![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 152
|
Miktar olarak tahmini 10 kg kadar oldugunu hatirliyorum . Bütün nar tanelerini tek tek ayikladik . Mutfak robotunda bicagini kullanarak parcaladik . Cekirdekleri parcalanir sanmistik ama hic biri parcalanmadan bütün kaldi . Olusan harci süzdükten sonra yine tahmini 3 litre nar suyunu tencerede sobanin üstünde agir ateste kaynattik . 1litreye yakin koyu kivamli nar eksisi elde ettik . Ilk heves biraz tükketik ama sonra kullanmayi biraktik . Lezzeti alisik oldugumuz limonun yerini tutmadi . Hazir olarak satin aldigimiz nar eksileri kadar eksi degildi . Zaten cok az tükkettigimiz icin bir daha evde yapmaya gerek görmedik . Gerci nar eksisi ile alakali degil ama.... Tatli nari da ayni sekilde temizledikten sonra meyve suyunu cok sifali diye aileme hazirladim . Benden baska kimse elini sürmedi . Kendi yaptigimiz nar suyunda bogaz da hafif bir burma veya kekremsilik oluyor . Ustasi olmadigim icin yapim asamalirinda hata yapmis olabilirim . Simdilik ikiside ilk ve son oldu bizim icin . Düzenleyen şehnaz : 23-01-2011 saat 17:42 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Bence evde yapmak için bahçenizde olmalı ve bolca da vaktimiz olmalı. Yoksa maliyeti yüksek olur. Hani astarı yüzünden pahalı... Ama tadından vazgeçemem, ağız tadı tabi... Salata soslarında çok güzel oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir. Ankara
Mesajlar: 170
|
üç tane nar ağacımız var.... nar ekşisi nasıl yapabilirim? becerebilirmiyim?uğraştığıma değermi?...diye bir sürü soru vardı aklımda. siteye yeni üye oldum ama ne güzel ansiklopedi gibi ne ararsan bir bilgi ,bir fikir,bir yorum var ...tum bilgiler için teşekkürler.az bir miktarda olsa denemeyi düşünüyorum.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|