![]() |
Arkadaşlar
Bende cuma günü B.düzü Bahause ziyaret ettim.Soğanlar bayağı azalmış.Çeşit olarak Dahlialar vardı, lilium pek kalmamış.Diğerleri ise seçilmişdi. Çiçek tohumları güzeldi. Birde yeni yaseminler gelmişti hepsi tomurcuklu idi.İndirimli saksılar vardı onlarda bitmek üzereydi.Ama terecotta saksılar var ve fiatlarıda iyi. |
Tansaş maxi'de hercai menekşeler 58 kuruş.Her renk var.
|
Bimdeki soğanlar tamamen tükenmiş.Pekte güzel şeyler yoktu zaten.
|
Dün akşam Ankamall Koçtaştaydım.Çiçeklerin hali çok haraptı.Daha önce burayı hiç böyle görmemiştim.
|
Koçtaş genelde hep gördüğünüz gibi. İnternet sitesinden mesajla yönetimini bilgilendirdim. Bitkilerine hiç özen göstermiyorlar.
|
Koçtaşın "bitkilerine özen göstermediklerine" katılıyorum.
|
Cumartesi ve pazar günleri marketlerde daha çok alışveriş yapıldığı için özellikle pazartesi günleri bir çok reyon talan edilmiş gibi duruyor. Bende dün akşam saatlerinde koçtaşa uğradım. Bitkileri yeni yeni düzeltiyorlardı.
Koçtaşta ananas(49 tl), kalamondin(99tl) ve kumkat(99 tl) fidanları gördüm. Fiyatları bana çok yüksek geldi. Petunyaların güzelliğine daha fazla karşı koyamadım. Bir tane aldım. Bitki portföye yeni bir çiçek daha eklemiş oldum. Gelecek yıl tohumlarını yetiştirmeyi deniycem. |
Bauhaus'da daha önce hiç görmediğim bir sürü bitki fidesi vardı. Ayrıca renk renk sardunyalar gelmiş ve mevsimlik çiçekler.
Bir de katırtırnağı olarak etiketlenmiş bitkiler vardı ama içlerinde kırmızı renkli olanları vardı (Fotoğrafları) Ben katırtırnağını sarı olarak bilirim emin olamadım... Bir de sarılıcı bitkiler olarak renk renk clematisler (büyük çiçekli olanlar da gelmiş) ve hiç görmediğim renkte hanımelleri vardı. Üzümsüler yeniden gelmiş. Ribes ailesi vardı çeşit çeşit. Sarılar, yeşiller, turuncular... |
9/22nisan arası evdi magazalarında katlı sardunya 4,95/afrika menekşesi 3,25/cam güzeli 2,95/ lale 075/asya lale soganları 3,25/toprak ve muhtelif boylarda saksılar gelmiş
|
Bauhausa;
3 farklı renkte(beyaz-koyu ve açık pembe) ithal karabaş otu (yalancı lavanta ) gelmiş, çiçekler açık, çok güzel. Saksıda bonsai olarak bahar dalı-japon ayvası gelmiş.Aynı tür bonsai görmekten bıkanlar için ilk defa bu tür değişik olabilir. Farklı clematisler de gelmişdi ama adları aklımda kalmadı, ancak daha tezgaha konulurken bazı türler bitti. 3-4 çeşit çok farklı ithal hanımeli de gelmişti. |
Bauhausa ,
Süper cüce boy, afrika menekşesi tarzında çiçekleri çok güzel begonvil de gelmiş. Yine küçük saksılarda pembe yaseminler, madagaskar yaseminleri vardı. (Bauhausdan canlı yayınlar devam edecek :) |
Bu arada
Skimmia japonica,( Köpük çalısı) ise yeni gelen çiçeklere yer açmak için tezgahlardan kaldırılıyordu. Bu süper-muhteşem kokulu çiçeği almayanlar çok şey kaçırdı. İnsanı bu kadar rahatlatan bir çiçek kokusu olabileceğini ben bu çiçeği koklayana kadar tahmin etmiyordum. |
Sevgili Denizakvaryumu , siz canlı yayına bizimde içimizi eritmeye devam edin olur mu ?
Bauhaus neden İzmir ' e açılmazki ? |
Alıntı:
Özellikle istediğiniz bir şey varsa, alıp gönderebilirim, forumda ilk tohumlarımı sizden almıştım, ben unutmadım;) Saygılar, selamlar. |
Alıntı:
|
Hayır
|
O beyaz çiçekli lavantaya benzeyenler karabaş otu muydu.. Yanlış hatırlamıyorsam etiketinde lavanta yazıyordu. Ben de şaşırmıştım hiç beyaz lavanta görmedim diye.
|
1 Eklenti(ler)
Çok iddialı değilim ama karabaş otunun çiçekleri beyaz değil.
Ben Datça'dan ormandan aldığım bir kökü saksıya ektim.biraz toparlanınca fotoğrafını foruma yükleyeceğim Alıntı:
|
Karabaş otunu ben de sadece mor çiçekliolarak bilirdim ama Kardelen Peyzajda beyaz çiçeklisini de gördüm ve 1 adet satınaldım.
|
Çiçekliyse fotoğraf yüklermisiniz.Hiç görmedim, merak ettim.
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bugün iki fotoğraf çektim sizler için. Lavandula 4.5 tl **** 4.90 tl idi. Begonviller ise 11 tl civarı bir fiyatla satışa sunulmuştu.
|
Hah bahsettiğim buydu işte. Sn eylemsin fotoğrafını koyduğu bitki yani. Ben onları lavanta sanmıştım da aaa beyazı da mı varmış demiştim :)
|
Alıntı:
|
:) Yav İzmirde olmuş olmamış dert etmeyin :)
Ha İzmir Ha Bandırma Ha İstanbul... :) Gördüm ki "azim ve istek" sınır tanımıyor. |
Bauhause Çepa'da kene çıkartıcı (yeni) alet 35 Tl.
|
Carrefour bahçeye çadır kurmuş çiçek için. Begonviller; beyaz, pembe, sarı, kırmızı ve mor renklerde ve 1 metreden uzundu. İtiraf etmeliyim ki kalakaldım karşılarında. Fiyatı 36.9 lira. Fiyatı duyunca da kalakalmaya devam ettim. :)
Clematis ve hanımeli doluydu Bauhaus. 6 çeşit clematis saydım. Üzerleri tomurcuk dolu. Hanımelleri de öyle. 9.90 fiyatları. İthal açelyaların baston, piramit (gerçekten çiçekten piramit şeklinde) ve normal şekilde olanları gelmiş. Orman güllerinin de beyaz olanları gözalıcı idi. Dış bahçeye ağırlık verince iç bahçe perişan hale gelmiş. Dışarıda da iki araba atılacak (ya da iade edilecek) çiçekler bekliyordu. Gardenyaları, sardunyaları, helleborusları bakımsızlıktan öldürmüşler. Merter Tekzenden de çok değişik sardunya çeşitleri aldım geçen hafta. Sarkan minik ceylan gözleri (devasa saksı 6.25) ve yaprakları renkli sardunyalar. Orayı da takip etmek lazım. O sardunyalardan sadece bizde var dedi görevli. Gerçekten de üzerine Eminönü dahil birçok yere gittim ama muadilini bile görmedim. |
Ama resim koymanız gerekti şimdi :)
|
2 Eklenti(ler)
Sadece sardunyaları ekleyebilirim. :)
|
Alıntı:
Bauhaus olan şehirleri gerçekten kıskanıyorum . Başka tohum isteğiniz olursa elimde olan yine gönderebilirim .Selamlar . |
Alıntı:
göre tabii . |
Alıntı:
|
Gerçekten ne kadar güzel sardunyalar böyle... Dediğiniz yeri hiç bilmiyorum ama ben de hiçbir yerde böyle bir şey görmedim. Maşallah'ları var.
Sevgili Oyaman Bauhaus olan şehirlerdeki Clematislerin size gelmesi problem değil :D Bu foruma geldim geleli imkansız diye birşeyin olmadığını her geçen gün anlıyorum. İsteyin yeter :D |
2 Eklenti(ler)
Benimle birlikte bir bauhaus gezisi yapmaya ne dersiniz?
|
3 Eklenti(ler)
Devamı geliyor,
|
1 Eklenti(ler)
Şu şakayıkların güzelliğine bakar mısınız?
|
2 Eklenti(ler)
Biraz daha ilerleyelim.
|
2 Eklenti(ler)
Burada neler varmış?
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da buraya sıkışmışlar.
|
1 Eklenti(ler)
Komşusunun sardunyasından alamayacaklar için sardunya.:D
|
2 Eklenti(ler)
Artık bir bahçem olmalı.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025