agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen dağ çiği
  • 1 Gönderen betito

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-11-2010, 16:28   #1
Ağaç Dostu
 
dağ çiği's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2009
Şehir: Yalova
Mesajlar: 568
Kuşburnu marmelatı

Kuşburunlarını temizledikten sonra iyice yıkandıktan sonra tencereye konur.Üzerine su gelicek şekilde kaynamaya alınır su eksildikçe sıcak su ilava edilir.kuşburunları ezilmeye başlayınca ocaktan alınır.Bu işlemi gece yapmanızı tavsiye ederim sabaha kadar kuşburunları iyice şişer suyu çeker.Ertesi gün yine kuşburunları yüzlenicek şekilde sıcak su dökülerek bir taşım kaynatılır.Ocaktan alınan tencere blendır yardımıyla iyice ezilir.
Name:  S6300656.jpg
Views: 10543
Size:  38.4 KB
Name:  S6300658.jpg
Views: 9827
Size:  34.8 KB
Name:  S6300659.jpg
Views: 8716
Size:  33.5 KB

Önemli olan soğumadan kevgirden geçirmektir.Mutlaka bir yardımcınız olması lazım.İlk etapta kevgirden bir tahta kaşığı yardımıyla çıkarılan kuşburnu diğer taraftan ince süzgeçten yuvarlak dipli bir kavonozla yuvarlıya yuvarlıya çıkarılır.
[ATTACH]Name:  S6300662.jpg
Views: 8482
Size:  37.2 KB[/ATTACH]

Eklenen Resimler
 
dağ çiği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2010, 16:36   #2
Ağaç Dostu
 
dağ çiği's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2009
Şehir: Yalova
Mesajlar: 568
Kuşburnun içindeki bütün tüyler kavonoza yapışır.
Kuşburnunuz kaç kg sa yarısı kadar şeker koyun çok fazla şekeri kaldırmıyor.
Ben yedi kg kuşburnundan yaptım ve yedi kg marmelatım oldu.

Tarif yazmak ne zormuş.Aman ne zormuş demeyin inanın yediğinizde değermiş diceksiniz. Afiyet olsun.

Eklenen Resimler
    
Maviş beğendi.
dağ çiği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2010, 18:44   #3
Ağaç Dostu
 
artemisia10's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-05-2010
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 376
Galeri: 55
Elinize sağlık tarif çok güzel olmuş tüm ayrıntıları da anlatmışsınız çok severim kuşburnu marmelatını yapması zor diye denememiştim şimdi gözüme daha kolay göründü

artemisia10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2010, 22:36   #4
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Sevgili dağçiği, ellerinize sağlık. Marmelatınız çok güzel görünüyor. Eminim tadı da güzeldir.

Kuşburnu toplama fırsatım olursa, denemek isterim. Tarif için teşekkürler...

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2010, 22:43   #5
Ağaç Dostu
 
Ayşe Yıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 2,536
Ahh! ben bu işlemi çıplak elle yapmıştım. Birdaha tövbe ettim yapmam. Ellerim kaktüs gibi oldu kaşıntısıda cabası. Ellerinize sağlık.

Ayşe Yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2010, 20:28   #6
Ağaç Dostu
 
seyyah53's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2010
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 627
Elinize sağlık sayın dağ çiği...bilginizi paylaştığınız için ayrıca teşekkkür ederim...

Bu marmaletın **** herhangi bir marmelatın reçelden farkı nedir acaba?...ben genelde içerisine şeker konduğu için bana yapay geliyor ve pek tercih etmiyorum böyle şeyleri ...

ama geçen ikeadan bir böğürtlen marmelatı aldık...inanılmaz bir tadı vardı aynısını bende yapmaya çalışacağım....saygılarımla

seyyah53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2010, 21:11   #7
Ağaç Dostu
 
betito's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 756
Galeri: 29
Eğer ki şekeri az koyarsanız şeker hastaları da yiyebilir. Memleketteki komşum şeker hastası olunca kendine özel kuşburnu marmeladı yaptı. Ama şeker daha az olmalı.

Açelya beğendi.
betito Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2011, 18:39   #8
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-01-2011
Şehir: KONYA
Mesajlar: 32
çok şifalı bir bitki çokta kolay temin edilebilecek bişey.

osalke Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025