Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim
Bu tarife eğer nar ekşisi sevmiyorsanız bol sumak ve az kuru nane ekleyek yapın, oda harika olur ve Furkan ölçüler göz kararı ve el ayarı olacak  
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi furkan yıldız
Bet abla ben ne anlarım el ayarından 
|
mesajlarınızı okuyunca aklıma bir fıkra geldi.
Türkiye ziyareti. Konuk başkan yemekleri çok beğenmiş. Ve ahçısını Türkiyeye Staja yollamış.
Gelen ahçı bizim ahçının yaptıklarını tek tek not etmiş. Su kaç derece, Kaç gram hangi malzemeden ne zaman konuluyor. Kaç dakika pişiriliyor. Saatini, gramını, malzemeleri tek tek kaydetmiş. Ülkesine dönmüş.
Başkan, yap bir plav demiş. Yapmış. Fakat Türkiye'deki pilava hiç benzemiyor.
Bir başka ziyarette yanına ahçısını da almış.
Bizim ahçıya sormuş.
Siz, darz edelim 3 kişilik pilav yapacaksınız.
Suyunu ne kadar koyarsınız.?
El kararı demiş bizim ahçı.
Peki tuz ne kadar koyarsınız.
Parmak kararı demiş.
Peki piştiğini nasıl anlıyorsunuz?
Göz karaı demiş.
Başkan kendi ahçısına dönmüş.
Anlaşıldı. Senin kararın bozuk.
Furkan. Kararı iyi tutturamazsan olmaz bu iş. Gördüğün gibi kolay değil yani.
Bettyy ablanın yanında biraz çırak olarak çalışman lazım.
Hele üst mesajlarda Sütlü Nuriye geçmiş. Onun kararlarını bir an önce yazın. Belki tuttururuz.