View Full Version : Yapı Marketlerde Satışı Olan Bitkiler
Sayfalar :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Çok teşekkür ederim. Biraz palazlansınlar da çelik alıp çoğaltayım diye bakıyorum.
Tekzen yapı market aldığım yer. Merter'de. Yolu düşenlere...
Ankara'da Tekzen'in 3 şubesı var.
İkisinde (optimum, KC) bitki satışı yok.
İstanbul'lular şanslı :)
Sevgili M.Sema bitkiniz aucuba japonica.. Güle güle büyütün.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5744&highlight=acuba
Bugün iki fotoğraf çektim sizler için. Lavandula 4.5 tl **** 4.90 tl idi. Begonviller ise 11 tl civarı bir fiyatla satışa sunulmuştu.
Bu begonviller "bodur begonvil" olarak satılıyor, bildiğimiz sarılıcı tür değil. Ama fiyatı uygun ve boyları da fena değil. (Bilgi için; Tarabya'daki fidanlıklarda çok güzel sarılıcı begonviller var, ancak fiyatlar 30-45 TL arası).
Bauhaus'a gide gele samimi oldum orada çalışanlarla. Bitkiler genelde Perşembe geliyor. Fazla seçilmeden en iyilerini almak için Cuma günü uğramak en akıllıcası.
Ayrıca üç not:
1. Katırtırnağının (Cytisus) sarı-kırmızı ve kırmızı olanları da var. Ben de sarı-turuncu-kırmızı bir tane aldım. Şunun gibi birşey: http://www.magnoliabt.hu/Album0130/CSERJE/CSERJEKEPEK/slides/CYTISUS%20LENA.jpg
2. Orman gülü iyice popüler oldu, doğru. Ama bakımı, özellikle çiçeklendirilmesi çok kolay bir bitki değil. Toprağı çok önemli. Aldığını güneş de fazla olmamalı. Üzerindeki çiçeklere heves edip alırken dikkat etmek lazım.
3. Şakayık'ın çiçekleri çok güzel, ama hosta'larla birlikte salyangozların en fazla bayıldığı bitki. Bauhaus'tan 4-5 renk aldım, hevesle bahçeye diktim. Resmen salyangozlar istila ettiler. :( Büyük bir katliam yapmak zorunda kaldım. Şimdilik fena değil durum, ama bilin ki, Şakayık'ı dış mekanda saldırılara karşı koruyabilmek hiç kolay değil.
nurcanaybay
22-04-2009, 18:32
Katır tırnağına bayıldım,kokusu çok güzeldir.
Orada satılanlar zaten şakayık değil.:(
Ranunculus( Erengül)
denizakvaryumu
22-04-2009, 20:56
Bauhausa farklı clematisler gelmiş, ayrıca etobur bitki severler de bir uğrasın derim.Skimmia japonicalar küçük ve büyük boy olarak yeniden gelmiş.
Bir de osteosemum etiketli bir bitki daha gelmiş ancak nette bir kaynak bulamadım.
Muhtemelen etiketi yanlış yazdılar bu konuda bilgisi olan var mı?
herbaryum
22-04-2009, 21:12
Osteospermum olabilir mi?
denizakvaryumu
22-04-2009, 21:20
Sn.Herbaryum
üzerinde tomurcuk vardı yani henüz açmamıştı, ve sarmaşık gibi boyluydu.
Sizin verdiğiniz isimle araştırınca
74112
http://www.icangarden.com/images/Jpgs/Osteospermum.JPG
resimdeki bitkiler nette karşıma çıkıyor.
İnşallah bu bitkidir.Teşekkürler.
nurcanaybay
23-04-2009, 09:51
Resimde ki bitki sarmaşık gibi uzamıyor.Aynısını 2 gün önce arkadaşıma aldık ,Bodrum papatyası olarak satılıyor.
Bauhausa farklı clematisler gelmiş, ayrıca etobur bitki severler de bir uğrasın derim.Skimmia japonicalar küçük ve büyük boy olarak yeniden gelmiş.
Bir de osteosemum etiketli bir bitki daha gelmiş ancak nette bir kaynak bulamadım.
osteospermum olmasın Sayın denizakvaryumu?
Benimkinin resmi şu: http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=25807&c=440
Çok yıllık, dayanıklı ve çok güzel bir çiçek..
Ahmet Bey, renkli "Katırtırnağı" sarı açanlar gibi kokulu mu?
Bu arada Orman Gülü için pahalı demiş arkadaşlar ama kaç yıl önce hemen hemen o boydakinin fiyatını 30 TL demişlerdi.
"Almanın sonu yok. Yeter artık bir şey almak istemiyorum :rolleyes: "
Benim 3 sene önce aldığım renkli katırtırnağı, sarı yabanilerle karşlaştırırsak daha az kokuyordu. Ancak bunun genel bir durum mu olduğunu bilmiyorum.
Bu sene yeni aldığıma bakarak daha iyi bir cevap verebilirim. Bunun için de 15 gün kadar zaman lazım sanırım.
23 Nisandan istifade, öğle gibi yağmur da kesilince, Eminönü'ne gittim. Hem bazı ıvır zıvır eksiklerimi tamamlamak istedim, hem de yeni bir şeyler var mı diye bakacaktım.
Yeni bir şey olmadığı gibi, bizim forumun moda ürünlerinin (B5A, bionem, neemazal, kağıt viyol vs.) oralarda hiç satılmadığını da gördüm. Yapımarketlerde de bu tarz ürünlerin çoğunun olmadığı düşünülürse, bu ürünleri bu forumda satan dostlardan tedarik etmek en doğru çözüm olarak görünüyor.
Evet, almanın sonu yok Limon Hanım. Ama tamamen durmak da mümkün olmuyor. :)
Sevgili M.Sema bitkiniz aucuba japonica.. Güle güle büyütün.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5744&highlight=acuba
Sevgili Feriha çok teşekkürler. Yarın yeni resimlerini çekip acuba sayfasına ekleyeyim. Çiçekleri çok minikti birlikte ne renk olduğunu da görürüz.
Hepsiburada'dan sebze fideleri 6 çeşit her çeşitten 15 adet.
Ambalajı sağlam, sağlıklı elime geçti.
http://www.hepsiburada.com/fiser-90lik-kutuda-fide/productDetails.aspx?categoryid=454087&productid=hrfiserfide1
Orkun Kırcı
24-04-2009, 20:29
Yarın Trabzon Koçtaştayım neler var bir bakayım. Akşamına buradan paylaşırım.
sındırgılı
24-04-2009, 21:02
Geçen sene bende domates ve biber fidelerini Hepsiburda.com'dan almıştım.Adada benden başka kimse domat ve biber yetiştiremedi desem mübala etmiş olmam...Gerçekten çok verimlilerdi... tavsiye edebiirim...Hiç firesiz toprakla tanıştılar ve meyva verdiler...Fakat bu sene tohumdan kendim yetişirdim.Yazın durum belli olacak. Yoksa seneye tekrar Fisere dönmek var....
denizakvaryumu
26-04-2009, 21:01
Bauhausa;
%100 organik yazılı 6 lı pakette, domates-biber-salatalık (üçü bir arada 6 adet ) fideleri gelmiş.Paketler oldukça güzel, albenili.
Ayrıca 2,5 metre boyunda kamışa sarılı olarak yapraklı tomurcuklu pasiflora da var.
(oradaki çocuklar Ankara kışına dayanıklı deseler de etikette tür yazılı değildi)
denizakvaryumu
26-04-2009, 21:08
Fiyat 12 TL idi, türü çıkarabilseydim veya etikette yazılı olsaydı ben de alacaktım.
Adalet Yağcı
26-04-2009, 21:54
Cumartesi günü Mersin Koçtaş ta Orman gülü vardı, kocaman saksılarda açmışlardı, renkleri eflatun ve koyu pembe fiyatı da yanlış hatırlamıyorsam 44.90 TL.idi.
Orkun Kırcı
26-04-2009, 22:15
Bende Sevgili İklimsiz ile beraber cumartesi Trabzon Koçtaştaydım. Orada da kocaman saksılarda orman gülü vardı ama fiyatını hatırlamıyorum. Ve öyle hiç anlatılacak cinsten birşeyler göremedim doğrusu :( Hep bilindik hep aynı....
denizakvaryumu
26-04-2009, 22:19
Orman gülünün olduğu yerlere (Trabzon)ithal orman gülü geliyor.
Bu konu aslında çok acı.Ve ders alınması gereken bir konu.
Yapı marketler de Haseki gören var mı?. (Tohum değil)
Euro flora'da haseki küpesinin bordo katmerlisi vardı. Salı günü ithal gelmişti ama satış fiyatını hatırlamıyorum.
Beylikdüzü Bauhause'de satışta olan bitkilerden birkaç fotoğraf...
Sn eylems'in son fotoğrafındaki çiçek nedir?
Çalı formunda bir süs bitkisi ispirya ya da diğer adı keçi sakalı.
Yapı marketler de Haseki gören var mı?. (Tohum değil)
Tekzen'de haseki küpesi rizomu vardı (toprak altı gövde) geçen C.tesi aldım. Asya lale'nin.
Sn.BilalBuldan teşekkür ederim. :)
Çalı formunda bir süs bitkisi ispirya ya da diğer adı keçi sakalı.
Eylems teşekkürler. Sadece baharda mı çiçekleniyor acaba?
Tam bilemiyorum. Sahip olmak istediğim bir bitki. satış görevlisinin dediğine göre baharda çiçekleniyormuş. Güler hanımın bahçesinde var diye hatırlıyorum. Sanırım Güler hanım daha sağlıklı bilgi verebilir bize. Fotoğrafta ki görüntü çiçek dalının bir kesiti sadece upuzun çiçek dalı çiçekleri öyle çokki dalları aşağılara sarkmış çok enfes bir görüntüsü vardı. Bence almaya değer bir bitki.
Orhan Özbilgiç
29-04-2009, 06:07
Sayın kaktüs;
Sorunuzun muhatabı değilim ama, Spiraea(keçi sakalı) çok sevdiğim ve apartmanımızın bahçesine,7-8 yıl önce kendi ellerimle diktiğim ve de çok sevdiğim bir çalı olduğu için, tabir-i caizse atladım. Özür dilerim. Heyecanımı bağışlayın.
İstanbul' da, sert rüzgarlardan korunaklı bahçemizde, her yıl nisan ayının ilk haftasında ilk çiçeklerini açmaya başlıyor.
Üçüncü haftadan itibaren tam bir geline dönüşüyor.
Mayısın ilk haftasından sonra çiçekler dökülmeye başlıyor.
Özetle; yaklaşık bir ay boyunca çiçekli kalıyor. Ama belirttiğim gibi 23 nisan günlerinde bayram çocukları gibi..
En çok sevdiği şey, bol güneş.Bir başka deyişle; ''Ne ka güneş, o ka bol çiçek!''
Kuraklığa çok dayanıklı. Üretimi sonbahar çelikleri ile çok kolay. Doğrudan toprağa dikilebiliyor. İlkbahar' da neredeyse %100 oranında tutuyor. Eksi 15-20 derece soğuklara bile dayanıklı.
Saygılarımla.
Sayın kaktüs;
Sorunuzun muhatabı değilim ama, Spiraea(keçi sakalı) çok sevdiğim ve apartmanımızın bahçesine,7-8 yıl önce kendi ellerimle diktiğim ve de çok sevdiğim bir çalı olduğu için, tabir-i caizse atladım. Özür dilerim. Heyecanımı bağışlayın.
İstanbul' da, sert rüzgarlardan korunaklı bahçemizde, her yıl nisan ayının ilk haftasında ilk çiçeklerini açmaya başlıyor.
Üçüncü haftadan itibaren tam bir geline dönüşüyor.
Mayısın ilk haftasından sonra çiçekler dökülmeye başlıyor.
Özetle; yaklaşık bir ay boyunca çiçekli kalıyor. Ama belirttiğim gibi 23 nisan günlerinde bayram çocukları gibi..
En çok sevdiği şey, bol güneş.Bir başka deyişle; ''Ne ka güneş, o ka bol çiçek!''
Kuraklığa çok dayanıklı. Üretimi sonbahar çelikleri ile çok kolay. Doğrudan toprağa dikilebiliyor. İlkbahar' da neredeyse %100 oranında tutuyor. Eksi 15-20 derece soğuklara bile dayanıklı.
Saygılarımla.
Estafurullah çok memnun oldum yanıtınıza. Ben sn eylems bitkiyi tanıyor diye sormuştum. Ama bitkiyle yaşayan birinden cevap gelmesi çok çok güzel. Teşekkürler.
Alınacak çeliklerde herhangi bir şeye dikkat ediyor musunuz? Genç? Yaşlı? vs
Arkadaşlar keçi sakalı ile ilgili bilgileri bu bitki için açılmış olan başlığa yazın ki, çok daha fazla kişi yararlanabilsin.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8227
Ümütköy seralarında iç mekan süs bitkisi :
TİLLANDSİA
Anavatanı:Tropikal ve Subtropikal Amerikadır.
Çiçeklenme zamanı:Yaz **** İlkbaharda açan çeşitleri vardır.
yer seçim: Gri olanları Yıl boyunca çok aydınlık
Yazın sıcak ve güneşli kışınsa 15 derece civarında bir ortamı ister.Yeşil olanlarıise Yıl boyunca sıcak ve aydınlık olup güneş almayan ortam ister.
Su ve besin ihtiyacı: Yazın düzenli olarak kireçsiz su püskürtmeli,bu suya iki haftada bir yaprak gübresi katılmalıdır.kışınsa su haftada ikiye düşürülmelidir.
bakım:Önemli biir bakım istemez.
üretim:Ayırma suretiyle üretilir.
hastalık ve zararlılar : Çok nadirdir.
Ümütköy seralarında iç mekan süs bitkisi :
Evet, haftalık Bauhaus ziyaretimden yeni döndüm. İzlenimler:
Keçi sakalı var, 1 metre civarı, çiçekli 12,90 TL.
Benim çok sevdiğim canan, ya da ceylan gözü gelmiş. Her daim yeşil, dayanıklı, farklı renklerde çiçekleri olan, mayıstan eylüle çiçek açan bir bitki. 6,90 -10,50 iki boy vardı. 2 farklı renk daha aldım.
Ve bana günün sürprizi... Bauhaus Clematis'lerin fiyatlarını 5,90'a çekmiş. Forumdan 15 TL'ye dün, Bauhaus'tan 2 hafta önce 8,90'a Clematis almış birisi olarak sevinsem mi, üzülsem mi bilemedim. Sonunda bu fiyata kaçmaz, zaten kredi kartına 10 taksit diyerek, 3 adet daha Clematis aldım. :)
Bunun dışında çift renkli güzel ortancalar (az sayıda idi) gördüm. Baston begonvillerden sonra, sarılıcı güzel begonviller de gelmişti. (Bodur 10,90, sarılıcı 24,90). Başka birşey gözüme çarpmadı.
Daha dün 9.90dı clematis, İstanbulda mı ucuz yoksa bugün mü indi acaba :confused:
Bir de dün çok tuhaf bir ortanca vardı, çiçekleri aynı katmersiz açelyaya benziyordu. (Dünyanın en amatörce yorumunu yaptım :D)
denizakvaryumu
29-04-2009, 20:59
Clematisler 5,90 Tl ise bu fiyat çok çok iyi.
Clematis severler bu fiyata kaçırmasın derim.Bauhausa Clematis ville de lyon da gelmiş.
75502
75503
Aman "ville de lyon"uma iyi bakayım. 5-10 yıl sonra ben de bahçe kapıma sardırırım aynen böyle:p
75504
Siz göremiyorsunuz ama en tepedeki 3 yaprağın tam ortasında bir tomurcuğumuz var (üstelik geç açan cins). Bauhaus clematislerini kaçırmayın derim. Aldığımda tam bir kuru daldı bu.
denizakvaryumu
29-04-2009, 22:07
Pembenin yanına mavi çok yakışır.
Bauhausda clematis jackmanii de vardı.
75505
Clematisler 5,90 Tl ise bu fiyat çok çok iyi.
Clematis severler bu fiyata kaçırmasın derim.Bauhausa Clematis ville de lyon da gelmiş.
75502
75503
Ben ville de lyon'u 2-3 hafta önce Bauhaus'dan -sizinki gibi kuru dal- almıştım. Şu anda 2 metre civarı oldu. Çok hızlı boy atıyor.
Şu anda var olan çeşitler (5,90'a): Jackmanii, Warsavka Nike, Pilliu, Polish Spirit, Ernest Markham. Bir de Duschess... vardı (Edinburg değil :)). Armandii, Ville de Lyon Bayrampaşa'da kalmamış. İsimler ancak bu kadar aklımda kaldı, kusura bakmayın.
Bu arda paeonia -şakayık- da gelmişti. Erengülü değil, gerçek şakayık, tam olarak Paeonia - Krinkled White. Bir önceki mesajımda yazmayı unuttum.
Pembenin yanına mavi çok yakışır.
Bauhausda clematis jackmanii de vardı.
75505
Veritabanında jackmanii'yi yaparken aklım kalmıştı zaten:)
http://www.agaclar.org/agac.asp?id=1108
Aslında ikisi de eşzamanlı açan türler. Aynı saksıda sıkışmasalar, harika bir
ikili olurlar.
denizakvaryumu
29-04-2009, 22:57
Veri tabanına uzun zamandır girmiyordum, çok yararlı olmuş.
Ancak fotoğraf olmaması kötü.
Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitisü (BATEM)
Fiyat listesi aşağıda ilginizi çekebilir.
http://www.batem.gov.tr/haber/fiyatlar/2008fiyatlar.htm
denizakvaryumu
30-04-2009, 08:10
Özel mesajla burada tanıtımı yapılan bitkileri alıp, göndermemi isteyen oldukça fazla sayıda forum üyesi arkadaş var.
Ancak aynı bitkileri (veya benzerlerini) satış kısmında satan arkadaşlar da olduğundan üzülerek bu istekleri yerine getiremiyorum.
Satış yapan arkadaşlara ricam;
Bauhaus-Yapı market bitki satışı başlığı açıp isteyen arkadaşlara bu bitkileri göndermeleri.
Hem kendileri, hem forum para kazanır...Hem de dua alırlar.
Dün akşam iş çıkışı hemen Bauhaus'a gittim. Burda hala 9.90 clematisler :mad:
Dün yeni bir etiketi vardı bu bitkinin: ficus deltoidea
Buydu sanırım değil mi?
75545
Ne diyebilirim? :)
Ben Bayrampaşa Bauhaus'dan 3 adet 5,90'dan aldım. Fiyatı kontrol ettirmek için almadan da barkodunu kasadan kontrol ettirdim. Etiket de zaten 5,90'dı. İki ihtimal var: 1. İstanbul'a özel uygulama. 2. Son partide fiyatlar düştü. Ankara'ya bu parti henüz gelmedi.
Bauhaus bazen bitkide elinde kalmasın diye belki de ölmek üzere diye çok indirimler yapıyor. O şekilde çok bitki kurtarmışlığım vardır :)
denizakvaryumu
30-04-2009, 09:53
Buydu sanırım değil mi?
75545
Evet bu bitkiydi :)
Böylece konulan etiketlere güvenilmemesi gerektiğini de öğrenmiş olduk :)
denizakvaryumu
30-04-2009, 09:55
Gelecek hafta sonu indirim Ankara'ya da gelir.
Gerçi clematislerin satışları çok iyi gidiyor.
Ernest Markham kalmamıştı.
75546
http://www.crocus.co.uk/plants/_/climbers/clematis/large-flowering/classid.878/
http://www.naturehills.com/product/ernest_markham_clematis.aspx
Akıllı marketler bu ara Heuchera da getirtebilir, değil mi? :rolleyes:
denizakvaryumu
02-05-2009, 22:40
Bauhausa
Siyah-pembe-sarı çiçekli gala gelmiş.
Görünüm olarak muhteşemler, özellikle siyah renk gala sevenler kaçırmasın.
Adalet Yağcı
02-05-2009, 23:09
Bu gün Mersin Koçtaş'ta Orman güllerini yine gördüm, yeniden gelmiş, üç renk vardı.
Bitkinin çiçekleri o kadar güzeldi ki, insanlar başına toplanmış seyrediyorlardı.
Fiyatı 45.90 tl.
Bauhause Beylikdüzü rekli calla lar 20.90 tl idi, nephentes 27 tl idi çin karanfilleri açmışlardı 2.90 tl daha bir sürü bitki vardı hatırlıyamıyorum.:(
nurcanaybay
03-05-2009, 10:35
[
.
Görünüm olarak muhteşemler, özellikle siyah renk gala sevenler kaçırmasın.[/QUOTE]
Siyah rengi olduğunu bilmiyordum.Çok merak ettim ,fotoğrafı varsa
yükleyebilirmisiniz
denizakvaryumu
03-05-2009, 17:01
Bauhausda fotoğrafını çekmedim ama linktekinin aynısı idi.
76045
http://www.americanmeadows.com/SpringFlowerBulbs/CallaLilyBulbs/CallaBlackForest.aspx
nurcanaybay
04-05-2009, 19:47
Çok beğendim.Teşekkür ederim.
Bauhaus'da yeni gelen Clematisler 9,90. Benim söylediğim 5,90'lık seriden Bayrampaşa mağazasında hala az sayıda var. Bu gidişimde artan mevsimlik çeşitleri dışında fazla bir değişiklik görmedim.
denizakvaryumu
05-05-2009, 18:40
Yeni gelen clematislerden hangi türler var?
Beylikdüzü bauhause'de;
Sizin istediğiniz ruppel e benzeyen den vardı. Aldım.:p
Ağaç şakayıklar 11.90 tl görülmemiş fiyat.
Phaller 16.90 tl ama resmen dökülüyorlar. Tek dal minyatür cymbidiumlar 24.90 tl idi.
1 adet nephentes kalmış.
denizakvaryumu
06-05-2009, 07:52
Ruppel dediğiniz Papa dır :)
Kozyatağı Bauhaus tepeleme clematis ile doluydu. Bir dahaki gidişimde elimde not defteri ile gideyim.
Büyük çiçekli türler gelmişti. Bordo-mor-beyaz- pembe beyaz çizgili çiçek resimleri vardı. İsimlerini hatırlamıyorum :)
denizakvaryumu
06-05-2009, 08:27
Kokulu clemantis arayıp da bulamayanlara bir müjde vereyim :)
Bauhausa clemantis mayleen gelmiş.
Ankara'da ben forumda buldum ve aldım.Cepada yoktu.
Nette çiçeklerin vanilya koktuğu belirtiliyor.
-------------------------------
Clematis montana 'Mayleen' is a charming beauty with small satin pink flowers in early summer. The strongly scented flowers are lightly ruffled and have contrasting green center of stamens. Attractive bronze colored foliage creates all season appeal. A vigorous growing cultivar, but not as cold hardy as large flowering hybrids. Winter mulch recommended.
http://www.gardencrossings.com/plant/Clematis_montana_Mayleen
http://www.bridgenurseries.co.uk/acatalog/Early_Flowering_Montanas.html
76670
76671
http://www.clematite.net/boutique/fiche_produit.cfm?ref=MONTANA_MAYLEEN&type=1&code_lg=lg_fr&tri=0&marq=0
Koku takıntılı birisi olarak bu clematisten almıştım. Küçük pembe çiçekleri oluyor. Kokladım kokladım ama ne yazıkki sonuca ulaşamamıştım :)
denizakvaryumu
06-05-2009, 08:55
Bu yaz ben de bir test edeyim bakayım.
Mayleen olduğuna emin misiniz? Clemantis montana lar birbirine benzer, aynı çiçek görüntüsü vermesine rağmen bazıları kokusuzdur.
http://www.bridgenurseries.co.uk/acatalog/Early_Flowering_Montanas.html
Bu linkte kokulu ve kokusuz montanalar var.
Örneğin mayleen e çok benzeyen ,montana Pink Perfection kokusuzdur.
Mayleen eminim. :) Bauhaustan aldım.
Aldığımda da Montana satışta yoktu. Yani etiketlerinin karışmış olma ihtimali...
2 çiçek açtı henüz. yenileri yolda. Bakalım onların koku durumu ne olacak
denizakvaryumu
06-05-2009, 09:13
Çakma mayleen e rastlamışsınız, umarım benimki gerçektir :D
Güler hanım da söz ettiklerinize benzer (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=414822#post414822) bir kokulu clematis almış.
Etiketinde kokulu diyor diye aldım. Çiçekleri küçük ve çok gösterişli değil belki ilk çiçekleri olduğu için kokusu yoktu (umut dünyası)
Yalnız şimdi denizakvaryumunun gönderdiği linkten okuduğum kadarı ile bu tür büyük çiçekliler kadar soğuğa dayanıklı olmuyormuş. Umarım İstanbul'da yaşar, bahçeye dikmek istiyorum :)
denizakvaryumu
06-05-2009, 10:10
Evet öyle yazıyor ama USDA Hardiness Zone 6-9 diye belirtmiş.
Bu durumda Ankara'da bile rahatlıkla bahçede yetişir.
Yazı; zone 6 nın altı için yazılmış.
Ruppel dediğiniz Papa dır :)
Büyük çiçekli türü ve etiketinde; '' John Paul II '' yazıyor. Aynı Ruppel gibi.:p
denizakvaryumu
06-05-2009, 16:09
John Paul II yani Papa'dan ben de aldım...Ama açıkçası etiketindeki resim gibi açacağından şüpheliyim.
hassoman
06-05-2009, 20:14
Bu gün Bauhaus'da bol miktarda, özel kapları içinde nilüfer çiçek fideleri gördüm.
Ters bir yere koymuşlar. Açık alanda sergilenen çiçeklere (bahçe kısmına) çıkan kapının hemen sağında ve dibinde...
John Paul II yani Papa'dan ben de aldım...Ama açıkçası etiketindeki resim gibi açacağından şüpheliyim.
Umudunuzu kesmeyin :)
bayrampaşa'da montana'nın farklı (mayleen değil) bir türü vardı. özelliklerini bilmediğim için cesaret edip alamadım.
beyaz clematis ne zamandır bakınıyorum. armandii'nin hep yeşil ve az da olsa kokulu olması güzel, ama ben çiçeklerinin formunu ve küçüklüğünü pek beğenemdiğim için farklı çeşit bakıyorum. 1 adet snow white buldum. çiçeklerin sivri uçları var, yuvarlak değil. onu aldım.
Dorothy Walton diye bir çeşit vardı. Renkleri çok güzel, iri çiçekli.
Diğer çeşitler daha önce yazdıklarım.
Ahmet Bey, "Snow White" dediğiniz "Snow Queen" ile aynı sanıyorum. Bende bir kök var bu türden. Yazdığınız gibi yaprak uçları sivri, kar gibi beyaz değil çok uçuk lila-pembe arası bir rengi var, göbeği vişne rengi gibi. Mor ve Pembeye göre biraz daha küçük açıyor. Tek başına dikilirse biraz sönük kalabilir ama diğer canlı renklerle bir arada güzel duruyor.
Denizakvaryumu, Papa dediğiniz Dr. Ruppel e benzeyen mi? Eğer oysa, 5 TL liklerden içlerinde bir iki çiçek açanı vardı. Aynen şudur çiçek formu gözümle gördüm :) Bir tane dipte sürgünleri olanlardan aldım.
77097
Internettekiler gibi beyaz kısmı, bembeyaz değil de hafif lilaya kaçıyordu. Çiçeği buruşuk duruyordu.
denizakvaryumu
08-05-2009, 12:44
Papa dediğimiz etiketinde john paul 2 yazan , eğer böyle ise gerçekten çok güzel açıyor.
Dr.Ruppel ve carnaby almaya gerek olmaz.
BalıkcıSerdar
08-05-2009, 12:48
Papa dediğimiz etiketinde john paul 2 yazan , eğer böyle ise gerçekten çok güzel.
Geri isterim falan demeyin, yerini sevdi, sağa sola el kol atmaya başladı bile:p
Bu vesile ile tekrar teşekkürler;)
Bu arada yarın ne yapıyorsunuz?
denizakvaryumu
08-05-2009, 12:53
Onun yerini özel seçtim, en kral yerde :) ağaca tırmandıktan sonra çiçek açmış hali çok muhteşem olacak :)
Etraf yine kar yağmur boran...
fidanlıkta pembe papatya gördüm ama müşteriye ait ayırttı kalmadı satılık diil dediler içim gitti gören bilen varsa avrupa yakasında oturuyorum haber verirseniz sevinirim..
Onun yerini özel seçtim, en kral yerde :) ağaca tırmandıktan sonra çiçek açmış hali çok muhteşem olacak :)
Etraf yine kar yağmur boran...
Ankara'yı mı renklendirecekler?
BalıkcıSerdar
08-05-2009, 16:01
Ankara'yı mı renklendirecekler?
hehehe (hain gülüşü) sır o, Sn. Denizakvaryumu ile benim aramda:p
ormancık
08-05-2009, 16:09
hehehe (hain gülüşü)
hain gülüşü aşağıdaki gibi algıladım ama doğrumu ki:)
:D
BalıkcıSerdar
08-05-2009, 16:35
hain gülüşü aşağıdaki gibi algıladım ama doğrumu ki:)
:D
Hayır o kahakaha demek, :rolleyes: şöyle bir şey diyebiliriz;)
hehehe (hain gülüşü) sır o, Sn. Denizakvaryumu ile benim aramda:p
:D Olsun... Şansımı denedim :P
BalıkcıSerdar
08-05-2009, 16:38
:D:D:D:D
Çok iyiydi, siz beni güldürdünüz Allah'ta sizi güldürsün;)
denizakvaryumu
08-05-2009, 22:22
Birileri dedikodumu yapıyor, bu aralar kulağım çok çınlıyor.
77282
Merak konusu gülüş yukarda, daha fazla kulağımı çınlatmayın :p
Bu arada Bauhausa clematis tangutica gelmiş.Sarı renk clematis sevenler kaçırmasın diyeceğim ama yarın sabaha bile kalacağından şüpheliyim.
77283
77287
denizakvaryumu
08-05-2009, 23:20
Clematis Rouge Cardinal de Bauhausa yeni gelenlerden.
77296
http://www.wintergreenhouse.com/photo-gallery/close-ups/clematis/
77297
http://www.rasadnikilic.com/Klematisi/Rouge_Cardinal.htm
Bu arada;
boylu küpeler,
değişik çiçek açan küçük saksılı çalı türleri (4-5 çeşit,),
saksılı mor salkımlar,
küçük saksıda çiçek açmış çarkıfelek-pasiflora,
vs.vs.vsler gelmiş.
Vildan Sönmez
09-05-2009, 01:49
B forum hepimizi clematis delisi yapacak sonunda. Hatta yaptı bile...
D:D:D
Denizakvaryumu'da Bauhauslarda yatıp kalkıyor vallahi:rolleyes:
Ya yeter yazmayın artık. Hani her gördüğümüze aklımız gidiyor. Balkonlarda, teraslarda yer kalmadı, neyi nereye tıkıştıracağımızı şaşırdık sayenizde:o
Koçtaş'ta var. Lavanta 9.9 TL' ye aldım. Eve gelip 3 saksıya ayırdım.
Bauhaus'a ortanca fideleri gelmiş. Poşette 3-4 dallı, henüz çiçeksiz. Fiyatı 3.25TL.
denizakvaryumu
15-05-2009, 11:48
Yeni clematis türleri var mı?
Yeni tür yoktu.
Ama eskilerden harap durumda olanları bir araya toparlamışlardı. Belki indirim söz konusu olabilir yakında.
Yaşasın astronomik fiyatlı ortancalardan sonra bu çok güzel haber :)
denizakvaryumu
15-05-2009, 13:00
Yeni tür yoktu.
Ama eskilerden harap durumda olanları bir araya toparlamışlardı. Belki indirim söz konusu olabilir yakında.
Evet ben de bekliyorum 5 TL ye kadar düşebilir fiyatlar.
denizakvaryumu
15-05-2009, 13:09
Bu günlerde Bauhausa "delosperma congestum veya delosperma nubigenum geldi" müjdesi alabilsek.
Bir de lampranthus olsa ooooo şahane olur.
Hayır hayır.. Bunların ne olduklarına bakmayacağım... Bakmayacağım..
denizakvaryumu
15-05-2009, 14:04
Bir de lampranthus olsa ooooo şahane olur.
78682
78685
Bakmayan olursa diye ekledim :)
Görmüyorum ki görmüyorum ki .D
Bunlara benzer birşeyler bu ara yol kenarlarından aşağıya yayılmacı bir hareketle ilerliyor.
Otoban kenarlarında, e5 güzergahlarında, benim işe girerken organize sanayinin içinde bu tip birşey var. Sadece baharda açan birşeyler olduğunu tahmin ediyorum...
Göremiyorum göremiyorum :D
Hainlik bu :)
Sn Kaktüs, sizin bahsettiğiniz acem halısı (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=419964&postcount=177).
Evet evet bundan :)
Bunlardan bulunuyor mu Bauhaus'ta
Hıh :D
Geçen gün çiçek şekli bu sarı delosperma'nın aynısı olan ama pembe renkli, yaprakları ise kedi tırnağına benzeyen birşey aldım. Damat bohçası dediler ama gerçek adı ne hiç bilmiyorum.
Bir de öğle arasındaki Praktiker ziyaretinden alıntılar,
- Plastik viyol gelmiş. 12lik 6 adet viyol ve hepsinin içine konduğu büyük plastik bir altlık halinde.
- İlginç bir çeşit ortanca vardı. Çiçeklerinin dışları beyaz, ortaları mavi/pembe. Oyalı gibi. Şu resim (http://www.9sn.net/resim/Purple_Hydrangea_Ortanca.jpg)dekine benziyor ama yapraklarının dışı ve ortası arasındaki renk farkı daha belirgindi.
denizakvaryumu
15-05-2009, 15:42
Geçen gün çiçek şekli bu sarı delosperma'nın aynısı olan ama pembe renkli, yaprakları ise kedi tırnağına benzeyen birşey aldım. Damat bohçası dediler ama gerçek adı ne hiç bilmiyorum.
.
Bizi meraktan çatlatmadan resim eklersiniz artık :) Bir de nereden aldığınızı öğrensek.
Çayyolu'nda İlkyaz peyzajdan aldım ve resim de eklerim tabii ki, ama çok çatlatacak birşeyi yok. En azından ithal olmadığını biliyorum çünkü poşetli ve 50 kuruş :)
denizakvaryumu
15-05-2009, 16:05
Aranıp da bulunamayan her bitki insanı çatlatır :)
Top hat bluebery
Delosperma congestum
Delosperma nubigenum
bitkilerini bulsam da çatlamaktan kurtulsam :)
Siz yine bir şeyler bulursunuz, geçmez bu ruh hali... Hayır yani bizi rahat bıraksanız da biz de sizle beraber aynı durumu yaşamasak :)
Ahmet Bey, "Snow White" dediğiniz "Snow Queen" ile aynı sanıyorum. Bende bir kök var bu türden. Yazdığınız gibi yaprak uçları sivri, kar gibi beyaz değil çok uçuk lila-pembe arası bir rengi var, göbeği vişne rengi gibi. Mor ve Pembeye göre biraz daha küçük açıyor. Tek başına dikilirse biraz sönük kalabilir ama diğer canlı renklerle bir arada güzel duruyor.
...
Bir haftadır bu başlığa bakmamışım, kusura bakmayın.
Aklım beyazda olduğu için "snow white" yazmışım, snow queen olacaktı, haklısınız.
"An illustrated encyclopedia of clematis" diye bir kitap var, google books'dan da ulaşılabiliyor. O kitapta snow queen için ilk açtığında pembe-lila gibi olur, sonra tam beyaza döner yazıyor. Çiçek büyüklüğü için de 15-18 cm (yani büyük aileden) yazmış. Bilemiyorum, ben daha çiçek görmedim.
Aslında benim amacım, yazdığınız gibi, niobe ve ernest markham gibi canlı, koyu renklerle birlikte kullanılarak kontrast sağlaması. Şimdi bir de snowman'den madame ... isimli beyazdan aldım. İkisini karşılaştırma şansım olacak. Elimde armandii de var, şu anda çiçeklendi, ama çiçekler çok küçük :(
78682
78685
İlkinden İstanbul'da sağda solda bolca bulmak mümkün.. Geçen hafta Bodrum'daydım. Aynı bitkinin yatay değil, dikey (ya da genişleyerek yukarıya doğru büyüyen diyelim) büyüyeni vardı. Uçakta yanıma almak (ve bütün güvenlik kontrollerine onlarla girmek) pahasına poşette 6 tane aldım seradan. Daha çok küçükler, ama dikey büyüyen abileri çok güzeldi.
Bodrum'da çok güzel Begonviller de vardı. Hem de çok uygun fiyatlara. Uçağa almayacakları için alamadım :( Ama hala aklımda kaldılar...
Sn ahmettt ben en son İstanbula'a giderken yanımdaki beyefendi 2 tane likapa fidanı götürüyordu uçakta, ki benim de clematis ve kocaman bir phal getirmişliğim var İstanbul'dan.Bodrum'da mı işi sıkı tutuyorlar acaba bence şöyle 30-40cmlik bi begonvil getirebilirdiniz.:))
Ahmet Bey, çiçek çapı konusunda siz haklısınız. Geçen sene küçük açan çiçek bu sene beni şaşırttı. "Clematis" başlığına uğrayabilirseniz fotoğraflarını çektim. http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=423129&postcount=570
Artık alışveriş bölümünden aldığınız bitkileri forumun diğer bölümlerinde paylaşıma açsanız fena olmaz diye düşünüyorum. "Ne aldınız, nereye diktiniz, nasıl açtılar, nasıl bakıyorsunuz" paylaşırsanız bir çok kişiye yardımı olabilir. Hep diyorum ya "Almanın sonu yok" :)
Sn ahmettt ben en son İstanbula'a giderken yanımdaki beyefendi 2 tane likapa fidanı götürüyordu uçakta, ki benim de clematis ve kocaman bir phal getirmişliğim var İstanbul'dan.Bodrum'da mı işi sıkı tutuyorlar acaba bence şöyle 30-40cmlik bi begonvil getirebilirdiniz.:))
Begonvil konusunda (yarım yamalak yazdığım için) haklısınız Sayın Coyote. Ben Bodrum'a gitmeden, İstanbul'dan 2 tane (biri 65-70 cm'lik, diğeri bodur) begonvil aldım. Hatta forumda bir yerlerde yazdım: Tarabya'daki bir serada 45 TL diyorlardı, ben 25'e buldum aynı boyu diye sevinmiştim de..
Bodrum'da beğendiklerim ise 1,50-2,00 metre arası çok çok güzel begonvillerdi. (25 lira istediler, düşünün artık..) Bir an Pegasus'un uçağının içinde 2 metre begonvil ile kendimi hayal ettim, itiraf ediyorum. Ama 20-25 litrelik saksıyı da düşününce pes ettim. :(
Eğer İstanbul'dan 70 cm'liği almasaydım, dediğiniz gibi, küçük bir-iki tane getirilebilirdi uçakla..
Ahmet Bey, çiçek çapı konusunda siz haklısınız. Geçen sene küçük açan çiçek bu sene beni şaşırttı. "Clematis" başlığına uğrayabilirseniz fotoğraflarını çektim. http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=423129&postcount=570
Artık alışveriş bölümünden aldığınız bitkileri forumun diğer bölümlerinde paylaşıma açsanız fena olmaz diye düşünüyorum. "Ne aldınız, nereye diktiniz, nasıl açtılar, nasıl bakıyorsunuz" paylaşırsanız bir çok kişiye yardımı olabilir. Hep diyorum ya "Almanın sonu yok" :)
Fotoğrafları (ölçekli :) ) gördüm. Çok güzel. Madame da sanki tam beyaza doğru gidiyor..
Hmm. Limon hanımdan yeteri kadar paylaşmadığımız için forumdaki ilk hafif şiddette fırçamızı da yedik :)
Size dört paylaşım:
İlk ikisi benim Lampranthus spectabilis:
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=26685&c=447
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=26686&c=447
Üçüncüsü sitemizin girişindeki acem halısı, Mesembryanthemum floribundum:
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=26684&c=447
Son olarak Clematis Multiblue:
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=26687&c=446
Fırça değil, rica ederim. Merak diyelim...
[QUOTE=ahmettt;423300]
İlk ikisi benim Lampranthus spectabilis:
QUOTE]
Lampranthus spectabilis hakkında biraz bilgi verirmisiniz?
İnternette Lampranthus spectabilis hakkında şöyle yazıyor: "Otsu olup, çok yıllıktır. Dalları sürünücü karakterdedir, yeri halı gibi kaplar. Yeşil yapraklar karşılıklı, sürekli, etli, elips şeklindedir. Çiçekler terminal durumlu, parlak sarı stamenler büyük bir düğme gibi, etrafında Kırmızı taç yapraklar vardır. Zemini tümüyle kaplayan gösterişli çiçekleriyle güzel bir yer örtücüdür. Çiçeklenme mevsimi ilkbahar sonu ve yazdır. Boyu 20-30 cm olup, anavatanı Güney Afrika’dır. Tam güneş, ılıman iklim ister. Soğuğa dayanıklı değildir. Korunaklı yerlerde yetiştirilmelidir. Kuru kumlu topraklarda, kayalıklarda ve deniz kenarlarında, taşlık alanlarda yetişebilir. Özel bir bakım istemez. Sadece kuru günler su verilmelidir. İlkbaharda alınan çelikler, kumlu kompost içinde köklendirilir. Seralarda tohumla da üretilir. Ancak bu oldukça güç bir yöntemdir."
Benim 3 senelik tecrübem dahilinde tespitlerim: Bitki büyüdükçe otsu yapı, odunsu yapıya (tabii ince..) dönüyor. Sabahları açan çiçekler, gölgede kapanıyor. Ve bunu oldukça hızlı (gölge olmasından itibaren 10 dakika içinde) yapıyor. Soğuğa tamamen dayanıksız denemez. 3 sene içinde -5 civarında 3-5 kış gecesine dayandılar. Ama ben yine de saksıda bakıyorum, olası bir aşırı soğukta içeri almak ve yazın bahçenin en güneşli, en keyifli yerine istediğim zaman taşıyabilmek için.
Bu yer örtücünün yazdığım gibi buna çok benzeyen, ama dik büyüyen (çalı formunda) bir akrabası da var. Dave's Garden da o akrabayı aradım, Havai'de çekilen bir resime benzettim. Bu arada bu aileye genel olarak Buz Çiçeği deniyor.
Tohumdan yetiştirilmesi zor deniyor, ama denemek isteyen varsa Eylülde tohumlarını toplayabilirim. (Çelik için bu sene geç kaldık..)
sufi1969
21-05-2009, 20:55
Buydu sanırım değil mi?
75545
Aynısından bendede var.
Biraz araştırdığımda bu bitkiden üretilen çay'ın adeta her derde deva olduğun izlenimine kapıldım ).
Regulating blood pressure Tansiyon Düzenleme
Reducing blood sugar level Kan şeker seviyesini artırmak
Increasing and recovering sexual desire Arttırmak ve cinsel istek kurtarma
Womb contraction after birth Doğumdan sonra rahim kasılma
Reducing nerves and joints pain Ağrı sinirler ve eklemler Azaltılması
Improving migraine condition Migren durumu iyileştirme
Reducing cholesterol and blood lipids Kolesterol ve kan azaltılması Lipidlerin
Removing toxin in our body Bizim vücutta toksin çıkarma
Delaying menopause Menopoz geciktirmek
Improving blood circulation Kan dolaşımını artırma
Reducing piles pain Hemoroid ağrı azaltılması
Relieving nausea Mide bulantısı rahatlatma
Ficus deltoidea chemical content analysis: Ficus deltoidea kimyasal içerik analizi:
(i) Flavonoid (ii) Tannins (iii) Triterpenoids (iv) Proanthocyanins (i) Flavonoid (ii) Tannins (iii) Triterpenoids (iv) Proanthocyanins
(v) Phenols (v) Fenoller
(i) Flavonoids-Very strong anti oxidant that is maintaining healthy circulation (blood) , anti in ammatory, anti rival, liver protective, estrogenic (value treating PMS & PMT ) (i) flavonoids bu koruyucu, estrogenic (değer PMS & PMT tedavi sağlıklı dolaşım (kan), ammatory, anti rakibi karaciğer yılında karşıtı korumaktan çok güçlü Anti oksidan)
(ii) Tannins-Tightened over relaxed tissue, to dry excessive watery secretion that is diarrhae and protect damage tissues like exzema or burnt. (ii) Tannins-gevşek doku üzerinde artırıldığını, bu diarrhae ve korumak exzema veya yanmış gibi zarar dokular aşırı su sekresyonunu kurutun.
(iii) Triterpenoids-Expectorant and absortion of nutrient. (iii) Triterpenoids-balgam söktürücü ve besin ve absortion.
(iv) Proanthocyanins-Protect circulation from damage-heart, hand, feet and eyes. (iv) Proanthocyanins-zarar korunmaya dolaşımı kalp, el, ayak ve gözleri. They are powerful antioxidant. Bunlar güçlü antioksidan.
(v) Phenols-Anti inflammation and anti septic. (v) Fenoller-Anti inflamasyon ve anti septik.
CEPP (UTM) Certificate of analysis sample test result CEPP (UTM) Sertifika analizi örnek testi sonucu
7 Species MasCotek (Ficus Deltoidea) Powder Extract: - 7 Türler MasCotek (Ficus Deltoidea) Toz Çıkarımı: --
* Pb: 0.17ppm *Co: 0. * Pb: 0.17ppm * Eş: 0. 01ppm *Hg: N / D 01ppm * Hg: N / D
* Ca: 29.42ppm *Cu: 0. * Ca: 29.42ppm * Ke: 0. 36ppm *Na: 48.88ppm 36ppm * Na: 48.88ppm
* Zn: 2.79ppm *p: 0. * Zn: 2.79ppm * p: 0. 57ppm *As: 0.12ppm 57ppm * As: 0.12ppm
* Se: N / D *Fe: 14. * Se: N / D * Fe: 14. 55ppm *Al: 1.40ppm 55ppm * Al: 1.40ppm
* mg: 139.10ppm *Ag: 0. * Mg: 139.10ppm * Ag: 0. 01ppm *Ni: 0.54ppm 01ppm * Ni: 0.54ppm
* Ba: 1.15ppm *CD: 0. * BA: 1.15ppm * CD: 0. 01ppm *k: 744.14ppm 01ppm * k: 744.14ppm
* Cr 0.45ppm * Cr 0.45ppm
Delto Medicama Plantation [Malaysia] Delto Medicama Plantation [Malezya]
Total Annual Sales Volume: Yıllık Toplam Satış Hacmi: Below US$1 Million Aşağıda ABD $ 1 Milyon
Hem de 5-6 lira gibi bir fiyatı vardı, iyiymiş :)
Bu kadar çok derde devaysa, artık karada ölüm yok bize!...,
Kaynat kaynat iç, sonra da 120 yıl yaşa..
Mis gibi valla....
denizakvaryumu
28-05-2009, 14:01
Salonlarında ficus sevenler bu bitkiyi kaçırmasın, hem yapraklarını çay olarak içerler hem de sarı top gibi çiçekleri var.
Bu bitkiden edinmek lazım o zaman .:)
Dün bir baktım, Cepa Bauhaus'da 2 tane var, fiyatı 5.50 TL.
Ben 2 ay kadar önce bir tane Ficus Deltoidea almıştım. İlk günler (sanırım biraz da Bauhaus'da düzgün sulamadıklarından) sarı top çiçekleri biraz dökülüyordu. Şimdi tamamen toparlandı. Sarı top çiçekler de arttı. Çayın nasıl yapıldığını bilen var mı? Bu çiçekler mi kaynatılıyor acaba?
Geçen haftaki Bauhaus ziyaretimden izlenimler: Aynı çeşitler vardı genelde.. Güzel küpe çiçeği vardı, 12 liraya. İthal Mor salkım var, 40-50 cm. boyunda. 5-6 lira civarıydı. Beyaz şakayık yine gelmiş.. Başka da enteresan bir ürün gözüme çarpmadı. Bu arada -özellikle plastik- saksılar pahalı Bauhaus'da. Praktiker'de 7 litrelik 2 saksı, alt tabaklarıyla birlikte kampanyada 6,99. İyi fiyattı.
rrumeysaa
07-06-2009, 13:42
Teşekkürler. Bilgilendirmeye devam diyorum ki faydalanalım inşaallah arkadaşlar...
Hacer Yılmaz
09-06-2009, 23:01
Bugün ki Bahause turundan izlenimlerim; çiçeklerin bu kadar bakımsız olmasına kimsenin içi gitmiyormu acaba. Hepsi berbat durumdaydı.
Ama hafta sonu yalovaya gerçekleştirdiğim ziyaret çok verimliydi. Bahaustan onbeş gün önce aldığım küpeliyi 12tl.ye almıştım.Yalovadan 2.5tl. aldım.Şaka gibi değilmi:) 3yıllık ortancayı 10tl. aldım. Sakız sardunyayıda 2.5tl ye aldım. Yani arkadaşlar biz istanbulda biraz fazla ödüyoruz.:(((((
Yılmaz Yalçın
11-06-2009, 11:05
Baushaus'a gittim bugün arkadaşlar ama clematisler çok kötü durumda insanın hepsini alası geliyor ve o kötü ortamdan kurtarası geliyor:(çoğu kurumuş kökleri güneş gördüğü için:(Daha sonra Eminönü'ne geçtim orda da birkaç çiçekçide ilginç türde clematisler gördüm hele bir tanesi yaklaşık 2 yıllıktı ama çiçeklenmesi geçtiği için almadım.Ben çiçeklenmesi bu ay içinde olabilecek bir tür arıyorum bulabileceğim bir yer biliyor musunuz İstanbul'da?
denizakvaryumu
11-06-2009, 13:21
Yapı marketler artık yaz sezonuna girdiklerinden , çiçek yönünden sezonu kapattılar gibi.
Ben 4-5 haftadır uğramıyorum.
Bugün ki Bahause turundan izlenimlerim; çiçeklerin bu kadar bakımsız olmasına kimsenin içi gitmiyormu acaba. Hepsi berbat durumdaydı.
Ama hafta sonu yalovaya gerçekleştirdiğim ziyaret çok verimliydi. Bahaustan onbeş gün önce aldığım küpeliyi 12tl.ye almıştım.Yalovadan 2.5tl. aldım.Şaka gibi değilmi:) 3yıllık ortancayı 10tl. aldım. Sakız sardunyayıda 2.5tl ye aldım. Yani arkadaşlar biz istanbulda biraz fazla ödüyoruz.:(((((
Yalova'da nereden aldığınızı öğrenebilir miyim?
İsme dikkat etmediyseniz, kabaca tarif de edebilirsiniz..
canannuman
12-06-2009, 13:44
Yalovadan Çınarcığa giderkenki yol üzerinde bir cami var sağ tarafta. Ve ilerisinde sağlı sollu çiçek sera ve satışları var. Çınarcığa yakın yerde kalıyor. Geniş bir yolda değil hatta minübislerin kullandığı yol. Caminin ilerisinde ilk veya 2. sera idi.
500 lira yani 10 tanesi 5 milyona +eşantiyon 1 adet sanırım. toplam 11 adet sardunya sakız vs. karışık aldım. Döndebak çiceği 3 milyon. Büyük boy ceylanlar 3.5 milyon du aşırı gelişmiş dahi olsa birçok mevsimlik çiçek 500 lira ve Sadece 1.000.Tl ye hüsnü yusuf aldım.
Ayrıca Florya sosyal tesislerinde çocuk parkının hemen yanına çiçekçi var orası çok uygun.
10 milyona nefis güller ve 3 milyona saksılı çok hoş çiçek ve papatya - begonya tipi çiçekler ve asma büyük saksıda 10 milyona kucak dolusu açmış petunya, Yerlere kadar sarkan gelin tacı veya duvağı dedi yapraklı bir bitki. Coşmuş kendini saksıdan atmış yapraklar. Birde 10 milyona nefis çiçekleri olan (Borda içinde kırmızı uzun çan) Mum çiçeği vardı. 150 milyon dedi pahalı geldi bana üzeri ufak mandalina dolu bir narenciye çeşidi.
Baahausta (B.Paşa) 30 milyona 2 metreye yakın gül yasemin.
22 milyona kışın yaprak dökmeyen yasemin. 12 milyona normal yasemin, hanımeli vs. Bunların boyuda 1-1.5 metre idi.
5.900 lira mor salkım buldum. Sanırım bonzaiside şahane olur.
Ayrıca Kırmızılı hanımeli vs. vardı.Clematis vardı. sanırım 12 lira idi.
sn.canannuman merhaba bahsetmiş oldunuz çiçekciye tekrar gitmeniz mümkünmü? cevap yazarsanız sevinirim
tolgahann
12-06-2009, 22:07
Arkadaşlar bulunduğum şehir dolayısıyla yapı marketlere (koçtaş,bauhaus,ikea) sık sık gidemiyorum.Bu yapı marketleri sık sık ziyaret eden arkadaşlarımdan bir ricam olacak.Mümkünse yapı marketleri ziyaret ederken nephentes cinsi etobura rastlarsanız buraya da yazar mısınız.
Sevgili Tolgahan Eminönü'nde de gördüm, Koçtaş ve Bauhaus'da da. Keşke bileydim fiyat alırdım. Yeniden gidersem mutlaka soracağım.
tolgahann
12-06-2009, 22:12
Sevgili Günüm hızlı yanıtınız ve yardım severliğiniz için çok teşekkür ederim.Sizden haber bekliyor olacağım.Sevgiler...
Sn tolgahann dediğiniz e.b den euroflorada var idi. Web adresi burada (http://www.euroflora.com.tr/). Belki tanıdığınız vardır ve sizin için alabilir diye yazdım.;)
Başka güzel bitkiler de vardı. Bauhausdan sıkılanlara alternatif. Yanlız bulmak için epey çaba sarfetmek gerekiyor, bilen bulur da:p
Kesinlikle haber veririm sevgili Tolgahan. Aklınızda oluşan belirli bir fiyat aralığı var mı?
tolgahann
12-06-2009, 22:16
Sevgili COYOTE geçen gün bir tanıdığım Euroflora'da idi.Keşke daha önce sorsaydım.Bir de fiyat hatırlıyor musunuz?
tolgahann
12-06-2009, 22:17
Kesinlikle haber veririm sevgili Tolgahan. Aklınızda oluşan belirli bir fiyat aralığı var mı?
Hayır yok Sevgili Günüm bitkinin normalde ne kadara satıldığını bilmiyorum ama ''NEPHENTES'' başlığında bir sorayım.
Maalesef sn Togahann bakamayacağımı bildiğim içinn fazla alakadar olmadım.:(
tolgahann
12-06-2009, 22:25
Biraz önce nephentes başlığına baktım bir arkadaşımız bauhausta 27.9 tl ye gördüğünü ve bu fiyatın normal olduğunu yazmış.Sanırım 25-35 tl arası bitki formuna göre değişiklik olabilir.:)
Koçtaş ve Eminönü taraflarında da sorarım. Görürsem almamı ister misiniz? Yolda telef olur mu bu çiçek? Hava sıcak. Hiç fikrimin olmadığı bir grup etoburlar.
tolgahann
12-06-2009, 22:33
Sevgili Günüm teklifiniz için çok teşekkür ederim.Yolda telef olma olasılığı yüksek, çünkü aşırı nem isteyen bir bitki ve kargocular da çok özensiz davranıyorlar. İstanbulda yaşayan bir ablam var.Siz bitkiyi gördüğünüz yerin adresini bildirirseniz.O alıp bana getirebilir.İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
Rica ederim. O zaman fiyatlarını da öğrenip buradan bildiririm size.
Bu arada bu benim 1000. mesajım olacak şimdi farkettim. En son 50. mesajımı hatırlıyorum. Nasıl hızlı geçmiş zaman.
Kendi kendime nice 1000 lere diyeyim. :D
tolgahann
12-06-2009, 22:54
Sevgili Günüm bende geçen gün 700. mesajımı aynı duygular içinde yazdım.Nice 1000 lere.:)
Orkun Kırcı
12-06-2009, 23:06
Akşamüsütü arkadaşımı beklerken önümde bir araba durdu. İçinden çıkan adam bagajdan birşeyler kucakladı ve ayaklarımın dibine bıraktı. Bir de ne göreyim bir tane ful yasemin fidesi, 2 tane gece yasemniydi sanırım(şu geceleri koku yayan çiçekten), bir kaç tane de üzeri çiçekli ve tomurcuklu gardenya. Tabii hemen kokladım isimlerini söyleyince adam sohbete başladı. Trabzondan seradan almış kendisi orman mühendisiymiş. Sadete geleyim fiyatını sordum hepsini 45 tl demez mi şaştım doğrusu bana çok uygun geldi. Trabzonl'u arkadaşlara duyurulur.
Hayır yok Sevgili Günüm bitkinin normalde ne kadara satıldığını bilmiyorum ama ''NEPHENTES'' başlığında bir sorayım.
Eminönünde ki nephentes 90 Liraydı.
tolgahann
12-06-2009, 23:39
Eminönünde ki nephentes 90 Liraydı.
Gerçekten astronomik bir rakammış.Yapı marketlerde daha ucuz olduğunu sanıyorum.:)
Geçen gün Bauhausda 17 liraya iki çubuklu, biri sanırım nemölçer diğeri ph ölçeri olan bir alet gördüm. Bana çok ucuz geldi ve açıkcası almaya da cesaret edemedim. İnternette baktığım kadarıyla phmetreler oldukça farklı fiyatlarda. Bu söylediğim aleti gördünüz mü ve hakkında bir fikriniz var mı?
denizakvaryumu
09-07-2009, 07:58
Daha önce forumda konusu geçmişti, hatırladığım kadarı ile pek tavsiye edilmemişti...
Ama kullanan arkadaşlar var, MeyveliTepe de kullanıyor sanırım.
En iyi yorumu kullananlar yapabilir.
Konu şu anda likapa başlığında tartışılıyor.
Geçen hafta Bauhausda gördüğümde 17 lira bana çok ucuz gelmişti, bu yüzden şaşırmıştım. Bir aralar nette yaptığım araştırmlarda fiyat 200'lerde falan geziyordu. Yalnız onlar daha gelişmiş ve sanırım profesyonel kullanıcılar için olan modellerdi. Bu tür bir model hiç görmemiştim. Yurtdışından (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=458129&postcount=688) kargo dahil 5,5 dolara getirtmiş arkadaşlar. İşlerliği varsa 17 liraya da razıyım ben.
Denizatı
26-10-2009, 22:36
Merhaba,
Haftasonu Cepa bauhaus a gittiğimde mor-yeşil-sarı dendroniumlar ve kahve-borde renkli, çiçeklerinin ucu sarı olan cambrialar gördüm, 2 tanesini de alma fırsatım oldu. Bu aralar cymbidiumlar da sık sık geliyor. Malum Ankara da değişik cinste orkideler bulmak zor oluyor, haber vereyim dedim.
Ankaradaki orkide severler değişik orkideleri başka nerelerde bulabiliyorlar? Neyse ki bu site var, arada diğer arkadaşlar bu güzellikleri bizimle paylaşıyor.
denizakvaryumu
27-10-2009, 14:34
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12545&highlight=yap%FDmarketlerde
Sn.denizatı bu duyurular için yukardaki linki kullanın derim :)
Merhaba dün ankarada bim de çiçek soğanı gören oldumu acaba?
dua-çiçeği
14-11-2009, 13:24
Arkadaşlar yapı marketlere hoya kerrii gelirse haberimiz olsun. ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Adalet Yağcı
26-11-2009, 19:47
Adana Praktikerde afrika menekşeleri 2.60 tl, çiçeksiz dendrobiumlar 10.90 idi haber vermek istedim.
Gaziantep praktiker de çiçekler var ama Malatya da yeni açılan Koçtaş'da (Malatya Park)çiçek çeşitleri daha fazla fiyatlar ise ucuz olanda var pahalı gözüken de.
Menekşeseverler,
Ümraniye Praktiker'de menekşeler 5.5 dan 2.5 inmiş. Haberiniz olsun.
Bir ay öncesine göre tüm çiçeklerde indirim yapılmış.
Konya Koçtaş'da yeni Afrika menekşeleri gelmiş fiyatları da uygun 2.9 YTL..Hemen aldım 2 tane:)
denizakvaryumu
01-01-2010, 23:11
Bauhausa nepenthes alata hep gelirdi ,nepenthes alata yine gelmiş ama bu sefer nepenthes miranda da gelmiş, ibrik boyları 20-25 cm boyutlarında.42 TL
Mirandaların ibrik boyutu resimdeki gibiydi
120300
Orhan Özbilgiç
01-01-2010, 23:47
Bauhaus' lar, ürün konusunda birbiriyle organize değiller. Zira Ankara da satılan bu ürünler, İstanbul da yok!
Ama yine de bitki çeşidi olarak, diğer yapı marketlerden daha zengin.
Nejla K.
02-01-2010, 10:01
Biliyorum aarkadaşlar, yapı marketler konu başlığımız ama özellikle Ege'de semt pazarlarında çiçeklerin en bol ve en doğal zamanı... Eğer çiçeğinizin ilaç ve katkısız en doğal halini istiyorsanız, teyzelerin getirdiği, begonyalar, küpeliler, sardunyalar, ıtır ve nergislerin pazardaki şenliğini görün derim.
Ben geçen hafta sonu koçtaşta taş kaktüsü buldum Ve çok sevindim
Haberiniz olsun istedim Büyük marketlerde genellikle kaktüs cinsleri oluyor ama koçtaşa arada sukulentlerde geliyor
Zühre Demir
05-02-2010, 18:40
İstanbul - Zeytinburnu TEKZEN'e yeni ve mükemmel kaktüsler gelmiş. Tanesi 4 TL'den satılıyor, bilginiz olsun...
Biliyorum aarkadaşlar, yapı marketler konu başlığımız ama özellikle Ege'de semt pazarlarında çiçeklerin en bol ve en doğal zamanı... Eğer çiçeğinizin ilaç ve katkısız en doğal halini istiyorsanız, teyzelerin getirdiği, begonyalar, küpeliler, sardunyalar, ıtır ve nergislerin pazardaki şenliğini görün derim.
Sevgili Nejla K. fellek fellek küpe çiçeği ve rex begonya arıyoruz ama maalesef bulunduğumuz yer itibariyle Egedeki semt pazarlarını görme şansımız yok:(
Arkadaşlar ilgilenenlere kipa market te zeytin fidanı satışta
Carrefour kış soğanlarının paket fiyatlarını 1 liraya indirmiş.
Soğan Çeşitleri:
Lale - Çok çeşit var (Tek renk ya da 20 'lik karışık paketler)
Anemone - Dağ Lalesi
Ranunculus - Düğün çiçeği
Çiğdem (Tek renk ya da 40'lık karışık paket)
Allium (Mor)
Nergis
Sümbül
Görebildiklerim bunlardı.
gulshenisa
08-02-2010, 14:07
Sevgililer günü nedeniyle praktikerde orkideler 14.99.çok güzelleri vardı.çiçekdalları çift..
Ankara'da aloe vera yı nerede bulabilirim arkadaşlar bilgisi olan var mı? Yani yapı marketlerden..
Bauhaus'ta satıldı uzun süre ama şu an var mı bilmiyorum.
Teşekkür ediyorum gilan...Bauhaus'un sitesinde ki dergiden baktım da şimdi orada yok...Birkaç gün sonra Ankara'ya gidiyorum artık orada araştırıyım biraz, Mersin'de bulmak kısmet olmadı...
Bauhaus'un sitesindeki dergide ürün çeşidinin sadece binde biri var :)
Ah tamam o zaman :) tekrar teşekkürler...
Eskişehir Koçtaş'ta aloe vera satılıyor. Sanırım 9 TL civarında idi. Yakınlarınızda varsa aynı ürün gamını bulundurma ihtimali nedeniyle Koçtaş'lardan araştırabilirsiniz.
Adalet Yağcı
09-02-2010, 16:24
Arkadaşlar, bu sıralar yapı marketlerde ve büyük marketlerde Astilbe satışının başlamış olması gerekiyor.
Ben Pazar günü Koçtaşa göz attım yoktu, geçen sene Habibe hanım Dia ve ya Bim den kuru bir kök şeklinde aldığını söylemişti.
Ulaşamadığımız büyük marketlerde gören olursa buradan bildirir mi?
Bauhaus'a
- beyaz helleborus,
- mor campanula,
- yapraklarının arka tarafı dikenli bir çeşit aloe vera,
gelmiş.
Bir de 14 şubat şerefine kalp şeklinde tek bir yapraktan oluşan komik bir bitki vardı. :)
Kalp biçimindeki bitki hoya kerii olmasın!
Her zaman onu arayanlar oluyor.:rolleyes:
124783
Koçtaş'ta hederanın yaprak biçimleri farklı - mızrak yaprak, yelpaze yaprak gibi - türleri vardı.
Hedera başlığına türleri ekleyeyim, daha iyi fikir verir.
denizakvaryumu
11-02-2010, 11:25
Bir de 14 şubat şerefine kalp şeklinde tek bir yapraktan oluşan komik bir bitki vardı. :)
Hoya kerii... diğer adı sevgililer çiçeği :)
O komik şey mum çiçeği miymiş yani. :D
Sn Sabah'ın verdiği resmin aynısı. Ama saksısı da kırmızı ve kalp şeklinde. ;)
O zaman hoya kerii bekleyenlere haber vermiş olalım. :)
sevgili Dostlar! Hoya Keri acaba istanbulda ki bauhaus larada geldimi acaba? Bilen gören var mı?
sevgili Dostlar! Hoya Keri acaba istanbulda ki bauhaus larada geldimi acaba? Bilen gören var mı?
Bugün oradaydım. Hoya Kerii yoktu. Carrefour geçen sene getirmişti. Bu sene o da koymamış. Koçtaş'tan almıştım iki sene önce. Yine olabilir.
Frenk ve bektaşi üzümleri sezonu açmış mı, gözüne çarptı mı?
Özellikle aramadım ama olsaydı fark ederdim. :)
Begonia rex geldimi acaba haberi olanlar var mı?
Dün Bayrampaşa Bauhaus'a gittim. Cymbidium ve Cambria türü güzel orkideler vardı. Ayrıca şu böcek yiyen sürahiden de getirmişler. İlgilenen arkadaşlar mutlaka uğramalı.
Müjdemi isterim. :)
2 hafta önce Bauhaus'a Heuchera ile ilgili mesaj göndermiştim. Bugün telefon ettiler, "Talebiniz değerlendirildi, siparişi geçtik, yarın öğleden sonra gelirseniz görebilirsiniz." dediler.
Bitkiyi henüz tanımadıkları için sadece 2 çeşidinden (biri kırmızı birini tam duyamadım) 10'ar tane istemişler. Devamı da gelecektir diye umuyorum. :)
Yani yarın öğleden sonra Bauhaus'da toplantı var.:rolleyes:
Etlik Bauhaus'un konudan haberi yok. Yanlış anlaşılma olmasın?
Bizde begonia rex mi istesek acaba? Alacak birsürü arkadaş var çünkü?
Malatya Park (Koçtaş) da ki yapı markette saksılı çiçeklerin çeşidi epeyce zengin, Gaziantep realden daha bol türler var.
Ancak ithal, ekzotik meyveli bitkiler yok.
Etlik Bauhaus'un konudan haberi yok. Yanlış anlaşılma olmasın?
Ben talebi Cepa Bauhaus'a iletmiştim, beni arayan da onlardı. Sanırım şubeler birbirinden bağımsız sipariş veriyor.
denizakvaryumu
12-02-2010, 16:06
Heuchera tramisu
124915
Heuchera ‘Caramel’
124916
Heucheras 'Spotlight'
124917
Gelmiş ...Herkese yetecek kadar varmış
(Şaka,şaka,şaka)
Yarın fotoğraf makinesiyle gitmek şart oldu, yoksa sizi inandıramayacağım. :p
Bugün akşam Bauhaus'a uğradım. Heuchera siparişlerini bilgisayarda gördüm, darısı gerçeğinin başına :)
"Yarın sabah gelecek, öğlene doğru da satışa çıkar." dediler. Yalnız gelen türlerin ne olduğu belli değil. Kayıtlarda 'Heuchera kırmızı' ve 'Heuchera yeşil' diye geçiyor. Q14'lük saksılarda 10.90TL'ye satılacakmış. İkisinden de 20'şer adet sipariş verilmiş. Umarım güzel çeşitlerdir, dümdüz yeşil yapraklı bir tür getirdilerse pek anlamı olmayabilir ama en azından kapı açılmış olur.
denizakvaryumu
13-02-2010, 22:40
Cepada Heucheralar az sayıda kalmış, pazartesiye bitebilir.
Kırmızı-yeşil renk birlikte ekilirse güzel bir renk kontrası olur derim.
Yine campanula severler bu çiçeği kaçırmasın.(Campanula portenschlagiana) yer örtücü-kaya bahçesi bitkisi-çok yıllık-Ankara soğuklarına dayanıklı.
Az sayıda,bitebilir.
Hoya kerri ise kalmamış.
125105
.
Adalet Yağcı
13-02-2010, 22:44
Ne Bauhause muz var ne Cepa, bize yazık ama :(
Cepada Heucheralar az sayıda kalmış, pazartesiye bitebilir.
Kırmızı-yeşil renk birlikte ekilirse güzel bir renk kontrası olur derim.
Hangi türleri var?
denizakvaryumu
13-02-2010, 23:49
125116
Kırmızı ve yeşil renk var
O hayran hayran baktığım fotoğraflardakilerden (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=569406&postcount=13) değil herhalde gelenler.
Bu başlangıç olsun da tüm şehirlere dağıtım yapsınlar. Buraya Bauhaus yeni yapılıyor, mayıs, haziran gibi bitecek. O zaman talepte bulunmalı.
Şimdilik izliyoruz.
Bauhaus'a taleplerimizle ilgilendiği için teşekkürler.
Bordonun yaprakları çok iyi değildi ama genel olarak sağlıklıydı.
Yeşil olan biraz sıradan bir yeşil gibi ama yaprak biçimi ve arada bronzlaşmış yaprakların rengi hoşuma gitti. Bulduk ya...:rolleyes:
125315 125316
Cumartesi öğlende Bauhaus'a gittim. Heucheraların kamyondan indirilmesini heyecanla bekledim ama gelen türler bana çok cazip gelmedi. Kırmızının rengi güzeldi aslında, yaprakları yıpranmış olsa da bitki sağlıklıydı ama her iki türün de küçük yapraklı olması bana pek hitap etmedi sanırım.
Bu hafta içinde Heuchera'nın çok talep gören (ve umarım rahat bulunabilecek) türlerinin bir listesini hazırlayacağım. Temin etmeye çalışacaklarını söylediler.
denizakvaryumu
15-02-2010, 10:45
Heuchera caramel ve heuchera amber waves
http://images.google.com.tr/images?hl=tr&lr=&rlz=1G1GGLQ_TRTR318&resnum=0&q=heuchera%20caramel&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
mutlaka listeye ekleyin derim. :)
http://www.gardencrossings.com/index.cfm/fuseaction/plants.showPage/pageID/90/index.htm
Linkten de seçim yapabilirsiniz.
cukurovalı
15-02-2010, 12:21
Hafta sonu Adana Praktiker' de şenlik vardı .
Sayısız çiçek ve kaktüs çeşitleri ve bol meyveli kamkat vardı.
Bizim kısmetimize 19,90 a kamkat düştü.
Heuchera caramel ve heuchera amber waves
http://images.google.com.tr/images?hl=tr&lr=&rlz=1G1GGLQ_TRTR318&resnum=0&q=heuchera%20caramel&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
mutlaka listeye ekleyin derim. :)
http://www.gardencrossings.com/index.cfm/fuseaction/plants.showPage/pageID/90/index.htm
Linkten de seçim yapabilirsiniz.
Evet sonbahar yaprakları gibi görünenler çok güzel. Muhtemelen temini de kolaydır çünkü Avrupa'da belediyeler bile sokaklarda, bordürlerde bol bol kullanıyor.
Hafta sonu Adana Praktiker' de şenlik vardı .
Sayısız çiçek ve kaktüs çeşitleri ve bol meyveli kamkat vardı.
Bizim kısmetimize 19,90 a kamkat düştü.
Eşim sayesinde benim de payıma bol meyveli bir kumkuat ve ficus gingseng düştü .Ama tabi benim aklım "acaba orda başka neler vardı?" kısmına takıldı;)
denizakvaryumu
15-02-2010, 13:20
Evet sonbahar yaprakları gibi görünenler çok güzel. Muhtemelen temini de kolaydır çünkü Avrupa'da belediyeler bile sokaklarda, bordürlerde bol bol kullanıyor.
http://www.mytho-fleurs.com/images/delabroye-images/heuchera_caramel-brownies-mocha-citronnelle.JPG
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Rhododendronpark_Bremen_20090513_161.JPG
Umarım bu güzelliklere kavuşuruz :)
Heucheralardan benim beğendiklerim:
125333
http://www.mytho-fleurs.com/images/delabroye-images/heuchera_caramel-brownies-mocha-citronnelle.JPG
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Rhododendronpark_Bremen_20090513_161.JPG
Umarım bu güzelliklere kavuşuruz :)
125334
İşte bunun gibi resimler çok iyi oluyor çünkü bitkinin bir resimden ibaret olmadığını, gerçekten bir yerlerde satıldığını gösteriyor.
Geçen sene Heuchera siparişi için açılan başlıkta da çeşit çeşit heucheraların ufak ufak saksılarda satıldığı bir resim vardı. Onu da bulmak istiyorum.
Heucheralardan benim beğendiklerim:
125333
Keşke geçen seneki Heuchera başlığı aktif olsaydı, oradan genel tercihleri bulabilirdik. :)
Bu söylediğiniz türlerin yaygınlığı, bulunabilirliği ile ilgili bilginiz var mı?
denizakvaryumu
15-02-2010, 14:20
125334
İşte bunun gibi resimler çok iyi oluyor çünkü bitkinin bir resimden ibaret olmadığını, gerçekten bir yerlerde satıldığını gösteriyor.
Geçen sene Heuchera siparişi için açılan başlıkta da çeşit çeşit heucheraların ufak ufak saksılarda satıldığı bir resim vardı. Onu da bulmak istiyorum.
http://1.bp.blogspot.com/_8rCG_mlfdRQ/SeQwFrRsrMI/AAAAAAAAACE/uCl2hpG00cc/s1600-h/Large+Heuchera
Bu söylediğiniz türlerin yaygınlığı, bulunabilirliği ile ilgili bilginiz var mı?
Genelde adlarına her yerde rastlanan ve bulunan türler.
Sevgi Durul
20-02-2010, 22:23
Bugün Şok markette afrika menekşesi, çuha çiçeği, onbiray çiçeği.sümbül ve laleler vardı. Fiyatları da hesaplıydı.
denizakvaryumu
21-02-2010, 00:32
Arkadaşlar
Bauhaus sezonu açmış.
Böğürtlenler, ahududular, kırmızı ve beyaz bektaşi üzümleri, kırmızı ve beyaz frenk üzümleri, çok sayıda ithal gül çeşitleri...
Sizleri bekliyor :)
Koçtaşta Laleler 90kuruştan, 4 renk seçeneğiyle Çuhalar 75 kuruştan satılıyor. Ayrıca 21.90'a çiçekli orkidelerde var. Cyclamenler ise 6.90 ve epey büyük fakat bakımsız kalmış gibiler. Praktikerde Laleler 1.35'den, Sümbüller 1.75den Çuhalar 1.15den satışta. Çuha için Koçtaş kalite anlamında daha iyi, özellikle reyon altlarında bulunan henüz rafa konmamış olanları cidden bakımlı, tavsiyemdir:)
praktikerde Spathiphyllumlar ve Anthuriumlar yeni gelmiş büyük bakımlı bol çiçekli ve uygun fiyattalar;)
ozdenarda
02-03-2010, 09:52
BİM marketlere de geçen sene ucuz fiyata çok güzel soğanlar gelmişti ama hangi ayda geldiğini tam hatırlayamıyorum.Bilen varsa hatırlatabilir mi?
Kasım ayında gelmişti.Hemde çok güzeldiler ,aldım şu anda çiçeklenmek üzereler biraz geç dikim yaptığım için bu zamana kaldı .
Orhan Özbilgiç
02-03-2010, 10:32
Bayrampaşa/İst. Bauhaus' ta, onlarca değişik tür Kaktüs satışa sunulmuş. Büyük bölümü 4-5 lira arasında.
Yine çok çeşitli ithal güller de gelmiş. Galiba 13 lira idi.
Praktiker'de de Areca var 15 TL.
Meraklısı kaçırmasın :rolleyes:
http://satis.praktiker.com.tr/Store/ sayfasından paket tohum ve soğan fiyatlarını araştırabilirsiniz ama canlı çiçekler internetten satılmıyor. O yüzden de web sitesine konmamış ama web sitesinde Praktiker dergisi var, orada canlı çiçeklere de yer veriliyor. Ara ara burayı da takip edebilirsiniz.
Acilmadi acilmadi derken nihayet Samsun'da da bir yapi market acildi. Baumax. Bahce bolumu bagimlilik yapacak turden. Phalaenopsis orkideler 9,90 TL'ye. Belki binlerce var ve her biri birbirinden farkli! Hemsehrilerimize duyrulur, gerci meraklilari bu bollukta coktan butceyi zorlamislardir eminim. :eek:
arkadaşlar bardak menekşesini bauhausta istediginiz her renk ve her boyda hemde çok uygun fiyata nisan mayıs aylarında temin edebilirsiniz.
Bugün Ferda ile Bauhaus ve Koçtaş'a gittik.
Her iki markette de Dahliya, Glayöl ve diğer soğan çeşitleri vardı.
Önce Bauhaus'a gittiğimiz için ikimiz de dayanamadık yine dahliya ve diğer bahar soğanlarından aldık.
Bauhause'dan aldığımız Vilmorin bahar soğanlarına 7.90 TL ödemişken yine aynı soğanları TL.5.90 dan Koçtaş'da bulduk. O da dahliya diğeri de dahliya (Koçtaş'dan aldıklarımız Vilmorin miydi emin değilim şu ana arabanın bagajında)
Bilginiz olsun diye yazıyorum.
Dahlia fiyatlari yukseklige, cicek formuna, yayginliga gore degisiyor sanirim. Simdi faturaya baktim "winky colonel" 6,90 TL iken "white perfection" 4,90 TL imis. Ikiside iri cicekli aslinda. Bendekiler Mantel marka. Iri cicekliler Asyalale'de 5,50 TL
dua-çiçeği
09-03-2010, 10:32
Taner ANGAY sitesinde kampanya başlamış. Kaktüsseverlere duyrulur.
Yılmaz Yalçın
09-03-2010, 18:48
Arkadaşlar,
İçinizden Bauhaus'a giden oldu mu bu aralar?Clematisler geldi mi acaba?
Ankara Cepa Bauhaus'a gelenler:
Clematis montana Elizabeth
Clematis montana Superba
Clematis montana var. rubens
Clematis montana Mayleen
Hepsi de birbirine benzeyen açık pembe çiçekli türler. Çiçeklenme zamanları da Mayıs, Haziran. Sanırım henüz sadece erken çiçeklenen türler gelmiş.
Hanımeli türleri:
Lonicera tellmanniana
Lonicera periclymenum Serotina
Lonicera halliana
Lonicera japonica red world
2.75TL'ye de 10lt perlit gelmiş.
The Island
13-03-2010, 11:54
Arkadaşlar Bauhausa veya diğer yapı marketlere küpe çiçeği gelmişmi acaba, geçen hafta Tepeüstü İkeada sukulent ve kaktüs çeşitleri çok boldu ama küpe ve sardunya baktım yoktu..
fatmadundar
13-03-2010, 11:58
Son günlerde Bauhausa gidenler, Dicentra spectabilis (kız kalbi) var mıydı?
denizakvaryumu
13-03-2010, 14:00
Ankara Cepa Bauhaus'a gelenler:
Clematis montana Elizabeth
Clematis montana Superba
Clematis montana var. rubens
Clematis montana Mayleen
Hepsi de birbirine benzeyen açık pembe çiçekli türler. Çiçeklenme zamanları da Mayıs, Haziran. Sanırım henüz sadece erken çiçeklenen türler gelmiş.
Bu türler geçen sene de vardı oysa artık katmerli türler en çok aranan.
clematis josephine
gibi bir clematise kim hayır diyebilir ?
Bu yüzden akdoğa dan birilerinin bu forumu takip etmesini istiyorum :)
İlerleyen günlerde blueberry ler gelecek yine aynı türler... oysa tophat ve sunshine blueberry getirseler fidanlar kapanın elinde kalacak.
Güler Hn.lütfen şu Akdoğaya söyleyin buraya bir göz atsınlar :)
Arkadaşlar, ortak siparişler bölümünde isteklerimizi yazalım, en çok istenilen bitkileri tesbit eder, onların getirtilmesini talep edebiliriz.
Bu fikrimi daha önce de yazmıştım ama ses seda çıkmadı.
Örneğin, sayın denizakvaryumu bu takip işini siz üstlenseniz nasıl olur?
Beni unutmayın sevgili güler hanım.
Bugün metro (kozyatağında) 3.99 tl ye bahar soğanları diye dahlia, lilium gibi soğanlar vardı. Ayrıca çok uzun süredir istediğim bardak menekşe (gloxinnia) vardı. Ben ondan aldım :D
denizakvaryumu
13-03-2010, 20:54
Ben istediklerimi o zaman yazmıştım.
Ama başka yazan olmadı sanırım.
Takip işini ben üstlenirim ama asıl istediğim akdoğadan birilerinin buraya bakıp karşılıklı ne gelebilir ne gelmezi kararlaştırmak.
Yoksa küpelilerden tutun da heucheralara kadar çok farklı istekler ve beklentiler olabilir bu nedenle önce oradaki kaynakları öğrenip o kaynaklara göre talep en iyisi.
Arkadaşlar, ortak siparişler bölümünde isteklerimizi yazalım, en çok istenilen bitkileri tesbit eder, onların getirtilmesini talep edebiliriz.
Bu fikrimi daha önce de yazmıştım ama ses seda çıkmadı.
Örneğin, sayın denizakvaryumu bu takip işini siz üstlenseniz nasıl olur?
Beşiktaş migrosa çok değişik kaktüsler gelmiş
Beni de unutmayın Güler hanım :)
İstekleri ben Akdoğa'ya iletebilirim. Dediğim gibi yasaklı olmasın yeter ki dediler.
denizakvaryumu
13-03-2010, 21:52
http://www.baldur-garten.de/index.jsf
Örneğin Alman baldur gartendeki bitkilerden isteyebilir miyiz ? Tamam derlerse öncelikle bu siteden başlayalım derim.
http://www.baldur-garten.de/index.jsf
Örneğin Alman baldur gartendeki bitkilerden isteyebilir miyiz ? Tamam derlerse öncelikle bu siteden başlayalım derim.
Buradaki sütun meyveler müthiş.
(Start > Obst & Gemüse> Säulenobst)
Sevgili denizakvaryumu Akdoğa'ya mail atıp sordum, cevap gelir gelmez sizlere bildiririm.
denizakvaryumu
14-03-2010, 13:26
İnşallah "tamam" derler.
Baldur gartendeki bitkiler gerçekten muhteşem.
Bahsettiğiniz sitede -10 dereceye dayanıklı muz (http://www.baldur-garten.de/produkt/4560/Sommerblumen/K%C3%BCbelpflanzen/Winterharte+Banane+'gr%C3%BCn'/detail.jsf). İnanılmaz. :eek:
Evet o sitede gül çiçekli sardunyalara bayıldım ben de, bir de küpe çiçeklerine;)
Yılmaz Yalçın
14-03-2010, 22:11
Clematis çeşitlerini göremedim ama sitede ben mi farkedemedim?
http://www.baldur-garten.de/searchResult.jsf
"Keşke ben de görmez olaydım" diyorum. :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.