View Single Post
Eski 12-09-2009, 11:49   #3
Arzu Kırlangıç
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Sevgili selis ; Karnıbaharı fazla yumuşatmadan haşlayıp, aynı şekilde un, süt, yumurta, tuz malzemeler çırpılıp, teker teker karışıma batırılıp ( fazla yağı peçete üzerinde emdirilir ) kızgın yağda kızartılıp sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.

Kızartmadan kaçanlar için, haşlanan karnıbaharlar ( brokoli ile beraberde haşlanabilir ) dövülmüş sarımsak, limon, tuz, zeytinyağı, 1 parça buz ile çırpılıp sos yapılıp karnıbaharların üzerine gezdirilir. Kıyılmış maydanoz biraz pul biberde ilave edilir. Salata olarakta yenebilir.

Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön