Tavuklu Pabucaki (6 kişilik)
Malzemeler:
3 adet patlıcan (orta boy)
5 çorba kaşığı Komili Riviera zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
5 çay kaşığı tuz
750 gram tavuk göğüs eti (kuşbaşından küçük doğranmış)
3 diş sarmısak
3 tatlı kaşığı tarçın
3 kahve fincanı süt
6 çorba kaşığı kavrulmuş badem veya çam fıstığı
Üst malzeme:
2 su bardağı süt
4 adet yumurta
6 çorba kaşığı rende kaşar veya dil peyniri
6 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı:
-Patlıcanları yıkayıp yeşil kısımları kalacak şekilde boylamasına ortadan ikiye bölün. Kesilmiş yüzleri tuzlayın. Tuzlanmış patlıcanları bir tepsiye kapatın, yarım saat kadar patlıcanların acı sularını bırakmasını bekleyin.
-Yarım patlıcanların içlerini (5 mm bir çeper kalacak şekilde) bıçakla alın. Çıkan içleri tuzlu suya atıp bekletin.
-İçi boşaltılmış patlıcanları harlı ateşte kaynayan tuzlu bol suya atın. Diriliği kaybetmeyecek kadar haşlayıp soğuk sudan geçirin.
-Çıkan patlıcan içlerini zar büyüklüğünde doğrayın. Geniş ve derin bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı limon, 1 kahve fincanı su, 2 çay kaşığı tuz ilavesi ile patlıcan içlerini orta ateşte karıştırarak pişirin.
-Geniş yüzeyli bir tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın.
-Doğranmış tavuk etlerinin üçte birini, bir sarmısak dişini kızgın yağa ekleyin. -Tahta kaşıkla karıştırarak tavukların saldığı suyu çektirin. 1 kaşık limon suyunu ekleyip uçurun. Sonra 1 kahve fincanı sütü azar azar ekleyip uçurun. Tavuklar pişince 1 tatlı kaşığı tarçını, 1 çay kaşığı tuzu ve pişmiş patlıcan içlerini ilave edin.
-Aynı işlemleri diğer iki parti tavuk etleri için de yapın.
-Pişmiş patlıcan içleri ile tavuk etlerini karıştırıp harcı hazır edin.
-Hazırladığınız tavuklu patlıcanlı harcı patlıcanların içine bölüştürün.
-Dilerseniz patlıcanların üzerine birer kaşık kavrulmuş badem veya çam fıstığı serpiştirin.
-Yumurtaları sütle çırpın. Patlıcanların üzerine kaşıkla gezdirin.
-Fırın kabını önceden 180 derece kızdırılmış fırına sürün. Süt ve yumurta karışımı katılaşıp kaynayınca fırından alın. Tavuk etlerinin üzerine birer çorba kaşığı rende kaşar veya dil peyniri ile birer kahve kaşığı kırmızı pul biber gezdirin ve kabı tekrar fırına sürün. Peynirler eriyince sıcak servis yapın.
Kaynak
Fotograf