View Full Version : İzmir/Ödemiş-Birgi Gezisi 23 Kasım 2008 Pazar
Penelophe
22-10-2008, 13:30
Daha önceki Tire gezimizde sonbaharda Tire ve Ödemiş'e tekrar gitmeye karar vermiştik.
Pazartesi günkü Botanik toplantımızda Kazım Polat, bu fikre Birgi'yi de katarak, bu fikri hayata geçirmemizin daha güzel olacağını söyledi. Tabi hepimiz olumlu baktık.
23 kasım olmasının nedeni Ödemiş Fidancılık Fuarını da gezme isteğimiz.
Gezini Ödemiş-Birgi ayağıyla ilgili organizasyonu Kazım bey yapacak, olgunlaşınca bizlerle paylaşacak.
Nazlı06, ise bizleri sabah erken saatlerde Tire'de taktak yemeye davet ediyor, daha sonra beraberce Ödemiş'e geçeceğiz.
Aslında organizasyon tamamen belirlenmeden başlık açma taraftarı değildim ama ne kadar erken bildirirsek herkes ona göre randevularını ayarlar diye şimdiden yazma gereği duydum.
Umarım kalabalık bir toplantı olur.:)
SON DURUM:
Geziye Katılacakların Listesi
1- Kazım POLAT
2- Nazlı06
3- Penelophe / Günübirlik / Araç(Ayrancı'larla beraber)
4-5- Aliş ve Eşi / Günübirlik / Araç Bilgisi: 4 kişi kendi araçları ile.
6-7- WYZX ve 10 yaşında oğlu / Günübirlik / otobüsle (Öztan ve Fazilet ÖZATANLAR ile beraber)
8-9- Mehmet ve Seyide Ayrancı / Günübirlik / Araç Bilgisi: Araç (Penelophe ile beraber)
10-11- Fatma ve Özkan Dündar
12-Fellez /Günübirlik / Araç Bilgisi:?
15-Baharcan
13-14-15-16-Öztan ve Fazilet ÖZATANLAR ve çocukları / Günübirlik / Araç Bilgisi:2 kişilik yer var. (1ebeveyn+1 çocuk) (WYZX ve 10 yaşında oğlu)
17-E®TY / Günübirlik / 3 kişilik yer var
18-19-Yldz35 ve Eşi / Günübirlik / 2 kişilik yer var.
20-21-Guler ve Eşi
22-23-24- İdcevi, eşim ve 12 yaşındaki oğlum. Kendi arabamızla gidip aynı gün geri dönmeyi planlıyoruz. Yolumuz üzerinde olan olursa 2 kişi alabiliriz. (Ardaçiğdem ve ailesi)
25-26- Cemal S.ve sürpriz bir konuk
27-28-29- Ardaçiğdem, eşi ve 3 yaşındaki oğlumuz. Aracında yer olanlar torbalıdan geçerken bizide alırlarsa seviniriz. (İdcevi ile beraber)
30-31-32-33-Dkp ve Eşi/Mymuberra ve Eşi
Gezi Planı
23 Kasım 2008 Pazar sabahı, 6:00-7:00 toplanıp Ödemiş'e hareket.
9:00 "Töngül Pide" ve ''Katmer'' ile kahvaltı.
9:30-12:30 Fidancılık fuarı ziyareti.
12:30-13:15 "Ödemiş Köfte" öğle yemeği. Bu öğle yemeği 1. bölüm. (Hurşit Köfte'de yenecek bu yemek, Ödemiş'e gidenler bilir, çok meşhur burası, internette de araştırdım, köfte Hurşit Köftede yenir deniliyor. Ayrıca Kazım Bey dedi ki, işletmenin sahibi Hurşit bey, işletmenin duvarına; Hayatta en hakiki mürşit, Hurşit'tir yazdırmış.)
13:15'den sonra Birgi'ye hareket,
-Serbest dolaşım,
-Baba'nın Yeri'nde dana **** oğlak güveç, tereyağlı-cevizli-üzeri tahinli baklava, öğle yemeği 2. bölüm olacak. (Baba'nın yeride ün salmış bir restoran, Fellez'de burayı önermişti.)
-"Çakırağa Konağı ve Ulu Cami" ziyaretleri,
-"Konak Kahve ve Andaç Evi"nde acı kahve içimi ve işletmecisi emekli öğretmen Gülsün Hanım ve ressam eşi M.Emin Başaranbilek ile tanışma,
-En son da "Çınaraltı Pansiyon"un bahçesinde çay keyfi ve dönüş..
Dilerim bu toplantıyı kaçırmam.
Penelophe
22-10-2008, 14:06
Kaçırmamanız için bir ay önceden bildiriyoruz ya.:)
kazim polat
22-10-2008, 21:29
Arkadaşlar Merhaba. Başlığı görünce çok sevindim. Bir ay nasıl geçecek bakalım.
Sevgili Nazlı 06, nazik teklifiniz için çok teşekkür ederim. Ama kırılmazsanız eğer, ben kahvaltıyı da Ödemiş'de yapmamızı öneriyorum, "Töngül Pidesi" yiyecektik.
Plan yavaş yavaş oluşuyor.
Sabah "Töngül Pidesi" ile kahvaltı,ardından fidan fuarını ziyaret,
Öğlene "Ödemiş Köftesi",Birgi'ye hareket,
Birgi'de serbest dolaşım(fotoğraf avı),"Çakırağa Konağı","Konak Kahve Ve Andaç Evi"ni ziyaret(Gülsün Hocahanım ve eşi ressam M.Emin Başaranbilek'le tanışmalısınız)"Ulu Cami"ziyareti,
"Baba Lokantası"nda ise acıkırsanız her türlü sulu yemek, yok acıkmadık derseniz "tereyağlı, cevizli, üzeri tahinli baklava",
En son da "Çınaraltı Pansiyon"un bahçesinde çay keyfi.
Umarım zamanı yetiştirebiliriz. Ayrıntılı bilgileri ileriki günlerde fotoğraflarla aktaracağım ki kimse karşı koyamasın! Selamlar...
[QUOTE=kazim polat;303674]Arkadaşlar Merhaba. Başlığı görünce çok sevindim. Bir ay nasıl geçecek bakalım.
Sevgili Nazlı 06, nazik teklifiniz için çok teşekkür ederim. Ama kırılmazsanız eğer, ben kahvaltıyı da Ödemiş'de yapmamızı öneriyorum, "Töngül Pidesi" yiyecektik.
Kazım bey, benim arkadaşlara bahardan kalma sözüm var. Töngül pideyi yeriz biz gene. Değişik lezzetlere hayır diyenlerden değiliz. Arkadaşlar sabah erken Tire'ye gelecekler Ödemiş'e gelene kadar acıkırız yine.
izmir içinde bir buluşma olsaydı biz de katılabilseydik keşke. :(
Penelophe
23-10-2008, 10:46
Şiştt kavga etmeyin.:D Bence sabah erken saatte Tire'de varıp, taktak yedikten sonra zaman kaybetmeden Ödemiş'e geçsek daha iyi olur ama bunu bence herkesin fikriyle olgunlaştıralım.;)
Gravel; Ödemiş çok uzak değil, araçlarla gidilecek büyük ihtimalle, tabi bu katılıma bağlı eğer katılım çok olursa ve araçlar herkesi almazsa minibüs tarzı birşeyde kiralanabilir. İki seçenek de olmadı diyelim, Kazım bey Ödemiş-İzmir otobüs seferlerinin sıklığından bahsetmişti bize.:) Yani her halukarda siz 23 kasım için kimselere söz vermeyin.;) Kazım bey otobüs saatleri ve fiyatlar konusunda bilgi verir misiniz lütfen.
Kazım bey otobüs saatleri ve fiyatlar konusunda bilgi verir misiniz lütfen.
Bu soruya Kazım bey gelene kadar ben cevap vereyim. Her yarım saatte bir İzmir-Ödemiş arası karşılıklı otobüs var ve ücreti de 10 YTL.
Aynı şartlarla izmir-Tire arası yine karşılıklı seferler var ve 8 YTL.
Penelophe
23-10-2008, 12:44
Bu durumda sen de katılacaksın sanırım Gravel.:)
Şöyle bir lise yapalım şimdiden, katılacak olan arkadaşlar listeye isimlerini eklesinler.
1- Kazım POLAT
2- Nazlı06
3- Penelophe
4- Gravel
5- ?
1-Kazım Polat
2-Nazlı06
3-Penelophe
4-Gravel
5-Aliş
Penelophe
23-10-2008, 13:05
Aliş bu iyi haber.:) Unutmadan listeye kaç kişi katılacağınızı da ekleyin arkadaşlar.;)
1-Kazım Polat
2-Nazlı06
3-Penelophe
4-Gravel
5-Aliş
6-WYZX ve 10 yaşında oğlu
mayranci
23-10-2008, 13:32
23 Kasım gününü sizlerle birlikte olmaya ayırdık arkadaşlar.Sabırsızlıkla bekleyeceğiz o günü. O günkü her türlü etkinliğe varız. Kahvaltı,öğle yemeği,helva,fotoğraf çekme, fuar,söyleşi vb.
22 Kasımda gidip bir günde kalabilirmiyiz acaba ne dersiniz? Şartlar uygun ve ekonomik olursa...Bir düşünelim..
1- Kazım POLAT
2- Nazlı06
3- Penelophe
4- Gravel
5- Mehmet Ayrancı
6- Seyide Ayrancı
Penelophe
23-10-2008, 13:36
Mayrancı, Kazım bey kalacak yer de araştıracaktı, bakalım belki kalmak isteyen çok olursa kalırız.;)
mayranci
23-10-2008, 17:55
Gidenler hatırlarlar.. Bir gün Tire'ye bile yetmemişti. O nedenle olanak doğarsa ve uygun olursa mutlaka bir gece kalalım. Gezdiğimiz yerlerin gecelerini de yaşamış olalım. Geçen hafta Ödemiş'te rahvan at yarışması vardı değil mi? Onu dün duydum,keşke daha önce duysaydık belki bu hafta ziyarete giderdik. Bir öneri olarak bundan sonra gideceğimiz yerlere ait özel gün,gösteri,kutlama vb.etkinlikleri dikkate alalım. Bir taşla bir kaç kuş vurmuş oluruz. Mecazi anlamda tabii.
İzmir`mi , Ödemiş`mi, memleketim ya çok özledim havasını.:(Bol bol resim çekin olur mu? Hasret gidereyim resimlerden:):D
Mahmut Leventoğlu
23-10-2008, 18:12
Arkıdeşleeee Cumadan gelin bence :) Hem Tireyi hem Ödemişi gööömüş olursunuz hemde Birgiyi ve Bozdağı. Fekat deyomkuna acaba Ödemişdeki Öğretmen evi uygunmudur? Ya da Birgi deki Belediyenin Misafir pansiyonu ne durumdadır ? İsteseniz Kazım Polat kardeşim bi areştirivesin bence galcek olanla,uzaklaaadan gelenle için. Yoksa Ödemiş içinde birçok otel var.
mayranci
23-10-2008, 18:17
Sayın Leventoğlu ve heDera,
Öyle uzaktan şöyle fotoğraf çekin, böyle otelde kalın yok,haydi sizde katılın.Bekliyoruz.
Saygılarımla.
Çok isterdim ancak malum işler, gidemiyorum çocukların okulu engel.:(
Bayrama artık bizim gidiş;)
Mahmut bey çok hoş yazmışsınız ama giderseniz sakın yazdığınız gibi konuşmayın anlamazlar ve komik duruma düşersiniz benden söylemesi :D
fatmadundar
23-10-2008, 19:37
1- Kazım POLAT
2- Nazlı06
3- Penelophe
4- Gravel
5- Mehmet Ayrancı
6- Seyide Ayrancı
7-Fatma Dündar
8- Özkan Dündar
Arkıdeşleeee Cumadan gelin bence :) Hem Tireyi hem Ödemişi gööömüş olursunuz hemde Birgiyi ve Bozdağı. Fekat deyomkuna acaba Ödemişdeki Öğretmen evi uygunmudur? Ya da Birgi deki Belediyenin Misafir pansiyonu ne durumdadır ? İsteseniz Kazım Polat kardeşim bi areştirivesin bence galcek olanla,uzaklaaadan gelenle için. Yoksa Ödemiş içinde birçok otel var.
Mahmut bey, Ödemiş Öğretmenevimiz geçen nisan ayından beri tadilatta, henüz bitirilemedi. (dün gidip baktım) Ama Nisan ayında ilçedeki oteller de sabah kahvaltısı dahil 25 Ytl idi. Şimdi fiyatlar ne durumda bilmiyorum . Kazım bey bu konuda bizlere mutlaka dönecektir.
Not: Tire'deki Öğretmenevi müsait ama biz Gülcü Konaklarını tercih ederiz galiba değil mi arkadaşlar?
kazim polat
23-10-2008, 22:56
Arkadaşlar merhaba! Mesajları okudukça nasıl keyiflendim anlatamam. Hepiniz hoş gelirsiniz, sefalar getirirsiniz. Maşaallah sevgili Nazlı06 herşeyi cevaplamış zaten, e bana da ona Birgi'de "tereyağlı, cevizli, üzeri tahinli baklava" ısmarlamak düşer. Konaklamak isteyen arkadaşlar olursa gene Birgi'de harika bir pansiyon var, Birgi Çınaraltı Pansiyon. Yeni inşaa edildi ama tek katlı ve de eski konak tarzında. Sahipleri de son derece kibar ve de cana yakın insanlar. Geçen gidişimde kahvaltı dahil iki kişi 50 Ytl idi, ama ben araya girersem fiyatı belki biraz daha düşürebilirim. Bence birgün yetmiyecek ve de keşke diyeceksiniz! Haftasonu fotoğraflayabilirsem eğer, planımızın fotoğraflı versiyonunu yüklemeye çalışacağım ki iştahlar kabarsın! Selamlar...
mayranci
23-10-2008, 23:46
Karambol oyununu nerede seyredeceğiz!!!!!Sayın nazlı06 sözünüzü unutmadım..
mayranci
23-10-2008, 23:50
Listeyi alırken bir eksiklik oldu galiba,tamamlamak istedim.
1- Kazım POLAT
2- Nazlı06
3- Penelophe
4- Gravel
5-Aliş
6-WYZX ve 10 yaşında oğlu
7- Mehmet Ayrancı
8- Seyide Ayrancı
9-Fatma Dündar
10- Özkan Dündar
Penelophe
24-10-2008, 09:26
Selamlar, Ödemiş çok uzak bir yer olmadığından açıkcası ben kalma taraftarı değilim, zamanımda uymayacak büyük ihtimalle, ama çoğunluğun kararına uyarım, olmadı günübirlik gider dönerim.;)
Bu arada Aziz Gerzeli ile sürekli görüşüyoruz, hala Urla'dalar ve orada internetleri yok, onlarda gelecek.;)
1- Kazım POLAT
2- Nazlı06
3- Penelophe
4- Gravel
5- Aliş
6- WYZX ve 10 yaşında oğlu
7- Mehmet Ayrancı
8- Seyide Ayrancı
9- Fatma Dündar
10- Özkan Dündar
11- Aziz Gerzeli
12- Gülser Gerzeli
13- ?
Karambol oyununu nerede seyredeceğiz!!!!!Sayın nazlı06 sözünüzü unutmadım..
Mehmet bey, unutmadım. Eşimle birlikte gidip oyun ekibi ayarlamaya çalışacağız. Gerekirse resmi makamlara başvuracağım.
kazim polat
24-10-2008, 16:04
Sevgili Nazlı06, bu sabah bir rüyayla uyandım ki sormayın. Gece yazdığım yazıdan dolayı bana kırılmışssınız, incelik gösterip benim yerime cevap verdiğinizi dile getirdim diye. Sonra da hemen açıp baktım yazdıklarıma, ucu açık olmuş hakikatten de. Aman diyorum lütfen beni yanlış anlamayın, asla böyle bir niyetim olamaz. Hatta işi ciddiye alıp yanınıza uğrayayım dedim biraz önce ama çıkmışsınız. Gene uğrarım. Selamlar...
1- Kazım POLAT
2- Nazlı06
3- Penelophe
4- Gravel
5- Aliş ve eşi
7- Mehmet Ayrancı
8- Seyide Ayrancı
9- Fatma Dündar
10- Özkan Dündar
11- Aziz Gerzeli
12- Gülser Gerzeli
13- ?
Penelophe
25-10-2008, 13:46
Arkadaşlar, listeye adını ekleyenler, araçlarıyla geleceklerse eğer araçlarında kaç kişilik boş yer olduğunu ve geziye günübirlik mi yoksa kalmalı mı katılmak istediklerini belirtsinler lütfen.. Planımızı ona göre olgunlaştıralım.
Bunu şimdiden söyleyemem bizim arabamız yok eğer bir işi olmazsa babamın arabasıyla geliriz o zaman arka koltukta 3 kişilik yerimiz olur, ama babamdan arabayı alamazsak otobüsle geliriz.
Penelophe
25-10-2008, 14:13
Aliş, geziye 3-4 gün kala belli olursa mutlaka yaz ki, durum değerlendirmesi yapalım.;) Araçlarda yeterli yer olmazsa bir grup otobüsle gideriz belki.;) Gezinin günübirlik mi yoksa kalmalı mı olmasını istediğini yazmamışsın.;)
mayranci
25-10-2008, 15:44
Mehmet bey, unutmadım. Eşimle birlikte gidip oyun ekibi ayarlamaya çalışacağız. Gerekirse resmi makamlara başvuracağım.
Ben sadece hatırlatayım dedim ama sizi ve eşinizi yormak istemem. Mümkün olursa diye,olmazsa da boşverin.Resmi makamlarla uğraşmayın.
baharcan
25-10-2008, 17:06
Merhaba
Ben kalacaklar için Ödemiş öğretmen evini tavsiye ederim,zaten Kazım öğretmenimin söylediği yerler de çok uygun.Bozdağ da,Gölcük te kalıncak yer sorunu olmaz kesinlikle..Biz de Ödemişliler olarak sizleri şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyarız.
1- Kazım POLAT
2- Nazlı06
3- Penelophe
4- Gravel
5- Aliş
7- Mehmet Ayrancı
8- Seyide Ayrancı
9- Fatma Dündar
10- Özkan Dündar
11- Aziz Gerzeli
12- Gülser Gerzeli
13-baharcan
kazim polat
25-10-2008, 22:50
Sevgili öğretmenim Baharcan, öğretmen evinin tadilatta olduğunu unuttunuz galiba!
Selam arkadaşlar uygun olursam ben de orda olacağım oralarda çok haşır neşir olan biri olarak naçizane kalınması gerekir diyorum çünkü böyle bir program tek güne sığmaz.kalırsak da çınaraltı pansiyonu öneriyorum fiyat konusu için de belediye ile de sizler için temas kurar aracı olmalarını sağlarım . Kaç kişi kalabilir bunu belirlediğimizde görüşebilirim.ayrıca gölcükdeki prenses otel de manzaralı güzel ve fiyat olarak da uygundu orası ile de temas sağlayabilirim. Yani diyorum gelemesem de ki, çok istİyorum, yardımcı olurum gerek program gerekse fotoğraflama ve gezilip görülecek yerler açısından.
Sevgili Nazlı06, bu sabah bir rüyayla uyandım ki sormayın. Gece yazdığım yazıdan dolayı bana kırılmışssınız, incelik gösterip benim yerime cevap verdiğinizi dile getirdim diye. Sonra da hemen açıp baktım yazdıklarıma, ucu açık olmuş hakikatten de. Aman diyorum lütfen beni yanlış anlamayın, asla böyle bir niyetim olamaz. Hatta işi ciddiye alıp yanınıza uğrayayım dedim biraz önce ama çıkmışsınız. Gene uğrarım. Selamlar...
Kazım bey, süpersiniz.
Pazartesi gelirseniz detayları daha fazla görüşebiliriz. Bu gezinin Tire tarafı benim, ödemiş tarafı sizin. yani ortak yapım olacak inşallah.
Öztan Özatanlar
28-10-2008, 23:10
1- Kazım POLAT
2- Nazlı06
3- Penelophe
4- Gravel
5- Aliş ve eşi
7- Mehmet Ayrancı
8- Seyide Ayrancı
9- Fatma Dündar
10- Özkan Dündar
11- Aziz Gerzeli
12- Gülser Gerzeli
13- Öztan&Fazilet ÖZATANLAR
Şimdiden bütün işlerimi 23 Kasıma göre ayarladım. Planlama için şimdiden emeği geçen ve geçecek herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Eşim ve ben katılmayı çok istiyoruz. 9 yaşındaki kızım ve 4 yaşındaki oğlumla nasıl olabilecek gerçekten merak ediyorum. Yeni yerler görmeyi,yeni insanlarla tanışmayı çok seven bir aile olarak sizlerle beraber olmak onur verecek bizlere. Planımızı Cumartesi sabah hareket, gece kalış, pazar akşamüstü dönüş olarak planlıyoruz. Eğer kalma planlanmıyorsa Pazar sabahı erken gelebiliiz. Arabamızla gelmeyi düşünüyoruz. 2 kişi (1ebeveyn+1 çocuk daha uygun olabileceğini düşünüyorum) arabamızda yer var.Selamlar.Saygılar.
kazim polat
29-10-2008, 17:47
Sevgili Öztan Özatanlar, biz de sizin bizimle olma isteğinizden çok memnun olduk. Daha önce de dediğim gibi hoş gelirsiniz, sefalar getirirsiniz. Konaklama için bu hafta "Çınaraltı Pansiyon"la konuşacağım tekrar. İsteyen C.tesi, isteyen de Pazar sabahı gelir, biz herşeyi organize edeceğiz merak etmeyin. Çocuklarla gelmelisiniz ki aklınız evde kalmasın, burada onlara arkadaşlar da var, merak etmeyin.
mayranci
29-10-2008, 19:35
Bu gezinin programı ile katılacakları ile süper olacağını düşünüyorum. Program için bize de herhangi bir görev düşüyorsa lütfen bildirin.Katılacaklar arttıkça paylaşmalarımızda çoğalacaktır.Bu da bizi çok sevindirir.
Her gezi öncesi sayı oldukça fazla oluyor ancak gün yaklaştıkça tabiiki elde olmayan sebepler ve mazeretlerle katılım azalıyor. Lütfen mümkün olduğunca bu geziye katılımı sağlayalım çünkü gelemeyenler çok şeyler kaçıracak gibi geliyor..
Penelophe
30-10-2008, 00:23
Arkadaşlar, lütfen listeye adını ekleyen herkes kalmak isteyip istemediğini belirtsin, planımızı ona göre olgunlaştıralım, bu önemli bir detay. Birde ulaşım aracı olarak ne kullanacaklarını ve eğer özel araçlarıyla geliyorlarsa araçlarında kaç kişilik yer olduğunu. Plan ne kadar erken olgunlaşırsa o kadar iyi olur.
Öztan Özatanlar, çocuklar problem olmayacaktır, Kazım beyin dediği gibi onlara arkadaş çok.:)
1- Kazım POLAT
2- Nazlı06
3- Penelophe
4- Gravel
5- Aliş ve eşi ( pazar sabahı sizlere katılabiliriz)
7- Mehmet Ayrancı
8- Seyide Ayrancı
9- Fatma Dündar
10- Özkan Dündar
11- Aziz Gerzeli
12- Gülser Gerzeli
13- Öztan&Fazilet ÖZATANLAR
Herkese Selam, aranıza yeni katıldım. Doğa dostlarıyla aynı platformda olmak çok güzel. Gezinize eşim ve dört yaşındaki oğlumla katılmayı istiyoruz. Yeni üyeleri kabul edersiniz değil mi? ;)
Sevgili Doradora ne demek kapımız herkese açık. Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. başımızın üzerinde yeriniz var. Bilin ki bizlerde sizlerle tanışmaktan büyük mutluluk duyacağız.
Sanırım gelemiyorum. Adımı çıkarıyorum listeden. Kişi sayısı için planlarınızda yer kaplamayım şimdilik. Başka sefere kısmetse artık.
1- Kazım POLAT
2- Nazlı06
3- Penelophe
4- Aliş ve eşi ( pazar sabahı sizlere katılabiliriz)
5- WYZX ve 10 yaşında oğlu
6- Mehmet Ayrancı
7- Seyide Ayrancı
8- Fatma Dündar
9- Özkan Dündar
10- Aziz Gerzeli
11- Gülser Gerzeli
12- Öztan&Fazilet ÖZATANLAR
Başka gelen arkadaşlar yok mu acaba?
Mine Hanım siz gelmiyor musunuz?
Penelophe
04-11-2008, 02:58
Arkadaşlar sanırım organizasyonu kesinleştirmeden yazmakla bir hata yaptık. Kimse kalma konusunda fikrini belirtmiyor. Önce bir karar verilip konu öyle açılmalıydı. Toparlamaya çalışıp ilk mesaja ekleyeceğim..
Kalma konusunda fikrimi daha önce belirtmiştim, çoğunluk kalmayı isterse 2 gün için de İzmir-Ödemiş yapabileceğimi de. Ama burada aklıma takılan nokta şu, aramıza ilk kez katılacak olanlar sanırım kalma konusunda tereddüt yaşıyorlar.
Bence bu gezi başlığa uygun şekilde 23 Kasım 2008 Pazar günü Ödemiş'e olsun. Tire'ye zaten bir kez daha gitmeyi planlıyorduk, bundan sonraki ilk gezi de Tire'ye olsun.
1- Kazım POLAT
2- Nazlı06
3- Penelophe
4-5- Aliş ve eşi ( pazar sabahı sizlere katılabiliriz)
7- Mehmet Ayrancı
8- Seyide Ayrancı
9- Fatma Dündar
10- Özkan Dündar
11- Gerzeli
12- Gülser Gerzeli
13-14- Öztan&Fazilet ÖZATANLAR
15-16-17- Dora Dora, eşi oğlu
18- ?
Herkese Günaydın,
Sevgili Penelophe biz bir gece konaklamayı tercih ederiz. Sadece yazmayı unutmuşum, hiçbir tereddütümüz yok. ;)
Mine Pakkaner
04-11-2008, 12:33
....
Mine Hanım siz gelmiyor musunuz?
Muhtemelen gelemem. Ancak önümüzdeki günlerde bitki bakımı ve kullanılan temel malzemeler ilgili bir eğitim düzenleyeceğiz, orada sizlerle sohbet etme zevkini tadacağım.
Sayın Pakkaner bu eğitim nerede olacak?
mayranci
04-11-2008, 21:10
Bizde kalmalıyı tercih ediyoruz,süre ancak yeter diye düşünüyoruz. Doya doya görüp gezelim hep beraber..
Mine Pakkaner
05-11-2008, 01:31
Sayın Pakkaner bu eğitim nerede olacak?
Salon henüz kesinleşmedi. Belki de bir fidanlıkta eğitim yaparız. Kesinleşince sizleri tarih ve yer konusunda bilgilendireceğiz.
Penelophe
05-11-2008, 02:13
Mine Hanım, keşke siz de gelebilseydiniz, sizi çok özledik, ama tekrar toplanacak olmamız çok güzel..)
... Bu gezinin Tire tarafı benim, ödemiş tarafı sizin. yani ortak yapım olacak inşallah.
... Konaklama için bu hafta "Çınaraltı Pansiyon"la konuşacağım tekrar. İsteyen C.tesi, isteyen de Pazar sabahı gelir, biz herşeyi organize edeceğiz merak etmeyin...
Nazlı, Kazım Bey, son durum nedir? Konaklanılacak yer, fiyatlar, gezilecek yerler, vs..
Kazım Bey, 23 Kasım Pazar sabahı saat 9:00 da İzmir'de olacak şekilde, Ödemiş'ten otobüs seferi var mı?
Listeyi biraz tablolaştırdım, arada isim eklenirken eksiklikler olmuş, onları düzelttim, listeye isimlerini yeni ekleyecek olanlar ve listedekiler, listeyi kopyalayıp, ilgili alanları doldururlarsa daha planlı oluruz diye düşünüyorum.;)
1- Kazım POLAT / Araç Bilgisi:?
2- Nazlı06 / Araç Bilgisi:?
3- Penelophe / Konaklama Bilgisi: Duruma göre / Araç Bilgisi: Otobüs
4-5- Aliş ve Eşi / Konaklama Bilgisi:Günübirlik ( Pazar sabahı sizlere katılabiliriz) / Araç Bilgisi:?
6-7- WYZX ve 10 yaşında oğlu / Konaklama Bilgisi:? / Araç Bilgisi:?
8-9- Mehmet ve Seyide Ayrancı / Konaklama Bilgisi:Konaklama / Araç Bilgisi:?
10-11- Fatma ve Özkan Dündar / Konaklama Bilgisi:? / Araç Bilgisi:?
12-13- Aziz ve Gülser Gerzeli / Konaklama Bilgisi:? / Araç Bilgisi:?
14-Fellez / Konaklama Bilgisi:Konaklama / Araç Bilgisi:?
15-Baharcan / Araç Bilgisi:?
16-17-18-19 Öztan ve Fazilet ÖZATANLAR ve çocukları / Konaklama Bilgisi:Konaklama / Araç Bilgisi:2 kişilik yer var. (1ebeveyn+1 çocuk)
20-21-22-Dora, Eşi, Oğlu / Konaklama Bilgisi:Konaklama / Araç Bilgisi:?
23- ?
4-5- Aliş ve Eşi / Konaklama Bilgisi:Günübirlik ( Pazar sabahı sizlere katılabiliriz) / Araç Bilgisi:?
6-7- WYZX ve 10 yaşında oğlu / günübirlik / otobüsle
16-17-18-19 Öztan ve Fazilet ÖZATANLAR ve çocukları / Konaklama Bilgisi:Konaklama / Araç Bilgisi:2 kişilik yer var. (1ebeveyn+1 çocuk)
23- ?
20-21-22-Dora, Eşi, Oğlu / Konaklama Bilgisi:Konaklama / Araç Bilgisi:2 kişilik yer var.
23- ?
[QUOTE=Penelophe;310824]
[B]Nazlı, Kazım Bey, son durum nedir? Konaklanılacak yer, fiyatlar, gezilecek yerler, vs..
Kazım Bey, 23 Kasım Pazar sabahı saat 9:00 da İzmir'de olacak şekilde, Ödemiş'ten otobüs seferi var mı?
Penelophe,
İzmirden sabah 6,30 da itibaren gerek Tire'ye gerekse Ödemiş'e her 20 dk. veya 30 dk. bir otobüs kalkıyor. Yolculuk toplam 2 saat sürüyor. Buluşma saatimizi ona göre ayarlayalım.
Eşim ve ben büyük ihtimalle Ödemiş'e özel araçla geleceğiz. Toplam yolculuk 30 dk. sürüyor.
fatmadundar
05-11-2008, 19:48
10-11- Fatma ve Özkan Dündar / Günübirlik de olur kalmalı da/ iki kişilik yer var.
23- ?
Penelophe
05-11-2008, 21:54
Arkadaşlar, 22 Kasım'da aylar önceden belli olan bir ziyaretimiz vardı ve ben başlığa bu yüzden 23 Kasım diye yazmıştım tarihi. Bugün arkadaşıma geziden bahsedince, o hatırlattı 22 Kasım'da gidemeyeceğimi.:( Sizlerle olmayı çok istiyordum ama maalesef mümkün değil. 23 Kasım pazar günü sizlere katılabilirim ancak..
3- Penelophe / Konaklama Bilgisi: Günübirlik / Araç Bilgisi: Otobüs
10-11- Fatma ve Özkan Dündar / Günübirlik de olur kalmalı da/ iki kişilik yer var.
12-13- Aziz ve Gülser Gerzeli / Konaklama Bilgisi:Günübirlik / Araç Bilgisi:1 kişilik yer var.
20-21-22-Dora, Eşi, Oğlu / Konaklama Bilgisi:Konaklama / Araç Bilgisi:2 kişilik yer var.
23- ?
kazim polat
06-11-2008, 09:57
1- Kazım POLAT / Araba. Ödemiş'den Birgi'ye 4 kişi alabilirim.
12-13- Aziz ve Gülser Gerzeli / Konaklama Bilgisi:Günübirlik / Araç Bilgisi:1 kişilik yer var.
23- ?
2- Nazlı06 / Araba. Tire'den ödemiş' 2 kişi alabiliriz
23- ?
Koyu yeşil
06-11-2008, 16:03
2- Nazlı06 / Araba. Tire'den ödemiş' 2 kişi alabiliriz
23- Koyu Yeşil ve ailesi / Konaklama Bilgisi: Günübirlik/ Araç bilgisi : ?
(Umarım bir aksilik çıkmaz, epeydir organizasyonlara katılamıyorum)
Penelophe
06-11-2008, 19:04
Koyu Yeşil, gelecek olmanız çok güzel, çok sevindim.;)
mayranci
06-11-2008, 20:12
Arkadaşlar şimdilik 10-11 kişi konaklamalı katılabileceğini belirtiyor. Geçmiş tecrübelerime dayanarak kalınacak yerin özellikleri,fiyat vb koşullar belirlenirse bu sayıda değişiklikler olabileceğini düşünüyorum. Bu konuda alternatifleri bir an önce oluşturursak bence çok güzel olur aksi takdirde rezervasyon konusunda sıkıntı yaşanabilir. Katılacak ve kalacakların sayısı kesinleşirse belki bir miktar ödeme yapmak bile gerekebilir öyle değil mi?
Bu konularda rehberimiz kimdi acaba ? Kazım bey, Nazlı 06 sizlere yapabileceğimiz bir yardım var mı?
kazim polat
06-11-2008, 20:57
Arkadaşlar merhaba. Yarın öğleden sonra gidebilirsem Çınaraltı Pansiyon ile görüşüp koşulları size daha sonra iletirim.(birgicinaralti.com)
Günaydın,
araç konusunda hala kesin bir cevap yazamıyorum kusura bakmayın babamdan alacağız arabasını her soruşumda nasip o güne çok var bir yere gitmezsem veririm diyor :) tahmin edersiniz :) eeeee araba onun ne diyelim işi çıkmazsa alır arabayla geliriz yooook işi çıkarsa otobüsle geliriz bu arada çocuklarımızıda getirip getiremiyeceğimiz konusunda kararsızız arabayla gelirsek 2 çocuğumuda getiricem yooooook babamın işi çıkarda :) otobüsle gelirsek eşimle geleceğiz.
Saygılar.
Arkadaşlar konaklamak için tercihiniz Tire'mi olacak yoksa Ödemiş'mi?
mayranci
07-11-2008, 19:22
Ev sahiplerinin tekliflerini bir görelim, sonra karar veririz.:rolleyes:
1- Kazım POLAT
2- Nazlı06
3- Penelophe
4- Gravel
5- Aliş ve eşi
7- Mehmet Ayrancı
8- Seyide Ayrancı
9- Fatma Dündar
10- Özkan Dündar
11- Aziz Gerzeli
12- Gülser Gerzeli
13- Ertuğrul YILMAZ
Ban de katılmaya çalışıcam ama henüz kesin değil!.. Takvimime yazıyorum. Kastamonu'da bir envanter çalışmam olabilir eğer orası iptal olursa kesinleşecek katılıp katılmamam. Büyük ihtimal arabamda 3 kişilik yer olur. İzmir'den gelmek isteyecek 3 kişiyi alabilirim. Otobüsler 10ytl miş ben 9.90 YTL ye götürürüm :P Piyasayı kırmak lazım. Rekabet iyidir. :)))
Kesinleşince tekrar yazarım. Ayrıca not ve mail atabilirsiniz...
Görüşebilmek umuduyla sevgiler...
odemis35
09-11-2008, 00:10
Merhaba arkadaşlar kusura bakmayın yeni gördüm gezinizi. Acaba kimler nerden geliyor?Geziyi planlayan kimdir? Acaba bizde Ödemişten katılabilirmiyiz.Selamlar...
mayranci
09-11-2008, 00:19
Sayın ödemiş35,
Gezinin başlangıç mesajını aşağıda veriyorum.Tabiiki katılabilirsiniz ve katkıda bulunabilirsiniz..memnun oluruz.Diğer iletilere de bakarsanız daha da fazla bilgi edinebilirsiniz
İzmir/Ödemiş-Birgi Gezisi 23 Kasım 2008 Pazar
--------------------------------------------------------------------------------
Daha önceki Tire gezimizde sonbaharda Tire ve Ödemiş'e tekrar gitmeye karar vermiştik.
Pazartesi günkü Botanik toplantımızda Kazım Polat, bu fikre Birgi'yi de katarak, bu fikri hayata geçirmemizin daha güzel olacağını söyledi. Tabi hepimiz olumlu baktık.
23 kasım olmasının nedeni Ödemiş Fidancılık Fuarını da gezme isteğimiz.
Gezini Ödemiş-Birgi ayağıyla ilgili organizasyonu Kazım bey yapacak, olgunlaşınca bizlerle paylaşacak.
Nazlı06, ise bizleri sabah erken saatlerde Tire'de taktak yemeye davet ediyor, daha sonra beraberce Ödemiş'e geçeceğiz.
Aslında organizasyon tamamen belirlenmeden başlık açma taraftarı değildim ama ne kadar erken bildirirsek herkes ona göre randevularını ayarlar diye şimdiden yazma gereği duydum.
Umarım kalabalık bir toplantı olur.
Ekleme:
Listeyi biraz tablolaştırdım, arada isim eklenirken eksiklikler olmuş, onları düzelttim, listeye isimlerini yeni ekleyecek olanlar ve listedekiler, listeyi kopyalayıp, ilgili alanları doldururlarsa daha planlı oluruz diye düşünüyorum.
6-7- WYZX ve 10 yaşında oğlu / Konaklama Bilgisi:Günübirlik / Araç Bilgisi:Otobüs
12-13- Aziz ve Gülser Gerzeli / Konaklama Bilgisi:Günübirlik / Araç Bilgisi:1 Kişilk yer var.
23-24-25- Koyu Yeşil ve ailesi / Konaklama Bilgisi: Günübirlik/ Araç bilgisi : ?
(Umarım bir aksilik çıkmaz, epeydir organizasyonlara katılamıyorum)
eşim ve ben günübirlik katılmayı düşünüyoruz /aliağa/ aracımızda 2 kişilik yer vAr.
mayranci
09-11-2008, 14:09
Ooo. Ne güzel Aliağa'dan komşumda geliyor..Gezi çok güzel olacak ama sanki program hala netleşmedi ne dersin Penelophe? Kalacaklar için yer,günübirlik katılacaklar için güzergah vb..
Penelophe
09-11-2008, 23:21
Kazım Bey'i bekliyoruz yer bilgisi için. Günübirlik katılacaklar da 23 Kasım Pazar günü dahil olacak geziye ve büyük ihtimalle Pazar günü Ödemiş'e geleceğiz direk. 13 gün kaldı ama belirsizlik hala var. Gezi 2 kademeli olacak umarım altından kalkabiliriz.. Hepbirarada olabilseydik daha güzel olacaktı ama kısmet..
Belirsizlik çok kötü birşey
Ben şimdi bir araştırma yaptım. Tire'de kalmayı planlayan arkadaşlar;
Gülcüoğlu Konakları 50 YTL
Tirem Otel 55 YTL (Kahvaltı dahil)
Öğretmen Evi 22 YTL (Kahvaltı dahil)
Kalmayı planlayan arkadaşların bilgilerine sunulur.
Ben naçizane olarak bir öneri sunuyorum. Cumartesi günü Tire'de buluşuluruz. Gezip dolaşıp akşam yemeği olarak Tire köfte veya Tire şiş köfte yiyip, sohbet edebileceğimiz bir mekana geçeriz. Sabah yine belli bir saatte buluşup TAK TAK yiyip Ödemiş'e geçebiliriz. Mesafe uzak değil. Yinede karar sizlerin.
kazim polat
10-11-2008, 12:33
Arkadaşlar merhaba. Dün Birgi Çınaraltı Pansiyon'la konuştum. İki kişi kahvaltı dahil 50 Ytl, üç kişilik oda 60Ytl, tek kişilik oda 30 ytl. Rezervasyon için şimdilerde bilgi verirseniz daha iyi olur denildi. birgiçınaralti.com
Sabah gelme olayına bir netlik getirelim artık. Gelecekseniz kahvaltı için saat 9:00 gibi "Töngül Pide" ile kahvaltı, 10:00-12:00 fuar ziyareti, 12:00-13:00 öğle yemeğinde "Ödemiş Köfte", 13:00den sonra Birgi'ye hareket, serbest dolaşım, "Çakırağa Konağı ve Ulu Cami" ziyaretleri, "Konak Kahve ve Andaç Evi"nde acı kahve içimi ve işletmecisi emekli öğretmen Gülsün Hanım ve ressam eşi M.Emin Başaranbilek ile tanışma,akşam vakti de geri dönüş.
Nazlı hanımın fikri de güzel. Zira erkenden Ödemiş'de olmanız gerekiyor bu planı hayata koyabilmemiz için. Hava erken kararıyor malum.
Şimdiden heyecanlandım doğrusu sabah Ödemişte nerde buluşacağız ben eşim Pazar günü aranıza katılacağız.
kazim polat
10-11-2008, 12:41
Sevgili Odemis35 elbette ki gelebilirsiniz, hem hemşehrimiz, hem meslektaşım hem de bitki seversiniz, e daha ne sebep arayalım gelmeniz için. Hangi okulda çalışıyorsunuz,ve branşınız ne, belki de tanışıyoruzdur. Ben Çapacızade i.ö.o'ndayım.
Not:Bu arada 200. mesajım hayırlı olsun, daha çok yolum var!
Ev sahipleri önerilerini sunmuş bulunuyorlar.. Ödemiş ve Tire'de köfte yarışları başlamış bulunmaktadır. Kara vermek sizlere ait. Bekleriz buyrun gelin.
mayranci
10-11-2008, 20:41
ev sahiplerine teşekkür ediyoruz. Artık sıra bize geldi. Kararımızı kısa zamanda netleştirelim ve hazırlanmak için onlara zaman verelim. Ne dersiniz listeyi yenilesek mi?
Penelophe
11-11-2008, 00:23
Arkadaşlar öncelikle kalınacak yeri kararlaştırın bence. Daha sonra güzergahları tekrar gözden geçirelim.
Aliş, pazar günü gelecek olanlar buluşuruz ve beraberce gideriz Ödemiş'e, böylelikle aynı anda varacağımız için zaman sorunu da olmaz.;)
Arkadaşlar, sormak istediğim şu; eşim be ben Cumartesi günü Manyas'dan arabamızla yola çıkıp gelmeyi düşünüyoruz. İzmir'e mi geleceğiz, yoksa Tire'ye mi?
Arabada iki kişiyiz. Gezi için konaklamalı diye düşünüyoruz.
İzmir gurubu, Ödemiş veya Tire'ye saat kaçta hareket etmeyi plânlıyor?
İzmir'i pek bilen biri olmadığımdan detay rica ediyorum.
Arkadaşlar, sormak istediğim şu; eşim be ben Cumartesi günü Manyas'dan arabamızla yola çıkıp gelmeyi düşünüyoruz. İzmir'e mi geleceğiz, yoksa Tire'ye mi?
Arabada iki kişiyiz. Gezi için konaklamalı diye düşünüyoruz.
İzmir gurubu, Ödemiş veya Tire'ye saat kaçta hareket etmeyi plânlıyor?
İzmir'i pek bilen biri olmadığımdan detay rica ediyorum.
Güler Ablacım, şu an konaklama konusunda bir belirsizlik var. Siz manyas'tan yola çıkıp İzmir'in kenarından geçip otobana gireceksiniz. Torbalı gişelerinden çıkacaksınız. Torbalı'yı geçince Çaybaşı levhalarından Tire veya Ödemiş levhasını takip ediyorsunuz. Zaten önce Tire'ye geliyorsunuz , Ödemiş , Tire'den 30 km. daha uzakta. yani sonuçta Tire'ye uğramadan Ödemişe gidemiyorsunuz.
Bekleriz efendim.
Teşekkürler, biz o zaman Pazar sabah erken mi çıkalım?
mayranci
11-11-2008, 21:13
Güler Hanım gelecek olmanıza çok sevindim. Ama bir şey anlayamadım,hem konaklamalıyı düşünüyoruz diye yazmışınız hemde pazar günü erken mi çıkalım diye..Acaba Pazar gecesi konaklamayı mı kastediyorsunuz?
Yol güzergahı konusunda birazcık bilgi aktarayım:
Manyas'tan çıkıp Susurluk-Balıkesir-Akhisar-Manisa güzergahı ile İzmir'e gelişiniz 236 km, yaklaşık 4-4,5 saatte alabilirsiniz.
İzmir Tire arası da 85 km ve 1,5 saatte ulaşabilirsiniz.
Siz hangi gün çıkacağınızı bildirirseniz,buradan cumartesi **** pazar günü size eşlik edecekleri tespit ederiz.
Biz cumartesi konaklamalı gidecektik ama ayın 22.sinde çalışmam gerekti,o nedenle geziye pazar günü katılabileceğiz.Pazar günü gelecek olursanız size yol rehberliği yapabiliriz.
Sevgili mayranci, 82 numaralı mesajımda, Cumartesi yola çıkıp, konaklamak istediğimizi yazmıştım. Ama nazlı06, konaklama konusunda tereddüt var diye yazınca, Pazar günü yola çıkmayı düşündüm. Bana her ikisi de uyar, yeterki programı bileyim.
Penelophe
11-11-2008, 21:49
Güler Hanım, gelecek olmanız çok güzel. Konaklama konusu şimdilik problemli görünüyor. Bakalım kalacak olan arkadaşlar planlasınlar, duruma göre, Cumartesi sabahı gidecek olanlar olursa ona göre yola çıkıp Cumartesi sabahı İzmir'de buluşup hep beraber gidersiniz.
Eğer konaklama gerçekleşmeyecek olursa da Pazar sabahı İzmir'de buluşup hep beraber gideriz.;)
Pazar günü gelecek olursanız ben sabah sizi karşılarım.;) İçiniz rahat olsun, her durumda İzmir ekibi sizi yalnız bırakmaz.:)
Penelophe
11-11-2008, 21:50
Biraz bekleyin bir durum değerlendirmesi yapacağım listede..
mayranci
11-11-2008, 22:01
Sevgili mayranci, 82 numaralı mesajımda, Cumartesi yola çıkıp, konaklamak istediğimizi yazmıştım. Ama nazlı06, konaklama konusunda tereddüt var diye yazınca, Pazar günü yola çıkmayı düşündüm. Bana her ikisi de uyar, yeterki programı bileyim.
Güler Hanım,
İsterseniz yine Cumartesi çıkın,Balıkesir,Ayvalık üzerinden dolaşarak gelin.Aliağa'da misafirimiz olun,pazar günü birlikte buradan yola çıkarız.Hem fazla yorulmamış hemde değişik bir güzergahtan geze geze gelmiş olursunuz. Bu teklifi mi bir düşünün..
Penelophe
11-11-2008, 23:07
Son duruma göre 13 katılımcıdan (Ödemiş ve Tire'de bulunanlar hariç) 8'i geziye günübirlik katılmayı istiyorlar. Bu durumda geziyi günübirlik düzenlemeliyiz diye düşünüyorum, bence önemli olan daha çok yer gezmekten ziyade hepberaber olmak.;)
1- Kazım POLAT / Ödemiş
2- Nazlı06 / Tire
3- Penelophe / Günübirlik / Otobüs
4-5- Aliş ve Eşi / Günübirlik / Araç Bilgisi:?
6-7- WYZX ve 10 yaşında oğlu / Günübirlik / otobüsle
8-9- Mehmet ve Seyide Ayrancı / Günübirlik / Araç Bilgisi:?
10-11- Fatma ve Özkan Dündar / Opsiyonel / İki kişilik yer var.
12-13- Aziz ve Gülser Gerzeli / Günübirlik / 1 kişilik yer var.
14-Fellez / Konaklama / Araç Bilgisi:?
15-Baharcan / Ödemiş
16-17-18-19-Öztan ve Fazilet ÖZATANLAR ve çocukları / Konaklama / Araç Bilgisi:2 kişilik yer var. (1ebeveyn+1 çocuk)
20-21-22-Dora, Eşi, Oğlu / Konaklama / Araç Bilgisi:2 kişilik yer var.
23-Koyu Yeşil ve ailesi / Günübirlik/ Araç bilgisi : ?
24-E®TY / Günübirlik / 3 kişilik yer var.(9.90 ytl.:p)
25-26-Yldz35 ve Eşi / Günübirlik / 2 kişilik yer var.
27-28-Guler ve Eşi/ Opsiyonel/ 2 kişilik yer var.
Konaklamak isteyen arkadaşlar bu fikre ne diyorlar? Az zaman kaldı lütfen fikrinizi belirtin, toparlayalım.
Günübirlik gezi planı:
Saat 9:00 "Töngül Pide" ile kahvaltı. (Veya sabah Tire'ye hareket, orada kahvaltı, Ödemiş'e geçiş)
12:30-13:15 "Ödemiş Köfte" öğle yemeği.
13:00'den sonra Birgi'ye hareket,
-Serbest dolaşım,
-"Konak Kahve ve Andaç Evi"nde acı kahve içimi ve işletmecisi emekli öğretmen Gülsün Hanım ve ressam eşi M.Emin Başaranbilek ile tanışma,
-Akşam vakti de geri dönüş.
Mine Pakkaner
11-11-2008, 23:29
Bence aynı gün içinde çok yüklü bir program hazırlıyorsunuz. Ben bu fuarı her ziyaret edişimde 3 saat kadar sürüyor, hatta eğer varsa semineri de izlersem 5 saati buluyor. 2 saat size yeter umarım. Geçen sene fuar güzel, katılım boldu. Bu arada havanın da 17.30-18.00 civarında karardığını dikkate almak gerek.
O gün programımı ayarlayabilirsem eğer sizlerle aynı saatte fuarda olmayı birlikte gezmeyi isterim, ancak tam gün geziye katılamam.
Penelophe
11-11-2008, 23:34
Mine hanım, bu sevindirici haber, orada sizinle buluşmak çok güzel olacak.:) Yemek saatlerimizden veya diğer etkinlikleri kısa tutarak fuara daha fazla zaman ayırabiliriz.;)
Merhabalar !
İşte güzel İzmirliler. Şu İzmiri oldum olası çok merak etmişimdir. Yanımda size süpriz birisi ile görünce çok şaşıracaksınız bizde iki kişi olarak katılmayı planlıyoruz. Adım adım takipteyiz haberiniz olsun. İzmiri çok iyi bilen birisi ile oraya geldiğime göre sorun yaşamadan sizleri bulurum artık. Araçla geleceğiz. Bakalım kısmet.
Davetsiz misafir gibi olduk ama olsun bizler kocaman bir aile değilmiyiz. Başta sevgili Penelophe olmak üzere bu organizasyonu düzenleyen herkesin yüreğine sağlık.
Hepinizle yüz yüze tanış olmak güzel olacak güzel.
Saygıyla/ Anadolu divanesi.
Teşekkürler, biz o zaman Pazar sabah erken mi çıkalım?
Güler Ablacım, öyle çok zor olur. Siz en iyisi Tire'ye cumartesi günü gelin. Bizim misafirimiz olursunuz. Birlikte gezip dolaşalım . Sabahta Ödemiş'e hareket ederiz.
[QUOTE=cemal.S;314533]Merhabalar !
İşte güzel İzmirliler. Şu İzmiri oldum olası çok merak etmişimdir. Yanımda size süpriz birisi ile görünce çok şaşıracaksınız bizde iki kişi olarak katılmayı planlıyoruz.
Çok güzel haber. Bekleriz buyrun gelin.
Sevgili mayrancı, nazlı06. Her ikinize de teşekkür ederiz. Oğuz'la bir konuşalım nasıl yapacağız, sizlere bildiririz. Büyük bir ihtimal Cumartesi geliriz.
Güler abla cumartesiden gelirseniz benimde misafirim olabilirsiniz lütfen çekinmeyin.
Sevgili arkadaşlar, hepinize çok teşekkürler ederim.
Oğuz biraz sıkılgandır, rahatsızlık vermek istemez. Biz onunla programımızı tekrardan bir konuşalım, Cumartesi geleceksek sizlerden bize yer ayırtmanız hususunda ricada bulunuruz.
Penelophe
12-11-2008, 17:59
... Yanımda size süpriz birisi ile görünce çok şaşıracaksınız bizde iki kişi olarak katılmayı planlıyoruz...
Ehem ehem ben o sürprizi (söylersek sürprizi kaçar) biliyordum ama siz de bana sürpriz oldunuz ve çok da güzel oldu.:) Bekliyoruz efendim.:)
Güler Hanım, yer ayırtmaktan bahsetmişsiniz ama ben anlayamadım, ****** ayırtırız ama nerden yer ayırtacağız?
Sevgili Penelophe, biz Oğuz'la Cumartesi günü yola çıkmak istiyoruz.
İzmir'i az çok gördük. Tire ve Ödemiş'e hiç gitmedik. Cumartesi gecesi, Tire veya Ödemiş'te konaklayabileceğimiz bir otel var mı?
Arkadaşlar sağ olsunlar, bizi misafir etmek istiyorlar. Ama eşim rahatsızlık vermek istemez.
Tire veya Ödemişte kalabileceğimiz rahat bir yer bulabilirsek makbule geçer, yok böyle bir imkan yok ise o zaman Cumartesi gecesini İzmir'de geçirir, Pazar günü toplantıya katılırız.
kazim polat
12-11-2008, 21:18
Arkadaşlar merhaba. Dün girememiştim internete, şimdi girince gördüklerime o kadar sevindim ki anlatamam. Kimler kimler geliyormuş, ne kadar güzel!
Sayın Cemal S., o sürpriz tahmin ettiğim kişiyse, çok mutlu olacağım sizi ve onu görmekten.
Sevgili Güler Abla, bizi ne kadar da sevindirirsiniz anlatamam. Balıkesir, Akhisar, Gölmarmara, Salihli yoluyla Bozdağ'a ulaşabilir, oradan da aşağı inerek direkt Birgi'ye varabilirsiniz C.Tesi günü. İzmir'e kadar gitmekten çok daha kısa bu yol.Birgi Çınaraltı Pansiyon'dan memnun kalacağınıza eminim. Gelecek olursanız ben zaten konuştum rezervasyon için bekliyorlar. Ben de karşılarım sizi orada.
Arkadaşlar gelecek olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum, oldukça heyecanlandım, umarım yüzümün akıyla işin üstesinden gelebilirim. Selamlar.
kazim polat
12-11-2008, 21:40
Biz burada "yağlı köfte" deriz, tabii yağlı yiyemeyecek olanlar için "yağsız ızgara"mız da var. Bu arada "Töngül Pide" resmi bulamadım kusura bakmayın.
kazim polat
12-11-2008, 21:43
Zamanının muhteşem yapıtlarından biri. Çok da ilginç hikayesi olan iki odası var, gelince çok şaşıracaksınız.
kazim polat
12-11-2008, 21:46
Harika bir işletme. Aile ortamıyla karşılayacaklar sizi, emin olabilirsiniz. Gelirken çiçek tohumlarınızdan getirmeyi unutmayın, onlar da" bitki delisi" !
kazim polat
12-11-2008, 21:49
Aydınoğlu Beyliği'nin kurucusu Aydınoğlu Mehmet Bey tarafından yaptırılan Ulu Camii'nin mimber kapısının çalınış ve İngiltere'den geri getiriliş serüvenini,bir rehber edasıyla anlatan İrfan Hoca'dan dinlemelisiniz.(İsterseniz ingilizce olarak da!)
kazim polat
12-11-2008, 21:53
Birgi'nin olmazsa olmazlarından. Emekli öğretmen Gülsün Hanım'ın elleriyle sardığı sarmalardan mı, yoksa enfes elmalı turtalarından mı yemek istersiniz? Bir de ressam eşi M.Emin bey varsa,şanslısınız, naif resimleri üzerine konuşabilirsiniz.
mayranci
12-11-2008, 22:33
Bence Pazar günü erken yola çıkıp Tire'deki arkadaşları da alıp Ödemiş'teki kahvaltıya yetişelim. Arada bir mola verirsek Ödemiş'e ancak öğleyin varırız.
Fotoğraf çekmek isteyecekler mutlaka hazırlıklarını tam yapsınlar.Epey malzeme var anlaşılan..
Penelophe
12-11-2008, 23:33
İzmir'i az çok gördük. Tire ve Ödemiş'e hiç gitmedik. Cumartesi gecesi, Tire veya Ödemiş'te konaklayabileceğimiz bir otel var mı?
Güler hanım, Tire veya Ödemiş'de kalmak istediğinizi yazmışsınız, Kazım bey Ödemiş'li olduğu için yanıtlamış, sağolsun iyi de yapmış, ben ancak internetten araştırabilirdim zira Ödemiş' ben de hiç gitmedim, dolayısıyla güzel, temiz olduğundan da emin olamazdım ama Kazım beyin size önerdiği yer eminim ki güzeldir.:)
Yine de planınızda değişiklik olursa başımızın üzerinde yeriniz var, siz bizi ağırladınız ben şahsen hiç yabancılık çekmedim, sizlerin de çekmesini istemem, burada da bir eviniz var.:)
Sevgili arkadaşlar, hepiniz o kadar içten ve naziksiniz ki yazılarınız gözlerimi dolduruyor. Çok teşekkür ederim.
Sizler, lütfedip bizim bahçemize geldiniz ve bizleri çok mutlu ettiniz. Şimdi iade-i ziyaret sırası bizde, hadi bunu da bırakın, tanışamadığımız arkadaşlarla tanışmaya can ediyorum esasında.
Sevgili Kazım beyin önerisi çok hoşumuza gitti. Bu hususta kendilerini rahatsız edeceğiz.
Tekrar hepinize teşekkür ederim.
Sevgili Dostlar,
Talepte çok geç kaldım biliyorum ama gene de ileteyim.
Bu geziyi 29 veya 30 kasıma erteleme şansımız olabilir mi? O tarihlerde İzmir'de olacağım. Sizlerle tanışmayı da çok isterim.
Sevgilerimle,
cigarami sardim karşı sahile
yaktım ucuna acıları
ağları attim anılar doldu
ağlar hasretimin kıyıları
yareme tuz diye yakamoz bastım
tek şahidim aydı
aman aman
bir elimde defne
bir elimde sevdan
AKLIM egede kaldı :o
Sefanız olsun arkadaşlar. Sevgiler.
Arkadaşlar sağ olsunlar, bizi misafir etmek istiyorlar. Ama eşim rahatsızlık vermek istemez.
Tire veya Ödemişte kalabileceğimiz rahat bir yer bulabilirsek makbule geçer, yok böyle bir imkan yok ise o zaman Cumartesi gecesini İzmir'de geçirir, Pazar günü toplantıya katılırız.
Güler Ablacım, rahatsızlık ne demek. başımızın üstünde yeriniz var. Tire'de kalmak isterseniz kalacak yer için rezervasyon yaparız. Tire'de kalmak isterseniz restore edilmiş tarihi bir konakta, isterseniz öğretmenevinden yer ayırttabiliriz.
Ödemiş'i düşünürseniz orada da şehir içinde kalabileceğiniz oteller var. Onlara da el atarız evvelallah.
Sevgili nazlı06, çok teşekkür ederim.
Kazım beyin tarif ettiği güzergah üzerinden birgiye elip geceyi Çınaraltı pansiyonunda geçirip, yöreyi dolaşmayı ve Pazar günü de toplantıya katılmayı plânladık. Eğer Tire uzak kalmazsa Cumartesi günü oraya da uğrarız.
fatmadundar
13-11-2008, 09:40
Sevgili Güler, bir haftadır ilk kez foruma girdim. Sizin de gelmek istediğinizi görünce çok sevindim. Yanlız İzmir'e kadar gelip de transit geçmek olmaz ki. Bence siz cumadan gelin benim de konuğum olun. Bir gün İzmir'de gezelim ondan sonra Ödemiş'e birlikte geçeriz.
fatmadundar
13-11-2008, 10:32
Cemal Bey, geleceğinize çok sevindik. Ne demek davetsiz misafir. Tabii ki biz bir aileyiz. ben sizi tanımaktan çok memnun oldum, burdaki diğer arkadaşların da sizi çok seveceğinden eminim. Yanınızdaki sürprize de çok sevindik;)
Sevgili nazlı06, çok teşekkür ederim.
Kazım beyin tarif ettiği güzergah üzerinden birgiye elip geceyi Çınaraltı pansiyonunda geçirip, yöreyi dolaşmayı ve Pazar günü de toplantıya katılmayı plânladık. Eğer Tire uzak kalmazsa Cumartesi günü oraya da uğrarız.
Güler ablacım, Birgi'de kalacaksanız Kazım bey'in güzergahı size uyar. Cumartesi ödemişin pazarı. Garılar pazarını gezersiniz. Tire'de ödemiş'e 30 Km. toplam 25 dk. filan sürüyor. haberleşelim.
Çok sevindim bu habere. Sizi ararım.
kazim polat
13-11-2008, 20:10
Arkadaşlar Merhaba. Güler Hanım'la telefonda konuştuk akşama doğru, çok mutlu oldum. Rezervasyonunu yaptırdık zar, zor. O tarihe başka bir rezervasyon varmış ama henüz netleşmemiş, benden ayın 17 sine kadar müsaade istedi pansiyon sahibi Mehmet Ağabey başka odalar için. Tam da fuar tarihi olduğundan Ödemiş'deki oteller de dolabilir, konaklamak isteyen arkadaşlar biran önce versinler kararlarını bence. Herhangi bir sorusu olan olursa arayabilirsiniz.
mayranci
13-11-2008, 21:10
Kazım Bey sürpriz olacak ama..size 17 sine kadar rezervasyonum var demişler.Büyük ihtimalle o benim adıma ayrılan odalardır,başlangıçta biz kalmalı gelmeyi planlamıştık ve ağaçlarnetteki diğer arkadaşlar içinde toplam 5 oda rezerve ettirmiştim, her ihtimale karşı.Aşağıda rezervasyon iletisini gönderiyorum. Çünkü o arada sizden de uzun süre bir ses çıkmamıştı. Fena da olmamış anlaşılan.çünkü hala kalmalı gelecek olanlar kararlarını kesinleştirmemişler.İsterseniz arkadaşlar için o odaları kullanabilirsiniz..
Sayın Mehmet Ayrancı,
Pansiyonumuz 7 adet çift kişilik odadan oluşan bir aile pansiyonudur. Ege'nin şirin ve tarihi beldesi Birgi'nin tek konaklama tesisi olup, hizmet kalitesi, temizlik ve ilgiye hayran kalan misafirlerimizden biri olmanızı yürekten dileriz.
Odalarımız çift kişilik birer yataklı olup talep halinde tek kişilik yatak ilavesi mümkündür. Her odada duş ve tuvalet mevcuttur. Ekte, pansiyonumuza ait birkaç resmi bulabilirsiniz.
Çift kişilik standart oda fiyatımız 50 YTL/gece dir. Fiyatımız, oda fiyatı olup tek veya çift kişi için ücret farkı yoktur.
Ebeveyn ile aynı odada kalmak şartıyla 0-12 yaş çocuk ücretsizdir.
Tek kişilik ilave yatak bedeli 15 YTL/gece dir.
Fiyatlarımıza köy kahvaltısı ve KDV dahildir.
Öğle ve akşam yemeklerinde günün menüsü (yöresel ev yemekleri) ekstra olup 7,5 YTL/kişi dir.
Talep etmiş olduğunuz 5 oda adınıza 17 Kasım 2008 günü saat 17:00'ye kadar opsiyonlu olup kesin rezervasyon için belirtilen tarihe kadar 50 YTL kapora bedelinin tarafınızdan gönderilmesi gerekmektedir. Rezervasyon iptali halinde kapora geri ödemesi yapılmamaktadır.
Detaylı bilgi ve banka hesap numaralarını öğrenmek için lütfen 533 958 6699 nolu telefonumuzdan bizimle irtibat kurunuz. Sizleri de en kısa zamanda aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
Teşekkürler,
Birgi Çınaraltı Pansiyon
kazim polat
13-11-2008, 21:48
Sevgili Mayrancı, evet tesadüfün de böylesi zor görülür herhalde. Bu pansiyonda kalmak bizim dostların kaderi olsa gerek!
Arkadaşlar, acele edip kararınızı bir an önce bildirirseniz bu odaları ayırabiliriz. Yoksa dediğim gibi fuar zamanı olacağından Ödemiş'deki oteller de dolu olacaktır. Gerçi o zaman da Nazlı06'dan yardım ister, Tire'ye yönlendiririz sizi. Selamlar.
Penelophe
13-11-2008, 23:44
Arkadaşlara özel mesaj da atmıştım ama son 3 gündür siteye girmediler sanırım..
Sevgili Penolophe, özel mesajınızı aldım, teşekkür ederim. Ben zaten hem günübirlik hem de otobüsle geleceğimizi ve sizlere pazar günü katılabileceğimizi bildirdiğim için,ve de zaten çok yoğun olduğunu düşündüğümden, şimdilik sessiz kalmayı tercih etmiştim.
Pazar gününü bir mani çıkmazsa iple çekiyorum. Teşekkürler.
Gelin gelin, Cumartesinden gelin.
Aramızda parti yapar, eğleniriz.:D:D
fatmadundar
14-11-2008, 09:23
Kazım Bey, biz kalmalı ve iki kişi geliriz. Daha önce kalmalı ya da günübirlik yazmıştım ya; son durum ne olursa biz ona uyarız demek istemiştim.
Şimdi kalanlar da olacağı gibi misafirlerimiz de olacağı için biz de varız.
Görüşmek üzere.
fatmadundar
14-11-2008, 09:26
Cumartesiden gitmek isteyip arabası olmayan arkadaşlar için bizim arabada 2-3 kişilik yer olur.
kazim polat
14-11-2008, 09:43
Merhabalar. Fatma Hanım, konaklamayı nerede yapacağınızı belirtmemişsiniz. Siz bir yer ayarladınız mı, yoksa Çınaraltı Pansiyon'u arayıp sizi Güler Hanım ve Oğuz Bey'e komşu mu yapalım?
ilknur aşık
14-11-2008, 16:58
Bende gelmek istiyorum. Ama nasıl bilmiyorum. Güler hanım arabanızda yer varsa geçerken beni de alsanız?:D
Sevgili ilknur aşık, memnuniyetle alırız.
Biz Cumartesi yola çıkmayı plânladık, Gölmarmara üzerinden bozdağdan Birgi'ye ulaşmayı düşünüyoruz. Çınaraltı motel'de yerimizi ayırttık. Geceyi orada geçirip, ertesi günü toplantıya katılacağız.
Programımız bu. Size de uyarsa seve seve buluşabiliriz.
mayranci
14-11-2008, 23:00
Kazım bey daha öncede yazdığım gibi 17 Kasıma kadar pansiyonda yer ayırtmıştım,arkadaşlardan kaçı size döndü bilmiyorum. Ama eğer hepsini alamayacaksak onlara nezaketen dönüp teşekkür etmeliyim. Bu konuda beni de bilgilendirirseniz memnun olurum.
Öztan Özatanlar
14-11-2008, 23:15
Herkese selamlar.Başta sayın Penelophe (özelinize mesaj yazmadım affedin lütfen beni)olmak üzere kazım polat, nazlı06 ve mayranci'ya çok teşekkür etmek istiyorum emek verdikleri için.
Belirsiz olan işlerim sebebiyle yer konusunda kesin kararımızı verememiştik.Bu sebeple foruma katılamadım.Özürümü lütfen kabul edin.
Sayın kazım polat ve mayranci; yer konusunda konaklama planımızı işletme ile benimmi yapmama gerekir yoksa sizmi halledebileceksiniz?Gerekli bilgiler bende var.Size nasıl uygun olacaksa öyle planlayalım.Daha fazla yük olmayalım sizlerede.Ayırtmış olduğunuz 5 odadan sanırım ilk mesajlarda da yazdığım gibi kalmayı planladığımdam 1 odası bizim için planlandı.eğer bu şekilde planlanmışsa sizin ayırtmış olduğunuz odalardan rezervasyonu yapabilirim.Çok teşekkürler yardımlarınız için.Sağlıcakla kalın.
Penelophe
15-11-2008, 00:25
Mayrancı, bence(ne kadar çok konuşuyorum değil mi.;)) siz yaptığınız rezervasyon için Çınaraltı pansiyonu arayın ve rezervasyonla artık Kazım beyin ilgileneceğini söyleyin, Kazım bey de konaklayacak arkadaşlar için toplu rezervasyon yaptırsın.:)
mayranci
15-11-2008, 11:30
Bende öyle yapmayı planlamıştım ama konaklayacak arkadaşları da karar vermek için biraz gayrete getireyim diye yazdım.
Bu gün aşağıdaki iletiyi gönderdim ve Kazım Beyi yetkilendirmiş olduk.Artık Birgi 'de kalış Kazım Beyden sorulacak..;)
Sayın Ülgenalp,
Göstermiş olduğunuz yakın ilgiye çok teşekkür ediyorum. Sizden ayırttığım odalar üyesi olduğum ağaçlar.net grubu içindi.Bundan böyle organizasyonun bu bölümü ile bizim adımıza üyemiz Sayın Kazım Polat ilgilenecekler.Pansiyonunuzda kalmak isteyecek arkadaşlarımız kendisi ile irtibata geçecekler oda sizinle görüşecek. Bu kez pansiyonunuzda kalamadığım için üzgünüm ama konaklayacak arkadaşlarla buluşmak için pazar günü oraya geleceğim.Ümit ediyorum böylece tanışma fırsatımız doğar.
Her şey için teşekkürler,iyi çalışmalar..
mayranci
15-11-2008, 11:39
Herkese selamlar.Başta sayın Penelophe (özelinize mesaj yazmadım affedin lütfen beni)olmak üzere kazım polat, nazlı06 ve mayranci'ya çok teşekkür etmek istiyorum emek verdikleri için.
Belirsiz olan işlerim sebebiyle yer konusunda kesin kararımızı verememiştik.Bu sebeple foruma katılamadım.Özürümü lütfen kabul edin.
Sayın kazım polat ve mayranci; yer konusunda konaklama planımızı işletme ile benimmi yapmama gerekir yoksa sizmi halledebileceksiniz?Gerekli bilgiler bende var.Size nasıl uygun olacaksa öyle planlayalım.Daha fazla yük olmayalım sizlerede.Ayırtmış olduğunuz 5 odadan sanırım ilk mesajlarda da yazdığım gibi kalmayı planladığımdam 1 odası bizim için planlandı.eğer bu şekilde planlanmışsa sizin ayırtmış olduğunuz odalardan rezervasyonu yapabilirim.Çok teşekkürler yardımlarınız için.Sağlıcakla kalın.
Sayın Özatanlar,
Konaklama konusunda Sayın Kazım Polat ile bağlantıya geçebilirsiniz. Herhangi bir iletişimsizlik olursa bende yardımcı olmaya çalışırım.Görüşmek üzere..
kazim polat
15-11-2008, 13:27
Arkadaşlar herkese merhaba.
Sevgili Güler Abla ve Oğuz Bey'den sonra, sayın Fatma Dündar ve Öztan Özatanlar için de arayıp iki odayı daha ayırttım.
Sayın Mayrancı'nın sayesinde bugüne kadar boş olarak kalabilmiş odalar. Lütfen konaklamak isteyen arkadaşlar ya benimle ya da Çınaraltı Pansiyon'la temasa geçsinler.
Çınaraltı P :0232 531 53 58
mayranci
15-11-2008, 15:57
Eee. artık gelsin 23 Kasım değil mi;)
Penelophe
15-11-2008, 22:22
Kazım bey, Pazar sabahı bize yöresel köy kahvaltısı verebilirler mi, Çınaraltı Pansiyonla görüşebilir misiniz? Pansiyondaki arkadaşları almaya gidince kahvaltıyı da aradan çıkarıp fazla zaman kaybetmemiş oluruz, şimdilik en fazla 25-35 kişi için servis açıp açamayacaklarını sorun lütfen, en azından bilgimiz olur. Kadro tamamlanınca da yetişkin-çocuk servisi sayılarını belirleriz. Ben aramıyorum çünkü tek elden çıksa daha sağlıklı olur.:)
Penelophe
15-11-2008, 22:24
İlknur, geleceksin değil mi? Sesin soluğun çıkmıyor?
Evet, penelophe, ben de İlknur Aşık'tan cevap beklemekteyim.
[QUOTE=Penelophe;316724]Kazım bey, Pazar sabahı bize yöresel köy kahvaltısı verebilirler mi, Çınaraltı Pansiyonla görüşebilir misiniz?
Penelphe, TÖNGÜL PİDE yemeyecekmisin? kahvaltı için Birgiye gidip dönmek zor olur gibime geliyor. Ödemiş'in içinde bir yer olsa daha iyi olur. Birgi'ye gidersek geciken arkadaşlarımız olursa onlarla buluşmak zor olur. Mesafe var. Zaten fuarı gezip Birgi'ye geçeceğiz.
Ama önce Birgi yapalım sonra Fuarı gezeriz derseniz olur.
Ankaradan selamlar hepinize.
Çok istiyordum, ama gezinize katılamıyoruz. :(
Resimlere bakıp iç çekmek düştü bize..
***, svg.
Cumhur Tonba
16-11-2008, 10:37
İzmir/Ödemiş-Birgi Gezisine katılacak arkadaşlar.
Hummalı bir faaliyet içerisindesiniz. Heyecan şimdiden başlamış. Herkeze iyi günler diliyorum. Güzel bir gezi ve toplantı olacağını şimdiden kissediyorum.
Hepinize sağlıklı günler diliyorum.
TÖNGÜL PİDE yemeyecekmisin? kahvaltı için Birgiye gidip dönmek zor olur gibime geliyor. Ödemiş'in içinde bir yer olsa daha iyi olur. Birgi'ye gidersek geciken arkadaşlarımız olursa onlarla buluşmak zor olur. Mesafe var. Zaten fuarı gezip Birgi'ye geçeceğiz. Ama önce Birgi yapalım sonra Fuarı gezeriz derseniz olur.
Bir grup Tire'de ,Bir grup Birgi'de kahvaltı yapıp Ödemiş'te Fuar,öğle yemeği ve sohpet,gün ancak yetecek galiba !
kazim polat
16-11-2008, 20:25
Arkadaşlar merhaba. Sevgili Penelophe, evet kır kahvaltısı güzel olurdu ama Birgi, Ödemiş'den sonra 8km ileride. Yani Nazlı06 Hanım'ın dediği gibi gidip gelmek zor olur. Pansiyonda kalacak arkadaşlar saat 9.00 da Ödemiş'de olacak şekilde çıkarlarsa hep beraber Ödemiş'de kahvaltılarımızı yapar, fuarı gezer, Ödemiş Kebabı'nı da yedikten sonra Birgi'ye yöneliriz.
Sevgili Öztan Bey, merak etmeyin arada ben olduğum için kaparo falan istemiyorlar. Ancak siz de hak verirsiniz ki iptal etme olayı olursa bunu pansiyon sahiplerini mağdur etmeyecek şekilde yapmalıyız. Oda ücreti 2 kişi kahvaltı dahil 50Ytl olarak bildirildi. İlave yatak için 15 Ytl talep ediyorlarmış.
Konak Kahve Ve Andaç Evi'ndeydim dün gece, onlar da ağırlamakdan memnuniyet duyacaklarını bildirdiler. Şuna kesinlikle eminim ki, fotoğrafları gördükten sonra gelmeyen herkes çok , ama çok pişman olacak! Selamlar.
Sevgili İzmirli'ler.
Toplantıya arabamla geliyoruz, buradan Manyas'dan istediğiniz bir şey var ise lütfen çekinmeden söyleyiniz.
Birkaç tane gül çeliği yapacağım, ama yine de istediğiniz bir şey var ise mesela Osmanlı çileği gibi, bildirin lütfen.
Orkun Kırcı
16-11-2008, 21:33
Yaaaa ben neden bu kadar uzakta çalışıyorum yaaaaaa :(( Oysaki memleketimde olsam hoplayıverirdim yanınıza. :)
ilknur aşık
16-11-2008, 21:39
Dün çok yoğundum. O yüzden hiç yazamadım. Bu hafta çok yoğundum. Eşimle bile bugün konuşabildik. Güler hanım sizin için sakıncası yoksa büyük bir ihtimalle size katılacağım. Belki cumadan gidip 3 aylık yeğenlerimi görebilirim. Onlarıda çok özledim. Ama dönüşü de organize etmem gerekiyor. Malum ertesi gün mesai.Güler ablacığım eşimle tekrar konuşup netleştirince size yazsam olurmu?
Penelophe
16-11-2008, 21:44
Dkp, bir grup Tire'de bir grup Ödemiş'te kahvaltı edecek demişsiniz, ben anlayamadım.:S Zamanı yetiştirmek için Ödemiş'te kahvaltı edilecek, son durum bu, bilmediğimiz bir plan daha mı var acaba? Kafam karıştı.. Yoksa gözden kaçırdığım bir şey mi var?
Tire'ye daha sonra bir gezi daha düzenleyeceğiz. Geçen sefer bile 1 gün yetmemişti Tire için, bu sefer sadece bir kahvaltı hiç yetmez.:)
Siz gelmiyor musunuz yoksa?
Cumhur Bey, çok teşekkürler, sizler de buyurmaz mısınız?
Kazım Bey, haklısınız, ben o yönünü düşünmemiştim buda sanırım Ödemiş'e ilk kez gelecek olmamadan kaynaklanıyor.:) Dediğiniz gibi Ödemiş merkez de toplanıp, kahvaltıdan sonra diğer etkinliklere geçip, Birgi'ye fuardan sonra gitmek en iyisi.:)
Dora, birdahaki sefere diyelim.:)
Penelophe
16-11-2008, 21:44
İlknur, sonuçta gelecek olman çok güzel.:)
Tabii, ilknur, biz Cumartesi sabah çıkıp, pazar toplantıdan sonra dönmeyi plânladık.
Penelophe
16-11-2008, 21:51
Listeyi yeniden düzenlemek lazım.:)
1- Kazım POLAT / Ödemiş
2- Nazlı06 / Tire
14-Fellez /Günübirlik / Araç Bilgisi:?
15-Baharcan / Ödemiş
16-17-18-19-Öztan ve Fazilet ÖZATANLAR ve çocukları / Konaklama / Araç Bilgisi:2 kişilik yer var. (1ebeveyn+1 çocuk)
20-21-22-Koyu Yeşil ve ailesi / Günübirlik/ Araç bilgisi : ?
23-E®TY / Günübirlik / 3 kişilik yer var.(9.90 ytl.)
24-25-Yldz35 ve Eşi / Günübirlik / 2 kişilik yer var.
26-27-Guler ve Eşi/ Opsiyonel/ 2 kişilik yer var.
28-İlknur Aşık/Konaklamalı/Güler Hanım'larla beraber.
Günübirlik gezi planı:
Saat 9:00 "Töngül Pide" ile kahvaltı. (Veya sabah Tire'ye hareket, orada kahvaltı, Ödemiş'e geçiş) Dilaver bey, sanırım burada yazdığım parantez içi için yazdınız mesajınızı ama burası için fikir belirten olmadı, zaman da yetmeyeceği için, hem Ödemiş'te cumartesiden kalacak misafirlerimiz olduğu ve kahvaltıyı birlikte etmenin daha hoş olacağı için Kahvaltıya Ödemiş dedik.:)
13:00'den sonra Birgi'ye hareket,
-Serbest dolaşım,
ilknur aşık
16-11-2008, 21:52
Çok iyi. Benim için çok kolaylık olacak. Büyük bir ihtimalle ben size askıntı olacağım:D Ama eşimle son bir kez görüşeyim. Ondan sonra konaklama işini de halletmem gerek odalar bitmeden.
Güler abla pijama partisi sözünüzü unutmadınız değilmi?
Partiyi pijamaya mı çevirdik, yoksa olduğun gibi gel partisi mi yapalım, okulda yaptığımız gibi.
Merhabalar!
Bu ne güzellik böyle demeden geçemiyeceğim. Şunu bilmenizi isterim en az İzmirliler kadar süprizimle heyecanla ayın 23 nü bekliyoruz. Kısmetse görüşeceğiz.
Yer konusunda bizim bir sıkıntımız yok. Proğramımızı ona göre ayarladık. Başka süprizlerde olabilir. Haberiniz ola. Düşünsenize bir araba dolusu ağaçlar net üyesi güzel İzmir yollarında. Kesin değil ancak öyle duruyor şimdilik sonra sayımızı netleştirir bildirim.
Selamlar.
Pardon Güler hanım olduğun gibi gel partisini biraz açarmısınız. Mesajınızı yeni fark ettim. Benim ilkokulda okuduğum dönemlerde böyle bir şey hatırlamıyorum.
Selamlar.
Sahi mi ne kötü?.
Okulda okuyorsunuz, herhangi bir arkadaşınız parti veriyor ve bunu siz son anda öğreniyorsunuz. Bir anda kapınız çalınıyor ve.... arkadaşın partisi var, olduğun gibi gel.
Oysa siz, banyonuzu yapmış, saçlarınızı bıgudilerle sarmış, yüzünüze tek tük çıkan sivilceler için kükürtlü pomadınızı sürmüş, geceliğinizi veya pijamanızı giymiş yani hemen hemen yatağa girmeye hazırsınız. Ve bu durumda gitmeye mecbursunuz. Üzerinize saadece bir sabahlık alabilmenize müsaade edilir.
Bu durumda gittiğiniz partide, diğer gelenlerin ne komik olduklarını görür, birbirlerinizin haline katıla katıla gülersiniz.
Böylece bütün gün süslü püslü olan arkadaşlarınızın, ev hallerini gözünüzle görürsünüz.
Partiye, çıplak gelmek yasak.!!!
Guler Hanım , arayıp bulamadığım Osmanlı çileğinden istiyebilirmiyim ?
ilknur aşık
17-11-2008, 12:00
Tamam güler abla olduğun gibi gel partisi yapalım. Daha eğlenceli:p
Sebahattin Sargın
17-11-2008, 20:36
Katılamamak çok üzücü benim için, ne yazık ki vizelerime denk geliyor toplantı tarihi. Çok güzel geçeceğinden eminim, benim içinde eğlenirsiniz artık. Bol bol resim çekin bekliyor olacağız, ayrıca karelerden hep kaçan Penelopheyi de kadrajınıza alın :D:D
Sevgiler ;)
mayranci
17-11-2008, 23:12
Ne olursan geeeellll, nasıl olursan geeeeellll,ister pijamalı ister gecelikli, 23 Kasım'da her yol çıkıyor Ödemiş ve Birgi'ye..Program belli,gelecekler de belli,hayıflanacakların sayısı henüz ise belli değil,siteyi aşacak gibi..
Hala vakit geçmiş değil,gelmek için son pişmanlık fayda etmez,söylemedi( pardon yazmadı) demeyin...
29-30-31 Ben, eşim ve 12 yaşındaki oğlum. Kendi arabamızla gidip aynı gün geri dönmeyi planlıyoruz. Yolumuz üzerinde olan olursa 2 kişi alabiliriz.
Penelophe
17-11-2008, 23:48
İdcevi, geleceğinize sevindim.:)
Listeyi yeniden düzenlemek lazım.;)
1- Kazım POLAT / Ödemiş
2- Nazlı06 / Tire
15-Baharcan / Ödemiş
20-21-22-Koyu Yeşil ve ailesi / Günübirlik/ Araç bilgisi : ?
24-25-Yldz35 ve Eşi / Günübirlik / 2 kişilik yer var.
26-27-Guler ve Eşi/ Opsiyonel/ 2 kişilik yer var.
28-İlknur Aşık/Konaklamalı/Güler Hanım'larla beraber.
29-30-31 İdcevi, eşim ve 12 yaşındaki oğlum. Kendi arabamızla gidip aynı gün geri dönmeyi planlıyoruz. Yolumuz üzerinde olan olursa 2 kişi alabiliriz.
Günübirlik gezi planı:
9:00 "Töngül Pide" ile kahvaltı.
-Serbest dolaşım,
Son dakika yapılan değişiklikler iyi olmaz ama bu toplantıya bi de İzmir Merkez Buluşma Noktası koysak da araçlarıyla hareket edenler birlikte yola çıksa hem gecikmeler azalır. Hem de araçlardaki yerler buluşma noktasında Mesela Konak'ta tam ayarlanır.
Erken olacak saat ama olsun. Çok bişey değiştirmicek araçla gelenler için.
Mazot ucuzlamış biz de yansıtalım...
Müşteri memnuniyeti önemli bizim için..
9,90 ytl ----> 9,75 ytl :P
Koyu yeşil
18-11-2008, 11:26
Oğlumun okulunda pazar 14.00 veli toplantısı yapılıyor. Bildiri kağıdı dün akşam geldi. Çok üzgünüm ama bu geziye katılma hayalimiz suya düşmüş durumda :( Fotoğraflarınıza bakıp iç çekmekle yetineceğiz anlaşılan...
Penelophe
18-11-2008, 13:42
E®TY, bu bir değişiklik olmayacak, zaten toplanıp hepberaber gideceğiz, aracı olmayan arkadaşları da alacağız.:) Ama toplanma yerimiz yol üstü olması açısından otogar karşısındaki benzinlik olacak.(Aracı olmayanlar için Pazar sabahı erken saatlerde otobüs-dolmuş ulaşımı en kolay yer) Eğer Konak olursa, Bornova ve Karşıyaka tarafından gelenler için çok aksi bir yön olacak ama Otogar olursa hem Pınarbaşı'ndan Aydın otobanına sapmamız açısından hem de Karşıyaka, Bornova ve konak taraflarından gelen arkadaşlarımız için kolaylık olacak.;) Ayrıntıları cumartesi günü özel mesajla bildireceğim.:)
Koyu Yeşil, :mad: :( Ama olmaz ki yaa..
Penelophe
18-11-2008, 14:09
Bu durmda;
1- Kazım POLAT / Ödemiş
2- Nazlı06 / Tire
15-Baharcan / Ödemiş
20-E®TY / Günübirlik / 3 kişilik yer var.(9.90 ytl.)
21-22-Yldz35 ve Eşi / Günübirlik / 2 kişilik yer var.
23-24-Guler ve Eşi/ Opsiyonel/ 2 kişilik yer var.
25-İlknur Aşık/Konaklamalı/Güler Hanım'larla beraber.
26-27-28- İdcevi, eşim ve 12 yaşındaki oğlum. Kendi arabamızla gidip aynı gün geri dönmeyi planlıyoruz. Yolumuz üzerinde olan olursa 2 kişi alabiliriz.
29-30- Cemal S.ve Sürpriz bir konuk
Koyu yeşil
18-11-2008, 14:13
Ben de seninle aynı fikirdeyim Penelophe :(
Aranıza katılmakta gecikmişim, Ödemiş gezisini kaçıracağım maalesef.
Ama birlikte paylaşabileceğimiz başka çalışmalar da olacaktır sanıyorum.
ismet şenad
18-11-2008, 15:43
Aaçlar. net' ten cumartesi Ödemiş'te fuarda olacak arkadaş var mı? Fidan ve çiçek satan bir arkadaşla nasip olursa, cumartesi günü Ödemiş' te olacağız. Forum üyesi arkadaşlarla tanışmak isterim. İsmet Şenad.
ardaçiğdem
18-11-2008, 16:05
Merhaba arkadaşlar ben Torbalıda oturuyorum. Eşim ve 3 yaşındaki oğlum katılmak istiyoruz. Pazar günü gidip dönmeyi planlıyoruz.
31-30-32 Ben eşim ve 3 yaşındaki oğlumuz. Aracında yer olanlar torbalıdan geçerken bizide alırlarsa seviniriz.
ardaçiğdem
18-11-2008, 16:20
Syn E®TY bu fiyat tek kişilik gidiş gelişmi acaba...
Syn E®TY bu fiyat tek kişilik gidiş gelişmi acaba...
Hayırr ... :(((
O sadece önceden yapılan bir şakaydı. Lütfen ciddiye almayın. Ciddi değildim onu yazarken. Olur mu hiç öyle birşey?
Rica ederim lütfen öyle birşey düşünmeyin.
Pişman oldum şimdi öyle yazdığıma :(((
Bir de ücret mi talep edeceğim sizlerden. Kendim gideceğim zaten benim için aynı masraf..
ardaçiğdem
18-11-2008, 16:39
Asıl siz kusura bakmayın bir otobüs ayarladınız onunla gitmek isteyenler diye düşündüm. Otobüsle gitmektense hepberaber gideriz diye düşünmüştüm.Kusura bakmayın lütfen...
Asıl siz kusura bakmayın bir otobüs ayarladınız onunla gitmek isteyenler diye düşündüm. Otobüsle gitmektense hepberaber gideriz diye düşünmüştüm.Kusura bakmayın lütfen...
Pazar günü olağanüstü bir durumum olmazsa katılmayı düşünüyorum. Arabamda biz 2 kişiyiz. Arkada 3 kişilik tam sizin keyfinizce yerim müsait Torbalıdan geçerken de sizi alabiliriz. Tam 1 çekirdek ailelik :) yerimiz mevcut. Yanınızda sıkıntı yapmadan çanta, vs. extra eşya da ayarlayabilirsiniz. Arabada bolca yerimiz var. Şimdi özelden cep numaramı veriyorum. Ararsanız hem tanışmış oluruz telefonda da olsa, hem bi aksilik durumunda iletişim kurabiliriz.
Saygılarımla..
Öztan Özatanlar
18-11-2008, 18:50
Sevgili Kazım POLAT;
Çok ama çok istememize rağmen Çınaraltı pansiyon'da kalma planımız ne yazık ki önemli bir işimizden dolayı iptal etmek zorunda kaldık.BİR ŞEYİ ÇOK İSTERSİN AMA OLMAZYA..İŞTE ÖYLE BİR ŞEY OLDU BU DA.ÇOK ÜZGÜNÜZ... İşletme sahpleri ile görüşüp adımıza ayırtılan odanın rezervasyonunu iptal ettik.Yardımlarınız için çok teşekkürler.İyi günler.
Sevgili Penelophe;
Listeyi
16-17-18-19-Öztan ve Fazilet ÖZATANLAR ve çocukları / Günübirlik / Araç Bilgisi:2 kişilik yer var. (1ebeveyn+1 çocuk **** 2 yetişkin) olarak değiştirirseniz sevinirim.
Arkadaşlar;
Pazar sabahı Gaziemir'den hareket edip 09:00 Ödemiş'te olmayı planlıyorum.(07:30 teker döner ona göre) :p Araç problemi olan arkadaşları alabilirim.Görüşmek üzere
kazim polat
18-11-2008, 19:43
Arkadaşlar merhaba. Sevgili Öztan Bey, kalamayacak olmanıza üzüldüm, ama yapacak birşey yok sanırım. Şimdi pansiyon sahibi Mehmet Bey arayıp, rezervasyon iptalini bildirdi. Sevgili Güler ve Fatma Hanım'ların da iptal edebilecekleri korkusuyla beni aramış. Öyle bir durumun olmadığını bildirdim. Zira İzmir'den gelecek başka bir gruba iki odalarının rezerve edildiğini bildirmişler.
Umarım herşey yolunda gider de mutlu bir şekilde yapabiliriz toplantımızı. Selamlar.
Penelophe
18-11-2008, 20:19
Ardaçiğdem, geziye gelecek olmanız çok güzel. İdcevi de Torbalı'dan katılacak gezimize, sizde onlarla birleşirsiniz, 2 kişilik yer var araçlarında, Erty'nin aracı için de Aliş ve eşi daha mantıklı olacak. İstikamet açısından.;)
Öztan bey, sonuçta kalamayacak olsanız da geziye katılacak olmanız güzel haber.:)
Penelophe
18-11-2008, 20:21
Bu durmda;
1- Kazım POLAT
2- Nazlı06
6-7- WYZX ve 10 yaşında oğlu / Günübirlik / otobüsle (Öztan ve Fazilet ÖZATANLAR ile beraber)
8-9- Mehmet ve Seyide Ayrancı / Günübirlik / Araç Bilgisi: Araç (Penelophe ile beraber)
15-Baharcan
16-17-18-19-Öztan ve Fazilet ÖZATANLAR ve çocukları / Günübirlik / Araç Bilgisi:2 kişilik yer var. (1ebeveyn+1 çocuk) (WYZX ve 10 yaşında oğlu)
20-E®TY / Günübirlik / 3 kişilik yer var
21-22-Yldz35 ve Eşi / Günübirlik / 2 kişilik yer var.
23-24-Guler ve Eşi
25-İlknur Aşık
26-27-28- İdcevi, eşim ve 12 yaşındaki oğlum. Kendi arabamızla gidip aynı gün geri dönmeyi planlıyoruz. Yolumuz üzerinde olan olursa 2 kişi alabiliriz. (Ardaçiğdem ve ailesi)
29-30- Cemal S.ve sürpriz bir konuk
31-30-32 Ardaçiğdem, eşi ve 3 yaşındaki oğlumuz. Aracında yer olanlar torbalıdan geçerken bizide alırlarsa seviniriz. (İdcevi ile beraber)
Öztan Özatanlar
18-11-2008, 22:55
Sayın Kazım Bey;
Emin olabilirsinizki önemli bir randevum (bugün belli olan) olmasaydı iptal etmek durumunda kalmazdım.Büyük şehirlerin stresinden bir günde olsa kurtulup rahat rahat yürümek ve yeni yerler görmek büyük keyif verecekti bizlere .Ama ne yazık ki bir dahaki zamana inşallah.İlginize çok teşekkür ederim.Kalın sağlıcakla...
Günaydın,
Penelophe, eğer kızım şimdiki gibi iyi olursa ve o gün bir aksilik olmazsa eşim, kızım ve oğlumla beraber kendi arabamızla geleceğiz.Otagarda görüşürüz. :)
ilknur aşık
19-11-2008, 07:39
Çok yakın bir arkadaşımın annesi vefat etti. Maalesef katılamayağım.
kazim polat
19-11-2008, 08:54
Arkadaşlar Merhaba.
Sevgili İlknur Aşık başınız sağolsun.
Sevgili Penelophe, Çakırağa Konağı'na giriş 3 Ytl imiş. Müze kartı olanlara ise ücretsiz.(Benim var!)
Penelophe
19-11-2008, 10:50
İlknur, başın sağolsun.:(
Kazım Bey, bunun dışında gezeceğimiz yerlerde ödeyeceğimiz herhangi bir ücret var mı?
(Sizin kartın bize faydası var mı? :D )
kazim polat
19-11-2008, 11:54
Tekrar merhaba.
Maalesef benim kartın size faydası olacağını sanmıyorum. 3 Ytl de çok bir ücret değil zaten. Hayır başka hiçbir yerde giriş ücreti ödemeyeceğiz.
Töngül pide 1.75 YTL, Katmer 2.50 Ytl (tabağın yarısını töngül, yarısını da katmer olarak da ayarlayabiliriz, her ikisini de tatmış olursunuz), kahvehanelerde çay 50 Ykr, Ödemiş Köfte 3.50 Ytl/porsiyon, ayran 50 Ykr, Konak Kahve ve Andaç Evi'ndeki fiyatları tam olarak bilemiyorum ama, sarma, elmalı turta, çay toplam 5 Ytl yi geçmez. Gördüğünüz gibi fiyatlarımız oldukça uygundur, fiş almazsanız %18 indirim yapılmaz!
Penelophe
19-11-2008, 12:25
Kazım Bey, fiyatlar oldukça makul.:) Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.. Kart konusunda da şaka yapmıştım.:D
Cumhur Tonba
19-11-2008, 18:08
İzmir/Ödemiş-Birgi Gezisinin Sayın Yolcuları.
Gelemesemde yazışmalarınızı takip ediyorum. Harika bir dayanışma. Güzel bir gezi proğramı. Ağaçlar net üyelerine çok yakışan bir işbirliği. Şimdiden hepinize hayırlı yolculuklar. İnanın kendim gidecekmişim gibi heyecanlıyım.
Hepinize saygı ve sevgilerle.
Penelophe
19-11-2008, 18:14
Cumhur Bey, sormayın bizlerde çok heycanlıyız.:) Sanki ilk defa Ağaçlar gezisine katılıyormuş gibi, herkes zaman geçsede Pazar günü gelse diye iple çekiyor.:) Manevi desteğiniz için de teşekkürler..
kazim polat
19-11-2008, 18:24
Arkadaşlar merhaba.
Sevgili Cumhur Bey, ben de güzel düşünce ve temennileriniz için çok teşekkür ediyorum.
Güzel bakan, güzel görürmüş. Fiziksel olarak olmasa da manen bizimle olduğunuzu bilmek bizi çok mutlu ediyor. Sağlıcakla kalın.
Arkadaşlar hadi, üç gün kaldı şunun şurası. Hani nerede heyecan, nerede tempo, hararetli hararetli yazışmamız lazım son günler!
mayranci
19-11-2008, 19:18
Kazım bey, "rahvan at yarışları" oluyormuş Ödemiş'te. Her hafta var mı? Katılmak için değil de:D, Fotoğraflamak için çok güzel olurdu..
Fidancılık Fuarında satış olacaktır umarım.
Konuşmalardan anlıyorum ki siteyi de ekonomik kriz çarpmış. Bir arkadaş yolculardan bedel talep ediyor;), bir diğeri müze kartına ortak olmaya çalışıyor,;) bir diğeri kdv almıyor,hem Ödemiş'te misafirimiz olun diye çağırıyor ondan sonrada çay parasına kadar fiyat listesi açıklıyor;) Pes doğrusu..
Pazar günü dört kişi (mymuberra,eşi ve dkp,eşi) olarak Ödemiş bölümüne katılmayı planlıyoruz..Hava şartları kararımızda etkili olacak.
kazim polat
19-11-2008, 22:04
Merhabalar. Sayın Mayrancı, sizin dünyayı sarsan krizden haberiniz yok galiba. Herkes kendince tedbir alıyor ne yapsın! Ucuz ucuz yazalım ki, millet gelmekten korkmasın. Çay konusuna gelince, Sevgili Penelophe biliyor o konudaki tutumumu.
Geçen Pazar vardı at yarışı ama her hafta varmıdır ben de bilmiyorum.
Sayın Dkp,katılacak olmanıza çok sevindim.
Öztan Özatanlar
19-11-2008, 22:36
Merhabalar herkese..
Sayın mayrancı'nın "Fuarda satış olacaktır umarım." sorusuna bende katılıyorum.Daha önce bu tür fuarlara katılan arkadaşlar cevap verebilirler sanırım.Arabada ve salonda yer ayarlayalım şimdiden yeni ev sahiplerine.
At yarışları ve çay konusunda da hemfikirim.Onlarda varsa çok şenlikli olacaktır eminim
Penelophe
19-11-2008, 22:37
Arkadaşlar, fuarda satış mevcut fakat fuar maalesef açık alanda.
Penelophe
19-11-2008, 22:40
Mayrancı, her ne kadar şaka yaptığınızı biliyor olsam da, şunu söylemek isterim; Kazım Bey'den fiyatları yazmasını ben rica ettim, herkesin haberi olsun diye.:) İzmir'de bir porsiyon köfteye 15 ytl verince, Ödemiş'e mi taşınsak dedim içimden.:D
Arkadaşlar, Aziz Bey ve Eşi Gülser hanım, Aziz beyin annesinin rahatsızlığı nedeni ile katılamayacaklarını iletmemi istediler, Aziz Beyin annesi hastahaneye yatmış yeniden, birtakım tetkikler daha isteniyormuş.
Dkp ve Mymuberra'da aramıza katılacaklarına göre listedeki son durum şöyle;
1- Kazım POLAT
2- Nazlı06
12-Fellez /Günübirlik / Araç Bilgisi:?
15-Baharcan
13-14-15-16-Öztan ve Fazilet ÖZATANLAR ve çocukları / Günübirlik / Araç Bilgisi:2 kişilik yer var. (1ebeveyn+1 çocuk) (WYZX ve 10 yaşında oğlu)
17-E®TY / Günübirlik / 3 kişilik yer var
18-19-Yldz35 ve Eşi / Günübirlik / 2 kişilik yer var.
20-21-Guler ve Eşi
22-23-24- İdcevi, eşim ve 12 yaşındaki oğlum. Kendi arabamızla gidip aynı gün geri dönmeyi planlıyoruz. Yolumuz üzerinde olan olursa 2 kişi alabiliriz. (Ardaçiğdem ve ailesi)
25-26- Cemal S.ve sürpriz bir konuk
27-28-29- Ardaçiğdem, eşi ve 3 yaşındaki oğlumuz. Aracında yer olanlar torbalıdan geçerken bizide alırlarsa seviniriz. (İdcevi ile beraber)
30-31-32-33-Dkp ve Eşi/Mymuberra ve Eşi
Penelophe
19-11-2008, 22:43
Arkadaşlar, Yldz35 10 gündür siteye girmemiş, mesajla ulaşamıyorum kendisine, telefon numarasını bilen varsa eğer, bana ulaşmasını söylerse sevinirim..
Öztan Özatanlar
19-11-2008, 23:20
Böyle bir mönü olduktan sonra "Töngül pide, Katmer, Çay, Ödemiş Köfte, Ayran, Sarma, Elmalı Turta, Çay" sabaha kadar ıslanırım ben açık alanda. Hiç kimseden "tereyağlı, cevizli, üzeri tahinli baklava" ile ilgili bir haber yok.
Penelophe
19-11-2008, 23:25
Kolestrolum 256 çıktı, baklava felan deyip beni de yoldan çıkarmayın..
Öztan Özatanlar
19-11-2008, 23:36
Penelophe Hanım;
Hava durumu gök gürültülü ve sağanak yağış ayrıca rüzgarında şiddetli esmesi beklenmekte o gün. Gezi Fidancılık fuarından çıkıp "İzmir/Ödemiş yöresel yemek gezisine"doğru gitmekte. İzmirde bulamayız bu tatları ona göre. Karda yağsa, yağmurda yağsa, kolestrolde çıksa ıslanıp öyle dönülmeli ki İzmir'e tadı çıksın değilmi?
Penelophe
19-11-2008, 23:54
Son bir haftadır sürekli hava durumunu takip ediyorum. Meteorolojiye göre Pazar günü sağanak yağış bekleniyor ama bugün İzmir için meteoroloji, 15:00-16:00 arası yağmur sağanak bir hal alacak dedi, 15:05'te güneş açtı burada.:))
Yağışlı hava Pazar akşamı Ege ve Akdeniz'i terkedecek deniliyor, bence; Cumartesi akşamı yağmurlar dinecek ve Pazar günü bizi mis gibi toprak kokuları arasında pırıl pırıl bir güneş karşılayacak Ödemiş'te. Meteorolojiye rakibim.:p
Sonuçta her iki durumda da biz mutlu oluruz gibime geliyor.:)
Oluruz, oluruz sevgili İzmirli'ler. Yaşızmalarınızı çabalarınızı gördükçe, çok yorulduğunuzu görüyor ve üzülüyorum. Ama sunduğunuz menü, inanın, yağmur da yağsa kar da yağsa gelmeye değer. Hele hele siz dostlarla beraber olmak, tanışmak daha da büyük keyif.
İnşallah son anda bir terslik olmaz da.
Hafta sonunu iple çekiyoruz.
Müjde! Malina da geliyormuş.:D;);)
Hafta sonunu iple çekiyoruz.
Müjde! Malina da geliyormuş.:D;);)
Hava nasıl olursa olsun bu çıkarma güzel İzmire yapılacak haberiniz olsun. Malinayı tanımak benim açımdan güzel olacak. Kesin hazırlıklı gelir diye düşündüm bir an. Güzel bir program hepimizi bekliyor. Teşekkürler arkadaşlar.
Saygıyla.
Yaşasın 3 gün kaldı.
Penelophecim, fuar açık alanda yapılıyor. Fidanların üzerlerini örtü yapmışlar. Bizler açık alanda gezeceğiz. malum hava şartları gerekli ekipmanlarımızı getirmeyi unutmayalım. Fuar alanına sabah şöyle bir ucundan bakıp geldim. içeri girmedim.
kaptankartal
20-11-2008, 08:51
Sevgili agaçlar.net sakinleri, bende İzmirdeyim, sizlerin bu güzel örgütlenmeniz samimi yazışmalarınız, içimi kaynatıyor. Sevgili Fatma Dündar kardeşime ne kadar teşekkür etsem azdır. Siteyi o bana tanıttı çünkü. Konulara çok dahil olamasamda takip ediyorum. Eşimi razı edebilirsem bakarsınız bizde sizlerle birlikte olma ayrıcalığını yaşarız. İyi günler, hayırlı yolculuklar dileklerimle.
Penelophe
20-11-2008, 12:20
Nazlı, olsun bakalım, ben yağmur yağmayacak diyorum hala inatla.:p
Arkadaşlar, sabah hava güneşli olsa bile yanınıza, fazladan kaban, mont vs. alın Birgi serin olabilir. Şemsiye hava durumuna bakılırsa vazgeçilmezimiz olacak.;) Hava güzel olursa Birgi'de gezeceğiz bu yüzden rahat ayakkabılar da iyi seçim olabilir.:)
Güler, çok güldüm doğrusu.:D
Kaptankartal, hoşgeldiniz aramıza. Bizler de bizimle olmanızı çok isteriz, eşinizi razı edin, gezi sonunda o size teşekkür edecektir.:) Karar verince burada bizimle paylaşın ki, ayrıntıları bildireyim size de...
ardaçiğdem
20-11-2008, 12:59
Syn Penelophe ne güzel her şeyi düşünüyorsunuz. Organizasyon için emeği geçen herkese teşekkürler. Biz ilk defa Ağaçlar.net toplantısına katılacağımız için çok heycanlıyız. İnşallah bu tür geziler devam eder.
Ardaçiğdem haklı Penelophe ve diğer arkadaşlar hepinize sonsuz teşekkürler.Bizde pazarı iple çekiyoruz.Yakamıza isimlerimizimi yazsak acaba :)
Cumhur Tonba
20-11-2008, 16:00
Bence yakalarınıza isim yazmaya hiç gerek yok. Eminim ki, sizler toplantı yerinde birbirinizi görünce yazılarınızdan, hareketlerinizden, mimiklerinizden hemen birbirinizi tanıyacaksınız. Bakılım yanılıyor muyum? Doğrusu sizlerin ilk buluşma anını çok merak ediyorum. İnşallah bir aksilik çıkmzda buluşur ve güzel bir toplantı geçirirsiniz. Ben toplantınızı ve daha ziyade toplantı sonrası yorumlarınızı dört gözle bekliyor olacağım.
Sevgi ve saygılar.
baharcan
20-11-2008, 16:14
Ödemiş yağmur sonrası çok güzel bir sonbahar havasıyla karşılayacak sizi arkadaşlar.Fotoğraf makinası ve kameralarınızı unutmayın.
Cumhur Tonba
20-11-2008, 16:14
Yolculuk ile igili bir şiirin ilk kıtasını sizlere armağan ediyorum. Her halde sizlerde aynı durumdasınız. Ben bile aynı durumdayım.
YOLCULUK
yolculuk gözükünce ufukta
tahliye bekleyen mahkum misali
uyku hayal olur
yemekler tatsız
anlamını yitirir herşey
yığın yığın bilmecelerle
dolu geceler
yuvalarından
beyaz gelinliklerle ayrılan
tazeler
bir yığın hülyalarını gömerler mi
beyaz örtülere
Anonymous
Penelophe
20-11-2008, 21:38
Ardaçiğdem, Agaclar.net toplantı ve gezileri başlığında daha önceki toplantı ve gezilerimize ait konuşmalar ve fotoğraf linkeleri mevcut.:) Bizleri bir araya getirip bu güzellikleri yaşamamızı sağlayan Ağaçlar.net iyi ki var, bir kez daha teşekkürler Malina.:)
Gittikçe çoğalıyoruz fidanlar gibi ne dersiniz. Güzel olacak güzel. Güzel İzmirlilere yakışan olacak. Bunu adım gibi biliyorum.
Saygıyla.
kazim polat
20-11-2008, 23:39
Arkadaşlar merhaba. Gelecek olanların artıyor olması ne kadar da mutluluk verici !
Yerel bazdaki hava durumuna göre Pazar günü Ödemiş'de sağanak yağış bekleniyormuş. Ama olsun, gezimize biraz romantizm de katsak fena mı olur? Sitemizin kurucusu Malina da geliyormuş, ne kadar güzel, sorumluluğum bir kat daha arttı gerçi.
Arkadaşlar, bugün açıldı fuarımız. Ben ilk sizlerle gezeyim diye gitmiyorum, zor tutuyorum gerçi kendimi. Ağabeyimin aktardıklarına göre önceki senelerden daha güzel ve de gelişmiş bir fuar bizleri bekliyormuş. İki saatin yetmeyeceğini söyledi. Şimdilik satış yapılmıyormuş ama bizim gezeceğimiz gün son gün olacağından belki de satış olabilir.
Sıkın dişinizi az kaldı!
Öztan Özatanlar
20-11-2008, 23:52
Merhaba Kazım Bey;
Aynı heyecanı bizlerde yaşıyoruz. İnanın.. Satışlarla ilgili küçük bir sorum var. İç mekan bitkileri satılıyormu acaba bilginiz varmı?
Penelophe
21-11-2008, 00:15
İlahi Güler Hanım, bir şaka yaptınız, herkes gerçek sanıyor. Şakaydı di mi? :D
Arkadaşlar dünden beri birşey için uğraşıyorum bakalım yarın belli olacak, belli olunca fikirlerinize sunacağım.;)
:D:D Bir taş atım ......;););)
Penelophe
21-11-2008, 01:16
Ehe, benim de aklıma ilk bu cümle gelmişti ama ben söyleyememiştim.:D
O kuyuda taş arayanlardan biriyim :) eşime bile söyledim Malina geliyormuş diye :D:D:D
Eyvah, eyvah. Bir şaka yapayım dedim, sınırı mı aştım nedir?
kazim polat
21-11-2008, 09:22
İlahi Güler Hanım, benden içeceğiniz hoşgeldiniz çaylarından sonra ceza olarak acı kahveler sizden!
kaptankartal
21-11-2008, 09:34
Sayın Penolophe, teşekkür ederim. Bu defa gelemiyoruz ancak artık takipteyim tüm doğa dostu arkadaşlarla tanışmak ve birlikte olmak arzusundayım. İnşallah bir dahaki sefere katılırız geziye. Herkese iyi eğlenceler, herşey gönlünüzce olsun.
Memnuniyetle, ama bilmiyorum kahvemi beğenecek misiniz?
Baksanıza bu işin uzmanı bana not vermemiş. Hiç de kopya çekmedim ama nereden not kırmış bilemiyorum. Belki de kırık buzdan yapmadığımdandır. Ama bunu bana öğretmemişlerdi, saadece soğuk su diye öğrenmiştim.
Arkadaşlar, Yldz35 10 gündür siteye girmemiş, mesajla ulaşamıyorum kendisine, telefon numarasını bilen varsa eğer, bana ulaşmasını söylerse sevinirim..
Sevgili Penelope ;
haklısınız epeydir bakmadım mesajlara. Dün baktığımda da içinden çıkamadım.
sizi en kısa sürede arayacağım. bu akşam da program için iyice inceleyeceğim forumu.
katılıyoruz değişen bir şey yok. şimdilik bilginiz olsun. Pazar sabahı komşumuzun peşine takılıp sizleri tanıma mutluluğuna erişeceğiz.
sevgimle
Penelophe
21-11-2008, 12:08
Yldz35, Ayrancılarla gelecekseniz sorun yok, onlar bütün detayları biliyorlar, rehberiniz sağlam yani.:)
Penelophe
21-11-2008, 12:41
Arkadaşlar, planımıza ufak tefek ama lezzet verecek eklemeler yaptık bugün Kazım Bey'le.;)
9:00 "Töngül Pide" ve ''Katmer'' ile kahvaltı.
12:30-13:15 "Ödemiş Köfte" öğle yemeği. Bu öğle yemeği 1. bölüm. (Hurşit Köfte'de yenecek bu yemek, Ödemiş'e gidenler bilir, çok meşhur burası, internette de araştırdım, köfte Hurşit Köftede yenir deniliyor. Ayrıca Kazım Bey dedi ki, işletmenin sahibi Hurşit bey, işletmenin duvarına; Hayatta en hakiki mürşit, Hurşit'tir yazdırmış.:D)
-Serbest dolaşım,
-Baba'nın Yeri'nde dana **** oğlak güveç, tereyağlı-cevizli-üzeri tahinli baklava, öğle yemeği 2. bölüm olacak. (Baba'nın yeride ün salmış bir restoran, Fellez'de burayı önermişti.)
-En son da "Çınaraltı Pansiyon"un bahçesinde çay keyfi ve dönüş..
kazim polat
21-11-2008, 12:59
Sevgili Penelophe, "Hayatta en hakiki murşit, kebapçı Hurşit" yazısı duvarda yazılı değil, sadece biz Ödemiş'lilerin arasında yapılan espri.
Baba'nın Yeri'ndeki güveç ve üzeri tahinli, tereyağlı, cevizli baklava aslında menümüzde vardı ama zaman darlığı nedeniyle çıkarmıştık. Madem ki Ağaçlar.net üyeleri aynı zamanda iyi birer gurmeler, ilave etmekte fayda var diye düşündük.
Penelophe
21-11-2008, 13:22
:D Nerden çıkardım ben bu duvar işini diye düşünürken aklıma Çakırağa konağı ile ilgili okuduklarım geldi.:)
..Çakıroğlu Mehmet Beyin 2 hanımı vardır, biri İstanbul'lu diğeri İzmir'li, eşleri memleket hasreti çekmesin diye odalardan birinin duvarına İzmir, diğerine ise İstanbul manzaralı 2 resim yaptırır..
kazim polat
21-11-2008, 13:48
Ahhh, Penelophe ne yaptınız ! Sürprizleri açıklıyorsunuz bir bir!
Program harika duruyor. Yarın akşam kısmetse güzel İzmirin Birgi cennetindeyim.
Selamlar.
Günaydın,
yarın saat 7 de yeni garajın karşısındaki benzinlikte doğru değilmi.Benzinlik ne tarafta ben hatırlayamadım da :)
Penelophe
22-11-2008, 10:17
Günaydın, evet değişiklik yok, garajın giriş kapısının tam karşısında.:)
Günaydın, evet değişiklik yok, garajın giriş kapısının tam karşısında.:)
Sevgili Penelope;
Sizi az önce aradım. Telefonunuz cevap vermedi. Bize düşen bir görev var mı diye soracaktım.
Sevgimle..
ardaçiğdem
22-11-2008, 12:26
Dün bütün ana haber bültenleri pazar günü donacağımızı söyledi. Umarım Ödemiş'te hava durumu bizi çok güzel karşılar. Bizim proğramda her hangi bir değişiklik yok yarın sabah görüşmek üzere.
http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=ODEMIS
sağnak yağış gösteriyor Sn. Penelope. İklime yenik düşmeyelim :((((
Bugün burayı rüzgar ve yağmur birlikte götürüyor. Muhtemelen de yarın aynı olacak gibi.
İzmir Merkezde de hava kapalı. Rüzgar, fırtınanın gelecegını soyluyor. :(((
Merhaba arkadaşlar.
Sabah kahvaltıdan sonra Akhisar üzerinden Gölmarmara ve Bozdağ üzerinden Birgi'ye geldik. Pansiyonumuza yerleştik. Çaylarımızı içtik. Yeni gelecek arkadaşları bekliyoruz.
Bozdağ'a ve etraftaki manzaya hayran kaldık. Bize bu istikameti önerdiğiniz için teşekkürler.
Sn. Guler, Hava durumu hakkında da bizi bilgilendirir misiniz?
Pazar sabahı Ödemiş'te olacağız .
Hava durumu sunucusu Hülya Uğur'un sözlerini hatırladım.
'hava nasıl olursa olsun,sizin havanız iyi olsun'
Havamız süper..
Bozdağda yağiş vardı, ama ince ince ve güzeldi.
Birgi'de bir yağıyor bir duruyor. Pansiyondaki odun sobası gürül gürül yanıyor. Aytaç bey(pansiyon sahibinin oğlu) sobanın üzerini kestane doldurdu, bir yandan da onu yiyoruz.
Arkadaşlar, buranın kestanelerinin tadı bir başka güzel, mutlaka tatmalısınız.
Ben tabii yine sitedeyim, Oğuz Mehmet beyle sohbet ediyor. Çaydanlık da sobanın bir ucunda vızırdıyor, çay da içiyoruz.
Herşey çok keyifli.
Afiyet olsun. Muhabbetiniz daim olsun. Yarın görüşürüz umarım..
Penelophe
22-11-2008, 17:42
Merhabalar, planımızda herhangi bir değişiklik yok, panikleyip beni arayanlar oldu.:) Fırtına bile çıksa sabah görüşmek üzere.
Güler Hanım, sağ sağlim gelmiş olmanıza çok sevindim.:) Sabah kahvaltıda görüşmek üzere.:)
Cumhur Tonba
22-11-2008, 18:43
Buluşmanıza 12 saat kaldı. Güler Hanım ve Oğuz Bey Demir atmışlar bile. Sayın Penolephe'nin dediği gibi'' Fırtına çıksa bile sabaha görüşmek üzere''.
Fırtına, kar, yağmur, boran. Hiç bir şey aynı gaye uğrunda çalışan siz Ağaçlar.net üyelerini yolundan çeviremez ve tüm sıkıntılarınızı dostluk ateşiyle kolayca aşarsınız.
İyi bir toplantı, iyi bir gezi ve güzel anılarla ayrılık temenni ediyorum.
Güler Hanım. Gezi sonrası Manisa proğramı mı var? Odun evler. Yamaçlar.
İklimsiz
23-11-2008, 16:43
Toplantıya katılanlar birbirlerinden ayrılamadı galiba :)
Hadi, izlenimlerinizi, yaptıklarınızı bekliyoruz :)
Katılıyorum İklimsiz,
Gelir gelmez siteye girdim,ne gelen vaar,ne giden...ayrılamadılar galiba.
kazim polat
23-11-2008, 18:36
Arkadaşlar Merhaba! Harika bir toplantıydı, daha yeni ayrıldık. Detayları yazacaktır herkes.
Yolda olanlara hayırlı yolculuklar.
Bugün bizimle olan büyük oğlum da grubu çok sevdi ve de O'nu hemen ağaçlar.net üyesi yaptık. emre polat gs aramıza hoşgeldin !!!
Biz ancak geldik. Güzel bir gezi ve birliktelik oldu. Detaylar ve fotoğraflar birazdan yavaş yavaş gelir. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla tanışmak ve kaynaşmak güzeldi. Buradan ayrıca onca yolu bizimle birlikte olmak için gelip aramıza katılan Güler Abla ve eşi Oğuz bey'e vede Cemal S.'ye ayrıca çok teşekkür ediyorum.
mymuberra
23-11-2008, 19:18
Arkadaşlar , sağ salim bizde eve vardık az evvel. Çok güzel bir gün geçirdik hava ılık ve yağmursuzdu. Gezilen yerler mükemmel gezi ekibi daha da mükemmeldi. Sanalda tanıdığımız kişilerle yüzyüze görüşmek çok keyifliydi. Eşim Tuncay Bey'in çektiği fotolar az sonra siteye aktarılacak ( diğer bilgisayarda onla meşgul ) . Bu organizasyonda emeği geçen herkese ve bizi misafir eden Sayın dkp ve eşine çok teşekkür ederiz.
Merhaba biz de eve varalı 30 dk kadar oldu. Yani 20.30 da Aliağa'daydık.Bugün çok keyifli bir gündü. Sizleri tanıdığıma çok sevindim. Herkese, katılımı, içtenliği ve güzel şeyleri paylaşmadaki telaşı için çok teşekkür ederim.
sevgimle..
Arkadaşlar Merhaba! Harika bir toplantıydı, daha yeni ayrıldık. Detayları yazacaktır herkes.
Yolda olanlara hayırlı yolculuklar.
Bugün bizimle olan büyük oğlum da grubu çok sevdi ve de O'nu hemen ağaçlar.net üyesi yaptık. emre polat gs aramıza hoşgeldin !!!
Emre Polat aramıza hoşgeldin. Bu yaşında doğa sever bir gruba üye olmayı tercih etmek senin güzelliğin; bir de tabi sende bu istediği uyandıran annenin babanın bilinci.
Kutluyorum sizleri.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.