![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Ekmek üstü tarifler
Biz salçayı sabah kahvaltısında ne zaman yemek istesek, 2 yemek kaşığı salça ve biraz zeytinyağı ile tavada sıcak su ile sulandırıp, biraz pişiriyoruz ve kahvaltılık elde ediyoruz. Su katmamızın nedeni, tuzu ve yoğunluğu inceliyor, fazla rahatsız etmeden yenilebiliyor. Hele birde ekşi mayalı köy ekmeği dilimlerini kızartıp, bana bana yemesi çok tatlı. Düzenleyen ayazkentli : 17-09-2012 saat 17:48 Neden: Konu başlığına uygunluk amacı ile bir cümle silindi. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sabahları sarımsaklı bir şey yemeye hiç alışamadım. (Hanım pek seviyor ama uğraşması zor geldiğinden, markette minik şişelerde satılan acılı çemen şişesi alıp, kendi yiyor). Yalnız, bu salça kavurmasına baharat olarak bazen az miktar kimyon ve kuru nane ekliyoruz. Farklı bir tad veriyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Salçayı kavurmadan önce çekirdeksiz yeşil zeytin doğranıldığında da çok hoş oluyor. Yalnız ben bu sayfayı kahvaltı sofrasına çevirdim gibi, sanki, galiba... Salça yapanlara kolaylıklar diliyorum zira hava şartları değişmeye başladı. Ben mesela güneşte kurutmayı seçtim. Şuan balkondalar ve önceki gün biraz yağmur serpince içeri almak zorunda kaldım. Şimden sonra tepsinin ucunu balkona çıkardımı yağmurun yağası gelir. İçeri al güneş, Dışarı çıkar yağmur. )) |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|