20-01-2011, 15:44
|
#1
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 2,060
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ismail seyrek
Evet ya Bettyycim,
acaba güveç diye başlıkmı açsak.
Ama siz şanslıymışsınız. Çünkü Birecik birçok yönden özgün bir yer. Birde Antep-Urfa arsında
ve kültür olarak da iki yerin karışımı. Örneğin, patlıcan, sarmısak gibi ünlü sebzeleri olan bir yerde güveç yemek ha!.. Can eriği, ekşi tadını kaldırabilen birçok yemeğe koyuluyor.Türlü gb.
|
Evet oraların mutfağı muheteşem  ve ben can eriği zamanı ve taze sarmısağında bol olduğu zamanlarda mutlaka yapıyorum, fırında pişeni kadar olmasa da benimki de fena olmuyor hani 
|
|
|