View Full Version : Fatih / Balkon
Sayfalar :
1
[
2]
3
4
5
6
7
Ha gayret Fatih, çoğalıyorlar maşaallah.
Ha gayret Fatih, çoğalıyorlar maşaallah.
Evet abiciğim gerçektende çoğalıyorlar...
Salı günü beni sevindiren bir haber almıştım.Sanki Matematik sınavımın iyi geçmesini kutlar gibi bir haber.Bir arkadaşım benim için kargoya 22 çeşitte birçok kaktüs ve succulent göndermiş.Bu haber üzerine ayılsam mı bayılsam mı bilemedim:D
Şimdi karışık resimlerle sizlerin gözlerinizi canlandırmak istiyorum.Yeniler ve eskiler birarada.( Gelenlerin isimleri:Mammillaria occidentelis,Stapelia flawirostris
,Aloe variegata,Stapelia variegata (orbeaopsis),Mammillaria elongata,Senecio stapeliaesformis,Huernia boleana,Huernia keniensis,Gymnocalycium andreae,Stapelia lepida,Epidhelantha ungispina,Stapelia nobilis,Huernia pendula,Caralluma hesperidum,Stultitia tapscottii,Oscularia deltaoides,Mammillaria carmanae,Rebutia senilis,Mammillaria compressa,Mammillaria meyranii,Aloe vera,Echinopsis hybrid)
Son birkaç tane kaldı....
Bazılarını resimleyemedim.25-30 kadar kaldı resimleyemediğim zamanla onlarıda resimleyeceğim.Yorum ve önerilerinizi bekliyorum.İyi seyirler...
Sevgili fatih müthiş:) Kaktüs büyütmek istiyorum dediğinden bu yana çok az zaman geçti. Müthiş bir birikim:) Üstelik daha yirmi beş otuz tane var diyorsun kutlarım seni:)
Orkun Kırcı
18-03-2010, 21:55
Heç güzel değiller:dilli:
Sevim Ablacığım;
Gerçektende ne kadar kısa sürede bir aşka dönüştü.Bu aşk sanırım asla bitmeyecek.Bİr aşktan öte ben onlarla aile oldum.Onlar beni seven ben onları seven iki aşık:D
Birde çiçeklenmeleri başlasa off ne harika...:D
Orkun abiciğim bence de hiç güzel değiller:D
günebakan
18-03-2010, 22:30
Hepsi birbirinden güzel Sevgili Fatih İnşallah çiçeklerini görürsün:)
Fatihcim,maşallah bak bak bitmiyor:))
Hepsi birbirinden güzel..
Bol çiçeklerinide görürüz inşallah:)))
Sevgili A-Emel ve GÜnebakan teşekkür ederim...
Sizlerin kaktüslerinizde sizleri sevindirsin.
:p:p Yani aslında ben de öyle düşünmüştüm ama. Bu çocuk bir felaket, tam bir çiçek dostu sevgili Orkun. Elleri yeşil fatihcim sen onların çiçek açmayanını da çiçeklendirirsin;)
OOOO Fatih, Kimden torpillisin, hemde 22 çeşit. Çoğalsınlar çoğalsınlar, kimden gelirse gelsin, sevildikleri yerlere gidiyorlar neticede. Güle güle büyüt..
asumandilek
19-03-2010, 21:09
Kim biri torpil mi dedi.. :)) Torpil de az bunlara. Başka bi iş var bunun altında. :)) Benimkiler de gelsin ben o zaman yazacağımmm.. :) Şaka bir yana hiç kıskanmadım aslında.. :confused: Dal budak, kök hatta çok çok çiçek versinler inşallah hepsi çok güzel Fatih.
Mrmusti ve Asumandilek çok teşekkür ederim.Sizleri de güzel çiçekleriyle güldürsün bu dikenli aşıklar:DBen onların isimlerini koydum her birinin farklı ismi var.Kalbimde onlara ayrı bir bölme yaptırdım:DBu kalp daha bunlar gibi nicelerini alır bir bilseniz:D
Nejla K.
20-03-2010, 00:16
Fatihcim, bayıldım. Seni kutluyorum ama en büyük tebrik, bu kadar çeşidi derleyip toplayıp gönderen arkadaşına... Çiçekleri çabuk olsun inşallah...
Fatihciğim, hepsi birbirinden güzel:)) Yarından tezi yok, eksiklerini tamamlamana yardım edeyim bari:)
Evet bence de:)
Valla Fatihcim ne diyeyim azmin zaferi kısa zamanda kaktüs cenneti yarattın :)
Bana da siteden bir dostumuz 22 kaktüs yollamıştı o gün bayılmadım ya daha bayılmam :))evin içindeki halim tam filmlikti ,keyifle ektim hepsini tüm gün zıp zıp zıpladım :))
Fatihcim, bayıldım. Seni kutluyorum ama en büyük tebrik, bu kadar çeşidi derleyip toplayıp gönderen arkadaşına... Çiçekleri çabuk olsun inşallah...
Teşekkür ederim ablacığım.Hep beraber görelim çiçeklerini.
Fatihciğim, hepsi birbirinden güzel:)) Yarından tezi yok, eksiklerini tamamlamana yardım edeyim bari:)
Ooo yeni misafir mi gelecek;)Teşekkür ederim ablacığım...
Evet bence de:)
Valla Fatihcim ne diyeyim azmin zaferi kısa zamanda kaktüs cenneti yarattın :)
Bana da siteden bir dostumuz 22 kaktüs yollamıştı o gün bayılmadım ya daha bayılmam :))evin içindeki halim tam filmlikti ,keyifle ektim hepsini tüm gün zıp zıp zıpladım :))
Bu kargo olayları beni gerçekten çok heyecanlandırıyor;)
Eve gelecek dahi olsa erkenden gidip alıyorum kendi allerimle.Hele en çok istediklerim oldumu evde tam komedi oluyor.Pencerede kargo bekliyorum:D
Bunlarda ailemin yeni üyeleri.İsimlerini bulacağım:DSadece lithopslarımın isimlerini bulmayı beceremedim.
Bu da aldığımda küçük bir kalonşe olup büyüyüp beni sevindirmeye başladı...
Bunlarda diğerlerinden bir kaç kare.
Carnosalar coşkuda.Diğerleri ne alemde bilmiyorum yarın eve gidince bakacağım onlara...
oki_1655
02-04-2010, 21:09
Maşallah kardeşim hepsi çok güzeller.Stapelia ların dan biri açıyor sanırım.Çiçeğini de burda yayınlarsın umarım.Bir de bişey sormak istiyorum sana..
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=130562&d=1268702646
Verdiğim linkteki senin son fotoğrafınla aynı mı.Aynıysa benim ki acayip boy atmaya başladı ve gövdesi ince kaldı.Şimdi yana yatıyor hatta saksıdan sarkıyor.Neden olabilir?
Gövde baya ince her an kopucak diye korkuyorum...
Orkun Kırcı
02-04-2010, 21:13
maşallah. Parlak renkleri yapraklar herşeyi anlatıyor zaten Fatihciğim...
Yanılmıyorsam bu bir sempervivum. Genelde az ışık almadan dolayı uzuyorlar. Dış mekanda, bahçe veya balkonda bol güneş alan bir yere alırsanız hızla toplu formuna dönecektir.
Evet sevgili Oki kardeşim aynılar.Benim kide daha yeni unlu bitten kurtuldu ve büyümeye başladı.Güneşi direkt görüyordu hala uzaması devam ediyor.Yeni bir kaç tanede sürgün veriyor.
Açacak olanlar;stapelia hirsuta,Gymnocalycium baldianum ve bu sabah açmış olan mammillaria prolifera.Malesef okuldan gelene kadar çiçek çoktan kapanmıştı amam yarın öğleden sonra fotoğraflayacağım güneşle birlikte.:D
Carlos_Cortes
02-04-2010, 23:22
Fatih Bey kaktüsleriniz ve sukulentleriniz göz alıcı güzellikteler. Sizi tebrik ediyorum. Allah nazardan saklasın demeyi de ihmal etmiyorum. Bitkilerinizi çok beğendim. Güle güle büyütün.
Çok teşekkür ederim Sevgili Carlos_Cortes.Sizinkilerde bir o kadar güzeller.Allah hepimizin kaktüslerini nazarlardan saklasın...
Hepsi biribirinden güzel gerçekten kıskanmamak elde degil sevginizi ve emeginizi taktir etmemek elde degil....
Teşekkür ederim sevgili LAL.Sizlerinde böyle güzellikleriniz olsun.
Dershane dönüşünde bir yerde gözüme kaktüsler takıldı.İncelerken gymnocalycium buldum bir tane.üzerinde üç tane tomurcuk var.Size onu sunuyorum.Üzerinde iğnelenmiş çiçekler vardı.Ama dayanamayıp en iyisi çıkartayım dedim ve 6 tane çiçeğini söktüm.Umarım birşey olmaz.
Bunlarda diğer çiçekli ve tomurcuklu dikenli kuzular...
Bu da mammillaria prolifera dan bir kare...
Vildan Sönmez
04-04-2010, 20:20
Fatih Bey, kaktüsleriniz çok güzel, üstelik de bir çok tomurcuk var. Açtıklarında sizinle birlikte sevineceğiz.
Çok teşekkür ederim Vİldan Sönmez.Umarım sizinkilerde çiçekleriyle sizleri mutlu ederler.
Yeni aldığım ve gymnocalycium olduğunu düşündüğüm kaktüsüm tomurcukları 4 e çıkarttı.Resimlerle akşam ekleyeceğim XD
Mammilaria gracilis`in sınav dönüşü yakaladığım çiçekleri.Okuldan geldiğimde hep kapalı buluyordum bu gün hepsini açık buldum:D
Çiçeğini merak ettiğim kalonşelerden biri daha çiçeklendi.Diğerleri tomurcukta açtıkça eklerim...
Tomurcuklu Gymnocalycium`lardan ikisi...
Bana sürpriz yapan yılbaşı çeliğim...Umarım açmayı başarır...
Daha güzel haberlerle döndüm:DTomurcukların uçları renklenmeye başlamış birkaç tane çektim amam çok küçük olduklarından çıkmadı zamanla büyüdüklerinde ekleyeceğim.Şimdilik resimlerle idare edelim:D
Fatih bey,
Sürpriz yapan büyük ihtimal yılbaşı çiçeği değil. Ripsolidopsis Gaertneri, paskalya çiçeği. Tür ve şekil olarak benzemelerine karşın isim olarak farklılar. Eğer çiçekleri yıldız şeklinde açarsa da bu durum kesinleşir.
yeşillim
11-04-2010, 10:23
Maşallah canlılar. Bir saksının içinde birden fazla kök mü var? Bir de yaprak
çeliği var mı özellikle solda duran saksıda?
Çiçeklerini görme ümidiyle.
missmenas
11-04-2010, 13:49
sayın fatih
hepside çok güzeller, resimlere bakarken yüzümdeki ifadeyi görmenizi isterdim.
gerçekten çok sağlıklı gözüküyorlar, bol çiçekli mutlu günler dilerim.
bizede kısmet olur inşallah çiçeklerini görmek.sağlıcakla büyütün.
yakında bende sergilerim güzellerimi,bende o mutluluğumu burdan sizlernen paylaşmak isterim. teşekkürler güzel resimler çekmişsiniz.
Maşallah canlılar. Bir saksının içinde birden fazla kök mü var? Bir de yaprak
çeliği var mı özellikle solda duran saksıda?
Çiçeklerini görme ümidiyle.
Evet sevgili Yeşilim bir saksıda en az üç kök var.Dolgun gözükmesi için ve yerden tasarruf amaçlı.Büyük saksı kullandıklarımda en az 5 kök var.Yaprak çelik bir tane var orda sağda ki saksıda.Diğerlerinin dalları var ama gözükmemiş.Bazısınında dalları toprak altında.
sayın fatih
hepside çok güzeller, resimlere bakarken yüzümdeki ifadeyi görmenizi isterdim.
gerçekten çok sağlıklı gözüküyorlar, bol çiçekli mutlu günler dilerim.
bizede kısmet olur inşallah çiçeklerini görmek.sağlıcakla büyütün.
yakında bende sergilerim güzellerimi,bende o mutluluğumu burdan sizlernen paylaşmak isterim. teşekkürler güzel resimler çekmişsiniz.
Teşşekkür ederim sizlerinkilerde çiçeklensinler inşallah.Bakalım pembe diye bildiğim de de tomurcuk var umarım bildiğim gibi açar:D
Umarım açar...
Buda benim biricik katmerli kalonşem...
Tam 11 gün sonraki bütün kaktüslerim.Resimlemek zor olsada gene bazıları kaldı resimlenmeyen.Hepsinin resimleriniekliyorum.Yorum ve önerilerinizi bekliyorum.
Lithops juli ssp. fulleri
138154
Lithops karasmontana
138155
Gymnocalycium baldianum
138157
Gymnocalycium(Çiçek açınca hangi tür olduğu belli olacak.)
138156
Mammilaria occidentelis
138160
Stapelia flawirostris
138161
Stapelia veriegata(orbeaopsis)
138162
Mammilaria elongata var.
138163
Senecio stapeliasformis
138170
Huernia keniensis
138179
Stapelia lepida
138172
Stapelia Nobilis
138181
Cralluma hesperidum
138182
Stultitia tapscott
138183
Oscularia deltaoides
138185
Mammilaria meyranii.
138186
Mammilaria compressa
138187
Echinopsis hybrid
138188
Echinopsis
138189
Echinopsis
138190
Mammilaria prolifera
138192
138193
138194
Çimlenen tohumlar
138195
Gymnocalycium vatteri
138196
Notocactus l.
138197
Notocactus scopa
138198
Mammilaria gracilis
138205
;???;
138206
Sempervivum
138207
Mammilata
138208
Ferocactus
138214
;???;
138215
Pitahaya
138216
Cralluma lutea
138217
Stapelia hirsuta
138218
Stapelia grandflora
138219
İsimlerini bilmediğim diğer türlerim;
Stapelia desmetiana
138225
Cralluma
138226
oki_1655
22-04-2010, 23:04
Kardeşim yine döktürmüşsün bütün fotoğrafları.Hepsi çok güzel maşallah.Ama ben en sonunda seni tutucam kolundan getiricem Kütahya ya.Birde sen bak bakalım ben neyi eksik yapıyorum da benim kaktüslerde böyle tomurcuk yok..
Dİğer isimleri hakkında bilgim olmayan kaktüslerim;(1.resim hariç.Stapelia gigantea tohumlarından çimlendirmiştim bunları)
Gymnocalycium ve diğerleri;
138230
138231
138232
138233
138234
Ve son olarak Sedum ve ismini bildiğim ama yazılışını unuttuğum succulentim ve mum çiçeklerim...
138235
138236
oki_1655
22-04-2010, 23:15
Bu arada isimlerini bilmediğin türlerden ilk fotoğraftakinin ismi Crassula Lycopodioides.
3.fotoğraftaki ise Austrocylindropuntia subulata ve son fotoğraftakinin ismi tam olarak ne bilmiyorum ama ilk ismi opuntia .... olması gerekiyor diye hatırlıyorum
Kardeşim yine döktürmüşsün bütün fotoğrafları.Hepsi çok güzel maşallah.Ama ben en sonunda seni tutucam kolundan getiricem Kütahya ya.Birde sen bak bakalım ben neyi eksik yapıyorum da benim kaktüslerde böyle tomurcuk yok..
Abi kışın soğuğu yediler bunlar coşmaya başladılar.Soğuklatmak gerekiyor kaktüsleri.Burda kullanılmayan odada bakıyorum ben bütün çiçeklerime ısıtılmıyor ama güneş görüyorlardı kışın.Sadece birkez çok güneşli bir havada sulamıştım kışın.Birde martın sonunda başladım sulamaya.Bakalım diğerleride diğerleri gibi yapacaklar mı sürpriz?
oki_1655
22-04-2010, 23:21
Abi kışın soğuğu yediler bunlar coşmaya başladılar.Soğuklatmak gerekiyor kaktüsleri.Burda kullanılmayan odada bakıyorum ben bütün çiçeklerime ısıtılmıyor ama güneş görüyorlardı kışın.Sadece birkez çok güneşli bir havada sulamıştım kışın.Birde martın sonunda başladım sulamaya.Bakalım diğerleride diğerleri gibi yapacaklar mı sürpriz?
Bende kışın çok güneşli bir günde sulamıştım sadece yeni başlıyorum sulamaya burda da ama sürekli durdukları yer 20 dereceydi kışın sanırım o yüzden böyle.Malesef merkezi sistemden dolayı kışın her ye ısınıyor ama artık bu kış balkonu kapattırıcam orada bırakıcam bende..
Abi isimler için teşekkür ederim.Soğuklatmanın faydasını göreceksin.Bazı tomurcuklularıda marketlerden çiçekçilerden buldum.Hatta birini şans eseri farkettim.İki tane tomurcuklu vardı onları aldım arkalarda ödrt tomurcuklu daha buldum.Dikkatli bakınca bazılarında da vardı ama bende olanlardı.Çoktan alınmıştır bile.
Fatih maşallah teprikler ablacığım hepsi de çok güzeller...
130.mesajda 3.resimde dilim dilim olan kaktüsden benimde var ismi nedir?
Fatihcim harikasın. Kaktüslerinde öyle. Senin elinde canlanmayacak, çoğalmayacak çiçek düşünemiyorum;)
Çok teşekkürler ablalarım.
Mirbe ablam onun ismini bilmiyorum.Ama bulunca hemen yazarım.
Ben gene dayanamadım ve bir çiçekli daha aldım.Hep suç çiçekçimde..TOplamış bütün tomurcuklu çiçekli kaktüsleri dayanamıyor insan çiçekli görünce alıveryor:D
Bana Echinopsis gibi gelmişti ilk önceler de ama dikkatle inceleyince hiçde ona benzemediğini farkettim.Sizden yardım bekliyorum isim konusunda.
Fatihciğim yeni kaktüsün hayırlı olsun. Çok güzel görünüyor. Aynısından bende de var ama halen çiçeksiz. Kaktüslerinin bulunduğu ortamın güneş ve aydınlık alma kapasitesi nasıl, anlatır mısın???
GÜneşi öğleden sonra 12,55 gibi almaya başlıyor ve saat 17,30 a kadar da güneş alan bir yerdeler.Ama kaktüslerin masası yarım yarım alıyor.Masanın bir tarafı 12,55-14,30 diğer tarafı ise 14,30-16,30 a kadar güneş alıyor.Diğer kalan süredede dolabın bulunduğu raflardaki çiçeklerim güneş görüyorlar.Bazılarıda 12,30-17,30 arasında güneş alıyor.Bulundukları ortam tüm kş oyu soğuktu.Havaların ısınmasıyla hepsi tomurcuklanmaya başladı.Bazılarıda sürgünlenmeye.Yarın tekrar uğrayacağım çiçekçime.Eğer pazardan bişey alamassam çiçekçimden kaktüs alacağım diğer tomurcuklulardan.
asumandilek
25-04-2010, 01:46
Fatih kardeşim yeni cicilerini de güle güle büyüt inşallah. :)) Tomurcuklar açınca şöleni izlemeye geleceğiz mutlaka.
Ve son günlerden birkaç resim.Bu akşam üzeri çektim hepsini.Diğerlerinide diğer evden getirip saksıılarını değiştireceğim.Ve gelecek olanların da yerleri hazır.
Tekrar carnosalarla devam ediyorum resimlere.10-11 günlük aradan sonra tekrar carnosalar.Gelişimleri gerçekten çok hızlı.Sanıyorum silverpinkim de kök çürüğü yaşıyorum.Bu gün gittiğimde güzelce bir saksı ve toprak değiştirmeyi düşünüyorum.Ne kadar doğru bilemiyorum.
Carnosan muhteşem Fatih'cim, güzel yüreğine sağlık.
282'den takviye yaparım, benimki coştu. Her yerden yeni dallar veriyor.
Çarşamba günü Kerri'ni kargoya vermeyi planlıyorum. 1 hafta dinlenmiş oldu. Yeni bir yolculuğa çıkacak gücü toplamıştır :)
Maki ablacığım şimdiden çok teşekkür ederim Kerrii ve diğer çelikler için.Aslında hiç gözüm arkada değil.Ne koşullarda olduğunu bildiğim için.Çok sevildiği bir yerde olduğu için hiç merak etmedim doğrusu.Hele halinden memnun değilim derse at aşağıya onu;)
Herşey için çok teşekkür ederim ablacığım.
Hoya Lacunosa;
Geçen yaz iki yapraklı bir çelik olarak gelmişti bana.Aradan bir yıl geçti ve şimdi bu halde.Toprağı kuru olsaydı saksı değişimi yapacaktım ancak sulanınca yapılacak tek şey kurumasını bekleyip sizlerin gözlerine sunmak.Lütfen maşallah diyelim kendi nazarım deyecek diye ben bile korkuyorum.
Gymnocalycium baldianum:
Yeni aldığım kaktüsümün de baldianum olduğunu öğrendim.
Tomurcuk hali ilede çok güzel sevgili fatih.
Maşallah sevgili fati, darısı benim başıma.
Bu da tek paskalya çiçeğim.Biricik çiçek açtı daha köklenmeden.Umuyorum diğer renklerden de bulurum.
PlentyPlant
12-05-2010, 22:13
Çok teşekkürler ablalarım.
Mirbe ablam onun ismini bilmiyorum.Ama bulunca hemen yazarım.
Sözünü ettiğiniz kaktüs yanılmıyorsam astrophytom ailesi. Ama alt adını bilmiyorum. Belki araştırmanıza yardımcı olabilir diye düşündüm.
PlentyPlant
12-05-2010, 22:15
Bu arada, çok hoş ve zengin bir kaktüs koleksiyonunuz oluyor Sayın Fatih. Giderek güzelleştiklerini de zevkle izliyorum. Sevginize ve emeklerinize sağlık.
PlentyPlant
12-05-2010, 22:30
140. mesajınızdaki katüsün ismi Astrophytum CAP-AS (Yeşil) olması lazım. Hatırladığım kadarıyla melez bir tür Sayın Fatih.
Teşekkürler sevgili PlentyPlant.
Diğer kaktüslerimde açar açmaz resim ekleyeceğim.Baldianum u en iyi hafta sonu resimlerim.Cralluma lutea da toprak aldıtnda yavru büyütmüş.Yeni yeni çıkmaya başlamış yavrusu.umarım oda son surat önce yavruya sonra da çiçeğe gider.
Orkun Kırcı
12-05-2010, 22:44
Çok güzel Fatihcim tebrikler.
PlentyPlant
12-05-2010, 22:49
Sevgili ellerinizde açacağından hiç kuşku duymuyorum, Sayın Fatih.
Teşekkür ederim sevgili Sevim hanım ve Orkun abiciğim.
oki_1655
13-05-2010, 00:28
Bu da tek paskalya çiçeğim.Biricik çiçek açtı daha köklenmeden.Umuyorum diğer renklerden de bulurum.
Kardeşim 1 ay kadar beklersen sana beyaz ve kırmızısından da gönderebilirim.Ancak Bursa ya gitmemi beklemen lazım.Gittiğimde köklü olarak gönderirim sana.Resimlerini benim sayfamda görebilirsin bendekilerin aynısı göndericeklerimde :)
Sevgili oki vallahi alindım bizlere yokmu.
Beni de listeye almanızı istesem umarım ayıp etmiş olmam. (mümkünse tabii :) )
delete61
13-05-2010, 08:57
Maşallah sayın Fatih Allah Nazarlardan saklasın, gelişimi çok güzel ve dilerim bizim çeliklerimizde en kısa zamanda köklenir, o günleride görmek bizede nasip olur.
Teşekkür ederim sayın Delete61.Umarım sizinkilerde bu kadar büyür.
Orkun Kırcı
13-05-2010, 10:42
Fatihcim benimkinin yaprakları neredeyse yarı yarı küçük boyutta neden ola ki?
Abiciğim aynı boyuttadır yapraklar.Resim küçültmesi yapılınca ister istemez büyüorlar;)Bir sorun yok yani.
oki_1655
13-05-2010, 12:03
Bursa ya bir gideyim saksısıyla alıcam zaten ve bu sayfalarda yazan herkeze sorucam yettiği kadar göndericem ama beyaz euphorbia milii gibi liste yapmayalım buna.Sizleri unutmam ben:))
Çok güzeller Fatih'cim.
Umarım australis'de köklenenler arasına katılarak mutlu eder bizi.
Hatice Tarhan
14-05-2010, 07:54
Sayın oki beyaz mili nin yanında küçük bir kök fazla yer kaplamaz heralde.
SOnunda akşam üzerine yakın misafirlerimi elimle aldım;) (Çok çok çok teşekkür ediyorum Maki01 ablacığım.Sana çok selam söylediler.)
Hoya Kerrii ile başlayalım resimlere.Gerçektende toprak yoktu ama orkide toprağı vardı;)
Diğer yatılı misafirimde Hoya australis.Umuyorum en yakın zamanda köklenip sürgün verecek.
Orkun Kırcı
14-05-2010, 21:19
Gözünaydın Fatihcim. İnşallah imperyalisinde kısa sürede köklenir. Bu arada kerrii de çok güzel hemi de 5 yapraklı benimki 3 yapraklı:( :D
Abiciğim sanırım içine doğdu yakında imperyalis`im olucak herhalde:DAustralis bu çelik;)
Yaprak sorun değil senin sürgünler geçer benim yaprakları.Ama akalım:Dyarıştıralım böyle:Dbirbirnin resimlerini gösterelim nispet yaparcasına:D
Bu da Gymnocalysium baldianum`un akşam üzeri çekimi.Güneş gitmeden yakaladım.Ama en güzel görüntüyü yarın öğleyin alacağıma inanıyorum.
Orkun Kırcı
14-05-2010, 21:27
Allah söyletti herhalde kardeşciğim:)
Gözümüz aydın Fatih'cim, sağsalim ulaşabildi çiçeklerin. Güle güle, mutlu sağlıklı günlerde büyüt.
Hoya autralis geldiğinde de bu durumda idi. Kötüye gitmedi ama düzelme de olmadı . Senin onu da köklendireceğinden eminim :) Sağlam olanını ikiye bölmüştüm. Biri sana , biri bana:) Bende kalan parçada tepe filizi var. İkinci yolculukta başına bir şey gelebilir diye onu gönderemedim.
Çiçekler açalı neredeyse bir haftaya yaklaştı.İlk çiçekler kıpkırmızyken şimdi solmaya yakın çiçekler şeker pembe rengine büründüler.Yiyesim geldi bu gün öperken. ;) Birkaçınıda azarladım diğer arkadaşlarımın yaptıklarına karşılık;)Belki bunlarda çiçeklenir.
Tam 6 adet farklı fotoğraflar çektim;)Eee bir delinin kaktüsü açmış tutmu sayfayı çiçek resmine boğmuş;)
Gymnocalycium baldianum.
Buda Mammillaria prolifera`mın son çiçeği.Artık tohumlarını bekliyorum.
PlentyPlant
16-05-2010, 21:20
Sizi ne kadar mutlu ettiği, ardı ardına çektiğiniz fotoğraflardan belli oluyor Sayın Fatih. İlk kaktüsümün çiçek açtığı günü hatırlattınız bana. :) Bu arada, renk değiştirmesi çok ilginç geldi bana, daha önce bu kadar bariz değişiklik görmemiştim.
Kaktüslerinizle birlikte nice mutluluklar diliyorum.
Çok teşekkürler sevgili PlentyPlant.Gerçekten açmasını istediğim kaktüslerimden birisiydi.Taner Beyden aldığım baldianum da çiçek tomurcuğu vermişti ama güneşi fazla görmediğinden kurutmuştu.Dİlerim diğer Gymnocalycium ve kaktüslerimde açarlarda görsel bir şölen olur.
Çok istediğim birde tohum tutsalar.Marketlerde görüyorum ama almıyorum tohum.Bazıları hiç çimlenmiyorbile.
Sayın Fatih sevinciniz çok güzel okuyunca, fotoğraflara bakınca insan mutlu oluyor:) Bu arada çiçekler gerçekten şeker gibi..Daha bir çok şekeriniz olur umarım:)
Vildan Sönmez
16-05-2010, 21:39
Bu yaptıklarınızı bir yerlerden tanıyorum sanki.. Demek ki hepimiz aynıyız.
Bu güzel çiçek 6 değil 16 fotoğrafa poz verse yeridir...
Yiyesim geldi bu gün öperken. ;)
.........
Tam 6 adet farklı fotoğraflar çektim
Sevgili Philis teşekkür ederim.Sizinkilerde gülsünler size.
Vildan hanım çok teşekkür ederim.Gerçekten bu çiçekler yüzünden girmediğim hal,durum,yol vs. hiçbir yer kalmadı:D17`m de böyleyim 67 de ne olacağım Allah bilir.Gene Bitki peşinde koşacağım belli ;) Ama hangisi belli değil.Birde bakmışız kocaman bir seram olmuş;)
Vildan Sönmez
16-05-2010, 22:26
Sevgili Fatih, itiraf ediyorum, 17 yaşında olduğunu bilmiyordum. Dilerim 67 değil, 77'in de de çiçek peşinde ol, hatta seran bile olsun, neden olmasın ?
Güzel bir yaşamın olsun dilerim.
Fatihcim 17 yaşındasın Çok şaşırdım ve hayran kaldım .Bu yaşta böyle ilgili bilgili olman ne güzel :)
Sevgili Fatih, itiraf ediyorum, 17 yaşında olduğunu bilmiyordum. Dilerim 67 değil, 77'in de de çiçek peşinde ol, hatta seran bile olsun, neden olmasın ?
Güzel bir yaşamın olsun dilerim.
Fatihcim 17 yaşındasın Çok şaşırdım ve hayran kaldım .Bu yaşta böyle ilgili bilgili olman ne güzel :)
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için ablalarım...
Vildan Sönmez
16-05-2010, 23:06
O halde ablan olarak bu güzel çiçeğin bir makrosunu çekmeni tavsiye ediyorum, çok güzel oluyor. Biliyorsun, tekrar çiçeklenmesi için bir yıl bekliyeceğiz.
Bak:
Çok güzel makro çekimler yapmıştım.Telefonum bozulunca malesef onlarda gitti.Ama en yakın sürede yeni makrolar ekleyeceğim.
Sanırım bu Veldeziana(yazım hatası yapmış olabilirim).Çok güzel çiçeklenmiş maşallah.En kısa sürede gerçekleştireceğim.
Vildan Sönmez
16-05-2010, 23:12
Sağlık olsun, sen daha çok çiçekler görür, çoook makrolar çekersin.;);)
Evet Veldeziana Taner Bey'den almıştım.
Çok güzel makro çekimler yapmıştım.Telefonum bozulunca malesef onlarda gitti.Ama en yakın sürede yeni makrolar ekleyeceğim.
Sanırım bu Veldeziana(yazım hatası yapmış olabilirim).Çok güzel çiçeklenmiş maşallah.En kısa sürede gerçekleştireceğim.
Kaktüs fotoğraflarının en güzel karesini alabilmek için çiçekli bir kaktüsün sağından, solundan, önünden, arkasından, üstünden olmak üzere en az 50 kare fotoğrafını çekiyorum. Bunlardan burada yayınladığım ve kendime sakladığım fotoğrafları, çekilen o karelerin en güzeli olarak yerlerine yerleşiyor. Bir güzel fotoğraf o kadar çok zaman alıyor yani. Önemli olan hem çiçeğinin, hemde bitkinin detaylarını görebilmek olmalı bence. Bu detaylar türünü bilmediğimiz bitkinin ne olduğunu bulabilmek için çok önemlidir. Gerek diken yapısı ve sayısı, gerek çiçek yapısı, gerekse yaprak yapısı ve bitkinin tüm yapısı, renklerine kadar ayrı ayrı değerlendirilerek o bitkinin ne olduğu aranıyor. Yani ismini bulmak o kadar kolay değil. Birbirlerine benzerlikleri çok fazla olduğu için karıştırmamak mümkün değil. Her detay incelenmeden isimlendirmek doğru olmuyor. Fotoğraflamak onun için çok önemli arkadaşlar.
Bu yaptıklarınızı bir yerlerden tanıyorum sanki.. Demek ki hepimiz aynıyız.
Bu güzel çiçek 6 değil 16 fotoğrafa poz verse yeridir...
Kızarmış yapraklarını çok seviyorum bunun.
Aeonium arboreum:
Tam bu renk alacakken baktım ki sürpriz yapanlar var;)
İnatçı en sonunda köklenmiş herhalde.Köklenmiş diyorum çünkü büyümeye başladı.
Mammillaria compressa
Orkun Kırcı
20-05-2010, 21:45
Kızarmış yapraklarını çok seviyorum bunun.
Aeonium arboreum:
Çok güzelmiş, bendeki daha minicik. Fatihcim diğer sukulentler gibi mi istekleri?
Buda tomurcuklulardan biricik gymnocalycium mihanovich.Bir tane daha var bundan onda da var tomurcuk.Şimdi sürem kısıtlı olduğundan bunları çekebildim.hafta sonu daha ayrıntılı çekimler yapacağım.
Çok güzelmiş, bendeki daha minicik. Fatihcim diğer sukulentler gibi mi istekleri?
Tam bakım yapmıyorum desem yeridir aslında.Suluyorum ve yerine koyuyorum.Güneşe teslim ediyorum onu.oda kızarıyor.Bir nevi bronzlaşıyor;)
Compressa güzel olmuş Fatih. Köklendimi acaba diyordun, köklenmiş işte. Güneşte dursun dahada güzelleşir. Bu yaz çiçeklerini görebilirsin belkide.
Compressa güzel olmuş Fatih. Köklendimi acaba diyordun, köklenmiş işte. Güneşte dursun dahada güzelleşir. Bu yaz çiçeklerini görebilirsin belkide.
Umuyorum yazın çiçeklerini görürüm.Çok teşekkürler.Compressayı kaybedeceğim diye çok korkmuştum ama kurtardı demek kendini.
Güneşe teslim ettim bütün kaktüslerimi.umarım hepsinden de sürprizler görürüm.Burda mayısın ortasında soğuklarla cebelleşiyo4ruz kaktüslerimle.Belki ikinci bir soğuklama çiçeğe teşvikeder tekrar.
Onlar bizlerden daha dayanıklı, korkmana gerek yok. Siz soğukla cebelleşiyorsunuz biz İzmirde yağmurla. İki gündür maşaallah ver Allahım ver.
Bereket yağıyor bereket.
Umuyorum yazın çiçeklerini görürüm.Çok teşekkürler.Compressayı kaybedeceğim diye çok korkmuştum ama kurtardı demek kendini.
Güneşe teslim ettim bütün kaktüslerimi.umarım hepsinden de sürprizler görürüm.Burda mayısın ortasında soğuklarla cebelleşiyo4ruz kaktüslerimle.Belki ikinci bir soğuklama çiçeğe teşvikeder tekrar.
Cengizhan.
22-05-2010, 19:20
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=101815&stc=1&d=1252439435
Bu kaktüsüne bayıldım Fatih :D
Gözümüz aydın Fatih'cim, sağsalim ulaşabildi çiçeklerin. Güle güle, mutlu sağlıklı günlerde büyüt.
Hoya autralis geldiğinde de bu durumda idi. Kötüye gitmedi ama düzelme de olmadı . Senin onu da köklendireceğinden eminim :) Sağlam olanını ikiye bölmüştüm. Biri sana , biri bana:) Bende kalan parçada tepe filizi var. İkinci yolculukta başına bir şey gelebilir diye onu gönderemedim.
Sanırım Hoya Australis bakımından memnun kaldı kalmaya karar verdi.Gidenler kervanından adını silercesine sürgün verdi.Hayırlısı ile büyütecektir umarım.
Çok fazla makro çekim yaptım ancak bir türlü net yakalayamadım.Bir türlü algılayamadı sürgünü.Biraz daha büyüyünce daha netini çekip eklerim.Bu da göznurumuz Hoya australis.
Hoya Kerrii ve hoya lacunosa.Çok güzel gelişimler var ancak Kerrim yani sürgüne hazırlanıyor.Lacunosa ise sürgün kuruttu.Saksı değişimi yapmayı göze aldım ama deneyemiyorum.Ya zarar verirsem diye.Şimdi incelemeye gideceğim.Saksısını seçip yeni yerine yerleştireceğim.
Birtanede yedekleme için sürgün daldırması yapacağım.Umarım tutar.
Faticim,mumlarını güle güle büyüt :)
Hoya kerrii muhteşem..
Fatih' cim, lacunosa' yı bırak aşağıya doğru sarksın, yapısı böyle. Bu sarıcı değil, bağladığın yerden bozulmak istiyor... Bence sorunu yok....
Bozulacağını düşünüyorsan çelik almalısın ve toprak değişimi her zaman iyi sonuç vermiştir.
Faticim,mumlarını güle güle büyüt :)
Hoya kerrii muhteşem..
Teşekkür ederim.umarım hep beraber görürüz çiçeklerinide.
Fatih' cim, lacunosa' yı bırak aşağıya doğru sarksın, yapısı böyle. Bu sarıcı değil, bağladığın yerden bozulmak istiyor... Bence sorunu yok....
Bozulacağını düşünüyorsan çelik almalısın ve toprak değişimi her zaman iyi sonuç vermiştir.
Aslında biraz sardırıp daha sonra serbest bırakacaktım.Ama benim düşündüğüm gibi olmayacakmış.O zaman bu günden itibaren sarkacak kendileri.Çok teşekkürler abiciğim verdiğin bilgiler için.
Bazı tomurcuklu kaküslerim ve çiçekli kalonşem.
... Bence sorunu yok....
Aslında gerçektende hiç bir sorun yokmuş Lacunosa da.Herşey çok güzelmiş aslında.Eski saksısında fazla büyük gözükmüyordu.Şimdi ki saksısında 1 yaşında olduğu belli olmuş fıstığımın.Saksıda köklerden ardı sıra bir kaç gram toprak vardı.Kendini toparlaması saksıya uyum sağlaması Allah`tan uzun sürmedi.Erkenden toparladı da sürgün vermeye başladı.
Bu da köklenir köklenmez yaprak çıkartmaya çalışan yavrucuk:D
Hoya australis.
Evet çok güzel görülüyor. Temmuz sonu, Ağustos başına kadar direnmek isteyebilirsin, ama o vakitten sonra çelik almanı öneririm. Bir tane bozulmuş veya bozulmaya yüz tutmuş Lacunosa'n olacağına beş-on tane yaşamaya çalışan Lacunosa'n olsun, çok daha iyi olur. Kışı, evde geçirmek gerçekten çok zor.
Benim australisin kökü toprak yüzeyine çıkmaya çalışıyor. Ters dikmiş olabilir miyim ya da ters dikilen çiçeğin kökleri ters yöne doğru gelişebilir mi:))
Fatih'cim sana yolladığım çeliğin yönü doğru idi değil mi?
Panikten austaralisin sürgününü hayırlamayı unuttum:) Güle güle büyüt canım, darısı çiçeklerini görmene:)
Abiciğim iki tane çelik aldım birini kendime birinide bana bu güzellikleri yaşatan ablama.Benim çeliklerde canlanma olmasada ablamın çeliklerde köklenme başladı.Ağustos sonu gibi bir çelik daha almayı düşünüyorum aslında.Fazla mal göz çıkarmaz nede olsa;)
Maki ablam çıkan kökün üstünü ört üşümesin:DAslında biraz daha toprak takviyesi ile toprağa gömmek daha sağlıklı.Benimkinin yönü doğru idi ters dikmekten kokma ablam elinde sonunda sürgün yukarı doğru uzar:D
Fatih'cim umarım benim için diktiğin çelik sana kalır. Gelen 2 lacunasa çeliğinden hala umudum var. Biri gitti ama diğeri direniyor. Sen yine de iyi bak benim lacunosama :))
Seninkinin yönü doğru ise endişelenmeme gerek yok, hemen üstünü örtmüştüm zaten. Az önce bir baksam mı acaba kök değilde sürgün müydü diye minik saksısını elime alsam da kıyıp rahatsız edemedim:)
Fatih, Kalonşen çok güzel açmış.
Bazı tomurcuklu kaküslerim ve çiçekli kalonşem.
Bunlarda üzülmesin ama demi:DCarnosalarımı korkuttum.Umarım işe yarar bir açmayın hepinizi dipten budayıp tele asarım kuşlar yer sizi dedim.Bakalım bunu duyanlar sürgüne geçti:DAma çiçek demiştim ben:D
Bu Evliya Çelebi`nin işine döndü.Şefaat yerine seyehat demesi gibi:D
Birkaç tane resim daha.
Önce kalonşe:
Tomurcuk günden güne hızlı bir şekilde büyüyor.Aslında bugün açmasına izin vermedim.Gölgeye aldım.Okuldayken açsaydı çok üzülürdüm.Bu tomurcuk yarın ya da pazar günü açacaktır diye düşünüyorum.
Üzeri tomurcuk dolu yavrumun büyük kollarını tomurcuklarını kaybettim.Çok güzel çiçekler açacaktı ama kısmet değilmiş çürüyenlerden bu yavruları kesip kurtarabildim.bunlarda tutar ya da tutmaz tam bilmiyorum ama kaybedersem çok büyük bir kayıp.
Harika , çok güzel görünüyor sevgili Fatih. Tam kırmızı ve koyu turuncu arası bir renk bayılıyorum bu tona..
Mammilaria prolifera:
Neredeyse her boğumda bir yavru var.En bereketli kaktüs diyebilirim bunun için.Tohumlarının oluşmasıda tamamlansa onlarda çıkacak yola.
Lithopslarım;İsimlerini yazmıştım ama bulunca tekrar yazarım.
Telefonumun bozulduğu dönemde gymnocalycium baldianum açmıştı ve telefonum gelene kadar solmuştu çiçekleri.Ve tekrardan çiçek geliyor minik kızımdan.Herhalde bir makro sözü verir gibi duruyor ne dersiniz?
Sona yaklaşırken tohumdan çimlendirdiğim mammillaria prolifera.
geçen yılın tohumlarını ekmiştim çıkar ya da çıkmaz umuduyla.Sera etkisi yapmadan 2 haftada çimlendiler.
Aramıza yeni katılanlarda var.İsimlerini bilmiyorum.Yardım ederseniz sevinirim..
Artık karne günüde yaklaşıyor.Taner Bey`in sitesinin kapısını çalmak lazım.Ne bisiklet ne de telefon sadece yeşil sadece yeşil.Hele bir ehliyet alsam ben biliyorum yapacağımıda yaşım yetmiyor.Artık bir yıl daha sıkmalıyım dişimi:D
Harika , çok güzel görünüyor sevgili Fatih. Tam kırmızı ve koyu turuncu arası bir renk bayılıyorum bu tona..
Evet daha bu tam açmamış hali.Aslında tam açınca eklemek isterdim ama malesef dayanamadım:D
Çok canlı ve iştahlı duruyorlar Fatih'cim, ellerine sağlık.
Sevgili Fatih iyi ki dayanamadın da bizlerde böyle güzellikleri gördük. Kalanchoelerin sulamasını nasıl yapıyorsun Fatih ? Çiçekli dönem ve çiçeksiz dönem arasında sulama bakım farkın var mı?
Aslında bütün hepsine uyguladığığım gibi herşeyi yapıyorum.Toprak kurudukça suluyorum.Toprak karışımı bahçe toprağı ve torf.Bu hafta gübre ekleyeceğim köyden getirim.İyi geleceğini umuyorum.Sadece bol güneşin altındalardı yanarlar korkusuyla sabah güneşi alan bir yere koydum.
Teşekkür ederim ablacığım.Bunlar 8 aylıklar.Bir yaşını doldurmaya yakın olan var yarın onuda resimlerim diye umuyorum:D
oki_1655
28-05-2010, 23:24
Fatihim yeni sukulentler çok güzel nereden aldın acaba?
günebakan
29-05-2010, 09:09
Sevgili Fatih hepsi de çok güzelmiş En son resimdeki yanılmıyorsam ucundaki küçük çiçeklerle çoğalan cinslerden.Güle güle büyüt:)
Fatih, köyden gübre getireceğini yazmışsın sakın kaktüslere hayvan gübresi verme hepsini öldürürsün.
Aslında bütün hepsine uyguladığığım gibi herşeyi yapıyorum.Toprak kurudukça suluyorum.Toprak karışımı bahçe toprağı ve torf.Bu hafta gübre ekleyeceğim köyden getirim.İyi geleceğini umuyorum.Sadece bol güneşin altındalardı yanarlar korkusuyla sabah güneşi alan bir yere koydum.
Fatihim yeni sukulentler çok güzel nereden aldın acaba?
Abiciğim onları almadım.Arada gelen bazı kargoların içinden sürpriz olarak çıktı.
Sevgili Fatih hepsi de çok güzelmiş En son resimdeki yanılmıyorsam ucundaki küçük çiçeklerle çoğalan cinslerden.Güle güle büyüt:)
Teşekkür ederim sevgili Günebakan.
Fatih, köyden gübre getireceğini yazmışsın sakın kaktüslere hayvan gübresi verme hepsini öldürürsün.
Kaktüslere vermeyeceğim abiciğim.Onlar için özel sıvı gübre alacağım.
En sonunda çiçek resmi geldi.18,30 da yavaş yavaş açmaya başladı daha sonra gece 02,00 gibi de biraz daha açtı ve sabah.aslında geceleyin saat saat kalkıp resimlemiştim.Ama hediyemle çekeyim istedim hem kalitesini görmüş oluruz.Muhteşem bir çiçeği var.Ne süt beyazı ne de kar beyazı kendine hasbir beyaz.Hafif ama insanıda kendine bağlayan kokladıkça koklayası gelen bir de kokusu var.Çok muhteşem.Resimler bu sabaha aittir.
Echinopsis subnudum:
Birtanede boydan resmini ekliyorum.
Fatihciğim tebrikler .Çok şanslısın ,bu güzelliği bizim gibi resimde değil kokusuyla hissedebilmiş ,gözlerinle görmüşsün. Bak bende içime çekiyorum müthiş güzel kokuyor.
günebakan
30-05-2010, 11:38
Harika görünüyor Fatih maşallah:)
Fatih çok güzel. Hem çok güzel bakıyorsun, senin ellerinde çok güzel gelişiyorlar hem de çok büyük bir hızla çeşitlendiriyorsun. Emeklerine sağlık:)
Gerçekten muhteşem galeriye ekle sen bu resimleri Fatih'cim :)
Teşekkür ederim abilerim,ablalarım.En güzel çiçekler sizlerin olsun.Şimdi resim ekleyecektim ama ne göreyim çiçeği kapalı akşam açınca tekrar eklerim:DTomurcuk halini almış.
Ooooohhhhh, kokusuda çok güzelmiş Fatih.
Vildan Sönmez
30-05-2010, 21:23
Çok güzel Fatih. Keşke uzun süreli olsa bu çiçekler. Sapı ve çiçeği yumrunun kaç katı büyüklükte, süper vallahi.
Ooooohhhhh, kokusuda çok güzelmiş Fatih.
Maşallah ne kadarda uzaklara yayılıvermiş buncazımın kokusun.Oh burnunuz bayram etsin:D
Çok güzel Fatih. Keşke uzun süreli olsa bu çiçekler. Sapı ve çiçeği yumrunun kaç katı büyüklükte, süper vallahi.
Evet gerçektende uzun olsa çiçeği iyiki fotoğrafmakinesinin pillerini doldurmuştum.Her saat fotoğraf çekmiştim gece:D:D
Ama değdi bu güzellik için.
İlk resmi kendi masaüstü resmim olarak kullandığım.Diğerleride çektiğim bazı görüntülerin montajlısı.
Echinopsis subnudum
Vildan Sönmez
30-05-2010, 23:31
Böyle güzel çiçeğe, böyle güzel fotoğraflar değil mi ?
Kıskandım şimdi .Benimkilere de göstereyimde utansınlar ...Emeğine sağlık çok güzel fotğrafları da..
Teşekkür ederim;)Pazartesi hala küçücük tomurcuktu.Salı biraz büyüdü,Çarşamba,Perşembe derken cuma kocaman oldu.o gün güneşe koymadım.Büyüyüp açmasın diye.Cumartesi yerine geri yerleştirdim.Açmaya akşam üstü başladı.Tam açım 06.30-07.00 gibi tamamlandı.O kadar güzeldi ki birdaha açsın istiyorum.
asumandilek
31-05-2010, 15:35
Fatih yine gözümüzü şenlendirdin kardeşim. Ne güzel açmış. Ben yerlerinden kıpırdatmaya dahi korkuyorum vallahi tomurcuk görünce bişey olacak diye. Sen maşallah saat ayarlaması da yaptın yani. :)) Tebrik ederim. Daha niceleri böyle açsın inşallah elinde.
Fatih, çok güzel çiçekli hali. Bu kaktüs Echinopsis subnudum. Etiketini yapıştır.
Teşekkür ederim;)Pazartesi hala küçücük tomurcuktu.Salı biraz büyüdü,Çarşamba,Perşembe derken cuma kocaman oldu.o gün güneşe koymadım.Büyüyüp açmasın diye.Cumartesi yerine geri yerleştirdim.Açmaya akşam üstü başladı.Tam açım 06.30-07.00 gibi tamamlandı.O kadar güzeldi ki birdaha açsın istiyorum.
Teşekkür ederim abiciğim.Sağolasın.
Fatih yine gözümüzü şenlendirdin kardeşim. Ne güzel açmış. Ben yerlerinden kıpırdatmaya dahi korkuyorum vallahi tomurcuk görünce bişey olacak diye. Sen maşallah saat ayarlaması da yaptın yani. :)) Tebrik ederim. Daha niceleri böyle açsın inşallah elinde.
Bazılarını çiçeğe teşvik için yanına hususi çiçekli bir bitki yoyuyorum onlarla daha güzel diğerlerine üstün körü bakıyorum.Birazda bunun etkisi var herhalde.:D
Valla bu kaktüs tomurcukluyken çok dolaştı.Bişey olmadı:D
İkisi bir arada kalonşem:DBütün dallar açınca daha da güzel olacak eminim.
Katmerli turuncu ve pembe.
Allah nazardan saklasın Fatihciğim:)))
Hoya australis sürgün iyice belli oldu iki yaprağıda açıldı.
Fatih,maşallah ne kadar harika bir görüntü :))
Kerrii`m de yeni sürgün veriyor.Umarım en kısa zamanda kurtarır yaprağını oradan;)
Eskiler unutulur mu hiç?:DCarnosam peşlerinde az koşmadım bunların:D
Nazik mi nazik bir hoya:DHoya Lacunosa:D
Diğer küçük saksıda olanda eğer Maki01 ablamın çeliği tutmaz ise onun için yedekledim.Umarım onda ki de tutar bunuda gönderirim kardeş kardeş geçinirler:D
missmenas
04-06-2010, 23:36
Fatihciğim, çat diye çatlıcam az kaldı.:dilli:
Hani derler ya Fadıl takipte,aynen gelişmeleri yakın takipteyim :p
Veeee gerçektende çok başarılısın Takdir ediyorum Canıyürekten KUTLARIM Seni.
Fatihcim, sizin yüzünüzden deli olacağım. Menekşeydi hoyaya bulaştırdınız. O da yetmedi sardunyaya sardırdınız. Lütfen artık sizinle görüşmek istemiyorum:D Başıma geleceklerden korkuyorum:D
Fatih,maşallah ne kadar harika bir görüntü :))
Allah nazardan saklasın Fatihciğim:)))
Teşekkür ederim ablalarım;)
Fatihcim, sizin yüzünüzden deli olacağım. Menekşeydi hoyaya bulaştırdınız. O da yetmedi sardunyaya sardırdınız. Lütfen artık sizinle görüşmek istemiyorum:D Başıma geleceklerden korkuyorum:D
Ah diyorum neden daha önce gelmedi bu site karşıma.Merkeze gelmeden kocaman bahçeli bir evde oturuyorduk.O bahçede ki çiçekleri bir görseydiniz.Daha sonra geldiğimizde hiçbiri kalmamıştı.Nerde o eski güllerimiz,hüsnüyusuflarımız,kasımpatılarımız daha bir çok ismini unuttum.O bahçe baharla bir canlanırdı ama sormayın.Kısmet değilmiş:D
Fatihciğim, çat diye çatlıcam az kaldı.:dilli:
Hani derler ya Fadıl takipte,aynen gelişmeleri yakın takipteyim :p
Veeee gerçektende çok başarılısın Takdir ediyorum Canıyürekten KUTLARIM Seni.
Çok teşekkürler.En kısa zamanda hepimizin hoyaları çiçek açsın inşallah.
Kutluyorum canım, australisi yaşatacağını biliyordum zaten :) Bendeki de iyi durumda. Lacunosamı çok sevdim. Ellerine , yüreğine sağlık , yeşil parmaklı oğlum benim.
katmer'cim kaçışı yok, grubun birinde herhangi bir bitki sayısı ya da türü üçü geçtiyse diğerlerinde de olmak zorunda :) Seçtiğimiz türler nedense hep dipsiz kuyu oluyor, düşünce çıkamıyoruz :))
Evet Makicim, alacakaranlık kuşağı gibi:))
Kutluyorum canım, australisi yaşatacağını biliyordum zaten :) Bendeki de iyi durumda. Lacunosamı çok sevdim. Ellerine , yüreğine sağlık , yeşil parmaklı oğlum benim.
Teşekkürederim ablacığım.Sağol seni sayende herşey.Umarım büyüyüp çiçeklendikleri zamanıda görürüz.
Echinopsis subnudum`un ikinci çiçek tomurcuğunu bu sbah itibariyle gördüm.O açtığı gece sabaha kadar çektiğim fotoğraflardan bazılarını buldum en sonunda;)Onları yüklüyorum.İkinci tomurcuk biraz daha gelişsin onuda ekleyeceğim.
Crallumalar ve arada stapelia ve huarnia var.
Diğer hfata ya da bu hafta içinde açmalarını beklediklerim kaktüslerim;)
Çiçekli ve çiçeksiz kalonşelerim.Haftaya nasip olursa saksılarını değiştireceğim.İkisini küçük uzun saksıda toplayacağım olmazsa da aynı yerlerinde ellemeden dursunlar:D
Diğer evde bulunan hoya carnosalarım.Umarım bir kaç yıla çiçek görürüm.Haftay saksı değişimi yapacağım.
Biri ölüm döşşeğinde diğeri yaşam mücadelesi veriyor.umarım ikiside kurtulur.Uzamaya çalışırken birtaneciğimin sürgünü hain misafir çocukları yüzünden kırıldı.Küstü diye de çok üzülmüştüm.Ama o bana bırakmayacağım bu savaşta sonuna kadar varım dedi ve sürgün verdi.Kim mi o tabikide pub. silverpink:D
Vildan Sönmez
06-06-2010, 22:17
Fatih, 229 nolu mesajda üçüncü fotoğraftaki kaktüsün benim beyaz açan kaktüse en çok benzeyen kaktüs, ama adını bulamıyoruz işte.
Ablacığım onun ismi Gymnocalycium mihanovich.Bunun yeşili senin kaktüs.mustafa abi gelsede şu işe bi el atsa:D
Gymnocalycium mihanovichii' nin beyaz ve pembe çiçekli olanları var.
Ablacığım onun ismi Gymnocalycium mihanovich.Bunun yeşili senin kaktüs.mustafa abi gelsede şu işe bi el atsa:D
Bu benim yolladığım H.silverpink mi Fatih? Öyleyse eğer epey hızlı büyüyüyor... ;)
Fatih hepsi birbirinden güzeller maşallahh..
Sen şimdi Antalyaya benden önce gidersen Taner beyin oraya uğrama sakın:)toplarsın tüm çeşitleri bana bırakmazsın:)
Ablam izin alırsa babam öyle gideceğiz ama bu engele takılmaktan korkuyorum.Eğer kalırsakta gelecek sefere.
Vildan Sönmez
08-06-2010, 22:23
Fatih'cim inşallah Antalya yolculuğun gerçekleşir, yeni yeni kaktüsler sukulentler alırsın.
Ama önce bir karneyi görelim bakalım..;););)
Fatih'cim inşallah Antalya yolculuğun gerçekleşir, yeni yeni kaktüsler sukulentler alırsın.
Ama önce bir karneyi görelim bakalım..;););)
Karne kesinleşti ortalaması 92,36 gibi bir değerde.2 tanecik 4 diğer bütün hepsi 5:DTaktirimide garantiledim:D
Ama Antalya gezim malesef iptal oldu.Babam izin alamadı.İzin alsaydı bir kaç gün hem gezip hemde serayı fotoğraflamayı çok istiyordum.Kısmet değilmiş.Ama babam teselli ödülü sundu:DKaktüs sipariş edeceğim.Umarım bir aksilik olmazda sipariş gerçekleşir:D
Tomurcuklu kaktüslerim ve succulentlerim.Bazılarıda yeniler:D
.....
Son resimde odanın camlarından sadece biri:DCamı bu şekilde masanın üstünü sormayın.
Bu benim yolladığım H.silverpink mi Fatih? Öyleyse eğer epey hızlı büyüyüyor... ;)
Yok abla bu o değil.O bunu solladı daha çok uzamıştı ama kökü çürümüş bende yapraksız sürgünü kestim.Daha doğrusu kurumaya başladı üzst kısmı bitkiyi yormamak adına kestim.Şimdi yeniden diktim.Umarm en kısa sürede tekrar köklenir ve yaşamaya devam eder.
Kerrii ilk sürgününü verdi.Ardından da ikinciyi verdi ama ikinci çok küçük:D
Bu ilk sürgünümüz.
Carnosa da bir harektlilik var.Ne yaprağa benziyor nede şu tutunacak çıkıntılara hiçbirine benzemiyor ve iki yaprağın tam ortasından geliyor.Bakalım gün geçtikçe büyüyor umarım tahmin ettiğim güzelliktir.Diğer tomurcuklarda daha hala tık yok.
Geri dönmesi için sardığım tel bile paslandı:D:D
Australis ve lacunosa çeliklerim.
Karne kesinleşti ortalaması 92,36 gibi bir değerde.2 tanecik 4 diğer bütün hepsi 5:DTaktirimide garantiledim:D
Fatihcim gözün aydın. Başka türlüsü beklenmezdi zaten senden kutluyorum:) Eh hediyeni de garantilemişsin ne güzel;)
Fatihcim gözün aydın. Başka türlüsü beklenmezdi zaten senden kutluyorum:) Eh hediyeni de garantilemişsin ne güzel;)
Evet ablam hediyemi garantiledim:DBir gün de olsa günübirlikte olsa gitmeyi çok istiyorum seraya:DAma kısmet değilmiş.Genede bir haftasonu kaçamağına bişey olmaz herhalde:D
Vallahi bir şey olmaz haftasonu kaçamağına:D Haftasonu babalar günü. ;) Babalar gününde ilerki günler için söz alabilirsin. Baba oğul küçük bir kaçamak.
Sevim öğretmenim babam kursa başlayacağından gidemeyeceğiz öğrenciler olmasaydı giderdikte işte :DAma genede sözü aldım :D
Minik Kerrii'm yeni sürgünler verdi.Küçücük yapraklar belli oldu yenşden uzuyoruz:D
AMa yeni gelişen yaprağıda yavaş yavaş kendi has şeklini alıyor;)
Bunlarda diğerleri.Hoya australis,carnosa tricolor ve lacunosa.
En sonunda beklenen açıldı:D
Gymnocalcium mihanovichi-beyaz çiçek
Harika diğerleri gibi:D
missmenas
18-06-2010, 23:07
Fatihciğim, Hoya Tricolor çok güzel gözüküyor canlı ve güçlü kök vermiş belli ediyor çelik kendini. lacunosada muhteşem, Austaralisin bayağı bir misafiri var onlar yazlıkçı sanırım:D Misafirleri de dahil, Hoyaların zaten hep Güzel oluyor Senin. Ellerine Sağlık
Minik kalpler atmaya başlamış, çok sevindim canım.
Teşekkürler ablacığım.
Australisin saksısı masanın hemen ucunda olduğundan gördüğüm misafirleri hemen yanına aktarıyorum.Sorunsuz köklenme için saksının toprağına humizone isimli organik köklendirici dökmüştüm onun için orada köklendirip sonra saksıya alıyorum bayağı kolaylık sağlıyor:D
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.