agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni34Beğeniler
  • 5 Gönderen
  • 5 Gönderen ayazkentli
  • 3 Gönderen Ayşe Yıldız
  • 3 Gönderen ayazkentli
  • 1 Gönderen Ayşe Yıldız
  • 5 Gönderen
  • 2 Gönderen Kiraz
  • 3 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 3 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-09-2012, 15:58   #1
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Ekmek üstü tarifler

Biz salçayı sabah kahvaltısında ne zaman yemek istesek, 2 yemek kaşığı salça ve biraz zeytinyağı ile tavada sıcak su ile sulandırıp, biraz pişiriyoruz ve kahvaltılık elde ediyoruz.

Su katmamızın nedeni, tuzu ve yoğunluğu inceliyor, fazla rahatsız etmeden yenilebiliyor. Hele birde ekşi mayalı köy ekmeği dilimlerini kızartıp, bana bana yemesi çok tatlı.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen ayazkentli : 17-09-2012 saat 17:48 Neden: Konu başlığına uygunluk amacı ile bir cümle silindi.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 16:22   #2
Ağaç Dostu
 
Ayşe Yıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 2,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli Mesajı Göster
Ne güzel. Salçalarımız protein katkılı oluyor.



Biz salçayı sabah kahvaltısında ne zaman yemek istesek, 2 yemek kaşığı salça ve biraz zeytinyağı ile tavada sıcak su ile sulandırıp, biraz pişiriyoruz ve kahvaltılık elde ediyoruz. Su katmamızın nedeni, tuzu ve yoğunluğu inceliyor, fazla rahatsız etmeden yenilebiliyor. Hele birde ekşi mayalı köy ekmeği dilimlerini kızartıp, bana bana yemesi çok tatlı.
Biz bu kahvaltılığı çemene çevirsek nasıl olur biraz baharat biraz da sarımsak.....

Ayşe Yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 16:31   #3
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Sabahları sarımsaklı bir şey yemeye hiç alışamadım.

(Hanım pek seviyor ama uğraşması zor geldiğinden, markette minik şişelerde satılan acılı çemen şişesi alıp, kendi yiyor).

Yalnız, bu salça kavurmasına baharat olarak bazen az miktar kimyon ve kuru nane ekliyoruz. Farklı bir tad veriyor.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 16:38   #4
Ağaç Dostu
 
Ayşe Yıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 2,536
Salçayı kavurmadan önce çekirdeksiz yeşil zeytin doğranıldığında da çok hoş oluyor. Yalnız ben bu sayfayı kahvaltı sofrasına çevirdim gibi, sanki, galiba...
Salça yapanlara kolaylıklar diliyorum zira hava şartları değişmeye başladı. Ben mesela güneşte kurutmayı seçtim. Şuan balkondalar ve önceki gün biraz yağmur serpince içeri almak zorunda kaldım. Şimden sonra tepsinin ucunu balkona çıkardımı yağmurun yağası gelir. İçeri al güneş, Dışarı çıkar yağmur. ))

mrduran beğendi.
Ayşe Yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 17:59   #5
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli Mesajı Göster
Biz salçayı sabah kahvaltısında ne zaman yemek istesek, 2 yemek kaşığı salça ve biraz zeytinyağı ile tavada sıcak su ile sulandırıp, biraz pişiriyoruz ve kahvaltılık elde ediyoruz.

Su katmamızın nedeni, tuzu ve yoğunluğu inceliyor, fazla rahatsız etmeden yenilebiliyor. Hele birde ekşi mayalı köy ekmeği dilimlerini kızartıp, bana bana yemesi çok tatlı.
Tarif sizden, ekşi maylı ekmek benden. Çok güzel de iştahımı kapamaya çalışırken bu başlık hiç hoşuma gitmedi

ayazkentli ve mrduran beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025