agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen Lale Teyze

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-04-2018, 09:56   #6
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-09-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 30
Çocukluğumda (yani Milattan Önce 55 yıllarında) Adana'da ıspanağın kendisi yemek, kök kısımları çorba yapılırdı , ıspanak başı çorbası denir.
Kökler iyice yıkansa da içindeki kum zor çıkıyor; bunun için ikiye üçe kesip suda bekletilir.
Diğer tarafta ince kesilmiş soğan, sarımsak, salça kavrulur; biraz su eklenerek daha önceden haşlanmış nohut ve yeşil mercimek eklenir. Kaynamaya başlayınca ıspanak başları ilave edilir. Kısa sürede pişecektir.
Ateşten almak üzereyken kuru nane ve limon eklenir. Oldukça kıvamlı, aslında yemek grubunda anılması gereken bir çorbadır.
Benim hala vazgeçilmezimdir.

Gül Batur beğendi.
Lale Teyze Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025