![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-12-2012
|
Tohumlar hakkında bir sorum var
Merhaba arkadaşlar, uzakdoğudaki malum sitelerden sebze ve meyve tohumları sipariş ediyorum, bu tohumlardan çıkan meyve ve sebze gdo'lu, hormonlu veya sağlığa zararlı olabilirmi? bu tohumlardan çıkan sebzeleri rahatlıkla tüketebilimiyim? bu konunun cahiliyim, şimiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-01-2017
|
bu konuda bilgim yok ama neden uzakdoğudan tohum alındığını anlayamıyorum.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
sadece sebze meyve almadım, değişik bitki tohumları vardı sukulent kaktüs lotus tohumları alıyordum, bunlarıda yanında alıyım dedim |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-06-2016
|
Bence asıl endişelenmeniz gereken şey, gönderdikleri tohumların gerçekten söyledikleri bitkilere ait tohum olup olmadığı. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
onu sorun etmiyorum çünkü gerçekten cüzi rakamlara satılıyor, illaki vardır dediğiniz gibi satış yapan, örneğin biber tohumuda ayırt edilebilir, mühim olan tohumla oynanabilirmi, oradan çıkan meyve zararlımıdır gdolu hormonlu olabilimi, bu soruyu merak ediyorum. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Ne olduğunu bilmiyorsunuz. Gelen tohumlardan talep ettiğiniz türlerin dışında farklı şeyler çıkabiliyor. Ben campunalla çiçeği almayı düşündüm. Bir kısım tohum resimlerinde yüksük otunu campunala olarak gösteriyorlardı. Güzel görüntüler her yerde aynı resim. Alan arkadaşlardan söylenen bir kısmı çıkmayan veya farklı çıkan şeyler. Güvenilir yer bulabilirseniz ancak oralardan temin etmeniz uygun olur. Farklı güllerin tohumlarını gönderiyorlar sözde. Ben o güllerin tohumdan yetiştirilebileceğini hiç düşünmüyorum. Aradığınız şeyler ne ise bildiğimiz çeşitlerden temin etmeye çalışın. Şu anda tohumdan yetiştirmek oradan gelmesi bile 30-40 gün sonra olacağını düşünürseniz mümkün değil. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-07-2015
|
Arkadaşlar internet üzerinden yurt dışı alışveriş sitelerinden aldığınız bitkilerin, tohumların ülkemizde olmayan hastalık ve zararlıları taşıyabileceğini ve GDO'Lu olabileceğini unutmayın. Benim tavsiyem zaten ne olduğu belli olmayan bu şekilde bitki ve tohumları almamanız. Düzenleyen pin@r : 23-05-2017 saat 23:57 |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-08-2009
|
Alıntı:
Öncelikle ÇİN'den aldığınız tohumların GDO 'lu olup olmadığını bilemezsiniz. Türkiye'deki büyük tohumculuk firmaları ise GDO'lu değil, HİBRİT tohum satar. Hibrit tohumun bir sakıncası yoktur. Doğada biraraya gelme ihtimali olmayan dişi ve erkek üreme hücrelerini laboratuar ya da özel sera koşullarında tozlaştırılması ve istenilen özellikte bitkilerin üretilmeye çalışılmasıdır. Piyasada satılan GDO'lu tohumların en önemli özelliği, siz tohumu ektikten sonraki ilk hasatta topladığınız tohumlardan ürün almayın diye genetiği değiştirilmiş tohumlardır. Bunun yanı sıra bol ürün veren düzgün görünüşlü meyve ve sebzeler verirler. GDO'lu ürünlerin insan sağlığına uzun vadeli etkisini henüz bilmiyoruz. Ancak bazı bitki türlerinde dayanıklılığı artırmak için böcek ilacına benzer kimyasal üreten bitkiler bile üretilip piyasaya sürülüyor. Faydalı olmayacağı kesin gibi görünüyor. Kısaca aldığınız tohum hormonlu değildir ama GDO'lu olmayacağının garantisi yoktur. Ülkemiz bu konuda bir cennettir. Sertifikalı tohumculuk firmalarından alabilirsiniz.Selamlar Sent from my iPad using Tapatalk |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ebay |
|
|