View Single Post
Eski 25-01-2011, 23:26   #2
acemifüsun
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Ben de 2-3 yıl önce arkadaşımın annesinden öğrendiğim, bizim de çok beğendiğimiz bir tarifi paylaşayım

1 Su bardağı kırmızı mercimeği, ayıklayıp, süzgeçte yıkayın. Tencereye kırmızı mercimeği, yeterli miktarda tavuk suyu, ya da et suyunu ve suyu ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp, iyice pişmesini sağlayın.

Mercimekler iyice pişince 1 kahve fincanı dolusu köftelik ince bulguru, 1 yemek kaşığı dolusu domates- biber salçasını karışımını hafif suyla ezip, sulandırarak kaynayan mercimeklere ilave edin.

Bulgurlarda pişince bir diş sarımsağı bıçakla çenterek, çok ufak bir şekilde doğrayıp, tencereye ilave edin. 1 yemek kaşığı sirke , karabiber, tuz, acı pul biber, kimyon da ilave edip, ateşi kapatın.

Üstüne tereyağında kızdırdığınız kuru naneyi de ekleyin, çorba tamamdır.
Afiyet olsun

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön