PDA

View Full Version : İzmir/Ödemiş-Birgi Gezisi 23 Kasım 2008 Pazar

Sayfalar : 1 [2]

pixelturk
23-11-2008, 20:24
Arkadaşlar gün içinde çektiğim fotoğrafları http://www.sitesihirbazi.web.tr/agaclar adresine yükledim. Türkiye'de internet hızı malum, resimlerin orjinal hallerini yükleyemedim (toplamda 95 Mb. yapıyordu, bu haliyle sadece 5 Mb.)

Orjinallerini istemek için özelime foto numarasını gönderebilirsiniz..

Çok güzel bir geziydi katkısı olan herkese çok teşekkürler..

tD

malina
23-11-2008, 20:31
Galeri:

İzmir/Ödemiş-Birgi (23 Kasım 2008) (http://www.agaclar.net/forum/../galeri/browseimages.php?c=708&userid=)

Güler
23-11-2008, 20:42
Aaaa, ne de az yazmışlar. Bari ben sazı alayım elime.....
Acaba nereden başlasam?
Sevgili dostlar, ne derseniz deyin, bugüne kadar katıldığım toplantıların en güzeliydi.
Organizasyonu yapan arkadaşlar, herşeyi dört dörtlük yapmışlardı. Hepsine tek tek teşekkür ederim.
Dün havanın yağmurlu olmasına rağmen, çok güzel manzaralar seyrederek, Birgi'ye geldik, pansiyonumuza yerleştik.
Biraz sonra, sevgili penelophe, Nazlı06 telefon ederek hoş geldiniz dediler, Kazım Polat sağolsun bütün vaktini bizlerle geçirdi.
Bu sabah, toplantı heyecanı ile erkenden uyandım, hafif bir kahvaltıdan sonra, İzmir gurubu ile buluşacağımız ve kahvaltı edeceğimiz pideciye gittik.
Gurubun büyük bir kısmı gelmişti, çok sıcak karşılaşma oldu. Birbirlerini tanıyan, tanımayan herkes coşku ile kucaklaştılar.
Güzel bir kahvaltıdan sonra, alışılagelmiş tohum, çiçek dağıtımları başladı.
Üyeler arasındaki kur'a çekiminin talihlisi sayın mayranci bey oldu.
Daha sonra Fuar alanına yürüdük. Fuarda ağırlık fidan üzerineydi, pek fazla çiçek yoktu.
Değişik fidan ve bitkiler gördük, fiyatları da biz İstanbul'lulara göre çok uygundu, ama satış yapmadılar. Bir iki arkadaşımız bir iki şey alabildiler.
Daha sonra, Ödemiş köfte yemeğe Hurşit'e gittik. Çok da lezzetliydi. Bu arada sevgili İklimsiz'in aklı bizde kalmış ki telefonla bizi aradı, biz de onun namına bir porsiyon daha köfte yedik.
Daha sonra, kahvelerimizi içmeye göçmen kahvesine gittik (inşallah ismini doğru hatırlıyorumdur). Hem kahveler hem de çaylar çok güzeldi.
Daha sonra yine Birgi'ye döndük. Çakırağa Konağını ve Ulu cami'yi ziyaret ettik.
Birgi belediye başkanı, bize konak hakkında çok geniş bilgi aktardılar, ayrıca cami imamı da cami ile ilgili detaylı bilgiler verdiler. Çok teşekkür ederiz.
Sevgili Kazım Polat, bütün bu güzellikleri bizlere verebilmek, bu kültür turunu hazırlamak için ne de çok emek vermiş, yorulmuşsun. Hem size, hem Nazlı06 hem de Penelopheye tekrar tekrar teşekkür ederim.
Anladım ki, organizasyonun bu kadar başarılı olması, iş bölümüyle olmuş. Sayenizde bunu da öğrendim.
Sevgili arkadaşlar, eşim ve ben, dönüş yolculuğumuzun uzun olacağını, arkadaşlarımızın bundan sonraki durakları Konak kahve ve Andaç evi'ni dün gece ziyaret ettiğimizi belirterek, istemeye istemeye de olsa veda ederek ayrıldık.
Ama, yol boyunca eşimle toplantının ne kadar keyifli olduğu ve agaclar.net'in çok ender bir site olduğu hakkındaki görüşlerimizi vurgulayıp durduk.
Sevgili Malina, bu site sayesinde bizleri bir araya getirdiğiniz için size tekrar teşekkür ederim.

yldz35
23-11-2008, 21:02
Aaaa, ne de az yazmışlar. Bari ben sazı alayım elime.....
Acaba nereden başlasam?
Sevgili dostlar, ne derseniz deyin, bugüne kadar katıldığım toplantıların en güzeliydi.
Organizasyonu yapan arkadaşlar, herşeyi dört dörtlük yapmışlardı. Hepsine tek tek teşekkür ederim.

Güler hanım;
bize verdiğiniz tohumların ne olduğunu yazar mısınız? Bir tek haseki aklımda kalmış:)) Siteden bakıp bilgi edinmek ve hakettikleri özeni göstermek istiyorum.
Herşey için teşekkürler.
sevgimle

Güler
23-11-2008, 21:20
Tohumlar: haseki küpesi, ezan çiçeği, manolya, kış tatlısı, adenium
Fideler: Aloevera, gül, çuha, ceylangözü, Maviş, Osmanlı çileği
Meyve: Trabzon hurması

Cumhur Tonba
23-11-2008, 21:29
Sayın pıxelturk, Sayın Güler Hanım, Anlatımlarınız ve fotoğraflar için sağolun. Güzel bir toplantı ve gezi geçirmişsiniz. Bizlerde sizlerin adına çok sevindik. Yolda olanlara hayırlı yolculuklar, evlerine, yuvalarına ve sevdiklerine kavuşanlara hoşgeldin diyoruz.
Darısı bizim başımıza. Sağlıcakla kalın.

süheyla
23-11-2008, 22:03
Sevgili Arkadaşlar saat 1900da evdeydik.Emegi geçen bütün arkadaşlara çok teşekkürler.Çokgüzel bir gündü hepinizle tanıştıgıma çok memnun oldum.Gelirken çok güzel güller aldık.Sayın Mayrancı ve eşinin gül aldıgı gonca çicekcilikte 25 renk gül vardı hepsi çok güzellerdi ,hava kararmak üzereydi ama yinede gülleri alabildik.Arabaya tam bindik yağmur başladı iyiki gün içinde yağmadı. Hepinize sevgiler

habibe
23-11-2008, 22:32
Yine güzel bir toplantı daha ..
Fotoğraflarınıza baktım. Herzamanki gibi paylaşımlı, hoş sohbetli.. Sefanız olsun.
Tüm yeşil parmaklara selam ve sevgilerimle.

Güler
23-11-2008, 22:36
Sevgili Habibe, hakikaten İzmirli arkadaşlar çok güzel bir toplantı gerçekleştirdiler. Gönül sizlerin de olmasını arzu ederdi.
Sevgili dostlar, arkadaşımız HeDeRa'da telefonla arayarak, gönlünün bizlerle olduğunu belirtmişti, burada yazmayı unuttum.

kazim polat
23-11-2008, 22:43
Arkadaşlar merhaba. Zaten birbirimizi tanıyormuşcasına yazıştığımız onca zamanın ardından, yüzyüze de tanışmış olmanın verdiği hazzı anlatamam. Toplantı ve gezimize katılan herkese teker teker teşekkür etmek istiyorum. Ben kendi adıma harika vakit geçirdiğimi de belirtmek isterim. Sizleri ağırlamaya çalışmak, tanımak ve de beraberce paylaşımlarda bulunmak harikaydı.
Umarım yeni paylaşım ve etkinliklerde daha fazla katılımlarla tekrar birlikte oluruz. Zaten sevgili Penelophe de bunun sinyallerini verdi; sevgili Mine Hanım değerli vaktinden bizlere de ayıracakmış çok yakında. Sabırsızlıkla bekliyoruz.

mayranci
23-11-2008, 22:55
Herkese iyi akşamlar. Gelemeyenlerin çok şey kaçırdığı Ödemiş/Birgi gezisi gerçekten güzeldi. Bu güzelliklerden birincisi İzmir dışından gelen misafirlerimizin olması (Güler Hanım ve Eşi gibi,Cemal S. gibi) İkincisi ilk defa gezimize katılanlar üyelerimizin olması (yldz 35 gibi,süheyla hanım gibi...),üçüncüsü Ödemiş ve Tire grubunun (Kazım Polat gibi, Nazlı06 gibi) organizasyonu mükemmel düzenlemeleridir. Umarım bu gezi bundan sonrakiler içinde çok iyi örnek teşkil edecek yeni geziler için ortam hazırlayacaktır.

Bizim açımızdan geziyi özetlersek; sabah saat 6 'da Aliağa'dan çıktık ve 7 de Penelophe ve E®TY ile İzmir'de buluştuk,Arkamızdan yldz 35 takip etti.Diğer arkadaşlarla da bayındır kavşağında buluşup saat 9 civarında Ödemişte idik.

Bizi nazlı06 ve Kazım bey karşıladılar ve hemen tongül pide ve katmerin başına oturduk.Yan taraftaki pideciden sıcak pideler sobanın yandığı kahveye sıcak sıcak geliyor ve hoop mideye,yanında çayların biri gidiyor, diğeri geliyor.Tanışma,sohbet ve çekiliş,paylaşma bu arada devam ediyor.

Oradan çıkıp yürüyerek fuar alanına gittik.Bir çok arkadaş gül,menekşe,zeytin,limon selvi,portakal almaktan kendisini alamadı.Çiçek fiyatları bize göre ucuzdu,fidan fiyatları da makuldu.Son gün olmasına rağmen pek çok standtta da satış yapılmıyordu.

Oradan Hurşit ustanın köfteleri yanında soğan ve acı biberleri ile birlikte yenildi.Tekrar kahveye gelinip üstüne çaylar içildi ve arabalarla Birgi'ye gidildi ve tarihi konak,cami,türbe gezildi,kestane,ceviz alındı.Bu arada bazı misafirler istemeden de olsalar ayrıldılar. Diğerleri tarafından Kazım Polat'ın bahçe talan edilerek nar,biber bitirildi. Babanın yerindeki tahinli baklavada çok güzeldi..

Bu arada bazı arkadaşlarda ayrıdılar ve geride kalanlar Konak kahve ve andaç evinde kahve ile çay içip sohbet ettier.Günün özetini yaptılar.Saat 19 sıralarında ekip yola çıktı.Biz sağsalim Aliağa'ya ulaştık ve geziyi tamamladık.

Sıra bu yaşadıklarımızı belgelendirmeye ve fotoğrafları yüklemeye geldi.Onu da tüm arkadaşlar yavaş yavaş yapacaklardır.Bu günkü gezimizde tam 370 km yol yaptık.sadece dönüşte biraz yağmur gördük,bu da geziye ayrı güzellik kattı.

epey uzun oldu.Unuttuklarım varsa arkadaşlar tamamlayabilirler.Tabii geziden erken ayrılanlar bir cd almaktan mahrum oldular.Onlara da bir dahaki sefere bunu sunarız.

aliş
24-11-2008, 07:46
Günaydınnnn,

Bende gezimiz için bir şeyler yazmak istedim.
Öncelikle Penelophe, Kazım Polat ve gezimize katkıları olan herkeze sonsuz teşekkürler.
Hem dostane bir toplantı hemde kültürel bir gezi oldu.Herşey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş ve çok planlıydı.

Bizim arabamız uzun yola pek uygun değil, harareti sürekli yükseliyor, vites değiştiriyorsun kendiliğinden atıyor, silecekler kafasına göre çalışıyor, kalariferde çalışmıyor:D iş böyle olunca eşimde Cumartesi gecesi fırtına ve yağmuru görünce Pazar sabahı geziyi iptal etmemizi rica etti istemiyerek kabul ettim.Tekrar yattık uyandığımda tamda Penelophenin dediği gibi ışıl ışıl bir gökyüzü gördüm.Hemen eşimi uyandırdım adamın boğazına bir lokma ekmek atmasına bile izin vermeden yola çıktık :p

Öğlen grubumuzu çay içerken bulduk bizi o kadar içten karşıladılarki bende sanki bu insanları daha önce tanıyormuşum hissine kapıldım.Zorla getirdiğim eşim ilk itirafını yaptı ve " ne kadar candanlar " dedi;)

Ev sahibimiz Kazım bey çok samimi ve içtendi.Bahçeside bizim için Nar bile bırakmış.

Kazım bey, evinizi yapmayı planladığınız yerin manzarası harika.

Sanal alemdeki bu konuşmalar bu kadar içten bir şekildemi hayata geçer diye düşünmedim değil.

Ardaçiğdeme ayrıca teşekkür etmek istiyorum menekşelerimin kuruduğu için üzülmeme dayanamamış.....Menekşeler için teşekkürler ;) birde oğlu varki Arda 5 dakika durmadı valla.:D

Sonunda o muhteşem bahçenin sahibi Güler ablamızıda tanıdım.

Aslında beynimde herkezle ilgili güzel notlar var ama birini unutur kırarım korkusuyla herkeze teşekkür etmek istiyorum.

Penelophe geziye gelmem için çok uğraş verdi yüzünü kara çıkarmadım değilmi ? geç olsun güç olmasın :p

Cemal S.sizi hala tanıdığımızı düşünüyoruz **** birine çok benzettik.

Eşim dönerken " toplantıları takip et müsait olursak gideriz " dedi sanırım en güzelide buydu ......;)

ardaçiğdem
24-11-2008, 07:50
Günaydın arkadaşlar Ödemiş Birgi gezimiz tek kelimeyle harikaydı. Yazılardaki samimiyetimiz dün yüz yüze olunca daha bir arttı. Sanki herkesi yıllardır tanıyor gibiydim. Organizasyonda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Güler hanıma getirdiği çiçekler ve tohumlar için en önemlisi bizlerle birlikte oldukları için çok teşekkürler. Dün unutulmayacak bir gün geçirdik. Emre Polat aramıza hoş geldin.

ardaçiğdem
24-11-2008, 08:09
Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlar saygılarımı sunarım. Arkadaşlar geziyi öyle güzel anlarmışlar ki ben yazacak bir şey bulamadım doğrusu. Penelophe, bizleri bir araya getirdiğin için çok teşekkürler. Kazım beye de ayrıca teşekkür ederim...

şükran ünal
24-11-2008, 08:41
Bu geziye katılamasamda sezsizce takip edenlerdendim. Daha önce tanıştığım ve hep görüştüğümüz sevgili nazlı 06 gelmem için çok söyledi ama ayarlayamadım. Sevgili Güler Hanım, ve diğer dostları görmüş kadar oldum. Gezinin herşeyiyle zengin ve bir o kadar da samimi geçmiş olması katılan tüm dostların yüzünde ki tebessümden anlaşılıyor. Bende sevgili Malina ya teşekkür ediyorum. Bu vesile ile tüm öğretmenlerin bu gününü kutluyorum.

nazlı06
24-11-2008, 08:44
Bugün bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Gezimiz gerçekten çok güzel geçti. Ayrıca herşeye rağmen Aliş ve Eşi aramıza sonrada gelip katıldıkları için onlara da tekrar buradan teşekkür ederim.

aliş
24-11-2008, 09:23
Kadının fendi erkeği yendi:D şaka şaka
ama doğrusu zorla getirdim adamı gitmek istemedi inanın :p
Bu arada siteye üye olan olmayan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım Kazım Polat bey sizinde sizinde ;)

ormanx
24-11-2008, 09:50
Son İstanbul gezisinden daha keyifli olmuş anlaşılan bu son gezi. Sevgili Güler hanım ve Cemal bey her ikisine de katıldıkları için karşılaştırma yapabilirler sanırım.

Ben de aranızda olmayı çok isterdim ama olmadı. Bu hafta sonu ancak İzmir'e gelebileceğim.

Resim çeken arkadaşlar galeriye resim yüklerken kim kimdir diye belirtirlerse iyi olur diye düşünüyorum.

kazim polat
24-11-2008, 10:12
Arkadaşlar merhaba. Gezimize katılan, ya da katılmasa bile paylaştıklarımızı görüp, bir araya geldiğimiz için bizlere teşekkür eden herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

En başta Sayın Malina'ya böyle bir site kurarak, ortak zevkleri ve de ilgileri olan bizlerin bir araya gelmesini sağladığı için, Sevgili Penelophe'ye gezimizin oluşmasını sağlayıp yaptığı araştırma ve düzenlemelerle "lokomotif" rolünü üstlendiği için, sevgili Nazlı06'ya da desteklerinden dolayı tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca katılan herkese kattıkları renk için de sonsuz sevgi ve selamlarımı da gönderiyorum, isim vermeden yapıyorum bunu, olur ya birini atlar da kalbini kırarım korkusuyla.

Sevgili Nazlı06, Ardaçiğdem, Şükran Ünal ve de Aliş, çok teşekkür ediyorum. Ben de meslektaşlarımın gününü kutluyor, daha güzel şartlarda, daha güzel imkânlarla öğrencilerimizi daha güzel günlere hazırlayabileceğimiz umudunu taşıdığımı belirtmek istiyorum.
Selamlar.

Penelophe
24-11-2008, 10:47
Günaydınlar, tam İzmir Ekibine yakışır bir gezi oldu. Geziye listenin tamamı katıldı. Sadece Wyzx rahatsız olduğu için katılamadı. Liste haricinde Süheyla hanımla da daha önce mesajlaşmıştık ama kesin birşey söylememişti, fuara gelmişler eşiyle beraber, beni aradı orada buluştuk ve gezi sonuna kadar bizlerleydi.

Sabah 6'da uyandım, telefonumda bir mesaj, Sevgili Aliş hava durumundan ötürü gelemeyeceklerini yazmıştı, çok üzüldüm çünkü Aliş ne zamandır geziye katılmak istediğini yazıyordu.. Fakat öğlene doğru bir telefon, biz Ödemiş'teyiz dedi, çok mutlu oldum, iyi ki geldiniz Aliş.

Herşey planladığımız zamana uygun olarak gelişti, yağmur yağmadı, plandan 20 dakika ilerde olduğumuz için Kazım bey'in bahçesine de gittik.

Her anlamda dolu dolu bir gezi oldu. İzmir'den yola çıkanlar olarak, Mayrancı, Erty, Yldz35 ve ben, Ödemiş yollarına düştük, Otobanın Torbalı çıkışında İdcevi ve Ardaçiğdem de bize katıldı.

Sabah herkesle Kahvehane de buluşup, yan taraftaki pideciden gelen nefis töngüllü ve katmerli kahvaltı da epey bir enerji depo ettik, Güler Hanım'ın bizler için getirmiş olduğu bitki ve tohumların paylaşımı yapıldı, Atatürk çiçeği için çekiliş yapıldı, Sevgili Mayrancı'ya çıktı, ben çektim yarısı benim dermişim.:D Fuara geçtik.

Fuar organizasyonu güzel yapılmıştı, standlar düzgün yerleşmişti, fiyatlar inanılmaz uygundu. Ben Ödemiş fuarını çok sevdim.:) Fuar gezildi alışverişler yapıldı. Kaptan Çiçekçiliğin standında mola verildi, Mahmut Leventoğlu'nun yeğenleriyle tanışıp sohbet ettik.

Fuar'dan Köfteci Hurşit'e geçtik, kıtır ekmekli ödemiş köfteler yenildi. Tekrar Kahveye geçilip çaylar içildi ve Birgi Yollarına düşüldü.

Birgi harika bir yer, doğal ve tarihi değerleri oldukça yüksek ve güleryüzlü bir belediye başkanına sahip.

İlk olarak Çakırağa konağındaydık, burada Birgi Belediye Başkanı Muhittin Cumhur Şener beyefendi bize rehberlik etti, konağa giriş gruplar halinde gerçekleşti, 5 ayrı gruba konak gezdirilip, anlatımlar yapıldı.

Saat 15:30'da konaktan Ulucami'ye geçtik, Burada cami imamı bizi cami hakkında bilgilendirdi, doğrusu anlattığı şeyler çok ilginç ve hoştu, teşekkürler..

Güler Hanım ve Oğuz Bey, burada bizlere veda ettiler ve biz Kazım beyin bahçesine geçtik. Kazım beyin bizler için ağaçta bıraktığı narlar harikaydı. (Nazlı narım sende kalmış, sakın yeme dursun alırım bir ara. Hani şu kocaman olup hafif çürüğü olan. :p) Kazım beyin bahçesine giderken kullandığımız yol harikaydı, tamamen doğal ve inişli çıkışlı dar bir patika, etrafta sonbaharın bütün renkleri ve böğürtlenler, böğürtlenler olmamış olsada kırmızıydılar ve arada atıştıranlar oldu.:) Bahçeden Baba Lokantasına geçtik.

Acıkanlar pilav üstü kurufasulye ve yanında da güveç, acıkmayanlar tereyağlıcevizli üzeri tahinli baklava yediler. Birgi'de hiç araç kullanmadık, Baba Lokantasından araçları parkettiğimiz yere gittik.

Burada artık ayrılmak isteyenler oldu, onlarla vedalaşıldı, hafif yağmur atıştırmaya başlamıştı, Birgi'nin tarih kokan sokaklarına daldık ve Konak Kahve ve Andaç evine vardık, sohbetler edildi, kahveler içildi..

Herşey çok güzeldi, vedalaşıp ayrıldık..

Mine Pakkaner, gezi boyunca arayıp, desteğini bizlerden esirgemedi. Çok mutlu oldum ben, çok teşekkürler Mine Hanım..(Güler Hanım'ın size getirdiği 16 çeşit bitki çayı size iletmek üzere bende.)

Aramıza ilk kez katılan; Yldz35, Aliş, Ardaçiğdem, Süheyla, İdcevi, Erty, Öztan Özatanlar, güler yüzünüz samimiyetiniz için çok çok teşekkürler.

Güler Hanım, Oğuz Bey ve Cemal S.; Bizler için yüzlerce km yol kateddiniz, güleryüzünüzü, hoşsohbetinizi esirgemediniz, herşey için çok teşekkürler..

Mayrancı; sizinle yolculuk etmek benim için zevkti, esprileriniz, hoşsohbetiniz, güleryüzünüz ve bagajı benimle paylaşmanız harikaydı, çok teşekkürler, çaya bekliyorum.;)

Birgi Belediye Başkanı Muhittin Cumhur Şener Beyefendi ve Birgi Ulucami İmamı, samimiyetiniz ve rehberliğiniz için çok teşekkürler..

Kaptan Çiçekçilik; bizi ağırladığınız için çok teşekkürler..

Fatma Dündar, Nazlı06, Dkp ve Mymüberra, bu güzel günü bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler..

Sevgili Kazım Bey, herşey mükemmeldi, Birgi-Ödemiş harikaydı, bu kadar kalabalık bir grubu memnun etmek zordur ama siz bunu başardınız, herşey en ince ayrıntısına kadar çok güzeldi, hepimiz memnun ayrıldık, emekleriniz ve güzel kalbiniz için çok çok teşekkürler.. Öğretmenler gününüz kutlu olsun..

Penelophe
24-11-2008, 10:53
Fotoğrafları düzenledikten sonra yükleyeceğim.

Bu arada yağmur yağmadı demişken;
Yağışlı hava Pazar akşamı Ege ve Akdeniz'i terkedecek deniliyor, bence; Cumartesi akşamı yağmurlar dinecek ve Pazar günü bizi mis gibi toprak kokuları arasında pırıl pırıl bir güneş karşılayacak Ödemiş'te. Meteorolojiye rakibim.:p
Nazlı06, Süleyman Beye sorar mısın Beşiktaş maçı kaç kaç bitmiş.:D

nazlı06
24-11-2008, 12:45
[QUOTE=Penelophe;

Bu arada yağmur yağmadı demişken;

Nazlı06, Süleyman Beye sorar mısın Beşiktaş maçı kaç kaç bitmiş.:D[/QUOTE]

Dün meteoroloji sana jest yapmıştı ama hakemi bilmem. Sonucu bildiririm.

Penelophe
24-11-2008, 12:54
2-0 demiştim 2-0 bitmiş.:D Ama beşiktaş yenmiş.:P

dkp
24-11-2008, 16:04
Keyifli, çok güzel bir hafta sonu oldu.
Penelophe ve Kazim hocam'a (bu arada öğretmenler gününüzü yürekten kutluyorum) organizasyon için teşekkür ediyoruz.
Tanışmamızın dostluğumuzu, birliğimizi pekiştirdiğini düşünüyorum.
Zaman hızla geçiyor, bayram, yeni yıl, derken nergis ve sümbül zamanı geliyor.
Okulların yarıyıl tatilinde Karaburun' u unutmuyoruz,değil mi arkadaşlar?

mymuberra
24-11-2008, 16:24
Tüm öğretmenlerimizin bu gününü yürekten kutluyorum. Nete anca girebildiğim için dileklerimi şu an bildirebildim. Vesile ile tüm arkadaşlara selamlar.

papatyam
24-11-2008, 16:28
Evet canım Beşiktaş yendi :)

Ha bu arada eziktaş diye bir takim yok şekercim, anladın sen onu.

2-0 demiştim 2-0 bitmiş.:D Ama beşiktaş yenmiş.:P

Penelophe
24-11-2008, 17:38
Papatyam.:D

Öztan Özatanlar
24-11-2008, 21:53
Sevgili arkadaşlar;
Sizleri tanımak, beraber zaman geçirmek, hoş güzel sohbetlere katılmak bizim için çok değerliydi. Yeni katılan üyeler beni daha iyi anlayacaklardır. Bu tür toplantılara ilk defa katılan insanlarda bir çekingenlik olur. Ancak bizlere bu duyguları yaşatmayan, sanki yılların dostluğu havasında geçen gezimiz için herkese sonsuz teşekkürler.
Sevgili Penelophe'ye (Büyük Şef) mükemmel organizasyon için,
Kazım Polat'a Türk misafirperverliğinin en canlı örneğini bize tekrar yaşattığı için (büyük şehirlerde kalmadı Hocam bu insanlık ne yazık ki- Hocam demişken Kutlarım en saygın gününüzü),
Güler abla ve Oğuz Bey'e nezaketleri için;
Cemal Bey'e candan muhabbetleri için (İstanbul'a giderken uğrayacağım inşallah)
Pıxeltürk'e mükemmel fotolar için,
Oradada bulunan herkese ve en sonunda Küçük Arda'ya ne kadar uslu bir oğlum olduğunu bana bir defa daha hatırlattığı için (Hemşehrim ve Çiğdem Hanım Allah sabır ve kolaylık versin),
ÇOK TEŞEKKÜRLER.

Penelophe
25-11-2008, 01:12
Bendeki bütün fotoğrafları yükledim, vakit buldukça ilgili bilgileri ekleyeceğim.:)

ardaçiğdem
25-11-2008, 07:31
Çok teşekkür ederim Öztan bey geziye katılıp katılmamamızdaki terettüt buydu açıkcası ama öyle güzel bir gün geçirdikki hiç bir şey neşemizi bozmadı. Eşim de herkese gösterdiği sıcaklık için çok teşekkürlerini iletti.

aliş
25-11-2008, 08:13
Daha dün evde Arda yı konuştuk valla dağ taş demedi yürüdü :) benim kızım iki adım atıyor yoruldum diyor çokmu tembel halsizmi
ayyy şimdi aklıma takıldı kansız falan olmasın çok çabuk yoruluyor benim kızım hayatta o geziye katılamazdık biz siz gezer biz otururduk en iyisi ben bir doktora götüreyim içime kurt düştü.

Volare
25-11-2008, 09:21
Ödemiş Birgi gezisine katılan grubu ,gerek resim ,gerek yazı olarak bulundukları paylaşımdan dolayı kutlarım.Ayrıca teşekkür ederim.Resimler harika,Penelopheye güzel çekimlerini gecenin küçük saatlerinde uykusundan fedakarlık yapıp yüklediği için ayrıca teşekkür ederim.Açıkçası sizleri çooook kıskandım...Çok şey kaçırdım...Bir dahaki geziye inşallah!

Koyu yeşil
25-11-2008, 10:35
Keyifli, çok güzel bir hafta sonu oldu.
Penelophe ve Kazim hocam'a (bu arada öğretmenler gününüzü yürekten kutluyorum) organizasyon için teşekkür ediyoruz.
Tanışmamızın dostluğumuzu, birliğimizi pekiştirdiğini düşünüyorum.
Zaman hızla geçiyor, bayram, yeni yıl, derken nergis ve sümbül zamanı geliyor.
Okulların yarıyıl tatilinde Karaburun' u unutmuyoruz,değil mi arkadaşlar?

Bu aralar bütün organizasyonları ıskaladım, ama Karaburun'u kesin kaçırmayacağım. Geçen sefer sevgili Çekirdek'in bizi götürdüğü yerde yine öğle yemeği planlarız. Ama bu seferki Karaburun gezimizi biraz daha yürüyüş ağır yapabilirsek daha hoş olur, bölgeyi iyi tanıyan arkadaşlarımız öneri getirecektir sanırım.

Ayşe
25-11-2008, 10:50
Gidemediğim için çok üzülmüştüm. Yorumları ve fotoğrafları gördükçe daha da çok üzülüyorum.Oğlum biraz nazlı bir bünyeye sahip olduğu için,onun hastalanıp da Ödemişe gitmemize mani olacağını düşünürken,kendim çok kötü rahatsızlandım.

Herkes için, bu gezi için çok uğraşan, herkesle birebir irtibat kurup ilgilenen,yaptığı organizasyon dahilinde bizim için araba ayarlayan Penelopheden,ve kendisiyle gitmemiz planlanan ve de çok nazik olan Öztan Özatanlar ve sevgili eşinden, ve diğer katılımcılar ile emeği geçen herkesten çok özür diliyorum.Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Gezi tam gönlünüzce olmuş, çok imrendim.İnşallah başka sefere.

ardaçiğdem
25-11-2008, 11:05
Sevgili wyzx çok geçmiş olsun, rahatsızlanmanıza çok üzüldük. İnşallah bir başka gezide tanışmak dileğiyle...

Ayşe
25-11-2008, 12:11
Çok teşekkür ederim Sevgili Ardaçiğdem.

aliş
25-11-2008, 14:00
İnanın bir sonraki geziyi iple çekiyorum benim için çok güzel bir hafta sonuydu öyle stres attımki....
yazılarımdan hatırlarsınız işlerim inanılmaz yoğun çok yorucu bir tempoda çalışıyorum ama hafta sonu öyle iyi geldiki....
WYZX ve gelemeyen tüm arkadaşlar dilerim ilk buluşmamızda görüşürüz.

Ayşe
25-11-2008, 14:20
Sevgili Aliş, zaten yazılarından çok iyi tanıdığımız arkadaşlarla tanışmak çok güzel bir duygu olsa gerek.Ben şimdilik yazıların yanısıra resimlerinizle yetiniyorum.

Dediğin gibi, inşallah bir gün buluşur ve yüzyüze tanışırız.

cemal.S
25-11-2008, 19:41
Merhabalar !

Arkadaşlarımızın yazdıklarını okuyunca çok mutlu olduğumu bilmenizi isterim. Güler hanımın yazdıklarına aynen katılıyorum. Gerçekten düzenli ve programlı bir toplantı yaşadık arkadaşlarımızın sayesinde. Tüm İzmir grubunu tebrik etmek lazım. Sağ olsunlar yüreklerine sağlık.

Cumartesi günü başlayan bilmece tam bir muammaya dönüştü Manisadan itibaren. Daha önce hiç gitmediğim bir coğrafyayı görmek vardı işin içinde. Manisa İzmir arasını ben hep çok uzun bir yol düşünürdüm meğer ne kadar yakınmış. Otobüs dağları tırmanmaya başladığında bir lodos bir fırtına vardı sanki arabayı tutup yolun kenarına koyacak gibi. Dağı bitirip inişe geçince bir baktım karşımda dümdüz ovaya yayılmış yıldız kümeleri gibi İzmir. İnanın manzara o kadar güzeldi anlatması bile çok zor. İçimden ne geçirdim biliyor musunuz göz koymakta haklıymış Yunanlılar. Bu güzelliğe göz koyulmaz mı? Hoş sonra denize dökülmekle ödediler bedelini ya neyse.

İzmir otogarında bir sigara molası ve verelini Ödemiş. Ovaları ve yıldız kümelerini yararak ilerliyor otobüs. Aydınlanan kadar seyrettiğim kadarı ile her taraf meyve bahçesi ovaların. Tire, Torbalı derken hemzemin geçitleri geride bırakarak vardık Ödemişe . Otobüsten ayağımı yere basar basmaz bir ses, Cemal S diye bir baktım Kazım bey. Sıcacık karşılanmanın ayrıcalığını yaşadım sayelerinde hem de diğer yolcuların şaşkın bakışları arasında. Buradan kendilerine çok teşekkür ediyorum. İşte size ağaçlar net farkı. Bu siteyi kuranlara yaşatanlara da selam olsun. Yüreklerine sağlık.
Kazım beyin arabası ile geçtik Birgi cennetine gece gece. Saat bu arada 22; 30 olmuştu. Güler hanımlar ve Fatma hanımlar yerleşmişler sobanın üzerinde kestane bile yapmışlar ben gelene kadar. Oğuz abi Özkan bey sağ olsunlar bir güzel sohbet ettik o akşam. Tecrübeleri ile ışık tuttular yeni emekliye. Tabii varsa yoksa Ağaçlar net Güler hanımın ve Fatma hanımın Kazım beyin de katıldığı sohbetlerimiz tam bir aile toplantısı gibi inanın. Ben hepsine saygılarımı sunuyorum. Sonra istirahate çekildik. Sabahleyin erkenden evden kaçar gibi ayaklarının ucuna basarak çıktım sabah yürüyüşüne.

Birgide tam bir yürüyüş turu , meydandaki kahvede gazete keyfi ve adaçayı inanın çok güzeldi. Ada çayının cezvede yapıldığını kahve gibi ilk defa gördüm. Birde işin içine insanımızın sıcaklığı eklenince soğuğu hissetmek ne mümkün. Birgi tarihi izleri hala koruyan çok şirin bir yer. Döndüğümde kahvaltımız hazırlanmıştı işletme sahipleri tarafından. Ortada harıl harıl yanan sobanın üzerinde çayımız. Acemi çıraklık bile yaptım. Tüm kahvaltılıklar yöresel ürünlerdi öyle güzeldi ki. Kısacası her şey bir harikaydı.

Telefon çalıyor arayan Penelophe günaydından sonraki söylediği aynen şu * Kahvaltı yapıyorsunuz değilmi bizlerde sizleri burada pide yemeye bekliyoruz* Biraz sitem dolu sözlere onları da yeriz diye cevap veriyorum. Bir gülüşme geçiyor aramızda sanki iki kardeşin şakalaşması gibi düşünün lütfen. Ödemişe vardığımızda kocaman bir kahvenin bir tarafında masalar düzülmüş ağaçlar net üyeleri kocaman bir aile. Çocuğumuz gencimiz kahvaltıda hepsi bir arada o kadar güzeldi ki fotoğraflara bakın galeride derim. Herkes sanki kırk yıllık dost gibi paylaşıyor pideyi de katmeri de hatta tohumu ve fideyi de. Güler hanım eli kolu dolu dolu gelmiş yine diğer arkadaşlar gibi. Tam bir paylaşım izliyor çevredekiler. Şaşkın şaşkın. Hele birde internetten tanıştığımızı öğrendiklerinde ağızları bir karış açık kalıyor deyim yerindeyse. İşte güzellik işte Anadolu insanı diyorum içimden. Fuara kadar yürüyüş ve serbest fuar gezisi. Kocayörüğün yeğenleri Kaptan fidancılık ağırlıyor bizleri buradan Cumhur beye çok teşekür ediyorum. Belikli Mahmut bey aramış arkadaşlarım geliyor diye. Sanki kendi standımız gibi oldu bir anda yerleri.
Birgiye döndüğümüzde belediye başkanı karşıladı bizleri Çakır ağa konağında. Bilgi aldık kendilerinden hatta bizlere gruplar halinde rehberlik bile ettiler sağ olsunlar. 1761 de yapılan konak bütün ihtişamı ile ayakta durmaya çalışıyor. Her şeyi bir başka güzel. Çakır ağayı kıskanmamak eldemi. Yaşamayı biliyormuş rahmetli yaşadığı mekanın dan belli. Ne o öyle odalar, hepsi hanımlarının memleketlerine göre süslemeler öyle. De gel de kıskanma. Neyse.
Camisi, sokakları, cumbalı avlulu evleri hatta bakkaldan girilen tarihi hamamı ile bir başka güzel Birgi. Konakları ap ayrı tabii. Hepsi birbirinden güzeller inanın. Babada yenilen akşam yemeği bir başka güzeldi. Tarihi bir binada içilen akşam kahveleri ve sıcacık sohbettin tadına doyulurmu hiç. Bir ara telefonlar çalıyor bakıyoruz Mahmut bey, Mine hanım, Cumhur bey selamları ile bizlerle birlikte oluyorlar sağ olsunlar. Kuzeyin kızı arıyor bir ara İklimsiz çok mutlu oluyoruz. Ya Celal Sungur beye ne demeli o kadar işinin gücünün arasında arıyor bizleri mutlu ediyor. O kadar yoğunki buyur gidelim abi diyemedim kendisine. Hederada telefon selamı ile katıldı bizlere. Hepsinin yüreklerine sağlık. Arayan aramayan yürekleri ile bizlerle olduklarından şüphemiz dahi olmayan ağaçlar netin bütün üyelerine selam olsun.
Zor ayrıldık desem abartı olmaz inanın. Bu sahneleri hiç sevmeyen birisi olarak ayrıldık zorla da olsa.

Daha sonrasını müsaade ederseniz sizlerle ikinci mesajımda paylaşmak isterim. Oldukça uzadığının farkındayım mesajımın ne yapayım. Yaşanan güzelliği paylaşmak o kadar kolay mı? Beni bağışlayın.

Bu organizasyonda emeği olan Penelophe, Kazım Polat ve diğer siz değerli güzel İzmirli üyelerin bizlere gösterdiğiniz konuk severlik için sonsuz teşekkürler. Ancak bu kadar olur. Sağ olun var olun. Heey güzel İzmir in güzel insanları. Hepinize selam olsun Yalovadan.

Saygıyla.

Cemal Sansar / Yalova.

mayranci
25-11-2008, 23:43
İyi geceler,
Bende gezi fotoğraflarını yükledim.Umarım yorum yapacaklar vardır.

Not: Dikkatimi çekti geziye sonuna kadar kalabilenlerin alabildiği müzik cd sini henüz dinleyen olmadı mı acaba? Hiç bir yoruma rastlayamadım da;).

memet
26-11-2008, 08:47
En çok sevdiğim üyelerin toplu fotoğrafları. İşte bunlar bizim arkadaşlar diyorum, hoşuma gidiyor.

nazlı06
26-11-2008, 12:34
Bu arada Çakırağa Konağının bahçesinde Cemal S. ile iddiaya girdik. Cemal bey, memleketine neredeyse bütün malvarlığını kaybetmiş olarak dönecekti ki;
Aysel hanıma nasıl cevap verecek diye acıdım haline.

Eşim misafire bu yapılır mı diye müdahale etti. Erkek dayanışması ne olacak işte.

nazlı06
26-11-2008, 12:36
Not: Dikkatimi çekti geziye sonuna kadar kalabilenlerin alabildiği müzik cd sini henüz dinleyen olmadı mı acaba? Hiç bir yoruma rastlayamadım da;).

mayrancı, CD niz çok güzel olmuş. ellerinize sağlık. Eve gider gitmez eşim Bilgisayara yükledi. Huşu içinde dinledik.

Penelophe
26-11-2008, 15:21
Cemal Bey, çok güzel özetlemişsiniz geziyi, masal okur gibi okudum.:)

Memet, keşke sen de olsaydın aramızda, o duyguyu iyi biliyorum, iyi ki varsınız arkadaşlar.:)

Nazlı06, mümkünse biz de öğrensek şu iddiayı?

cemal.S
26-11-2008, 18:18
Merhabalar!

Ne iddası yok öyle bir şey. Şaka biryana az kalsın sermayeyi kediye yüklüyorduk dayanışmamız olmasa. Ben hala iddalıyım haberin olsun. Aysel hanıma gelince akan sular durur.

Her zaman siz yapacak değilsiniz ya.

Sevgili Penelope beğendiğinize sevindim. Ne yapalım anlatmaya çalıştım bir nebze. Devamıda olacak. Daha neler yaşadım neler sayenizde teşekkürler.
Mehmet beyide, Mine hanımda tanımak isterdim doğrusu.

Unutmadan Mine hanım rahatsız demiştiniz acaba nasıl oldu haber alabildinizmi merak ettim?

Saygıyla kalın.

Penelophe
26-11-2008, 22:51
Cemal Bey, Mine Hanım hem rahatsız olduğu için hem de işleri olduğu için gelememişti, kronik bir rahatsızlık, rahatsızlığının adını söylemesine karşın tam olarak hatırlamıyorum, buradaki yazışmalarımızı görüp bize dönecektir, telefonla arayıp rahatsız etmek istemiyorum..

Güler
27-11-2008, 06:21
Ben de Mine hanımı tanımayı çok arzu ediyordum.
İşlerinin yoğunluğundan gelemediğini düşünmüştüm, rahatsızlığını bilmiyordum, geçmiş olsun.

kazim polat
28-11-2008, 14:21
Arkadaşlar merhaba. Bir takım problemlerden dolayı birkaç gündür giremedim internete. Sevgili Baharcan arkadaşımızın sayesinde Ödemiş'de çıkan yerel bir gazeteye kapak haberi olduk. Yalnız ben fotoğrafları yükleyemiyorum boyutlarından dolayı. Sevgili Penelophe bana bu konuda yardımcı olur sanırım. Selamlar.

kazim polat
28-11-2008, 14:25
Bu arada Sevgili Mayrancı, cd niz müthiş. Hele neyle çalınan "Silk Road" (İpek Yolu) a bayıldım. Serinin devamını bekliyoruz.

Sevgili Acemi Çırak, yorumunuzun ikinci kısmını merakla bekliyoruz!

Penelophe
28-11-2008, 15:40
Kazım Bey, çok güzel hareket.:) Teşekkürler Baharcan.

Size mesaj çektim mailimi, gönderin bana, hem küçülteyim hem de ''Basın'da Ağaçlar.net'' başlığına yükleyip buraya link vereyim.:)

Kiraz
28-11-2008, 16:35
Geziniz de, fotoğraflarınız da, sizler de harikasınız.

Penelophe
28-11-2008, 21:46
Nurbahar siz de harikasınız, destekleriniz için teşekkürler.:)

Mine Pakkaner
28-11-2008, 22:41
... Mine Hanım hem rahatsız olduğu için hem de işleri olduğu için gelememişti...

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Ben de sizi tanımayı isterdim ancak bedelini önceden yatırmış olduğum bir eğitime katılmam gerekiyordu. Tarih kesinleşmemişti, bu yüzden eğer katılabilecek olursam haber veririm demiştim Penelophe' ye. Ancak tarih kesinleşti ve eğitime gittim. Bu arada yine hersene kesinlikle takip ettiğim Ödemiş Fuarı' ndan başka İzmir'deki tarım Fuarı' nı da kaçırmış oldum.

Rahatsızlığımdan bahsetmemin sebebi de şudur, gelebilecek olsaydım da sizlerle uzun süre sabahtan akşama kadar gezemezdim. Penelophe sabahtan arayıp neredesiniz deyince, hem gelemeyeceğim, hem de gelseydim de bu aralar ancak iki saat kadar sizlerle birlikte olabilirdim, sabahtan başlayarak katılamazdım diye izah etmek içindi. Gezinin sadece fuardaki bölümüne orada olmayı istemiştim ki, bir süs bitkileri fuarında olası soruları cevaplayayım. Bu yüzden İzmir' de yerini ve zamanını ayarlamaya çalıştığımız bir eğitim hazırlığındayız. Eğitimde soruları cevaplayacağım serbest bir bölüm de olacak.

Güler Hanım ve Cemal Bey ile tanışamamış olmayı da uygun bir zamanda bir İstanbul ziyareti ile telafi edebilmeyi diliyorum.

cemal.S
29-11-2008, 00:29
Güler Hanım ve Cemal Bey ile tanışamamış olmayı da uygun bir zamanda bir İstanbul ziyareti ile telafi edebilmeyi diliyorum.

Mine Hanım !

Her zaman ne demek. Sizi ağırlamak bizlere onur verir. İzmirde vermeyi planladığinız eğitime zaman akışıma uyarsa katılmak isterim doğrusu. Forma yazdıklarınızdan tüm ağaçlar net olarak bilgileniyoruz. Açıklamalarınız için çok teşekkürler. Size yapacağınız bütün çalışmalarda başarılar diliyorum.

Saygıyla.

fatmadundar
29-11-2008, 18:37
Arkadaşlar, ben Ödemiş Gezisinden sonra ancak foruma girme fırsatım oldu. Gezinin ne kadar güzel geçtiğini arkadaşlar belirtmişler.
Ben de yeni arkadaşlarla tanışmaktan çok memnun oldum. Güler Hanım ve Cemal S. uzaklardan gelip bizi şereflendirdiler. Sevgili Penelophe, Kazım Bey ve Nazlı06 çok güzel bir organizasyonla bize beraber olmanın mutluluğunu yaşattılar. Katılan ve ilgilenen herkese teşekkürler. Tekrar görüşmek dileğiyle.

fatmadundar
29-11-2008, 18:46
Mine Hanım geçmiş olsun.
Önce geleceğinizi duyunca sizinle de tanışacağıma sevinmiştim. Gelemeseniz de telefonla arayıp yanımızda oldunuz.
İzmir'de yakında buluşacağımız yönündeki haberinize ayrıca sevindik.
Acil şifalar dilerim.

Güler
29-11-2008, 22:07
Sayın Mine hanım, ziyaretiniz bizi çok memnun edecektir, her zaman bekleriz.

cemal.S
09-12-2008, 13:12
Merhabalar!

Yazılanlara bir göz attım bu sabah eksiğimizi tamamlayalım diye düşündüm bir an. İşte sizlerden ayrıldıktan sonraki yaşananlar.

Birgide çay içerken İzmire yerleştiğini bildiğim bir mesai arkadaşımı aradım. Veda için. Aslında neden gelmeden önce haber vermedin diye kızıyor kendisi. Şu anda nerdesiniz ?sorusuna arkadaşlarla Birgide olduğumu çok güzel bir gün geçirdiğimi dönmek üzere İzmire geçeceğim şeklinde cevap verdim. Görüşüp sohbet edelim ısrarı üzerine Çandarlıya geçip geçmeme kararsızlığı yaşıyorum o an. İzmirden tekrar arayacağımı söyleyerek telefonu kapattım. Ben sanıyorum Çandarlı yakın bir yer. Fatma hanım yaklaşık 100 km mesafede olduğunu söyleyince şaşırdım kaldım.

Gruptan ayrıldık Özkan beylerle yollardayız. İzmire dönüş ve tam bir şehir turu attırdılar bana sağ olsunlar. Karşıyakayı, Konağı görmüş oldum gece gece. Hatta güzelim Kordonda birlikte içilen çayın keyfi bir başkaydı. Ben hala dönmeye niyetliyim tabii. Bir ara Çandarlıdaki arkadaşım aradı ve beklediklerini gelip alabileceklerini söyleyince kendilerine otobüsle gelebileceğimi zahmet etmemelerini söyledim. Özkan beyler sanırım sırf benim için baba ocağını ziyarete karar verdiler. Yapmayın ben giderim dedimsede deni bırakmadılar. Araçları ile birlikte sohbet ederek geçmiş olduk Çandarlıya. Yaklaştığımızda Yakup beyi aradım. Sağ olsun bizleri karşıladı belediyenin önünde. Hava bir yağıyor bir yağıyor neyse Dündar ailesine sabah görüşmek üzere veda ettik.

Yakup beylerde yapılan sohbeti artık siz tahmin edin. Uzun zamandır görüşmemiştik meğer konuşulacak ne çok şeyimiz varmış. Yakup bey hayallerini hayata geçirmiş. En büyük hayalinin apart şeklinde bir konaklama tesisi olduğunu biliyordum önceden. Sabahleyin erkenden Çandarlıda yürüyüş. Çok güzel bir yarım ada gerçekten. Hatta AMAZONLARIN kalesi bile var. Sahiller pırıl pırıl. Meydanda bir yerlerde sabah çorbasıda güzeldi doğrusu. Yakup bey telefonla beni arıyor ben kaybolduğumu söyleyince gülüşüyoruz.

Sonra Yakup bey geldi ve birlikte Fatma hanımları bekledik sıcacık bir internet kafede çay içerek. Amca bey (Babası)ile Fatma hanımda geldiler. Birlikte çay içtik hep beraber. Amca o kadar sıcak ve candanki nasıl anlatılır bilemiyorum.

Ayrıldık ve DANDİK kafe diye bir yere gittik Yakup beyle. Adına bakmayın çok güzel bir mekan. Hele birde sahibi Raşit bey varki tam BİTKİ delisi. Onun deliliğinin yanında bizim Ağaçlar netteki lerin asamesi bile okunmaz. Sen tut köhne bir yere bir ton yatırım yap. Oda yetmedi yan tarafı AYRIK otu ile çimlendir peyzaj düzenlemesi yap. Daha neler neler?
Fatma hanım aradı telefonla nerde oturduğumuzu soruyor. Ben Dandik bir yerdeyiz deyince gülmeyi ve gırgırı siz düşünün. Tesadüf bu kadar olur Raşit bey halasının oğluymuş. Biz nerden biliriz. Amca ile geldiler onlarda katıldılar sıcak sohbetimize.
Dönmek üzereyken anneyi de tanıma şansım oldu. Bizleri evlerine buyur ederken ki içtenliğini hayatım boyunca unutamam. Hoş zamanımız pek yoktu bahçeyi dolaşıp ellerini öpüp ayrılmak zorudaydık ya neyse. Çiçek tohumlarını iki ara bir derede getirip elime tutuşturdu eşine götür diyerek sağ olsun. Tekrar ellerinden öpüyorum Aney.

Yakup bey ve yengeyi burdan tebrik ediyorum. Kurdukları güzel ve özel tesis için. Her şey birinci sınıf düşünülmüş ve kaliteden ödün verilmeden hazırlanmış. İsmini henüz koymamışlardı sanırım ADA APART koyacaklar yakında.

Sahilde yenilen balık ve içilen bir tek rakıdan sonra otobüsün arkasında yine hiç sevmediğim veda ve verelini İzmir üzerinden Yalova.

Bir kez daha benim bu geziyi yaşamama sebep olan Güzel İzmirdeki güzel doslara selam olsun.

Saygıyla.

Penelophe
11-12-2008, 01:35
Hımm, neler yapmışsınız siz öyle.:) Harikasınız, pek özendim vallahi.:)

cemal.S
24-02-2009, 20:48
Eski günleri yad etmek adına Birgi toplantı mesajlarını tekrar okumak güzel oldu.

Selamlar herkese.

nazlı06
25-02-2009, 11:11
hayırdır cemal bey, izmire gelin bu haftasonu. Ekip olarak yine bizler ordayız.

Birol
07-03-2009, 20:16
Arkadaşlar gezinin bütün detaylarını, pişmanlık duyguları içinde okudum. pişmanlık sebebi, foruma yeni kaydolmam. İnşallah bir dahaki sefere bende katılırım, tabiiki kabul ederseniz.
Bu arada bende, İzmirli olmamla beraber, aslen tireliyim. İzmirde doğdum büyüdüm ama babam, annem ve kökenim tire. Halen amcalarım, dayılarım, Amca ve dayılarımın cocuklarıda tirede.

M.E.SEZEN
05-07-2009, 22:06
Arkadaşlar gezinin bütün detaylarını, pişmanlık duyguları içinde okudum. pişmanlık sebebi, foruma yeni kaydolmam. İnşallah bir dahaki sefere bende katılırım, tabiiki kabul ederseniz.
Bu arada bende, İzmirli olmamla beraber, aslen tireliyim. İzmirde doğdum büyüdüm ama babam, annem ve kökenim tire. Halen amcalarım, dayılarım, Amca ve dayılarımın cocuklarıda tirede.

Arkadaşlar bende Sayın Birol bey gibi böyle bir formu neden bukadar geç tanıdım diye pişmanlık duyduğumu itiraf etmek istiyorum.
Yazıların hepsini tek tek okuyorum kızım takılıyor baba bağımlılık yaptı diye:)
Ödemiş gezisinde emeyi geçen geziye katılan herkeze saygı ve selamlarımı sunarım Ödemiş yolüstü köyünden (Bezdegüme)
http://www.odemis.net/index.php?option=com_content&task=view&id=45

ugurtelefon
07-07-2009, 09:46
Aylardan beri forumda üyeliğim var.
Her nasıl olduysa bu başlığı hiç görmemişim.

Bahsi geçen yerdeyim,Ödemiş'te.
Ağaçlar.net tekrar bu bölgede bir gezi düzenlerse mutlaka haberim olsun,bir şekilde bana ulaşmanızı isterim.Zira bazen iş yoğunluğundan siteye uğrayamıyorum.

odemis35
07-07-2009, 21:31
benim de haberim olsun bu geziden.

kazim polat
16-07-2009, 17:26
Arkadaşlar, o zaman bu olayı gelenekselleştirelim, sonbahara 2.sini düzenleyelim.
Gelen arkadaşlar tadına baktı, beğendiklerini söylediler. Ödemiş Köftesi'nden bahsediyorum. Sevgili Hurşit Ağabey'in orada yemiştik ya, Ödemiş köftesi'nin esas pîri, rahmetli "Kebapçı Hafız"mış. Zaten Hurşit ağabey ve diğerlerinin de ustası O'ymuş. O'nunla ilgili harika bir olay öğrendim geçende, paylaşmadan edemeyeceğim.
Zamanında Ödemiş'de enine boyuna, insan irisi "Ayı Memet" lakaplı biri varmış. Kebapçı Hafız'ın oraya gittiğinde, O hiç birşey söylemez, hemencecik önüne bir ekmek yağlı köfte gelirmiş.( Bugünkü ekmeklerin 3 katıymış ekmekler o zaman, siz hesap edin artık)
Birgün gene oturmuş masaya bizim Ayı Memet, yalnız daha köftesi gelmeden masaya kız enstitüsünden çıkan öğrenciler oturuvermişler. Ardından da koca bir ekmek gelmiş önüne, kızların da gözü takılmış ister istemez.
Bizimki utanıp şöyle demiş: " N'aptın Hafız emmi sen yaa, bu gadan ekmee kim yiycek?" Hafız Emmi de cevaplamış : " Yi ülen, ayı, yi, utanma. Onlaa senin gaadeşin."