Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet
Kapama uygulamasının yapım aşamaları:
Kafes teli kaplamasından sonra, 1 ölçü çimento, iki ölçü sıva kumu harç karışımı ile sıvama işleminin yapılması.
|
Merhaba Nuri Murvet bey. Son mesajınızdaki karışımı söyleyenekadar her şey mükemmeldi. Temizlik koruma işlemleri macunlama ilaçlama telleme dört dörtlük iş yapılmış elinize sağlık.
Ama benim dikkatimi çeken son kapama işlemi için malzemenin uygun bir karışım olmadığı yönünde. Kum ve çimeto kuruyunca büzüşme yapacağından ayrıca ahşap ile beton arasında evliliği sağlayacak bir geçiş malzemesi olmadığından birleşen yerlerde çatlaaklar oluşup o çatlaklardan içeri su girip ağcı tekrar çürümesine uygun ortam yaratacağıdır.
Bu uygulamaları ağaç üzerinde nasıl yapıldığını bilmiyordum sadece tv de bir kez bu malzemelerin esnek olduğunu özel bir karışım olduğunu duymuştum.
Benim mesleğim icabı İnşaatcı olmamdan dolayı bu malzemeleri iyi tanıyorum.
Benim bu konuda size önerebileceğim malzeme biraz pahallı olur ama inanın çok daha temiz ve sağlıklı iş ve amacına gerçek hizmet etmiş bir iş olur.
Karışım işi ile oran ile hiç uğraşmayın önereceğim malzeme size hem kolaylık hem de ahşapa da yapışacak büzüşme yapmayacak bir malzemedir. Marklar önemli değil normal seramik yapıştırıcı değil.
filex mörtel yapıştırıcı sizin işinizi görür diye düşünüyorum. Bu malzeme esnemelere karşı kendisi de esnek olduğundan çatlama oluşturmaz.
Hatta isterseniz size bir gün bu konuda elime alırım ıspatula yı yardım da edebilirim.