View Full Version : Yapı Marketlerde Satışı Olan Bitkiler
Sayfalar :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
12
Bauhause'daki bir dönem floribunda güllerin hanımelilerin sarmaşık güllerin durumunu hiç söylemeyeyim o zaman Gerçekden küçücük poşet ve/veya saksılar içinde kaderlerine terk edilmiş gibilerdi...
Bizde burda bitkileri bulalım diye çırpınıp duruyoruz arkadaşlar.
Malesef burdakı yapı marketlerde çiçek satışı yok.
gülcanbek
10-10-2010, 22:36
10.10.2010 ben bugün bu sitede gördüm 9 tl ye çiçeksiz orkide satıldığını ve hemen gittim aldım iki tane:D bayrampaşa bauhaus 'dan.çiçeği geçmiş menekşe ve orkideleri ayırmışlardı.çok kötü değiller hatta ikiside yeni filiz çıkartıyor:) evde 6 tane büyük 1tanede minyatür orkidem var(ama ne cins olduklarını bilmiyorum). biraz abarttım galiba ama ne yapayım görünce dayanamıyorum çok güzeller....indirim bilgisi için çok teşekkür ederim...
Ben abarttim. 90 kurusa gorunce bir araba dolusu aldim. Sayisini bilmiyorum. Ancak disariya sera yapmam gerekecek herhalde. Danke schön Baumax =)))))
Asya_lotus
13-10-2010, 09:58
Ben abarttim. 90 kurusa gorunce bir araba dolusu aldim. Sayisini bilmiyorum. Ancak disariya sera yapmam gerekecek herhalde. Danke schön Baumax =)))))
Zappie, onları almadan önce - bize de haber vermen lazım :D
Haber verseydi , Pickup tutması gerekecekti .
Sen çünkü hepsinden isterdin , onu da , bunu da ...
Arabaya sığmazdı onlar .
Hemen Samsun'a geliyorum :)Sen hepsini bitirmediysen kalanların hepsi benim :)
Maalesef gec kaldiniz :p
Gerci, bu fiyata dusunceye kadar cok secilmis oluyorlar. Ama olsun benim ( tahmin ediyorum sizlerin de ) elim degerse en azindan bol yaprak verirler :D
Fazla sayida olsalardi, indirim uzun surecek gibi olsaydi mutlaka haber verirdim. Orkide raflari bosaldi. Yeni partiyi bekleyeceksiniz. Ne cikarsa bahtiniza.
gülcanbek
14-10-2010, 18:58
90 kuruşa bulsam bende abartırdım valla:)ama istanbulda o fiyata bulacağımı hiç sanmıyorum:( 9 liraa bulunca indirim diye koşarken 90 kuruş çok zor:(
Gerçekten bende inanamadım 90 kuruş olayına?
Ankara'da olsam otobüsle gidip gelmeyi bile göze alırım o derece yani :)
9 lira mı yoksa sn. zappie?
17,90'dan once 9'a sonra 4,90'a sonra 2,49'a en son da 0,90'a indi. Bende olmayan zygopetalumu kacirmamak icin 17,90'dan almistim. 9'a indiklerinde uzerlerindeki cicekler geciyordu. Daha sonraki butun indirimlerde iyi durumda olan ne varsa aldim. Market uzun zamandir bahce bolum sefi icin is ilani yayinliyor. Umarim tecrubeli birini bulamazlar :D
Çok şanslısınız demekten kendimi alamıyorum :)
Hemde öyle farklı türler de var.Harika...
Orada orkideye çok talip yokmu acaba?Çünkü ben Ankara'ya gittiğim zamanlarda hemen hemen bütün yapımarketlere uğramama rağmen Phalaenopsis ve Cymbidium'dan başka bir çeşitte göremedim. Geldiği anda bitiyordur diye düşünüyorum...
Daha sık uğramalıyım daha sık :)))
Bu market Turkiye'de pek yaygin degil. Avusturya kokenli. Ikinci subeyi kisa sure once Izmit'te actilar. Bitkilerin cogu ithal. Sanirim kendileri getiriyorlar, o yuzden iade sanslari olmadigindan, curuteceklerine, en sonunda sembolik fiyata satiyorlar. Burada insanlarin pek cicek meraki yok. Ekonomik durum da pek parlak degil. Bir cicege, orkide de olsa 20-30 TL verecek kisi sayisi cok azdir. Belki sadece yazlik bahceleri icin mevsimlik cicek alirlar. "Bu orkidedir" diyebilecek insan abartmiyorum % 1 yoktur. Diger egzotik bitkilerde de durum ayni. Olduca geliskin bir stephanotis ve sundevilla'yi 4,90'dan aldim. Toplam 25 TL'lik alisveris yapana piyasada 5-6 TL'ye satilan bitki besinlerinden hediye ediyorlardi. Kacirmadim tabii ki ;)
Evet bende baktım şimdi, Türkiye'de sadece iki tane,
Eh çok da meraklısı olayınca,
Hem market hem bitkiler açısından tekrar söylüyorum çok şanslısınız :)
İyi günlerde büyütün...
arkadaşlar kardelen soğanını nereden bulabilirim..beyaz sarı ve mavi kardelen arıyorum...
hocam100
16-10-2010, 23:06
Kardelen sadece beyaz olur.Diğerlerinin ismi farklıdır.
bnde kardelen soğanı arıyorum
gecenlerde bir cicek satış yerine gittim adını vermiyim görevli cocık şöyle demişti . sattıklarımızdan yeterli parayı cıkardık bunlar ziyanda olsa fark etmez mantık ucuz alıp pahalı satmak elde kalanı atmak :o
arkadaşlar kardelen soğanını nereden bulabilirim..beyaz sarı ve mavi kardelen arıyorum...
Cigdem ( Crocus ) ariyor olmayasiniz? Yapi marketlerinin bahce bolumlerinde yerlerini aldilar.
Konyada ki arkadaşlar koşun koşun Praktikere dünya kadar çeşit gelmiş..Saksı çiçeği, soğanı, kaktüsü..
Hakkı Şen
18-11-2010, 17:49
İzmir Carrefourda bardak menekşe 3,90 tl.
Çok uygun fiyat güle güle büyütün.
Cuma günü Bimlerde çiçek soğanı satışı var fiyatlarıda oldukça uygun kaçırmayın..
http://bim.com.tr/aktuel-urunler/cicek-sogani.html
umutyolcusu
22-11-2010, 13:54
İyiki haber verdiniz sayın MİRBE.Fırsatını bulursam mutlaka alırım.Ben bauhaustan yaklaşık 6 liraya aldım paketini.Fiyat gerçekten uygun BİM de.
Yılmaz Yalçın
22-11-2010, 14:14
Cuma günü Bimlerde çiçek soğanı satışı var fiyatlarıda oldukça uygun kaçırmayın..
http://bim.com.tr/aktuel-urunler/cicek-sogani.html
Sevgili Mirbe,
Uyarınız için teşekkürler:)Valla hep bu haberi beklıyordum.Geçen yıl geç kalmıştım:(Peki bu türlerde paketlerde 5 adet mi soğan var eğer öyle ise gerçekten fiyatı çok cazip:)Benim istediğim hem kokulu hem de görsel olarak birkaç çeşit almak siz hangi türü önerirsiniz?
kardelen soğanı kartal praktikerde var arkadaşlar...sevgilerimle...
BİM'den geçen sene bizde nergis soğanı aldık 3 tane vardı içinde fiyatıda hemen hemen aynıydı ama rengi kokusu bir harikaydı o fiyata satılan soğandan pek umutlu değildim ama açan çiçek çok güzel çıktı ASYA lale idi benim aldığım bunu okuyamadım ama galiba aynı
geçen hafta sonu praktikerden aldım 2.99 tl tanesi181457
181458
181459
181460
umutyolcusu
25-11-2010, 08:41
hemde saksısıyla beraber 2.99 mu:confused:
Bayram nedeniyle gitmiş olduğum Samsun ilinde bulunan ve gezdiğim Baumaxx isimli yapı markette değişik kaktüs ve sukulent türlerini gördüm. Küçük saksılar üç TL altında idi fiatlar. Değişik boy ve fiatlarda vardı. O civarda olan arkadaşlara öneriyorum.
hemde saksısıyla beraber 2.99 mu:confused:
Sanırım bu saksılar ile değil, kendi küçük kahverengi saksıları iledir sanırım. Bu saksıları burada üçlü grup olarak Koçtaş ta 3 tl civarında satıyorlar.
evet onu belirtmem gerekirdi pardon arkadaşlar tek bir kaktüs 2.99 ,saksı 3.99 lira...
umutyolcusu
01-12-2010, 21:11
O zaman tamam,ben bauhaus tan 2.50 ye almıştım çok güzel çeşitler vardı ama eşim artık yeter diyor.Biraz ara vereceğim alımlara:)
izmit koçtaşta kalonchoe 4.50 di,gardenya 14.90 dı gayet sağlıklı gözüküyolardı.
serkan_istanbul
05-12-2010, 18:16
geçen hafta sonu praktikerden aldım 2.99 tl tanesi181457
181458
181459
181460
Bir kaç gün önce bende oradan kaktüs aldım. Hallerine acıdım çok bakımsızlar.
Suladım, bakımlarını yaptım. 2.99 tl ye aldım.
Ankara Koçtaş'ta çiçeği geçmiş phal. leri alışveriş arabasına koyup bir kenara ayırmışlardı. Görevliye bunları ne yapıyorsunuz diye sorduğumda uygun fiyata satıyoruz dedi. Ve 5.90 TL ye bir tane aldım. Gayet sağlıklı görünüyor. Yalnız çok susuz kalmışlar. Eve gelince harcını değiştirip kurumuş köklerini ve çiçek sapını kesip su verdim. Çiçeksiz de olsa oldukça sağlıklı.
Yılmaz Yalçın
22-12-2010, 20:40
Arkadaşlar bugün Koçtaş'ta ucuz ve kaliteli soğanlar vardı.(6.90 TL)
Yılmaz Yalçın
22-12-2010, 20:41
Çuhalar da gelmiş:)Çiçekliydiler.
Bayrampaşa İkea' ya yeni parti kaktüsler gelmiş. Sağlıklı ve çeşitliler. Bakmakta yarar var. Fiyat 2.90 Tl. Aynı şekilde Bayrampaşa Praktiker' e de yeni kaktüsler gelmiş ama hepsinde takma çiçekler var. O nedenle fiyat yazmıyorum çünkü beş para etmezler. Bayrampaşa Bauhause' ta sukulent adına pek yeni bişey yok. Yeni gelmiş aloe veralar var. Onlarında Fiyatı 7.90 Tl. Cevahir Koçtaş' ta da yeni kaktüsler var. Onlarda sağlıklı ve çeşitli. Bakılabilir. Küçük boyların fiyatı 2.99 Tl.
Merhabalar ben cuma gunu mineflora nin bulundugu adrese gittim cok guzel cicekler buldum.Minik boylari 1 tl ilr 2 tl arasinda degisyor. Diger orta boylar ise 5 ile turune gore 10 tl arasinda. Hatta benim gittimde Kalanchoe Delagoensis veya Kalanchoe Tubiflora diye Askin gozyasi vardi 1 adet heyecanla sarildim ona ve bissuru cicekle dondum evime.Bilgi icin adresi ve urunleri bu adres de.
http://www.mineflora.com/default.asp?associate=&cat=Nikah+%DEekeri+Yerine%2E%2E%2E
http://www.mineflora.com/default.asp?associate=&cat=D%FD%FE+Mekan
Dün itibariyle Bayrampaşa Bauhouse' ta;
yeni ve çok çeşitli kaktüsler gelmiş. Tane 3,50-6,50. 3 lü arajmanların olduğu saksılar 8,90. Güzel türler var. Aporocactus bile vardı. Artık yok ;) Tavsiye ederim. Pembe beyaz alaca çiçekli yeni gelmiş yılbaşılar 4,50. Çiçeksizler 2,15 (sudan ucuz).
Cevahir Koçtaş' ta;
yeni gelmiş yılbaşılar. Sarı, beyaz, kırmızı, pembe. Fiyat 8,90 (bauhouseta çiçeksiz 2.15 çiçekli 4,50, farkı hesabedin.)
bettyycim
03-01-2011, 14:05
Ne yoktu ki, Sayın Sarıefe, Carassula Ovata, Adromischus Cooperi, Anacampseros Rufescens, çeşidini tam seçemediğim Caralluma, Crassula Cv. Gollum, Crassula Lycopodioides, Crassula Marnierana, Crassula Springtime v.b. tabi ben Kozyatağı Bauhuse'da gördüm :D
Sayin bettyycim acaba boylarini ve fiyatlarini hatirliyorsaniz yazarmisiniz
tesekkurler
Bizim burada bir tek Bauhouse eksik.Olmasını çok isterdim güzel çeşitler varmış.Neyse belki önümüzde ki yıllarda burayada açılır ;)
Cevahir Koçtaş' ta venüs fly trap (sinek kapan) 19,90. Oldukça sağlıklı olgun bitkiler var ama alacaklar acele etsin çünkü biraz susuz kalmışlar.
serkan_istanbul
12-01-2011, 20:11
Dün itibariyle Bayrampaşa Bauhouse' ta;
yeni ve çok çeşitli kaktüsler gelmiş. Tane 3,50-6,50. 3 lü arajmanların olduğu saksılar 8,90. Güzel türler var. Aporocactus bile vardı. Artık yok ;) Tavsiye ederim. Pembe beyaz alaca çiçekli yeni gelmiş yılbaşılar 4,50. Çiçeksizler 2,15 (sudan ucuz).
Cevahir Koçtaş' ta;
yeni gelmiş yılbaşılar. Sarı, beyaz, kırmızı, pembe. Fiyat 8,90 (bauhouseta çiçeksiz 2.15 çiçekli 4,50, farkı hesabedin.)
Çok teşekkürler. Yarın mutlaka Bayrampaşa Bauhaus'a gidiyorum. inşallah bende olmayan bitkilerden bulurum. bilgi için saolun.
Merhaba lar aramızda Cavusbası-Beykoz da bulunan Cem Botanic den alis veris yapan varmi. **** ziyaret eden varmi guzelmi dir
http://www.cembotanic.com.tr
Orhan Özbilgiç
14-01-2011, 17:00
Çok teşekkürler. Yarın mutlaka Bayrampaşa Bauhaus'a gidiyorum. inşallah bende olmayan bitkilerden bulurum. bilgi için saolun.
Sevgili serkan_istanbul;
Ben bu gün gittim. Bazı dış ve iç mekan bitkilerini, fiyat etiketleri ile fotoğrafladım.
Bilgi olsun diye sunuyorum.
188721
188722
188723
188724
188725
Orhan Özbilgiç
14-01-2011, 17:14
188731
188732
188733
188734
Kamelya..
188735
Orhan Özbilgiç
14-01-2011, 17:22
188738
188739
188740
188741
188742
Orhan Özbilgiç
14-01-2011, 17:29
188744
188745
188746
188747
188748
Orhan Özbilgiç
14-01-2011, 17:31
188749
188750
188751
188752
Orhan Özbilgiç
14-01-2011, 17:35
188754
188755
188756
188757
188758
Orhan Özbilgiç
14-01-2011, 17:38
188759
188760
188761
188762
188763
Orhan Özbilgiç
14-01-2011, 17:45
188764
188765
188766
Benzin motorlu burgu ( olea mac marka ) Çukur açmak için!
188767
188768
Orhan Özbilgiç
14-01-2011, 17:50
188769
188770
188771
188772
188773
Orhan Özbilgiç
14-01-2011, 17:52
Evet arkadaşlar..!
Umarım bir fikir sahibi olmuşsunuzdur.
İyi hafta sonları diliyorum.:)
Sevgili orhan abi,hepisi de muhteşem fiyatları da uygun.
İstabulda olmak varmış şu an.
Ellerine sağlık.
serkan_istanbul
16-01-2011, 18:32
zıpçıktı soğanı gördüğünüzde yazarsanız çok sevinirim. çiçek pazarında bulamadım. yapı marketlerdede bulamadım.
furkan yıldız
21-01-2011, 09:02
Orhan abicim yapı marketlerde fotoğraf çekmek yasak bildiğim kadarıyla. İyi yakalamamışlar seni :D
Orhan Özbilgiç
21-01-2011, 17:00
Yok be Furkan'cığım!
Bugüne kadar birşey diyen olmadı. Niye desinler ki? Bedava reklamları oluyor ürünlerinin..;)
furkan yıldız
21-01-2011, 17:00
Yapı marketlerde Sandersonia Aurantiaca gören var mı acaba ?
Bauhaus'a sordum bizde bu ürün hiç satılmadı dediler Bayrampaşa'da. Ben de sitedeki linkleri mail atarak bir nebze öc aldım :p Bu soğanlı bitkiyi bulamaz mıyız acaba ?
Orhan abicim ben fotoğraf çekerken güvenlik geldi. O nasıl bir ses tonuysa ''fotoğraf çekmek yasakkkkk'' dedi :D
Baya şanslısınız.Paylaşım ve fotoğraflar için teşekkürler.
bettyycim
22-01-2011, 20:49
Yapı marketlerde Sandersonia Aurantiaca gören var mı acaba ?
Bauhaus'a sordum bizde bu ürün hiç satılmadı dediler Bayrampaşa'da. Ben de sitedeki linkleri mail atarak bir nebze öc aldım :p Bu soğanlı bitkiyi bulamaz mıyız acaba ?
Orhan abicim ben fotoğraf çekerken güvenlik geldi. O nasıl bir ses tonuysa ''fotoğraf çekmek yasakkkkk'' dedi :D
Ben bugün Kozyatağı Bauhouse'daydım ama senin soğanlı çiçek yoktu, ama bolca Şakayım ve Lilium vardı
bettyycim
22-01-2011, 21:50
Ümraniye IKEA da Mammillaria cinsi kaktüsler vardı hepsi çiçekliydi, fosforlu pembe ve beyz çiçekli 13 lira idi fiyatı arkadaşlar.
Ankara ankamall koçtaşta minyatür phal. vardı bugün. Çok sevimliler :) 20TL Normallerle aynı fiyat.
Şok da 1 tl ye minik kare saksıda laleler gelmiş yanlarındanda 2 filiz vermiş sağlıklı görünüyorlardı.
Ankara Cepa'daki Bauhaus'a yeni dış mekan bitkileri geldi.
serkan_istanbul
10-02-2011, 16:50
Bugünlerde bauhaus bayrampaşa'ya giden varmı.
Saat itibariyle bu öğlen gideceğim inşallah ;) Gördüklerimi yazarım sayın serkan_istanbul.
Ikea: 2,5 tl. lik küçük boy kaktüsler hala duruyor. Yeni gelenler, orkide ve bonsai. Bunlar dışında herzaman olan bitkiler var.
Praktiker: Sevgililer gününe özel arajmanlar hazırlanmış. Üçü bir yerde bitkiler ve kalp şeklinde kırmızı saksılara ekilmiş kaktüsler var (10 tl.) Soğanlı bitki olarak sümbül ve lillium var. Herzamanki bitkiler yine mevcut.
Bauhause: Yeni olarak 11 ay çiçeği gelmiş. Pembe ve beyaz yılbaşı ile kalanşo arajmanları gelmiş. Çiçekli muscari, sümdül, nergis ve amaryllis soğanları var.
Saygılar...
bettyycim
12-02-2011, 23:13
IKEA da Hoya Kerri var arkadaşlar tek yaprak köklü 12.95 TL. yanlış hatırlamıyorsam sevgililer gününe özel aşk çiçeği diğe satıyorlar Hoya Kerri isteyen arkadaşlara duyurulur. Örnek resimde ekliyorum ben ilk defa gördüm o olduğunu düşünüyorum :o
serkan_istanbul
13-02-2011, 19:25
Sayın Bettyycim ve Sarıefe çok teşekkür ederim.. Aslında karşılaşa bilirmişiz. Bayrampaşa Bauhaus'a gittim, bende öğlen gibi oradaydım.
Malum aracım yok zaten kullanamamda.
Bauhaustan iki adet ağaç fidanı aldım. Saksıda olunca köklü olması gerektiğini düşünüyordum. Lakin eve gelipte saksıları ters çevirdiğimde fidanların köklerinin olmadığını gördüm. malesef yeni dikmişler. Geri götürmedim terasıma diktim. ama ben çıplak köklü fidan almak isteseydim daha ucuza bula bilirdim..
kocaman bir kuruluş için sadece yazık diyorum...
bettyycim
13-02-2011, 19:50
Sayın Bettyycim ve Sarıefe çok teşekkür ederim.. Aslında karşılaşa bilirmişiz. Bayrampaşa Bauhaus'a gittim, bende öğlen gibi oradaydım.
Malum aracım yok zaten kullanamamda.
Bauhaustan iki adet ağaç fidanı aldım. Saksıda olunca köklü olması gerektiğini düşünüyordum. Lakin eve gelipte saksıları ters çevirdiğimde fidanların köklerinin olmadığını gördüm. malesef yeni dikmişler. Geri götürmedim terasıma diktim. ama ben çıplak köklü fidan almak isteseydim daha ucuza bula bilirdim..
kocaman bir kuruluş için sadece yazık diyorum...
Sevgili Serkan bilmiyorsan ben hatırlatayım, Bauhouse sattığı bilgileri garanti kapsamında 1 yıl içerisinde iade edebilirsiniz ;)
Sayın serkan_istanbul bence o işte bir sorun var. Çünkü bildiğim kadarıyla çıplak köklü bitki saksıda satılmaz ve köksüz bitki demek değildir. Topraksız ama köklü fidan demektir. Sizinki anladığım kadarıyla bir çelik ve bu da onun ayıplı ürün olduğunu gösterir. İmkanınız olsada götürüp değiştirebilseniz. Sevgili bettyycim' in dediği gibi çiçeksiz bitkiler garantilidir ve değiştirilebilir. Ayrıca bu Bauhause' un ayıbından çok üreticinin ayıbıdır. Çünkü firma saksıyı söküp kök kontrolü yapamaz. Bunun yerine garanti verir. Bu da mevcut.
furkan yıldız
15-02-2011, 13:10
Pazar günü Bauhaus Bayrampaşa'da 10-15 tomurcuklu kamelyalar vardı. Fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 32 Tl idi. Ayrıca kaktüs çeşitlerinin fazla olduğunu gördüm. Bir çeşit vardı adını bilmiyorum basketbol topundan iri kocaman ve oldukça sert dikenleri vardı. Orkideler 17 Tl vs. hatırlayabildiklerim.
merhaba sevgice1981,
Çok güzel bir yer ancak çok pahalı Çavuşbaşı'da oturuyordum bu ekimde taşındık Tarabya'ya .Öyle bildiğimiz seralar gibi değil kocaaman saksılarda büyümüş ağaçlar satıyorlar ve çeşit çeşit .Caddenin karşısında da bitki hastanesi var yani :) bir arkadaşımızın büyük bir benjaminini iyileştirdiler yalnız,
çok çeşitli değişik bitkiler var siyah renkte saksı çiçeği görmüştüm mesela. Saksıda nane fidesi çok liraydı :)Gezilebilir yolunuz düşerse
Sakarya Serdivan AVM'de çiçekli Phalaenopsis 21 TL'ye satılırken çiçekleri kesilmiş olanları 7 TL'ye satılıyor.
Bayrampaşa İkea' da; Hoya Kerrii
Bayrampaşa Praktiker' de; Kalancoe Hang (Aşağı doğru çan şeklinde salkım çiçekleri olan ilginç bir kolanşo türevi)
Bayrampaşa Bauhause' da; Orman gülü var.
serkan_istanbul
28-02-2011, 19:55
Bugün bayrampaşa bauhaustaydım. Bir çok bitki soğanları geldi. yıldız çiçeği, begonya, lilyum gibi ve başkalarıda var aklıma gelenler bunlar. birde değişik olarak arap yasemini ve agaç fidanları vardı. bitki soğanlarından aldım birde katır tırnağı denilen bitkiden aldım.
kar-topu
01-03-2011, 19:20
Sayın sakagun serdivan avm' ye bitki soğanları geldi mi acaba gördünüz mü?
Bitki soğanları 10 gün önce gittiğimde gelmemişti kar-topu.
Bugün bayrampaşa bauhaustaydım. Bir çok bitki soğanları geldi. yıldız çiçeği, begonya, lilyum gibi ve başkalarıda var aklıma gelenler bunlar. birde değişik olarak arap yasemini ve agaç fidanları vardı. bitki soğanlarından aldım birde katır tırnağı denilen bitkiden aldım.
Sn serkan bey acaba fotosunuda ekelrmısınız **** hangı bolume ekledınız.
tesekkurler
Bugün Ankara-Bauhaus'ta yeni sezon soğanlı ve yumrulu bitkiler kolleksiyonu satışta idi.
Lilium-Dahlia-Frezya-crocosmia-amaryllis ve diğerleri...
merhabalar,
bende bugun cepa bauhausun bahçe kısmında saatlerce gezindim.yeni soğanlar gelmiş hatta 2 tanede aldım yıldız çiçeği(dahla),kuzgunkılıcı (gladıolus) bakımları nasıldır bilmiyorum ama resimde harika görünüyorlar.bakımı nasıl bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.........
k_donmez
06-03-2011, 08:33
Sayın hanndan
Her iki bitkiyi "dahlia ve glayöl" başlıklarından inceleyin. Bakımları kolay. Ankara'ya uygun. Kış için soğan ve yumruları korumanız gerekir.
Bauhaus'ta 3 tür clematis gördüm. 2 çeşit montana, bir de india türü vardı.
teşekkür ederim k dönmez,formda baktım görememiştim detaylı arayınca buldum okudum bakımlarını umarım büyütebilirim.clematis güzel bi çiçekmiş sarmaşık tarzı heralde ankarada yetişirmi bu.............
k_donmez
06-03-2011, 15:22
Ankara'da yetişiyor. Forumda bu bitkinin meraklıları çok. Aşağıdaki linkten ilgili başlığı inceleyebilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4446&highlight=clematis
Bugun Umraniye Praktiker'de Calamondin vardi. Fiyatlari 49.99 ve 59.99 idi. Ayrica saksida tekli laleler 1.50, siklamenler 4.99'a inmis.
serkan_istanbul
08-03-2011, 12:19
clamantis gören varmı yapı marketlerde
beylikdüzü bauhaus'ta vardı.
kar-topu
10-03-2011, 20:27
Arkadaşlar Amaryllis soğanı almak istiyorum ama burada satışı yok. İstanbuldaki arkadaşlardan yapı marketlerden alıp Ücretini, kargo ücretini benim ödemem suretiyle bana yardım eden olursa çok sevirim.
Bugün akşam Kozyatağı Bauhaus'a uğradım.
Şakayık gelmiş. beyaz, pembe ve bordo renklerde.
Arkadaşlar Amaryllis soğanı almak istiyorum ama burada satışı yok. İstanbuldaki arkadaşlardan yapı marketlerden alıp Ücretini, kargo ücretini benim ödemem suretiyle bana yardım eden olursa çok sevirim.
Sayın kar-topu mesajınıza cevap aldınız mı bilmiyorum ama isterseniz bir de şu sayfaya bakabilirsiniz :)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=768062#post768062
kar-topu
14-03-2011, 19:36
Sayın a1919 bende o renkten var daha değişik renkler arıyorum.
Kliwia nın turuncu haric diger renkleri görüp haber veren olursa cok sevinecegim :p.
sarı krem koyu kırmızı arıyorum teşekkürler ..
ayazkentli
16-03-2011, 15:57
Yarın (17-mart-2011) 101A marketler'de, soğan ve çiçek tohumları satışı var.
Soğanlı'lar: 2.75 tl.
Ç.tohumları: 1.25 tl.
Yarın (17-mart-2011) 101A marketler'de, soğan ve çiçek tohumları satışı var.
Soğanlı'lar: 2.75 tl.
Ç.tohumları: 1.25 tl.
burayada yeni açılacak bakalım. 2 hafta içinde açılsa bizde neler var görsek. :cool:
xervoodoo
19-03-2011, 20:37
kartal Koçtaş'ta taflan hybridleri var . çok hoş görüküyorlar. ben aldım bir tane.
kar-topu
19-03-2011, 23:50
Arkadaşlar koçtaşlarda amryllis satışı gören var mı?
nurguldk
22-03-2011, 15:50
Koçtaş da hatırlamıyorum ama Ankara Bauhause da vardı.
2-3 yaşlarına kadar gelmiş venüs sinek kapan büyütmek istiyorum Geçen sene bir ara Bauhouse da vardı :(
Bugün Cevahir Koçtaş'a venüs görüdüm.
Ayrıca begonya, sakız ve top sardunya, fitonya da yeni gelmişti.
artemisia10
23-03-2011, 22:16
Balıkesir Tekzen de muscari ,çiğdem ve şakayık (Saksılı) satılıyor ilgilenenler bakabilir...
Dün, Ikea'dan 2,75 TL'ye kaktüs ve Sukulent türleri aldım. Hatta arada kalmış bir saksıda yeni yavrulamış Lithops'u görünce kaçırmadım. O da 2,75'ti ancak çok karıştırmama rağmen başka bulamadım. Ama çok çeşit kaktüs ve sukulent vardı.
Kedi Tırnağı
30-03-2011, 13:24
TEDİ marketlerde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da GEnta marka çiçek tohumları satılıyor arkadaşlar. Paketi 1.50 TL. Şu türler var:
İpomea( sabah sefası ), Hercai menekşe, Kokulu küçük karanfil, Karışık renkli karanfil, şebboy, kedi tırnağı( katmerli ipek), mor vapur dumanı( ageratum), büyük beyaz papatya, aslanağzı.
Yılmaz Yalçın
30-03-2011, 13:43
Bugün öğlen tatilinde Bayrampaşa Bauhaus'a gittim.Clematis türlerinin hepsinin kaldırıldığını gördüm.Sanırım kuru olanları müşteri şikayeti ile kaldırdılar.Çünkü sürgün verecek durumda değillerdi.Yeni türlerin gelip gelmeyeceği belli değilmiş.
Haftasonu Bauhaus'a gittiğimde birkaç fotoğraf çektim.
199824
Pek çok gül çeşidi vardı.
199825
Böğürtlenler,ahududular.
199826
199827
Pasifloranın pembe ve beyazları vardı.
199828
Clematislerde macropetala, star of india, durandii ve baharda açan ufak çiçekli türler vardı. Passifloralarla bir araya koymuşlardı.
Pek çok kaktüs çeşidi vardı. Pek çok soğan gelmişti. Kaloncheler, çuhalar, begonyalar boldu.
İç kısımda fotoğraf çekemedim. Dışarıdakilerden birkaçını çekebildim.
Sarı çiçekleri olan bir tür göz alıcıydı.
199832
Bu bilmediğim bir bitki, ilginçti.
199841
günebakan
01-04-2011, 08:23
Bim'de saksılar çiçek soğanları ve tohumlarda satışa sunulmuş.
Yılmaz Yalçın
01-04-2011, 08:45
Bim'de saksılar çiçek soğanları ve tohumlarda satışa sunulmuş.
Bugün mü sunulmuş dün yoktu?Tüm BİM lerde mi yoksa eskiden kalmış soğanlar olabilir mi?
günebakan
01-04-2011, 09:24
Evet bugün sunulmuş glayör, zambak ve dahlialar vardı bana saksılar çok uygun geldi Yılmaz bey.
Yılmaz Yalçın
01-04-2011, 09:27
Evet bugün sunulmuş glayör, zambak ve dahlialar vardı bana saksılar çok uygun geldi Yılmaz bey.
fiyatlarından haberiniz var mı?zanbak,glayör ve dahliyalar ne kadar ve paketin içinde kaç tane var?
günebakan
01-04-2011, 10:28
Fiyatlar 2.90 içinde kaç tane var dikkat etmedim ama sanırım glayörlerde 5 tane vardı. Diğerlerin den emin değilim:)
fiyatlarından haberiniz var mı?zanbak,glayör ve dahliyalar ne kadar ve paketin içinde kaç tane var?
zambaklar 3,dahliyalar 1 adet olarak satışta,sıvı gübreyle birkaç çeşit de tohum vardı.
loveflower
01-04-2011, 20:52
Lilium hangi çeşitleri vardı sevgili günebakan
Yılmaz Yalçın
01-04-2011, 21:03
ben bu akşam iş çıkışı 8 gibi gittim BİM e koşarak ama sadece dahliya ve birkaç tohum paketi kalmıştı:(Tüm güzel çeşitler geldiği saat bitmiş:(Acaba özellikle lilium kalmış market bilen varsa bildirsin oraya gidelim:)
Orhan Özbilgiç
02-04-2011, 15:20
Üç-dört gün önce, Merter-Bakırköy-Bahçelievler sınırında, evime neredeyse yürüme mesafesinde Marmara Forum açılmış. Forum İstanbul' danda büyük gibi geldi bana.
Benim için en sevindirici yanı, müştemilatında birde Bauhause olması. Bugün gittik. Çok beğendik. Bauhause'tan 29.90 a, elelktrikli bir çit budama testeresi aldım.
Biraz da fotoğraf çektim.
200137
200138
200139
Devasa Kamelya harika ama, fiyat 1.579 Tl gibi birşeydi.:dilli:
200140
200141
Orhan Özbilgiç
02-04-2011, 15:30
Yavru ağzı renkli tijli Açelya 124.90.;)
200142
200143
Sevgili Uzman16' nın sarı çiçekli dediği bitki Mimoza imiş.
200144
200145
Orhan Özbilgiç
02-04-2011, 15:36
200147
200148
200149
200150
200151
Orhan Özbilgiç
02-04-2011, 16:00
200162
200163
200164
200165
200166
Cinerialar ne hoşmuş, renk renk:)
sosyalci
08-04-2011, 12:17
Arkadaşlar Cepa Bauhausa yakın arkadaşlar varsa bir kaç tane çiçek soğanına bakmalarını rica edeceğim eğer varsa Kırşehir'den sırf bu soğanları almak için pazar günü Ankara'ya gitmeyi düşünüyorum.Paeonia ( Pembe, kırmızı, beyaz), Ranunculus mixed ( karışık renk), Gladious (glayör) mixed ( karışık renk) okulumuza dikmeyi düşünüyoruz.Forum biraz uzak olur ulaşım yönünden bu yüzden özellikle cepa olursa daha iyi olur, **** alıp bize gönderme konusunda yardımcı olacak birileri olursa çok sevinirim.
bettyycim
13-04-2011, 17:24
Mesajınızı yeni gördüm Ankarda'yım şu an ve Cepa Bauhose uğradım sadece Glayör ve Dahliya kalmış haberiniz olsun :(
sosyalci
14-04-2011, 08:05
ilginiz için Teşekkür ederim, bir arakadaş aldı sağolsun Forum Ankara'dan.
Asya_lotus
14-04-2011, 23:55
Praktiker yapı markette (Mavişehir),çiçek satışı bölümünde yosunlu sopa :D mevcut. Yosunu kontrol ettim - taze.
canannuman
18-04-2011, 09:04
Dün Florya daki belediye tesislerine gitmek nasip oldu. Orada bir çiçek satış noktası var çok güzel çiçekler vardı ve sepetlere taştan saksılara ekilmiş hoş görünümlü idiler. Ben bütçeme göre biraz alışveriş yaptım. Bazıları çok uygundu örneğin laleler tomurcukta ve tek olarak 1000 TL. Oldukça gösterişli bir papatya türü (Kucak dolusu diyim) 7 milyon idi.
Ayrıca 10 milyona çok hoş kaktüsümsü bitkiler vardı dayanamadım aldım 1 saksı kendime sepetlere kekik vs ekmişler çok güzeldi görüntüleri askıda petunyalar 10 TL civarı idi büyük boy sakız sardunyalar 15 TL idi tabii maalesef hepsini alamadım birde mevsimlik fideler (Hercai Menekşe gibi) 400 Krş idi.
Umarım birilerine faydası olur. Bu arada semt pazarlarınada çiçekler geldi. Mutlaka yerel semt pazarlarına uğrayın diye nacizane tavsiyem olur. Fiyat açısından epey uygun oluyor bazı fideler. Ben 2 tane çalı tarzı fide aldın tane 5 milyona bilemiyorum uygun geldi.
Saygılar.
Arkadaşlar benim için clivia çiçegi satışta varmı bakarmısınız bana yardımcı olursanız sevinirim mersinde bu çiçegi bulamadım.
Nefin Nur
22-04-2011, 09:44
herkese merhaba,
ne güzel bir konu ve ne güzel yardımlaşma örnekleri, çiçekleri bende çok seviyorum,http://www.baldur-garten.de/kategorie/215/Rosen/detail.jsf
bu sayfadaki renklerde gül gören varmı aranızda
resim eklemeyede çalıştım umarım başarmışımdır
Hoşgeldiniz sayın Nefin Nur. :)
Sitemizde Mutlu Bey benzer türlerin satışını yapıyor.
Mesela şunun gibi: http://www.tropiksera.com/index.php?do=catalog/product&pid=32
Kendisiyle şu başlıktan iletişim kurabilirsiniz: http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=18814
Nefin Nur
22-04-2011, 10:33
Sayın Gilan,
teşekkür ederim gerçekten istediğime benze güller varmış,istediğim başka çiçeklerde var,bu hafta sonu alibeyköyde yeni açılan markete gidicem eğer bulamazsam tropik seradan sipariş verebilirim
saygılar
Kedi Tırnağı
22-04-2011, 19:13
Bugün mahalledeki TEDİ markete gittim. Bir kaç haftadır sardunya, açelya, çuha, minyatür gül vardı. Bugün dayanamayıp 2 küçük açelya saksısı aldım. 3.79 tl idi galiba. İçeri girince bir baktım kutuda Erengüller renk renk. Dayanamayıp 3 saksı aldım. Saksısı 3.59 TL.
Ben pazar günü Tekirdağ Migrosun önündeki banka ATM'sine uğramıştım. Market girişindeki çiçekler dikkatimi çekti ve öyle bir baktım ne var diye.
Yılbaşı çiçekleri, sardunyalar vardı minik saksılarda. Fiyatları da 3,5 - 4 lira arasında gayet uygundu.
Diğerlerinin durumları çok iyi değildi.
Hatta yaprakları dökülen ve solan bazı çiçekleri büyük bir koli içine gelişi güzel atmışlardı. İçim cız etti görünce, çöpe atacaklar herhalde. Vaktim olmadığı için soruşturamadım. Ama eğer bu çiçecikleri çöpe atıyorlarsa, bir daha ki sefere market yetkilileri ile görüşüp onlar için bir kurtarma operasyonu yapabilirim. Hem ekonomik de olur değil mi?
Ben Koçtaş'ta sık sık atılmak üzere toplanmış çoğu da birbirinden sağlıklı çiçekler görüyorum ama firmaya iade edilecek diyorlar. Bedavaya vermemekte belki de haklılar çünkü diğerlerinin satışı düşebilir. Ama en azından yıpranmış bitkileri düşük bir ücretle ayrı bir standda satışa çıkarsalar hem bitkiler boşa gitmemiş olur, hem de biz mutlu oluruz.
Saksı saksı sardunyalar hala aklımda...
Geçen hafta bauhause dan aldığım 2 adet dahliya nın paketini evde açtığımda filizlenmiş ve önceden filizleri kırılmış haldeydi. bize uzak olduğu için tekrar gitme şansım olmadı iade için. soğanlı bitkilerde zaman geçiyor alırken filizlenip filizlenmediğine dikkat edin derim. bu sene dahliyam olmayacak ona üzülüyorum :(
Konya Koçtaşta envai çeşit kaktüs mevcut çeşit oldukça fazla ve çiçeklilerde var.
Kipada sardunyalar var ama yazık çok acıdım canları çıkmış vaziyetteler 7 TL.
Hafta sonu Karşıyaka gezisinden notlar:
Neyin nerede olduğunu unutmamak için tabelaların da resimlerini çektim. :D
208100
Obrizya fideleri:
208101
208105
Sagina subulata “Irish Moss”:
Bunu gördüğüme çok şaşırdım.
208106
Çiçek açan semiz otu türü:
208107
Ortancalar:
208108
Sarı kız, lysimachia:
208109
208110
Beyaz maviş (campanula, çan çiçeği): (Hemen aldım tabii :))
Katmerlisi de var.
208111
Değişik renkleri:
208112
Bin bir çeşit sukulent, sedum:
208113
208114
Kokulu sarı orman gülü:
208115
Değişik minyatür, yer örtücü gibi bir çilek:
208116
Oxalis, süs yoncası:
208117
Kaya bahçelerine çok yakışacağını düşündüğüm renkli yapraklı ne olduğunu bilmediğim bitkiler:
208118
208121
Hosta:
208122
Haseki küpesi:
208123
208125
Değişik bir tür berberis:
208126
Ve son olarak ne olduğunu kendilerinin de bilmedikleri tırdan birer tane çıkmış iki değişik çiçek:
208127
Şunun mavisinin tonuna bakar mısınız?
208128
Gentiana verna adıyla internet araştırmalarına göre -34'e kadar dayanabilen, kaya bahçelerine uygun, bahar sonu yaz başı çiçek açan bir türmüş. Pek nazlı bir şeye benzemiyor. Kaya bahçesi olanlar kaçırmasın. :)
Sn. gilan. Yapılırmı bu sımdı bana yaaa. O sedumları eklemışsiniz güzel güzel
((. Of off güle gül büyütün. Darısı bana....
Bunlar seralardan resimler, benim aldıklarım değil tabii ki. Keşke olsa. :D
Adalet Yağcı
02-05-2011, 22:20
Ah sevgili Gilan ah...
Bana 12 saatlik yol çektireceksiniz şimdi, bitkileri fotoğrafladığınız yetmiyormuş gibi bir de açık adres vermişsiniz.
Şimdi Karşıyaka fidanlığına uğramadan Mersin'e dönülür mü?
Şaka bir yana, ellerinize sağlık, sevgili Cemo'nun delirdiği kadar varmış, Ankara'ya uğramak şart oldu :)
nurguldk
03-05-2011, 09:38
Yapma bana bunu yapma :o Her hafta karşıyakada buna yürek mi dayanır, cüzdan mı :o
O maviye bayıldım !! Gentiana verna.. Süpermiş Ankara için.
Bir de obrizyanın fiyatı neydi?
Sagina subulata �Irish Moss� ben bunu gördüm ve birşeye benzetemediğim için hiç şaşırmadım :D İyi birşey mi diyorsun yani.
Adalat Ablacım, bekleriz Ankara'ya. :)
Ben de kaç senedir Yalova'daki fidanlıkları bir gezmek istiyorum. Orası Ankara'dan çok daha ileridedir kesin.
Her hafta karşıyakada buna yürek mi dayanır, cüzdan mı :o
Yürek dayanır, hatta bayram eder ama cüzdan kısmı zor işte. :)
Sagina subulata Irish Moss çok şirin bir yer örtücü.
http://www.google.com/search?q=Sagina+subulata+%EF%BF%BDIrish+Moss&hl=en&prmd=ivnsfd&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Srq_Tda0OIX5sgbWm4TDBQ&ved=0CDUQsAQ&biw=1280&bih=903
Minik inci gibi çiçekleri çok zarif. Çim kadar olmasa da basmaya dayanıklı. Soğuğa da dayanıklı ama kötü yanı çok su seviyor. Komple yer örtücü olarak değil de bahçenin bir kısmında çok dekoratif olur bence. Şuradaki gibi merdiven ya da kayrakların arasında:
http://0.tqn.com/d/gardening/1/0/o/K/SaginaAurea8.jpg
(burada rengi çok açık çıkmış, aslında daha koyu yeşil)
Gentiana verna sadece tek saksı vardı. Tırdan çıkmış ne olduğunu bilmiyorlardı. O yüzden durmuyor olabilir, istiyorsanız bir telefon edin bence. :)
Obrizyanın fiyatını sormadım maalesef.
Sevgili gilan ne güzel türler bunlar. Özellikle Gentiana verna nefesimi kesti.:)
Süperler.Bir Pazar günü Ankara yapmak lazım. :)
serdarulusoy
05-05-2011, 06:46
herkese merhaba,
ne güzel bir konu ve ne güzel yardımlaşma örnekleri, çiçekleri bende çok seviyorum,http://www.baldur-garten.de/kategorie/215/Rosen/detail.jsf
merhaba; bu gülden elımde mevcut yenı açtı akşama fotoğrafını ekleyebilirim.
serdarulusoy
05-05-2011, 09:29
Pembe beyaz alacalı gül
Nefin Nur
05-05-2011, 15:01
sarı kırmızı gülü gökte ararken yerde buldum :))
bugün annemdeyim ve beraber dışarı çıkmıştık hemen evimizin yanındaki market yalovadan birçok çeşit çiçek geitrmiş ve bunlardan biride sarı kırmızı gül.....üstelik fiyat sadece 6tl ,inanamadım ve hemen bir tane aldım,evde 3 saksıda gülüm vardı,annem yazın memlekete giderken 4 saksı gülü bana bırakacak şimdi birde bu sarı kırmızı gül eklendi :))))
8 saksı gül küçücük bir balkon için biraz fazla ama görünce dayanamadım..biri beni durdursunnnnnn
bu arada istanbul fatihte oturan ve gülden almak isteyen varsa yavuz selim durağının arkasında köşe başında bir market var orası satıyor,başka çiçeklerde var ve çok uygun tavsiye ederim
Tchibo'nun bu kampanyasını gördünüz mü?
http://www.tchibo.com.tr/plantum/tema/Bahce_Keyfi/11_17.html
sarı kırmızı gülü gökte ararken yerde buldum :))
bugün annemdeyim ve beraber dışarı çıkmıştık hemen evimizin yanındaki market yalovadan birçok çeşit çiçek geitrmiş ve bunlardan biride sarı kırmızı gül.....üstelik fiyat sadece 6tl ,inanamadım ve hemen bir tane aldım,evde 3 saksıda gülüm vardı,annem yazın memlekete giderken 4 saksı gülü bana bırakacak şimdi birde bu sarı kırmızı gül eklendi :))))
8 saksı gül küçücük bir balkon için biraz fazla ama görünce dayanamadım..biri beni durdursunnnnnn
bu arada istanbul fatihte oturan ve gülden almak isteyen varsa yavuz selim durağının arkasında köşe başında bir market var orası satıyor,başka çiçeklerde var ve çok uygun tavsiye ederim
marketin adını verebilir misiniz? Başka şubelerini buluruz belki
Nefin Nur
06-05-2011, 08:01
marketin adını verebilir misiniz? Başka şubelerini buluruz belki
malesef marketin adını hatırlamıyorum,bugün bakarım,başka şubesi olabilecek bir market değil,küçük bir yer kahvaltılık felan satıyor,çiçekleri yalovadan getirmişler
furkan yıldız
06-05-2011, 10:04
herkese merhaba,
Bu güllerden istiyorum. Babamın arkadaşı yazları geliyor. Bakalım getirebilecek mi bu harikaları bana :(
tropik sera'da da yabana atılmayacak harika güller var bir bakın isterseniz benim favorim Halfeti karası ama malesef bakacak yerim yok
mehmet ali gedk
07-05-2011, 08:43
geçekten fiyatını uygun iyi bulmuşsun
Nefin Nur
07-05-2011, 09:29
aldığım yerin adı şarküteri dünyası, bu akşamda birçok çiçek getireceklermiş,ben aslında bugün erkenden eve gitmeyi düşünüyordum ama biraz daha kalıp şansımı denemek istiyorum,çok şahaneler ,dün arkadaşıma giderken minyatür güllerden aldım,kendimede bir çiçek aldım ama adını unuttum :( eve gidine fotograf eklemeye çalışıcam
Nefin Nur
07-05-2011, 09:31
Bu güllerden istiyorum. Babamın arkadaşı yazları geliyor. Bakalım getirebilecek mi bu harikaları bana :(
inşallah getirirler, eşimin almanyada akrabaları var ama uğraşıpta getirirlermi bilemiyorum
Yılmaz Yalçın
07-05-2011, 11:43
aldığım yerin adı şarküteri dünyası, bu akşamda birçok çiçek getireceklermiş,ben aslında bugün erkenden eve gitmeyi düşünüyordum ama biraz daha kalıp şansımı denemek istiyorum,çok şahaneler ,dün arkadaşıma giderken minyatür güllerden aldım,kendimede bir çiçek aldım ama adını unuttum :( eve gidine fotograf eklemeye çalışıcam
Sevgili Nefin Nur,
Dün oralardaydım ama yerini bulamadım:(Biraz daha tarif eder misiniz şarküterinin oldugu yeri?Mesele Yavuz Selim otobüs durağının neresinde?Hangi çiçekler vardı ve fiyatları nasıldı?
sebnem34
07-05-2011, 17:41
Tamam telefonlarını buldum aradım . Anneler günü için getirmişler ve ürünler bitmiş :( Biz penirciyiz zaten dediler :(
Nefin Nur
07-05-2011, 20:59
Sevgili Nefin Nur,
Dün oralardaydım ama yerini bulamadım:(Biraz daha tarif eder misiniz şarküterinin oldugu yeri?Mesele Yavuz Selim otobüs durağının neresinde?Hangi çiçekler vardı ve fiyatları nasıldı?
sayın Yılmaz Yalçın ,
yavuz selim otobüs durağının arkasında havuz var,hauvzun yanından koyun baba parkına giderken market,keşke bulabilseydiniz,çooookk ucuzdu,
sarı kırmızı gülü 6 tlye aldım,
arkadaşıma giderken kırmızı mini gül aldım 5tl
sonra bugün tekrar gittim anneme sarı kırmızı mini gül aldım
çok sevdiğimiz bir komşumuz var,kardeşimin ciciannesi onada gül aldık ama görseniz üzeri tomurcuk dolu sadece 10 tl
kocaman sarı kırmızı sarmaşık gül vardı 15 tl
bodrum çiçeği dedikleri bir ççiçek vardı 15 tl
sardunya aldım 5tl
cam güzeli 4tl
hepsi birbirinden şahane
Nefin Nur
07-05-2011, 21:01
Tamam telefonlarını buldum aradım . Anneler günü için getirmişler ve ürünler bitmiş :( Biz penirciyiz zaten dediler :(
sevgili Şebnem,
bizede anneler günü için getirdiklerini söylemişlerdi,aynen biz peynirciyiz aslında dediler,görmenizi isterdim,kalmamasına üzüldüm
Nefin Nur
07-05-2011, 21:37
bu akşam çok yorgun olduğum için yarın sabah resimleri yüklemeyi düşünüyordum ama dayanamadım,biraz amatör çekmişim kendimden utandım,inşallah beğenirsiniz
Nefin Nur
07-05-2011, 21:41
benim sarı kırmızı gülüm,inşallah tutar,alırken bilmiyordum ama sonradan öğrendiğime göre sarmaşık gülmüş :p
Nefin Nur
07-05-2011, 21:43
birkaç örnek daha
Nefin Nur
07-05-2011, 21:44
sardunyam :)
Nefin Nur
07-05-2011, 21:49
ilk resimde annemin penceresindeki güller var,bu üç gülüde çarşamba pazarından aldık, soldaki siyah, ortadaki kadife kırmızı, sağdaki sarı kırmızı diye aldık ,inşallah çiçekçi doğru söylemiştir:))
alttaki resimde tahmin edebileceğiniz gibi hıdırellez akşamı :D bu kadar gül varken dalına para takmamak olmaz değilmi :D birde annemin yazdığı mektup var ama tam görünmemiş
Ankara - Karşıyaka'daki seralara dair gilan'ın yazdıklarından sonra ben de uğradım. Herkes ilgisine göre başka bitkileri farkediyor.:rolleyes:
. Bu yıl Acer palmatum'un çok çeşidi getirilmiş.
. Yerörtücü olarak kullanılan önceki yıllarda zorla bir iki yerde bulduğumuz phlox subulata (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16421) ve Armeria Maritima Splendens (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8013) çok yerde, boy boy, renk renk getirilmiş. Fiyatlar büyüklüğe göre değiştiği için yazmıyorum. Benim aldıklarım çok alım indirimiyle, armeria küçük boy 1 Tl, phlox 2.5 Tl olmuştu.
. İthal yaprak büyüklükleri ve çiçek renkleri farklı begonia türleri (5TL) ile renk, büyüklük ve yaprak yapısı farklı -tüylü, tüysüz- sempervivum (6-6.5TL) türleri vardı.
. Beyaz leylak vardı. Fiyatını yüksek bulduğum için aklıma bile yazmadım.
Son tavsiye kesenize uygununu bulmak için mutlaka birkaç yere bakmak da yarar var.
Bitki çeşidi her sene artıyor değil mi sayın sabah. :)
Geçen Karşıyaka gezimi anlatırken Çamlıkaya'da ne olduğu bilinmeyen 2 bitki var demiştim. Biri şuydu:
210482
Daha sonra internette gezerken bunun Lewisia (http://www.google.com/search?hl=en&biw=1280&bih=860&tbm=isch&sa=1&q=lewisia+cotyledon&aq=0&aqi=g10&aql=&oq=lewisia+) olduğunu fark ettim. Hani denizakvaryumu'nun vakti zamanında Kaya Bahçesi başlığına eklediği ve bayıldığımız Lewisia.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=419198&postcount=119
-23 dereceye kadar da dayandığını düşünürsek muhtemelen bir iki yıla bu bitki de keşfedilecek ve tırdan bir iki tane değil kasa kasa inecek. :)
Yerli üretim olsun, lütfen.:rolleyes:
Üretmesi kolay bitkiler için dışarı para göndermek can sıkıcı.
Yerli üretim olsun, lütfen.:rolleyes:
Üretmesi kolay bitkiler için dışarı para göndermek can sıkıcı.
Doğru söze ne denir. Cuma günü Feriha'yla Bauhausa gitmiştik yaban mersinleri gördük. Fiyat ne biliyor musunuz, 69.90 lira. Karadeniz'in her tarafı bu meyveyle kaynar, kültür işi bir türlü gerçekleştirilemez.
Bu fiyata alıcısı yok mu, elbette var. Pazar günü tekrar uğradığımda tükenmişti bile.
Bauhaus'a çiçek koymak için raflar, duvara asılan çiçeklikler, sepetler, sepetli ferforjeler gelmiş.
210835
Nefin Nur
10-05-2011, 15:14
Herkese merhaba
Daha önce bahsettiğim şarküteri anneler gününde tüm çiçekleri satmış,sanırım satış iyi olduğu için yenilerini getirmiş,bugün tekrar bakmaya gittim ama çok üzüldüm,istediğim güllerden birinide getirmişler ama ben gidene kadar ayırtılmış,bende sipariş verdim inşallah perşembe günü tekrar gelecekmiş,
fiyatlar gerçekten çok uygun tavsiye ederim,ben iki tane daha çiçek aldım,pardon 3 tane aldım,benimkinin aynısından annemde istedi ;)
Eser İlhan
10-05-2011, 17:46
.........Şunun mavisinin tonuna bakar mısınız?
208128
Gentiana verna adıyla internet araştırmalarına göre -34'e kadar dayanabilen, kaya bahçelerine uygun, bahar sonu yaz başı çiçek açan bir türmüş. Pek nazlı bir şeye benzemiyor. Kaya bahçesi olanlar kaçırmasın. :)
Sevgili gilan, Gentian alp dağlarına özgü o bölgelerde çok bilinen bir birkidir. Adına şarkı bile var...
Buralarda gördüğüme çok şaşırdım. Istanbul'da bulursam ben de alırım.
859 no.lu mesajın son resmindeki pembemsi yapraklı bitkiler sanırım bir tür hebe. Ben de Büyük çamlıca fidanlığında gördüm onları.Yeni sürgünleri böyle pembemsi renkte oluyormuş,sonra açık yeşile dönüyorlarmış. Çok güzel bir bitki...
huzunperest
10-05-2011, 23:37
Gentiana Clusii olduğunu düşündüğüm ve kantaron olarak bilinen bu çiçekleri, Doğu Karadeniz yaylalarında 2500 metreden sonra seyretmek mümkün gerçekten muhteşem bir görüntü ve renge sahipler. Sökmeye kıyamadığım için sadece fotoğraflarını çekmekle yetindim. Umarım İstanbulda da satışa çıkar.
Bauhaus'a bordo-sarı sihirbaz gül gelmiş.
Bir de 3.90'a çok çeşitli sakız sardunyalar gelmiş. Aldıklarımın resimlerini bahçeme ekledim:
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=802029&postcount=240
denizakvaryumu
11-05-2011, 15:25
Nemli-güneş görmeyen bahçesi-balkonu olup da YOSUN severler.
Ankara-çamlıkaya (karşıyaka mezarlığı) peyzaja uğrasınlar.
4-5 çeşit "yosun-yosun türü" ithal bitkiler gelmiş, fiyatlar uygun...
Gilan arkadaşın da belirttiği gibi hem sade hem katmerli WHİTE CAMPANULA CARPATICA sadece çamlıkaya'da var.
Armeria maritima arayıp da bulmayanlar da uğrasın :)
Çok yakında LEWISIA ların da geleceği haberini aldım.
Gidenler Hasan Beyle mutlaka konuşsun...
Bauhaus'a çiçek koymak için raflar, duvara asılan çiçeklikler, sepetler, sepetli ferforjeler gelmiş.
210835
Sn.gilan,
Güzel görünüyorla ancak fiyatlarıda güzel:eek:mobilyacı ve demirciler istediğiniz odeli çok daha hesaplı yapıyorlar.
Merhabalar,
2 ay önce 6 TLden aldığım glayör ve dahlia, bu hafta koçtaş ta 2.90 tl den satışı yapılıyor.
Koray ERKAN
21-05-2011, 12:56
Bursa çevresinde, sera veya yapı marketlerde hoya bulabilirmiyim. bilgisi olan varmı?
nurguldk
23-05-2011, 08:51
Koray Bey, Bauhause larda Hoya bulunuyor.
Koray ERKAN
24-05-2011, 13:49
Teşekkür ederim Sn.nurguldk dün Bursa bauhause gittim fakat henüz hoya gelmemiş.
Dün akşam Karşıyaka'ya uğradım. Görüntüler Dallıoğlu'ndan...
En çok hoşuma giden Echeveria'lardı. Sanırım 8-9 değişik tür var. Topluca hepsini almak istiyorum. :)
216670
Hostalarda da pek çok tür var. Bir arada dikmek çok güzel olur.
216671
Begania rex (yaprak begonya). Aceleyle ve telefonla çektiğim için fotoğraflar hiç net çıkmamış, kusura bakmayın.
216672
Bardak menekşeler (Gloxinia):
216673
Kasımpatı'na benziyor ama nedense iç mekan bitkilerinin yanındaydı. Çiçek patlaması yaşıyorlar.
216685
Bu da Uzman peyzajdan Veronica Spicata. -40'a kadar dayanan çok yıllık bir bitkiymiş.
216691
Koray ERKAN
30-05-2011, 13:36
Yapı marketlerden aldığım bitkilerden çok fazla sorun yaşadım, en son aldığım açelya küçük saksıda sünger gibi bir malzemenini içine ekilmiş verilen aşırı kök geliştirici ve gübre yüzünden saksı değiştirmek veya bitkiyi kurtarmak çok zor. Bitkiler verilen gübre dopingine alışıyor ve bir ay sonra sonuç hüsran, bundan sonra alacağım çiçekleri ya pazardan veya fidanlık tan alacağım.
sevgili gilan çiçekler çok güzel hepsi birbirinden harika çok şanslısınız ben burda bulamıyorum ancak siz sevgili dostların çektiği resimlere bakmakla yetiniyorum.
En çok hoşuma giden Echeveria'lardı. yok artık resmen şok oldum . koskoca istanbulda arada bulasın koyu kırmızı koyu yeşillere bayıldım
migrosta saksılarda, bahçe aletlerinde yüzde 40 indirim var.
Hatice Tarhan
04-06-2011, 22:17
Alanya koçtaş a çok güzel echeverya türleri gelmiş,fakat fiyatları oldukça fazla geldi 19.90.
bozo.0606
23-06-2011, 19:42
ankara bauhausta ananaslar 2 tür gözüme çarptı.. ilgilenenlere..
türün biri tamamen yeşil ve ananası bile var.. diğeri iserenkli yapraklı fakat ananası yoktu..
furkan yıldız
24-06-2011, 09:39
Yapı marketlerden aldığım bitkilerden çok fazla sorun yaşadım, en son aldığım açelya küçük saksıda sünger gibi bir malzemenini içine ekilmiş verilen aşırı kök geliştirici ve gübre yüzünden saksı değiştirmek veya bitkiyi kurtarmak çok zor. Bitkiler verilen gübre dopingine alışıyor ve bir ay sonra sonuç hüsran, bundan sonra alacağım çiçekleri ya pazardan veya fidanlık tan alacağım.
Aynı şeyi bende düşünüyorum. Genelde çok yıllık saksıdaki bitkilerde bu sorunu yaşıyorum. Standart bakımı kabul etmiyor ve dayanıksızlaşıyorlar resmen.
Koray ERKAN
24-06-2011, 11:14
Arkadaşlar,
Bursa bauhouse da üzeri çiçekli bir önceki alımdan kalan orkideler 9,90.- ilgilenenlere duyurulur.
Ayrıca
Cumhuriyet caddesi üzerindeki çiçekçiler pasajında büyük boy, ortalama yüz yapraklı hoya carnosa 35.- TL den satışta.
Koray ERKAN
30-06-2011, 10:26
Bursa Bauhouse da ortalama 75-80 yapraklı yuvarlak sargılı sağlıklı mum çiçekleri satışta üzerinde çiçeği yok fiyat 22,50 TL
Ayrıca çiçeksiz cymbidium ve stephanotis leri iskontolu satış için ayrılmışlar.
Kedi Tırnağı
19-07-2011, 10:54
TEDİ Mağazaları' nda Atlas çiçeği ve kaktüs çeşitleri satılıyor arkadaşlar. Atlasın fiyatı 6 TL.
canannuman
21-07-2011, 16:21
Ben Eminönü ne bugün gittim çok güzel iri bir süs biberi vardı mum gibi ve kırmızı büyük bir fide idi. Üzerinde meyva bulunan ağaçlar vardı.
Muskarin dediler ancak tahminim değil eflatun açan ince otumsu dalda açan çiçekli ve soğan yapraklı bir bitki aldım bakınca soğan ekmiş gibisiniz 10 TL ve 2 milyona küstüm çiçeği aldım birde yaprak rengini beğendiğim kırmızı bordo mor arası yapraklı bir fide aldım satan kişi Kiwiano dedi kamelya gibi çiçeği olurmuş ve meyva verirmiş 15 dedi 8 milyona verdi. Artık bilemiyorum ikisinide internetten arattım bulamadım. acaba kırmızı yapraklı meyva veren bir bitki varmı? Ben biliyorum o bitkyi derseniz Eminönünde 8 milyona aldım.
Biber fidesi aldım demet 2 milyona 15 gün sora biber verir dedi yaşlı bir amcadan aldım. Domates daha olmazmış demet olarak alamadım. Lahana vardı çok sulanmayacakmış bu sıralar ekilirmiş Aralıkta olurmuş.
Bu kadar amatörce bilgi vermeye çalışan yoktur sanırım ama belki faydası olur diye yazayım dedim.
canannuman
21-07-2011, 16:24
Bu arada İstanbul da yeni açılan İstanbul B.Bel. in ağaç A.Ş deki yerini buldum oradan da patlıcan fidesi aldım 500 kuruşa ve çok güzel çiçekler vardı yıldız aldım. Kamelya 35 TL o da orada satılıyor ayrıca ben kamelyayı Floryada belediye tesisinden aldım saksıda sarkanlarda 10 Tl şekerpareler var.
canannuman
21-07-2011, 16:26
Ayrıca Eminönünde demeden edemeyeceğim yavru sincaplar var ele geliyor bayıldım az kaldı alacaktım ama yeni bir canlı kaybettim o yüzden almadım.
Tedi mağazalarında atlas çiçeği diye yılbaşı çiçeğini satıyorlar.'Bize atlas çiçeği diye geldi 'dediler.
Sitemizin yeni kurulan otoparkini guzellesmesi icin apartman sakinlerinin tavsiyeleri uzerine internetten google sitesine bakarak bu bitkileri cok begendik almayi kararlastirdik lutfen bize fiyat konusunda yardimci olun .
Photinia Red Robin – boy 100 - 125 cm ; 15 adet yapraklari kirmizi olucak
Photinia Red Robin ½ Palla – boy 150 – 200 cm ; cap 40 – 50 cm ; 15 tane yapraklari kirmizi olucak
Ilex Aquifolium palla – boy 60 cm cap 40 -50 cm - 40 adet
Ilex Crenata Kinme 'bonsai' boy 150 cm 2 adet ( diger tavsiye edebileceginiz bonsailar olursa onuda ilave edin )
Magnolia Grandiflora Gallisoniensis boy 170 cm 15 tane
Hebe Veronica La Seduisante 20 cm 30 cm kirmizi cicekli 300 adet
Chrysanthemum 20- 30 cm renkli 5000 adet
Bu gün eminönünde Kalanchoe tomentosa vardı oldukca güzel fiyatı 20 ytl bende 1 tane var yinede güzeligine ve büyüklügüne vurulup 1 tane pazarlıkla 15 ytl aldım bilginize pazarlık mutlaka yapın :D
thisisme
12-08-2011, 12:41
Tedi mağazalarında atlas çiçeği diye yılbaşı çiçeğini satıyorlar.'Bize atlas çiçeği diye geldi 'dediler.
tedi mağazaları nerde?
Yılmaz Yalçın
12-08-2011, 23:32
Arkadaşlar,
4.levent'teki Büyükşehir Belediyesinin fidanlığında uygun fiyata süs bitkileri satılıyor.Mesela geçen gün arkadaşıma hediye olarak gövdesi epey kalın gelişmiş melisayı 10 TL.ye aldım.
Ulus'da halin ordaki çiçekçilerin olduğu pasajda mum çiçeği var. 15TL Üstünde çiçekleri de var.
Koray ERKAN
26-08-2011, 15:51
Bursa da neemazal bulabileceğim bir yerler varmı? bilenler yardımcı olabilirmi?
Koray bey, neemazalı bilemem ama çevrenize biraz daha dikkatli bakarsanız tespih ağaçları (Azadirachta indica) bulabilirsiniz. Tohumlarını ezip suda bekletip aynı amaçla kullanabiliyorsunuz. Forumda ve ev yapımı ilaçlar bölümünde aratın. Tabi bu çözümü evdeki birkaç saksı bitkinize uygulayacağınızı düşünerek öneriyorum, bağ-bahçe vb. bir yerde kullanacaksanız biraz zahmetli olabilir :)
Emin önünde baya büyük ben bile şaşırdım görünce pembe koyu kırmızı renklerde adeniumlar satışta fiyatı 20 ytl bilginize
canannuman
05-09-2011, 08:07
İstanbul Eyüp'teki çiçekçilerde iyi gelişmiş dışarı kalanchosu dedikleri bir bitki aldım. Daha öncedende edinmiştim az su isteyen arsız bir bitki idi ufak onlarca yıldızımsı çiçekten pembe topaçlı bir çiçek veriyor dal uçlarında. Adamcağız tomurcukta olan çiçekleri bitince dibinden kes tekrar patlar dedi. Bayağı gelişmiş olan bitkiyi 25 dedi 20 ye aldım. Belki bu sıralar mevsimi diye yapı marketlere de filan gelir dikkatli gözlemleyin. Kışı geçirir dedi bilemiyorum çiçekleri bitince kestiklerimi tutturmaya çalışacağım çoğaldıkça bahçeye filan ekecem acaba kışı kar altında geçirirmi deneyeceğim.
Canan hanım kalancolar yapımarketlerde 6 7 tl gibi ortalama :( yazık olmuş fazla vermişiniz . yinede hayırlı olsun gülegüle büyütün
ilksenozturk
08-09-2011, 10:00
zamanı yeni geliyor gerçi ama yapı marketlere ve seralara kış mevsimlikleri gelmedi henüz değil mi? gören duyan var mı?
bettyycim
10-09-2011, 18:00
Arkadaşlar Baumax'e çok güzel Echeveria Setosa, Echeveria setosa deminuta, Echeveria Perle Von Nürnberg, Echeveria lauii, Echeveria pulidonis var fiyatı 6.90 tl.
Şidi Kocaeli Baumaxta olmak vardı:)))
ilksen henüz erken ekim ortasını bulur . Baharlık soganlarla beraber cıkıyorlar .
Bende takipteyim cıkınca ilk işim frezya ve lilyum soganı almak
bettyycim
18-09-2011, 23:42
Bauhouse da baharlık soğanlar çkmış, frezya yoktu ama liliımlar çeşit çeşitti, ayrıca açmışlarıda vardı
Acmış lilyumlar bu sıra her yerde var beticim almak pek mantıklı degil cok cabuk bozuluyor soganlara bakıcam teşekkürler
ilksenozturk
21-09-2011, 07:09
bahar soğanları için asyalele'yi önerim arkadaşlar.
önceden soğan alırken özellikle aradığım bir markaydı, artık sitelerinden de online perakende sipariş yapılabiliyor ve kargo bedava :)
lale, sümbül ve nergisler satışa çıkmış, bu ptesiden itibaren de gönderimine başlanacakmış.
asya lale'de kargo bedava olması için en az 10 paket almak gerekli. tüm çeşitlerin fiyatı 2.99 TL. (Lale, sümbül, çiğdem, nergis, ters lale, muscari) Paketlerde yer alan adetler farklı:
Lale 5 soğan
Sümbül 3 soğan
Nergis 4 soğan
Muscari 10 soğan
Ters lale 1 soğan
Çiğdem 7 soğan.
Dediğim gibi tüm paketlerin fiyatı 2.99. Geçen hafta ben sipariş verdiğimde tüm paketler 2.75'ti. Siparişimin ertesi günü zamlandı. Yine de fiyat anlamında daha uygun bir alternatif var mı bilemiyorum.
canannuman
23-09-2011, 12:28
Yok normal kalancho değil benim aldığım farklı taha puslu bir yaprak rengi var resim koymadan anlatamıyacağım. Ama biraz pahalı aldım aslında çok arsızdı o benim aldığım önceden beslemiştim. Bulunca duramadım aldım.
Kasımpatılar çıkmış satıyorlardı praktikerde.
Ankara Bauhaus(Cepa) da hafta sonu yapraklarının uçları bir miktar kararmış antrium lar 5 TL idi. Çok kötü durumda değiller
gülenmelek
04-10-2011, 09:40
Ben de haftasonu Cepa'daydım. Kaktüsler için özellikle gitmiştim ama halleri içler acısıydı. Kuruyanlar mı istersiniz, çürüyenler mi. Sağlamlar da vardı tabi. Lithops ise hiç yoktu. Acaba yenileri ne zaman gelecek...
Konya Realde çeşit çeşit Afrika Menekşeleri gelmiş..İlginenlere duyurulur.
sancarerol
18-10-2011, 22:20
istanbul, ankara ve bursa bauhauslara gelen **** gelecek ithal bitkileri Akdoğa Çiçekçilik | Facebook (http://www.facebook.com/akdoga) adresinden takip edebilirsiniz.
düşbahçesi
19-10-2011, 01:13
Herkese Merhaba,
Ben bu sene 5 çeşit lale soğanı, 4 çeşit nergis, değişik renkte safran ve iris-süsen soğanı aldım Zen Garden'dan.
Fiyatların ve servisin çok iyi olduğunu düşünüyorum.
Hiç tereddütsüz öneririm Zen Garden'ı.
Sevgiyle
Merhaba, Balıkesir migrosta gördüm.Asya lale firması stand açmış. sümbül, lale , nergis gibi soğanları çok uygun fiyata satıyorlar. Sanırım diğer migroslarda da vardır. İlgilenenen arkadaşların dikkatine...
sancarerol
28-10-2011, 12:30
Merhaba;
Bugün itibariyle Marketlere (Bauhaus) saksılı meyve fidanları sevk edilmeye başlandı. Hafta sonu itibariyle İstanbul marketlerinde (Kozyatağı,Bakırköy,Beylikdüzü,Bayrampaşa) reyonlarda olacak. Ankara ve Bursa önümüzdeki hafta itibariyle sevk edilecek.
Fidanlar geçen yıldan saksıya alınmış sağlam köklü olarak satışa sunulmaktadır. Dolayısıyla dikim açısından herhangi bir problem yaşamayacaksınız. İsterseniz toprağa dikin isterseniz saksıda muhafaza edin ...
Saygılarımla;
mmanager
29-10-2011, 09:13
adana migroslarda yazlık soğanlardan lale ve sümbülleri görmüştüm bilginize arz ederim...
Adalet Yağcı
16-11-2011, 18:04
Koçtaş ta pembe ve fuşya renkli ericalar var, küçük saksılarda, fiyatı 9.90 tl.
Selamlar
Arkadaşlar praktiker sitesini gezerken kamelya çiçeği tohumuna rastladım. Acaba kamelya çiçeği tohumu bu bildiğimiz ve site üzerinden satılan kamelya bitkisinin tohumumu yoksa tek yıllık çiçek tohumumu anlayamadım. Bilgisi olan varmı? adres: VILMORIN EK TOHUMU SER I KAMELYA (http://www.praktiker.com.tr/cicek-sebze-ve-cim-tohumlari/vilmorin-cicek-tohumu-seri-i-kamelya/056109)
denizakvaryumu
22-11-2011, 11:04
Portakallı nane fidesi
Çikolatalı nane fidesi
Zencefilli nane fidesi
Şimdiye kadar Türkiye'de satışa sunulmamıştı.
KAYNAK (http://www.zengardentr.com/Nane-fidesi,LA_484-2.html)
gülenmelek
22-11-2011, 20:05
Sayın denizakvaryumu, şu an kaynak siteye giremiyorum, hata veriyor. Mesajınızdan sonra ilgi fazlalığı oldu galiba ;) Teşekkür ediyorum bilgi için ;)
Merhabalar. Carrefoursa marketlerınde çarli marka kedi kumu 7lt. 2.99 l. kampanyada..
bilginize....
Merhabalar. Carrefoursa marketlerınde çarli marka kedi kumu 7lt. 2.99 l. kampanyada..
bilginize....
Çiçek açıyor mu?
Cicek acmıyor sarı efe sadece tohum ve celikler diatomit icerdigi icin cok kolay kökleniyor :p.
teşekürler sevgice
A-101 marketlerde öğretmenler gününe özel canlı çiçekler var. Renk renk yılbaşılar (beyazdan kırmızıya), kalanşolar, ve ismini bilmediğim salon çiçekleri.... Fiyatı da 4.95
İlgilenen arkadaşlara duyurulur....
Manolya_
02-12-2011, 12:11
Aaaaa iyi fikir bende hemen biizim bauhausa koşayım. eminim ögretmenler gününe özel yeni birşeyler getirmişlerdir
selcuk44
02-12-2011, 12:22
İyi günler,ben paskalya yılbaşısı ( Rhipsalidopsis Gaertneri) çiçeğini merakla bekliyorum. Şimdiye kadar İzmir' deki marketlere gelmedi,bundan sonra bu çiçeği marketlerde gören arkadaşlarımın ikazlarını bekliyorum.
Ben de yapı marketlerde ve karşıyaka civarındaki fidancılarda ne paskalya kaktüsü ne de atlas göremedim.gören duyan olursa lütfen bu sayfadan duyursun
İyi günler,ben paskalya yılbaşısı (Rhipsalidopsis Gaertneri) çiçeğini merakla bekliyorum. Şimdiye kadar İzmir' deki marketlere gelmedi,bundan sonra bu çiçeği marketlerde gören arkadaşlarımın ikazlarını bekliyorum.
Ben de yapı marketlerde ve karşıyaka civarındaki fidancılarda ne paskalya kaktüsü ne de atlas göremedim.gören duyan olursa lütfen bu sayfadan duyursun
Paskalya kaktüsü yapı marketlere yılbaşı kaktüslerinden sonra gelir. Çünkü önce yılbaşılar çiçek açıyor, sonra paskalyalar. Yani zamanına daha var. Bu arada "paskalya yılbaşısı" yanlış bir isimlendirmedir. İki farklı bitkinin ismini birleştiriyorsunuz.
Rhipsalidopsis ... = Paskalya Kaktüsü
Schlumbergera ... = Yılbaşı Kaktüsü
Manolya_
03-12-2011, 16:49
İstanbul/Beylikdüzü bauhaustan sizlere birkaç bitki fiyatı vereyim. Belki ilginizi çeker arkadaşlar.
son derece canlı bakımlı hepsi, almak isteyenlere öneririm
Bonsai 15cm:................. 12,50-TL
Azalea 13cm: ................... 4,50-TL
Cyclamen mini: ................... 3,95-TL
Roza Parade 11cm:........... 4,90-TL
Saintpaulia 12cm: ............ 3,95-TL
Ficus mix 120cm: ............ 26,90-TL
Poinsettia 15cm: .............. 5,90-TL
Begonia Toran 13cm: ....... 3,50-TL
yüksek bahçe
07-12-2011, 19:55
dia sa magazalarında 66 adet cicek soğanı çeşitleri 29.50 lira fiyat çok uygun geldi bana
Ankara Cepa Bauhaus da cambrialar 21 küsürdü. Phal, calimero ve cimbidium da vardı.
Phal: 17...
Calimero: 12...
Cimbidium: 29...
Cambria: 21... küsür tl.
arkadaşlar ANKARA da bir akrabam var trabzon a gelecek acaba şu anda bauhaus ta hangi lale ve çiçekler satılıyor yakın olan arkadaşlar varsa lütfen cevap yazsın ona göre bende ısmarlama yapacağım akrabama lütfen....
21 Aralık Çarşamba günü öğleden sonra Ankara'ya her iki Bauhausa da Taner Angay kaktüsleri geleceğini öğrendim..
Ankaralı arkadaşlar bilgilerinize..
mmanager
30-12-2011, 15:51
Arkadaşlar Adana daki yapı marketleden herhangi birinde veya marketlerde yılbaşı çiçeğinin sarı ve beyaz renklerini gören var mı .Pembe ve kırmızısını buldum da diğer renkleri bekliyorum yok ....!
yeşillim
30-12-2011, 18:13
Ankara Cepa Bauhaus da H. bella çok güzel 19.5 tl çiçeğini saydım 12 tane öbeğinde açmış çiçek vardı. Erişkin sırf sardırma aparatı 5tl üzerindedir. Meraklılarına duyurulur.
Bauhaus'ların indirimli çiçek raflarına dikkatle bakmakta yarar var.
Menekşeler arasında dendrobium, mini phal vb çıkabiliyor.
denizakvaryumu
03-01-2012, 15:48
Bauhaus'ların indirimli çiçek raflarına dikkatle bakmakta yarar var.
Menekşeler arasında dendrobium, mini phal vb çıkabiliyor.
Miltonia Oriental 2 gün içinde bitmişti. :(
Ben de tesadüfen indirimliler içinde görüp iki renk almıştım.
Tekrar gelmezse bölüşürüz.:rolleyes:
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.