View Full Version : Yapı Marketlerde Satışı Olan Bitkiler
Sayfalar :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
11
12
gülenmelek
13-04-2012, 16:10
Sayın denizakvaryumu, bir kere gideyim dedim ve bulamadım. Haritada nereden gidileceğini göstermeniz mümkün mü ? Veya hangi caddeden gidilmesi gerekiyor söyleyebilir misiniz ?
İstanbul' daki arkadaşlarımız , güzel bitki fotoğraflarını yükledikçe ,İzmir' e neler gelmiş bakmaya gittim bu gün.
Malesef Bumax her zamanki gibi,
iç mekan bitkileri fena değildi.
282693
282694
282695
282696
282697
Dış mekan da satın almaya değecek bitki göremedim.
Saksıları beğendim. İki tane de aldım.İçine ortanca yakışır diye düşündüm
Dış mekan bitkileri
282705
Sardunyalar, çiçeksiz kötü görünümdeydiler.
282705
282706
282707
Baumax ta güzel çiçek bulamayınca , İnciraltı seralara gittim.
282709
Yoldaki rengarenk görüntü bile insanın moralini düzeltmeye yetiyor.(Baumax tan sonra)
282710
Godetyalar
İlk durak İzmir fidancılık.Çok sevdiğim elemanlarıyla hoş sohbet eşliğinde gezildi.
282711
Çiçekler güzel ve canlı.
282712
282713
Çeşit çok, en azından gözümüze bayram ettirelim :)
Sardunyaların çok çeşit rengi vardı.
Ortancalar yeni gelmiş yerleştiriyorlardı.
282724
Bu sera ,diğeriyle bitişik komşu..:)
Mevsimlik fideler, kaktüslerin çok az kısmı fotoğrafta..
Dikim zamanı geç kalmış,fide godetyalar. Mart ayında dikilselerdi ,şimdi öbek,öbek açmış olacaklardı.
kartal124
14-04-2012, 21:42
Bugün bu yağmurda üşenmedim İstanbul kazan ben kepçe, yapı marketlere begonvil arama çıkartması yaptım.Bulamadım.
Ama sizler için İBB Ağaç AŞ. bitki satış mağazasını görüntüledim.Çeşit çok fazla, ama fiyatları geçen senelere göre bir hayli fazla buldum.
Yağmurda makineyi ıslatmayayım derken bazı fotoğraflar bulanık çıkmış, ama bu tufanda ancak bu kadar oldu.
kartal124
14-04-2012, 21:53
Medine gülü ve diğerleri.
kartal124
14-04-2012, 22:01
Mum çiçeği yaprakları ve kaktüsler.
kartal124
14-04-2012, 22:08
Bunlar da son kareler.
Sn.kartal124. Resimler için teşekkürler. Yanlız hiç sukullent türü çekmemişsiniz. Yokmuydu acaba.
Teşekkürler.
kartal124
15-04-2012, 22:12
Sayın sevgice,
Sukulent görmedim.
Bugün bu yağmurda üşenmedim İstanbul kazan ben kepçe, yapı marketlere begonvil arama çıkartması yaptım.Bulamadım.
Hocam ne tür begonvil arıyorsunuz? Eğer İstanbul Kartal'daysanız sahildeki "Yalova fidanlığı"nda vardı, bittiyse bile ara ara getiriyor onlar.
kartal124
15-04-2012, 22:57
Sayın sargonx,
Teşekkürler, türü farketmez, dediğiniz fidanlığa uğramaya çalışacağım.
denizakvaryumu
16-04-2012, 11:01
Sayın denizakvaryumu, bir kere gideyim dedim ve bulamadım. Haritada nereden gidileceğini göstermeniz mümkün mü ? Veya hangi caddeden gidilmesi gerekiyor söyleyebilir misiniz ?
Ulustaki Atatürk heykelinden yukarı sebze haline doğru çkın, sonra kaleye dolmuş duraklarına doğru aşşağı inin.
Dolmuş duraklarının bitiminden sağa dönün zaten oralarda kime sorsanız gösterirler.
Sayın Kartal124, medine gülü başlıklı mesajdaki en altta bulunan sarı [turuncu ?] bitkilerin adını biliyormusunuz acaba?
Mustafa Abdal
16-04-2012, 18:04
Sayın sargonx,
Teşekkürler, türü farketmez, dediğiniz fidanlığa uğramaya çalışacağım.
10 gün kadar önce Kozyatağı Bauhaustada 2 çeşit görmüştüm.
Mustafa Abdal
16-04-2012, 18:08
Sayın Kartal124, medine gülü başlıklı mesajdaki en altta bulunan sarı [turuncu ?] bitkilerin adını biliyormusunuz acaba?
Calathea rufibarba
Ama sizler için İBB Ağaç AŞ. bitki satış mağazasını görüntüledim.Çeşit çok fazla, ama fiyatları geçen senelere göre bir hayli fazla buldum.
Yağmurda makineyi ıslatmayayım derken bazı fotoğraflar bulanık çıkmış, ama bu tufanda ancak bu kadar oldu.
Fotograflar icin tesekkurler.Fiyatlar nasil? Bir de yeri nerede? Ornegin Levent'te ,Sariyer'de var.İstanbul Agac ve Peysaj sanirim adlari.Hepsi ayni mi? Bir sorum daha olacak Zincirlikuyu'dakine gittiniz mi?Ya d giden var mi?
Mustafa Abdal
16-04-2012, 22:20
Fotograflar icin tesekkurler.Fiyatlar nasil? Bir de yeri nerede? Ornegin Levent'te ,Sariyer'de var.İstanbul Agac ve Peysaj sanirim adlari.Hepsi ayni mi? Bir sorum daha olacak Zincirlikuyu'dakine gittiniz mi?Ya d giden var mi?
Sn. kartal124 ün çektiği fotoğraflar alibeyköyden. Ayrıntılı yer ve yol tarifi bonsai atölye çalışmasında (http://www.agaclar.net/forum/istanbul-bonsai-atolye-calismalari/26336.htm) var. Bazı yerler (Alibeyköy, Pendik) doğrudan ağaç aş'ye bağlı. 4 levent ve Baltalimanı özel işletme franchising sistemi ile. 4 levente 1 ay kadar önce gittiğimde hiç iç açıcı değildi. Baltalimanı çesit ve bitki sağlığı açısından iyiydi. Alibeyköyde özellikle çalı ve ağaç grubu çok çeşitli. Fiyatlar bazı çeşitlerde uygun (mugo çamı 20 tl) bazılarında fahişti (zeytin 60 tl)
kartal124
17-04-2012, 11:17
Çeşit çok fazla olunca isimleri aklımda tutamadığımdan, ismini bilmiyorum.
kartal124
17-04-2012, 11:22
Fotoğraflar Alibeyköy'den.Türkiyenin en büyük bitki satış mağazası olarak tanıtılan yer.Ancak fiyatlar bana yüksek geldi.Geçen sene aynı yerden 5'er TL'ye zeytin, erik ve kayısı fidanları almıştım. Ama bu sene fiyatlar bayağı bir artmış.
Cymbelina
17-04-2012, 18:51
Arkadaşlar, 19 Nisan Perşembe günü A101'e sebze ve çiçek tohumu gelecekmiş, paketi 1,25 TL. Ben de yetişebilirsem gideceğim belki. Ama sabah 9'dan önce orada olun, 9'da acılıyor ama hemen tükeniyor aynı BİM'deki gibi.
kartal124
17-04-2012, 21:41
Marmara Forum Bauhause'a
Kadife çiçeği, şeker begonya ve birkaç çeşit daha çiçek fideleri gelmiş.Tanesi 55 kuruş.
Mor renkli begonvil 25 TL.
Dogru yerde mi soruyorum bilmem ama.Acaba hiç fittonya gören oldumu aramızda.Yapımarketlere giderseniz aklınızda kalırsa bakarsanız sevinirim.Zamanı şimdi mi bilmiyorum belkide vakti vardır...
Teşekkürler
kartal124
17-04-2012, 23:04
Dogru yerde mi soruyorum bilmem ama.Acaba hiç fittonya gören oldumu aramızda.Yapımarketlere giderseniz aklınızda kalırsa bakarsanız sevinirim.Zamanı şimdi mi bilmiyorum belkide vakti vardır...
Teşekkürler
Bauhause'lara sık sık geliyor.2.5 TL fiyatı var.
İstediğiniz her renk ve cinsi bulabilisiniz. Sarı renk sardunya dahil bu renklere .Biz burada uzun süre kalıp seçmekte zorlandık :)
Hulya Hanim,ne guzel bir yermis burasi,İzmir'de sanirim.Sari renk sardunyayi da hic duymamistim.Ben ancak bir iki yapi marketten aliyorum.
suatpelen
18-04-2012, 09:09
Hülya hanım,bu ne güzellik,elinize sağlık.Burası hangi sera acaba,belirtirseniz bizde hemen gideriz.Bizde olmayan değişik renklerden alırız.Teşekkürler.
Hülya hanım,bu ne güzellik,elinize sağlık.Burası hangi sera acaba,belirtirseniz bizde hemen gideriz.Bizde olmayan değişik renklerden alırız.Teşekkürler.
Merhaba
Avrupa Cicekcilik (http://www.avrupacicekcilik.com/)
Gönül hanımın serası.Ağaçlar.net üyesi olduğunuzu da belirtin.
Renk ,renk güzellikler içinde bir yer.
Ayrıca Clematis istiyorsanız, şu an İzmir' de bulabileceğiniz tek yer
Selamlar.:)
Tedi marketin nisan ayı için geçerli broşürü sanırım.Belki işimize yarar :)
TEDİ (http://www.tedi.com.tr/liste_detay.asp?bolum=1&id=6)
Güzin Çakar
19-04-2012, 14:02
Aslında bir gün tur düzenlense bir iki yerden bir minübüs herkezi alsa, sonra İstanbul sera çiçek satış noktaları turu olsa. Ne güzel olurdu.
İstanbul-Avrupa yakasında Yapı marketler ve Ağaç AŞ' den başka çiçek alınabilecek seraları bilmiyorum. Böyle seralar varsa tur düzenlenmesi, gerçekten çok iyi olur. Minibüs ayarlayabilecek arkadaşlar var mı? Katılacak arkadaşlarımız olur herhalde?
İstanbul-Avrupa yakasında Yapı marketler ve Ağaç AŞ' den başka çiçek alınabilecek seraları bilmiyorum. Böyle seralar varsa tur düzenlenmesi, gerçekten çok iyi olur. Minibüs ayarlayabilecek arkadaşlar var mı? Katılacak arkadaşlarımız olur herhalde?
Ben katılırım;)
çiçeksever
20-04-2012, 09:17
STANBUL ZEL DARES BEYKOZ FDANLII (http://fidanlik.ioi.gov.tr/index.php)
Beykoz Fidanlık Müdürlüğü.Burada fiyatlar uygun görülüyor.
mmanager
20-04-2012, 09:38
iyi günler bu resimdeki 4.çiçeğin adı neydi acaba hatırlıyormusunuz.Komşumuz İngiltereden getirmişti elinde yaprakları gitgide küçülmüştü en sonunda da öldü.sanırım yumrulu bir bitkiydi bilgi verirseniz teşekkür ederim
STANBUL ZEL DARES BEYKOZ FDANLII (http://fidanlik.ioi.gov.tr/index.php)
Beykoz Fidanlık Müdürlüğü.Burada fiyatlar uygun görülüyor.
Teşekkürler, sayenizde ziyaret edebileceğiz :)
Orhan Bey' in yokluğunu hissettirmeyeyim diye bugün Bayrampasa Bauhaus a gittim.:)
10 kadar Clematis, bir sürü bol tomurcuklu kaktüs-sukulent çeşidi, 1 Aloevera, 2 adet Azalea Japonica ve bir kaç paket çeşitli çiçek ve ağaç tohumu aldım. Clematisler 11.90, Azalealar 12.90 (büyük ve baston türleri daha pahalıydı) kaktüsler de 3.95 ( küçük boyları)
Mercan Ağacı ve Jakaranda tohumlarından da aldım. Bakalım çimlenecekler mi?
Bolca Sardunya, mevsimlik çiçekler, Bodrum Papatyası, Kalanchoe, bol tomurcuklu Yılbaşı Çiçekleri vardı.
İhtiyaçlarım doğrultusunda baktığımdan farkedemediğim çok bitki olmuştur.
Mersin'de Bauhaus yok biliyormusunuz...
O zaman bir dahakine sizin için gideyim :)
Şaka bir yana istediğiniz ve orada bulamadığınız bitki varsa alıp göndereyim.
Sn.limon keşke fotograflıyabilseydiniz. Bir dahaki geziniz de foto da isterizz.
Teşekkürler
Mersin'de Bauhaus yok biliyormusunuz...
Maalesef İzmir' de de yok...:(
Bütün şubeleri İstanbul'a açıyorlar.
Fotoğraf çekmeyi isterim ama genelde hatta her seferinde yapı marketlere eşimin bir ihtiyacı için (kablo, vida vs...) gidiyoruz. Ben kapıda ayrı araba alıp ortadan kayboluyorum. En fazla yarım saatim oluyor ve o kısa sürede bulduklarımı topluyorum. :)
Sonrası malum, yüz kere telefonum çalar, " Daa ne kadar sürer işin? ". " Hadi artık gel" "Yine kendini kaybediyorsun"
Ve nihayet kasada buluştuğumuzda elinde bir rulo kablo, başka hiç bir şeyi beğenmediğinden almamış karşıda beni bekleyen ve "ne çok şey almışsın, buraya senin için gelmişiz desene" diye söylenen eşim. :)
İnanın o anda fotoğrafın f si aklıma gelemiyor. :)
Dogru diyosunuz sn. limon bu durumda.:) Birde bazen görevli gelip resim çekmek yasakdır diye uyarı alıyorsunuz. :mad: Sanki güvenlik tehdidi oluşturuyo... :eek:
Sormayın sevgice, bu fotoğraf çekme korkusu o kadar içime işlemiş ki... Geçenlerde oldukça büyük bir sera gezdim, bildiğim bilmediğim bin türlü bitki. Bir yandan fotoğrafları çekiyorum, bir yandan da devamlı tedirginim birisi bir şey diyecek mi diye. Şimdi izin istesem de olmaz deseler hiç şansım kalmayacak. :o
En sonunda dedim yeter, sorayım rahat edeyim. "Tabii tabii istediğiniz kadar çekin. Gördüğünüzü unutursunuz ama fotoğraflar kaybolmaz." cevabını alınca bir rahatladım sormayın. :) Üstüne bir de ben çekerken "Şu bitkileri bu taraf yaklaştırayım mı? Daha rahat çekersiniz böylece." demezler mi? :p
Pekii sn. gilan .Yakalandınız işdee. :p Nerde bakiim bu gezdiginiz bin türlü çeşidi olan seranın resimleri :D :D ;)
İyi günler.. :)
gilan'ın Balkonu' (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/27109.htm)nda. :)
Güzin Çakar
21-04-2012, 19:05
Teşekkürler, sayenizde ziyaret edebileceğiz :)
Sayın sargonx ziyaret ettiğinizde inşallah fotoğraflama imkanınız olur. Sitelerinde fiattan başka bilgi verilmemiş. Bu durumda ucuz ya da pahalı yorumunu yapmak çok güç. O kadar yolu boşuna gitmeyelim.
Bauhaus'ta ciceklerini dokmus,yapraklari biraz solmus,bakimsiz kalmis cicekleri 1 liradan sattiklarini duydum.Size hic denk geldi mi?Istanbul Bayrampasa'dakinde ornegin hic oluyor mu?Bu arada Marmara Forum'a metroyla gidiliyormus,yeni ogrendim.
Marmara foruma metroyla gidiliyor ama Bauhaus otobanın tam karşısında kalıyor. Geçen gittiğimizde bir arkadaşımızı marmara forum metroya bıraktık, oaradan Bauhaus 2,5 km. Yakın aslında ama ortadan otoban geçiyor. Yayalar için yürüme yolu var mı bilmiyorum. ( sanmıyorum)
Tüm bauhaus larda çiçeklenme zamanı geçmiş bitkileri 1 liraya değilse de ucuza satıyorlar.
Orhan Özbilgiç
23-04-2012, 18:41
[QUOTE=limon;951838]Marmara foruma metroyla gidiliyor ama Bauhaus otobanın tam karşısında kalıyor. Geçen gittiğimizde bir arkadaşımızı marmara forum metroya bıraktık, oaradan Bauhaus 2,5 km. Yakın aslında ama ortadan otoban geçiyor. Yayalar için yürüme yolu var mı bilmiyorum. ( sanmıyorum)
Yaya olarak gidilebiliyor.
Zeytinburnu Metro İstasyonu'nda inilmesi gerekiyor.
Tekzen Yapımarket'in önünden batıya doğru.
Oradan yaya olarak 600-700 metre. Trafiğe hiç girilmeden, D100 (E-5)karayolunu, Veliefendi Hipodromu ve Sahil Yolu'na bağlayan yolu aşan üst geçit, tam Marmara Forum Bauhaus'un önüne iniyor.
yeşillim
23-04-2012, 22:42
Yarın Ankara'ya gidiyorum. Sayenizde listem hazır, bakalım nerelere gidebileceğim, heyecan bastı :)
Fotoğraf makinenizi de aldınız değil mi? ;)
Hem fotoğrafları hem de izlenimlerinizi, yorumlarınızı bekliyoruz. :)
yeşillim
23-04-2012, 23:02
Hazırladım da uyku tutmuyor valla heyecan bastı.
Kısmet muhakkak buraya yazarım. Yazmaz mıyım o kadar yardım aldım da;)
Hızlı terenle gideceğim. Hafta sonuna kadar oralarda taban eskitmeyi düşünüyorum.:D
Sn.yeşillim sag selamet gidin gelin. Sakin sakin sindire sindire gezin adresleri.Seralara gırerken adını sıra ıle not alıp resim çekerseniz sevirim.Sayenizde Ankarada sezonda neler var bizde görmüş oluruz.
Hayırlı yolculuklar
Sevgili arkadaslar,yarin Bauhaus'a gitmeyi dusunuyorum.Ceylan gozu sardunyalardan almak icin...Otobusle gidecegim,burada yapilan yorumlara gore,metro cok uzakta birakiyor.Otobusle gideniniz var mi? Yakinlarda birakiyor mu?
Bugun Koctas'a da ugradim,ama elim bos dondum.Ceylan gozu sardunyalardan yoktu.Top ve sakizlar,3.49 lira.Bolca sakayik getirmisler.3 lira civariydi.Papatyalar ve minyatur gullerden de vardi yeni olarak.Bu arada Tchibo dukkaninda 30 liraya cok guzel bir sulama kovasi satiliyor.6 litrelik ,celik ve suyu fiskiye gibi dokuyor.İlgilenenlere duyurulur.
Marmara Forum'da da Bauhaus'un subesi varmis.İkea nin yaninda degil mi?Buyukluk olarak ayni mi,tavsiye eder misiniz?Gideniniz,bileniniz var mi?İlk kez gidecegim icin,ulasimi tam bilmiyorum.
yeşillim
25-04-2012, 21:16
Merhaba arkadaşlar:)
Bu gün erkenden kalktım kahvaltıyı Milli kütüphanenin yakınındaki belediyenin unlu mamüllerinde kızımla beraber yaptık. Taa seneler önce yani 35 yıl kadar önce hayvanat bahçesine gitmiştim. Bu gün ziyaret ettim. Seneler ne çabuk geçiyormuş meğer :)
Oradan tabana kuvvet tigem pek birşey göremedim. Anca yürüdüm yoruldum acıktım.
Oradan AOÇ fidanlığı arabasız zormuş olmuyor!! Bu gün yollarda ulaşım sırasında uyumayla geçti zaman. Oradan Koçtaş valla hırdavat reyonuna ilgim var ama yorgunluktan gezemedim. Koçtaş'ta bir kaç foto çektim sizin için.
Kumkuat 49tl olması gerekiyordu sanırım. Yarın Karşıyaka'ya gideceğim kısmetse sonra önerdiğiniz yerlere gitmeye çalışacağım.
serkan_istanbul
25-04-2012, 21:22
B u arada dün eyüp tarafına gittim dualarımı yaptım. Ordan girişteki fidanlıklara baktım. Biraz pahalı oralar bana göre. sardunyalar 7.50 aynı sardunya eminönünde 5 tl. Bir saksıda verbana sordum 10 tl dediler eyüp tarafında fideleride vardı onlar 2 tl. Ha bu arada ben biraz pahalı satıyorsunuz deyınce biz kaliteli mal satıyoruz dedi. Hayatta almam alacağım varsada. Emin önünde pazarlıkta yapınca daha ucuzsa bile alıyoruz
Serkan bey Eyüpteki seralar tamamen maddiyata dayalı yinede gezilip görülesi bir yer arkadaki tek sera en güzeli hem gülleri hemde farklı sardunya ceşitleri buluna biliyor .
Ben sardunyalarımı hep ordan alıyorum .
Sayin yesillim,son paylastiginiz fotografta benim istedigim askili sepet saksilardan gelmis,Ankara'da hangi Koctas'a gittiniz? Dun İstanbul Cevahir'deki Koctas'a gittim,ama yoktu.Her gittigimde bakiyorum,gelmis mi diye.İstanbul'a da gelir umarim.Asma aparatlari hazir,saksilar eksik bende :)
Serkan Bey gitmekten vazgectim,haftasonu arabayla gidecegim insallah.İstanbul'da arabasiz uzak yerlere gitmek cok zor oluyor.Anladigim kadariyla en kolay Marmara Forum Praktiker'e gitmek.Oraya metro ile ulasim var.İkea'nin sitesinde de anlatiliyordu.Belki Praktiker'e gidebilirim.
Sayin iris41 ,Eyup'u hic bilmiyorum.Gelsem seralari bulmam mumkun degil,kesin kaybolurum.:)
Sayın tika Eyüpe gelseniz görmeme şansınız yok :D 4 sera karşılıklı tam cadddede .
Askılı saksılar boş ken daha pahalı geliyor bana begonya ve küpe ekili 15 20 tl arası cicekli almak daha mantıklı bence .
kartal124
26-04-2012, 14:53
Sayin yesillim,son paylastiginiz fotografta benim istedigim askili sepet saksilardan gelmis,Ankara'da hangi Koctas'a gittiniz? Dun İstanbul Cevahir'deki Koctas'a gittim,ama yoktu.Her gittigimde bakiyorum,gelmis mi diye.İstanbul'a da gelir umarim.Asma aparatlari hazir,saksilar eksik bende :)
Serkan Bey gitmekten vazgectim,haftasonu arabayla gidecegim insallah.İstanbul'da arabasiz uzak yerlere gitmek cok zor oluyor.Anladigim kadariyla en kolay Marmara Forum Praktiker'e gitmek.Oraya metro ile ulasim var.İkea'nin sitesinde de anlatiliyordu.Belki Praktiker'e gidebilirim.
Sayin iris41 ,Eyup'u hic bilmiyorum.Gelsem seralari bulmam mumkun degil,kesin kaybolurum.:)
Sayın Tika,
Hemen yanıbaşında olduğum için biliyorum,Marmara Forum da Pratiker yok. Marmara Forum Bakırköyde, sizin dediğiniz Bayrampaşa'daki İstanbul Forum.Pratiker orada var.Yanlız oradan Bayrampaşa Bauhause geçeyim derseniz.Şehirler arası bir yolculuk gibi yolculuk yapıp otoyolun diğer tarafına geçmeniz gerekecek.
Bu arada Marmara Forum Bakırköy'e gelmek isteyenlere Eminönü-Topkapı-Merter-İncirli-Bakırköy-Marmara Forum güzergahını izleyen Osmaniye-Eminönü(94) otobüsünü önerebilirim.Son durağı Marmara Forum.
Ayrıca Marmara Forum'a gelecekler Zeytinburnu metro istasyonu karşısındaki TEKZEN'i de ihmal etmesinler.Geniş bir bahçe bölümü var.
Sayin kartal124,
Gercekten de ben ikisini ayni saniyordum.İsimleri cok benziyor.Marmara Forum icin onerdiginiz ulasim bilgisi icin tesekkur ederim.En yakin zamanda dediginiz otobusle gidip ceylan sardunyalarima kavusmak istiyorum.Alinca fotografini cekip sardunya basliginda paylasacagim.Bol cicekli gunler.
Charlaux
26-04-2012, 16:22
Merhaba arkadaşlar,
Yarın Eminönü'ne gitmeyi düşünüyorum ama ne gibi fidanlar bulabilirim,tropik ağaç türleri var mıdır ? Teşekkürler ;)
yeşillim
26-04-2012, 21:04
Merhaba :)
Bana liste hazırlamamda yardımcı olduğunuz için tekrar teşekkür ediyorum. Bu gün Karşıyakaya veForum Ankara bauhaus'a gittim. Düne göre bu gün daha güzeldi. Yalnız karşıyaka fidanlıklarının taşınma ihtimalini duydum ne derece doğrudur bilemeyeceğim.
Karşıyaka daki fidanlıklar dış/iç fazla gezemesemde benim için muhteşemdi! İç mekan bitkileri için seralar çok sıcaktı gezemedim! Gözüm gönlüm doydu.. Birkaç foto.. 1. foto karşıyaka iç mekan olmakta son foto yine karşıyaka'dan.
Diğerleri Bauhaus'tan :)
İyi seyirler. Bakalım yarın bana/bize ne gösterecek!
Ama her biri neredeyse 1 dönüm olan 10 küsür serayı 2 fotoğrafla geçtiniz. :)
yeşillim
27-04-2012, 00:09
Sayın gilan haklısınız :)
Kendimden geçtim çok sevdim oraları kendimi kaybettim..
Hadi hadii diyen kızım var ya hep onun suçu ben masumum:)
Sayın Tika yazınızı yeni okudum. Ankara gordion koçtaş sorunuzun cevabı aradığınız aparatı bulursunuz umarım.
Sûz-i Dilârâ
27-04-2012, 11:13
Ne kadar şanslısınız arkadaşlar. Bauhaus, Koçtaş, Kipa vs. vs. Van'da bunların hiçbiri yok, bir tek Migros ve Carrefour var onlar da canlarının istediği çiçeği az sayıda getirip "alın" diyorlar. :( Seralar da mayıstan mayısa, onlarda da o kadar çiçek çeşidi yok çünkü Van soğuk ve her bitki buraya uyum sağlamıyor :(
Neyse ki zengarden var. :) Meraklılarına duyurulur: Passiflora fideleri satışa çıkmış.
http://www.zengardentr.com/Passiflora-caerulea-fidani-dona-dayanikli,PR-2457.html
Calathea crocata
Ankara, Karşıyaka'daki sera ziyaretçilerine not:
Çamlıkaya, Uzman gibi seraların Karşıyaka mezarlık karşısı dışında gene o bölgede ikinci yerleri var -geçen yıl gezmiştim-.
Galiba Anadolu Bulvarı üzerindeydi. Siz gene orada sorup teyit edersiniz.
Sayın gilan haklısınız :)
Kendimden geçtim çok sevdim oraları kendimi kaybettim..
Hadi hadii diyen kızım var ya hep onun suçu ben masumum:)
Sayın Tika yazınızı yeni okudum. Ankara gordion koçtaş sorunuzun cevabı aradığınız aparatı bulursunuz umarım.
Tesekkurler.Bugun İstanbul Cevahir Koctas'a ugradim yine,yoktu o saksilardan.Gelip gelmeyecegini bilmiyorlarmis,tedarikci firmalari farkliymis.
Karanfiller gelmisti,3 lira civariydi.Migros'larda da beyaz papatyalar var.Yine 3 lira civari.Yarin kismetse Bauhaus'a gidecegim.Yol tarifimi de aldim.Kesfe cikmak istiyorum marketi.
denizakvaryumu
27-04-2012, 17:39
Ankara, Karşıyaka'daki sera ziyaretçilerine not:
Çamlıkaya, Uzman gibi seraların Karşıyaka mezarlık karşısı dışında gene o bölgede ikinci yerleri var -geçen yıl gezmiştim-.
Galiba Anadolu Bulvarı üzerindeydi. Siz gene orada sorup teyit edersiniz.
O bölgede kentsel dönüşüm başlatıldı yakında karşıyaka seralarının yerinde apartmanları görürsek şaşırmam.
kartal124
27-04-2012, 17:40
Biraz önce Marmara Forum Bauhause'taydım.Bol bol sebze ve mevsimlik çiçek fidesi gelmiş.Yeni indiriyorlardı.Çiçek fideleri 55 krş.Mor Begonviller vardı.Yanlız müşteriler sepet sepet götürüyorlardı.İlgi bir hayli fazla.
yeşillim
27-04-2012, 20:41
Bu gün Cepa'ya Bauhaus' a gittim.
Vandalar 69 tl diye hatırlıyorum
yeşillim
27-04-2012, 20:47
Büyük kaktüs dün forum bauhaus'ta 10 tl pahalıydı buarda 99 tl :=)
yeşillim
27-04-2012, 20:53
Artık baumax da bir sonrakine kalsın arabayla daha iyi olacak:) Birşey almadım Karşıyaka'dan hercai menekşe fidesi aldım balkon saksısına yerleştirdim bile.
İyi ki varsınız sayenizde rahat planlı gezebildim. Beynimi boşaltıp sağlıklı bir şekilde evime döneceğim!
Sonunda Marmara Forum Bauhaus'a gittim ve birbirinden guzel cicekler aldim.En cok sardunya aldim tabii ki.Once Eminonu'ne gittim,oradan da kartal124'un dedigi otobuse bindim.Son durak yerine Zeytinburnu duraginda indim.Donerken de Metrobus bana ulasim araci olarak daha makul geldi.Aslinda Metrobus'le cok kisa zamanda gidilebilir.Neyse,ogrendigim iyi oldu.Artik Bauhaus'u da gidilebilecek yerler listesine ekledim.
Once fidanligi gezdim.Acmamis ortancalar 4 liraydi.Fiyatlari uygun geldi.Taflan,simsir gibi dis mekan bahce bitkileri yapi marketlere gore daha uygun fiyatliydi.Sardunyalar 5 liraydi,pahaliydi.Markettekiler cok daha guzel.Ortancadan alamadim,tasiyamadim artik. :)
Oradan oneri uzerine Tekzen'e gittim.Zaten hepsi ayni yol uzerinde.Dolasa dolasa gittim,iyi oldu.Tekken'in bahce bolumunde buyuk askili petunyalar 12 liraydi.Top sardunyanin cok guzel ucuk bir pembesi vardi,aklima not ettim ama Bauhaus'tan sonra tekrar donemedim.
Son olarak Bauhaus'a girdim ve sardunyalari gorunce kendimi kaybettim.Sanirim 9 saksi sardunya aldim.10 da olabilir.Ceylanlarin satista olan her herginden aldim.Mukemmel renk tonlarinda sakizlar vardi.Onlari da topladim.Koctas'tan almakla erken davranmisim.Top sardunya bile aldim.Ben de olmayan guzel bir renkti.2 renk fitonya ve bir tane de kalanso aldim. :) En yakin zamanda tekrar gidecegim.
Aldiklarimin fotograflarini da cektim.İlgili basliklara ekleyecegim.Bu arada Bauhaus'ta her cesit sardunya 3,90 liraydi.Aklimda kalan baska cicekler de var.Onlari almaya da haftaya giderim artik.
Bu arada onerilen bir marka olan Kts toprak da Tekzen markette var,ama hepsini tasiyabilmek icin arabayla gitmek gerek.Bir ara ondan da alacagim.:)
yeşillim
28-04-2012, 17:55
Yeni fotoğraflar var:)
Ceylanlarin bazi turlerinde ciceklerin ust yapraklari acik renk,alt yapraklari koyu renk oluyor.Ayni cicegin yapraginda hem acik hem de koyu renk.Bauhaus'ta bu bahsettigim ceylanlardan yoktu.Gidenleriniz olur da fark ederseniz,lutfen bana haber verin.Onlardan da edinmek istiyorum.
İstanbulda cepa var mı?
Orkideler-vandalar--cambria lar gerçekten iyiymiş...
Charlaux
28-04-2012, 21:41
İstanbulda cepa var mı?
Merhaba agozce,
Belki yardımım dokunur.Ailsa Craig Onion (1000) Seeds - Allium Cepa | eBay (http://www.ebay.com/itm/Ailsa-Craig-Onion-1000-Seeds-Allium-Cepa-/280855829757?pt=UK_HomeGarden_Garden_PlantsSeedsBu lbs_JN&hash=item41644fdcfd#ht_728wt_952)
1000 tohumu + kargo 8 lira;)
Merhaba.Metro gros marketde bahce dergisi yayınlamiş.Daha çok mobilya türü gibi.Ben Hafta içi bakdıgımda çok az canlı sümbül kalaonche ve kadın tuzlugu vardı.Canlı çiçek satışı başlamış ama pek öyle canlılık yokdu hanii..:):D
MCC Turkey - METROPOST 09 BAHÇE - MCC Turkey (http://proxy-publitas.metro-group.com/MCCTurkey/96/)
İstanbulda cepa var mı?
Sanirim yok,bu arada İstanbul'da toprak saksi alabilecegim fiyatlari uygun olan bir yer var mi bildiginiz?Hangi basliga yazacagimi bilemedim.O yuzden buraya yaziyorum.
Bence en uygun yapı marketlerde oluyor. Onlar toptan alım yaptıklarından olsa gerek küçük dükkanlara göre çok daha uygun oluyor saksı fiyatları. Dönem dönem toprak saksıların fiyatları çok düşebiliyor, çeşit te bol oluyor.
Charlaux
30-04-2012, 15:47
Bence en uygun yapı marketlerde oluyor. Onlar toptan alım yaptıklarından olsa gerek küçük dükkanlara göre çok daha uygun oluyor saksı fiyatları. Dönem dönem toprak saksıların fiyatları çok düşebiliyor, çeşit te bol oluyor.
Ben Ikea'daki saksıları çok beğeniyorum,mesela dev sarı saksılar var onlardan edinmeyi planlıyorum (beyaz üstüne kahverengi desenlim favorim) Bauhaus'ta bu konuda iyi mor renkli bir saksıları vardı severek kulanmıştım.Habitat'da küçük ama hoş saksılar getiriyor yani kaktüsler için gayet uygun :p Koçtaş'a gelince plastik koca saksılarını çok seviyorum;klasik,ucuz,kaliteli;diğer saksıları pek hoşuma gitmiyor.
Arkadaşlar Ankara'da sukullent ve sedum alabileceğim bir sera ismi istiyorum. Nokta atışı yapmam lazım lütfen en çok çeşit olan olsun...
Ama her biri neredeyse 1 dönüm olan 10 küsür serayı 2 fotoğrafla geçtiniz. :)
Allah da sizi güldürsün...Çok güldüm çok...
Yeşillim en son gören sizsiniz...Siz bir yer önerin bari bana...
yeşillim
30-04-2012, 19:06
Sayın bıcırık karşıyaka seraları içimde kaldı. Gittiğimde öğle vaktiydi. Sabah veya akşam üzeri gitmeliydim. Tekrar ziyaret etmeyi planladım ama araba ile! İç mekan ve dış mekan olmakta.
Ben sera içlerine giremedim daha doğrusu girmemle dışarı çıkman bir oldu. kapalı seralar var içerilerde mutlaka bulursunuz diye düşünüyorum. Alabildiğim sadece benzetme ile bu sukulent mi değil mi onu bile bilmiyorum! Öğrenmeye çalışıyorum adını. Umarım faydalı olabilmişimdir..
Güzin Çakar
30-04-2012, 19:54
Bugün, geçerken uğradığım Beylikdüzü Bauhaus'a Lotus berthelotii-PelikanGagası gelmiş. Diğer askılı çiçekler gibi fiatı 11.80 lira idi.Daha ambalajları yeni açılıyordu ama, görenler 2şer 2şer aldığından çabuk bitecek gibi görünüyor.
bugün trabzon koçtaşa gittim lilyum çiçekleri gemiş saksıda 3 tane vardı kokuları muhteşemdi,sardunya çeşitleri vardı minik güller vardı ve sebze fideleri gelmiş bol bol
Arkadaşlar Ankara'da sukullent ve sedum alabileceğim bir sera ismi istiyorum. Nokta atışı yapmam lazım lütfen en çok çeşit olan olsun...
Hafta sonu Karşıyaka'daki seralardaydık. Cadde üzerindeki tüm seralara girdik. Gerçi alt taraftakilere girmeye zaman da kalmamıştı mecal de. Görünenlerden sonra zaten kendimizi zorlamaya gerek duymadık.
Bol petunya, kadife, renk renk papatya, mine vs mevsimlikler vardı. Çok değişik birşeyler yoktu. Sukulentlerden sadece 1-2 çeşit sempervivum vardı. Sedum bile görmedik. Geçen yaz yerlerde kasalar dolusu sedumlar vardı. Sempervivum çeşitleri de oldukça fazlaydı. Sanırım bahar biraz geç geldiği için henüz çeşitler fazla değil. Bu aydan itibaren çeşitler artabilir diye düşünüyorum.
Bu aralar Migros'ta cok guzel metal saksilar satiliyor.İhtiyaciniz varsa aklinizda bulunsun.Fiyatlari da uygun.4,90-5,90-7,90.Ben kova seklinde olanlardan ve desenlilerden aldim.Cok guzeller.Migros'tan iki saksi da feslegen aldim.:)
Charlaux
01-05-2012, 20:21
Bu aralar Migros'ta cok guzel metal saksilar satiliyor.İhtiyaciniz varsa aklinizda bulunsun.Fiyatlari da uygun.4,90-5,90-7,90.Ben kova seklinde olanlardan ve desenlilerden aldim.Cok guzeller.Migros'tan iki saksi da feslegen aldim.:)
Bunun dışında bildiğim kadarıyla paskalya kaktüsleri de geliyor arada sırada;ben MM Migros Çekmeköy'den edindim en azından da durumu biraz kötü tabi.Küçük kaktüsler yine var ama dikkat edin çiçekler yapıştırıcılı,ama yaklaşmayınca da anlamıyor insan :rolleyes: Bu arada hafta sonu ve Pazartesi günleri hindistancevizi bulabilmeniz mümkün;ben bir tanesini toprağa ektim bakalım ne olacak ;)
Dun yine Koctas'a ugradim.Sera almak istiyorum.İnternet sitesinde vardi.Yeni katalog da cikarmislardi ama Cevahir Koctas'a gelmemis.Ceylan sardunyalar gelmis nihayet.5.90 dan satiliyor.Buyukler.Renkleri de guzel.Ayni yaprakta yarisi acik,yarisi koyu olan turlerden var.İki renk almayi dusunuyorum.Sera gelince yer acilmis olacak balkonumda:) Migros'taki kaktusleri ben de gordum.Yilbasi cicekleri de vardi.Onlar da cok guzeller.
Charlaux
03-05-2012, 21:02
Dun yine Koctas'a ugradim.Sera almak istiyorum.İnternet sitesinde vardi.Yeni katalog da cikarmislardi ama Cevahir Koctas'a gelmemis.Ceylan sardunyalar gelmis nihayet.5.90 dan satiliyor.Buyukler.Renkleri de guzel.Ayni yaprakta yarisi acik,yarisi koyu olan turlerden var.İki renk almayi dusunuyorum.Sera gelince yer acilmis olacak balkonumda:) Migros'taki kaktusleri ben de gordum.Yilbasi cicekleri de vardi.Onlar da cok guzeller.
Cevahir Koçtaş deyince aklıma geldi,oradaki bonsailer çok iyiler.Sanırsam 2 ay oldu alalı,hiçbir sıkıntı çıkarmadı bana hep gülümsedi.Bunun da bir sırrı vardır herhalde :D
Kedi Tırnağı
04-05-2012, 22:45
Bugün Çekmeköy Özel Sezin Okulu' nun karşısındaki Migros' a yürüdüm. Sabah otobüsle geçerken yeni bitkileri görünce okul dönüşü dolaşa dolaşa oraya gittim. İyi ki gitmişim. Birçok kaktüs gelmişti. Büyük boy ve bol yumrulu-dallı. 11.90 TL idi. Dayanamadım ve bir saksı aldım. Aşırı sulanmışlardı uyardım ama ne işe yarar bilmem. acele etmek lazım, çürümeden alınsa iyi olur. Paskalyalar da diğer bir sürprizdi. Turuncu, beyaz, pembe renkli 3 tür vardı 6.90 TL. Schlumbergera( yılbaşı ) diye satılıyor ama paskalya. Kararsız kaldım almaya ama okuldaki bir öğretmen arkadaşım kaynanasına anneler gününde hediye etmek için benden çiçek önerisi istemişti. Hemen onu aradım paskalyaları önerdim. Bana güvendiği için ok dedi. Pembe ve beyaz aldım. Böylece bir iki çelik aşırabileceğim onunkilerden:D
Sarı şeritli sansevieria, aşk merdiveni, horoz ibiği, kalanşolar, sardunyalar, sebze fideleri( 79 kuruş), elfogiler, ve hatırlayamadığım birkaç tür daha var.
naznaznaz
05-05-2012, 07:05
Merhabalar.Bende Çekmeköy de oturuyorum.Rica etsem gittiğiniz Migros u tarif edebilir misiniz?
naznaznaz
05-05-2012, 09:43
Bu bahsettiğiniz Migros,Cumartesi günü kurulan pazarın karşısındaki Migros mu acaba?
Kedi Tırnağı
08-05-2012, 12:27
Sayın naznaznaz, Özel Sezin Okulu var onun karşısındaki Migros. Yanında da Paradise City diye bir site var. 14 şb, 9çn hatlarına bindiğinizde tam önünde otobüs durağı var. Hatta durağın arkasında şu an Belediye' nin büyük bir spor kompleksinin inşaatı sürüyor. Ya da yürümek isterseniz, Şahinbey Çarşı' dan Çekmeköy' e doğru Emniyet Müdürlüğü' nün olduğu sokağa sapın, önünden geçerek geçerek yürüyün. Otobüs yolunu takip edin. Birkaç durak sonra karşınıza çıkar. Sürekli değişik bitkiler geliyor o Migros' a. bu ara da bus ene fark ettim. Her Migros' a aynı bitkiler gelmiyor. Bizim mahalledekinde de hazır camönü sebze-ot saksıları gelmiş. 10 TL çok kazık bence tabii. Sebze fideleri de satıyorlar ayrıca şu an Migros larda. 79 kuruş.
Kedi Tırnağı
08-05-2012, 12:35
Eminönün' e uğradım pazar günü. Transit geçiyordum ama dayanamayıp Çiçek pazarına da girdim. Elimde de arkadaşımdan taşıdığım çiçek, ağaç dalı vs torbalarla üstelik:D Birçok dükkanda çeşitli kaktüs ve sukulentler gördüm. Küçük saksılar 5 TL. Daha büyükler 10 TL vs. En sona doğru duvar dibinde dükkansız bir satıcı çeşitli sukulentler ve kaktüsler getirmişti. 6 tane kare saksı taşıyan askılı saksılarda satıyorlardı hatta. Orta büyüklüktekiler 10 TL, 6 lı alınca 50 TL idi. Bütçe mütçe tarumar oldu yine bu ay tabii ve dayanamayıp oradan da bir kaktüs ve küçük saksı haworthia aldım:D Başka bir çiçekçide Yunnanensis gördüm hatta. Kare saksıda( çok küçük değil) 10 TL ye 2 saksı vardı.
Bunların dışında mevsim bitkileri-çiçekleri vardı bolca. Begonvil, kamelya gibi sarılıcılar gördüm.
Dikensiz kaktus almak istiyorum.Bauhaus'ta vardi.Minik olanlarm5 lira,biraz buyukler 10 liraydi sanirim.Zaten capina gore fiyatlandiriliyorlar.Ama genel dusuncem kaktusler pahali.Koctas'ta istediklerimden var mi hic dikkat etmemisim,Bauhaus'ta bana uzak oldugundan useniyorum gitmeye.Bir sekilde edinecegim ama bakalim.
serdarulusoy
09-05-2012, 06:56
Merhaba arkadaşlar ; Nilüfer Bursa Dostkar yapı Market 09 Mayıs tarihinden itibaren birbirinden güzel bitki ve çiçekleri satışa çıkarmaya hazırlanıyor.Ürün listesi biraz uzun ve içerikli.Bursa ve civarında oturan arkadaşlara duyurulur.Fiyatları hakkında bilgim yok,anneler gününe hazırlık yapıldığını biliyorum.
Satışa sunulan bitkiler şunlar ;
Bodrum papatyası
Polyana Gül
Gazanya
Küpeli ( katmerli )
Katır Tırnağı
Begonya
Küçük hanım
Duble ortanca
Calistemon( fırça)
Bodur karanfil
Sarkıcı Petunya
Kadife
Süs Petunyası (Beyaz ve pembe )
Arap Yasemini
Fenix
Spiral limon çamı
Japon gülü
Gold taflan
İthal aşılı gül
Fesleğen
Minyatür gül
Çilek ( yediveren)
Yayılıcı kekik
Pittosporum tobira nana
Papatya
Lavanta
Lavantin
Gül
Defne
Domates ve biber fidesi
Melisa
Dostkar Yapı Market Beşevler Küçük Sanayi sitesi No:52 de birbirinden güzel ürünleri hizmetinize bugünden itibaren sunacaktır.Sevgi ile kalın.
Sayın Yeşillim'in eklediği fotoğraflar üzerine hemen annemi Ankara Cepa Bauhaus'a yollamıştım.
İkimize birer tane Dendrobium Nobile ve Cambrialardan almış:cool:
Vandaların bakımı iyi yapılmadığı için çok solmuşlar bu yüzden onlardan almamış.
Anneler günü dolayısıyla haftasonuna doğru tekrar yeni çiçekler gelecekmiş (taze vandalar da bunların arasında:p) bilginiz olsun.
Bu arada geçen sefer Vandaların iyilerini çiçekçiler gelip seçmişler. eğer almaya niyetiniz varsa Cuma günü gidip bakmanızı tavsiye ederim.
Vandaların fiyatını 69 TL, diğer orkide çeşitlerini 20TL olarak hatırlıyorum.
yeşillim
09-05-2012, 15:19
Sayın Yeşillim'in eklediği fotoğraflar üzerine hemen annemi Ankara Cepa Bauhaus'a yollamıştım.
İkimize birer tane Dendrobium Nobile ve Cambrialardan almış:cool:
Vandaların bakımı iyi yapılmadığı için çok solmuşlar bu yüzden onlardan almamış.
Anneler günü dolayısıyla haftasonuna doğru tekrar yeni çiçekler gelecekmiş (taze vandalar da bunların arasında:p) bilginiz olsun.
Ankara'dan evime döndüm. Ben gördüğümde yeni gelmiş ambalajından açılıyordu.
Almadım ama çok seyrettim öyleki tekrar gittim hem de iki kez:) her seferinde dirilerdi :) Zaten bu arada epey sohbetlerim oldu Annenizle tanışmış olabilirim belki de! Başından ayrılmadın ki..
Bir de kaktüslerin başında çok dikildim bir ora bir ora Tabii yaşadığım şehir Kütahya daha yeni bir Migros açıldı o da geçen yıl. Yapılıyor bakalım özdilek, koçtaş.. gelecekmiş!!
Ankara'dan evime döndüm. Ben gördüğümde yeni gelmiş ambalajından açılıyordu.
Almadım ama çok seyrettim öyleki tekrar gittim hem de iki kez:) her seferinde dirilerdi :) Zaten bu arada epey sohbetlerim oldu Annenizle tanışmış olabilirim belki de! Başından ayrılmadın ki..
Bir de kaktüslerin başında çok dikildim bir ora bir ora Tabii yaşadığım şehir Kütahya daha yeni bir Migros açıldı o da geçen yıl. Yapılıyor bakalım özdilek, koçtaş.. gelecekmiş!!
Kesinlikle tanışmış olabilirsiniz:p
Vandalar asılı durduğu ve nem istediği için yanlarında sürekli birer fısfıs duruyor, belki ilk günler idare etmiş olabilirler ama 3-4 günden sonra kuruyup solmaya başladılar demek ki..
Annemle telefonda konuşurken Bauhaus'ta Vanda fısfısladığını söylemişti çok komikti:p
O gün kendisine çok sağlıklı gelmediği için almamış. Yaşayıp yaşamayacağı belli olamayan bir çiçek için az para değil 60 lira.
Biz Bauhaus'a çiçekleri gönderen firmayı aradık oraya sipariş verdik. Yalnız eve göndermenin çok masraflı olacağını bu sebeple Bauhaus'a adımıza mor vandalardan göndereceklerini söylediler, haftasonuna doğru gidip alacağız inşallah:p Darısı başınıza.
İzmir'de de Bauhaus yok bu sebeple Ankaradan alacağım vandamı ancak nasıl götüreceğimi hala bilmiyorum:D
Bauhaus,cicek konusunda bir numara.Kesfettigimden beri benim icin ilk adres oldu.Dun usenmedim,is cikisi gittim.Ruj cicegi aldim.17,50. Cicege resmen asik oldum.Degisik bir tur ask merdiveni aldim.Yapraklari uzayinca yapraklarinin da yeni yapraklara ayrildigi cinsten.:) Simsir fidesi aldim.Simsir 4,50 lira.Simsir hep pahali nedense? Yazarken adini hatirlayamadigim fiyati 2,50 lira bir cicek daha aldim.Sanirim sarmasik turu bir sey.Fotografini cektim aldiklarimin.Balkon basligimda yayinlayacagim.Bu arada kaktus almaya gitmistim ama istegidim kaktus kalmamisti.Elim bos donmedim ben de.:)
Bir dolu mevsimlik fide gelmis.Tumu 0,65 lira.Cok guzellerdi.Calilar gelmis.Taflanlar 7,5 lira.Bahcelerde parklarda gordugumuz cok bilindik calilardan da var.Sardunya sayisinda azalma var.Belki hafta sonu tekrar gelir.Aloe vera buyuk 7,5 lira.Daha kucuk boylari Koctas'ta 16,90 a satiliyordu.Sarkan mevsimlik ciceklerden de bolca vardi.Hatta bazilari o kadar buyumus ki,kaldirmayi denedim ama bayagi agir geldi.:)
arapsabunu
10-05-2012, 13:23
Baumax'ın mayıs katoloğuna da bir bakın derim, bazı çiçekler pahalı ama fideler uygun. Linki TR_Flyer_05rrr (http://baumax.com.tr//flyer/2012/TR-Flyer-05rrr/index.html#/1/)
Ayrıca a101'de 10 Mayıs'ta sardunya, cam güzeli, mini gül ve begonya... Tanesi 3.95 TL....
Burdan alışveriş yapan varmı aramızda. Fiyatları nasıldır merak etim.Teşekkürler
Euro Flora A.S. Toptan ve Perakende Yapay Çiçek, Çam, Hediyelik ve Bebek Ürünleri - dekorasyon, çiçekçilik, flora, çiçek, dekor, istanbul, peyzaj, aranjman, yılbaşılık, sevgililer günü, easter, paskalya, cadılar bayramı, çam ağacı, yapay çiçek, canlı (http://www.euroflora.com.tr/bahce.asp)
Arkadaşlar yarın iş için Yalova tarafında olacağım. Lobelya fidesi satan ve mümkünse anayol üzerinde olan (çok şey mi istedim acaba :rolleyes: ) bir yer tavsiye edebilirseniz çok makbule geçecek. Zaman kısıtlı olduğundan gezip dolaşma şansım yok, yani nokta atışı yapmam gerekiyor da...
Bugün planladığımız gibi Bauhaus'a gittik.
Sonunda güzelim mor vandam kavuştum:cool:
Vanda dışında Miltonia, Oncidium, Cambiria, Dendrobium ve değişik bir çeşit yasemin aldık (Yeşillimin eklediği fotoğraflarda var). Bu arada çok beğendiğim bir Phal.i de almadan edemedim:o Vanda diye gidip ne kadar orkide varsa topladık geldik anlayacağınız. Tabi bunların hepsinden ikişer tane alınca bize epey pahalıya patladı:(
Bunlar yetmezmiş gibi bir de Cepa'nın belli bir tutarın üzerine alışveriş yapalara phal. hediyesi varmış, bir Phal.de ordan geldi:p
Elimiz kolumuz dolu dolu dönük eve.
Sayın Yeşillim, sayenizde Bauhausu keşfedip, bu kadar alışveriş yaptıktan sonra kulaklarınızı da çınlatmadık değil hani. Şaka bir yana iyi ki yazmışsınız iyi ki okumuşum, sayenizde edindim bu güzel çiçekleri teşekkürler;)
Şimdi bunları sorunsuz olarak İzmir'e götürmesi kaldı:D
yeşillim
11-05-2012, 07:19
Bu başlık çok hoşuma gidiyor. Ben de zaten başlıktan sorarak planlı Ankara'ya gittim. laf aramızda daha Baumax'ı bilmeyen Ankara'lı var;) Hayırlı olsun aldıklarınız.
Bauhaus diyecektiniz sanırım. Evet annem ve ben de olardan biriydik. Hadi ben İzmir'deyim rahatım ama annem öğrenmiş olmaktan dolayı çok üzgün gitti bütün emekli maaşı, sizin kulaklarınızı çınlatmamızın bir sebebi de buydu zaten. Ne güzel ben haberiz habersiz yaşıyordum diyor..:D
Baumax ise İzmir'de var onda da çiçek olduğunu yeni öğrendim ama allahtan bana uzak. Ben bir süre çiçek satan bir yere gitmesem iyi olacak:D
yeşillim
11-05-2012, 14:48
Sayın Revnak, Ben nerelere gittim yalnız Bauhaus'mu sanki:) Hiç durmadım tabanlarım su toplayana kadar gezmeye ihtiyacım vardı. Her seferinde Ankara'ya sağlık problemlerim nedeniyle giderdim dedim bir fırsat bir ara:) Fakat araba şart! Hani ya bir emekliyle konuştum kaktüs aldı mı anneniz?:)
Ama var ya Baumax'a gidemedim! içimde kaldı. En yakın bir zamanda daha donanımlı olarak gitmeliyim. Bu deneme oldu:) Selamlar
trabzon migrosa gittim bugün her çeşit lilyum ve glayöl,yıldız soğanları vardı asya laleden vardı çok ta güzeldi soğanlar iri idi dayanamadım kırmızı lilyum aldım 1 paket 3 tane vardı içinde
O Baumax'ı bilmeyen Ankaralı ben miyim yoksa? ;)
yeşillim
11-05-2012, 22:00
Sayın gilan, yoksa yolda, durakta .. Baumax'ın yerini sorayım derken size de mi sordum!
Yok yok sizin olduğunuzdan emin değilim ama her fırsatta herkese sordum.:))
gülenmelek
11-05-2012, 22:43
Ben biliyorum sevgili yeşillim :D Kısmet bir dahakine ... ;)
Size yer önerileri yaparken demiştim de Baumax'ı bilmiyorum diye, o yüzden üzerime alındım. :p Ama ne yapayım, ben gittikten sonra açılmış, yoksa imkanı yok kaçırmazdım. O kadar da iddialıyım. :D
arapsabunu
12-05-2012, 08:50
Anneler günü nedeniyle marketlerde çiçek reyonları şenlenmiş: Tedi, Tekzen...
Tekzen'de fesleğen saksılı 2 TL...
Bugun Tekzen 'e biz de gittik.Toprak ve pomza tasi aldik.Dikkat edeniniz var mi bilmiyorum ama buyuk posetlerde perlit de vardi diye hatirliyordum.Yoksa Bauhaus'ta mi gormustum.Gorevli Tekzen'de satilmadigini soyledi? Bu konuda beni aydinlatabilecek o marketleri takip eden baskalari da var midir? Yaprak guzelleri guzeldi bu arada ve 4,50 fiyati.
kartal124
12-05-2012, 22:07
Sayın Tika,
Perlit Bauhause'larda naylon torbalar içinde satılıyor.Torbası 2.75 TL idi galiba.
Şunu da ilave edeyim ki bahçe malzemelerinde Tekzen her zaman daha ucuz olmuştur.
İstanbullu arkadaşlara bir haber vereyim.
Kasımpaşaya giderken bilge üniversitesinin önünden yukarı yol gidiyor yaklaşık 50 metre ve inanılmaz bir süpriz sizi bekliyor :D
böylesi bir ceşit ve sera ben daha görmedim düzen ve temizlik hoş sohbet sanki saklı bir cennet .
Arkadaşlar yarın iş için Yalova tarafında olacağım. Lobelya fidesi satan ve mümkünse anayol üzerinde olan (çok şey mi istedim acaba :rolleyes: ) bir yer tavsiye edebilirseniz çok makbule geçecek. Zaman kısıtlı olduğundan gezip dolaşma şansım yok, yani nokta atışı yapmam gerekiyor da...
Kendi soruma cevabımı da yazayım, belki bir başkasına yarar :rolleyes: Feribot yolu üzerinde Baydemir çiçekçilikte lobelya var, ama sarkmayan bodur cinsinden ve sadece mor rengi varmış. Yerleri feribota dönmeden hemen önce. Kasa ile satış yapıyorlar; kasası 15 TL. Yanlış hatırlamıyorsam 45 tane fide var dediler. Yol üzerindeki 4 yerde durdum; en kapsamlı, en fazla çeşidin olduğu yer burasıydı.
Aradığım sarkan lobelyadan daha ileride Floryum - Florium'da (nasıl yazıldığına emin değilim) olduğunu söylediler. Zaman kalmadığından gidemedim. Bakalım bu hafta ya da önümüzdeki hafta mutlaka zaman yaratacağım...
Bugun Tekzen 'e biz de gittik. buyuk posetlerde perlit de vardi diye hatirliyordum.
Tika, eğer perlit istiyorsan Kağıthane Eyüp Cendere yolu üzerinde GENPER diye bir perlit tesisi var. Yaklaşık 70 litrelik bir çuvalını 8,5 liraya satıyorlar. Önceki gün 4 çuval aldık. İnternet de bir web sayfaları var. Adres ve telefonu oradan bulabilirsin.
İstanbullu arkadaşlara bir haber vereyim.
Kasımpaşaya giderken bilge üniversitesinin önünden yukarı yol gidiyor yaklaşık 50 metre ve inanılmaz bir süpriz sizi bekliyor :D
böylesi bir ceşit ve sera ben daha görmedim düzen ve temizlik hoş sohbet sanki saklı bir cennet .
Sevgili İris41,
Öncelikle teşekkürler. Sizden ricam adresi biraz daha netleştirir misiniz?Mesela hangi birimi Silahtarda da Bilge Üniversitesi var ve oradan da Kasımpaşa ya çıkış var.
Arzu hanım kısaca şöyle tarif edeyim.
Bilge üniversitesinin tam giriş kapısına gelip durun ve yönünüze göre sag tarafta bir yokuş var dogruca cıkıp 50 metre yürüyün tam karşınızda :p 2 saate zor buldum tamamen yol bilmezlik :D aslında cok kolaymış .
Aklınıza gelecek tüm bitkiler var 2 kaktüsle ayrıldım :p
migrosta küçük poşetler içinde tekli dikilmiş lilyumlar gelmiş daha yeni büyüyorlar ayrıca saksı içinde açmış 3lü sarı lilyumlar vardı
Ankara - Cepa - Bauhaus'da çiçekli vanda var. Geçen hafta gelmiş sanırım ve kalanlar da çok sağlıklı görünmüyor ama mevcut. Fiyatı 67 tl. Bir de çiçeklerini dökmüş beyaz dend. orkideler vardı ve sanırım 6 tl civarı.
İlgili arkadaşların bilgisine...
Dun is cikisi metrobuse bindim.Zeytinburnu metrobus istasyonunda indim.Once fidanlik,Tekzen,Bauhaus sira ile gezdim.Bauhaus'tan perlit aldim.10 lt 8,5 lira.Sardunyalar icin gittigim donemde gordugum kaktuslerden yine yoktu. :( O gun tasiyamamistim,ama istedigim birkac tur oldugunu hatirliyorum.Simdi onlari nereden bulacagim? :) Bauhaus'a haftasonu gitmek lazim sanirim,yeni urunler gelince ya da biraz sans isi,cunku bolca kaktus var,ama benim istedigim dikensizlerden yok...Besiktas'ta iskeleye giderken hediyelik esya satan dukkanlardan birinde kaktus de satiliyor,ama pahali.En ucuzu 10 lira...Farkli tur gormustum birkac sefer,biraz buyukse 15 lira diyor ve inmiyor.Demek ki alicisi var.Gerci bu gidisle ben de o parayi verecegim,cunku bulamiyorum.
Bauhaus'a bir suru gul,orkide,menekse gelmis.Anneler gunu icin getirmisler sanirim.Cift dL orkideler,hepsi acmis, 19,80 di. Guller,yaklasik 30 cm civari, 6,5 lira. Menekselerin fiyatina dikkat etmemisim. Pembe kalansolar vardi cokca.Harika potoslar gelmis,bayagi buyukler ama pahalilar.Potos da alacagim,uygun fiyatli bir tane denk gelirse.
Tekzen'de genelde fideler var.Aslanagzi 4,5 lira.Tekzen'de de istedigim kaktuslerden bulamadim.Hep minik dikenlilerden vardi.
Fidanliktan iki ortanca fidesi tanesi 4 lira,arap yasemini 10 lira, 4 tane yer ortucu bitki aldim.Bahcem yok,ama sedumlara benziyordu goruntuleri biraz.Hosuma gitti,minicik ve sirin gorunuyorlardi.Fideleri 0,50 lira.
kartal124
17-05-2012, 12:12
Dun is cikisi metrobuse bindim.Zeytinburnu metrobus istasyonunda indim.Once fidanlik,Tekzen,Bauhaus sira ile gezdim.Bauhaus'tan perlit aldim.10 lt 8,5 lira.Sardunyalar icin gittigim donemde gordugum kaktuslerden yine yoktu. :( O gun tasiyamamistim,ama istedigim birkac tur oldugunu hatirliyorum.Simdi onlari nereden bulacagim? :) Bauhaus'a haftasonu gitmek lazim sanirim,yeni urunler gelince ya da biraz sans isi,cunku bolca kaktus var,ama benim istedigim dikensizlerden yok...Besiktas'ta iskeleye giderken hediyelik esya satan dukkanlardan birinde kaktus de satiliyor,ama pahali.En ucuzu 10 lira...Farkli tur gormustum birkac sefer,biraz buyukse 15 lira diyor ve inmiyor.Demek ki alicisi var.Gerci bu gidisle ben de o parayi verecegim,cunku bulamiyorum.
Bauhaus'a bir suru gul,orkide,menekse gelmis.Anneler gunu icin getirmisler sanirim.Cift dL orkideler,hepsi acmis, 19,80 di. Guller,yaklasik 30 cm civari, 6,5 lira. Menekselerin fiyatina dikkat etmemisim. Pembe kalansolar vardi cokca.Harika potoslar gelmis,bayagi buyukler ama pahalilar.Potos da alacagim,uygun fiyatli bir tane denk gelirse.
Tekzen'de genelde fideler var.Aslanagzi 4,5 lira.Tekzen'de de istedigim kaktuslerden bulamadim.Hep minik dikenlilerden vardi.
Fidanliktan iki ortanca fidesi tanesi 4 lira,arap yasemini 10 lira, 4 tane yer ortucu bitki aldim.Bahcem yok,ama sedumlara benziyordu goruntuleri biraz.Hosuma gitti,minicik ve sirin gorunuyorlardi.Fideleri 0,50 lira.
Sayın Tika valla iyi taşımızsınız onları otobüsle, tebrik ederim.
Ben Bauhause'a sık sık uğruyorum aradığınızın ne olduğunu bilsem görürsem haber veririm.
Ayrıca, Kaktüs için İBB'nin Alibeyköy fidanlığına da bakabilirsiniz.Ama oraya giden hiçbir toplu taşıma aracı yok.
günebakan
17-05-2012, 12:18
Sayın tika ortancaları çok ucuza almışsınız bu fidanlık nerde acaba birde ortancaların fotoğrafını görebilirmiyiz. Aldıklarınızın hepsini güle güle büyütün:)
Sayın tika ortancaları çok ucuza almışsınız bu fidanlık nerde acaba birde ortancaların fotoğrafını görebilirmiyiz. Aldıklarınızın hepsini güle güle büyütün:)
Metrobuse biniyorsunuz.Zeytinburnu İstasyonu'nda iniyorsunuz.Ust gecitten gecip (metro kismina giden ust gecit ) merdivenlerden indiginizde İstanbul Agac ve Peysaj yazisini goruceksiniz.Oradan da Tekzen'e ve Marmara Forum'un altindaki Bauhaus'a ugramayi ihmal etmeyin. :)Fotogralari cekip sayfama ekleyecegim.Bugun eklemeye calisirim.
Sayın Tika valla iyi taşımızsınız onları otobüsle, tebrik ederim.
Ben Bauhause'a sık sık uğruyorum aradığınızın ne olduğunu bilsem görürsem haber veririm.
Ayrıca, Kaktüs için İBB'nin Alibeyköy fidanlığına da bakabilirsiniz.Ama oraya giden hiçbir toplu taşıma aracı yok.
Onlari gorunce birakamadim. :) Metrobusten indigim gibi de taksiye bindim zaten.
Keske oraya giden bir servis olsaydi,neyse...
Bu fotografi forumda gormustum.Dikenli kaktus sevmiyorum.Succulent mi deniliyor dikensiz olanlara bilmiyorum,ama minik ve sevimli bazi turler var.Ornegin bu fotografta var.Buna benzer baska turler de var,ama isimlerini hic bilmiyorum.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/kaktus-ve-sukulent/218128d1306699060-succulentmix.jpg
Bu arada tesekkur ederim,sayin kartal124.
Sardunya aldigim donemde gordugum turlerden almaliymisim.İstediklerimden 3 tanesini gormustum...Ama ellerim dolu oldugundan alamamistim.
Sn. tika bu güzellerın hepsini andınız mı yoksa temsili mi acaba. Ve en çok sukullent türleri nerede vardı acaba .Zeytinburnu ndaki Agaç peyzajda mı yoksa bauhouse damı. Biri bana böyle bir hediye verseydi havalara uçardım ne yalan söyliyim hepsi çok güzel..
Teşekkürler.
günebakan
17-05-2012, 15:43
Teşekkürler sevgili Tika:)
Sn. tika bu güzellerın hepsini andınız mı yoksa temsili mi acaba. Ve en çok sukullent türleri nerede vardı acaba .Zeytinburnu ndaki Agaç peyzajda mı yoksa bauhouse damı. Biri bana böyle bir hediye verseydi havalara uçardım ne yalan söyliyim hepsi çok güzel..
Teşekkürler.
Fotograf temsili ne yazik ki...
Ama bunlardan bazilarini Bauhaus'ta gormustum,bir daha da goremedim.Sanirim gelince ilgisi olan hemen aliyordur,kalmiyordur.Rastlarsam alacagim,ama su an yok.Ben de gorunce almadigim icin kendime kiziyorum.Ama cicek gibi olandan,baloncuklu olandan,testere cicegininin minigine benzer olan turlerden gordugumu cok iyi hatirliyorum.Ne yazik ki adlarini bilmiyorum.O yuzden boyle anlatiyorum,kusura bakmayin.:) Aslinda gorevlilere sormak lazim,kaktusler ne zamanlar geliyor diye...
Rica ederim gunebakan.
Koçtaş' tan aldığım saksılı lavanta (9.90 TL) - güzel gelişiyor, ama çiçek açacak mı bilmiyorum, alalı 2 hafta oldu
http://g1205.hizliresim.com/x/k/61yvp.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1205.hizliresim.com/x/k/61ywn.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Bauhaus' tan aldığım kekik (11 TL) - saksı değişimi yaptım, alalı 2 hafta oldu
http://g1205.hizliresim.com/x/k/61znw.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1205.hizliresim.com/x/k/61zs7.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Bu arada çok güzel reyhan fideleri vardı. (0.45 TL)
serkan_istanbul
17-05-2012, 20:52
limoni kekik kokusu çok güzel 2 tl çiçek pazarında bilginiz olsun. fide olarak satılıyo ben aldım.
İstedigim succulentlerin bir kismini Besiktas'ta tarif ettigim yerde buldum.Oraya cok fazla tur geliyormus.Yapi marketlerden pahali,ama yapi marketlerde de kolay kolay bulunmuyor.Succulent ve ortancalarin fotograflarini cekip balkon basligima ekledim.
papatya73
20-05-2012, 12:34
ANKARA baumax da bir sürü sukulent çeşidi vardı ama istanbulda bilmiyorum.
Güzin Çakar
20-05-2012, 17:24
İstedigim succulentlerin bir kismini Besiktas'ta tarif ettigim yerde buldum.Oraya cok fazla tur geliyormus.Yapi marketlerden pahali,ama yapi marketlerde de kolay kolay bulunmuyor.Succulent ve ortancalarin fotograflarini cekip balkon basligima ekledim.
Alibeyköy Ağaç A.Ş.de sukkulent fiyatları pahalı. Bildiğim kadarıyla aradığınız bitkileri Sarıyer'de Ünal Kaktüs Serasında bulabileceğinizi düşünüyorum. Sık uğranacak kadar yol üstü değil ve her zaman açık olmuyor. Önceden aranması gerekiyor. 1 ay kadar sonra ben uğramayı düşünüyorum. Birkaç arkadaş gün belirleyip beraber de gidebiliriz. Hatta oraya kadar gitmişken sahilde çay içerek mini bir tanışma toplantısı bile yapabiliriz.
arkadaşlar geçen yıl **** bu yıl içinde migroslardan çiçek tohumu aldınızmı?geçen sene semeoup marka sattılar malesef bu yıl ektim(geç satışa çıktığı için) çoğu çimlenmedi..hatta çimlenmeyenler daha fazla.!bu yıl hangi markaydı hatırlamıyorum ama onlarda da hiç çimlenme olmadı ...aranızda varmı eken ve bitiren merak ettim..?
Ben cok yaygin bir markanin lilyum ve frezya soganlarini ektim.Sayfamda da paylastim.Gecenlerde merak edip bakmistim.Koklenmisler,ama cimlenme yok henuz.
Sariyer'de calisiyorum 1,5 yildir ama haberim yoktu,bahsedilen seradan.Merak ettim simdi.:)
Sn. Tika forumda bende eklemişsdim resimleri mevcut.Size fikir olması acısından ilgili linki ekliyorum. Gerçekden görülmesi gereken bir sera. Ama araç şart.Degişmedi ise telefonu
Ünal Çiçekçilik (Rumeli Kavağı) Tel: (0212) 242 18 76 ...
http://www.agaclar.net/forum/kaktus-ve-sukulent/12709.htm
Ünal Kaktüs, Rumeli Kavağından Rumeli Fenerine giden yolun üzerinde, yokuş yukarı çıkarken solda kalıyor. Veya madenden Kavağa giden yolun üzerinde sağda kalıyor.
Bugün başka ihtiyaçlar için Kozyatağı Bauhausa gittim. 5 dk. bahçe bölüme göz gezdirdim ama fotoğraf çekemedim.
Bir kaç tane agaç küpeli gördüm, benim için pek albenisi yoktu ama ilgililere duyrulur. :) Yarım metre sopa gibi gövdenin üzerinde duran bir bitkiydi, çiçekleri minik minikti.
Bolca ve çeşitli renklerde Bodrum Papatyası vardı. Bu sene tuhaf renkler getirmişler, kuru çiçek renkleri gibi. Şahsen canlı pembesini veya beyazını tercih ederim.
Bolca Dahlia, İri çiçekli Begonya, Sarmaşık ve normal gül (çok güzel renklileri ve kokuluları vardı ama bana pahalı geldi 50 TL., büyük boydalardı gerçi) Orta boyda ve oldukça büyük boyda Pervane çiçekli yaseminler vardı.
Değişik bir türe raslamadım, her yerde aynı bitkiler var. Zaten hepsinin etiketi Akdoğa.
Tanesi 25 TL den, oldukça keyifli, üzerinde açmak üzere bir çok tomurcuğu olan ve yeni bir sürü sürgünleri olan 1 adet pembe 1 adet turuncuya kaçan sarı çiçekli Begonvil aldım. Umarım tüm yaz bolca çiçeklenirler.
Güzin Çakar
21-05-2012, 19:52
Sariyer'de calisiyorum 1,5 yildir ama haberim yoktu,bahsedilen seradan.Merak ettim simdi.:)
Sevgili Tika
1 ay kadar sabredebilirseniz bende araba var. Sarıyerden beraber gidebiliriz.Hemen gidelim diyemememin nedeni, evimde yuvadan düşmüş 4 tane saksağan yavrusu var.Daha çok minikler, yemeklerini ağızlarına ben verdiğimden uzun süre dışarıda kalamıyorum.
Arabanın 4 kişilik olduğunu hatırlatırsam, belki ilgilenecek başka arkadaşlar da buluruz.
Sevgili Tika
1 ay kadar sabredebilirseniz bende araba var. Sarıyerden beraber gidebiliriz.Hemen gidelim diyemememin nedeni, evimde yuvadan düşmüş 4 tane saksağan yavrusu var.Daha çok minikler, yemeklerini ağızlarına ben verdiğimden uzun süre dışarıda kalamıyorum.
Arabanın 4 kişilik olduğunu hatırlatırsam, belki ilgilenecek başka arkadaşlar da buluruz.
Cok isterim.
serkan_istanbul
23-05-2012, 11:16
Dün bayrampaşa bauhustaydım. 40 kruşa bir çok fide mevcut cam güzelleri petunyalar acem halıları gazanyalar yeni gelmişler. Ceylan ve normal sardunyalar 3.75 kruş ve bir çok bitki var almak isteyenler bence kaçırmasınlar. gazanyalar çok güzeller. Henüz yeni gelmişlerdi.
kartal124
23-05-2012, 21:34
Marmara forum bauhause'da bahar soğanlarında bir paket alana bir paket bedava kampanyası başlamış,Şakayık, iris,dahlia vs. bir çok soğan var.6. aya kadar dikim imkanı olduğu paketlerde yazıyor.
8.50 TLye 2 paket alınabiliyor.
İsatanbul Kegıthanede yarın 8/30 da bahausun acılışı var :D dört gözle bekliyordum . uzak diyenlere müjde vereyim
Cevap icin teşekkürler gçakar
Merhabalar. Bu biraz yapımarket duyurusu degil ama bahce ekipmanı sayılır. Görsel anlamda. Metal cicek saksı modelleri var. Uygunmu bilmiyorum ama yinede paylaşmak istedim.
https://www.trendyol.com/Chiccy-Deco-Life/ButikDetay/8533
İsatanbul Kegıthanede yarın 8/30 da bahausun acılışı var :D dört gözle bekliyordum . uzak diyenlere müjde vereyim
Cevap icin teşekkürler gçakar
Bana da müjdeyi ihtiyaçlar için Esenler Bauhausa giden eşim verdi. Kozyatağı veya Esenlere üşene üşene gidiyorduk, nispeten yakınımıza geldi sayılır.
O zaman Esenlerden Orhan bey Kağıthaneden ben bildiririm. ;)
Yeni acıldıgına göre, yeni ve farklı bitkilere yönelseler tam karşı sokagında yuroflora var rekabet :D
Yarın iş cıkışı ugrayacagım esenler banada uzak kapımın önünde olması cok işime yarayacak ;) hep secilmiş bitkilere denk gelmekten bıktıydım
Madem kapınızın önü o zaman Kağıthane Bauhausdan siz bildirin, sıcağı sıcağına... :)
serkan_istanbul
26-05-2012, 08:34
Ozamn bekliyoruz şimdiden teşekkürler.
Yeni acilan Bauhaus'i gezen var mi?
Bu arada 62 nolu otobus onunden geciyor mu?
Arkadaşlar japon akça ağacı (acer Palmatum) arıyorum. 4-5 yaşında). İstanbulda nerede bulabilirim. Göreniniz var mı acaba.
Bu gün gittim pek hoşuma gitmedi , sanırım fazla beklenti icindeydim ;)
Bitki bölümü bana ufak ceşitler az geldi kaktüslere dokunulmamış ve oldukca ufak 6,90 satışı 2 tane aldım güllerden 2 ceşit vardı 12 tl
Kare saksılar vardı ilk defa gördüm 20 litrelik 40 tl plastikten cok hoşuma gitti .
Bilindik türlerden başka bir şey yoktu .
Benol Hazaroğlu
27-05-2012, 17:39
Bu gün Kozyatağı Bauhaustaki Clematislere çok acıdım.
Bizler ne zorluklarla ulaşmaya çalışıyoruz. Onlar kurutmaya başlamışlar bile.
Küpeler derseniz içler acısı.
Bu gün Kozyatağı Bauhaustaki Clematislere çok acıdım.
Bizler ne zorluklarla ulaşmaya çalışıyoruz. Onlar kurutmaya başlamışlar bile.
Küpeler derseniz içler acısı.
Marmara Forumdakilerde de durum ayniydi.10 liraya satilan Clematislerin cogu bozulmustu.Ayni durum Koctas'ta da so konusu.Her gittigimde bozulan,kurumus,yapraklari solmus bircok cicek turunu ayirdiklarini goruyorum.Aslinda onlari da satmalilar.2-3 liraya satsalar,belki alanin bakimiyla kurtulacaklar vardir.Ayrilanlar cope gidiyordur herhalde ? Yazik...
Spirulina
27-05-2012, 21:42
Gecen hafta kozyatagi bahausda hayatta kalan son tay berry fidanini aldim. Normalde kurumaya yuz tutmus fidan almam ama bir sans vermek istedim. Su an gayet mutlu ve dibinden genc surgun vermeye basladi. Onumuzdeki sene cicek acmasini bekliyorum.
Arkadaslar,bir sorum var..Bayrampasa BAUHAUS ta CLEMATIS goren varmi ve fiyati ne?
sevinç34
29-05-2012, 11:39
Evet gördüm sarigoz, fiyatıda 11 tl zannedersen ama durumları çok kötüydü ben almadım.Ama siz yinede bir bakın
Sevinc arkadasim,tesekkur ediyorum..
Fiyat iyimis..Bir sans vermek gerek diye dusunuyorum..Su an yurtdisindayim..ve onumuzdeki hafta orda olacagim..
Ah,keske bulundugum zaman Clematis var olsun..Dua ediyorum..:rolleyes::rolleyes::rolleyes::(
kartal124
29-05-2012, 22:13
Sevinc arkadasim,tesekkur ediyorum..
Fiyat iyimis..Bir sans vermek gerek diye dusunuyorum..Su an yurtdisindayim..ve onumuzdeki hafta orda olacagim..
Ah,keske bulundugum zaman Clematis var olsun..Dua ediyorum..:rolleyes::rolleyes::rolleyes::(
Bakırköy Marmara Forum Bauhause'da çok sayıda clematis var.Fiyatları da düşürmüşler, bugün 9 TL idi.Durumları çok iyi olmasada canlanırlar.
Bu adresi bilen var mı?Alışveriş yapan var mı? Aslında kalp kalbe karşı çiçeğini arıyordum(forumda bir başlıkta bu sayfadan alan birkaç üye vardı,ancak minik fidelerden kalmamış sanırım,büyük saksıya dikilmiş halde var.Ona da 30 lira fiyat koymuşlar,gereksiz pahalı buldum...)
Nikah Şekeri Yerine diye açılan başlıktaki fideler 1,5 lira.Oldukça uygun.
Mine Flora Çiçekilik & Doal Sabunlar | Ev Yapımı Doğal Sabunlar (http://www.mineflora.com/Default.asp)
Linkini verdiğim adreste,boncuk türü sedum 1,5 lira.Diğer sedumların fiyatı da aynı.Pothos 10 lira.Potos pahalı aslında;ama emin olamıyorum.Daha uygun fiyatlısını da görmedim.
Praktiker'e bakmadım yalnızca...Bir ara orada da vardı Potos.
Yapı marketlerde satışı olan potoslar bayağı büyük olduklarından (hem evde yerim yok hem de büyük olunca fiyat artıyor) oralardan almam söz konusu değil.
Buradan sipariş verirsem de kargo gereksiz çok mu tutar,ondan emin olamıyorum. :confused:
Bu arada Bauhaus'ta Clematislerin fiyatı inmiş.Kağıthane'dekine henüz gidemedim;ama gidenler diğerleri kadar büyük olmadığını yazmışlardı.
Ekleme:
Bayrampaşa Bauhaus ve Marmara Forum Bauhaus'un ikisini birden bileniniz var mı? Hangisi daha büyük? İkisinde de aynı içerik mi var?
kartal124
31-05-2012, 12:13
Bu adresi bilen var mı?Alışveriş yapan var mı? Aslında kalp kalbe karşı çiçeğini arıyordum(forumda bir başlıkta bu sayfadan alan birkaç üye vardı,ancak minik fidelerden kalmamış sanırım,büyük saksıya dikilmiş halde var.Ona da 30 lira fiyat koymuşlar,gereksiz pahalı buldum...)
Mine Flora Çiçekilik & Doal Sabunlar | Ev Yapımı Doğal Sabunlar (http://www.mineflora.com/Default.asp)
Linkini verdiğim adreste,boncuk türü sedum 1,5 lira.Diğer sedumların fiyatı da aynı.Pothos 10 lira.Potos pahalı aslında;ama emin olamıyorum.Daha uygun fiyatlısını da görmedim.
Yapı marketlerde satışı olan potoslar bayağı büyük olduklarından (hem evde yerim yok hem de büyük olunca fiyat artıyor) oralardan almam söz konusu değil.
Buradan sipariş verirsem de kargo gereksiz çok mu tutar,ondan emin olamıyorum. :confused:
Bu arada Bauhaus'ta Clematislerin fiyatı inmiş.Kağıthane'dekine henüz gidemedim;ama gidenler diğerleri kadar büyük olmadığını yazmışlardı.
Ekleme:
Bayrampaşa Bauhaus ve Marmara Forum Bauhaus'un ikisini birden bileniniz var mı? Hangisi daha büyük? İkisinde de aynı içerik mi var?
Bayrampaşa Bauhause daha büyük ama,Marmara Forum Buhause'da bir hayli büyük sayılır.Ama hepsini gezen biri olarak tür açısından hepsi aynı.Ama aynı tür sayı olarak Bayrampaşa da daha fazla olabiliyor.
Teşekkürler, Sayın kartal124.
Merak ettiğimden sordum,bildiğim kadarıyla Bayrampaşa Bauhaus'a direkt ulaşım da yok.İnternetten araştırdım biraz,yakınlardan geçen otobüsün durakları uzak yerlerde kalıyor. :) Çiçek alışverişi yapacağım diye,Ankara'dan İstanbul'a taşınmış biri olarak,İstanbul'un bana uzak yerleri da yavaş yavaş öğrenmeye başladım. :)
kartal124
31-05-2012, 22:44
Teşekkürler, Sayın kartal124.
Merak ettiğimden sordum,bildiğim kadarıyla Bayrampaşa Bauhaus'a direkt ulaşım da yok.İnternetten araştırdım biraz,yakınlardan geçen otobüsün durakları uzak yerlerde kalıyor. :) Çiçek alışverişi yapacağım diye,Ankara'dan İstanbul'a taşınmış biri olarak,İstanbul'un bana uzak yerleri da yavaş yavaş öğrenmeye başladım. :)
Sayın Tika
Bayrampaşa Bauhause'a özel aracınız yoksa gitmeniz imkansız gibi birşey.Çok ters bir yerde kalıyor.
Ulaşımı en kolay olan Marmara Forum Bauhause.Her çeşit burda da var zaten.Hemen yakınında Tekzen ve İBB fidanlığı olması da cabası.
serkan_istanbul
01-06-2012, 11:01
Ekleme:
Bayrampaşa bauhaus daha büyük ve geçenlerde ordaydım.
yigit666
04-06-2012, 11:55
pazar günü bayrampaşa bauhaus"ta ithal iri çiçekli küpe çiçekleri vardı . tam 10 çeşit fiatı 11.80 tl renkleri çok güzeldi dayanamayıp 2 saksı aldım .
prate101
08-06-2012, 19:56
ist. otogarına bir çok yerden toplu taşıma var. İst otogarına vardığınızda otogar camisini bulmakta zorlanmazsınız cami girişinin yanından merdivenleri indiğinizde zabıta noktası var ve onun yanında bır yol dik olarak yukarı doğru çıkıyor tahmini 500 mt. oradan çıkıp asfalt yolu geçin bauhausun bahcesıne gırdınız zaten:) konu dısı oldu galıba ama ozur dılerım hepınızden belkı faydası olur dıye dusundum:)
serkan_istanbul
10-06-2012, 22:03
Iyi akşamlar bayrampaşa bauhausta afrika menekşeleri 1.5 çekmek gerekli aldım sayfamda resimleri var. Gardenya 6.90 yine seçmek lazım. Orkideler 9.90 saksıda çilek 6.90 askılı saksıda petunyalar ve küpeliler 11 tl civarı. Mevsimlik fideler ve clamatisler var görünüş kötü gibi ama hayattalar ve gelişirler clamatisler bilginize. Aldıklarım sayfamda var
arapsabunu
10-06-2012, 22:33
Selamlar,
Baumax'ta arapsaçı gördüm bugün 7,90 TL idi. Orkideler anlık indirime girdi ve 9 TL'ye düştü, minyatür güller de anlık indirimle 2 küsura düşmüştü. Kurdele çiçeği, telgraf çiçeği, yaprak güzeli ve bonzailer gibi türlerin de bulunduğu bol çeşit vardı, meraklılarına duyurulur...
aburcuburs
13-06-2012, 07:39
[QUOTE=Tika;976472]Bu adresi bilen var mı?Alışveriş yapan var mı? Aslında kalp kalbe karşı çiçeğini arıyordum(forumda bir başlıkta bu sayfadan alan birkaç üye vardı,ancak minik fidelerden kalmamış sanırım,büyük saksıya dikilmiş halde var.Ona da 30 lira fiyat koymuşlar,gereksiz pahalı buldum...)
Arkadaşlar, satış bölümünda sn alacakaranlıkta kalpkalbe çiçeği ve birkaç değişik sukulent mevcut. yeride ümraniye/çengelköy diye hatırlıyorum.
İlgilenenler iletişime geçebilir. ben memnun kaldım.
Orhan Özbilgiç
14-06-2012, 19:17
Merhaba İstanbul!
Merhaba Tekzen ve Bauhaus. Dün Geldim İstanbul'a...Eeee gelipte oralara uğramamak var mı?:p
Tekzen (Zeytinburnu) de ve Bauhaus' ta sardunyalar aynı fiyat. 3.75 lira.
Tekzen' deki Cytisus Racemosus (Sarı Salkım)' u kışın pahalı bulduğum için alamamıştım. Şimdi 9 lira. Biraz yıpranmışlar ama yarın bir ara gidip bir tane alacağım.
İki ay öncesine göre çok farklı birşey yok! Ama fiyatlar düşmüş sayılır. Örneğin Clematisler 9,5 liraya inmiş. Sadece üç tür kalmış ama.
Geçelim fotoğraflara...
İlk 5 fotoğraf Tekzen' den.
308680
308681
308682
308683
308684
Orhan Özbilgiç
14-06-2012, 19:21
Bauhaus' tanda birkaç fotoğraf çektim.;)
308685
308686
308687
308688
308689
Orhan Özbilgiç
14-06-2012, 19:25
Parafinli güllerin kırmızı olanı bayağı güzel kokuyor.;)
308691
308692
308693
308694
308695
Orhan Özbilgiç
14-06-2012, 19:29
308696
308697
308698
308699
308700
Orhan Özbilgiç
14-06-2012, 19:34
Bunlarda sardunya imiş. Ama ben pek sevmedim. Tek renk ve yalınkat ayrıca çok minik çiçekli.:rolleyes:
308701
308702
308703
308704
308705
Orhan Özbilgiç
14-06-2012, 19:38
308706
308707
308708
Şu bayan çizmelerinin renklerinin güzelliğine bakar mısınız? Özür dilerim. Fotoğrafın yatık olduğunu farketmeden yüklemişim.:(
308709
308710
Orhan Özbilgiç
14-06-2012, 19:46
İlk üç karedekiler ilginç bir iç mekan bitkisine ait.?
308716
308717
308718
308719
308720
kartal124
14-06-2012, 19:48
Arkadaşlar Bauhause ya da diğer yerlerden bitki alacaklar çok çok dikkat edin.
Sık sık bu tür yerlere uğruyorum.Bu günlerde sıcakların artmasıyla market ve seralardaki hemen hemen tüm bitkileri zararlı böcekler basmış durumda.Alırken dikkat edin, gözle görünür bir zararlı olmasa da eve getiridiğinizde 1 hafta kadar karantinada tutup gözlemleyin.Yoksa evinze, balkonunuza, bahçenize kendi elinizle bol bol zararlı böcek getirmiş olursunuz.Aman dikkat.
Elinize saglik Orhan bey..Canli,canli fiyatlarini ogrenmis olduk sayenizde
Yigit666 arkadasima cok tesekkurler ayrica,CLEMATIS guzelini bana aldigi icin..Ozellikle BAUHAUS a gitmis benim icin..sagolsun
Güzin Çakar
16-06-2012, 14:09
Bunlarda sardunya imiş. Ama ben pek sevmedim. Tek renk ve yalınkat ayrıca çok minik çiçekli.:rolleyes:
Bunlar minyatür ceylan. İlk kez Jezebel'in bitkileri arasında görmüş ve çok sevmiştim. Tamamen açıp üzeri çiçeklerle kaplandığında görünümü çok hoş oluyor. Bende olmasına rağmen, dayanamayıp bir tane daha aldım.
Orhan Özbilgiç
16-06-2012, 17:26
Bunlar minyatür ceylan. İlk kez Jezebel'in bitkileri arasında görmüş ve çok sevmiştim. Tamamen açıp üzeri çiçeklerle kaplandığında görünümü çok hoş oluyor. Bende olmasına rağmen, dayanamayıp bir tane daha aldım.
Çok haklısınız. Demekki oradakiler henüz tam çiçeklenmemişler. Yoğun çiçekli hallerini hayal edince...
O zaman gösterişli olurlar mutlaka. Güle güle büyütün.
kartal124
18-06-2012, 22:02
İBB Ağaç AŞ Alibeyköy fidanlığından görüntüler.Çeşit çoktu, ama fiyatlar da biraz yüksekti.
kartal124
18-06-2012, 22:11
Biraz da detay.
kartal124
18-06-2012, 22:23
Kaktüs, sukulent, alacalı yapraklı begonvil.
Kaktüsler oldukca güzel duruyor fiyatları neydi
kartal124
19-06-2012, 11:50
Kaktüsler oldukca güzel duruyor fiyatları neydi
Çeşit o kadar çoktu ki, fiyatlara ilgilendiklerim dışında bakmadım, ama 10 TL civarı gibi bir şey kalmış aklımda.
Bu gün gittim sayın kartal124 :p 11,50 kaktüslerden gözümü alamadım okadar cok yavru vermişlerki .
Haber verdigin icin ayrıca teşekkür ederim .
gülenmelek
20-06-2012, 11:17
Haftasonu Bauhause'a gittiğimizde, bu sefer hiç de mutlu ayrılmadım oradan.
Değişik bitki göremedim pek. Dış mekanda olanların ise ahı gitmiş vahı kalmış, o kadar bakımsız, çoğu neredeyse kurumuş gibi. Fotoğraf bile çekesim gelmedi bu sefer. 5 fotoğrafcık paylaşayım. Sonuncu fotodakilerin akıbeti ise malum :( Çit şeklindeki plastik saksılar çok güzel ama tuzlu geldi bana ;) Medineliaya bayıldım, ama ona da büyük alan lazım gibi görünüyor. Üzerinde de unlu bitler vardı.
kartal124
20-06-2012, 12:06
O son fotoğraftakiler çöpe gidecek ama ehil ellere geçse %80'i canlanır durumda.Her defasında o tür sepetleri kontrol ediyorum, içim sızlıyor, ufak bir ilgi ile canlanacak güzelim bitkiler çöpe gidiyor.Yazık.
Orhan Özbilgiç
20-06-2012, 13:10
Haftasonu Bauhause'a gittiğimizde, bu sefer hiç de mutlu ayrılmadım oradan.
Değişik bitki göremedim pek..
Birkaç saat önce, Marmara Forum' dan birşeyler almak için gittiğimde, Bauhaus' ada uğradım.
Dış mekanda sadece iki değişik (Yeni satışa sunulan) bitki vardı.
Pieris 'Forest flame'' ve Tijli Solanum 'Rantonetti'.
310626
310627
310629
310628
310630
gülenmelek
20-06-2012, 17:03
Neden fiyat düşürüp satmıyorlar anlayamıyorum. Aslında firmalarla anlaşması nasıl onu da bilmiyorum ki. Yani bitkileri çöpe mi atıyorlar, firmaya iade mi ediyorlar ya da kötü olan bitki için firmaya ücretini mi ödemiyorlar bilmiyorum. Bu kadar kolay gözden çıkarabildiklerine göre... Aslında o sepette tamamen ölmüş bitkiler de yok yani. Kurtulabilecek olduklarını düşünüyorum. Fiyatını çok düşürüp satsalar hem alan hem satan karlı olur sanki.
Orhan Bey sizin çekimleriniz ve bitkiler pırıl pırıl ;) Acaba bitkiler yeni mi gelmiş diyeceğim, belki de görevlisi özenlidir gerçekten ;)
Orhan Özbilgiç
20-06-2012, 19:25
Neden fiyat düşürüp satmıyorlar anlayamıyorum. Aslında firmalarla anlaşması nasıl onu da bilmiyorum ki. Yani bitkileri çöpe mi atıyorlar, firmaya iade mi ediyorlar ya da kötü olan bitki için firmaya ücretini mi ödemiyorlar bilmiyorum. Bu kadar kolay gözden çıkarabildiklerine göre... Aslında o sepette tamamen ölmüş bitkiler de yok yani. Kurtulabilecek olduklarını düşünüyorum. Fiyatını çok düşürüp satsalar hem alan hem satan karlı olur sanki.
Orhan Bey sizin çekimleriniz ve bitkiler pırıl pırıl ;) Acaba bitkiler yeni mi gelmiş diyeceğim, belki de görevlisi özenlidir gerçekten ;)
Dün gittiğim Koçtaş' ta ocak ayında gördüğüm Alacalı yapraklı Hebe (Veronica) yine aynı fiyat idi. Üstelik bayağı bozulmuş olmalarına rağmen. Fotoğraflardanda anlaşılıyor zaten.;) O zaman çok pahalı bulduğum için almamıştım. :mad:
NOT: Tarihlerindende anlaşılacağı üzere, ilk fotoğraf ocak ayına ait.
310696
310697
Ellerinde bayağı var. Belliki salt ticari bir strateji. Ben anlamam:confused: Bitkiler ölmüş-ölmemiş umurlarında değil.
Bauhaus'ta çekimlerini yaptıklarım yeni. Birde Bauhaus'takiler yinede daha bakımlı Allah için...
Mustafa Abdal
20-06-2012, 20:17
Avcılarda baumax açılmış sanırım. Bahçe bölümünün olup olmadığı, fiyat/kalite durumu hakkında bilgi verebilecek arkadaş varmı.
Dun Bauhaus'a gittim ama elim bos dondum.Parafinli guller gelmis,cok guzel kokuyorlardi.Renk renk bir suru tur gelmis.Bakimlarini ve buyume sekillerini de saksilarin uzerine yapistirmislar,cok faydali olmus.Ornegin ben "parafin" in ne anlama geldigini bilmiyordum.Neyse gullerden almamak icin kendimi zor tuttum,yanlis hatirlamiyorsam 12,90 di fiyatlari.
Sarmasik gullerinden ve arap yasemini vardi.Bayagi da buyuktu boylari.Sanirim fiyat 21 lira civariydi.
Minyatur ceylanlar vardi.Hepsi ayni renkti,ama cok sirinler minik minik yapraklari ve cicekleri var.3,75 fiyatlari.
Cicekleri gecmis kalansolar buyuk saksida 4 u birden ekili halde 9 liraydi.Evde olmasaydi,alirdim fiyat cok uygun.Cicekleri gecen orkideler yine 9 lira ve son olarak cicekleri gecmis afrika menekseleri 2 lira civariydi.
Aslinda Clematis almaya gitmistim.Mor cicekleri olan "Clematis The President " i acaba duzelir mi dusuncesiyle almistim,balkona yerlestirince hizla boylandi ve simdi iki tomurcugu var.Beyaz ve pembesini de almak icin gitmistim,ama kartal124 un de dedigi gibi bazilari gercekten kurumustu.Daha once aldigim zamana gore durumlari daha kotuydu ama yine de duzelirler sanirim.Usenmezsem pazar gunu bir daha giderim belki.Hala aklimdalar cunku. :)
Sariyer'den Ferahevler yoluna cikan caddede birbirine yakin sira ile bir suru cicekci var ya da sera,cicekci olmak icin fazla buyukler.:) Hep otobusle onlerinden gecerken gordum,hic gezmedim ama yaklasik 1 metre civari uzamis sarkan cicek turlerinden vardi. Sardunya,petunya vb.İnsanlar bu turleri nasil bu kadar uzatabiliyor diyordum.Belki de hazir uzamisini aliyorlardir.:)
ilksenozturk
21-06-2012, 14:18
Avcılarda baumax açılmış sanırım. Bahçe bölümünün olup olmadığı, fiyat/kalite durumu hakkında bilgi verebilecek arkadaş varmı.
hederaları sevenler için bol ürün mevcut. fiyatları (dolgun ürünler) 7 tlden başlıyor.
orkideler için oldukça fazla renk mevcut. 10 tlden başlıyor çiçeksizler.
minyatür bitkiler vardı, hemen her bitkinin minyatürü. fiyatları 7tlden başlıyordu,
onun dışında çok orjinal bir bitkiye rastlamadım ama bauhaus ve koştaş'a nazaran çeşitlilik çok fazlaydı.
yeni açılan bir yer olduğundan sanırım, bitkiler yeni gelmiş ve taze idi.
İstanbul Baumax'i ben de merak ediyorum,ama cok uzak.Metrobus'un son duragi Avcilar.Hemen inince oralarda mi ? Yoksa ikinci bir ulasim araci gerekiyor mu?
kartal124
21-06-2012, 22:56
Sayın Tika bir hayli yürümeniz gerekir.
Merhabalar. Bu başlıkla alakasız olabilir ama birşey sormak isterim. Hazır rulo çim fıyatları nerelerde uygundur. Bilenimiz görenimiz varmı.
Teşekkürler
Şu sıra marketlerde görülen hep aynı bitki birini gezmek hepsini gezmekle aynı bence ;) 1, 2 tl oynar cekilen cile ve yola verilen para düşünülürse bı sıcaklarda degmez .
Sayın kartal124 A.ş ye gitmeden sagda bir sera var gördünüzmü bence yolunuz düşerse gezin süper bir yer fiyatlar ucuk fakat bitkiler insanın iştahını kabartıyor .
Kaktüs severlere bildirmekte fayda var cok bakımlı ve oldukca büyükler ceşit bol
kartal124
22-06-2012, 11:51
Şu sıra marketlerde görülen hep aynı bitki birini gezmek hepsini gezmekle aynı bence ;) 1, 2 tl oynar cekilen cile ve yola verilen para düşünülürse bı sıcaklarda degmez .
Sayın kartal124 A.ş ye gitmeden sagda bir sera var gördünüzmü bence yolunuz düşerse gezin süper bir yer fiyatlar ucuk fakat bitkiler insanın iştahını kabartıyor .
Kaktüs severlere bildirmekte fayda var cok bakımlı ve oldukca büyükler ceşit bol
O dediğiniz yer İstanbul Botanik.Gayet güzel bir yer, çeşit çok.Ağaç AŞ.nin yerine gidenler uğrasınlar.Ben sık sık uğrarım oraya.
alibeyköy den son görüntüler
uaşım sıkıntı vardı ama deydi
Aydam hanım bu gün bende ordaydım ;) gecen gidişimde boş verdigim sonradan pişman olup bu gün gidip Ruellia yı aldım nette araştırdım meksikan petunyaymış .
Yol ulaşım berbat ama degiyor
iris :) oradaki yetkili ile görüştüm orman gülleri ithalmiş bizim koy orman gülü dolu neden ithal dedim üretici yokmuş
Aydan hanım üretici olsada bizdeki orman gülleri ithallerdeki kadar güzel degil malesef ;) alacalı irisleri gördünüzmü 54 tl ama deger icim gitti :o
islam_joker
25-06-2012, 00:55
peki toplu taşıma ile bu fidanlıklara gidebilirmiyiz acaba
Gidebilirsiniz islam_joker
Öncelikle alibeyköye gideceksiniz oradan Agaclar a.ş ye sürekli münibüsler var tam önünden geciyor.
Aklımda kalan bitkileri sayın fiyatlarıyla:p
Alacalı begonvil koyu pembe tek kat acıyor 9,90 ufak ama oldukca formlu
Renkli kumlar var paketi 1 tl kaktüsler icin kullanıcam .
4,5 yavrulu orta boy kaktüsler 11,50 fiyat olarak cok iyiler
Sardunya 3,75 sakız ceylan top ceşitleri var ve sayamadıgım 100ce ceşit bitki
keşke fiyatllarıda çekseydım islam ben şişliden gittim bizim buradan oraya minibüs var
yeşillim
26-06-2012, 11:55
Merhaba arkadaşlar:)
Ankara'dayım iki gün buradayım. Acilinden yakında görüp veya duyum aldığınız yerler var mı bana önerebileceğiniz?
Teşekkür ederim.
Sevgili yeşillim, Cuma günü Bauhausa uğramıştım. Ne arıyorsunuz bilmem ama öyle değişik bir şey yoktu. Bana cazip gelen sadece clivia oldu. Açmış çiçekleriyle göz alıyordu.
Bence fırsat bulursanız yine seralara bir bakın derim. Yalnız aman serinlemek için yanınıza içecek bir şeyler alın. Gördüğünüz üzere Ankara yanıyor, oralar iyice yanar:)
yeşillim
26-06-2012, 20:14
Sevgili nevsune Dün geldim iki vasıta yapacağımdan tren garının yakınından direk Cepaya gittim. bahause yi gezdim materyallere baktım. bahçe bölümünden alacağım yok zaten gezmiş oldum. Çarşamba günü yeni bitkiler geliyor biliyorum. Seralara gidersem kesin hasta olurum:(
Gıda alışverişimi yaptıktan sonra ikinci vasıta ile gideceğim yere vardım.
Kızımın doğumgünü idi pastayla süpriz yapmış oldum. ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim.
kartal124
26-06-2012, 21:21
Bauhause'a sucul bitkiler gelmiş.Sırasıyla nilüfer,su menekşesi ve kala.
Fiyatlar 13.99TL.
Ben aldım gayet güzel gelişiyorlar ve çiçekleniyorlar.
Güzin Çakar
28-06-2012, 21:18
Sayın kartal124 AğaçAŞ. ye gitmeden sagda bir sera var gördünüzmü bence yolunuz düşerse gezin süper bir yer fiyatlar ucuk fakat bitkiler insanın iştahını kabartıyor .Kaktüs severlere bildirmekte fayda var cok bakımlı ve oldukca büyükler ceşit bol
Sayın iris41, bu bahsettiğiniz sera, daha önce 1348 ve 1352'de bahsettiğiniz sera mı? Ben o serayı bulamamıştım. Ağaç AŞ.ye TEM'den gidiyorum, yakınındaki ışıklarda bahçeler için ağaç ve büyük çalı türleri satan bir sera görmüştüm. Benim gördüğüm, kaktüs satmadıkları için bahsettiğiniz sera olamaz.
Bir daha tarif edebilirmisiniz? Yine de bulamazsam Ağaç AŞ.ye gideceğiniz zaman, sizce de uygunsa, haber verirseniz sizinle gelirim.
Sayın gçakar 15 günlük izin bitti keşke daha önce haber verseydiniz :(
aslında birbirlerinden pekte farkları yok ceşit ve tür hemen hemen aynı .
Koleksiyoner olmadıgımdan şu olsun bu olsun demiyorum hangisi sempatik geliyorsa onu alıyorum ;)
Paul Shilreyin atlaslarıda beni 12 den vuruyor ilgilenirmisiniz ?
Bir arkadasimiz ( GUNEBAKAN) yazmis...Bauhausta CLEMATIS ler 4.90 TL ye inmis...Muhtesem bir haber bence...
Sevgi Durul
01-07-2012, 09:38
Her yerde Bauhaus yok ama.:(
Haklisiniz sayin SDurul..Bende burda bulamiyorum..Istanbulda dondugumde ancak gidebilecegim..Kimler yakinsa,yasadi...
Gercekten de bayagi inmis fiyatlar.Olmeden ellerinden cikarmak istiyorlar sanirim.Yarin gidip bakayim,pembesi ve beyazi kalmissa belki alirim da o kadar uzaktan tasimaktan da biktim artik.:) Cesaret edip arabayla da gidemiyorum,benim gibi acemiler icin İstanbul'da trafige cikmak goz korkutucu oluyor.Metrobus de cok kalabalik oluyor.Bir suredir bitki alisverisi yapmiyordum,rahattim.:)Bu arada Bauhaus'tan bir ay once aldigim Clematis,cicegini acmak uzere.Tomurcugun gelisim asamalarini fotografliyorum.Sayfama ekleyecegim,acinca.:)
ilksenozturk
02-07-2012, 08:57
beylikdüzü baumax'da orkide çeşitliliği çok fazla
çiçeği geçmek üzere olanlar 5 tl
çiçeği tamamen geçmiş olanlar 2 tl :)
sevenler için mavi ve yeşil çiçekliler de var.
beylikdüzü baumax'da orkide çeşitliliği çok fazla
çiçeği geçmek üzere olanlar 5 tl
çiçeği tamamen geçmiş olanlar 2 tl :)
sevenler için mavi ve yeşil çiçekliler de var.
Gercekten cok uygunmus,ama Baumax'i da gidilemeyecek kadar uzaga actilar.Bana coooooook uzak ne yazik ki.:) Oralarda oturmak lazim gidebilmek icin.
Yarin Bauhaus'a gidip bir gezineyim bakalim.Erken gidecegim Metrobus henuz fazla kalabaliklasmadan.:)
Clematis almaktan vazgectim zaten yerim kucuk ve ozellikle degisik olan cicekleri edinmek istiyorum artik :))Ornegin,Mavis gibi,unutma beni cicegi gibi vs :) Bir bitkinin her rengi hastaligindan kurtulmam gerek;ama usenmezsem gezme amacli gidebilirim.Oradaki fidanliktan ponza tasi ve cakil tasi alabilirim.1 kova dolusu ponza tasini 1 liraya veriyorlar.Fotograf cekmeye kizmiyorlarsa fotograf da cekmeye calisirim.:) O kadar geziyorum herkes fotograflamis bir cekmeyen ben varim herhalde.:)
Dün gittiğim Yapı Marketlerin bahçe bölümlerinde bazı fotoğraflar çektim.Cep telefonuyla çektiğim için bazılarını tam odaklayamamışım.:rolleyes:
Tekzen
315378
315379
315380
Bauhaus Bahçe
315382
315383
Bauhaus'tan devam edelim.
Dün çok fazla fotoğraf çektim.İstanbul dışında olanlar ya da bu marketleri bilmeyenler de görsün istedim.
Bauhaus
315404
Clematislerden çeşit çeşit vardı;ama fiyatları 4,90 değildi. 9,90'dı.
315405
315406
315407
315408
Ağaçlar-Çalı Türleri-Sarmaşıklar
Bauhaus
315414
315415
315416
Tekzen'in yan sırasındakı Fidanlık
315420
315421
Fidanlık
315424
315425
315426
315427
315428
Fidanlık Son :rolleyes:
315444
315445
315446
Koçtaş - Cevahir
315451
315452
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.