agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-07-2009, 00:19   #1
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Sevgili ağaçdostları ;sizinle yaptığım yiyenlerin de beğendiği bir pabucaki tarifini paylaşmak istedim.

Patlıcanlar sapları kesildikten sonra,kabukları soyulmadan boylamasına ikiye kesilir ve yarım saat tuzlu suda bekletilir.Büyükçe bir tencereye patlıcanlar alınıp,bunları haşlayabilecek kadar su konup,patlıcanların içi kaşıkla alınabilecek kıvama gelinceye dek haşlanır.İstediğimiz kıvama gelince;patlıcanlar süzgeçe alınır ,hem sularının süzülmesi ve hem de soğumaları beklenir.Soğuduktan sonra,patlıcanlar zedelenmeden kalan suları,elle sıkılıp,yağladığımız fırın tepsisine kestiğimiz yüzleri bize bakacak şekilde sıralanır.Bir kaşık ile patlıcanların içleri,çok az kabuk etrafında iç kalmak üzere;bir başka kaba alınır ve orada çatal ile iyice ezilir.Bu için soğuduğuna emin olduğumuzda ;buna bir yumurta,maydonoz,dereotu,bir kaşık un,biraz ezilmiş beyaz peynir,biraz tulum rendesi,karabiber konup,tüm harç harmanlanır ve tepsideki patlıcanların üstlerine payşaltırılır.En son da bir yumurtanın sarısı sürülüp,fırında üstleri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
Denerseniz sanırım tadını beğeneceksiniz,afiyet olsun

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025