agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Alışveriş > Alışverişler ve İlanlar Hakkında
(https)

Beğeni Düzeni201Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-06-2008, 22:24   #1
Ağaç Dostu

Lymyt's Avatar

Giriş Tarihi: 08-02-2007
Evet, kuru dal etkisinde kullanacağım ve kışın da bakım açısından yararlı oluyormuş bir çeşit ilaç gibi,ağacın daha sağlıklı olmasına yardımları çok. Yani çok işime yarayacak; ama öncelikli olarak kuru dal çalışması yapacağım. Dremel'i temin ettim bi bu kaldı. Lime sulphuru bulmam daha kolay olur heralde diyordum ama yanılmışım..

Lymyt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2008, 10:11   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-05-2007
Sadece bonsai değil pekçok malzeme için neredeyse her ay yurt dışından şipariş veriyorum. Eğer yurt dışına gidemiyorsanız başka çareniz yok. Yanlız bu işlemin de Türkiye'de hala daha inanılmaz sorunlu olduğunu unutmayın.

Gümrüğe tabi olan hiçbir şeyi Amazon, e-bay benzeri yerlerden almanız mümkün değil. "Bonsai shop" veya "bonsai tools" taraması yaparsanız satış yapan pekçok yer bulabildiğinizi göreceksiniz. Bu sitelere öncelikle eposta atıp şartlarını öğrenin. Çoğu göndermeyi kabul edecektir. Sakın bonsai dükkanı dışında bir yerden almaya kalkmayın. Bu dükkanlarda malzemeler tektüktür. Fiyatları en az 2 katıdır ve ellerinde yoksa (sitelerinde görünmesine rağmen), temin edip size göndermeleri 3-6 ay alabilir. Sadece bonsai dükkanlarını bulmaya çalışın.

Dikkat etmeniz gereken şey şu. Kitap dahi isteseniz gümrüğe takılacak. Aletler için önemli ölçüde KDV ve gümrük vergisi ödeyeceksiniz. Gübre getirtmek kananunen yasak. Bakanlıktan özel izin almanız gerek. Lime sülfür de buna tabi. Eğer sorun yaşamadan bir alış veriş yapabilenler varsa bu tamamen şans eseri oluyor.

Eğer bedel + sigorta bedeli 100 Doları aşarsa gümrük vergisi alınıyor. Diğer türlü sadece %18 KDV. Avrupa firmalarının hiçbiri Amerikan firmalarının da çoğu düşük fatura kesmeyi kabul etmiyor. Özellikle tutar 100 doları çok aşıyorsa. 100 dolar altı siparişlerinizde sigorta yapmamalarını isteyebilirsiniz. Ancak çok riskli olduğunu belirteyim.

Kullandıkları posta sistemleri çok güvenli ve hızlı Amerikan'dan mal 3-6 gün içerisinde Türkiye'ye giriş yapıyor. Bu aşamadan sonra gümrüğün size ne zaman gel al diye mesaj mektup yollayacağı meçhul deneyimlerim en iyi 2 hafta en kötü 3 ay oldu.

Eaglion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2008, 18:04   #3
Ağaç Dostu

Lymyt's Avatar

Yani öncelikli olarak bonsai shop ya da bonsai tools sitelerinden alışveriş yapmamı öneriyorsunuz.
Ama kafama bir şey takıldı gübre ve lime sülfür getirtilmede sorun yaşanıyor gümrükten geçemiyor demişsiniz. Kararsız kaldım lime sülfürü istiyim mi istemiyim mi?

Eski 11-06-2008, 23:20   #4
Ceq
Yeni Üye

Ceq's Avatar

Giriş Tarihi: 13-04-2008
Joe's Bonsai diye bir yerden takım aldım e-bayden. Bikaç hafta içerisinde geldi. Gayet memnunum. Bonsai tool kit diye arama yaparsanız çıkar. Gümrükte falan da çok az takıldı. 20$ kargo ödedim.

Ceq Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2008, 09:29   #5
Ağaç Dostu.

tourkana's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2006
Galeri: 21
ben amerikadaniste.com aracılığı ile Amazon.com'dan , lime sülfür,superthrive, bonsai today dergisi seti ,çeşitli tohumlar, dremel , pines özel serisi,cascade saksı,alıştırma saksısı, yaban mersini kurusu,suşi yosunu,çay ,tahta kılıç dahil birçok şeyi getirtebildim..Dikkat ettiğim şey fiyatın toplam 100 euro karşlığı doları aşmaması oldu...
Sanırım dikkat edilen diğer bir konu da herbir üründen en fazla 3 adet sipariş verilebiliyor olması..
herhangi bir kdv ,ya da vergi ödemedim.
Yol masrafı paket başına 28dolar,(tüm ürünleri tek bir pakette toplayabiliyorsunuz),ayrıca her yarım kg da 6 usd daha yol parası alınıyor.Bu yüzden ağır ve hacimli şeyler sipariş etmemk lazım,yoksa kargo parası ürünlerin tutarını geçebiliyor.

tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2008, 12:30   #6
Ağaç Dostu

Lymyt's Avatar

Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler, çok faydalı olacak.

Eski 13-06-2008, 14:22   #7
abk
Ağaç Dostu

abk's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2007
Galeri: 39
Amazon dan yaptığım alışverişlerimin bir çoğu direkt adresime geldi. Ancak değeri 100 € yu aşan veya aps ile gönderilen paketleri İstanbul paket müdürlüğünden gidip almam gerekti. Oradaki işlem de yarım saat kadar sürdü. Gelen paketlerim 6-7 kg. civarı idi. 100 euroyu aştığı için takılan paketimin yanında değeri düşük olduğu halde diğer paketimin adresime teslim edilmeme sebebi olarak aps gönderisi olduğu için, dediler. Şimdi standart gönderi yapılmasını istiyorum ve sorun yaşamıyorum.

abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2008, 15:08   #8
Ağaç Dostu

Amazon benzeri siteler gümrüğe tabi ürünleri hiçbir şart altında göndermiyor. Sanırım buna güvenerek bu yerlerden gelen şeyleri direkt mahalle postanelerine aktarıyorlar. Daha önce Amazon'dan yaptığım 3200 dolarlık bir alışverişte, kutuların içine konduğu çuvalı bile açılmadan gelmişti.

Eski 13-06-2008, 16:38   #9
Ağaç Dostu

ilknur aşık's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2007
Belki yanlış konu başlığı altında yazıyorum. Eğer öyle ise yöneticilerden ricam doğru yere taşımalarıdır.
Bir hollanda firfması olan www.border.nl isimli firmadan yaklaşık 34 Euro bedelinde çiçek sipariş ettim. yaklaşık bir aydır uğraşıyorum. Enson kargo bedeli olarak bildirdikleri rakamı da ödedim. 9.6.2008 de ödemeleri aldıklarını 10.6.2008 de tnt-post ile göndereceklerini söylediler. Bugün gönderip göndermediklerini sorduğumda Türkiyeye canlı bitki satışlarının olmadığını, siparişimi iptal ettiklerini paramı geri iade edeceklerini, ya hollanda veya AB ülkesi adresi verirsem oraya göndereceklerini söylediler. Resmne sinirden kulaklarımdan ateş çıktı. Bana akıl verirmisiniz? Yapabileceğim bir şey varmı?

ilknur aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2008, 01:06   #10
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilknur aşık Mesajı Göster
Yapabileceğim bir şey varmı?

Adamlar haklı. Türkiye'ye ( Ve tüm gelişmiş ülkelere) özel ithalat izini olmadan canlı ya da cansız bitki ve tohum girişi yasak. İşlemlerinizle ilk ilgilenenler, genelde, muhasebe bölümü olduğundan atlamışlardır. Paranızın iade edilmesini isteyin.

Eski 07-06-2009, 20:03   #11
Ağaç Dostu

Ahmetbey07's Avatar

Giriş Tarihi: 21-04-2009
Galeri: 6
tohum siparişi

Merhaba arkadaşlar.

www.banana-tree.com adlı siteden daha önce tohum siparişi veren varmı acaba.?

sistem nasıl çalışıyor,kargo kime ait,ödeme koşulları nasıl fazla tohum alındıgı zaman avantajları varmı acaba.?

Avrupa'daki diger sitelerdemi aynı acaba.?

başka bizim bilmedigimiz cazip siteler varmı acaba.?

lütfen bilen arkadaşlar yardımcı olsun kendime tohum siparişi vermek ve üretim yapmak istiyorum,tohum ticareti degil amacım,ama siteyi tam anlamı ile cözemedim.

cok teşekkürler,arkadaşlar.

Ahmetbey07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2009, 15:13   #12
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-01-2009
Geç de olsa yazayım, tohumların genel kalitesi iyi. İnternetten sipariş veriyorsunuz, kargo dahil bir bakiye çıkıyor ancak bu bakiye hemen karttan tahsil edilmiyor. Daha sonra tohumları hazırladıklarında (bu süre bazen 2 haftayı bulabiliyor) ücreti tahsil ediyorlar. Gönderince de haber veriyorlar. Eğer sipariş listenizden temin edemedikleri tohumlar olursa ilgili tutarı düşüyorlar. İstanbula posta bazen 1 haftada bazen 2 haftada geliyor. Fazla tohum alındığında avantaj tabi ki var, listelerinde belli zaten. Diğer sitelerin çoğunda tahsilat en başta yapılıyor.

www.tradewindsfruit.com
Fiyatlar iyi, teslimat bazen 1 haftada gerçekleşebiliyor. Çok çeşit tohum aldım. Pitaya tohumları şimdi fide oldu bile, fresh-taze tohumlardan white spote, liçi, mangosteen, jackfruit yolda çimlenerek geldi. Onlar da fidan olmak üzre.

www.fruitlovers.com
Fiyatlar yüksek ancak, intenette pek bulunmayan tropikal meyvelerin tohumlarını gönderebiliyorlar. Ben mangosteen ve kakao getirttim. Başka arkadaşlardan liçi ve kakao getirenlerin fideleri gayet güzel büyüyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ahmetbey07 Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar.

www.banana-tree.com adlı siteden daha önce tohum siparişi veren varmı acaba.?

sistem nasıl çalışıyor,kargo kime ait,ödeme koşulları nasıl fazla tohum alındıgı zaman avantajları varmı acaba.?

Avrupa'daki diger sitelerdemi aynı acaba.?

başka bizim bilmedigimiz cazip siteler varmı acaba.?

lütfen bilen arkadaşlar yardımcı olsun kendime tohum siparişi vermek ve üretim yapmak istiyorum,tohum ticareti degil amacım,ama siteyi tam anlamı ile cözemedim.

cok teşekkürler,arkadaşlar.

YeşilSeven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2009, 06:31   #13
Ağaç Dostu

Ahmetbey07's Avatar

Giriş Tarihi: 21-04-2009
cok teşekkür ederim degerli bilgileriniz için sayın yeşilseven.

Ahmetbey07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2009, 16:05   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-05-2009
Merhaba, www.fideland.com adresinden birçok çeşit fidan ve tohum türüne ulaşabilirsiniz

kenank99 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2009, 15:34   #15
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-04-2007
merhabalar, arkadaşlar ben http://www.nickys-nursery.co.uk/ dan tohum siparişi veriyorum, ürün postalandıktan en geç 1 hafta sonra elime geçiyor. oldukça güvenilir bir site tavsiye ederim.

Özgür Tosun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2009, 16:53   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-02-2009
Sayın arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
Bu adreste bulunan http://www.drt.com.tr/Haber.aspx?id=604
domates tohumunu nereden temin edebilirim.
tohumun F1 olduğunu tespit ettim.Adet olarak satılıyor
çok pahalı ama denemeye değer.
Ürünü üreten firma piyasaya mal yetiştiremiyor.
Nasıl ve nereden temin edebilirim.Çeşidi nedir.
Saygılarımla.

bariselektronik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2010, 11:01   #17
Ağaç Dostu

hexus's Avatar

Giriş Tarihi: 19-07-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Özgür Tosun Mesajı Göster
merhabalar, arkadaşlar ben http://www.nickys-nursery.co.uk/ dan tohum siparişi veriyorum, ürün postalandıktan en geç 1 hafta sonra elime geçiyor. oldukça güvenilir bir site tavsiye ederim.
Bende bu hafta içersinde Nickys - Nursery den tohum siparişi verdim. Bakalım kaç günde elime geçecek

dyebto beğendi.
hexus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2009, 19:18   #18
Ağaç Dostu

tropik's Avatar

Giriş Tarihi: 22-11-2008
www.tropilab.comda gayet güzel bir site

tropik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2009, 14:28   #19
Ağaç Dostu

limoncu's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2009
turunçgiller hakkında bilgi alabileceğimiz en geniş içerikli ingilizce site hangisi acaba?

limoncu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2010, 13:42   #20
Ağaç Dostu

bari's Avatar

Giriş Tarihi: 27-07-2008
Galeri: 4
Yakın zamanda www.plant-world-seeds.com , www.blacmoor.co.uk , www.banana-tree.com adreslerinden birşeyler satın alan varsa extrelerini kontrol etsinler.. Benim sanal kartımda bana ait olmayan yurtdışı harcamalar oldu, neyseki düşük limit, limit sıfırladım ve erken farkettim... Bu sitelerden herhangi birisi hacklenmiş olabilir diye düşünüyorum...

bari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2010, 21:18   #21
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bari Mesajı Göster
Yakın zamanda www.plant-world-seeds.com , www.blacmoor.co.uk , www.banana-tree.com adreslerinden birşeyler satın alan varsa extrelerini kontrol etsinler.. Benim sanal kartımda bana ait olmayan yurtdışı harcamalar oldu, neyseki düşük limit, limit sıfırladım ve erken farkettim... Bu sitelerden herhangi birisi hacklenmiş olabilir diye düşünüyorum...
En güvenilir pay-pal derim. Banana ve Blackmoor gerçekten risk taşıyor. Sn Bari'nin dediği gibi çok dikkat ediniz arkadaşlar.

YeşilSeven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2010, 15:24   #22
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Limiti nasıl sıfırladınız, sanal kart mı?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2010, 21:38   #23
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Sevgili oppss o begonyalar ne öyle hazine gibi insan hangisini seçeceğini bilemiyor.

Peki nasıl alınabilir araştırdınız mı?

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2010, 10:38   #24
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K Mesajı Göster
Sevgili oppss o begonyalar ne öyle hazine gibi insan hangisini seçeceğini bilemiyor.

Peki nasıl alınabilir araştırdınız mı?
Alma meselesi tamamdırda asıl sorun gümrük... Kargo ile de gelemez geliba...
Topraklı bitki sokmuyorlar malesef...

oppss! Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2010, 19:22   #25
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-03-2010
Sanal kart kullanımı çok mantıklı evet.

Ben de alışverişimi yabancı sitelerden yapayım dedim, biraz araştırdım ve aracılık yapan bir site buldum ama güvenilir mi değil mi bilemiyorum; acaba daha önce kullanmış olan var mı aşağıdaki siteyi? Duyurularını ekliyorum:

"Amerika’dan alışveriş yapmak için daima ücretsiz Viadress.com sitesini kullanıyorum çünkü bu site size ücretsiz olarak sanal bir Amerika adresi temin ediyor, böylece istediğiniz Amerikan dükkanından ya da eBay satıcısından alışveriş yapabiliyorsunuz; Viaddress de siparişlerinizi sizin evinize yönlendiriyor.

http://www.viaddress.com adresinden siteye ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Üyeliğinizin hemen ardından Amerika’daki sanal sipariş adresiniz e-mailinize gönderilecek. Bunun yanı sıra, uluslararası kredi kartlarını kabul etmeyen Amerika dükkanlarından alışveriş yapmak isterseniz Viaddress istediğiniz ürünleri hiçbir komisyon eklemeden sizin yerinize satın alabilir. Bu sistem gerçekten çok faydalı! İnternet sitesine bir göz atın: http://www.viaddress.com"

Sinem- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2010, 21:31   #26
Ağaç Dostu

Sanal kart kullanıp, o anki alışveriş tutarı kadar limit belirlenince risk olmaz diye düşünüyorum.

Eski 24-10-2008, 19:07   #27
Ağaç Dostu.

mahon67's Avatar

Giriş Tarihi: 09-11-2007
http://cornucopiaseeds.com.au/zencar...roducts_id=212

Bir çok Uzakdoğu sebzeleri ve değişik tür bitkilerin olduğu Avustralya sitesi. Mektupla para gönderme usulüne göre tohumlar 23 günde ulaştı..

mahon67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2008, 20:41   #28
Ağaç Dostu

kuyucu's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2007
Arkadaşlar 100-130 cm boyunda topraklı bir fidan getirtmek istiyorum. Bu konuda tecrübesi olan var mı?
teşekkürler

kuyucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2009, 08:27   #29
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-12-2008
www.reimerseeds.com 'dan dün domates çeşitleri ve çilek sipariş ettim. Bakalım kaç günde gelecek?

Edit: Bugün (8 ocak) postaya vermişler. Kaç günde gelecek acaba?

Düzenleyen süsdomatesi : 08-01-2009 saat 09:56
süsdomatesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2009, 09:28   #30
Ağaç Dostu

http://b-and-t-world-seeds.com/

Sitesinden tohum alan oldu mu? Kaç günde tohumlar geliyor?

Etiketler
ebay

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025