View Full Version : Fatih / Balkon
Sayfalar :
1
2
3
4
5
[
6]
7
bay tömürcek
22-09-2012, 22:40
Ben geçen sorduğumda öldü demştin ya inanamadım sen nası öldürürsün diye :D olsun edinirsin gene ilerde bende var şuanda artık bırakmam menekşeyi bayılıyorum ben menekşelere :p
Hoya gömüsü varmış sende Fatih'cim, tür listen (http://www.agaclar.net/forum/340063-post1.htm) güncel mi?
Maki ablam listem güncel değil. Eklenecek birçok tür var. Bir ara hepsini toplayıp bir liste güncellemesi yapmam gerekecek.
En son odamı ekleyip bırakmışım. :)
Şimdi diyeceksiniz bu başlığı nasıl oldu da fark etmedim diye. Elimdeki bütün çiçekleri bir başlık altında paylaşmayı düşünüyordum. Cazip bir öneri geldi reddetmek olmazdı. :)
Başlığıma ait ilk mesajıma gülümle başlamak istedim. :)
338580
Ünv. dönüşü teslim alırım hemde paketlerimi gönderirim diyerek ertelemiştim. eve geldiğimde paketimin geldiğini görünce öylece kalakaldım.
Aynı sistem güzel bir paketlemeyi Sn. Yeşillim'de gördüm.
Sevgili Alacakaranlık'a paketlemedeki özeni için çok teşekkürler.
339296
Aça aça bitiremedim. Abartısız 2 saat ya da daha fazla uğraştım ki ben açarken yoruldum acaba paketlemede ne sıkıntılar çekiliyor. Allah yardımcın olsun Abi.
339297
Ve en sonunda hepsini sağ salim açtım. Birkaçının ismi belli. Birkaçıda belirlenecek. Soğanlar nergislere ait. Hiiç bu kadar büyük soğan beklemiyordum ceviz kadar bir şey bekliyordum abartısız özellikle "Golden ducat" soğanları muhteşem ama diğeri yani "Minnow" ondan kalır yanı yok. :)
339298
Tekrardan çok teşekkürler Alacakaranlık. :)
Çok güzeller bitkileriniz,emeğinizden dolayı sizi tebrik ederim.
Güllerim açmaya devam ediyorlar. Yarasa gübresini bu aylarda kesmem gerekiyordu ama bu karşıığı gördüğüm için yaprak için olan gübreden vermeye devam ediyorum.
341043
Ve sonbaharın çiçekleri :
341044
341045
Ve benim bayram hediyelerim :)
341046
İlk Yüzme Çalışmaları - YouTube (http://youtu.be/YfX5zTDi-v8)
alacakaranlik
25-10-2012, 10:17
Kardeşim yeni bitkilerini bol bol çiçeklerini görürsün inşallah
paketlemelerim paket büyüklüğüne göre 1 ,5 saati bulabiliyor :) :)
İlk vizelerden sonra kafa dağıtmak için önce bahçeye daha sonrada Koçtaş'a attım kendimi. İyi ki de atmışım. İkisi de 3'er dallı olan iki tane orkide aldım. Koyu renkli orkideyi 3 sezondur bekliyordum. En sonunda kısmet bugüneymiş.
Yeni orkidelerim,
343427
343428
343429
343430
melih500
04-11-2012, 01:01
balkonunuz çok güzel şahsen ben 18 yaşındayım yaşıma gööre yeterli bitki baktığımı düşünüyordum ama utandım :) hoya lardan bnde alcam çok güzel duruyorlar bol çiçekli olsun inaşşşlah :)
Sevgili Melih,
Ziyaretiniz ve iltifatlarınız için çok teşekkürler. Hoya sevdasına gelince veremden daha beter. :) Ama şöyle bir yanı var hızlı büyüyüp güzel çiçeklerini sundular mı doyum olmuyor.
Sahip olduğumuz çiçekleri yaşımızla oranlamaya kalkarsak bende ihraç fazlası çok çıkar. Hani bir yerde de durmak lazım ama yok duramıyorum fren koymayı unutmuşlar benim araca. :)
Hani bitkilerle yetinsem gene iyi. Bunun hayvan severlik yönü var, yumurtadan anneliğe kadar büyütme isteği var. Kısaca varda var. Sizide burda bu paylaşım ortmında gördüğüm için kendimi şanslı hissediyorum. Gün geçtikçe bir elin parmaklarını geçer vaziyete geliyoruz gençler olarak. ;)
Fatihcim, hazinelerin ve sen mükemmelsiniz...
sn:Fatih sayfanızı gezmek epey zamanımı aldı sonunda bitirdim çiçeklerinize özenle baktığınız belli birde koleksiyonellik var özellikle hoyalarda kaktüs ve scullent lerde çok güzeller güle güle büyütün hepsini :)
Ve bugünün benim için olan en büyük sürprizi :)
Hoya linearis,
Söylendiği gibi hafif vanilyalı limon kokuyor. :)
346772
346773
346774
346775
bay tömürcek
17-11-2012, 21:25
Fatihcim yüreğine sağlık çok güzel gözüküyor ;) Keske kokusunu duyma imkanım olsaydı geç meç demez gelirdim :D İnşallah başladığım şu hoya işini becerip çiçeklerini koklayabilirim :p
Ne demek her zaman beklerim. :)
Salonda orkidelerden geldiğini sanıyor ilk odaya girenler. :) Yakınında koku belirgin ama bir öbek anca bu kadar kokutuyor. :)
Yılbaşı çiçeklerimi kaybettikten sonra bunlar bana çok iyi geldiler.
Renklerini açınca kesin belirtmek daha iyi olacak aslında.
Yılbaşı çiçekleri "Selenicereus hamatus" isimli bir tür üzerine aşılandı. Çok teşekkürler tekrardan Vehibe Abla. Hepsi gayet sağlıklı. Yeni yeni eklemeye başlıyorum hepsi atlattı ilk şokları. :)
Yılbaşı ve Selenicereus hamatus aynı anda açsalarda çok güzel olurdu. :)
350397
350398
350399
Sevgili yeşil dostum
Bu ne kadar güzel bir hoya sevgisidir, bu genç yaşında hem de bu kadar tür, önünde saygıyla şapkamı çıkarıyorum.
Ben de sevgili Tuya sayesinde ilk mum çiçeğime kavuşmuş bulunmaktayım, şimdilik bir bardağın içinde köklenmeyi bekliyor, diktikten sonra onunla birlikte sayfalarını tekrar gezeceğiz, görüp de bir şeyler öğrenelim diye, hem ben, hem de genç çeliğim
Ellerine sağlık güzel kardeşim, çiçeklerini en kısa zamanda koklayıp mutluluğuna mutluluk katmanı dilerim
Hoya nummularioides;
Kendisini zor şartlardan kurtardım. Zor şartlardan kastım unlu bit kırmızı örümcek. :)
İki yapraklı bir çelik olarak uzun süre durgundu ve yeni yeni gelişmeye başladı.Aldığımız yol çok güzel. Evde yalnız bırakınca benim kaplumbağalara yem olmasından korkuyorum fırsat kolluyorlar. :)
359218
Hoya Imperialis Red:
En hızlı ve en kolay köklenen hoyam oldu diyebilirim. Gelişimide gayet güzel gidiyor. Çekindiğim ikinci bir türdü kendisi. Ama şimdi çok kolay ve zahmetsiz bir tür olduğunu düşünüyorum. Sıradak türüm Serpens olacak.
359220
Hoya lobbii black:
Bu hoyam bana sınav zamanı Sevgili Yeşillim'in hediyesiydi. Çok iyi anılarımız vardır. Geldeğinden kısa süre sonra hızlı bir gelişim gösterip çiçek sapları çıkartmaya başladı. Şuan abartısız her gözde bir çiçek sapı var. 2013'ün baharında çiçek görmeyi umudediyorum. :)
359219
Hoya cv. 'Chouke' :
Evde Hoya serpens yok ama kardeşi olan Hoya cv. 'Chouke' var. Geçen yıl edindim. Çok naz yaptı bana ama şuanda anlaşıyoruz güzel güçlü sürgünlerimiz var. Sanırım baharda bir atak yapar. :)
359231
Hoya Obscura:
Kendisi çok değeri hocamız sayesinde dolaşıma çıkan bir tür. Bana da hocamızın paylaştığı değerli bir üyeden geldi. (Çok dolambaçlı bir cümle oldu sanırım ;) )
Uzun süre uyudu ve kış geldi uyandı. Artık bu hızını korumasını bekliyorum ondan :)
359244
Bu günlük kısa bir değerlendirme yapmak istedim. Maşallah demeyi unutmayalım ;) ;)
gülenmelek
03-01-2013, 22:40
Maşallah demeden geçilmez zaten ;)
Hepsi öyle güzel ki. Sağlıklı sağlıklı seni üzmeden güzelce gelişirler umarım ;)
Unlu bit'i biliyordum da, kırmızı örümcek Hoyaları sevmiyor zannediyordum. Bu açıklama kötü oldu :( Çok korktum şimdi :(
...
Unlu bit'i biliyordum da, kırmızı örümcek Hoyaları sevmiyor zannediyordum. Bu açıklama kötü oldu :( Çok korktum şimdi :(
Birkez karşılaştım bende bu türde. Diğerlerine geçmeden önlem aldım hemen ayırdım. İlaçlama yaptığımı hatırlamıyorum ama bolca yıkadım, ilk aklıma gelen çelik almak oldu,iyiki almışım daha sonra kök kısmını kaybettim. İki yapraklı bir çelik olarak hayata tutundu.
Dikkatli kontroller yapmak gerekiyor korkmayın Sn. Gülenmelek. Ne kadar tedbirli davranırsan o kadar iyi olacaktır emin olun.
Gece nöbetini devralmışken birkaç fotoğraf eklemek istedim. Yakında yarasalar gibi gündüzleri uyuyup geceleri yaşamaya başlayacağım diye korkuyorum. :)
Tatil çok uzun geldi. :) :)
Hoya lobbii bir yaşını geçti üzerinde 6-7 tane çiçek sapı var bu ikisi en yenisi :)
365027
365026
Hoya minibelle de ilk tomurcuğunu gösterdi. Hoyaların besinlerini değiştirince hem sürgünler çoğaldı hem çiçek açma istekleri arttı. :)
365028
Hoyaları kıskanan nergislerimde tomurcuklarını gösterdi. :)
365032
Çiçeğini görme ve koklama fırsatım olan iki Hoya'nın çiçekleri. Hoya carnosa ve Hoya linearis. Buzlukta numune olarak saklıyorum. Çiçekleri karşılaştırma açısından iyi bir uygulama. :)
365035
Cymbelina
28-01-2013, 03:45
Sayın Fatih, sayfanıza ilk kez baktım, ilk sayfalarınıza da vaktim oldukça bakacağım inşallah. İnsanların bize site vasıtasıyla kendi şirin dünyalarını açmaları ne hoş diye düşünüyorum. Videolarınızı da izliyorum şu an;)
Bitkilerinizle, yetiştirdiklerinizle ve kitaplarınızla mutlu sağlıklı günler dilerim. Hepsine maaşallah.;)
bay tömürcek
28-01-2013, 10:14
Kardeşim eline yüreğine sağlık gece mece dememişsin resim eklemişsin hepsi birbirinden güzel maşallah ;) Şu buzluktaki çiçeklerde çok hoşuma gitti değişik bir uygulama :p Aa bak ben yukarda ne gördüm kardeşim küçücük kaplumbağalar ;) Ben onları daha şimdi gördüm çok güzeller :p
Fatih'cim,
Hoyalarda kullandığın besini değiştirdiğini yazmışsın. Ben hala senin önerdiğin Vilmorin'in dengeli gübresini kullanıyorum hoyalarda. Değişiklik yapıp, bilgi vermeyi unutmuşsun :)
Sn Cymbelina, sayfama hoş geldiniz. Yorumunuz da çokta haklısınız. Küçük bir sayfada büyük bir Dünya gizli aslında.
Bu gün içinde iki tane balığımın yumurtalarını alacağım. Gözler oluşmaya başlamıştır imkanım olursa video eklemek isterim.
Tömürcek Kardeşim, kaplumbağalar Çanakkale yolundan aldığım küçük hediyeliklerden. Bir tane almışım hangi akla hizmetse. Insan kendi parasını harcamaya kıyamıyor ondan olmalı. Buzluk uygulaması çok güzel Çünku şu vakitte çiçekli hoyam yok ama çiçek görmek istediğimde buzluğu açıyorum. :)
Maki Ablam, besini değişireli 2 ay oldu olmadı. Vilmorini ilk etapta kök ve yaprak için kullanıyordum. Bu iki ayda orkide sayısı artınca besin ihtiyacını sağlamak için orkide besini aldım. Bütün hoyalara orkide besini veriyorum. Çokta iyi geldi sürgünler çoğaldı. Bilgi vermekte biraz geç kalmışım. :)
Bu güzel oldu işte :) Fındık'ı büyük marketlere almadıkları için ben de çok nadiren gidebiliyorum, malzeme siparişlerimi oğluma aldırıyorum.
Vilmorin'in Sardunya gübresini almasını istemiştim, kalmamış "Orkide gübresi var alayım mı?" dedi, İçeriğini okudu. K (Potasyum) ve P ( Fosfor ) oranı yüksek, üre de yok içinde :) Güzel bir birleşim, Afrika Menekşelerine de uygun olacağını düşünüp için aldırmıştım.
Orkidem yok ama tüm çiçekli bitkilerde kullanmaya başladım ben de :)
Sn. Cymbelina,bu küçük bir çalışmam. :)
Sonlara doğru müzik bitiyor(son kontrolleri yapmadan eklemişim) ama önemli olan içeriği :)
Yumurta-Larva-Balık (http://youtu.be/HyY-xToysk4)
Bu minikler artık renklenmeye başladılar. :)
gokcegokce
30-01-2013, 23:43
Çok hoş Sarı Prensesleriniz. Anneleri bakmıyor mu kuluçkadalar. Cichlid annelerin yavrularını ağızlarında bakmaları çok hoş oluyor. Benim de meleklerim yavruluyor, resimleri burada:http://www.agaclar.net/forum/1047155-post105.htm Ama yavrular bir türlü çıkmıyor yumurtadan sanırım anne yiyor yumurtalarını :(
Sevgili Gökçe,
Anneleri bakıyor bakmasına ama anneyide fazla yorgun bırakmak istemediğim için bir hafta ya da yumurtlamadan 4-5 gun sonra alıyorum yavruları kuluçkaya. Melekleri çok seviyorum ama biraz zahmetli geliyorlar bana. :)
gokcegokce
10-02-2013, 12:42
Tabi baktığınız Cichlidlere göre daha zahmetli ama akvaryumun düzenini oturtunca inanın fazla efora gerek kalmıyor. Melek bakmayı düşünürseniz tecrübelerimizi paylaşıp, yardımcı oluruz. Denizli'de Çaybaşı Caminin hemen altındaki bir akvaryumcuda güzel melekler vardı yazın. Başka yerlerde fazla çeşit görmemiştim. Ama eminim birçok hobicide güzel balıklar mevcuttur. İyi günler dilerim.
Ve yeni dostum.
Geleli iki hafta oldu sanırım :)
Bulbophyllum lasiochilum(dark) ya da Bulbophyllum puditum artık çiçek açınca etiket eklenecek. :) :)
372541
372542
372544
Kendisi için biraz nemli bir ortam hazırladım keyfi gayet yerinde :) :)
372545
372546
bay tömürcek
24-02-2013, 00:36
Kardeşim görüntü muhteşem bir değil bin kere maşallah ;)
Sanki ben bunu biyerde görmüştüm heralde internette görmüşümdür ama bukadar güzel değildi :p Beyaz saksıya çok yakıştığını da ayrıca belirtmek isterim :p Güle güle büyütmen dileğiyle.:)
yaaa bunları nereden buluyorsunuz delircem burda hiçbirşey yok sera sahibine soruyorum bu hoya hangi çeşit diye o hoya değil adını bilmiyorum diyor anlayın halimi:)
...
Beyaz saksıya çok yakıştığını da ayrıca belirtmek isterim :p Güle güle büyütmen dileğiyle.:)
Teşekkurler kardeşim :) Beyaz benim rengim. Şimdi Çiçekleriminde rengi olmaya aday. :)
yaaa bunları nereden buluyorsunuz delircem burda hiçbirşey yok sera sahibine soruyorum bu hoya hangi çeşit diye o hoya değil adını bilmiyorum diyor anlayın halimi:)
Sevgili Gizsu,
Bu orkidem Taylandlı :) Oradan geldi kendisi. Bakalım bir sürpriz yaparsa isminide oğreneceğiz. :)
Bi arkadasimda taylanda gitti sana orkide sogani getiririm dedi geldi hani soganlar dedim tayland da orkide sogani bulamamis:)kimse bizi anlamiyor bizim icin nekadar onemli oldugunu:)gule gule buyut sevgili fatih umarim ciceklerinden yaprak goremezsin:)
Birkaç haftadır birikti bir sürü fotoğraf. Yavaş yavaş eklemek lazım artık. :)
İstanbula toplantıya gittiğimde kaç aylardır almak için planladığım siparişlerimide aldım. Gezdim gördüğüm benim, aldıklarımın görüntüsü sizin olsun. :D
387873
387874
387875
bay tömürcek
09-04-2013, 21:35
Çok güzeller fatih ;) Ama neyi en çok beğendin dersen o ortancalarda gözüm kaldı :p
Çok güzeller Fatih ;) Ama neyi en çok beğendin dersen o ortancalarda gözüm kaldı :p
Kalmayacak gibi değiller ki :) İnan bunlar sadece bir kısmı Enes'cim. :) Arkada kalanlarıda gösterebilseydim keşke. Hepsi birbirinden güzel ve renkli seralardı. :)
Birazda bahar şenliklerini eklemek istedim :)
Kokularıda olsa daha güzel olacaktı ama böyleside güzel. :)
395545
Devam ediyorum :)
E. Millii Sarı renkli :)
Sırada beyazını bulmak var. Benim için çok değerli bir arkadaşım ve kendim için beyazını arıyorum :)
395548
Bunlarda sardunyalarım. Pazardan aldım. :)
395552
395553
395554
Benim için manevi değeri büyük olan iki çiçeğim. :)
395556
395557
Bunlar ne güzel paylaşımlar böyle,emeklerinize sağlık.
Bitkileriniz tek kelimeyle muhteşem,ilgi ve sevginin sonucu. :)
bay tömürcek
26-04-2013, 15:13
Fatihcim ellerine sağlık yine herşey konuşuyor ;) Sabriyenin sarısı da mükemmel beyazını ben çarşıda bir evin balkonunda gördüm ama gölgeden mi beyazdı bilmiyorum çok güzeldi ;) Ayrıca paskalya da çok güzel olmuş inşallah açtığını da görürüz :p
dağçiçeği
26-04-2013, 17:34
Sayın Fatih
Ellerinize ve emeklerinize sağlık. Bütün bitkileriniz muhteşem. Maşallah . Umarım içimizdeki bitkisevgisi hiç sönmez. Sağlıklı ve bol çiçekli günler.
Yorumlar ve beğenileriniz için çok teşekkürler. :) :)
Açmaya devam ediyoruz :)
399624
Paskalyam da çiçekliler kervanına yetişti. :)
399625
399626
399627
bay tömürcek
05-05-2013, 12:04
Allahallaaah benim paskalyama ne kadar da çok benziyor bu yahu :D Paskalya paskalyaya benzer dediğini duyar gibi oldum fatihcim ;) Ellerine sağlık benimki daha açmadı nasıl baktığın ortada açık ara farkla öndesin :p
Bak dediğin gibi dedim Enes. Paskalya paskalyaya benzer :P
Benim odaya yaz geldi bu aralar çiçeklenenler arttı bu paskalyanın yanında bir çelik daha vardı onunda ustu tomurcuklu :)
Sevdiği ellerde yetişmeyi biliyor canım :)
bay tömürcek
05-05-2013, 17:29
Bak dediğin gibi dedim Enes. Paskalya paskalyaya benzer :P
Benim odaya yaz geldi bu aralar çiçeklenenler arttı bu paskalyanın yanında bir çelik daha vardı onunda ustu tomurcuklu :)
Sevdiği ellerde yetişmeyi biliyor canım :)
Benimde balkon revaşta bu ara ;) Geçen sene bilinçsiz düzenlemiştim o balkonumu yandı çiçekler bu sene güneş seven çiçeklere ağırlık verdim gayet mutlular e onlar mutlu ben mutlu :p
serkan_istanbul
05-05-2013, 21:30
Devam ediyorum :)
E. Millii Sarı renkli :)
Sırada beyazını bulmak var. Benim için çok değerli bir arkadaşım ve kendim için beyazını arıyorum :)
395548
bayıldım buna
Benimde balkon revaşta bu ara ;) Geçen sene bilinçsiz düzenlemiştim o balkonumu yandı çiçekler bu sene güneş seven çiçeklere ağırlık verdim gayet mutlular e onlar mutlu ben mutlu :p
Soyle bir hayal ettimde muhteşem olmalılar :)Ellerine sağlık kardeşim :)
Mutlu olmak iyidir. Mutluluğu oyle herkes hak etmez :) Hakedenlerede çok güzel yakışır :)
Bayıldım buna.
Kendisini pazarda yakaladım. :) Sarı vardı bir tane bunuda görünce yedeklemek istedim. Sıra beyazında :)
bay tömürcek
06-05-2013, 23:52
Soyle bir hayal ettimde muhteşem olmalılar :)Ellerine sağlık kardeşim :)
Mutlu olmak iyidir. Mutluluğu oyle herkes hak etmez :) Hakedenlerede çok güzel yakışır :)
Belki abarttığım kadar yoktur ama bana öyle güzel geliyorlar ki balkonda salım salım sakızlar ;) (karganın yavrusu kargaya kuzgun hesabı :p) Mutluluk bence herkesin hakkı ama yakalamayı biliceksin ;)
Bay Tömürcek bunlar senin için. :)
401340
401341
401342
Bu gün ders çıkışı koşa koşa geldim eve.Bu guzel fotoları çekebilmek için. Hani bir deyim vardır ya "Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak" hah tamda onu yaşadım ama yakalanmadım şükür.Eve bir attım kendimi yağmur oldu dolu aralıksız bir 5-10 dk dolu yağdı yollar falan her yeri sel götürüyor. Eee güneş yoktu tam açığını çekemedim ama bu kadarıda benim için yeterli. Mutluluk sanırım bu olmalı. :)
bay tömürcek
08-05-2013, 22:37
Fatihcm eline sağlık okadar güzel açmış ki maşallah ben hala bekliyorum açıcak benim koca kız diye utansın küçücük çocukları ta Denizlilerde çiçeğe bürünmüş ;)
Yanındaki otu yol bari ballı baba çıkmış bide kocaman olmuş gözlüklerini bi sil fatihcim görmemişsin büyümüş orda o :D Bunun beyazını bulursan benim olsun mu acaba? :p
Gozluklerimi gunde iki kere yıkar bilmem kaç yüz kere silerim :p O otu yolmaya kıyamıyorum. Çiçekleri çok güzel. Güzellere kıyamıyorum. :D
Hatta tohum tutsun diyede tozluyorum ama nafile, tutumuyor. Çiçekler geçtikten sonra saksı değiştireceğim o zaman onu ayırıp ayrı bir saksıya alacağım. :)
Beyaza gelince, bulursam beyazını senin olsun. Beyazını bulduğumda ilk önclik sensin. :)
bay tömürcek
08-05-2013, 22:47
Gozluklerimi gunde iki kere yıkar bilmem kaç yüz kere silerim :p O otu yolmaya kıyamıyorum. Çiçekleri çok güzel. Güzellere kıyamıyorum. :D
Hatta tohum tutsun diyede tozluyorum ama nafile, tutumuyor. Çiçekler geçtikten sonra saksı değiştireceğim o zaman onu ayırıp ayrı bir saksıya alacağım. :)
Beyaza gelince, bulursam beyazını senin olsun. Beyazını bulduğumda ilk önclik sensin. :)
Sevdim bu temizliğini aynısını bende tekrarlıyorum günde 5 6 yüz kere :D O ot içerde olmaz ama madem seviyosun bahçe toprağıyla karışık bir toprak yapıp saksıya al dışarıya koy hoş bundan sonra geçiyor ballı babalar o da kurur yakında ;) Beyazını çok istiyorum kırmızıyla yan yana güzel olacağını düşünüyorum :p
Sanırım o ot tohum bağlamış. :p
Bugün kontrol ederken fark ettim. Nasıl olsa bu saksıyı değiştireceğim onu diğer saksılarımın yanına dikerim. Dışarda durması onun açısından iyi. Zamanı geçiyor olabilir ama bir ümit işte. Çiçeği seviyorum bu otun. :)
bay tömürcek
09-05-2013, 21:57
Sanırım o ot tohum bağlamış. :p
Bugün kontrol ederken fark ettim. Nasıl olsa bu saksıyı değiştireceğim onu diğer saksılarımın yanına dikerim. Dışarda durması onun açısından iyi. Zamanı geçiyor olabilir ama bir ümit işte. Çiçeği seviyorum bu otun. :)
Hadi bakalım hayırlısı seneye bikaç saksı ekersin tohumlardan :p Ha sen benden şu yabani yoncadan istemişmiydin fatih sarı çiçek açan küçük kırmızımsı yapraklı olandan ben mi yanlış hatırlıyorum? ;) Eğer istersen bikaç fide dikicem senin için hatta tohum zamanı tohum da alabilirim :)
" Sendeki bu ot merakıda fazla oluyor." dediğini duyar gibiyim.
Ne bileyim çiçekleri çok güzel geldi. Birde sökmeye kıyamadım bazı bitkileri kıramadığım gibi. Bakalım saksı saksı otlarım olur seneye :p
O yoncanın soğanlarını buldum. Gerek kalmadı ama bahçede bir köşede ayırırsan sevinirim :p :)
Ahhh ahh ne bu ot merakı bendeki anlamıyorum ama bunun nedenini biliyorum. Hep inek diye dalga geçerlerdi bundan geliyor olmalı. :p
Nedense yolculuk esnasında abartısız 13 saatlik yolda iki kitap bitirdiğimde arkadaşlar hala eğlenmeye devam ediyorlardı. Problem bende miydi yoksa onlarda mı hala düşünürüm. :D
bay tömürcek
09-05-2013, 22:21
" Sendeki bu ot merakıda fazla oluyor." dediğini duyar gibiyim.
Ne bileyim çiçekleri çok güzel geldi. Birde sökmeye kıyamadım bazı bitkileri kıramadığım gibi. Bakalım saksı saksı otlarım olur seneye :p
O yoncanın soğanlarını buldum. Gerek kalmadı ama bahçede bir köşede ayırırsan sevinirim
Ahhh ahh ne bu ot merakı bendeki anlamıyorum ama bunun nedenini biliyorum. Hep inek diye dalga geçerlerdi bundan geliyor olmalı.
Nedense yolculuk esnasında abartısız 13 saatlik yolda iki kitap bitirdiğimde arkadaşlar hala eğlenmeye devam ediyorlardı. Problem bende miydi yoksa onlarda mı hala düşünürüm. :D
Kıskanma ama bence o ballı baba benden geldi sana hıh :D Çünkü benim gönderdiğim yılbaşının dibinde ve burda bikaç tane gördüm o beyaz balı babadan :D
Bari işe yarayan otlardan ek te dolma, turşu, kavurma vs. bir işe yarasın yahu ama bunlarında çiçeklerinin koparıp kopardığın yeri emince bal tadı alıyosun (hoş sen onun çiçeğini koparıpta balını emmezsin ya neyse :D)
13 satte 2 kitap bravo arkadaşlarında sorun yok bence haklılar :D Ayrıca o yoncadan soğan buldum demişsin o yoncanın soğanı yok seninki değişiktir bu bildiğin kök yapıyor :p
Yarın söker fotoğraflarım senin için o soğanı. Geçen hafta içinde diktim yeşermişti. Soğanlı ve dediğim olduğuna eminim. :)
Hmmm şu çiçeğin balına bir bakmalıyım. Kılıç çiçeğinin balının tadı kadar güzel mi acaba merak ettim bak şimdi. Ama once çiçek açmasını bekleyeceğim.
Evet evet senden geldi o bana. Teşekkürler bilmeden gönderdiğin için. :)
bay tömürcek
09-05-2013, 22:36
Yarın söker fotoğraflarım senin için o soğanı. Geçen hafta içinde diktim yeşermişti. Soğanlı ve dediğim olduğuna eminim. :)
Hmmm şu çiçeğin balına bir bakmalıyım. Kılıç çiçeğinin balının tadı kadar güzel mi acaba merak ettim bak şimdi. Ama once çiçek açmasını bekleyeceğim.
Evet evet senden geldi o bana. Teşekkürler bilmeden gönderdiğin için. :)
Fotoğraflarsan memnun olurum çünkü ben onların soğanlarını hiç görmedim hatta sen böyle diyene kadar emindim soğansız olduklarından :eek: Ne demek ballı baba için teşekkür etmene gerek yok seversin diye göndermiştimm zaten :D
Ya ne sorucam senin bana gönderdiğin yeşil telgraf okadar güzel gelişti ki ( benim morluyla çok güzel bir çift oldular ) ;) neyse konuyu dağıtmıyım seninki ne alemde acaba onu merak etmiştim :p
Mesaj alındı yarına bol bol fotoğrafla geleceğim. Benimkini hiç içeriye almadım bu kış hep dışardaydı ve sanırım biraz hırpalandı kendini toparlamaya çalışıyor bir bakım yapıp toprak değiştirmem gerek kaç gündür yağmurdan bir şeyde yapamıyorum.
Yarın bütün çiçeklerden genel pozlarla geleyim bari. :) :)
bay tömürcek
09-05-2013, 22:45
Mesaj alındı yarına bol bol fotoğrafla geleceğim. Benimkini hiç içeriye almadım bu kış hep dışardaydı ve sanırım biraz hırpalandı kendini toparlamaya çalışıyor bir bakım yapıp toprak değiştirmem gerek kaç gündür yağmurdan bir şeyde yapamıyorum.
Yarın bütün çiçeklerden genel pozlarla geleyim bari. :) :)
Valla süpersin fatih bak bekliyorum fotoğrafları ;) Telgraf dışarda mı durdu ?:eek: Benimki ilk soğuklarda yandı dışarda telgraf hiç dayanmıyor soğuğa hemde balkondaydı üzerine kırağı da yağmamıştı oysa :p Yarın o pozları bekliyorum ;)
Tömürcekciğim bunlar senin için. :)
Az bekle yorum için olur mu. Çünkü biraz uzun surecek :) :)
Önce telgraf çiçeğiyle başlayalım. Yeşil ve bordosu:
402649
402650
402651
402652
Japon gülüyle devam edelim. :)
402658
Tohumdan çimlendirdiğim limonum. Aşı için geldi geçti ama kimden alacağımı unuttum aşı çubuklarını. :)
402661
Buda o otun soğanı :)
402667
402668
Ve güllerimle devam ediyorum. :)
Hepsi missss misss kokuyorlar. :)
402675
402676
402677
402678
Yediveren karadut. Yaz-kış üzerinden dut eksik olmaz.
402689
Itır:
402690
Gül sakız sardunyalarım:
402695
402696
Kaktüsler atağa geçtiler. Tomurcuklar gelmeye başladı. :)
402712
402713
402714
402715
402716
E. millilerim.
Sağdan sola:kırmızı-pembe-2xSarı
402722
402723
402724
Son olarak kırmızım ve menekşelerim. :)
402731
402732
Güncellemeler bu kadardı şimdilik. Şimdi diğer başlığıma gidiyorum orayı guncellemeliyim. :) :)
bay tömürcek
10-05-2013, 22:30
Fatihcim şu veya bu diye ayıramıcam hepsi birbirinden güzel bayıldım bayıldım maşallah ;) Bu akşam ''bi çey içebiliriz'' muhabbeti vardı ya benim yolum da denizliye düşerse burda bence bi çay içebiliriz :p Davet beklemiyorum ben kendi kendimi davet ettim bile :p:p
Hepsi güzel ama güller müthiş elinize sağlık.
... Benim yolum da Denizli'ye düşerse burda bence bi çay içebiliriz :p Davet beklemiyorum ben kendi kendimi davet ettim bile :p:p
Eğer yolun düşerse ve oyle kafanı çevirmeden geçip gidersen en büyük ayıbı yapmış olursun. Davet beklemede zaten ben buradayım gel beni al demen yeterli :)
Çayımızı Hoya kokuları arasında içeriz hem. Güzel kokular yaklaşıyor. :)
Her zaman başımın üstünde yerin var. :)
Herkes için geçerli yolunuz düşerse burlara beklerim. :)
Hepsi güzel ama güller müthiş elinize sağlık.
Beğeniniz için teşekkürler. :)
Bunlar sadece açmış olanlar. Diğerleri de açsa harika şölen yapacağım. Bir tane daha sihirbazım var açacak. Pembe-beyaz onun rengi. Birde bordo-pembe gibi bir rengi vardı ama onu bulamadım buralarda. Bu güllerimi(turuncu sihirbazı ve Türk gülü) tanesini 7liraya aldım. Koca saksılı bir şekilde bu hafta farklı renklerini getireceğim demişti bekleyeceğim bakalım.
Bu gece biraz kırmızının tonundan gidelim diye düşündüm.
C. silvestri:
406210
406211
406212
“Görmek istemediklerine gözlerini kapatabilirsin,
Ama hissetmek istemediklerine kalbini kapatamazsın!…”
| John Fowles
Fazla bir yoruma gerek yok sanırım. John'unda dediği gibi hissetmek istediklerine kalbini kapatamazsın. :)
Sihirbaz Gülüm:
406219
gürcan_keskin
19-05-2013, 02:53
Sayın Fatih.Çiçekleriniz hepsi birbirinden güzel.Benimde biran önce mum çiçeği edinmem lazım.Sayın Maki01 in de mum çiçekleri beni esinlendirmişti şimdi burdada görünce :)
Aynı zamanda kaktüs ve suklentleriniz çok harika sitede fund@ hanımın da kaktüs koleksiyonu vardı onlarda inanılmaz.
Bana nedense kaktüs gibi dikensi bitkiler hep itici gelirdi ama görüldüğü gibi değil.Ayrı bir güzelliği var.Çiçeklerimin arasına kaktüs türlerinden de eklesem diyorum artık :)
Emeklerine sağlık.
Saygılarımla.
Çok teşekkür ederim. Hoya edinmelisiniz kesinlikle. Satış bölümünde bir başlık var hatta :)
Hoyalar benim için çok önemliler diğerleride oyle ama onların yeri bir başka.
Kaktüslere gelince onların,dünyası ayrı bir dünya. Muhteşem güzellikte çiçekleriyle her daim sizi mutlu ediyorlar. Mutlu olmama gibi bir durumunuz yok kaktüslerle. Rengi, dikeni her şeyiyle ayrı bir dünya.
Dun gece kırmızıların gecesiydi. Sırada pembe ve tonlarını düşünüyorum. Onlarıda yarın eklerim sanırım.
bay tömürcek
19-05-2013, 11:31
Uuuyyyhhhh tirledim vallaha tirledim :D Bu ne romantiklik bu ne duygusallık neşen mutluluğun mesjlarından okuyana geçiyor inan ki ;) Şimdi link verdiğin şarkının eşliğinde yazıyorum mesajı ''hayat seni sevince güzel'' ne güzel de demiş değil mi? :p
Kırmızılarına bayıldım maşallah güzel bir uygulama olmuş değişik hoşuma gitti ;) Pembelerde de harika şeyler bekliyorum ama bu sefer de şöyle oynatacak bir türkü linki versen olmaz mı bu sefer duygusaldan gittik pembelerde de coşalım ;) Eline koluna en önemlisi de yüreğine sağlık kardeşim inşallah hayatta hep kıymetini bilecek insanlarla karşılaşırsın her yönden ;)
Tüm güzelliklerin , tüm renklerin yaşamından eksik olmamasını dilerim Fatih'cim :) En güzel fotoğrafları Salı gününe sakladığına eminim :)
Bu gece de pembe ve mor eşlik edecek bizlere. Bu sunumda çok kararsız kaldığım için parça yok.
Sadece kıyıdan köşeden kalan birkaç yazım var. :)
Öncelikle Tömürcek kardeşim ve Maki01 ablam teşekkür ederim beğenileriniz için. Herşey siz dostlarla güzel. :)
Eee başlayalım artık dediğinizi duydum.
Bazen öyle anlar olur ki, çıksa karşına tutamazsın kendini. İşte tam orda tutma kendini git konuş soyle içindekileri.
Bende oyle yaptım dün. Pazarda çiçekçimde iki sarı milli görünce gittim aldım ikisinide. Bunularla sarılarımı dörtledim. Yedeklemem tamamdır. Hatta biri emanet benim değil. :) Pembe mor dedin sarı nerden çıktı dediniz duydum. Dün eklemeyi unutmuşum. :) Bu gune kaldı. :)
406747
Ve dünden kalan iki kırmızı. :)
406748
406749
Başladık devam edelim.
Hayatımda menekşeler kadar değer verdiğim başka bir çiçeğim yoktur. Bu siteyi bulmamda, sağlam dostluklar kurmamda menekşelerin rolu çok buyuktur. V hatta bana menekşeler hep bir çağrışım yapar. Menekşe kibardır, narindir. Seversin, oda sever seni. Çiçekleriyle anlatır bunu. Ben menekşeleri hep bi fazla sevdim diğer çiçeklerimden.
Menekşeylede aşkı nasıl bağdaştıracaksın dediğinizi duydum sanki. Şöyle diyeyim.
Seversin, şüphe etmezsin sevdiğinden.
Gözünün içine bakarsın bir kelimesi için.
Bütün benliğinle çıkarsın karşısına ve dersin :
"Ben seni seviyorum."
İşte menekşede boyledir. Onun için elinden gelenin en iyisini yaparsın onlarda sana çiçekleriyle cevap verir. Güzellikleriyle cevap verir.
Bir sevdadır menekşe...
:)
406750
406751
406752
406753
Ve bir başka güzellik daha sardunyalarım.
Ben onların kokusunu hep sevmişimdir.
Kokun kalsa yeter diyorum bazen gidişlere.
Git ama kokun kalsa yeter.
Dönesende gittiğin yerden,
Kokun kalsa yeter. :)
İşte sardunyalarımda oyle. Uzakta olsanda dokunduysan yaprağına kokususu kalır. :)
406758
406759
406760
Gül sakız sardunyam :
406761
406762
Buda diğer gülüm. Rengini çok seviyorum. Keşke şu fotoğraflara birde koku ekleyebilsek ne güzel olurdu ama. :)
"Bülbülün feryadı gonca güle,
İnsanın sevdası bir tatlı dile."
406770
406772
Ve pembelerde son olarak orkidem.
Orkideler çok özeldir tıpkı sevdiklerimiz gibi. Çok yuz verirsen de olmazlar az bakarsanda. Orta kararı tutturmak önemlidir deneyimlerimce. :)
Çok narindirler, çok şey istemezler aslında biraz dikkat biraz da sevgi. Geriside ortam şartlarına bağlı.
Bu orkidem ilk çiçek sapı veren orkidelerimden oldu. Çok uzun suredir açık çiçekleri. :)
Çok seviyorum orkideleri.
406774
406775
406776
sn.Fatih gülleriniz ,sardunyalarınız ve orkideniz çok güzeller bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle
Bugünün hediyesi. Çok beğenmiştim bunu. Fİyatını öğrenmek için sorduğumda çiçekçideki abla benden sana hediye olsun dedi. Kabul etmek istemedim ama hediye bu benden sana içimden geldi dedi. Çok mutlu etti beni. :)
407464
banusemiha
20-05-2013, 22:05
Bugünün hediyesi. Çok beğenmiştim bunu. Fİyatını öğrenmek için sorduğumda çiçekçideki abla benden sana hediye olsun dedi. Kabul etmek istemedim ama hediye bu benden sana içimden geldi dedi. Çok mutlu etti beni. :)
407464
Ne kadar da güzel Maşallah..
Bu gecede biraz özlemden mi bahsetsek ne. :)
Aklıma geldi de ben Agaclar.net'in 9. Doğum Günü videosunu izlememiştim. Boş boş uyumak yerine kitabımı bitirdim ve geçtim izlemeye. Bir an orda yasadıklarım orda geçirdiğim güzel saatler ve 3gunluk de olsa benim için 3 yıla bedel bir heyecandı benim için. Çok uzun yıllardır sanalda yazıştığım sohbetettiğim çoğu kişiyle yüzyüze tanışma fırsatım oldu. :)
Uzun yolculuk sonunda İstanbula harika bir iniş yaptık. Evet harika oldu bu iniş. Tam piste kalmış az bir mesafe pilotun şakasına geldik. Önümüzden inen uçağın şiddetiyle biraz düştük kalktık oldu. O an yanımda oturan esmer kişinin beyazladığını görmenizi isterdim doğrusu. Sohbet esnasında ne olduğunu anlamadık biz ama yanımdaki abi fena renk değiştirdi. Uyuyordu birde sanırım ondan oldu noldu düştükmü diye sormasıda cabası oldu. Çok korkmuşlardı. Ben yanımda bir bitkisever bulunca sohbete dalmıştım birşey farketmedim ettiğimde çoktan olan olmuştu. ;)
En sonunda İstiklal'den Taksim'e kadar o yuruduğum yol hiç bitmesin istedim. Bu İstanbul'a ikinci gelişimdi. Orada yürürken aslında bir anlamda kendimin kahramanı olmuştum. Neden mi hayalimdi çünkü birgün tek başıma ordan Taksime doğru yurumek. Sonunda 6 yıllık ozlem taksim metrosunda Katmer Ablamla buluştuğumuzda sona ermişti. Dile kolay 6 yıllık bir özlem. :D
Ertesi günde zaten Makim, Emel Ablam, Züleyha Ablam, Emre ve toplantıdaki katılımcılarla tanışıp görüşme fırsatımda oldu. Herşey hala gözümün önünde. Sanki dün ben oradaydım. Ve bu sabah geri döndüm. :D
Her güzel olan şeyin bittiği gibi o kısa ama uzzzzuuuunnn 3 günde sona ermişti. Eee artık eve dönüş yolculuğu başlamıştı. Elimde çiçeklerle uçağıma bindim koltuğuma oturdum ve ne göreyim. Uçakta milet vekilleri var. Eee nolmuş dediğiniz duyar gibiyim. O 45 dklık uçuş bana ölüm oldu :D Gözümü bir dk olsun kırpmadım kulağım motor sesinde gözümde motorda- sanki birşey yapacağımda- yavada aksine yağmurlu. Aslında İstanbul o gece benim için ağlıyordu. Şimdi gelelim benim kurmacalara, uçakta milletvekilleri ve birkaçta şirket saipleri falan var. Normal insanlar gibi oturamam ki yerimde. Ya komplo kurup uçağı düşürürlerse ya bir şey olursa Allah'ım daha benim yaşayacak günüm var diyorum bir yandan okuyorum bir yandan motor sesini dinliyorum.
Bir an uyuyakalmışım ve pilotun anonsuyla uyandım:
"Kemerlerinizi uçuş sırasınca çıkartmayın hava koşulları nedeniyle uçuşumuz uzun sürecek" demesin mi?- bak gari sen-Beni aldımı bir telaş. Biryandan da ust bagajdaki çiçeklerimi düşünüyorum bunları gidince suya koyayım şunları dikeyim telaşındayım. Böyle macera dolu bir uçuştu anlayacağınız. Hani normal insanlar gibi bir uçuş değildi benimkisi. Az deli dolu az uçuk kaçık.
Harika geçen bir 3gün ve harika geçen iki uçuş.Hepsi muhteşemdi.Benim için geçen o 3 gün, 3 yıla, 3 asra bedeldi aslında. İzlemeyenler ve toplantıya katılamayanlar içinde sayfamda paylaşmak istedim.
3 Asra Bedel (http://www.youtube.com/watch?v=3KztI0yDe9U)
Not: Toplantıda Güler Ablamın atlısından iki tane alan üye eğer bu başlığı okuyorsan onun biri benim haberin olsun. :p Kim olduğunu hatırlayamadı Güler Ablam bir ara. Eğer bu satırları okuyorsan benim için iyi bak ona.
Ve bu günün rengine gelelim.
Bu günün rengi turuncu.
409541
409542
Buda misafir. Açtığını görünce eklemek istedim.
409543
409544
dağçiçeği
31-05-2013, 09:32
Hepsi çok güzel bitkilerinizin ellerinize sağlık. Bol bol çiçeğini görüp sefasını sürmenizi dilerim.
Hepsi çok güzel bitkilerinizin ellerinize sağlık. Bol bol çiçeğini görüp sefasını sürmenizi dilerim.
Çok teşekkürler yorumunuz için. O zaman size gelsin bu fotoğraf. :)
412715
412716
Yeni paskalyalarım :)
Beyaz ve pembe. Birde kırmızımın yeni çiçeği. :)
412717
412718
412719
412720
412721
Itırın çiçekleri ve huernia tomurcuğu. :)
412722
412723
Yediveren karadutum. :)
Bütün kış boyunca dutlarını sundu yazında ihmal etmiyor sağ olsun. :)
412724
412725
412726
esemeral
01-06-2013, 09:38
Fatih bey nasıl gıpta ile bakıyorum sayfalara resmen kıskandım sizi hele Hoya linearis ve sihirbaz gülünüz beni büyüledi. Hoya linearis arıyorum bulabilirsem bakımı konusunda yardımlarınızı esirgemez iseniz çok memnun olurum. Ayrıca Denizli'de yediveren karadutu nerede bulabilirim. Bol çiçekli günler diliyorum.
Fatih bey nasıl gıpta ile bakıyorum sayfalara resmen kıskandım sizi hele Hoya linearis ve sihirbaz gülünüz beni büyüledi. Hoya linearis arıyorum bulabilirsem bakımı konusunda yardımlarınızı esirgemez iseniz çok memnun olurum. Ayrıca Denizli'de yediveren karadutu nerede bulabilirim. Bol çiçekli günler diliyorum.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Satış bölümünde satışını yapan üye arkadaşımız var. Tabi ki yetiştirme konusunda yardımcı olurum. Yediveren dut bana Antalya'dan hediye geldi aile dostumuzdan. Denizli de nerde vardır bilmiyorum. Sihirbaz gulu pazardan aldım çok komik bir fiyata. :) Pazar pazarı (29 Ekim Bulvarındaki pazardan) aldım. :)
fatih abim sayfayı gez gez gözüm doymuyor çok güzel çiçeklerin var maşallah...:D
japon gülüne bayıldım
onun çiçek açması için ne kadar büyümesi gerekiyor....:D
fatih abim sayfayı gez gez gözüm doymuyor çok güzel çiçeklerin var maşallah...:D
japon gülüne bayıldım
onun çiçek açması için ne kadar büyümesi gerekiyor....:D
Bu mesajı nasıl gözden kaçırdım bilmiyorum. :)
Kardeşim aslında ne kadar bir süreç bilmiyorum ama açmak için büyük olması gerekmiyor sanırım. Çünkü bir karış boyundaki de acıyor iki metre boyunda olanda. Bir şey söylemek bu durumda biraz zor. Bu yıl tepeden kesitim bunu yan sürgüne gitsin diye seneye düzenli bir form alması lazım. :)
esemeral
03-06-2013, 09:17
İlginize çok teşekkür ederim bu hafta sonu Ödemiş'e gitmiştim oradaki seralardan bazılarını dolaştım. Sizin ve birkaç üyenin çiçeklerinin fotolarının çıktıları ile elimde gezerken bazıları çok şaşkınlıkla karşıladılar. Bir iki çeşit ancak bulabildim. Bu haftasonu nasip olursa Denizli'de şansımı tekrar deneyeceğim. Hayırlı günler.
Bu mesajı nasıl gözden kaçırdım bilmiyorum. :)
Kardeşim aslında ne kadar bir süreç bilmiyorum ama açmak için büyük olması gerekmiyor sanırım. Çünkü bir karış boyundaki de acıyor iki metre boyunda olanda. Bir şey söylemek bu durumda biraz zor. Bu yıl tepeden kesitim bunu yan sürgüne gitsin diye seneye düzenli bir form alması lazım. :)
cevap için çok sağol fatih abicim.....:D
selcuk44
03-06-2013, 23:17
İyi akşamlar ,
Bütün çiçekleriniz çok sağlıklı ve güzel ,ama paskalya kaktüs' lerinizi özellikle çok beğendim çok sağlıklılar ben kaç senedir uğraşıyorum balkonumun çok sıcak olması dolayısıyla ne çoğaltabildim nede çiçek açtırabildim,
Sağlıklar dilerim.
Benim çiçeklerin odasında koku cümbüşü var bu aralar. Güzel çirkin bütün kokular bir birine karışır durumdalar. :)
Huernia ;
413844
Hoya carnosa;
413845
Hoya bella;
413846
Uzun oldu uğramayalı balkonuma :)
Beyaz orkidemden başlayalım.
Beyaz saflığın, temizliğin simgesi. Kim ne derse desin orkidelerin renkleri de güzel ama beyaz daha bir güzel yakışıyor. :)
428657
Stapelialar açmak için sıraya girdiler. :)
428659
428660
Ruj çiçeğimde kendine geldi. İlk çiçeklerini açtı. :)
428661
428662
Menekşelerim. :) En baştan başladım bu minikleri buyutmeye Menekşe geçmişimi bilenler bilir. Harika bir geçmişimiz vardır menekşelerle. :) Bakalım hala aynı seviyede büyütebilecek miyim onları? :)
Fotoğraf sulama öncesinden :) :)
428664
428665
Mavişlerim ve Japon gülüm. :)
428666
428667
428668
eceyıldız
23-07-2013, 08:54
Fatih bey;
sayfanızda şöyle bir gezindim maşallah ellerinize sağlık o kadar güzel bitkileriniz varki. Açıkçası ben bu kadar çeşit hoya olduğunu hiç bilmiyordum. kaktüsleriniz çok güzel bol çiçekli günler dilerim...
bay tömürcek
23-07-2013, 14:25
Fatihcim ellerine sağlık :) Menekşelerle tekrardan aynı seviyeye geleceğini hatta daha üst düzey bi ilişkiniz olucağını düşünüyorum :p Beyaz orkide konusunda haklısın en sevdiğim orkidedir beyazı ;)
off off of bu ne güzelliktir yaa...:D
özellikle ruj çiçeğine bayıldım (hani bende yok ya ondandır belkide...:D)
ama orkide konusunda sana katılmyorum I disagree with you..:D bence en güzeli pembe olanı...;)
dağçiçeği
25-07-2013, 08:45
Nerdeymiş ablasının yazar , şair , bitki sever kardeşiiiii. ?
Benim kardeşim şımartılmak mı istermişşş. :D
Siz bir avuç genç yürek forumun gülüsünüz, hoya sı , menekşesi , (en değerli çiçek kişiye göre değişir siz seçin :D )
Sizinle gurur duyuyorum. Geleceğin umudu olduğunuz için hepinizi çok seviyorum.
loveforlife
25-07-2013, 12:27
Nerdeymiş ablasının yazar , şair , bitki sever kardeşiiiii. ?
Benim kardeşim şımartılmak mı istermişşş. :D
Siz bir avuç genç yürek forumun gülüsünüz, hoya sı , menekşesi , (en değerli çiçek kişiye göre değişir siz seçin :D )
Sizinle gurur duyuyorum. Geleceğin umudu olduğunuz için hepinizi çok seviyorum.
Ben de, ben de...
Bu gençleri sevmemek ne mümkün Sevgili Dağçiçeği! O sevgi dolu yüreklerinde öylesine güzellikler besliyorlar ki... Üstelik bu güzelliklerde hep kesişiyor yollarımız.
Yazmak en büyük tutkularımdan. Bitkiler ve hayvanların en büyük aşklarımdan. Bir tanecik tohumlar, minicik bir çelikle havalara uçabilirim...
Onlar yarınlarda da bizim gibilerin var olma umudu. İşte bu nedenle ben de çok seviyorum hepsini...
Hey gençler, hak ettiniz; şımarın haydi!;)
Tüm yorumlar için tek tek tek teşekkür ederim. :)
Eceyıldız, hoyalar ah o hoyalar baştan çıkartıyorlar insanı. Aldıkça alası geliyor daha onlara da doymuş değilim :)
Kılıch Ruj çiçeği biraz köklenme konusunda nazlı. Köklendirirsem sana bir tane yollarım.
Dağçiçeği ve Loveforlife ablalarım,
Çok şımartıyorsunuz canım. :) Şımarması lazım ama nede olsa karşılıklı olunca daha bir güzel olur şımarıklık :)
Ama şimdi belki daha fazla kıskanırsınız siz bizi. Tömürcekle birlikte olunca :P
dağçiçeği
26-07-2013, 12:59
Gurur duyarız kardeşim ne kıskanması.:)
Mum çiçeklerine bayıldığımı söylemişmiydim?Mum çiçekleri de seni çok seviyor belli.
Söz verdiğim ablalarıma unutmadığımı köklendirme çabalaımın hala devam ettiğini söyleyeyimde :D
İlk kez bu kadar iştahlı açıyor. 4 Tane aynı anda açtı :)
Japon gülüm :)
430021
430022
430023
Yeni çiçeklerimizi açtık ki biz :) :)
430024
430025
430026
Pembe E milli ve sarının tomurcuğu :)
430027
430028
430029
430030
Beyaz Orkidem ve neredeyse şubattan beri açık olan pembe orkidem :)
430032
430033
Altın kupa çiçeğim :)
430034
Çiçekli hali böyle olacak :)
430035
Stapelia hirsuta ve leopar desenli :)
430039
430040
430041
dağçiçeği
28-07-2013, 02:51
Sevgili Fatih, yine muhteşem resimler eklemişsin.
Japon gülünle ilgili çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. :D
Altın kupa çiçeği çok güzelmiş. İlk kez görüyorum. Nasıl bir bitki, biraz anlatırmısın ? Kamelya ya benziyor yaprakları galiba. Çalı türü mü ?
bay tömürcek
28-07-2013, 11:00
Tömürceğim, beyaz orkide sözümü unutmadım. Dediğimi hatırlıyorsun sanırım gel hepsi senin. :)
Ama şimdi belki daha fazla kıskanırsınız siz bizi. Tömürcekle birlikte olunca :P
Fatihcim çok teşekkür ederim gerçekten ;) Hani taa bana şubat mart gibi bikaç çiçek dikmiştin ya göndericektin bak onlar kargoda ziyan olur diye ben geliyorum :p Menekşeleri de gelirsen ikmizin olur demiştin bak onlara da ortak çıktım dediklerimiz dua saatine gelmiş olmalı Fatihim ;)
Denizliye bir alışıyım dillere destan bir Fatih-bay tömürcek sayfası kurmayı düşünüyorum rengarenk, ben gelirken tohum kutumla bikaç ayrılamadığım çiçeğimi getircem zaten ilk gelişimde gerisini de kedi yavrusu gibi zamanla taşırım sonra beraber sayfa açarız belki ne dersin arkadaşım ;)
bay tömürcek
28-07-2013, 11:10
Fatihcim yeni resimler de çok güzel yine ;) Japon gülü çimlendirme çalışmalarından birini eleyebilirsin çünkü ben gelince o saksıya ev sahipliği yapıcam bana çimlendirmeye uğraşma :D Sabriyeden de diktim bitane o büyük olandan hani gelirken getir demiştin ya diğerinden de getircem sana inşallah ;) Herşey gönlünce olsun görüşmek üzere ;)
turkankaragoz
28-07-2013, 11:16
Ellerine sağlık Fatih kardeşim. Hoyalarından sonra diğer çiçeklerine de hayran bıraktın beni.
Fatihcim çok teşekkür ederim gerçekten ;) Hani taa bana şubat mart gibi bikaç çiçek dikmiştin ya göndericektin bak onlar kargoda ziyan olur diye ben geliyorum :p Menekşeleri de gelirsen ikmizin olur demiştin bak onlara da ortak çıktım dediklerimiz dua saatine gelmiş olmalı Fatihim ;)
Denizliye bir alışıyım dillere destan bir Fatih-bay tömürcek sayfası kurmayı düşünüyorum rengarenk, ben gelirken tohum kutumla bikaç ayrılamadığım çiçeğimi getircem zaten ilk gelişimde gerisini de kedi yavrusu gibi zamanla taşırım sonra beraber sayfa açarız belki ne dersin arkadaşım ;)
Hehehe :p Söz sözdür canım ortak lazımdı bana biliyon Bi sulama iki saat sürüyordu, baya Bi yorucuydu da.
Bu sayfa işine çok sıcak baktım hatta olmadı balkon sayfalarımız birleştirilir tek başlıkta( Sn. Malina bana çok kızacak gene. Onca üye içinden fırlama fikirlerin neden sahibi bu, özel iletişimde bir başlık açınca acaba off gene ne derdi var bu çocuğun mu diyorlar ki. Senden çektiğimiz kadar kimseden çekmedik falan. Şaka tabi ki ya da böylemi neyse saka saka ).
İyi dileklerin içinde ayrıca teşekkürler dostum. Japon gülü seri üretimine geçeriz olmadı :D Saksısı sende kalabilir ben ağacını alacağım zaten :p
Ellerine sağlık Fatih kardeşim. Hoyalarından sonra diğer çiçeklerine de hayran bıraktın beni.
Hoyalar bu yıl yüzümü güldürdü diğerleri gibi. :) Bunlarlada etkileyebildiysek ne mutlu bize :)
eceyıldız
28-07-2013, 19:57
ellerine sağlık muhteşem güzellikler gördük yine. çiçeklerin çok güzel tömürcekle sana şimdiden kolay gelsin diyor ve sayfanızı sabırsızlıkla beklediğimi ifade etmek istiyorum...
Sevgili Fatih, yine muhteşem resimler eklemişsin.
Japon gülünle ilgili çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. :D
Altın kupa çiçeği çok güzelmiş. İlk kez görüyorum. Nasıl bir bitki, biraz anlatırmısın ? Kamelya ya benziyor yaprakları galiba. Çalı türü mü ?
Ablacım öncelikle kolaylık dilemen için tişkürler. :)
Altın kupa sarmaşık oluyormuş. Bendeki daha yeni yeni büyümeye başladı. Kışın biraz hasar gördü uyanmayacak diye korkmuştum. Çiçeğinin güzel koktuğunu biliyorum. Antalyalı bir abim hediye etti. Yediveren dutla birlikte geldiler. :)
Açıkçası çok yeni sayılırım bu bitkide ama uyandı ya şükürler olsun. :) :)
ellerine sağlık muhteşem güzellikler gördük yine. çiçeklerin çok güzel tömürcekle sana şimdiden kolay gelsin diyor ve sayfanızı sabırsızlıkla beklediğimi ifade etmek istiyorum...
Sayfamızla yeni yayın dönemine yetişeceğiz :) :)
mstfylcn
29-07-2013, 01:35
Merhaba Fatih Bey,
Benim de 3 tane Hoya Carnosa'm var (Türlerinin "Hoya Carnosa" olduğunu forumda bugün öğrendim).
Bir tanesi evin içinde, 2 tanesi balkonda duruyor. İdeal olarak dışarda mı durmalılar yoksa içerde mi?
Çiçek açmaları için ne yapmak gerekiyor?
Merhaba Fatih Bey,
Benim de 3 tane Hoya Carnosa'm var (Türlerinin "Hoya Carnosa" olduğunu forumda bugün öğrendim).
Bir tanesi evin içinde, 2 tanesi balkonda duruyor. İdeal olarak dışarda mı durmalılar yoksa içerde mi?
Çiçek açmaları için ne yapmak gerekiyor?
Öncelikle gneş ışığından en iyi şekilde yararlanacakları konumda durmaları onlar için en iyisi. Benim imkanım yok ve ev içinde tutuyorum. Eğer balkonda soğuktan etkilenmeyeceklerse bence onlar için güneş ışığından en güzel şekilde yararlanacakları-parantez açıyorum direk güne ışığı değil. Yakıcı olmayan- bir konumda olmaları en temel neden.
Diğer nedende besin istekleri ve saksı boyutları. Saksı ideal boyuttaysa ve besin ihtiyaçları karşılanıyorsa açmamak için başka hiç bir nedeni yok :)
Örneğin benim 3 hoya carnosayı tek kare saksıda birleştirdim. Yer darlığından böyle yaptım ve sanırım kökler saksıyı sardı ve çiçeklenmeye başladılar. Besin desteklerinide yapıyorum keyifleri yerine geldi hepsinin. :)
O güzellik bu gun açtı :)
Kokusu miisss! :dilli:
Stapelia hirsuta:
430546
430547
430548
Biraz üzerinde çalıştık stapelia'nın. :)
431040
431041
431042
Sarı ve Pembe e millii,
Pembenin toprağını değiştirince kendine geldi bu yıl ilk kez bu kadar coşkulu çiçek açıyor. :)
431043
431044
431045
Ruj çiçeğine yakından bir göz atalım :)
431052
Bugünün sürprizi kocaman çelik ve hatta üstünde çiçeği olan Plumeria :)
Çiçeklerimin odasında koku karışıklığı yaşadık bugün. :)
Hoya ve plumeria kokuları birbirine karıştı. :)
432957
mstfylcn
13-08-2013, 11:32
Öncelikle gneş ışığından en iyi şekilde yararlanacakları konumda durmaları onlar için en iyisi. Benim imkanım yok ve ev içinde tutuyorum. Eğer balkonda soğuktan etkilenmeyeceklerse bence onlar için güneş ışığından en güzel şekilde yararlanacakları-parantez açıyorum direk güne ışığı değil. Yakıcı olmayan- bir konumda olmaları en temel neden.
Diğer nedende besin istekleri ve saksı boyutları. Saksı ideal boyuttaysa ve besin ihtiyaçları karşılanıyorsa açmamak için başka hiç bir nedeni yok :)
Örneğin benim 3 hoya carnosayı tek kare saksıda birleştirdim. Yer darlığından böyle yaptım ve sanırım kökler saksıyı sardı ve çiçeklenmeye başladılar. Besin desteklerinide yapıyorum keyifleri yerine geldi hepsinin. :)
Teşekkür ederim Fatih Bey, Çiçeklerinizin hepsi çok güzel gerçekten... Hoya Carnosa'lar için besin desteğini nasıl sağlıyorsunuz? Ne kullanıyorsunuz? Ne sıklıkla kullanıyorsunuz?
Hoya Carnosa'lar için besin desteğini nasıl sağlıyorsunuz? Ne kullanıyorsunuz? Ne sıklıkla kullanıyorsunuz?
Genel olarak hoyalarımın hepsi diatomitte sayılır. Bu ilk baharda bütün diatomitteki carnosaları tek saksıya toprağa geçirdim. Geçirmeden önce sıvı besinle destekliyordum. Toprağa geçirince bir kaç kez sıvı besinle destekledim. Topraktaki hoyalara yarasa gübresi vermeyi tercih ediyorum aslında.
Yarasa gübresini ayda bir kez uyguluyorum. Sıvı besini ise diatomitteki hoyalarımda her sulamada kullanıyordum.
Ama topraktaki bitkilerde de kullandığım oluyor sıvı besini. İki haftada bir ya da ayda bir kez kullanıyorum onlarda da. :)
İlk kez bu kadar güzel açıyor kendisi :)
Pembe E millii:
435001
435002
435003
435004
Güller bu yıl biraz cansızlar. :)
435007
435010
Cymbelina
20-08-2013, 23:43
Sevgili Fatih, bahsi geçen Japon gülünüze ve Plumerianıza maaşallah, hepsine maaşallah aslında. Plumerianın çiçeği ne kadar da zarif. Ruj çiçeği de çok ilginç, sarmaşık gibi ama aynı zamanda kohleriayı ve hafiften aslanağzını andırıyor çiçekleri.
Tömürcek önce Allah'a, sonra size emanet.
Okula siz getirip götürürsünüz artık, yol iz bilmez oralarda bit kadar çocuk, zebil olmasın oralarda. Hadi bakayım, uslu uslu el elele tutuşup okula gidin, dışarıdan satılan bir şey alıp yemeyin, simittir, leblebi tozu filan:dilli: Adam elini yıkadı mı bakalım, değil mi?:dilli:
...
Tömürcek önce Allah'a, sonra size emanet.
Okula siz getirip götürürsünüz artık, yol iz bilmez oralarda bit kadar çocuk, zebil olmasın oralarda. Hadi bakayım, uslu uslu el elele tutuşup okula gidin, dışarıdan satılan bir şey alıp yemeyin, simittir, leblebi tozu filan:dilli: Adam elini yıkadı mı bakalım, değil mi?:dilli:
Ablam aynen öyle artık. :)
Tömürcek artık bana emanet. Kardeşim gibi hiç ayrı değil benim gözümde. Yaşıt olmanın verdiği bir ayrıcalıkta var tabi ki ve bu bana daha iyi hissettiriyor. Hani arkadaştan öte kardeş gibi Tömürcek artık bana. Zaten hep öyleydi. :)
Açıkça söylemek gerekirse şu yaşıma geldim hala bunları düşünürüm:
Adam elini yıkadı mı?
Cymbelina
21-08-2013, 01:31
Bu aslında cevabını (neredeyse) bildiğimiz bir sorudur - hayır, yıkamadı elbette. Parayı tuttu, simidi tuttu, cebinden para çıkardı, arada gitti çişini yaptı, o ellerle gene simit sattı. O değil de, leblebi tozu artık yok, çok eskilerde kaldı, çok güzeldir tadı - elleri pis satıcıdan alsak da, ama boğazına kaçırmayacaksın yerken.
Bir de bunu söylemezsem olmaz: şimdi buna benzer bir şey, sinir olurum. Bulaşık yıkadığı bulaşık süngeriyle tezgahı silerler, bazen kimisi aynı süngerle ocağı siler. Nasıl sinir olurum, herşeyin yeri ayrı, tezgahı- ocağı o süngerle silemezsin! Bir de, bulaşık yıkadığı, elini yıkadığı o mutfak lavabosunda yıkar kimisi yeşillikleri, marulu, taze soğanı filan, o lavabonun içinde! Ne sinir değil mi? Kardeşim al oradan bir leğen, önce bir iki su yıka, akıt, doldur suyu leğene, bas sirke ve tuzla, beklet, bir iki su daha tek tek yıka. Lavabonun içinde yıkamak ne! Küreği vuracaksın ağızlarına bunların.
Ve de konuyu derhal kapatayım.
dağçiçeği
22-08-2013, 12:39
Pirpirikli vede bir o kadar hijyenik Cymbelina'cım , :D
Keşke herkes bu kadar özense sattığı yiyeceklerin temizliğine. İnsan sağlığı herseyden önemli .
Bu arada leblebi tozunu özleyenlerden biri de benim. :(
Sevgili Fatih,
Ben de bir e-milli hayranı olarak millilerine bayıldım. Çok canlı ve sağlıklılar. .Maşallah diyelim...Tebrik ederim seni.
...
Bir de bunu söylemezsem olmaz: şimdi buna benzer bir şey, sinir olurum. Bulaşık yıkadığı bulaşık süngeriyle tezgahı silerler, bazen kimisi aynı süngerle ocağı siler. Nasıl sinir olurum, herşeyin yeri ayrı, tezgahı- ocağı o süngerle silemezsin! Bir de, bulaşık yıkadığı, elini yıkadığı o mutfak lavabosunda yıkar kimisi yeşillikleri, marulu, taze soğanı filan, o lavabonun içinde! Ne sinir değil mi? Kardeşim al oradan bir leğen, önce bir iki su yıka, akıt, doldur suyu leğene, bas sirke ve tuzla, beklet, bir iki su daha tek tek yıka. Lavabonun içinde yıkamak ne! Küreği vuracaksın ağızlarına bunların.
...
Duygularıma tercüman oldun be ablam :D Neyse ki etrafımda böyle kişiler yok. Ama dışarda yerken göz görmeyince gönül katlanıyor mecburen. ;)
Pirpirikli vede bir o kadar hijyenik Cymbelina'cım , :D
Keşke herkes bu kadar özense sattığı yiyeceklerin temizliğine. İnsan sağlığı herseyden önemli .
Bu arada leblebi tozunu özleyenlerden biri de benim. :(
Denemem lazım bu leblebi tozunu. Kafaya koydum bulacağım. ;)
Sevgili Fatih,
Ben de bir e-milli hayranı olarak millilerine bayıldım. Çok canlı ve sağlıklılar. .Maşallah diyelim...Tebrik ederim seni.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için Sevgili Fatitoo. e milliilerin yeri ayrı bende her zaman. :))
bay tömürcek
23-08-2013, 00:04
Fatihcim okadar aramana gerek yok hoş arasan da bulabilir misin o da şüpheli artık satılmıyor öyle her yerde ;) Vazgeçemediğim lezzetlerden olduğu için bu bayramda bol miktarda leblebi tozu yaptım kendime :D Havanda döv leblebileri azcıkta şeker at içine işlem tamam sonra ister kısa pipetle ye istersen çay kaşığıyla ama pipetle ayrı bi lezzeti oluyor tabi ki ;) Aslında blendırda denedim ama irili kaldı hoşuma gitmedi, yani havanda dövdüm ama blendır yok zannetme bizde Fatihcim blendırımız var bizim :D (biz de mikser var ki :D)
Cymbelina
23-08-2013, 00:17
Fatihcim okadar aramana gerek yok hoş arasan da bulabilir misin o da şüpheli artık satılmıyor öyle her yerde ;) Vazgeçemediğim lezzetlerden olduğu için bu bayramda bol miktarda leblebi tozu yaptım kendime :D Havanda döv leblebileri azcıkta şeker at içine işlem tamam sonra ister kısa pipetle ye istersen çay kaşığıyla ama pipetle ayrı bi lezzeti oluyor tabi ki ;) Aslında blendırda denedim ama irili kaldı hoşuma gitmedi, yani havanda dövdüm ama blendır yok zannetme bizde Fatihcim blendırımız var bizim :D (biz de mikser var ki :D)
Aman sen hemen oradan gene zıplayıp bıd bıdı anlat bakalım, olayın büyüsünü kaçırdın!!!
Evde de yapılabilr havanda, ama dışarıdan pis satıcıdan alınan daha lezzetli olurdu:dilli: Ayrıca küçük çocuk olmak gerek onu sevmek için, hiç yememiş insana garip gelebilir. Ayrıca pipetle deneme bence, boğazına kaçar. Gerçi o minik poşetleri kafamıza da diktiğimiz olurdu. Bir de lacivert kova gibi bir şey de sözde dondurma satan bir adam vardı, külaha beyaz top gibi bir şey koyardı kaşıkla ama ondan hiç yemedim sanırım. Sen şimdi o lacivert kovalı adamı da biliyorum deme bana!:dilli:
Dip not: leblebi tozuna aynı zamanda kavut deniyordu galiba.
Dibin dibi not: Fatih, dışarıda artık satıldığını sanmıyorum, bulamazsınız. Evde havanda iyice toz haline gelecek şekilde, un gibi dövüp toz şeker ekleyip biraz daha dövün. Belki seversiniz.
bay tömürcek
23-08-2013, 00:24
Aman sen hemen oradan gene zıplayıp bıd bıdı anlat bakalım, olayın büyüsünü kaçırdın!!!
Evde de yapılabilr havanda, ama dışarıdan pis satıcıdan alınan daha lezzetli olurdu:dilli: Ayrıca küçük çocuk olmak gerek onu sevmek için, hiç yememiş insana garip gelebilir. Ayrıca pipetle deneme bence, boğazına kaçar. Gerçi o minik poşetleri kafamıza da diktiğimiz olurdu. Bir de lacivert kova gibi bir şey de sözde dondurma satan bir adam vardı, külaha beyaz top gibi bir şey koyardı kaşıkla ama ondan hiç yemedim sanırım. Sen şimdi o lacivert kovalı adamı da biliyorum deme bana!:dilli:
Dip not: leblebi tozuna aynı zamanda kavut deniyordu galiba.
Ablacım lacivert kovalı amcayı bilmeyen var mı ki ya ;) Hatta biz çok eski nesiliz parayla değil yumurtayla alırdık dondurmayı :p İkindi oldu mu kümesten yumurtayı kapan dondurmacıyı beklerdi 2 yumurta verip bi külah dondurma alıyoduk ozamanlar. Dondurmada ne dondurmaydı ha adam koyardı külaha, sokaktan eve gelene kadar su oluyodu dondurma sonra evde kafamıza dikerdik külahı yalama nerde içiyoduk anca :D
Leblebi tozuna kavut dendiğini ilk defa duyuyorum bizde patlamış mısıra kavuk denir onu duyan var mı ki?;)
Cymbelina
23-08-2013, 00:40
İlla laf yetiştireceksin değil mi bana?:) Biz senden daha eski nesiliz, hatırlatayım.
Patlamış mısırı duymamıştım. Ama benim dediğimde, örneğin alafranga takılacaksan kavut, alaturka ise gavut deniyordu galiba.
Bir de gene böyle pembe ve beyaz renkli simit şeklinde (şekerli olduğunu düşündüğüm) bir zamazingo daha satılırdı, ondan ömrümce hiç yemedim biliyor musunuz? Hep çok merak ettim, ama her seferinde ya tadı kötüdür ya da ne bileyim pistir filan diye mi artık almadım. Ama elleri pis satıcının sattığı pamuk şekerine kimse hayır diyemez, o yinir yani:D Ama işte o pembe-beyaz simit halen bak aklımda kalmış. Sora işte kantin denen olgu gelişti, ardından fast food.
Tömürcek sen ağaçtan akan reçineye benzer bir şey vardı ondan yedin mi çocuğum? Ben yedim ve de seni geçtim işte, heheyt. Ama tadı tuzu yoktu, adını da unuttum.
Neyse, konuyu çok dağıttım, herkes affetsin.
turkankaragoz
24-08-2013, 20:55
Google da gezinirken senin sayfana ulaştım. Ben önceki sayfalardaki hoyaları kaçırmışım. Bütün beğen mesajları bana ait. İnan şu an başım dönmüş durumda artık bunun üzerine sana söyleyecek söz bulamıyorum. Allah ım hem seni hemde çiçeklerini hemde o koca yüreğini nazarlardan korusun.
Evet o iki terimi de biliyorum Cymbelina ablam ve Tömürcek kardeşim. :)
İlk fırsatta havanda döveceğim nohutları. Bizim blendır varda gerek yok şimdi elektirik yakmaya :p
Google da gezinirken senin sayfana ulaştım. Ben önceki sayfalardaki hoyaları kaçırmışım. Bütün beğen mesajları bana ait. İnan şu an başım dönmüş durumda artık bunun üzerine sana söyleyecek söz bulamıyorum. Allah ım hem seni hemde çiçeklerini hemde o koca yüreğini nazarlardan korusun.
Türkan Ablacım,
Benim uzun bir hoya sayfam ve kaktüs sayfam vardı. Onları birleştirip balkon sayfası oluşturdum. Daha sonra birkaç üye arkadaşlar hoya sayfasını tekrar açmamı isteyince bilgi girişleriyle birlikte düzenli bir hoya başlığı oluşturdum. Diğer bütün mesajlar bu konuda.
Hoya lobbii'den bir parçayı buraya eklemeyi hakketti :)
Son durum böyle;
435925
turkankaragoz
25-08-2013, 10:19
Hoya sayfanı zaten takip ediyorum Fatih. Demek ki tekrar başladığın için orada yokmuş o kadar paylaşım. Bütün hoya sayfalarını okumaya çalışıyorum. Akşam da senin sayfana ulaşınca boşuna uğraşıyorum zaten Fatih te hepsi mevcutmuş dedim. İnan hazine bulmuş gibi sevindim. Çünkü sayfaların çoğu yabancı çevir oku anlamaya çalış zordu. Bende kolleksiyon oluşturmayı planlıyorum. Fakat hem yaprak güzel olsun hem açan çiçek güzel koksun istiyorum. Sn yeşillimin gönderdiği carnosa ile başladım. Yeni olarak bella, kerii, carnosa tricolor ve çelik chouke var şu an elimde. Sera işleten bir üyemizde curtisii gönderecek. Başladık bakalım hayırlısı. Ben sarkan ve küçük ama özelliği olan yaprakları çok sevdim. Fakat balkonum yok. Evim cephe olarakta batıya bakıyor. Kışın 19 derecede tutuyorum evi. Bulunduğum bölge nem oranı çok yüksek. Şartları bulunduğum şartlara uygun olsun diye araştırıyorum. Yavaş yavaş liste belirliyorum. Kafama takılan türler için senden ve sayın yeşillimden yardım isteyeceğim zaten uygunluk açısından. Dilerim benimde bir gün benimle yaşamaktan mutlu olan bir sürü hoyam olur ve bol çiçekleriyle beni ve sizleri mutlu eder. Bol çiçekli günler dilerim.
Hoya sayfanı zaten takip ediyorum Fatih. Demek ki tekrar başladığın için orada yokmuş o kadar paylaşım. Bütün hoya sayfalarını okumaya çalışıyorum. Akşam da senin sayfana ulaşınca boşuna uğraşıyorum zaten Fatih te hepsi mevcutmuş dedim. İnan hazine bulmuş gibi sevindim. Çünkü sayfaların çoğu yabancı çevir oku anlamaya çalış zordu. Bende kolleksiyon oluşturmayı planlıyorum. Fakat hem yaprak güzel olsun hem açan çiçek güzel koksun istiyorum. Sn yeşillimin gönderdiği carnosa ile başladım. Yeni olarak bella, kerii, carnosa tricolor ve çelik chouke var şu an elimde. Sera işleten bir üyemizde curtisii gönderecek. Başladık bakalım hayırlısı. Ben sarkan ve küçük ama özelliği olan yaprakları çok sevdim. Fakat balkonum yok. Evim cephe olarakta batıya bakıyor. Kışın 19 derecede tutuyorum evi. Bulunduğum bölge nem oranı çok yüksek. Şartları bulunduğum şartlara uygun olsun diye araştırıyorum. Yavaş yavaş liste belirliyorum. Kafama takılan türler için senden ve sayın yeşillimden yardım isteyeceğim zaten uygunluk açısından. Dilerim benimde bir gün benimle yaşamaktan mutlu olan bir sürü hoyam olur ve bol çiçekleriyle beni ve sizleri mutlu eder. Bol çiçekli günler dilerim.
Her zaman yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Ablacım kafana takılan herhangi bir şey olursa hiç çekinmeden yazabilirsin bana. Çekinmeden :) :)
Kokusunu ömrümüz boyunca bir kerede olsa duymak isteyeceğiniz bir çiçek olduğunu düşünüyorum :) :)
(Tişört ve çıkan kapri için özür dilerim. En güzeli de bu olmuş çekim olarak :) )
436335
turkankaragoz
26-08-2013, 23:19
Kokusu hoyalardan daha mı güzel fatih. Uygun fiyata gördüm nette kararsız kaldım. Birde içeride bakabilir miyim.
Kokusu hoyalardan daha mı güzel fatih. Uygun fiyata gördüm nette kararsız kaldım. Birde içeride bakabilir miyim.
Kokusu çok farklı bence edinilmeli bir tür. :) Hepsinin kendine has bir kokusu var :) Bende içerde bakmayı düşünüyorum kışları yazlarıda normal dışarıda :)
turkankaragoz
26-08-2013, 23:38
Teşekkür ederim. Yarın detaylı inceleyip alayım. Uzun süredir merak ettiğim bir tür. İçeride bakabilir miyim anlayamamıştım.
muhammed3450
28-08-2013, 22:47
kardeşim bunlar hepsi seninmi :) hem bu kadar türümü var hepsininde çiçeği aynımı
Kardeşim bunlar hepsi senin mi :) Hem bu kadar türü mü var hepsininde çiçeği aynı mı?
Sayfamdakilerin hepsi bana ait kardeşim. :) Bunların bir çok türü var hepsinin rengi ve kokusu birbirinden farklı oluyor. Yaprak yapıları çiçek yapıları her şeyi ayrı ayrı. :)
Hatta Google Amca'ya danışırsan hoya mum çiçeği olarak görsellerde renk renk göreceksin :)
Bunlarda benim emektar güllerim :)
436771
436772
436773
bay tömürcek
28-08-2013, 23:58
Maşallah fatihcim bu güllerine bayılıyorum senin ;) Bir Ispartalı olarak bu yönünü yansıtıyorsun sayfana :p Şu en üstteki gülü çilekli dondurmaya bi tek ben mi benzettim acaba :p Hem de meyve parçacıklı dondurmaya benziyor yahu valla bak ;)
.... Şu en üstteki gülü çilekli dondurmaya bi tek ben mi benzettim acaba :p Hem de meyve parçacıklı dondurmaya benziyor yahu valla bak ;)
Teşekkürler kardeşim. :D Bir bakiyim benziyor mu :p
Tömürcek'den hediye :)
Kocaman selamlarını yoluyor sana burdan. Tebrik etmek içinde çiçekler açıyor Tömürcek'im senin için baksana iyice bekler oldu çiçeklerin bile yollarını :D ;)
436778
436779
bay tömürcek
29-08-2013, 00:15
Teşekkürler kardeşim. :D Bir bakiyim benziyor mu :p
Tömürcek'den hediye :)
Kocaman selamlarını yoluyor sana burdan. Tebrik etmek içinde çiçekler açıyor Tömürcek'im senin için baksana iyice bekler oldu çiçeklerin bile yollarını :D ;)
436778
436779
Maşallah Fatihcim nekadar güzel olmuş çok güzel bakmışsın ellerine sağlık. Gelcem gari gelcem 1 hafta kaldı az daha sabretsinler :p Zaten çok merak ediyorum çiçeklerini höle bi topluca hepsini gören deyom ;)
Maşallah Fatihcim nekadar güzel olmuş çok güzel bakmışsın ellerine sağlık. Gelcem gari gelcem 1 hafta kaldı az daha sabretsinler :p Zaten çok merak ediyorum çiçeklerini höle bi topluca hepsini gören deyom ;)
O gada galdı mı gari? -Araya efekt gire gosun bakam Abooooooo-
Sey ben biyo ortalığa çeki düzen vemeye başlasam eyi olcak galiba :D Dağınık bile değillede işte sen bilip durusun insanlık hali dağılıveriyor ortalık :D
Bekleyoruz gari ne zaman gelip durusun deyi yollada galıvedi gözlemiz :p
Buda diğer bir gülüm :)
436783
bay tömürcek
29-08-2013, 00:26
O gada galdı mı gari? -Araya efekt gire gosun bakam Abooooooo-
Sey ben biyo ortalığa çeki düzen vemeye başlasam eyi olcak galiba :D Dağınık bile değillede işte sen bilip durusun insanlık hali dağılıveriyor ortalık :D
Bekleyoruz gari ne zaman gelip durusun deyi yollada galıvedi gözlemiz :p
Buda diğer bir gülüm :)
436783
Ben gelince bana böle konuşmazsan çok kötü bozuşcez haberin olsun ;) Ortalığı falan toplama beraber hallederiz sorun değil :p Bu güller sihirbaz gül değil mi? Bu da çok güzel maşallah kokuları var mı acaba merak ettim :)
Ben gelince bana böle konuşmazsan çok kötü bozuşcez haberin olsun ;) Ortalığı falan toplama beraber hallederiz sorun değil :p Bu güller sihirbaz gül değil mi? Bu da çok güzel maşallah kokuları var mı acaba merak ettim :)
Ben bu mesajı kaçırmışım. :) Ama sorunun cevabını biliyorsun artık. :) Evet güller mis gibi kokuyorlar. :)
Bu sana tanıdık geldi mi? :p
441405
bay tömürcek
13-09-2013, 23:17
Ben bu mesajı kaçırmışım. :) Ama sorunun cevabını biliyorsun artık. :) Evet güller mis gibi kokuyorlar. :)
Bu sana tanıdık geldi mi? :p
441405
Güllerini koklama fırsatı bulduğum için çok şanslıyım Fatihcim ;) Tanımam mı ben onu kokusu burnuma kadar geldi pis pis bozuk peynir kokuyor :D Bu kadar güzelliğe bu koku taban tabana zıt gari :D
Çok şanslısın kardeşim umarım sırada hayalini kurduğun o mum çiçeklerini koklama fırsatın olacak. Bugün kontrol ettim de biraz kıpırtı var. ;)
bay tömürcek
14-09-2013, 21:33
Çok şanslısın kardeşim umarım sırada hayalini kurduğun o mum çiçeklerini koklama fırsatın olacak. Bugün kontrol ettim de biraz kıpırtı var. ;)
Onu okadar istiyorum ki zaten ;) İnşallah mum çiçeğini koklayabilirim :p Benimkinde de sanki tomurcuk başı büyümüş verdiğin yarasa gübresiyle de bi güzel gübreledim inşallah açar :) Aslında açıcağını pek sanmıyorum çünkü geceler burda bayağı soğumaya başlamış :) Seneye artık :)
güllerin rengi bir muhteşem.. maşallah diyorum, başkada birşey demiyorum ;)
Tekrardan çiçeklerimizle geliyoruz :)
Sent from my Lumia920 using Tapatalk
Bu guzel hoyayı gecen pazar günü sokakta buldum bir kaç gün suya koydum ve kendimize geldik. :) Birkaç tane çelik aldım dağıtmak için ama vakit bulup yazamadım paylaşım başlığına yarın çeliklerin durumlarına bakıp yazacağım :)
Sent from my Lumia920 using Tapatalk
Sn. Fatih emekleriniz size çok güzel geri dönmüş, plumeria içerde mi hep dışarıya çıkartmıyormusunuz?
loveforlife
04-10-2013, 09:47
Benim de çocukluğumun olmazsa olmazlarındandır leblebi tozu. Hele köpük helva ile karıştırınca mükemmel olur. Bazen rast gelir, pazarda köpük helva bulurum. O zaman hemen güzel bir leblebi alıp, rondoda çekiyorum. Oluyor sana leblebi tozu... ;) Boğula boğula ye:o
Sn. Fatih emekleriniz size çok güzel geri dönmüş, plumeria içerde mi hep dışarıya çıkartmıyormusunuz?
Yeni edindim o nedenle bu yıl içeriye alacağım :)
Stapelialar bu aralar çok güzel gelişiyorlar :)
Güzellikler geliyor :) Hoya davidcummungi :)
Muhteşem dörtlü :) stapelia hirsuta :)
Öncelikle tüm ablalarımın ve abilerimin ellerinden öper bayramlarını kutlarım :) Bayram falan dinlemeyip ara vermeden açmaya devam ediyoruz. Sıcaklar gene harika seviyeye ulaştı ve çiçekler mutlu ben mutlu :) Stapelia hirsuta durmadı ve bu bayramda da formunu çiçekleriyle koruyor :)
Ve sakızların en güzeli :) beni bu havalarda bile yalnız bırakmadı :)
Sarı ve pembe E milliiler :)
helin-123
20-10-2013, 23:47
mililer harika sakız sardunyaya diyecek yok ellerinize sağlık milli bulamıyorum ben nereden temin edebilirim fikir verebilir misiniz?
En sonunda bende milli aramaya çıkacağım..Bu ne güzellik...
helin-123
21-10-2013, 09:09
sevgili sonkez ben aramaya çıktım ama bulamıyorum siz bulursanız bana da haber verin lütfen
sevgili sonkez ben aramaya çıktım ama bulamıyorum siz bulursanız bana da haber verin lütfen
Tamam anlaştık...:)
Bunların pembe olanı bir arkadaşım hediye etmişti ama sarıları bu yıl pazardan aldım. Yan dallarını çok uzun sürede geliştiriyorlar bende tepeden kırmaya kıyamıyorum simdi güzelliklerini sergiliyor. Sadece sarı aldığım ama pembe sarı değişik bir ton açanı da var nedenini bilmiyorum :D sanırım sarı diye farklısını aldım. Burda pazara bahardan kışa kadar çiçek getirirler satmaya hala bulamazsanız baharda sizler için poşette olan kişilerden alır gönderirim :)
helin-123
21-10-2013, 22:53
teşekkürler fatih bulamaz isek senin kapıyı çalarız artık,
Sn Fatih; maşallah, çiçekleriniz hem çeşitlilik hem güzellik müthiş. Harikasınız elerinize sağlık,
emeklerinize sağlık.
Sn Fatih; maşallah, çiçekleriniz hem çeşitlilik hem güzellik müthiş. Harikasınız elerinize sağlık,
emeklerinize sağlık.
Sevgili Ahsen yorumunuz için çok teşekkür ederim :) Bu türleri toplamak için yılların emeğini harcadım ve şimdi emeklerin sefasını sürüyorum desem yeridir :)
turkankaragoz
22-10-2013, 22:10
Ellerine sağlık Fatih. Yeni güzellere yer kaldı mı?
Daha nice çeşitlere ve sefalar sürmeye inşallah Fatih. Darısı da bana:D
Bulamazsak kapını çalarız artık..Teşekkürler...
Bunların pembe olanı bir arkadaşım hediye etmişti ama sarıları bu yıl pazardan aldım. Yan dallarını çok uzun sürede geliştiriyorlar bende tepeden kırmaya kıyamıyorum simdi güzelliklerini sergiliyor. Sadece sarı aldığım ama pembe sarı değişik bir ton açanı da var nedenini bilmiyorum :D sanırım sarı diye farklısını aldım. Burda pazara bahardan kışa kadar çiçek getirirler satmaya hala bulamazsanız baharda sizler için poşette olan kişilerden alır gönderirim :)
Ben de isterim sevgili Fatih:)
Ellerine sağlık Fatih. Yeni güzellere yer kaldı mı?
Kapımız her zaman yeniliklere açık :D Türkan Abla çiçek odamı düzenliyorum masalar tamamlandı şimdi sıra çiçekleri yerleştirmede. Onları da yerleştirdim mi görsellerini ekleyeceğim. :)
turkankaragoz
24-10-2013, 21:32
Ellerine sağlık Fatih. Ahh ahhhh bu hoyalar insana neler yaptırıyor. Sana kolay gelsin. Merak içinde bekliyorum görselleri.
Ellerine sağlık Fatih. Ahh ahhhh bu hoyalar insana neler yaptırıyor. Sana kolay gelsin. Merak içinde bekliyorum görselleri.
Bu hafta sonu bitirmiş olurum sanırım ablacım :) En kısa zamanda halledeceğim eklenecek fotoğraflarda çoğaldı aslında :)
YeniGine
25-10-2013, 00:31
Sevgili Fatih bir komşum tatilde çiçekleri bana emanet. E milliisi var; saksısı küçük, sabah güneşi alan balkonda, kökten yaprağa uzun incecik bir dal. Senin millilerin de maşallah çok güzeller, yardımcı olabileceğini düşündüm. Yardım eder isen sevineceğim. Şimdiden teşekkürler...
Sevgili Fatih bir komşum tatilde çiçekleri bana emanet. E milliisi var; saksısı küçük, sabah güneşi alan balkonda, kökten yaprağa uzun incecik bir dal. Senin millilerin de maşallah çok güzeller, yardımcı olabileceğini düşündüm. Yardım eder isen sevineceğim. Şimdiden teşekkürler...
Öncelikle küçük saksıdan kurtarın derim -eğer komşunuz anlayışlı biriyse ki size güvenip çiçekleri emanet ettiğine göre de öyledir- çünkü benimkileri birkaç boy büyük saksıya alınca daha güzel gelişmeye ve çiçeklenmeye başladılar. Sulamaktan çekinmeyin. Ben bol bol suluyorum ama bu demek oluyor ki çamur bir toprakta büyütüyorum. Susadıklarında bol suluyorum. Benimkilerde sabah güneşini alan bir camda-ortalama 3-4 saat direk güneş alıyorlar.- gayet keyifleri yerinde. Bende Tömürcek'in sayesinde daha iyi yetiştirmeyi öğrendim :)
YeniGine
26-10-2013, 00:37
Fatih çok teşekkür ediyorum :) güvensin ya da güvenmesin ben o minicik saksının içinde o çiçeği gördükçe üzülüyorum. Bir sorun da dışarı balkonda içerilere, camekânlara almak gerekir mi? Yani balkonda kalsa üşür mü, birşey olur mu?
Sağolasıın.
Çiçek odası, aah kulaklara ne hoş geliyor.Keşke bizimde odalar çok olsa, bizler de yapabilsek.Balkonum var salona bitişik odada, odayı küçültüp,salondan kapı açtırma gibi bir planım var.
Plan gerçekleşirse küçük bir oda kadar (eşimi ikna çabaları olumlu sonuç verdi:D )
Çiçek odası fikriniz çok güzel fatih.
Fatih çok teşekkür ediyorum :) güvensin ya da güvenmesin ben o minicik saksının içinde o çiçeği gördükçe üzülüyorum. Bir sorun da dışarı balkonda içerilere, camekânlara almak gerekir mi? Yani balkonda kalsa üşür mü, birşey olur mu?
Sağolasıın.
Ablacım benimkiler içerdeler. Kışları ise serin bir odada tutuyordum yarak döküyorlardı bu yıl içeriye sıcak bir ortama alacağım ve devamlılığını sağlayacağım çiçeklerin. Abla su aralar sıcaklar iniş çıkış değişiyorlar. O nedenle bence riske atma ve içeriye al derim. :)
Bu hafta sonumu evde oturmaktan canım sıkıldı ve odamı toplayayım ve yavaş yavaş yerleşeyim dedim. İyi ki de demişim :D Havalar biraz serinlemeye başladı. Odamdaki çiçek masam U biçiminde oldu. Sabah-öğle ve akşam güneşini üç cephede görüyor. Sağ cephe sabah güneşi orta cephe öğle ve sol cephede oğleden sonra güneş batana kadar güneşi alıyor. Çiçeklerim umarım burda mutlu olup açmaya devam ederler :)
452244
452245
452246
Begonyalar :)
Ortada çınar, sağda çilli, solda ise söğüt begonya :)
452259
E. millilerin keyfi yerindeler. Maşallah hepsinde bir çiçek heyecanı :)
Ve en değerli miniklerim :)
452260
452261
452263
452262
452264
Hoya Davidcummingii en keyfi yerinde olan hoya. Bu yılın ikinci çiçekleri :)452266
bay tömürcek
06-11-2013, 08:46
Ben yokken oda düzenlemek haa alacağın olsun sayın Fatih bey :D Oda çok güzel ve derli toplu olmuş ellerine sağlık ;)
sevgili fatih.
kolay gelsin odalar düzenlenmiş maşşallah güzellikler yerini yerleşmiş.
inşallah bende hoyalarımın böyle coşkulu güzelliğini görürüm.
nazarlardan uzak.
tek güneş gören odam oturma odası. çiçek odasımı yapsamki.:D
gerçi köşelerden doğru doldurmaya başladım. :o
eşimin bakışları.:mad:
Ben yokken oda düzenlemek haa alacağın olsun sayın Fatih bey :D Oda çok güzel ve derli toplu olmuş ellerine sağlık ;)
Iııııı şeyyyy :p Saklamam gereken çiçekler vardı da :D Şaka bir yana biliyorsun derli toplu durmadı mı benim gözüme fazlalık geliyorlar. :p
Ama daha hoyalar yerleşti canımcım devamı var daha seninle yerleştireceklerimiz var yani korkma :D
sevgili fatih.
kolay gelsin odalar düzenlenmiş maşşallah güzellikler yerini yerleşmiş.
inşallah bende hoyalarımın böyle coşkulu güzelliğini görürüm.
nazarlardan uzak.
tek güneş gören odam oturma odası. çiçek odasımı yapsamki.:D
gerçi köşelerden doğru doldurmaya başladım. :o
eşimin bakışları.:mad:
Çoooook teşekkürler ablacım :) Kesinlikle böyle güzel olacaklar abla senin çiçeklerinde :)
elerinize sağlık Fatih,güzel olmuş.
Çok teşekkürler Ahsenn Abla :) :)
Emre İlhan
07-11-2013, 09:23
Oda dizaynı konusunda bir numarasın Fatih'im:) Günün hangi zamanı, neresi güneş alacak, hepsi hesaplanıp ona göre dizayn edilmiş :D
Davidcummingii ve E. millilere maşallah diyorum:) Ellerine sağlık, her şey yerli yerince:)
turkankaragoz
07-11-2013, 22:29
Ellerine sağlık Fatih. Bayıldım. Eminim yeni yerlerini çok sevecek bütün bu güzellikler çünkü onları çok seven ve dillerinden anlayan dostları yanında.:p
Ellerine sağlık Fatih. Bayıldım. Eminim yeni yerlerini çok sevecek bütün bu güzellikler çünkü onları çok seven ve dillerinden anlayan dostları yanında.:p
Teşekkürler Türkan ablacım. Beğeneceklerdir diye umuyorum bende beğenmemeleri için hiçbir nedenleri yok senin de dediğin gibi :)
....
Davidcummingii ve E. millilere maşallah diyorum:) Ellerine sağlık, her şey yerli yerince:)
Teşekkürler Emre'cim :) Sen şu sınav sonrası buluşmamız için hazırlan bence :D :p
Emre İlhan
08-11-2013, 08:43
Buluşma tamamdır. Her zaman :)
iyi akşamlar fatihçiğim.
bu gün kısa bir zamanda olsa. sizlerle tanışmaktan çok memnun oldum.
yanılmamışım beyefendi, pırıl pırıl gençlesiniz. allah işlerini bahtınızı açık etsin.
bursa toplantısını özenmiştim mini bir toplantımız da güzeldi umarım sorularımla sizleri bunalt,mamışımdır.
by tömürcekle . fatih. çok teşekkür ederim.
iyi akşamlar fatihçiğim.
bu gün kısa bir zamanda olsa. sizlerle tanışmaktan çok memnun oldum.
yanılmamışım beyefendi, pırıl pırıl gençlesiniz. allah işlerini bahtınızı açık etsin.
bursa toplantısını özenmiştim mini bir toplantımız da güzeldi umarım sorularımla sizleri bunalt,mamışımdır.
by tömürcekle . fatih. çok teşekkür ederim.
Ablacım bizde çok mutlu olduk iyi ki de boyle bir organizasyon duşunduk :) Tomurcekle birlikte çok keyifli vakit geçirdik biz sizlerleyken. Sorular sıkmadı hiç öğrenmek istediğin ne olursa sorabilirsin ablacım hiç çekinmeden. :) Her Zaman seve seve cevaplarız :)
Tekrardan bekleriz bizde ablacım :)
Fatih Bey merhaba;
Bu arzınıza karşı talebim var. ;) Burası çok küçük bir yer ve farklı çiçek çeşitleri yok. Pembe ve beyaz e-miliim var. Ben de sarısına bakınıyordum zaten. Çok çok rica etsem :rolleyes: :rolleyes: ;) bana sarısından bir çelik veya dediğiniz gibi satın alıp gönderir misiniz acaba?
Fatih Bey merhaba;
Bu arzınıza karşı talebim var. ;) Burası çok küçük bir yer ve farklı çiçek çeşitleri yok. Pembe ve beyaz e-miliim var. Ben de sarısına bakınıyordum zaten. Çok çok rica etsem :rolleyes: :rolleyes: ;) bana sarısından bir çelik veya dediğiniz gibi satın alıp gönderir misiniz acaba?
Emine abla eğer gelirse pazara haberdar ederim sizleri de. Ama üzerinde çiçekleri olandan alırım. Çiçeksiz olan aldım sürpriz gibi kırmızı çıktı. :)
Bizde böyleyiz şimdi :)
460481
460482
460483
En çok yetiştirmek istediğim bir bitkiydi İnci menekşe. Tömürcek sayesinde ona da ulaştım. İstanbul toplantısında Katmer ablamdan almıştım ama bir türlü tutturamamıştım. Şimdi gayet iyi anlaştık İnci menekşemle. Bakalım Nasıl devam edecek ilişkimiz :) :)
460484
460485
460486
Orkidelerim yeni çiçek saplarıyla gülümsemeye başladılar bile. Darısı diğer tüm çiçeklerime :) :)
460487
460488
460489
Yediveren karadutum. Bu mevsimde dut tutmaya başlar ve tüm kış boyunca ve yazları da dut üstünden eksik olmaz :) :)
460490
460491
Son olarak begonya koşem :)
Burada bir de bu yıl diktiğim plumerialar var. İlk denememde tutturmayı başardım. Bir tek sürgün vermek kaldı onlara. Yeni gelecek baharla daha da kendilerini toparlayacaklar buna eminim. :)
460492
Begonyaları hem çok seven hem büyütemeyen ben, bu begonya köşesine hayran kaldım Fatih.
Orkidem çiçeklerini açmaya başladı :)
465445
Bu da arkadaşımın doğum günü hediyesi orkidem:
465446
Ve kara dutum olgunlaşmaya başladı yavaş yavaş :)
465447
Boncuklarım :) :)
465448
465449
Minyatur kan kırmızı gülüm. Fotoğrafa yansıtamadım ama çok güzel bir kırmızısı var. Buda doğum günü hediyem :)
465450
Atlaslar :) :)
465451
465452
YeniGine
19-01-2014, 00:08
Sevgili Fatih; yine güzellikler, maşallah... Begonyalar, boncuklar, atlaslar, minyatür gül maşallah maşallah; hepsi birbirinden güzel.
Minyatür güle imrendim bende mi saksılara alsam acaba, zira bulundukları yerde ne var oluyorlar, ne de yok oluyorlar. 5-6 senelik aynı toprakta duruyorlar, kuyu suyu ile sulanıyorlar. Bir şekilde onlar için birşey yapmam gerek. Ama ne?
Beyaz orkidem açmaya doyamadı. diğer bütün orkidelerimde sırada açmak için bekliyorlar. Bütün tomurcuklular açınca şölen havası esecek =)
471822
Yediveren dut en son bu görüntüyü fotoğraflamışım dün olgunlaşmış olanlarını topladık =)
471823
Hediye gelen yılbaşı çiçeğim. Arkadaşım getirdi memleketinden koca saksıyı kucaklayıp getirmiş. Bende daha öncesinde pazardan almıştım ama bunun yeri çok ayrı benim için =)
471824
471825
Chrita da çiçekleriyle mutlu mesut =)
471826
471827
Ve her zaman ki gibi teftişteyiz biz =) çift olarak her gün tomurcuk kontrolü yapıyorlar açmaya en yakın hangisiyse tepesine konmakta ustalar =) Daha sonra da kafeslerine geri dönüyorlar. Şapşal demeyi öğrendik =) arada babişko diyorlar. Kısa ama güzel bir şekilde konuşmaya çabalıyorlar. :)
471828
YeniGine
23-02-2014, 23:48
:) Çok tatlılar sevgili Fatih, yanılmıyorsam ikisi de er kişi gibi görünüyorlar... Ve çift olur iseler konuşmazlar diye biliyordum ben. Maşallah onlara...
gokcegokce
24-02-2014, 02:10
Maşallah Fatihcim hem çiçeklerine hem de mubişlerine... Ama orkidelere ayrı bayıldım. Benimkiler hala uykuda, ne tomurcuk ne yaprak ne de bir çiçek sapı bir şey yok :( Yaptığın özel bir şey var mı onlar için ben de uygulayayım. Sevgiler...
:) Çok tatlılar sevgili Fatih, yanılmıyorsam ikisi de er kişi gibi görünüyorlar... Ve çift olur iseler konuşmazlar diye biliyordum ben. Maşallah onlara...
Aslında daha yavru oldukları için hem ele alıştırmada problem çekmedim hem de bu iki kelimeyi öğretmekte. Beyaz olan dişi, sarı olan erkek. Sarı daha uysal ama beyaz da daha oyuncu. Diğer çiftle birlikte saldığımda yaptıkları şımarıklıkları görmelisiniz =))
Maşallah Fatihcim hem çiçeklerine hem de mubişlerine... Ama orkidelere ayrı bayıldım. Benimkiler hala uykuda, ne tomurcuk ne yaprak ne de bir çiçek sapı bir şey yok :( Yaptığın özel bir şey var mı onlar için ben de uygulayayım. Sevgiler...
Abla orkideler de mum içekleri gibi sabır istiyorlar. eğer bir kere çiçek sapı çıkartmaya başladılar mı muhakkak çiçek sapını her sene çıkartıyor ben bunu gözlemledim. Şimdilik minyatürlerde hareketlenme yok ama diğer bütün büyük phlaller tomurcuklar içinde. Yeni sap çıkarttı çoğu birkaçı eski saptan yeni tomurcuklar çıkarttı.
abla ben hoyalarda kullandığım besinden veriyorum orkidelerede. Tek bir markaya bağlı kalmadan her bittiğinde farklı markaların ürünlerini alıyorum. Orkide besini kullanıyorum hoyalara bazen normal bazense besinli su ile suluyorum. Güneşi hoyalarla aynı seviyede alıyor. Çiçeklerimin bulunduğu odanın camı buzlu cam olduğu için ışık istediğim gibi geliyor orkidelere.
Bunlarda benim diğerleri =))
472198
472199
472200
472201
472202
kandil13
27-03-2014, 10:17
Çiçekleriniz çok güzel maşallah benim size bir sorum olacak evimde orkidelerime gözüm gibi bakmaya çalışsam da besinlerini özel alıp versem de yaşamama konusunda inatçılar, sizin özel bir sırrınız var mı acaba orkideler için?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.