![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Kapama uygulamasının yapım aşamaları: Üçüncü sıvamadan sonra; Destek noktalarında sıva kalınlığı 4-5 cm, genel sıva kalınlığı 2-3 cm canlı dokuya bağlantı yerindeki sıva kalınlığı 1-1,5 cm kadardır. ![]() Yapılmış olan sıvanın hava şartlarına direncini artırmak, mantar, yosun, liken üremesini engelleyen koruyucu kaplama ile kaplanması... |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Restorasyon çalışmalarımızda kullanmadım... Denemekte fayda var. Dikkate alacağım... İlginiz için teşekkür ederim. Selamlarımla... |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaşama isteği, direnci olan ağaçlara bakım ve restorasyon işlemleri uygulanıyor Bakım ve restorasyon yaptığımız örnek ağacımızda, yaşama direncini, sevincini gözlemledik. Ağacımızın gövdesinde inanılmaz derecede mekanik hasarların izlerini taşırken, birde zararlı ve fungus hastalıkları musallat olmuş. Bu olumsuzluklara inat ana kökler bünyesine göre sağlam ve kılcal kök oluşumlarıda sağlıklı... Gövdedeki kambiyum dokularıda diri ve sulu baharda yeni sürgünler vermeye hazır. Biz ağacımıza hak ettiği bakımı ve onarımını yaptık... Periyodik olarak bakımı ihmal edilmezse, en az 30-40 yıl daha sağlıklı olarak yaşamını sürdürür. Her ağacın konumu ve bu zamana kadar geçirdiği hasarlar nisbetinde hayata tutunabiliyor. . |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-12-2011
|
teşekkürler Nuri bey biziler muğla dalaman da ikamet ediyoruz sitenin yeşil alanı içersinde tahminen 50 yıllık bir çınar ağacımız var,malesef gövdesinin 2 yerinde ve bazı dallarında çürüme başlamış. Sizlerin çalışmalarınızdan ekilenerek bizde ağacımızın sizlerin paylaşımlarınızdan, dalaman orman işletme ve ilçe tarım müd personelinin katkılarıyla yarın bakım çalışmalarına başlıyoruz . |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba sayın kenan kırca Paylaştığım fotoğraf ve bilgilerin sizi etkileyip bir şeyler yapma gayretine sevk etmesi, beni son derece mutlu etti... Başlığın amaca uygun hizmet etmesi, ne kadar güzel... Teknik bilginin yanında zararlı ve hastalık kontrolünde kullanılan ilaçlar hakkında bilgi isterseniz paylaşırım. Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-01-2014
|
Öncelikle işlerinizi taktir ettim süper bir kurtarma örneği doğa için gelecek için... 3. ağacımızın da sabırsızlıkla kurtuluşunu gövdesinin tellenip sıvanıp tekrardan ağac gövedesi şekline gelmesini bekliyorum. Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
|
bu da bizim anıt ağacımız
sn Nuri bey çalışmalarınızı ilgiyle izliyoruz bizde sizden esinlenerek fotoğrafını gördüğünüz çınar ağacına bakım yapmak istedik Önce hastalıklı ve kızık dallar budandı ve kesilen yerlere slikonlu boya uygulandı ,gövdedeki 20*30 cm arasındaki deliklerin içi aşağı ve yukarıya kadar 50*60 cm kadar çürümüş yaklaşık 6 kova hastalıklı doku çıkarıldı fakat daha fazla temizleyemedik bundan sonraki aşamalar için yardımlarınızı bekliyoruz |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Bakım ve restorasyona aldığımız üçüncü ağacımız... İkinci ilaçlama işleminden sonra, odunsu dokunun kurumasını bekliyoruz... Kurumadan sonra, poliüretan köpükle kalın dal dolgularını yaptık... ![]() İlaçlama işlemlerini bitirdik. ![]() Telleme işleminden sonra, tedavi ettiğimiz yaraları kapatma işlemine geçiyoruz. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Bakım ve restorasyona aldığımız dördüncü ağacımız... Ağacımız tahmini 150 yıllık, Çiklembik ağacı... Bakıma aldığımız çiklembik ağacı büyük yangın tehlikesi atlatmış... Olay; Sünger yüklü bir komyonet elektrik kontağından çıkan arızadan alev alıp yanmaya başlamış... Kötü şans, iki adet çiklembik ağacının önünde... Biri tamamen yanıyor. İkincisi yoğun ısıdan ve alevlerden bir tarafı kavruluyor. Zaman içersinde, yanan dokular (Nem, güneş, zararlı, mantar) çürüyerek şimdiki hale bürünmüş... Bakım ve restorasyonu Bakırköy Belediyesi tarafından yaptırılmaktadır. Ağacın bulunduğu mevki; Bakırköy, Kartaltepe mahallesi, Terakki Caddesi, Ticaret lisesi karşısında bulunmaktadır. ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
|
Nuri Bey, Ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Nuri Bey, siteye çok az ve uzun aralıklarla girdiğimden yeni başlığınızı görmemişim, bugün fark ettim.. En başından sonuna hani nerdeyse ağzım açık okudum Zavallı ağaçlar.. O çöplere inanamadım.... Biz neden böyleyiz sorusunun cevabını yine bulamadım.... Elinize sağlık.. Umarım gelecek yıllarda da bakımı sizin ellerinizde olur bu zavallı ağaçların da derlenip toparlanıp kendilerine gelirler... |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
çok güzel bir uygulama yapmışsınız çalışmalarınızın devamını dilerim |
|