![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de 2-3 yıl önce arkadaşımın annesinden öğrendiğim, bizim de çok beğendiğimiz bir tarifi paylaşayım ![]() 1 Su bardağı kırmızı mercimeği, ayıklayıp, süzgeçte yıkayın. Tencereye kırmızı mercimeği, yeterli miktarda tavuk suyu, ya da et suyunu ve suyu ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp, iyice pişmesini sağlayın. Mercimekler iyice pişince 1 kahve fincanı dolusu köftelik ince bulguru, 1 yemek kaşığı dolusu domates- biber salçasını karışımını hafif suyla ezip, sulandırarak kaynayan mercimeklere ilave edin. Bulgurlarda pişince bir diş sarımsağı bıçakla çenterek, çok ufak bir şekilde doğrayıp, tencereye ilave edin. 1 yemek kaşığı sirke , karabiber, tuz, acı pul biber, kimyon da ilave edip, ateşi kapatın. Üstüne tereyağında kızdırdığınız kuru naneyi de ekleyin, çorba tamamdır. Afiyet olsun ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|