03-02-2010, 00:19 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
|
Bardakta Mısır
Gece Gece gine pis boğazlığım tuttu Şuan yeni bitirdim sizlerlede paylaşmak istedim , Aperatif ve tembel bile olsanız aklınıza geldimi mutfağa götüren bir tarif.Patlamış mısırın pabucunu dama attıran bir lezzet.Kullandığınız malzemeler lezzeti çok etkilemekte zira her seferinde farklı oluyor Malzemeler : 1.Bim'den Konserve tatlı mısır veya dondurulmuş fresh mısır (tat ve diğer yemeklik mısırlarla güzel olmuyor çok denedim,mısır aslen tatlı olmalı içeriğine baktığınızda şeker yazıyorsa almayın boşuna. ) 2.Margarin 3.Karabiber 4.Tuz 5.Knor Acı sos Mısırı Tencereye koyup su ilave edip 5 dk. kaynatın.(Buharla pişirme sisteminiz varsa daha lezzetli oluyormuş) Sonra Suyunu Süzün konserve ise tercihe bağlı kaynatmadan önce yıkayabilirsiniz.Aynı tencereye geri koyun biraz döndürün suyunu atsın . Sonra Margarin ekleyip devamlı mısırları ezmeden karıştırın Eriyince Tuz , karabiber isteğe bağlı acı toz biber ekleyin.(Margarin tuz ve karabiber ölçüleri isteğe bağlı fakat karabibere dikkat edin çokta abartmayın ) Çok az tabakta dinlendikten sonra Bardağınıza doldurun tatlı kaşığı ile sıcakken yiyin. Acı seviyorsanız Knor Acı sos üstene dökerek yiyebilirsiniz.Önceden döküp karıştırmayın. Afiyet olsun Ek not:Patlamış mısırla kesinlikle olmuyor denemeyin boşa tatlı mısır olması şart. |
|
|