![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2009
|
Kuşburnu marmelatı
Kuşburunlarını temizledikten sonra iyice yıkandıktan sonra tencereye konur.Üzerine su gelicek şekilde kaynamaya alınır su eksildikçe sıcak su ilava edilir.kuşburunları ezilmeye başlayınca ocaktan alınır.Bu işlemi gece yapmanızı tavsiye ederim sabaha kadar kuşburunları iyice şişer suyu çeker.Ertesi gün yine kuşburunları yüzlenicek şekilde sıcak su dökülerek bir taşım kaynatılır.Ocaktan alınan tencere blendır yardımıyla iyice ezilir. ![]() ![]() ![]() Önemli olan soğumadan kevgirden geçirmektir.Mutlaka bir yardımcınız olması lazım.İlk etapta kevgirden bir tahta kaşığı yardımıyla çıkarılan kuşburnu diğer taraftan ince süzgeçten yuvarlak dipli bir kavonozla yuvarlıya yuvarlıya çıkarılır. [ATTACH] [/ATTACH] |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2009
|
Kuşburnun içindeki bütün tüyler kavonoza yapışır. Kuşburnunuz kaç kg sa yarısı kadar şeker koyun çok fazla şekeri kaldırmıyor. Ben yedi kg kuşburnundan yaptım ve yedi kg marmelatım oldu. Tarif yazmak ne zormuş.Aman ne zormuş demeyin inanın yediğinizde değermiş diceksiniz. Afiyet olsun. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Ahh! ben bu işlemi çıplak elle yapmıştım. Birdaha tövbe ettim yapmam. Ellerim kaktüs gibi oldu kaşıntısıda cabası. Ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Elinize sağlık sayın dağ çiği...bilginizi paylaştığınız için ayrıca teşekkkür ederim... Bu marmaletın **** herhangi bir marmelatın reçelden farkı nedir acaba?...ben genelde içerisine şeker konduğu için bana yapay geliyor ve pek tercih etmiyorum böyle şeyleri ... ama geçen ikeadan bir böğürtlen marmelatı aldık...inanılmaz bir tadı vardı aynısını bende yapmaya çalışacağım....saygılarımla |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-01-2011
|
çok şifalı bir bitki çokta kolay temin edilebilecek bişey. |
|