![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
İzmir/Ödemiş-Birgi Gezisi 23 Kasım 2008 Pazar
Daha önceki Tire gezimizde sonbaharda Tire ve Ödemiş'e tekrar gitmeye karar vermiştik. Pazartesi günkü Botanik toplantımızda Kazım Polat, bu fikre Birgi'yi de katarak, bu fikri hayata geçirmemizin daha güzel olacağını söyledi. Tabi hepimiz olumlu baktık. 23 kasım olmasının nedeni Ödemiş Fidancılık Fuarını da gezme isteğimiz. Gezini Ödemiş-Birgi ayağıyla ilgili organizasyonu Kazım bey yapacak, olgunlaşınca bizlerle paylaşacak. Nazlı06, ise bizleri sabah erken saatlerde Tire'de taktak yemeye davet ediyor, daha sonra beraberce Ödemiş'e geçeceğiz. Aslında organizasyon tamamen belirlenmeden başlık açma taraftarı değildim ama ne kadar erken bildirirsek herkes ona göre randevularını ayarlar diye şimdiden yazma gereği duydum. Umarım kalabalık bir toplantı olur. ![]() SON DURUM: Geziye Katılacakların Listesi 1- Kazım POLAT 2- Nazlı06 3- Penelophe / Günübirlik / Araç(Ayrancı'larla beraber) 4-5- Aliş ve Eşi / Günübirlik / Araç Bilgisi: 4 kişi kendi araçları ile. 6-7- WYZX ve 10 yaşında oğlu / Günübirlik / otobüsle (Öztan ve Fazilet ÖZATANLAR ile beraber) 8-9- Mehmet ve Seyide Ayrancı / Günübirlik / Araç Bilgisi: Araç (Penelophe ile beraber) 10-11- Fatma ve Özkan Dündar 12-Fellez /Günübirlik / Araç Bilgisi:? 15-Baharcan 13-14-15-16-Öztan ve Fazilet ÖZATANLAR ve çocukları / Günübirlik / Araç Bilgisi:2 kişilik yer var. (1ebeveyn+1 çocuk) (WYZX ve 10 yaşında oğlu) 17-E®TY / Günübirlik / 3 kişilik yer var 18-19-Yldz35 ve Eşi / Günübirlik / 2 kişilik yer var. 20-21-Guler ve Eşi 22-23-24- İdcevi, eşim ve 12 yaşındaki oğlum. Kendi arabamızla gidip aynı gün geri dönmeyi planlıyoruz. Yolumuz üzerinde olan olursa 2 kişi alabiliriz. (Ardaçiğdem ve ailesi) 25-26- Cemal S.ve sürpriz bir konuk 27-28-29- Ardaçiğdem, eşi ve 3 yaşındaki oğlumuz. Aracında yer olanlar torbalıdan geçerken bizide alırlarsa seviniriz. (İdcevi ile beraber) 30-31-32-33-Dkp ve Eşi/Mymuberra ve Eşi Gezi Planı 23 Kasım 2008 Pazar sabahı, 6:00-7:00 toplanıp Ödemiş'e hareket. 9:00 "Töngül Pide" ve ''Katmer'' ile kahvaltı. 9:30-12:30 Fidancılık fuarı ziyareti. 12:30-13:15 "Ödemiş Köfte" öğle yemeği. Bu öğle yemeği 1. bölüm. (Hurşit Köfte'de yenecek bu yemek, Ödemiş'e gidenler bilir, çok meşhur burası, internette de araştırdım, köfte Hurşit Köftede yenir deniliyor. Ayrıca Kazım Bey dedi ki, işletmenin sahibi Hurşit bey, işletmenin duvarına; Hayatta en hakiki mürşit, Hurşit'tir yazdırmış.) 13:15'den sonra Birgi'ye hareket, -Serbest dolaşım, -Baba'nın Yeri'nde dana **** oğlak güveç, tereyağlı-cevizli-üzeri tahinli baklava, öğle yemeği 2. bölüm olacak. (Baba'nın yeride ün salmış bir restoran, Fellez'de burayı önermişti.) -"Çakırağa Konağı ve Ulu Cami" ziyaretleri, -"Konak Kahve ve Andaç Evi"nde acı kahve içimi ve işletmecisi emekli öğretmen Gülsün Hanım ve ressam eşi M.Emin Başaranbilek ile tanışma, -En son da "Çınaraltı Pansiyon"un bahçesinde çay keyfi ve dönüş.. Düzenleyen Penelophe : 21-11-2008 saat 14:09 Neden: Listeyi ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Dilerim bu toplantıyı kaçırmam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar Merhaba. Başlığı görünce çok sevindim. Bir ay nasıl geçecek bakalım. Sevgili Nazlı 06, nazik teklifiniz için çok teşekkür ederim. Ama kırılmazsanız eğer, ben kahvaltıyı da Ödemiş'de yapmamızı öneriyorum, "Töngül Pidesi" yiyecektik. Plan yavaş yavaş oluşuyor. Sabah "Töngül Pidesi" ile kahvaltı,ardından fidan fuarını ziyaret, Öğlene "Ödemiş Köftesi",Birgi'ye hareket, Birgi'de serbest dolaşım(fotoğraf avı),"Çakırağa Konağı","Konak Kahve Ve Andaç Evi"ni ziyaret(Gülsün Hocahanım ve eşi ressam M.Emin Başaranbilek'le tanışmalısınız)"Ulu Cami"ziyareti, "Baba Lokantası"nda ise acıkırsanız her türlü sulu yemek, yok acıkmadık derseniz "tereyağlı, cevizli, üzeri tahinli baklava", En son da "Çınaraltı Pansiyon"un bahçesinde çay keyfi. Umarım zamanı yetiştirebiliriz. Ayrıntılı bilgileri ileriki günlerde fotoğraflarla aktaracağım ki kimse karşı koyamasın! Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
[QUOTE=kazim polat;303674]Arkadaşlar Merhaba. Başlığı görünce çok sevindim. Bir ay nasıl geçecek bakalım. Sevgili Nazlı 06, nazik teklifiniz için çok teşekkür ederim. Ama kırılmazsanız eğer, ben kahvaltıyı da Ödemiş'de yapmamızı öneriyorum, "Töngül Pidesi" yiyecektik. Kazım bey, benim arkadaşlara bahardan kalma sözüm var. Töngül pideyi yeriz biz gene. Değişik lezzetlere hayır diyenlerden değiliz. Arkadaşlar sabah erken Tire'ye gelecekler Ödemiş'e gelene kadar acıkırız yine. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2008
|
izmir içinde bir buluşma olsaydı biz de katılabilseydik keşke. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Şiştt kavga etmeyin. ![]() ![]() Gravel; Ödemiş çok uzak değil, araçlarla gidilecek büyük ihtimalle, tabi bu katılıma bağlı eğer katılım çok olursa ve araçlar herkesi almazsa minibüs tarzı birşeyde kiralanabilir. İki seçenek de olmadı diyelim, Kazım bey Ödemiş-İzmir otobüs seferlerinin sıklığından bahsetmişti bize. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu soruya Kazım bey gelene kadar ben cevap vereyim. Her yarım saatte bir İzmir-Ödemiş arası karşılıklı otobüs var ve ücreti de 10 YTL. Aynı şartlarla izmir-Tire arası yine karşılıklı seferler var ve 8 YTL. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
1-Kazım Polat 2-Nazlı06 3-Penelophe 4-Gravel 5-Aliş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
1-Kazım Polat 2-Nazlı06 3-Penelophe 4-Gravel 5-Aliş 6-WYZX ve 10 yaşında oğlu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Ödemiş Gezisi
23 Kasım gününü sizlerle birlikte olmaya ayırdık arkadaşlar.Sabırsızlıkla bekleyeceğiz o günü. O günkü her türlü etkinliğe varız. Kahvaltı,öğle yemeği,helva,fotoğraf çekme, fuar,söyleşi vb. 22 Kasımda gidip bir günde kalabilirmiyiz acaba ne dersiniz? Şartlar uygun ve ekonomik olursa...Bir düşünelim.. 1- Kazım POLAT 2- Nazlı06 3- Penelophe 4- Gravel 5- Mehmet Ayrancı 6- Seyide Ayrancı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Ödemiş
Gidenler hatırlarlar.. Bir gün Tire'ye bile yetmemişti. O nedenle olanak doğarsa ve uygun olursa mutlaka bir gece kalalım. Gezdiğimiz yerlerin gecelerini de yaşamış olalım. Geçen hafta Ödemiş'te rahvan at yarışması vardı değil mi? Onu dün duydum,keşke daha önce duysaydık belki bu hafta ziyarete giderdik. Bir öneri olarak bundan sonra gideceğimiz yerlere ait özel gün,gösteri,kutlama vb.etkinlikleri dikkate alalım. Bir taşla bir kaç kuş vurmuş oluruz. Mecazi anlamda tabii. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2007
|
İzmir`mi , Ödemiş`mi, memleketim ya çok özledim havasını. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Arkıdeşleeee Cumadan gelin bence ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2007
|
Çok isterdim ancak malum işler, gidemiyorum çocukların okulu engel. ![]() Bayrama artık bizim gidiş ![]() Mahmut bey çok hoş yazmışsınız ama giderseniz sakın yazdığınız gibi konuşmayın anlamazlar ve komik duruma düşersiniz benden söylemesi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mahmut bey, Ödemiş Öğretmenevimiz geçen nisan ayından beri tadilatta, henüz bitirilemedi. (dün gidip baktım) Ama Nisan ayında ilçedeki oteller de sabah kahvaltısı dahil 25 Ytl idi. Şimdi fiyatlar ne durumda bilmiyorum . Kazım bey bu konuda bizlere mutlaka dönecektir. Not: Tire'deki Öğretmenevi müsait ama biz Gülcü Konaklarını tercih ederiz galiba değil mi arkadaşlar? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar merhaba! Mesajları okudukça nasıl keyiflendim anlatamam. Hepiniz hoş gelirsiniz, sefalar getirirsiniz. Maşaallah sevgili Nazlı06 herşeyi cevaplamış zaten, e bana da ona Birgi'de "tereyağlı, cevizli, üzeri tahinli baklava" ısmarlamak düşer. Konaklamak isteyen arkadaşlar olursa gene Birgi'de harika bir pansiyon var, Birgi Çınaraltı Pansiyon. Yeni inşaa edildi ama tek katlı ve de eski konak tarzında. Sahipleri de son derece kibar ve de cana yakın insanlar. Geçen gidişimde kahvaltı dahil iki kişi 50 Ytl idi, ama ben araya girersem fiyatı belki biraz daha düşürebilirim. Bence birgün yetmiyecek ve de keşke diyeceksiniz! Haftasonu fotoğraflayabilirsem eğer, planımızın fotoğraflı versiyonunu yüklemeye çalışacağım ki iştahlar kabarsın! Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Ödemiş
Listeyi alırken bir eksiklik oldu galiba,tamamlamak istedim. 1- Kazım POLAT 2- Nazlı06 3- Penelophe 4- Gravel 5-Aliş 6-WYZX ve 10 yaşında oğlu 7- Mehmet Ayrancı 8- Seyide Ayrancı 9-Fatma Dündar 10- Özkan Dündar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar, Ödemiş çok uzak bir yer olmadığından açıkcası ben kalma taraftarı değilim, zamanımda uymayacak büyük ihtimalle, ama çoğunluğun kararına uyarım, olmadı günübirlik gider dönerim. ![]() Bu arada Aziz Gerzeli ile sürekli görüşüyoruz, hala Urla'dalar ve orada internetleri yok, onlarda gelecek. ![]() 1- Kazım POLAT 2- Nazlı06 3- Penelophe 4- Gravel 5- Aliş 6- WYZX ve 10 yaşında oğlu 7- Mehmet Ayrancı 8- Seyide Ayrancı 9- Fatma Dündar 10- Özkan Dündar 11- Aziz Gerzeli 12- Gülser Gerzeli 13- ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mehmet bey, unutmadım. Eşimle birlikte gidip oyun ekibi ayarlamaya çalışacağız. Gerekirse resmi makamlara başvuracağım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nazlı06, bu sabah bir rüyayla uyandım ki sormayın. Gece yazdığım yazıdan dolayı bana kırılmışssınız, incelik gösterip benim yerime cevap verdiğinizi dile getirdim diye. Sonra da hemen açıp baktım yazdıklarıma, ucu açık olmuş hakikatten de. Aman diyorum lütfen beni yanlış anlamayın, asla böyle bir niyetim olamaz. Hatta işi ciddiye alıp yanınıza uğrayayım dedim biraz önce ama çıkmışsınız. Gene uğrarım. Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
1- Kazım POLAT 2- Nazlı06 3- Penelophe 4- Gravel 5- Aliş ve eşi 6- WYZX ve 10 yaşında oğlu 7- Mehmet Ayrancı 8- Seyide Ayrancı 9- Fatma Dündar 10- Özkan Dündar 11- Aziz Gerzeli 12- Gülser Gerzeli 13- ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, listeye adını ekleyenler, araçlarıyla geleceklerse eğer araçlarında kaç kişilik boş yer olduğunu ve geziye günübirlik mi yoksa kalmalı mı katılmak istediklerini belirtsinler lütfen.. Planımızı ona göre olgunlaştıralım. Düzenleyen Penelophe : 25-10-2008 saat 23:10 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Bunu şimdiden söyleyemem bizim arabamız yok eğer bir işi olmazsa babamın arabasıyla geliriz o zaman arka koltukta 3 kişilik yerimiz olur, ama babamdan arabayı alamazsak otobüsle geliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|