarda katlı ve yalınkat petunyalar...
Sevgili Eylems, Sundaville(Mandeville)fiyatları nasıldı, fotoğraf çekmedinizmi?
Sevgili Eylems, Sundaville(Mandeville)fiyatları nasıldı, fotoğraf çekmedinizmi?
Adalet Hanım, makinam yanımda değildi bu sebeple fotoğraf çekmedim. Fiyatlarını hatırlamıyorum ama sizin için bakarım.
Adalet Yağcı
01-04-2009, 17:39
Merakla bekliyorum sevgili Eylems.
Cuma günü
Şirinevler Koçtaş da lisianthus vardı (14 TL ) isteyenler bakabilir
Değerli arkadaşlar;
C.tesi günü "Bauhause İçerenköy" de çok güzel sardunyalar vardı. Katmerli ve rengarenk.
Bilgilendirmek istedim.
Hacer Yılmaz
06-04-2009, 18:53
Arkadaşlar
Bende cuma günü B.düzü Bahause ziyaret ettim.Soğanlar bayağı azalmış.Çeşit olarak Dahlialar vardı, lilium pek kalmamış.Diğerleri ise seçilmişdi. Çiçek tohumları güzeldi. Birde yeni yaseminler gelmişti hepsi tomurcuklu idi.İndirimli saksılar vardı onlarda bitmek üzereydi.Ama terecotta saksılar var ve fiatlarıda iyi.
Tansaş maxi'de hercai menekşeler 58 kuruş.Her renk var.
tolgahann
13-04-2009, 20:46
Bimdeki soğanlar tamamen tükenmiş.Pekte güzel şeyler yoktu zaten.
çiçeksever
14-04-2009, 09:06
Dün akşam Ankamall Koçtaştaydım.Çiçeklerin hali çok haraptı.Daha önce burayı hiç böyle görmemiştim.
Koçtaş genelde hep gördüğünüz gibi. İnternet sitesinden mesajla yönetimini bilgilendirdim. Bitkilerine hiç özen göstermiyorlar.
Koçtaşın "bitkilerine özen göstermediklerine" katılıyorum.
Cumartesi ve pazar günleri marketlerde daha çok alışveriş yapıldığı için özellikle pazartesi günleri bir çok reyon talan edilmiş gibi duruyor. Bende dün akşam saatlerinde koçtaşa uğradım. Bitkileri yeni yeni düzeltiyorlardı.
Koçtaşta ananas(49 tl), kalamondin(99tl) ve kumkat(99 tl) fidanları gördüm. Fiyatları bana çok yüksek geldi. Petunyaların güzelliğine daha fazla karşı koyamadım. Bir tane aldım. Bitki portföye yeni bir çiçek daha eklemiş oldum. Gelecek yıl tohumlarını yetiştirmeyi deniycem.
Bauhaus'da daha önce hiç görmediğim bir sürü bitki fidesi vardı. Ayrıca renk renk sardunyalar gelmiş ve mevsimlik çiçekler.
Bir de katırtırnağı olarak etiketlenmiş bitkiler vardı ama içlerinde kırmızı renkli olanları vardı (Fotoğrafları) Ben katırtırnağını sarı olarak bilirim emin olamadım...
Bir de sarılıcı bitkiler olarak renk renk clematisler (büyük çiçekli olanlar da gelmiş) ve hiç görmediğim renkte hanımelleri vardı.
Üzümsüler yeniden gelmiş. Ribes ailesi vardı çeşit çeşit. Sarılar, yeşiller, turuncular...
9/22nisan arası evdi magazalarında katlı sardunya 4,95/afrika menekşesi 3,25/cam güzeli 2,95/ lale 075/asya lale soganları 3,25/toprak ve muhtelif boylarda saksılar gelmiş
denizakvaryumu
15-04-2009, 10:27
Bauhausa;
3 farklı renkte(beyaz-koyu ve açık pembe) ithal karabaş otu (yalancı lavanta ) gelmiş, çiçekler açık, çok güzel.
Saksıda bonsai olarak bahar dalı-japon ayvası gelmiş.Aynı tür bonsai görmekten bıkanlar için ilk defa bu tür değişik olabilir.
Farklı clematisler de gelmişdi ama adları aklımda kalmadı, ancak daha tezgaha konulurken bazı türler bitti.
3-4 çeşit çok farklı ithal hanımeli de gelmişti.
denizakvaryumu
15-04-2009, 10:34
Bauhausa ,
Süper cüce boy, afrika menekşesi tarzında çiçekleri çok güzel begonvil de gelmiş.
Yine küçük saksılarda pembe yaseminler, madagaskar yaseminleri vardı.
(Bauhausdan canlı yayınlar devam edecek :)
denizakvaryumu
15-04-2009, 10:49
Bu arada
Skimmia japonica,( Köpük çalısı) ise yeni gelen çiçeklere yer açmak için tezgahlardan kaldırılıyordu.
Bu süper-muhteşem kokulu çiçeği almayanlar çok şey kaçırdı.
İnsanı bu kadar rahatlatan bir çiçek kokusu olabileceğini ben bu çiçeği koklayana kadar tahmin etmiyordum.
Sevgili Denizakvaryumu , siz canlı yayına bizimde içimizi eritmeye devam edin olur mu ?
Bauhaus neden İzmir ' e açılmazki ?
BalıkcıSerdar
15-04-2009, 10:56
Sevgili Denizakvaryumu , siz canlı yayına bizimde içimizi eritmeye devam edin olur mu ?
Sn. Oyaman;
Özellikle istediğiniz bir şey varsa, alıp gönderebilirim, forumda ilk tohumlarımı sizden almıştım, ben unutmadım;)
Saygılar, selamlar.
tolgahann
15-04-2009, 19:10
Bauhausa ,
Süper cüce boy, afrika menekşesi tarzında çiçekleri çok güzel begonvil de gelmiş.
Yine küçük saksılarda pembe yaseminler, madagaskar yaseminleri vardı.
(Bauhausdan canlı yayınlar devam edecek :)
Begonvilin fiyatını hatırlıyormusunuz?
denizakvaryumu
15-04-2009, 21:17
Hayır
O beyaz çiçekli lavantaya benzeyenler karabaş otu muydu.. Yanlış hatırlamıyorsam etiketinde lavanta yazıyordu. Ben de şaşırmıştım hiç beyaz lavanta görmedim diye.
Vildan Sönmez
15-04-2009, 22:54
Çok iddialı değilim ama karabaş otunun çiçekleri beyaz değil.
Ben Datça'dan ormandan aldığım bir kökü saksıya ektim.biraz toparlanınca fotoğrafını foruma yükleyeceğim
O beyaz çiçekli lavantaya benzeyenler karabaş otu muydu.. Yanlış hatırlamıyorsam etiketinde lavanta yazıyordu. Ben de şaşırmıştım hiç beyaz lavanta görmedim diye.
oceanheart
15-04-2009, 23:12
Karabaş otunu ben de sadece mor çiçekliolarak bilirdim ama Kardelen Peyzajda beyaz çiçeklisini de gördüm ve 1 adet satınaldım.
Vildan Sönmez
16-04-2009, 01:19
Çiçekliyse fotoğraf yüklermisiniz.Hiç görmedim, merak ettim.
Karabaş otunu ben de sadece mor çiçekliolarak bilirdim ama Kardelen Peyzajda beyaz çiçeklisini de gördüm ve 1 adet satınaldım.
Bugün iki fotoğraf çektim sizler için. Lavandula 4.5 tl **** 4.90 tl idi. Begonviller ise 11 tl civarı bir fiyatla satışa sunulmuştu.
Hah bahsettiğim buydu işte. Sn eylemsin fotoğrafını koyduğu bitki yani. Ben onları lavanta sanmıştım da aaa beyazı da mı varmış demiştim :)
Bauhaus yok belki ama, Koçtaş var, İkea var, Tansaş var, 3 M - 2 M Migroslar var. Bu durumda ben daha fazla erimeliyim sanırım... :o
:) Yav İzmirde olmuş olmamış dert etmeyin :)
Ha İzmir Ha Bandırma Ha İstanbul... :) Gördüm ki "azim ve istek" sınır tanımıyor.
Bauhause Çepa'da kene çıkartıcı (yeni) alet 35 Tl.
Carrefour bahçeye çadır kurmuş çiçek için. Begonviller; beyaz, pembe, sarı, kırmızı ve mor renklerde ve 1 metreden uzundu. İtiraf etmeliyim ki kalakaldım karşılarında. Fiyatı 36.9 lira. Fiyatı duyunca da kalakalmaya devam ettim. :)
Clematis ve hanımeli doluydu Bauhaus. 6 çeşit clematis saydım. Üzerleri tomurcuk dolu. Hanımelleri de öyle. 9.90 fiyatları. İthal açelyaların baston, piramit (gerçekten çiçekten piramit şeklinde) ve normal şekilde olanları gelmiş. Orman güllerinin de beyaz olanları gözalıcı idi. Dış bahçeye ağırlık verince iç bahçe perişan hale gelmiş. Dışarıda da iki araba atılacak (ya da iade edilecek) çiçekler bekliyordu. Gardenyaları, sardunyaları, helleborusları bakımsızlıktan öldürmüşler.
Merter Tekzenden de çok değişik sardunya çeşitleri aldım geçen hafta. Sarkan minik ceylan gözleri (devasa saksı 6.25) ve yaprakları renkli sardunyalar. Orayı da takip etmek lazım. O sardunyalardan sadece bizde var dedi görevli. Gerçekten de üzerine Eminönü dahil birçok yere gittim ama muadilini bile görmedim.
Ama resim koymanız gerekti şimdi :)
Sadece sardunyaları ekleyebilirim. :)
Sn. Oyaman;
Özellikle istediğiniz bir şey varsa, alıp gönderebilirim, forumda ilk tohumlarımı sizden almıştım, ben unutmadım;)
Saygılar, selamlar.
Sevgili BalıkçıSerdar , ilgine çok teşekkür ederim . Bilhassa Clematis konusunda
Bauhaus olan şehirleri gerçekten kıskanıyorum . Başka tohum isteğiniz olursa elimde olan yine gönderebilirim .Selamlar .
Bauhaus yok belki ama, Koçtaş var, İkea var, Tansaş var, 3 M - 2 M Migroslar var. Bu durumda ben daha fazla erimeliyim sanırım... :o
Sevgili Zelish erimene hiç gerek yok , neden dersen ; İkea bahçe gereçleri konusunda sıfır , Tansaşlar bir . Koçtaşlar on üzerinden iki alabilir . Bauhausa
göre tabii .
Orkun Kırcı
21-04-2009, 22:39
Bunlar muhteşemler yaa. Keşke orada olsaydım. Hiç kaçırmazdım.
Gerçekten ne kadar güzel sardunyalar böyle... Dediğiniz yeri hiç bilmiyorum ama ben de hiçbir yerde böyle bir şey görmedim. Maşallah'ları var.
Sevgili Oyaman Bauhaus olan şehirlerdeki Clematislerin size gelmesi problem değil :D
Bu foruma geldim geleli imkansız diye birşeyin olmadığını her geçen gün anlıyorum. İsteyin yeter :D
Benimle birlikte bir bauhaus gezisi yapmaya ne dersiniz?
Şu şakayıkların güzelliğine bakar mısınız?
Bunlar da buraya sıkışmışlar.
Komşusunun sardunyasından alamayacaklar için sardunya.:D
İşte köşeye sıkışmış bir güzellik daha, atlamayalım.
Çok net değil ama fikir verir değil mi?
Bunları daha yerleştirmeye vakit bulamamışlardı.
Ve orman gülü ile gezimizi bitiriyoruz.
Bunları daha yerleştirmeye vakit bulamamışlardı.
Bunları katırtırnağı diye satıyorlardı. Ama ben katırtırnağını sarı bilirim. Bunlar rengarenk ve çok güzel görünüyordu.
Sera gezer gibi sık sık geziyorum Bauhaus'u. Bakıp bakıp iç çekiyorum genelde.
Etiketlerdeki isimler bazen gerçeği mi yansıtmıyor bilemiyorum ama hoşuma giden birşey olduğunda, acaba bakabilir miyim gibisinden araştırmak istediğimde o isimli çiçek bulamıyorum. Bunlardan birisi Skimya. Görünce aklıma geldi.
Orman gülü bu sene çok moda şeklinde tüm yapı marketlerde var. 30 küsür lira ile bence biraz astronomik rakamlardaydı bir ara gördüğümde.
Ben de sizin gibi iç geçirerek gezenlerdenim. Dediğiniz gibi bu sene orman gülü çok moda. Ben de seradan bir adet almıştım.
denizakvaryumu
22-04-2009, 08:59
Son resim orman gülü değil. :)
Fotoğraftaki mi? Yaprakları benekli olan mı? Evin içinde bakımı nasıl oluyor? Sanki bahçe için yaratılmış gibiler de...
Evet yaprakları benekli olan. Şimdilik camla kapalı balkonda.1-2 haftaya camları açınca açık havada gibi olacak.
Ne kadar güzel yapraklar bunlar. Heucheralarla yarışırlar rahatlıkla :) Özellikle ikinci resimdekine bayıldım. Güle güle büyütün.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.