12-09-2009, 12:49
|
#3
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
|
Sevgili selis ; Karnıbaharı fazla yumuşatmadan haşlayıp, aynı şekilde un, süt, yumurta, tuz malzemeler çırpılıp, teker teker karışıma batırılıp ( fazla yağı peçete üzerinde emdirilir ) kızgın yağda kızartılıp sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.
Kızartmadan kaçanlar için, haşlanan karnıbaharlar ( brokoli ile beraberde haşlanabilir ) dövülmüş sarımsak, limon, tuz, zeytinyağı, 1 parça buz ile çırpılıp sos yapılıp karnıbaharların üzerine gezdirilir. Kıyılmış maydanoz biraz pul biberde ilave edilir. Salata olarakta yenebilir.
|
|
|