24-12-2008, 17:54 | #1 |
Moderatör
|
Ezogelin Çorbası
EZOGELİN ÇORBASI (Kolay usulde) Tencereye az miktarda becel veya tereyağ koyun, buna ince ince çeltilmiş bir baş soğanı ilave ederek, hafifçe pembeleştirin. Daha sonra yine küçük küçük doğranmış bir domates ve bir kaşık biber salçası da ılave ederek, pişmelerini sağlayın. Bu malzemelerin üzerine yıkanmış ve süzülmüş, bir bardak kırmızı mercimeği ve sıcak su veya et suyu ilave ederek pişirin. Daha sonra tencere içine yarım bardak yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri de ilave edin. Bu arada suyunu kontrol etmeyi ihmal etmeyiniz. Hepsi piştikten sonra, inmesinden beş dakika kala bol kuru nane ilâve ederek, servis yapınız. |
|
|