View Full Version : Fatih / Balkon
Sayfalar :
1
2
3
4
[
5]
6
7
Hepsi birbirinden güzel ve sağlıklı. Hem bravo hem de maşallah... Çok beğendiğim bir tür olan Hoya sp. tanna'yı ters dikmişsin ama birşey farketmez yine de filizlenmiş. Harikalar...
Güzel bir kolleksiyon daha:)
Ellerinize sağlık. Uzaktan izlemek bile keyif verici, ya yakından nasıldır kimbilir bunca güzelliği seyretmek? :)
Hepsi birbirinden güzel ve sağlıklı. Hem bravo hem de maşallah... Çok beğendiğim bir tür olan Hoya sp. tanna'yı ters dikmişsin ama birşey farketmez yine de filizlenmiş. Harikalar...
Hoya sp. tanna satıcıdan kaynaklı bir nedenle ters dikildi.Etiket ters olunca sp. tanna'da ters oldu ;)
Ama bu sorun oluşturmadı ilk yaprak ikilisi açıldı ;)
Güzel bir kolleksiyon daha:)
Ellerinize sağlık. Uzaktan izlemek bile keyif verici, ya yakından nasıldır kimbilir bunca güzelliği seyretmek? :)
Çok teşekkürler.
Evet yakından daha bir güzel aslında.Ancak odada fazla kalamıyorum ;) Bazı orbea ve stapelia türlerim çiçeklendi ve oda da hoş olmayan bir koku mevcut.Sadece akşamları girebiliiyorum.Koku çok hafif oluyor akşamları.Dışarıya da çıkarmıyorum sinekler gelecek diye ;)
furkan yıldız
04-07-2011, 13:44
Sadece hoyaya bu kadar emek veripte çiçeğini görmemek büyük eksiklik olur. Hayran kaldım doğrusu. Tebrik ederim.
Fatih'cim, bu yaz senin yazın olacak ve bol bol çiçek göreceksin bence. Ellerine, yüreğine sağlık canım...
Sadece hoyaya bu kadar emek veripte çiçeğini görmemek büyük eksiklik olur. Hayran kaldım doğrusu. Tebrik ederim.
Çok teşekkürler Sayın Furkan.Hoya Lacunosa yol kazası geçirdi ;) Açacaktı belki ama bakalım.Hoya wayetii daha bir istekli hem sürgün büyütüyor yavaşta olsa çiçek sapını büyütmeye çalışıyor.
Fatih'cim, bu yaz senin yazın olacak ve bol bol çiçek göreceksin bence. Ellerine, yüreğine sağlık canım...
Çok teşekkürler ablacım yorumun için.Bu yaz hepimizin yazı olsun. ;)
Dün fotoğrafını çekip bir türlü bulmadığım Hoya linearis ;)
231153
231154
231155
231156
Dün birtürlü bulamadığım fotoğraflar ;)
Hoya carnosa compacta lura-lei :
231157
Hoya nummularioides:
231159
231160
Ve son Hoya carnosa:
231158
Eklenmesi gereken kayıp fotoğraflarıda ekleyerek tam 36 türün 36 tanesini sizlere sundum.Yorumlarınız için çok çok çok teşekkürler.
Hepsi çok iyi görünüyor. Dilerim hepsi bir anda çiçek açar..:)) da kapı pencere açmak zorunda kalırsın....
Çok teşekkür ederim değerli yorumun için ablacım. İnşallah dediğin gibi hepsi aynı anda açsın kapı pencere açalım :D
Emre İlhan
06-07-2011, 08:58
Bu sene hoyaların senesi.:)
Fatihcim bence H.sp tannayı filiz biraz büyüdükten sonra, yaprakları kes, yan yatır. Dahaçabuk gelişir.
Keniensis şu sıralar 4. çiçeğini açmakla meşgul.Geçmekte olan 3. çiçeğini kopardım ve inceledim biraz.Aslında çiçeğin kokusunu hiç duymamıştım taki koparana kadar ;)
Çiçeği kopardığımda çiçek sapından akan sıvı çok iğrenç kokuyordu ;) Aynı Orbea woodi gibi :) O da şu sıralar 3.tomurcuğunu büyütüyor.'.sini incelemk için baktığımda kapandığını gördüm.Kısmet 3. çiçeğeymiş :)
Orbea woodi:
235121
Beklenen an geldi :) En kısa sürede kokusunu da duyarım inşallah :)
235123
Caralluma hesperidum :
235122
Archboldiana pink'im en sonunda çok güzel bir sürgün verdi.İlk yapraklar açılmak üzere :) :)
235124
yeşillim
19-07-2011, 20:09
Benimki köklü geldi, köklülerde uyguladığımı buna da uyguladım.
Kök kısmınını toprağa, çıkardığım çeliği Diatomite geçirdim. Halen
topraktakinde kımıldama yok ama sürgün çıkartacak belli
Diatomitteki birkaç yaprakla dikildiği için maşallahı var.
Ben şuna bağladım. köklü geldüği için suyu az kaybetti, yaprak sayısı fazlaydı
zaten sistemin getirisini artık biliyoruz. Artık bitkinizi durdurmak zor olacaktır.
Kolay gelsin
Hoya archboldiana :) Gayet güzel gelişiyor :)
236756
236757
Hoya carnosa hindu rope:
236758
236759
236760
Bunların etiketleri üstünde :)
236761
236763
236762
236764
3. denemede başarısız:D
236765
236766
236767
236768
236769
Hoya vitellinoides'in güzel yaprağı:)
236770
236771
236772
236773
236774
236775
Bazı forumda Hoya carnosa splash, bazı forumlarda da Hoya carnosa silver dust olarak isimlendirildi.Artık son sözü kendisi çiçek açınca söyleyecek :)
236779
236780
Bunlarda diğerleri:)
236776
236777
236778
Ellerine sağlık Fatih'cim, hepsi çok sağlıklı duruyor. Kutluyorum canım.
Sevgili fatihcım maşallah hepiside saglıklı görünüyor ellerine salık.
missmenas
27-07-2011, 06:14
Fatih'cim, Maşallah diyorum. Hepside çok sağlıklı, hoya lacunosa senide yoracak gibi gözüküyor umarım bu denemesinde açarda hepbirlikte seviniriz.
Ellerine sağlık, güzel bir görsel şölen oldu....
Fatih çok güzel hepsi. Gelişmeleri devam etmesi güzel. Benimkler duraksadı, sanırım sıcaktan.
Finlaysoni ve Lacunosa köklenmek üzere. 2 haftaya kadar sana gelir.
karalale
27-07-2011, 14:56
Sevgili Fatih, tüm hoyaların harika gözüküyor. En çok senin uyuz Archboldiana nın büyümeye karar vermesine sevindim. Bundan sonra alır başını gider. Gözüme bir çok ufaklık takıldı. Yeni gelenler mi yoksa seninkilerden çelik almaya mı başladın?....
Sevgili Maki01,Sevim4, Missmenas,Agozce ve Karalale yorumlarınız için çok teşekkürler.
Fatih çok güzel hepsi. Gelişmeleri devam etmesi güzel. Benimkler duraksadı, sanırım sıcaktan.
Finlaysoni ve Lacunosa köklenmek üzere. 2 haftaya kadar sana gelir.
Benimkilerin de bazıları çok yavaş bazıları da güzel, hızla gelişiyor. Bella ve linearisi toprakta yetiştirseydim kaybetme riskim çok yüksek onu anladım ;) Finlaysoni ve lacunosa için çok teşekkürler şimdiden ;)
... Gözüme bir çok ufaklık takıldı. Yeni gelenler mi yoksa seninkilerden çelik almaya mı başladın?....
Yeni gelipte Hoya archboldiana'yı örnek alanlar ;) Aman sıcaklardan etkilenmesinler de varsın yavaş gelişsinler.
Şevket Yaşar
27-07-2011, 19:00
Sayın Fatih,
Senin Excavata'nın durumu nasıl sürgün verdimi? İyi akşamlar.
Excavata en sonunda köklendi.Net olmamakla birlikte dün fotoğraflamışım.İki sürgün belirtisi var.Yarın daha net çekerim.
237041
Emre İlhan
27-07-2011, 21:20
Maşallah, tebrik ederim Fatih'cim.:)
Memleketten gelen misafirlerimii uğurlayana kadar bi çok farklı tür elde etmişsiin bile:) herzamanki gibi gelişimleri çok güzel.Yine yapmışsın yapıcağını fatih:D maşallah diyiim.Carnosalarıın çok güzel görünüyor.Çok imrendiim çillilerine :)
Sevgili Fatih, kılıç açtı mı?
Sayın Zenfree tomurcuklar büyüdüler ama açmak için yeterli değil.Bir hafta daha var gibi.Fotoğraf makinem diğer evde kaldığından foto ekleyemiyorum malesef.
ebrar nisa
03-08-2011, 01:38
kaktüslerinizin hepsi birbirinden güzel maşallah.bu siteden önce kaktüslerin bu kadar çeşit çiçek açtığını bilmiyordum.emeğinize sağlık.fırsat buldukca edinmeye çalışacağım bu çiçeklerden.bu kadar güzel olurmu bilmem..
Çok teşekkürler.
Kılıcımın son durumu ;)
238418
Çilli büyüsün abla senin için kıyıp bir çelik alırım.Başkada dokunmam zaten çok güzel gözüküyor sanki kendin boyamışsın gibi :)
İremsıla
07-08-2011, 22:02
Sevgiil fatih maşallah hoyalar konusunda ustalık yolunda ilerliyorsun.afrika menekşesinden hoyalara geçişini biliyorum.çok güzel menekşeler yetiştirdikten sonra hoyalar daha kolay yetişiyor sanırım,bu aralar miteyle uğraşmak beni çok yordu acaba bendemi mum çiçeği yetiştirsem diyorum....
Fatih, wayeti, açmadı mı daha?
Hoya wayeti eski sapta bir hareketlilik var ama çok yavaş. Kendi yeni çıkardığı çiçek sapı ise yavaşta olsa büyüyor. Şimdi sürgüne gitmeye karar verdi.Belki çiçeklenmeyide tercih eder :)
239162
....Çok güzel menekşeler yetiştirdikten sonra hoyalar daha kolay yetişiyor sanırım,bu aralar miteyle uğraşmak beni çok yordu acaba bendemi mum çiçeği yetiştirsem diyorum....
Menekşeleri bırakmadım ama hoyalar menekşeleri geçti diyebiliri.Yazları hep kayıp yaşadım ve bu kayıplar tedbirli çoğaltmaya itti beni menekşelerde.Şimdi hoyalar menekşeler kardeş kardeş ha birde kaktüsler :) kardeş kardeş yaşıyorlar :)
Bazı çiçekliler :)
239170
239171
Bu hafta içinde açar diye umuyorum :)
239172
239173
Bazı gelişmeler :) :)
H. excavata en sonunda inadı bıraktı sürgün verdi :)
239183
H. cardiophylla sürgün vermeliyim dedi :)
239182
H. vitellinoides iki yaprak daha vermeye çalışıyor :)
239186
H. archboldiana yaprağı :)
239185
H. obscura yaprakları :)
239184
H. ruthie(MMxariadna) sürgün vermeye başladı.Saksı değişimi yaradı :) Biraz duraksadı alışınca kendine geldi :)
239187
H. verticillata sürgün vermeye çabalıyor :)
239188
H. curtisi etrafındaki desteklere sarılmaya çalışınca mecburen bağlamak zorunda kaldım :D
239189
H. heuschkeliana yeni misafirimiz :)
239190
H. nicholsanie yaprağı :) Damarlı yapraklı hoyaları toplamayı düşünmeye başladım :)
239191
Hoya davidcumingii çok sevdiğim bir o kadarda kaybederim korkusuyla her dakika tetikte olduğum nazlı hoya :) Umarım sürgünlü hallerinide görürüz. Yaşasın başka bişey istemiyorum. Hani çiçek ikinci yıl açsada olur yeterki sürgün versin.Çok korktuğum türlerden bu da :) Birde İmperialis var korktuğum :)
239192
Yeni misafirlerin belkide süpriz yapıpp seni şaşırtada bilirler fatih :D bu aradaa sormak istediğiim çillilerin lekeleri dokununca gidiyormu ,**** gidermi ? Nezaketin içinse ayrıca teşekürederiim :)
Yok gitmiyor carnosa gibi,gitseydi çoktan yemyeşil kaldıydı :)
Şevket Yaşar
08-08-2011, 12:13
Sayın Fatih,
569 no.lu mesajınızdaki fotoğrafın solundaki alaca yapraklı hoyanın türü nedir.İyi günler.
Benim taktığım isimle Ömür törpüsü :) ;) Ancak kendi adı Hoya carnosa veriegata ;)
Şevket Yaşar
08-08-2011, 14:01
Teşekkürler.Listene bakınca o olablir demiştim.Emin olamadığım için sordum.Variegatalar genelde nazlı oluyor.Bu sene aldığım Australlis marginn variageta kurudu.gelen çeliklerin iyi görünenlerinden biriydi.Paulden aldığım carnosa tricolor da ayni şekilde nazlı.Yapraklar diri fakat gelişme yok.
missmenas
08-08-2011, 19:42
Fatih'cim, Maşallah hepsine. Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor hepside. Sırada çiçekleri görmek mümkünmü acaba açmaya hazırlanan varmı?
Fatih ömür törpüsü demişsin ama bende Hoya carnosa veriegata var biliyorsun 1 ayda köklenip uc verdi sendekinin yapraklarıda kıvırcıkmı?
Fatih Hoya davidcumingii den korkma. Ben sana bir tane büyütürüm.
Hepsi güzel gelişiyor.
Çiçeklenme atağı yapan tek lacunosaşimdilerde birde wayetii bir hareketlilik içinde.Birde yeni misafir heuskeliana da bir kıpırtı var. Lacunosa deniyor. Diğerlerinde ümit vardır inşallah :)
Sevgili İris41 sizdekiyle yaprak yapıları aynı mı kontrol edermisiniz?Çünkü sizinki tricolor'a daha çok benziyor beyazlık içte mi?Dışta mı?
Teşekkür ederim Agozce ablacım :)
fatih :D tricolor bendeki icten dışa . vegriyata zor bir tür sanırım ,tricolar kolay hehe . Cok ilginc bu hoyalar ucsuz bir derya cillin bütün hoyalardan güzel duruyor güle güle büyüt
mandalinleerik
10-08-2011, 23:39
Çok güzel açmış. Çiçeği ne kadar süre kalıyor? ayrıca kaktüsleriniz çok güzel.
Bir dal üzerinde birçok göz ve her gözde bir hafta açacak kadar tomurcuk oluyor. Her çiçek sadece birgün açık kalıyor.En son gün tepede iki ya da üç tane açık çiçeği oluyor ve final deyip seneye hazırlık yapıyor.Çiçek açan kök sadece çiçek açıyor.
mandalinleerik
11-08-2011, 08:25
1 hafta sürecek olan bir keyif. Ne güzel. Ellerinize sağlık.
Songül Ateş
11-08-2011, 08:59
Bitkilerinizin hepsi birbirinden güzel. Kılıç çiçeğiniz Sanseveriaların hangi türü acaba? Çünkü nette sadece bu türünün çiçeklendiğini gördüm. En kısa zamanda ben de bu türden edinmek istiyorum. Kokusu harikaymış yazılanlara göre. Ayrıca yapraklarını da çok beğendim. Gri rengin üzerinde yeşil enine çizgiler. Güle güle büyütün...
Hiç araştırmadım aslında hangi tür diye. Bütün türleridse çiçekleniyor bilginize. Bulabilirseniz sarı şeritli olanlarla bu türü aynı saksıya dikin :) Çok güzek görsel oluyor. Şeritli yavrularım büyüyünce saksıları büyütüp birleştirmeyi düşünüyorum.
Çok zarif bir çiçeği var. Dallar da öyle. Bitki çok bakımlı görünüyor. Kuıtluyorum.:)
Telefonla ancak bu kadar oldu. Yarın makinelede biraz çekeceğişm açmaya çalışan tomurcuklar vardı tam açılmışlardır yarın onlarıda eklerim :)
Hoya excavata köklendirmede çok zorlandığım tür. En son köklenen o oldu :)
Şimdi gelişimleri çok güzel.İki yaprak çıkarttı ve büyütmeye çalışıyor.
241906
Hoya archboldiana up uzun sürgünden sonra iki yaprak büyütüyordu ki birini düşürdü.Yaprağın düştüğü yerden yeni bir sürgün geliyor. Bakalım geç oldu ama güç olmasın :)
241907
Hoya carnosa variegata (Ömür Törpü'm) Köklenmede sorun yaşamadım ama sürgün biraz gecikti. Bakalım artık şu yaprak bir büyüsün devamı gelir:)
241908
Hoya kerrii toprak altından gövdenin bir tarafı kurumuş diğer tarafı gayet sğlıklı bozuk tarafı temizledim.Birkaç gün sonrada bana bişeyler anlatmak istedi sanıyorum. Acaba ne demek istedi ki? ;)
241909
Hoya verticillata ve Hoya chinghungensis :) İkiside gayet güzel gelişiyorlar. Bugün yarasa gübrelerinide verdim. Birde öğleyin sulaması kaldı.Tam ayarlamış gibi oldu sulama zamnına gübrenin yetişmesi. :) Şansmı desem ne desem bilemedim :)
241910
Aylardır uykuda olan mathilde gübreden 2 gün sonra uyandı ve minicik yaprakları büyümeye başladı :)
242734
242735
242736
Hoya cardiophylla
3. ve 4. yapraklarda gelişti :) Çok güzel bir yaprak yapısı var :)
242737
missmenas
26-08-2011, 19:34
Çok Güzeller Fatih'cim, Ellerine Sağlık...
Teşekkür ederim ablacım,Sayende :)
Benim hediyem :) Bu ikinci hediye.Birincisini büyük halamdan aldım (Büyük saksıda karanfil :) )
243502
243503
missmenas
01-09-2011, 22:54
Çok güzell ya pembe carnosamı bu?
Mükemmel bir hediyeymiş....
gerçekten çok güzel açmış darısı benimkilerin başına :)
Teşekkür ediyorum :)
Evet Ablacım pembe aynı bu tonda.Yolda gelirken döküldü çiçekleri 10 salkımdan fazlaydı ilk gün giderken bazıları gelirkende bazıları döküldü açmak üzere olanlarda var ama ümidim yok dökülecekler.
Hepsi güzel görünüyor Fatihcim. Bir sürü cornosayı nereye sığdıracaksın. Yeni geleceklere de yer bırak...
Çok eskiden..:))) Annemin cornosasını, badana nedeni ile yerinden kaldırmıştık. 7 yıl küstü. Ne kurudu, ne tek yaprak veya çiçek verdi. Öylece 7 yıl durdu...
O nedenle ben cornosaya hiç bulaşmıyorum..:)))
Benim Hoya archboldiana güzel başlamıştı. Bir çift yapraktan sonra aniden durdu. anlamadım...
Abla archboldianayı sorma :) O sürgün vermeyince diğerleride etkileniyordu herhalde hiçbir çelik sürgün vermedi.Archboldianabir verdi sürgün hepsi sürgünlendi.Archboldiana 4 yaprak çıkarttı bir iki hafta durdu. dört yapraktan 1 gelişti diğerleri hala küçük.Şimdi gene atağa geçti İnşallah güzelce yaprak büyütür.
Carnosaları 6 saksı yapmjıştım geçen yıl 3 e indirmiştim şimdi 4 oldu sanıyorum komşuları sevindirme vakti geldi.Çok isteyen olmuştu bayramdan sonra diye ertelemiştim bayramdan sonra iki saksıya düşüreceğim. Biri beyaz biride pembe olsun yeter :)
yeşillim
02-09-2011, 06:23
Burası Kütahya, Hoya archboldiana bana da cilve yapıp duruyor. Hem toprakta hem de diatomitte var.
İkisine de ne olduysa birlik yapmış gibi..
Sanırım yapraklarının güzelliğine güveniyor, bana nazları ondan olsa gerek.
Bendeki nazları sürgün çıkartana kadardı. Sürgünden sonra birkaç hafta durakladı gene cilve yaptı. Bu böyle yaptıkça diğerleride durdu. Ne zaman sürgün devam etti diğerleride sürgüne başladılar.
Ben size katılıyorum sayın Yeşillim, yapraklarına çok güveniyor.
Hani fazla naz aşık usandırır derler ya biz usanmadan hala devam ediyoruz. Alıştırmışıa ;) ;)
Hoya ly burma
243959
Hoya sp tanna
243960
bettyycim
04-09-2011, 22:53
Sevgili Fatih, Sn.Hydrosuccess mesajlarında Hoya Iy Burma'nın adının Hoya sp. Square olarak değiştiğini okudum araştırmalarında yardımı olabilir diye düşündüm.
Teşekkürler :)
Yeni bir isim daha verilmiş bu güzelliğe.Geçerlilik süresi kaç gün sürecek bakalım :)
yeşillim
06-09-2011, 16:47
Hoya sp tanna nasılmış öyle
Dennisii yaprağına benzettim, etli yapak mı?
Yaprak çok etli bir yaprak değil.A4 kağıdı gibi biraz daha kalın :)
yeşillim
07-09-2011, 18:37
Sayın Fatih, ‘’ 8’’carnosa krinkle var mı?
nasıl gelişiyor bende var da ne oluyor ne de ölüyor.
Serpens'in gözünü seveyim. Listemi ileteceğim geç cevap verdim ama kusura bakma.
Ben istediklerini diatomite mi toprağa mı dikeyim?
Carnosa crinkle 8 var diatomitte. Şimdilerde yeni yaprak çıkartmaya çalışıyor. Diğerlerine göre biraz daha geç büyüyor :) Yavaşta olsa gelişiyor benim kızım :) Bugün çok yoğundum hiç ilgilenemedim yarın fotoğraflarım :)
Toprakta olsun(Fungi diatomitte olabilir.) ya da köklenmeye almadıysan ablacım yük olmak istemem köksüz de gönderebilirsin. Yarasa gübresinin olumlu ertkilerini görünce toprakta büyütüp diatomite yedeklemeyi düünüyorum. Elimdeki topraklıları bu düşünceyle yetiştiriyorum.
Hoya curtisii :)
Çok seviyorum bu türü.Çiçek açmasa bile yaprak yapısı müthiş. Havaların serinlemesiyle gelişim hızlandı.
Kopan carnosa variegata yaprağını kenarına dikmiştim oda orda yer buldu kendine:D
2. yaprak :)
Hoya archboldiana geç kalmışlığın verdiği bir hızla bir lithopsa birde sardırma teline sarılıp geziyor :) Lithopsu sarmasından korkuyorum :)
yeşillim
08-09-2011, 22:57
Edineceğim liste arasında Hoya curtisii epeydir aklımda.
Bu yaprak sence sürgün verecek mi? curtisii nin kısmetini yemesin!!
Çiçeğine bayıldığım diğer bir tür : hoya verticillata.
244510
Hoya excavata: Yapraklar gayet sağlıklı.Kullandığım gübrenin etkisiyle çok sert yaprak yapıları.Tüm topraktaki hoyalarda bu sertlik mevcut.
244511
Hoya chinghungensis: sıcaklarla yavaşlamıştı gelişimi ama şimdi bir hızlanma var.
244512
Hoya pub. red button: Gelişimi çok güzel tüm pub. türleri gibi.
244513
Hoya bilobata: sıcaklar nedeniyle iki sürgün kurudu şimdi sağlıklı bir sürgünümüz var.Sağda da keriinin son yaprağı.Malesef gövdeden çürüdü. Kökler o kadar güzeldi ki gövde çürüdü bu sefer.Diğer keriiminde gövdesinden çürüdüğü için kaybetmiştim.
244514
Çok teşekkürler. Söz verdiğim gibi ilk gün ekleyemedim çok yorulmuşlar daha canlı fotoları alabilmek için bu günü bekledim :)
Hoya finlaysonii
246132
246133
Ve diğer kardeşleri :)
246135
246136
246137
Güle güle büyüsünler, seni üzmesinler...Çabuk çiçek açsınlar..
yeşillim
17-09-2011, 07:33
Üç kardeşin ikinci sıradakinin adını hatırlayamadım?
Hoya finlaysonii, inşallah bana da gelecek. Yakından görmeyi öyle istiyorum ki.!
Dallansın, budaklansınlar yeni hoyaların.
karalale
17-09-2011, 12:10
Hepsi harika sevgili Fatih. Yenileri gözüm bir yerden ısırıyor ama....;) Elbette tutacaklar, kimin elinden geldiler, değil mi? :D :D
Şevket Yaşar
17-09-2011, 12:22
Sayın Fatih,
Mum çiçeklerinin hepsi sağlıklı, iyi baktığın belli oluyur.Yapraklarının sertliği ile ilgi kurduğun toprakta yetiştirdiğin hoyalarda kullandığın gübrenin türü ve adını sakıncası yoksa açıklarmısın.
Sevgili Agozce,Yeşillim,Karalale ve Şevket Yaşar yorumlarınız ve beğenileriniz için çok teşekkürler.
Sevgili Yeşillim o kardeşimiz Hoya Lacunosa(Pembe açan).
Toprağa ek besin olarak yarasa gübresi kullandım.Pazartesi günü bir ay olacak çok güzel gelişmeler oldu.Yeni resimler ekleyemiyorum hata veriyor bunları eklediğime bile şükür dedim :)
Birkaç gün sonra uygulama öncesi ve sonrası şeklinde görselleri yayınlamayı düşünüyorum.
Biraz genelden bakalım birazda detaya inelim :)
247803
247804
247805
247806
247807
Hoya obscura:
247808
Hoya cardiophylla:
247809
Hoya archboldiana :
247810
247811
Hoya Rotundifolia :
247812
Bazı fotoğraflar küçültmedenkaynaklı bozulmuşlar. Onlar en kısa süre yenileriyle değiştirilecekler :)
611. ve 612. mesajlar gelişmeleri içeriyor :) iyi seyirler :)
Hatice Tarhan
01-10-2011, 08:02
Fatih bir kaç sorum olacak,
Diatomitteki hoyalara hangi sıvı gübre den veriyorsun?
Kış boyu diatomitteki hoyaların sıvı gübresini vermeye devam ediyormusun?
Topraktaki hoyalara hangi gübreyi veya sıvı besini veriyorsun?Kışında devam ediyormusun?
Biraz fazla soru oldu fakat bu soruların cevaplarını özellikle senden duymak istiyorum.(senin elindemi bir şey var gübresindenmi, suyundanmı, hoyalar coştukça coşuyor kırk bin kere maşallah)Şimdiden teşekkürler...
bettyycim
01-10-2011, 09:27
Fatih hoyalarının gelişimleri gerçekten güzel ama saksıların çok iç içe değil mi?
Hatice Ablacım hiç sıkılmadan cevaplıyorum sorularını inan.
Diatomitteki hoyalara hangi sıvı gübre den veriyorsun?
**Diatomitteki hoyalar ilk başta 1/4 oranında sıvı yeşil bitkiler için olan(içinde iz elementleride var) besinle başladım.Şimdi tam doz kullanıyorum,gayet mutlular. Baharla birlikte çiçekli bitkiler için olan sıvı besine geçmeyi düşünüyorum.Yeterince büyüyenlerin çiçeklerini gömek istiyorum.
Kış boyu diatomitteki hoyaların sıvı gübresini vermeye devam ediyormusun?
**Kış boyu su seviyesini sabit tutmaya özen gösteriyorum.Yazın 3 günde bir su koyuyorum dış kaplarına.Bazı türlerin 2 günde bitiyor besini.Özellikle Hoya pub red button ve Hoya pub. GPS 282'nin dış kaplarına 2 günde bir sıvı besin koyuyorum.Besin iki gün içinde bitiyor.
Topraktaki hoyalara hangi gübreyi veya sıvı besini veriyorsun?Kışında devam ediyormusun?
**Topraktakilere de 1 ay önce yarasa gübresi verdim. 3 ayda bir veriliyormuş bu gübre.3. sulamadan sonra birkez daha normal su ile suluyorum ve 5. sulama sıvı besinle devam ediyorum.Diatomittekiler için hazırladığım besini veriyorum.Birkaç kez kaktüs besini vermiştim.Onunda etkisini gördüm.
Kışın topraktakileri çok sık sulamıyorum.Benim hoyaların bazılarını ısıtılan odaya aktarma zamanı yaklaşıyor.Geçen kışı atlatanları tekrar kendi hallerine bırakacağım.Bazılarını özellikle Hoya lacunosa'yı ısıtılan bir odaya taşıyacağım.
Fatih hoyalarının gelişimleri gerçekten güzel ama saksıların çok iç içe değil mi?
Sevgili Bettyycim çok teşekkürler. Nedendir bilmiyorum ama düzen hastası oldum sanıyorum.İki saksı arası boşluk kaldımı sevmiyorum.birde hoyaların kardeşçe yaşamaları hoşuma gidiyor.Birbirine sarılmaları vs. :)
Hatice Tarhan
02-10-2011, 02:01
Fatih sorularımı içtenlikle cevapladığın için çok teşekkür ederim.Nerde okuduğumu hatırlamıyorum, diatomitteki hoyalara kaktüs besini ni sulandırıp verileceğini yazmışım notlarıma, hemen değiştiriyorum.Diğer tavsiyelere de harfiyyen uyacağım umarım baharla birlikte çiçeklerini gösterirler.....
bitkidostu
02-10-2011, 12:29
Fatih Bey merhaba yarasa gübresi kullandığınızı söylediniz, bu gübrenin dünyanın en kıymetli gübresi olduğunu duymuştum nasıl kullandınız ve bu gübreyi güvenle alabileceğimiz bir firma varmı? Bilgi verirseniz veya en azından web sitesini yazarsanız sevinirim selamlar.
semfeybey
02-10-2011, 15:34
Fatih Bey bende yeni katıldım aranıza. 2 ay önce hoyamı diktim. Ama salonda günışığını bütün gün alan yerden ziyade, büyük bir kolidorum var direkt gün ışığını almıyor ama daima aydınlık, orada büyümesini istiyorum.Sizce hangi yer çiçeğimin gelişimi için daha doğru olur.Cevaplarsanız sevinirim.Aldığım kişi türünü bilmiyordu. Fotolarda gördüğüm kadarıyla beyaz açan hoyadan olmalı.
Hatice ablacım kaktüs gübreside verilebilir. Ancak ilk adımda yaprak ve kök geliştirmesini daha önemli görüyorum. Kaktüs besininde P oranı yüksek.
Sayın Bitkidostu yarasa gübresini 3 ayda bir kullanıyorum. Güvenle kullanıyorum. Sayın Missmenas bu konuda çok araştırma yaptı. Önerdiği firmadan aldım. Firma adını özel mesajla gönderirim isterseniz.
Sayın Semfeybey hoyanız güneş görsün. Aydınlık iyi ama güneş görmesi lazım. Direk güneş ışığı yaprakları yakar. Tül arkasından görmesi daha iyi.
semfeybey
03-10-2011, 18:32
Teşekkür ederim Fatih Bey tutup da büyümeye başlayınca eski önerilerinizi okuyacağım.
Hoya archboldiana geç sürgün verdi erken atağa geçti :)
Yaprağında değişen renk tonları çok güzel :)
Hoya pub. redbutton :
Harika gelişiyor.En mutluları :)
Hoya curtisi her yaprak arasından sürgün vermeye başladı.Çok hızlı gelişen bir tür. Tam istekleri karşılıyor. Birde erken açsa :)
yeşillim
08-10-2011, 23:14
curtisii nin yakından görüntüsü daha da güzelmiş.
inşallah gelişirse seyrine doyum olmayacak gibi..
Hoya archboldiana büyük yapraklıların en güzeli sanırsam
maşallah güzel gelişmişler
Bende aynı fikirdeyim ablacığım. Archboldiana büyüklerin prensesi ;) ;)
Ne kadar güzeller. Kaktüs ve sukulent çiçekleri bir başka oluyor. Bu arada ilk kez kılıç bitkisinin çiçek açtığını görmüş oldum. Emeğinize sağlık.
Teşekkür ederim yorumunuz için.
Artık son tomurcuklarla gösterisini yapıp dinlenmeye çekiliyor bitki.şimdilik üç tomurcuk daha var farklı türlerde onlarda açarlarsa eklemeyi düşünüyorum.Biri şu an itibariyle yavaş yavaş açmaya başlıyordu. Yarın güzel bir fotoğraf alabilirim sanırım.
Caralluma hesperidum ve Orbea woodii çiçekleriyle sizleri yalnız bırakıyorum :)
252345
252346
252347
Bu sayfanızı kaktüs deyip geçen herkese önereceğim. Bambaşka varlıklar, bambaşka gizler içeriyorlar. Her canlıya bir güzellik atfedilmiş gerçekten. Emeklerinize sağlık, lütfen paylaşmaya devam edin.
yeşillim
23-10-2011, 23:16
İçimden bir ses diyor ki, yakında sn Fatih H dennisii edinecek
İçindeki sesi sınavdan öncede konuştur ablam :) Dediklerin oluyor bu aralar :)
Hayırlısı bakalım. :)
Çekimler de çiçekler de çok güzel.
PlentyPlant
24-10-2011, 19:39
İki güzellik birarada daha hoş olmuş Sayın Fatih. Sözünü ettiğiniz üç tomurcuk aynı anda açarsa ve buraya koyarsanız, daha da hoş olacak. Emeklerinize sağlık.
Yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkürler. Sözünü ettiğim 3 tomurcuktan biri açıldı. Yanında telefonum olmadığı için fotoğraf çekemedim. Yarın yeni misafirler gelecekmiş onlarla birlikte çekerim artık.
Sayın Fatih çok güzel fotoğraflar bunlar.Seyrettikçe güzellikleri daha çok gözükmekte,öteki tomurcukların fotoğraflarını dört gözle beklemekteyim.Hayırlı günler.
En sonunda çiçeklendi :)
Çok güzel maşallah , ben de gözünün içine bakıyorum ama kışın soğuklama almadığı için sanırım çiçeklenmiyor.
Hafta içi kapımı misafirler çaldı. Yatılı kalacağız dediler hay hay buyurun dedim yerimiz çok :)
Birkaç gelişme :)
Sevgili Agozce. Yeşillim ve Missmenas ablalarım yorumlarınız için çok teşekkürler.
Sevgili Yeşillim hoya linearis katı kültürde korktum kaybederim diye onu diatomite teslim ettim. Çok keyifli umarım hep böyle devam eder. İlerleyen vakitlerde fotoğrafını ekleyeceğim.
Beklenen tomurcuklardan ikisi kendisini gösterdi. Huernia'yı yarın daha güzel çekmeyi planlıyorum.Akşam üzerine doğru çlektiğimden güzel çıkmamış.
Fatih hepsi çok güzel geliiyor, maşallah....
Allahım ne kadar güzeller. Nasıl güzel yaratıklar bunlar böyle. İnsan hayran oluyor. Emeklerinize gözünüze sağlık.
yeşillim
29-10-2011, 10:07
Fatih Bey, Hoya Linearis toprakta mı? bakımında neler yapıyorsun.
missmenas
29-10-2011, 13:39
Fatih'cim,
hepside çok güzel gelişiyor. Tebrik ederim... Yeni hoya türlerinde çok güzel bol çiçekli olsun...
Hoya linearis yaz döneminde sevgili Kartolla karşılıklı paylaşımla edindim. Geldiğinde güzel bir paketleme yapıldığından gayet sağlıklıydı. Yaz falan demedim geldim dercesine canlıydı. Birkaç saat suda beklettim o sürede yerini hazırladım falan.
Daha sonra iki gün içinde kökler gözükmeye başladı diatomitte.Köklenmeden sonra sürgün uçlarına dokunmamıştım. İyiki dokunmamışım oradan uzamaya devam etti.Geldiğinde 10 cm den biraz büyük çeliklerdi.Şimdi çok güzel oldular. Sarılması için bir destek hazırladım destek katlarına tırmanmasına yardımcı olmak için bağladım. Dilek ağacı gibi gözüküyor bu nedenle. Hani bende öyle seviorum onu.Dilek ağacım benim diyorum.O bunun farkında olduğundan her bağladığımda azimle yere uzanmaya çabalıyor. Ama onun sağlığı açısından havalanması lazım ;)
Ve benim Dİlek Ağacım ;)
253274
253275
Bu güzellikte azimle büyüyor. Sıcak soğuk tanımıyor. Biliyor gidecek baharda yaylaya artık beni hazırla dercesine büyüyor.Ben biraz daha bekle demekten başka birşey demiyorum. Çünkü soğuklar geldi. Hazırlamaya çalışsam tutmazsa korkusu var. Ama bazı türlerden ilk çelikleri almak zorunda kaldım.
H. Diversifolia dan ilk çeliği aldım geçen hafta. Korka korka ama korkunun ecele faydası yok :) :)
Bahar gelsin daha güzel çeliklemeler yapacağım :)
Bu azimli kızım Sayın Yeşillim'e gelsin.
253278
253279
Bu güzelde Sevgili Agozce'ye gelsin. Tekrardan teşekkürler.Diğer kardeşlerinin fotoğraflarını yanlışlıkla silmişim. En çok finlaysoniyi görmenizi istiyorum. Neredeyse 3 katı oldu ama yaprak yok sadece dal :)
253280
yeşillim
30-10-2011, 10:58
H. finlaysoniyi yaprağını yakından görmek isterim doğrusu
Yapraklandığı zaman benim yerime de transa geçersin onunla
Hoya chinghungensis lütfen çelik için acele etme, varsın uzasın
Bu arada dokuduğun dilek ağacın çok hoş:)
Misafirlerden Hoya dennisii artık büyüme vakti dedi. Sürgündeki yapraklar yavaş yavaş açılmaya başladı.
254441
Hoya fungii benim neyim eksik dercesine atağa geçti :)
254442
yeşillim
05-11-2011, 15:15
Fatih komşum, dennisii küçük ama canlı dikkat edersen, başına bir kaza gelmezse güzel olur elinde. Dedim kargo olmuşken araya sıkıştırayım. İnanıyorum çok güzel olacaklar.
Fungii, carnosa gibi hatta bende daha iyi gelişim gösteriyordu. Geçen yıl kurban bayramında çiçek açmıştı.
Çekimler de çiçekler de çok güzel.Emeğine eline sağlık.
karalale
07-11-2011, 22:42
Coşmuşlar maşallah sevgili Fatih... Elinde ve evinde sihirvar bence..:-) İyi bayramlar, selamlar....
Sevgili Karalale çok yoğun bir bayram ve arkasından gelen yoğun sınavlar mesajınıza ancak cevap yazıyorum özür dilerim geciktim!
Çok teşekkürler değerli yorumunuz için.Gurbette bayram zor olsa gerek. Hep uzak...
Şimdiki görseller size gelsin o zaman:) Gurbete selam olsun dercesine objektife takıldılar :)
Bir aralar beni haylaz archboldiana vardı ya, şimdi büyüdü hanım hanımcık bir kız oldu :) Kazara sürgünümüz kurudu ama telafisi gecikmedi ardından gelen yan uzantılarıyla yeniden doğdu :) Bir nevi Rönesas'ını yaşıyor :)
255084
Hoya cv. Chouke
255085
Hoya Fungii
255087
Hoya dennisii
255086
Hoya bilobata
255088
Hoya obscura
255089
Hoya finlaysoni
255090
Hoya linearis
255091
Hoya sp saquare
255092
Kışın güneşi mutluluk getirdi bana. Yarın açacak bir kaktüs adayı da var.
Cidden inanılmaz. Bambaşka bir varlık sanki. Bu forumdaki en favori sukulent sevdalısını siz ilan edeceğim.:)
Yeni fıstıklarım evin köşesinde naziklerin yanında yerlerini aldılar:)
257020
Tek tek tanıtalım:)
257021
257022
Hoya purpureo fusca
257023
257024
Teşekkürler :) :)
Bunlarda bu haftanın güzelleri :) :)
257039
257040
257041
Kaktüsleri göz önünden kaldırmıştım:) bir bakayım dedim bu güzelliği gördüm :)
Millliilerden sonra bu fıstığıda göstermek şart oldu :)
257042
257043
Manolya_
25-11-2011, 23:01
Fatih bey,
Hoyalarınız harika, belliki sevginizi yansıtmışsınız. Adeta size cevap verir gibi coşuyorlar.
İnşallah çiçeklerinide bu coşku ile verirler size. Bizde göndereceğiniz sunumlardan izler sevincinizi paylaşırız.
41 kere maşallah
selam ve sevgilerimle...
Ah kuzuya bak onca diken arasından nasıl da sıyrılmış. İyi ki gördünüz iyi ki paylaştınız. Her sukulent meraklısı mutlaka bu başlığa abone olmalı.
Çok teşekkürler Sevgili Manolya :) :)
Bu yeni sürgünlerden biri.Hoya linearis:
257171
Çok teşkkürler yorumunuz için Sevgili SerDag :)
Dersler bu ara fazla yoğun olduğundan ilgisiz kaldılar kaktüsler. Sanırım "Benimle ilgilenir misin?" diyor bana :) :) Kim bilir belki benide götür kazandığın şehre demek istemiştir:)
Sevgili fatih,
Blogumda misafir bitki sevdalıları için bir yer açmıştım. Eğer arzu ederseniz ilk misafirim olarak sizi ağırlamak istiyorum.
Sukulentlerinizden en sevdikleriniz -aslında ben hepsine bayılıyorum da- ve resimleri, resimdekilerin isimleri gibi bir mini seçki yapmak bana emaille yollamak ister miydiniz? (Resim ve metinlerde isminiz-soyadınız/rumuzunuz, copyright, dilerseniz agaclar.net forum başlığınıza link) yer alacak.
Bunca nadide güzelliği orada misafir etmezsem vallahi gözüm açık giderim. Sukulentlerin kitabını yazmış birisini, kaktüs ve sukulentlerin bambaşka dünyalarını insanlar sizinle keşfetsinler.:)
Ne dersiniz?:)
missmenas
30-11-2011, 20:02
Sevgili Fatih,
Koleksiyonuna yeni katılan hoyalarını sağlıcakla büyütmeni ve çiçeklerini senden esirmesini dilerim...
Bu nasıl bi hoya sevdasıdırrr ,bu aziiim bu sevgi bu denlii tutkuyla bağlanmak :D maşallaahh diyeliiim
Bir güncelleme yapalım istedim :) :)
Kışa biraz hızlı giriş yaptık ailecek :)
259775
259776
259777
259778
259779
Devam ediyoruz :)
259780
259781
259782
259783
259784
Son olarak kızaran osbcura :)
259785
259786
259787
karalale
17-12-2011, 11:26
Günümü güzelleştiren güncellemen için çok teşekkürler sevgili Fatih. :D Hepsine kocaman bir maşallah... Baharı beklemek zor olacak.;)
Hafta başından beri çiçekçilerde birçok yılaşı çiçeği gördüm.Kısmet bugün almakmış :)
Beyazı görünce dayanamadım :) :) Satıcı uygunda bir fiyat söleyince dayanamadım kaptım hemen :)
Fatih Bey maşallah. Bu mevsimde sayfanız çiçeklenmiş. Yılbaşının rengi çok güzelmiş, mililere hayran oldum.:)
Çok teşekkür ederim :) Şimdi birlikte kahvemizi de aldık kar izliyoruz fıstığımla :)
Üzerinde iki tomurcuk daha var açmayı bekleyen onlarda açsınlar yeni bir fotoğraf daha ekleyeceğim.
nılgun_dogan
31-12-2011, 09:32
Fatih kardeşim yeni yılın ssağlık mutluluk getirsin inşallah
karalale
31-12-2011, 14:49
Sevgili Fatih, yeni yılın kutlu olsun... Sağlık, mutluluk ve bol çiçekli yeni bir yıl diliyorum, selamlar....
Çok teşekkürler:) Hepimiz için mutlu bir yıl olsun.:)
karalale
13-01-2012, 11:24
Fatih cim, yeni yıldan sonra yeni yaşın da kutlu olsun. Sağlıkla, mutlulukla, huzurla nice, nice senelere.Tüm dileklerin kabul olsun, fıstıkların çoğalsın inşallah.:p Benim hoya multişem ile yeni yaşını kutluyoruz... İnşallah en kısa sürede, bu çeşitten de fıstığın olur. :D :D Selam ve sevgilerimizle....
Lale Ablacığım çok güzel bunlar :) :) Çok teşekkürler dileklerin için. Multiflora muhtesem gözüküyor:) :) Bahara Hatice ablam çeliklerse alırız artık ondan. Bunu çok istiyorum bakalım kısmet.
Bu aralar üzerimde uğursuzluk var. Koca lacunosa saksısı elimden düştü. Malesef kaybettim. Ardında eve getirdiğim ruthi ve obscura bir anda bozuldu. Obscutadan çelikler aldım tutar insallah. Ama ruthi de gitti. Simdi vitellinoides yaprak döküyor. Çok üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyor.
karalale
13-01-2012, 12:47
Fatih cim çok üzüldüm ama yalnız olmadığını da bil. Bende de kayıplar var.Koca liniaris kurudu gitti. Lacunosa çok bozuldu, bereket yedekleri var. Cinnamomifolia ve mindorensis kurudu... Anlıycan kötü haber çok. Sayfama ekliycem ama o kadar uzun vaktim yok. Belki cumartesi tümünü paylaşırım. Elin de o kadar çok güzellik var ki senin. Kayıpların bu kadarla kalır inşalah, ablacım...
Fatih bey hoyalarım hakkında bilgi verebilir misiniz,cinsleri ve durumları bir tane daha var onun resmini sonra yüklemeye çalışırım,teşekkür ederim.
Diğer hoya yapraktaki sararma ilaç kullanmıştım ondan olabilir.
Manolya_
13-01-2012, 15:55
Bu aralar üzerimde uğursuzluk var. Koca lacunosa saksısı elimden düştü. Malesef kaybettim. Ardında eve getirdiğim ruthi ve obscura bir anda bozuldu. Obscutadan çelikler aldım tutar insallah. Ama ruthi de gitti. Simdi vitellinoides yaprak döküyor. Çok üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyor.
Sevgili Fatih,
Hoyalarını zevkle ve ilgi ile izliyorum. Hoyalara karşı olan sevginin farkındayım.
Bazen istem dışı bitkilerimiz şanssızlık yaşayabiliyor.
Üzülme lütfen.
Onlar senin onlara karşı olan ilgini ve sevgini hissediyorlar. Bunu zaten büyüme aşamaları ile gösteriyorlar. Bir nevi sana teşekkürlerini sunuyorlar
Hepsinin maşallahı var.Son derece güzel ve sağlıklı görünüyor.
Ellerine, emeğine sağlık.
Eminim çiçekli günlerini görecek ve bu üzüntünün yerini sevinçler dolduracaktır.
Selam ve sevgilerimle
Asu
yeşillim
13-01-2012, 19:10
Sayın Fatih, eminim ki titizlikle bakıyorsun hoyalarına olur böyle üstüste gelirse de
yapılacak birşey yoksa yoktur herşey olacağına varır de çık işin içinden. Şans ve uğurla ifade etmeyelim lütfen.
Kısıtlamayalım elimizle değil mi? Uğur da neymiş..
Ben de hoyalarımdan uzak olunca kayıplarım hem menekşe hem de hoyalarımdan olmadı değil..! ama lütfen hayatımızda uğursuz gibi kelimelerle çıkış yapmayalım.:)
Sayın vehbi çiçeğiniz normal türlerden olan hoya carnosa.
Manolya ve yeşillim ablalarım çok teşekkürler haklısınız. Oluyor arada öyle. Bu gün birde söz aldım anlatamam doğum günü hediyemi seçme şansım oldu bende yeni türler istiyorum dedim ve baharda sanırım Hatice ablamın kapısını çalma fırsatım oldu :)
missmenas
13-01-2012, 20:45
Fatih'cim,
üzüntünü paylaşmak adınada olsa, bende çok üzüldüm kayıpların için. Kış aylarında sulama dengesine çok dikkat etmek gerekiyor. Bazı türler varki 17*Cnin altına hiç dayanmıyor anında kaybediliyor. Kesinlikle dikkat edilmesi gereken ilk unsur ne fazla ne az su vereceksiniz. Yapraklarını döken Hoya vitellenoides bunla ilgili büyük olasılıkla.
Kayıplarıyın hepsindende yedekte köklü olarak var. Baharda telafi ederiz...
Diğer hoyalarında ısı ve su dengesine dikkat et lütfen...
Fatihcim doğum günün kutlu olsun. Hoyalar gibi güzel ve çınar gibi uzun ömrün olsun.
Kayıplarına üzüldüm. Bende hiç biri yok malesef. Neyse Hatice hanım var sağ olsun, hiç üzülme öğrenme deneyimi bunlar....Biz bu işi başaracağız. Birde yerimiz çok olsa herşey süper olacak ama......neyse, bir gün o da olur.
Teşekkürler ablalarım.
Nilgün ablacığım seni erteledim k bakma lütfen.Paketi kaç kez hazırlamak istedim hep mani birşeyler oldu. bazı sukulentler çiçeğe geçti.Çiçekleri bitsin bir paket hazırlayacağım.
Şöyle bir geriden geldimde kaybettiğim türleri gördükçe çok canım sıkıldı.
Hoya Ruthie ve Lacunosa benim yüzümden temizlik yaparken elimden düştüler. Lacunosadan aldığım çelikler tutmadı. Ruthiden aldığım çelik tutmuştu ama oda çürüdü. Sera ortamı yapmıştım çürümenin nedeni o olabilir diye düşünüyorum.
Şimdi curtisii bütün yaprakları dökmüş durumda dalı sağlam onuda sera ortamına aldım. Umarım düzelir.
Vitellinoides bütün yapraklarını döktü. Hiç bıkmadan sulamaya bakmaya devam ettim. Yeni iki sürgün geliyor. Yaprak yok umarım sürgünler hızlı davranır ve sürgünler çabuk gelişir.
Hoya eriostemma da kayıplarım arasın çok seviyordum o türü oda olmadı malesef(Sevgili Agozce Ablam emanetine iyi bakamadım affet.).
Birde obscuramı kaybettim. O benim hatamdı. Sınavların yoğun olduğu dönemde ihmalim sonucu kaybettim.
Baharda kaybettiklerimi telafi etmek istiyorum. Kaybettiğim iki bitkim diatomitteydi(Lacunosa, obscura).
Bunların arasında azimle fungii burdayım diyor bakın size kanıtı:
karalale
30-01-2012, 22:44
Canın sağ olsun Fatih cim. Yalnız değilsin, biliyorsun değil mi? Hem senin, çiçek açan harika bir karnen var. :-) Sırası geldikçe, her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Hatalar doğruları bulamıza yardım ediyor. Yenilerin çok daha iyi ve güzel olacağına eminim. Bir ara gelişmekte olan güzelleri de paylaş lütfen, sevgiler....
yeşillim
30-01-2012, 22:55
Ben o fungii'nin damarlı yaprağını severim. Ne güzel de gelişmiş öyle.
Yaramaz o fungii, yaramaz. Türkiye'nin gezmedik yerini bırakmadı.
Şuna bak çatıya çıkacak neredeyse...
Fatihcim hiç üzülme..istediğin kadar köklendirme yaparız..Senin o güzel karnelerin çok daha önemli. Tekrar köklendirme yaparız .
Bunların hepsini tecrübe olarak gör...
Giden Lacunusa pembe olan mı? Ondan da çelik köklendirem mi?
missmenas
31-01-2012, 12:19
Fatih'cim, çok üzücü biliyorum. Kayıplar İnsanın canını yakıyor, biliyorsun kaybettiğin hoyalar hepsinde Türkiye'de koleksiyoncu Arkadaşlarımızda var. Arkadaşlarda olanları başka Hoyalarla takas yaparsın birkaç tanesinden çelik al bence. Temin edemiyeceklerinde bende var. Yeterki Sağlığımızdan birşey kaybetmeyelim gerisinin telafisi kolaydır.
Birde tavsiyede bulunmak istiyorum, Hoyaların bakımıyla sadece bir kişi ilgilensin.
Sevgiler...
Yok pembe lacunosam yaşıyor pek inatçı çıktı ama :) Şikayetlerimi ilettim büyük annesi bir cezalandır onu :)
267059
Bir başka kış güzelim sevgili "El Örgüsü" :) Bu ismi ona vermemin nedeni her yerinden ilmek ilmek bağladım onu :)
Yeni sürgünleriyle Hoya linearis:
267071
267072
267073
267074
267075
karalale
03-02-2012, 11:53
Fatih cim sana inanamıyorum. :eek: Lacunosa yı ne çabuk gözden çıkarmışsın. Hemen, öldü demiştin. Yeşil ve yapraklı olarak duruyor. Ben yapraklarını dökmüş, sapı kurumuşları bile bir ihtimal deyip sökemiyorum.:D Yaşıyor olmasına çok ama çok sevindim. H. linearisin de maşallahı var. Her filiz yarışa girmiş san ki. Tırmandırma tekniğin çok hoşuma gidiyor ama bir türlü cesaret edemiyorum. Sende seyretmeye devam.....
Bu ikinci pembe olan lacunosa diğeri beyazdı. Beyazım süprizde yapacaktı kısmet değilmiş :) :) ben kurudallara bakıp yeşertmeye gayret ediyorum.Vitellinoides yeni sürgün verdi ekleyeceğim ümitsiz vakaydı o.
Sedum güzelliklerini sergiliyor bu aralar.
Kaktüs ve sukulent sevdalılarının dikkatine:) Kaktüs çiçeklerinin efendisi sayın Fatih bey'i websayfamda misafir ettim efendim buyursunlar:)
Çok güzel bir yazı olmuş. Fotograflar da harika. :)
Çok teşekkür ederiz efendim, gözlerinize sağlık.
Sevgili Zenfree, bu konuda emeği geçen aslında Sayın SerDag. Onun düşüncesiyle oluşturulmuş bir yazıdır. Kendisine tekrardan teşekkürler. Bu arada isimsiz güzelin adını bulduk. :)
Çiçekleriyle birlikte eklemek istedim :)
Mammillaria bombycina
274263
Sn Fatih kaktüslerinde en az hoyaların kadar muhteşem ellerine sağlık.
Bahar her eve farklı her bahçeye renkli geldi :)
Bunlar bahardan bana düşenler :)
280644
280645
280646
280647
280648
bay tömürcek
18-04-2012, 21:35
Nezamandır bu sayfaya yazmamışsın fatih bayadır bakıyorum yeni bilgi yok hoyalarındaki gelişmeleri merak ediyorum inşallah kaybın olmamıstır :)
Sevgili Tömürcek kayıplarım son buldu. Şimdi misgibi kokma zamanı geldi :)
Yavaş yavaş kıpırtılar başlıyor.
Bak birkaç gelişme ekleyeyim.
nılgun_dogan
22-04-2012, 22:33
Hoş geldin Fatih gene resimler çok güzel gözüküyor 3. resimdeki hoyanın adı nedir.
Sevgili Fatih,
Ellerine sağlık, en kısa sürede çiçeklerini koklamanı dilerim.
İlk fotoğraftaki hoya 'da küçük lekeler var . Mantar ya da zararlıdan mı kaynaklandı?
Nilgün Abla o hoya lobbii kısa sürede tomurcuk yapmaya başladı umarım sorunsuz açar.
Sevigili Maki,
O oluşumlar birkaç aydır var herhangi bir şekilde önlem almadım yanık sanmıştım ama mantarda olabilir! yarın küçük bir inceleme yapmalıyım. Teşekkürler uyarı için.
bay tömürcek
23-04-2012, 11:09
Fatih kayıplarının son bulmasına sevindim :P dediğin gibi inşallah kokma zamanları gelmiştir hoyalarının :) daha sağlıklı hoyalarla daha mutlu günlere erişmen dileğiyle :P
gürkan63
06-05-2012, 12:16
Fatih yine yaptın yapacağını...bakakaldım...:)
MKurtoglu
06-05-2012, 19:19
Milli'nin hastasıyım. Ellerinize sağlık. Maşallah çok keyifliler.
yeşillim
17-05-2012, 21:26
Fatih'cim nasıl iyi bakmış mıyım?:D
Yoğun birkaç haftadan sonra biraz gelişmelerden haber vereyim.
İlk çiçek sapını düşürdü ama yenisini geciktirmedi. Belki bu şanslı olup açar.;)
Hoya linearis:
297548
Diğer bir çiçekte lobbii'den geliyor. Hiç beklemiyordum ama biraz gelişmeye başladı sanki.
Hoya lobbii:
297549
gürkan63
29-05-2012, 12:41
Fatih kardeş,ziyaretini 4 gözle bekliyorum:D E.Milli lerine bayıldım bana da düşer'mi penbe ve sarı dan ?....:o.Pitahaya yı unutmıyalım,ha birde Aeonium Arboreum..:o.Bu kadar çingenelik yeter....:)) :o ( Utandım vallahi...)
elifbilge
30-05-2012, 16:05
Sen nasıl bir çocuksun yaa Maşallah Maşallah çok kıskandım.Bol çeşitler bulman dileklerimle.Eğer bende rastlarsam değişik kaktüslere mutlaka iletirim sana.Tekrar maşallah demek istiyorum.Sevgiyle kal.
Sen nasıl bir çocuksun yaa Maşallah Maşallah çok kıskandım.Bol çeşitler bulman dileklerimle.Eğer bende rastlarsam değişik kaktüslere mutlaka iletirim sana.Tekrar maşallah demek istiyorum.Sevgiyle kal.
Sınav yoğunluğu,stresi derken sayfamı boşladığımın farkına vardım. Öncelikle mesajınızı geç cevapladım özür dilerim. Övgüleriniz için de çok teşekkürler... :)
Sayfama biraz bahar gelsin istiyorum. Evde bir şenlik havası kırıp geçiyor. Birkaçını kaçırdım bu şenliklerin yoğun tempoda ama şimdi yeni tomurcuklar gördüm umarım onları kaçırmam. :) :)
Çiçeklenen güzellerden birkaç tanesi.
Huernia:
304254
Mammillaria candida:
304257
304258
Echinopsis:
Güzelliği kaçırmamak için nöbet başındaydım. Aksilik olmalıydı değil mi? Olduda :)
Dersane sınavım varda saat onda. Ya uykusuz kalacaktım ya bundan vazgeçecektim. Ama kıyılmaz ki bu güzelliği izlemeye. Sabah erken saatlerde gittim yanına yeni yeni kapanmaya başlamıştı. Öğlen sınav çıkışı 15 dk'da evdeydim. :) Normalde yarım saatte zor gelirim. :)
Kokusu ilk koktuğum gibi ne bir fazla ne bir eksik harika ötesi. :)
304267
304268
304269
304270
gürkan63
04-06-2012, 13:34
Çok güzeller Fatih,ellerine sağlık.Bu arada Çarşamba saat 14 00 den itibaren müsait im,beklerim....:)
gürkan63
06-06-2012, 14:16
Fatihciğim Aydına gitmek zorundayım,haftaya pazartesi burda olacağım,ona göre ayarlarsın kendini...Selamlar...
gürkan63
10-06-2012, 23:13
Merhaba Fatihim;Tekrar evdeyim,hafta boyu müsaitim, sen bana saat ve gün bildirirsen sevinirim.Şimdilik hoşca kal.
gürkan63
11-06-2012, 18:33
Mesaj alındı.Problem yok.:))
Benim için çok güzel anlamlı bir buluşmaydı. Bir ara yenilerden de getireceklerim var. :)
Özellikle peşinde olduğum iki kaktüs için çok teşekkürler. :)
Baş köşeyi aldılar bile. :)
Görselleride kısa zamanda ekler gelişmelerden haberdar ederim.
gürkan63
18-06-2012, 18:51
Ne demek Fatih,iyi oldu benim içinde.4 gözle bekler olacağım.....:)
yeşillim
21-06-2012, 05:37
Fatih'cim, nasıl ablan bakabilmi mi? ;)
Maşallah çok güzel gelişmişler...
Eminim çiçek vakitleri geçmeseydi açarlardı çoktan. Diatomittede çok güzel gelişiyor sedum.
yeşillim
21-06-2012, 13:28
Valla Fatih tamamen uzağım bunlara sayenizde öğreneceğim. Tekrar teşekkür ediyorum.:)
Fatih'cim, senin için aşıladığım paskalya kaktüsü tutmuş görünüyor.
Yandan bir sürgün daha var onuda aşı yapayı mı? yoksa hemen mi göndereyim ne dersin?
Bella'nın çiçekleriyle karşılamak isterdim ama kısmet değilmiş. :) Tomurcuklar bir süre sonra düştüler. Ama yenileri gecikmedi çıkıyorlar. Yavaş yavaş takipteyim onları.
iki yıldır hem diatomitteki hemde topraktaki şıpsevdi güzel gelişmedi. Neredeyse iki yaprak çıkarttı ve uyudu. En sonunda canlanma belirtileri var ama toprağa çok yakın bir başka canlılık daha var. :)
Umarım kısa sürede açarız :)
312626
Miss gibi o güzel kokuyu koklamak birkaç gün önce kısmet oldu :)
Başarından dolayı seni kutlarım Fatih. Özellikle linearis çok güzel bir tür listemin başlarında :) Tomurcuğu ne durumda acaba çok merak ettim :)
Bugünün güzeli. :)
Hafif bir kokusu var.
320955
320956
320957
Kaktus ve sukulentlerinizin çoğuna baktım- çok güzeller.
Babam bana saksı ve sukulent aldığında ben de böyle bir sayfa açmak istiyorum. çok harikalar. ama bana deniz kabukları ve taşlara da ekebilirsin diyor. bu yaz güzel taş ve kaya toplamaya çalışacam.
Linearis bir yaşına girdi. Hiç üzmedi beni, bu aralar arada tek tük eski yapraklarını atıyor. Diatomitte olması sıcaklardan etkilenmeyi erteliyor. İki kez tomurcuk oluşturdu ama ikiside açamadı. Ne yapalım sağlık olsun bu hızla büyüsün yeter.;) :)
322678
Lobbii black dördüncü çiçek sapını çıkarttı :) :)
322681
bay tömürcek
06-08-2012, 10:03
Fatih yok mu şöle şölen tadında fotoğrafların valla 4 gözle bekliyorum senin yorumlarını gelişmelerini :) yeni başladım bu menekşe ve mum çiçeği işine bakalım senin kadar başarılı olabilcem mi :p ;)
Matucana intertexta
323778
323779
gürkan63
07-08-2012, 11:25
Merhaba Fatih,yine ne güzeller gördük böyle,ellerine sağlık.Ben yine kayıplar vermeye başladım :( Güneş mahvetti yine ortalığı.
yeşillim
08-08-2012, 05:57
;)Fatih'cim, 532 numaralı görsele bakınca ilerleme var mı?
Hakkını verebiliyor muyum, yani başlangıç için idare eder diye düşünüyorum.
Hiç şüphesiz çiçek vakti geldiğinde çiçekle dolacaklar :)
yeşillim
08-08-2012, 11:38
Çiçeklerini bimem ki nasıllar.Bu yıl görür müyüm dersin?
Bayram şekerimi erken aldım ama olsun. :) :)
325862
gürkan63
18-08-2012, 00:23
Ne kadar güzel bir renk fatih ellerine sağlık..
Shntlgkc
20-08-2012, 20:58
Fatih bey kaktüsleriniz ve sukulentleriniz çok güzeller ve pitahaya ya bayıldım,hepsini güle güle büyütn.
Tercihler, formlar falan derken çok yorulan beynimi iyi bir tatile çıkarmıştım. Tatil dönüşü teftişe çıktım odada. Zaten girer girmez bir koku bir koku m(p)iss m(p)iss ;)
Çok uzatmadan caralluma,huernia:
326655
326656
326657
gürkan63
26-08-2012, 02:48
Bana verdiğinden mi bu Fatih.?
gokcegokce
04-09-2012, 11:00
fatih, bahsettiğim kaktüsün fotosu altta ne adı belli nede nasıl bulacağım :( bu kaktüse vuruldum resmennn
Burası Orman Müdürlüğünün önündeki İstiklal Eczanesi midir? Evet orasıymış zaten yazılmış acele etmeseymişim :P Bu arada denizlili forum arkadaşlarımla tanıştığıma memnun oldum hemşerilerim.
sayın fatih bey , resimdeki caralluma,huernia muhteşem görünüyorlar . ilk kez gördüm ve çok beğendim güle güle büyütün.
sormadan edemeyeceğim bunları , hepsini nasıl çiçeklendirdin. nasıl bir azim onca saksı bitki. görseller muhteşemdi tek kelime ile. eski mesajlara baktım hayran kaldım yaşın hem genç hemde öyle ilgili bilerek bakmışsın ki. ama bunları nasıl çiçeklendirdiğini öğrenmem lazım. bende de birkaç kaktus var ama hiç oralı olmuyorlar. büyümekde sıkıntıları yok ama çiçek konusunda cimriler. hatta geçtiğimiz kış kapalı balkonuma bıraktım su vermedim ( işkenceden hoşlandıklarını duymuştum bir yerde :)) ama yinede çiçek konusunda verimsiz kaldılar. sense hiç bilmediğim türlere bakmakla beraber çiçekle taçlandırmışsın ya bravo. işin sırrını merak ediyorum. ( sevgin ve ilgin ortada)
Çiçeklenmeleri için fazla bir şey yaptım sayılmaz. Yoğun sınav döneminde açıp kaçırdıklarım bile oldu.Birçok türün verdiği yorgunlukla kaktüslere fazla ilgi vermiyorum. Hatta yeterince ilgilenmiyorum ilgi çekmek için sanırım onlar benim gözüme güzel gözükmeye çalışıyorlar.
Kışın hiç ısıtılmayan bir odada duruyorlar. Genelde oda öğlen güneş olduğunda alıyor ısınıyorsa hafif o güneşle ısınıyor. Başkada bir şey yapıyorum diyemem. Arada hoyalara verdiğim besinden artarsa döküyorum onlarda bayılıyorlar. Hoyalara arada kaktüs besini hazırlıyorum. Besinden kastım o.
İsteklari sıcak ve susuz bir ortam bende onlara o ortamı sağlıyorum. Yaptıklarım bu kadar. :)
ilgini çekebiliyorlarsa ne mutlu sana ve fotoğrafları gören bizlere. kaktüslerin çok sağlıklı görünüyorlar. kaktüs besini hazırlıyorum derken içeriğini paylaşırsan memnun olurum. yapı marketlerde satılan hazır kaktüs besinleri var diğer bitkilerim için alıp kullanıyorum ama kaktüse almayı hiç düşünmedim. soruyorum bağışla haddim değil ama sınav nasıl geçti planların nedir?
Sevgili Sibelim,
Öncelikle geç cevaplıyorum özür dilerim. Evet aldığım besin AVMlerde satılan kaktüsler için olan sıvı besin. Genelde baharda veriyorum daha sonra aklıma geldikçe veriyorum. Üni. yerleştim ders başı yapmaya kaldı gerisi. Denizli'den gitme fikrim vardı ama hani gidemeyinede olmuyormuş. PAÜ'ye yerleştim.:):)
Ve artık son baharın çiçekleri konuşuyor şimdilerde. Güneşin yakmadığı bu günlerde yeni tomurcuklarda var ama açar mı bilemem. :)
Miissssss gibi kokusuyla baş döndüren muhteşem güzellik.
Huernia:
331170
331171
Hayırlı olsun Fatihçim,ÜNİ.yerleşmişsin başarılar dilerim.
hayırlı olsun fatih senin adına çok sevindim . olsun memlekette okumak daha rahat hem bitkilerini düşünmek zorunda değilsin senden sonra ne olacak kaygısı olmayacak..hangi bölümü kazandığını söylemedin ama :)
kaktüssevdası
13-09-2012, 22:40
ablacım coştukca coşmuşsunuz kendi kaktüslerim açmış gibi sevindim ve bazılarını kıskandımda. bu hafta salça yapayım baride parasıyla sende gördüklerimden bende edineyim hemen :)
özellikle aşı kaktüslerin sağlıklı olamayacağını düşünüp almayı düşünmemiştim ama ilk alacağım o var listede.
Sonbahar bütün gzelliğiyle yansıyor şu günlerde. Kaktüslerden sadece matucana, huernialardan iki 2-3 tür tomurcuka açar ya da açmaz kesin bir yargıda bulunmuyorum.
Kaktüsler yavaşta olsa bayrağı lithopslara bırakıyor. Şuan isim araştırması yapamadığım için ismini bilmediğim birkaç lithopsta tomurcuklar gelmeye başladı. En belirgini fotoğrafta görünen minik. :)
333356
Sonbahar bizi eve bağlamayı çok sever. Hele yağmurlu bir günde cam kenarında kitap okumak ya da kulağımızı şenlendirmek yaptığımız çoğu şeyden biridir. Bu günlerde keman ya da piyano dinlemek çok sevdiğim listesinde baştadır. Kitap okurken veya kafam karışıkken rahatlamak istediğim anda kurtarıcı parçam: Umarım sizde beğenirsiniz. ;)
Behrouz Panahi (http://www.youtube.com/watch?v=Xzw_Zn78VII)
Ve bugün bebeklerim dillerini çıkardılar. :) :)
Renklerini çok merak ediyorum. Beyaz mı sarı mı açacaklar diye. Umarım açarlar evdeyken. :)
333397
Biraz hareketsiz kalmış sayfa ama hala tomurcuk çıkartanlar var çiçek yok :) Genelden şöyle bir kaç poz. :)
İlk fotoğraftaki carnosa ilk diatomit denemem. Bu hafta kontrollerle 5-6 çiçek sapı var üstünde. En sonunda ipe sardırıp rahat bıraktım oda bana teşekkür ediyor olmalı. :)
Burası görünen kısım. Görünmeyende daha fazlası var :)
333538
333539
333540
bay tömürcek
22-09-2012, 21:55
Ohh kardeşim valla rahatladım şimdi özelden mesaj atcaktım utandım atamadım hızır gibi yetiştin :D fatih burası ardiye gibi biyer mi sırf çiçek dolu galiba burası?
Evet burası sırf çiçek dolu. :) Ha birde bir çok kitap dolu. Yaşam alanım benim orası... :) :)
Daha detaylı fotolar ekleyeceğim ama fazla çekemedim. Yarın kısmetse detaylar gelecek.
bay tömürcek
22-09-2012, 22:20
Vayy be kitabı da sıkıştırdın araya helal olsun kardeşim bende severim okumayı :)
Benimkiler odamda duruyor mum çiçeğim menekşelerim salon çiçeklerim falan ;) sen menekşe işini neden bıraktın kardeşim negüzel menekşelerin vardı noldu onlar öldü demiştin senin gibi biri nası öldürdü o menekşeleri galiba sattın onları söylemiyon bana :p:D
Yer sorunu olduğunda çok beğendiğim ikisi hariç diğer bütün menekşelerimi başlıktaki yakın olduğum arkadaşlara gönderdim. Bitki gönderemediklerime ise bol bol yaprak gönderdim. En sonunda gene çoğaldılar onları komşulara sattım ve kalanlar yaz sıcağına dayanamadılar. Menekşeler biraz nazlandılar bende. Onları tekrardan kendi evimde alacağım en başından çeşit çeşit. :)
Böyle işte özeti. :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.