![]() |
Alıntı:
|
Bayrampaşa Bauhause
3 Eklenti(ler)
Dün akşam Bayrampaşa Bauhause gittim Hanımeli fidesi almaya.Fakat ya ben bulamadım ya da yoktu.Gerçekten muhteşem çiçekler gelmişti.Sümbüller çok güzel kokuyordu hem 7,95 TL hem de 2,50 TL ye vardı.Dayanamadım 1 tane aldım.Sardunya aldım kırmızı ve pembe.Bir kaç çiçek tohumu.Çiçek çoşturan sıvı gübre.Bambu ve bir kaç malzeme aldım.İnsanın oraya girince çıkası gelmiyor.Aynı yerleri 3-4 defa gezdim.Sizler içinde bir kaç resim çektim.
Mesela soğanlar var her tür 4,95 ve 6,95 arası değişiyordu |
4 Eklenti(ler)
Bunlarda sümbüller ve bir kaç ucuz çiçek.İsimlerini pek bilmiyorum fakat hepside birbirinden güzeller
|
4 Eklenti(ler)
Bunlarda bambular ve çiçeksiz yapraklı bitkiler.Son resimde ki de çok ilginç arapsaçına benziyor fakat üzerinde minik minik toplar vardı.Ayrıca süper renkler de sardunyalar gül fideleri (sarı ve pembe aldım),meyve fidanları v.s yani kısacası çok güzel çiçekler vardı vakti ve fırsatı olan gitsin derim ben.
|
Alıntı:
Havaların soğuk olmasının olumlu etkisi hakkındaki gözleminize tamamen katılamıyorum.Çünkü saksılarımın bulunduğu ortam kaloriferli olduğundan sıcak. Ben boy atmalarının daha hızlı olması için güneşi aradıklarını düşünüyorum.:rolleyes: Umarım sizin frezyalar da en kısa zamanda filizlenir.;) |
Benim gözlemimden kaynaklanan bir yorum idi. İçeride yeşillendirdiğim sümbül, lale soğanları ile balkonda yeşillendirdiklerim arasında gözle görülür "büyüklük" farkları oldular. Dışarıdakiler daha geç çıktı ama daha gür yapraklı ve daha büyük çiçekli oldular.
Çiçekleri açtıktan sonra içeriye alıyorum soğanlıları.. Kombili olduğu için evim gündüzleri evin içinde de olsalar serin oluyor gene. Benim sümbüller 1 aydan fazla çiçekli kaldılar, merkezi kaloriferli olan anneme verdiklerim ancak 3 hafta taze çiçekli kaldı. Yazlığımızda ekili olan kum zambakları var. Kış ne kadar sert geçerse, o yaz o kadar iri ve bol çiçekli oluyorlar... Bana hep soğanlı bitkiler "Uyusun da büyüsün" modeliymiş gibi gelir. :p Frezyaları ben ekmeden önce de balkonda beklettim.. Bakalım bekliyoruz neler olacak diye... Liliumlarım da da hala yaprak yok sadece topraktan ince bir uç görünüyor :rolleyes: Bugün BİM'de soğan ve tohum günü.... Hatırlatayım dedim. |
Bugün BİM ve A101 (geçen haftadan beri) marketlerde ekonomik olarak saksı, torf ve çiçek tohumu malzemeleri satışı başladı... Gezmekte fayda var... Ben saksı ve çiçek tohumlarına bakmayı düşünüyorum...
|
BİM market sabah 9 da açılıyor. Açılmadan önce de kapısında büyük bir kalabalık, kapı açılır açılmaz içeri hücum ediyor.
5 dk. sonra almak için gittiğiniz ürün bitmiş oluyor. |
Beni aramayın arkadaşlar, hemen en yakın Bim e gidiyorum.
|
Soğanların sonuna yetişmişim, iki lilium bir dahlia dört adet tohum ve iki de uzun balkon saksısı aldım, toprağı alamadım taşımak zor diye.
Mersin'e ikişer koli göndermişler, kapışılmış :( |
Vay be.. Ağaçlar.net üyeleri tahminimizden çok sanırım :)
|
Bir de gizli üyeler var herhalde, bu kadar çabuk bittiğine göre...
|
Valla ben kavacık/istanbul BİM'e gittim sabah 9.05 gibi mesajı yazdıktan hemen sonra :) Sekiz adet saksı, iki paket torf (bulunsun diye), bir sürü de balkon çiçeği tohumu aldım... Sebzelerden sonra balkon çiçeklerine de geldi sonunda :)
Saksıları ben bitirdim, tohumları da kolinin sonunu süpürdüm, depodan yeni koli açtılar genel istek üzerine :) millet üzerine çullandı... BİM'i seviyorum, sezonluk ürünleri çok rekabetçi fiyata veriyor... |
:Dben bimden gladıolus ve dahlia 2 de saksı aldım bimdeki çalışanlara ben yardım ettim daha paketleri bile yeni açıyorlardı.10:00 da ama çalışan 2 kişiydi.:D:D:D
|
İşte görüyorsunuz. 2 ağaçlar net üyesi bile yetiyor kolileri süpürmeye :)
Ahh ahh ben daha işyerindeyim :) |
Ben de bugün DİA-SA ve BİM e uğradım. Her ikisin de de aynı tür Soğan çeşitleri, bahçe için çiçek tohumları, saksı ve toprak vardı. DİA nın soğan fiyatları 250 kuruş daha ucuzdu. (3.250 tl)
|
Bende Bime uğradım kendime1 glayöl, 2 lillium, 1 begonya, saksı ve toprak aldım. Ayrıca arkadaşıma ve öğrencime de aldım aynılarından karlı bir dündü bence.
|
Dünden itibaren Diasa BİM'e nazar yaparak aynı soğanları 3.25 ten satışa sunmuş.Ben burada sabah işim yoğun olduğu için ancak öğleden sonra çıkabildim.BİM de çoğu mağazada soğan ve tohum yoktu.5-6 mağaza gezerek anca 2 paket dahlia,1 paket glayöl ve 1 paket zambak aldım.Diasa nın broşürü akşam elime geçti.Orada mal var mı?Bilmiyorum.
|
Bende 1 paket lilyum ve 1 paket dahlia bulabildim. Beylikdüzündeki bimlerde kalmamış.
|
Bizim burada da bim de hiç çiçek tohumu ve soğanı kalmamış. Bende o üzüntüyle Şok marketten mevsim çiçekleri aldım. 6 tane çuha, 2 tane hercai menekşesi, çeşitli saksılar ve toprak aldım.
|
Buralardaki bimlerde de birşey kalmamıştı. Çok dikkatli takipçileri var sanırım. Bir hafta önceden öğrenmiştim ama cuma günü aklıma bile gelmedi. Kısmet değilmiş diye avunuyorum :)
|
Eveeeettt
Arkadaşım buradaki bimlrdede bişey bulamadım ben gizli hayranlar var galiba.Ama bu böyle olmaz bizimlede paylaşırmısınız acaba?
|
Diasa lara bakınız. Soganlı bitki olarak Bim den daha çok çeşit var.
|
Dia marketlerde Asya Lale markalı çiçek soğanları var. O kadar çok çeşit var ki. Bu türler yapı marketlere gelmedi bu sene. 5 çeşit hosta saydım. Haseki küpesi, pholox, dahlia, lilium ve daha bir yığın çeşit. Bizim üretimimiz olduğu için de gurur duydum.
|
Teşekkürler,
Hemen gidip bakacağım.
|
Ben de Diasadan gala'nın soğanını aldım kırmızı renkli , saksıya ektim umarım çiçek açtığını görürüm ve sizlerle paylaşırım.Kırmızı renkli olanlar beyaz olana göre daha hassas oluyormuş burdan öğrendiğime göre bakalım sonuç ne olucak...
|
Tansaş'tada tohum ve çiçekler var tohumların fiyatını göremedim ama 11 ay çiçeği 2 lira idi kalanchoe'lerde 5 lira,fiyatları uygun geldi bana.
|
Beylikdüzü Bauhause'ye yeni papatyalar, baston güller, japon gülleri, arap yasemini, mandeville, sarkıcı saksılarda katlı ve yalınkat petunyalar ile küçük boy saksıda petunyalar, ortancalar, lavandula adı ile karabaş otu, saksılı açmış durumda nergisler, laleler gelmiş.
Bayrampaşa Bauhase' de ise Leptespermium ve Forsitya ilgimi çekti fotoğraflarına buradan bakabilirsiniz. |
Ben akşam saat 19:00 dan sonra gittim bime bir sürü yuvarlak saksı vardı.çoğu yeşildi ben kahverengileri bitirdim (4 taneyddi) fiyatları 2,90 TL 2 tane de son uzun saksı vardı onları aldım 3,90 TL akşam sefası ve sabah sefası tohumu aldım tanesi 0,95 TL bir pakette toprak kalmış 10LT lik 2,50 TL onu aldım......En şanslı benim sanırım akşam saatlerinde gitmeme rağmen soğan hariç hepsinden aldım.Zaten bir kaç çeşit soğan burdan almıştım...
|
Ben Cumartesi gittiğimde hiçbirşey bulamadım :)
|
Alıntı:
|
Diasalardada bir çok değişik soğan var :)
|
Arkadaşlar Migrosa Organik Gübre gelmiş. Aranızda organik gübrelerden kullanan var mı?
|
Alıntı:
http://akorganikgubre.com/ |
Alıntı:
Ama 10 gün kadar önce Bayrampaşa Bauhaus'a gittiğimde doğrusu çok şaşırdım. Hem çok çeşit (meyve ağaçlarından, manolyadan, clematis'e, çiçek soğanlarına) vardı, hem de ürünleri tanıyan bilgili insanlar yardımcı oldular. 2 market arabası dolusu alışveriş yaptım sadece bahçe reyonundan. Soğanlarda çeşit arayan arkadaşlara özellikle tavsiye ederim. Fiyatlar Diasa'dan biraz pahalı gerçi, ama aradığınızı bulduğunuzda, 1-2 liranın çok da önemi olmayabiliyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merakla bekliyorum sevgili Eylems.
|
Cuma günü
Şirinevler Koçtaş da lisianthus vardı (14 TL ) isteyenler bakabilir |
Değerli arkadaşlar;
C.tesi günü "Bauhause İçerenköy" de çok güzel sardunyalar vardı. Katmerli ve rengarenk. Bilgilendirmek istedim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025