agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Alışverişler ve İlanlar Hakkında (https://www.agaclar.net/forum/alisverisler-ve-ilanlar-hakkinda/)
-   -   Yapı Marketlerde Satışı Olan Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/alisverisler-ve-ilanlar-hakkinda/12545.htm)

alperfect 11-03-2012 10:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esk nisagül (Mesaj 922659)
yapmayın arkadaşlar giden var gidemeyen var resimlere bakıp bakıp iç geçiriyoruz eskişehirede gelse böyle güzel çiçekler

+ Bahçesi olan var olamayıp küçücük balkona sığmaya çalışan var

useful 12-03-2012 10:31

koçtaşa yaz soğanları ne zaman gelecek bilgisi olana varmı

denizakvaryumu 12-03-2012 16:16

ZEN GARDEN

Marketlere gidemeyenler için...

Sadece tohum değil ,sebze-çiçek vs.fide satışları başlamış.

Türkiye'de ilk defa bu kadar zengin bir fide satışı gördüm.

Emeği geçenleri tebrik ederim.

canannuman 13-03-2012 12:14

Çok güncelmiş emeği geçenler sağolsun gitmiş kadar oldum. Ama inşallah ben gidene kadar istediklerim bitmezler.
Ben zengardenden kırmızı phoks almıştım. 5900 TL ye ufak ama düzgün bir fide. Boyuna göre fiyatı makulsa başka renklerinide edinmek istiyorum ama haziran ayına kadar mı açıyor acaba bakanlar bilir yazında çiçekleniyormu ölüyormu çiçekler onu merak ettim.

canannuman 13-03-2012 12:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 923085)
Phlox, güzel bitki. 3.yıl oldu alalı, ben de yapı marketten yumrularını almıştım. Kışın toprak üstü kayboluyor ama baharda sürüyor. Tüm yaz çiçekli, çiçekleri de hafif hafif pek güzel kokuyor. Orhan Bey, şayet bahçenizde yoksa, denemenizi tavsiye ederim. Kışın koruma istemiyor. Güneş sever dense de yarı gölgeyi daha çok seviyor.

Bu sıralar bende de feci halde bitki alışverişi yapma isteği var. Aslında isteğin yanında ihtiyaç var. Sizlerin sayesinde Neler var neler yok görüyoruz.

Burada tüm yaz çiçekli denmiş şimdi gördüm yarı gölge deyince güneş görmeyen ama aydınlık ağaç altı olabilirmi mesela. Bana fidesi geldi yumrulu olduğu hiç aklıma gelmedi. acaba paketlerde kaç yumru var. denemek için bir güneşe bir gölgeye eksem.
Çok heyecanlandım. İnşallah satılmamışlardır inşallah bulurum.

Adalet Yağcı 13-03-2012 13:11

10 Mart Pazar günü, Bayrampaşa Bauhause da 30 cm. civarında Dr.Ruppel, Multi Blue, Montana cinsi clematisler 9,90 dı.

Geçen yıl çeliklenmiş oldukları belli, gövdesi 1-2 mm. çapında, ama bitkiler canlı, uyanmışlar ve Multi Blueların üzeri tomurcukluydu.

limon 13-03-2012 16:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi canannuman (Mesaj 924707)
Çok güncelmiş emeği geçenler sağolsun gitmiş kadar oldum. Ama inşallah ben gidene kadar istediklerim bitmezler.
Ben zengardenden kırmızı phoks almıştım. 5900 TL ye ufak ama düzgün bir fide. Boyuna göre fiyatı makulsa başka renklerinide edinmek istiyorum ama haziran ayına kadar mı açıyor acaba bakanlar bilir yazında çiçekleniyormu ölüyormu çiçekler onu merak ettim.

Phlox-flox-alev çiçeği, güzel bir bitkidir. Çok yıllıktır, tüm yaz hafif ama pek güzel kokan çiçekler açar. Çicekler bir tur açıp solmaya başladığında hafifçe tepe budaması yaparsanız, ikinci kez açarlar. Tam güneş sever dense de yarı gölgede daha mutlu oluyorlar. Kışa doğru toprak üstü tamamen yok olur, havalar ısınmaya başlar başlamaz yeniden sürmeye başlar. Güneş görmeyen yer olmaz, çok az çiçek açar ve açan çiçekler küçük oluyor. Güneş görmeyen gölge alanda cam güzeli güzel oluyor. Güle güle büyütün.

Phlox la ilgili ayrıntılı bilgi için; http://www.agaclar.net/forum/bahce-s...leri/14940.htm

limon 13-03-2012 17:06

Bugün ben de Kozyatağı bauhaus a gittim. Çok keyifli görünen ve bolca sürgünleri olan 2 adet iri kırmızı böğürtlen ve 2 adet frambuaz aldım. 2 beyaz 2 kırmızı ağaç şakayık yumrusu aldım. Bir paket (10 adet soğan) katmerli anemone, 2 paket mor renkli çiçeklerini çok beğendiğim ama adını ilk kez gördüğüm brodiaea aldım. (Sitede konusu varmış meğer). 3 paket dev lupin tohumu, 1 paket Godetia-Ankara Çiçeği-Yer Açelyası, 1 paket koyu mor renkte campanula tohumu aldım.

Sadece bir tür Clematis vardı, Adalet hanımın yazdığı gibi daha yeni sürmeye başlamış çelikler gibilerdi. Sarmaşık olarak bolca Mor salkım ve Beyaz mor alacalı çiçekli Passiflora lardan vardı.

Yalnız orman meyvaları fideleri çok keyiflilerdi, henüz indiriyorlardı arabalardan.

Şimdi siteden viyol ısmarlayıp, kolları sıvayıp ekip-dikme zamanı. :)

Orhan Özbilgiç 13-03-2012 19:43

2 Eklenti(ler)
Sevgili Limon;
Floks'a ilişkin beğeni ve bilgi içeren yazınız üzerine, bugün bende tekrar Marmara Forum Bauhaus' sa gidip, bir diğer pembeden ve kırmızıdanda aldım. Birkaç gün önce gittiğimde sadece bir renk (pembe) floks almıştım.

Clematisler, gerçektende sanki sonbahar çeliği gibiydiler. Panjurlu balkonumda bile sürgünleri hızla uzamaya başlayınca, bugün kargo ile gönderdim. Pazar günü dikiverecekler.
Sayıca azldıklarını gördüm. Sadece Mor ve beyazı kalmış. Sözünü ettiğiniz üzümsü meyveler bol miktarda var.(frambuaz, böğürtlen vs.)

Dün Eminönü'ne gitmiştim. Oradan saksılı bir Ağaç Şakayık aldım. Son derece sağlıklı sürgünleri var. Çaktırmadan, saksıdan toprağını çıkarıp baktım. Saksı içindede kılcal kökleri sarmal olmuş. Şüphelenmiştim. ''Acaba bizim gibi dışarıdan alıp, saksıya biraz toprakla yen mi diktiler? Diye.) Zira 35 lira dediler, 25' e aldım. Bir başka satıcıda, ''60 lira ama 50' ye olur.'':) Deyince, hep ikirciklenmiştim.

İşte aldığım şakayıklar. Birinci fotoğraf ve ikincisinin ortasındaki Eminönü'nden saksılı aldığımın rengi (Güya!) Diğerleri Bauhaus' tan aldığım soğanlar.

Bitki sağlıklı ama renk etiketi konusunda çiçeğini görmeden emin olamam. Zira 3 yıl önce bu aylarda (ağaçlar yapraklanmadan ) Hünnap fidanı diye, Muşmula( Beşbıyık) satmışlardı. Bahçemi yeni oluşturduğum için onada ihtiyacım vardı. Üzülmedim. Hünnabı yazın Yalova ve Malkara' dan tedarik etmiştim.:p

Eklenti 273754

Eklenti 273751

limon 13-03-2012 23:35

Ağaç Şakayık, yakında çiçekli halde fidanlıklara da gelir ama yazdığınız gibi en az 50-60 TL isterler. Siz yumrusunu aldım yazınca ben de heveslendim aslında. :) 8,5 TL idi galiba. Bu sene ne kadar gelişir, çiçek açar mı bilmem ama acelemiz yok nasıl olsa seneyi bekleriz. :)

Geçen senelerde yapı marketlere çok güzel ve büyük ciçekli Ortancalar gelirdi, ben onları bekliyorum şimdi. Bir de Bol ciçekli Kocaman saksılarda Orman Gülleri gelirdi, onlar da çok keyifli olurlardı. Bu sıra haftada bir uğramak gerek. :)

aburcuburs 16-03-2012 13:08

2 Eklenti(ler)
Sevgili limon sayesinde soluğu kozyatağı bauhaus'da aldım. Bu sıralar babamın rahatsızlığından dolayı çok üzülmüştüm. Kafamı dağıtmak istedim. O kadar iyi oldu ki,
1 adet phylox aldım.

Eklenti 274311

Eklenti 274312

böğürtlen,ahududu ve Pepquino mini karpuz fidelerinde aldım. fiyatları 13 tl idi sanırım.Çok güzellerdi. Ayrıca çeşit çeşit gül fideleri vardı.

serkan_istanbul 16-03-2012 20:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aburcuburs (Mesaj 926366)
Sevgili limon sayesinde soluğu kozyatağı bauhaus'da aldım. Bu sıralar babamın rahatsızlığından dolayı çok üzülmüştüm. Kafamı dağıtmak istedim. O kadar iyi oldu ki,
1 adet phylox aldım.

Eklenti 274311

Eklenti 274312

böğürtlen,ahududu ve Pepquino mini karpuz fidelerinde aldım. fiyatları 13 tl idi sanırım.Çok güzellerdi. Ayrıca çeşit çeşit gül fideleri vardı.

Öncelikle babanıza acil şifalar diliyorum. phlox almakla çok iyi yapmışsınız. Geçen sene bende başka bir rengini almıştım. bütün yaz çiçekliydi. kışı karların altında geçirdi. şimdilerde tekrar sürgün vermeye başladı. Sevgiyle kalın.

Öznur 16-03-2012 20:47

BİM broşüründe gördüm sevgili çiçekseverler:)
30 marttan itibaren BİM'de zambak,yıldız, glayör, canna soğanları 2,90 tl; Genta çiçek tohumu 10 çeşit paketi 1,5 tl. Saksılı sümbül, nergis ve lale de tanesi 1,90 tl.Saksılar ve behçe aletleri de var.

Orhan Özbilgiç 16-03-2012 20:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Öznur (Mesaj 926621)
BİM broşüründe gördüm sevgili çiçekseverler:)
30 marttan itibaren BİM'de zambak,yıldız, glayör, canna soğanları 2,90 tl; Genta çiçek tohumu 10 çeşit paketi 1,5 tl. Saksılı sümbül, nergis ve lale de tanesi 1,90 tl.Saksılar ve behçe aletleri de var.

Müthiş ucuz fiyatlar. BİM neredeyse her Anadolu kentinde var. Arkadaşlarımız için bu önemli bir fırsat.
Tek olumsuzluğu 30 martı beklemek biraz zor olacaktır.:)

Öznur 16-03-2012 21:13

Arkadaşım broşürü getirince ben de dedim varsa neden almadın bana, çiçek sevdiğimi biliyorsun sonra farkettim tarihi :)
BiM'e cuma günleri bu sınırlı sayılı ürünler geliyor ve sabah hemen tükeniyor birşekilde işten izin alıp gitmeyi düşünüyorum:)

yeşillim 17-03-2012 07:21

Kaçırdım:(

Kerem50 17-03-2012 10:38

Bauhaus'a bahar çiçekleri gelmiş.
Aralarında pembe ve beyaz şakayık'da var. Fiyatı 8.5 TL.

Sûz-i Dilârâ 18-03-2012 09:12

Arkadaşlar zengarden'da sarkan petunya fideleri stoğa girmiş, ilgilenenlere duyurulur.

fidanlar, çiçek tohumu, sarmaşık tohumu, bonsai, kaktüs tohumu, sebze tohumu, domates, biber, meyve fidesi, şifalı bitkiler, etobur bitki, lale soğanı, nergis soğanı, saksı, plastik saksı

gülenmelek 19-03-2012 08:54

22 Mart Perşembe gününden itibaren A-101 lerde Saksılı Canlı Çiçek 1,75._ , Çiçek Soğanı 2.90._ ve Çiçek-Sebze Tohumları 1.25._ TL imiş ;)
http://www.a101.com.tr/tr/Afis-Yazdi...?SolBannerID=2

aburcuburs 19-03-2012 11:54

harika 22 mart A101 deyiz:)) özellikle bağ makası çok uygun fiyata bunlar normalde 30 tl civarı değil mi?

k_elif 19-03-2012 14:21

İstanbul Kartal-Maltepe yönünde sahil yolunda fide ve fidan satışı yapılıyor. Sanırım Yalova fidancılığın başlattığı bir organizasyon. İç mekan ve dış mekan bitkileri var. Özellikle bir sürü çit limonu fidesi bulunuyor. Bunun yanında açelya, mine, yasemin, hoya, japon gülü, şakayık gibi birçok farklı türler de var.

sevgice 19-03-2012 15:15

Sn. k elif bahsettıiginiz yerin tam olarak adı nedir.Sahilde kum ocaklarına yakında fıdan satışı yapan bıyer var.İcerı ilk gırısde sukullent ve kaktus ceşitleri var. Adınını tam hatrılıyamadım garden li birşeydi yanlış degilse.
Acaba aynı yerden mi bahsedıyoruz birde fiyatlarini hatırlıyormusunuz.

Teşekkürler..

k_elif 19-03-2012 18:56

Evet sayın sevgice;
sanırım aynı yerden bahsediyoruz. Ama doğrusu adını ben de tam bilmiyorum. Girişte Yalova Fidan ve çiçekçilik gibi birşey yazıyordu. Dediğiniz gibi girişte sukkulent ve kaktüsler var. Fiyatlarda 20-60 civarı gibi yanlış hatırlamıyorsam :)

gülenmelek 19-03-2012 21:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aburcuburs (Mesaj 927822)
harika 22 mart A101 deyiz:)) özellikle bağ makası çok uygun fiyata bunlar normalde 30 tl civarı değil mi?

Sevgili aburcuburs, evet bağ makasları genelde ve iyi sayılabilecek olanlar 25-30 dan başlıyor. Ben ucuz diye bir tane almıştım 7 liraya ama çok memnun olduğumu söyleyemem. İşe yarıyormu ? Evet ama işte... Almadan önce mutlaka inceleyin derim. Gerçi çelik bıçak yazıyor, güzel de olabilir. Her pahalı iyi olmayacağı gibi her ucuz da kötü olmaz herhalde ;)

Orhan Özbilgiç 20-03-2012 15:39

5 Eklenti(ler)
Bugün Yenibosna Koçtaş' a gittim.
Uzun süredir gitmediğim için, satıştaki bitkilerin yeni olup olmadığını bilmiyorum. Yani uzun süredir satıştada olabilir.
Bazılarını fotoğrafladım.

Eklenti 275065

Eklenti 275066

Pachira (89.90 lira)

Eklenti 275067

Eklenti 275068

Eklenti 275069

Orhan Özbilgiç 20-03-2012 15:43

5 Eklenti(ler)
Eklenti 275073

Eklenti 275074

Eklenti 275075

Eklenti 275076

Eklenti 275077

Orhan Özbilgiç 20-03-2012 15:48

3 Eklenti(ler)
Eklenti 275083
Açelyalar

Eklenti 275084
Eklenti 275085

Çok çeşitli boy ve fiyatta kaktüsler var.
Bunlardan sadece biri ilgimi çekti. O nedenle sadece onu ve fiyatını fotoğrafladım.:(

Sevgiler...

useful 20-03-2012 16:30

yaz soğanları gelmişmiydi koçtaşa orhan bey

Orhan Özbilgiç 20-03-2012 16:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi useful (Mesaj 928536)
yaz soğanları gelmişmiydi koçtaşa orhan bey

İnanın baktım ama göremedim. :(

useful 20-03-2012 16:54

demekki gelmediler daha teşekkür ederim bim 30 marttaki ürünlerini buldum Bim 30 Mart aktüel ürünler listesi ve insert | Kampanyabul.org
bakın isterseniz

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025