![]() |
Annemler bir zamanlar ayva rende ile şekerli bir tür jöle, lokum yaparlardı. O da geldi aklımıza. Bu ayva jölesi lokumunu yapılış şeklini bilen var mı?
Tarifini yazarsa sevinirdim. |
Kaçırmayacağım İstanbul toplantısını, Oğuz aslında bende utandım almaya ama sen sıraya gir bakayım liste başı benim.
Bu arada Güler abla ayvaları dilimleyip birkavanozo duldur üstünü suyla doldurup birgün bekletip yersen ayvanın hem o boğuculuğu gider hemde elmagibi sulu ve aroması artmış olur. |
Güler hanımın yetiştirdiği ayvalar, boğucu boğazda kalan türden değil. Şeker gibi (acılı şekerli);)
|
Alıntı:
|
Bir daha ki toplantıyı yine ayva zamanı yapalım.:)
|
Güler hanımın bahçesinde her mevsime uygun meyve var. Şimdi Trabzon hurması zamanı sayılır. Güler hanım bilginize.;)
|
Uy Karadenizli uşaklar.
Siz hepinizde ayva'yı yemişsiniz. Bir ben kaldım. |
Sevgili Eylems, hele birde çikolatalı olan çok güzel olur.Bahçede var mı ki ?
|
Sebo nerdesin. ?Ben çikolata manyağı olarak birde sebo var .O daha beter gibi sanki.:D
|
Hurmanın o içi kırçıllı, noktalı olanlarına biz erkek hurma deriz. Çok da tatlıdır, hafif hamını bile yerken içiniz kıyılır tattan.
Biraz evvel Oğuz ile konuştum, yavaş yavaş renkleri dönmeye başlamış, Alllaaahhhhh, bana bayram var desenize. Ayva istemeye utanır mı insan? Ben size her fırsatta söylüyorum, bahçem siz dost agaclar.net'in de bahçesi, kendi bahçesinden almaya, utanmak da ne demek? Oğuz bu sabah Manyas'a gitti, soğan sarımsak ekecek. Ben se buradayım, arabamın tamirden çıkmasını bekliyorum. |
Yakın olsa hiç şansınız yok zaten.Bahçe kesin talan olur.Kıyımlar çok olur
|
Güler hanım İstanbul toplantısını sizin bahçede, hurma ağacının altında mı yapsak?:p
|
Alıntı:
|
Bahçem MANYAS'da. 11 Mayıs'taki bahçe davetime neden teşrif etmediniz?
|
Çok istedim ama olmadı .:(Başka sfere inşallah .
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bahçe davetiniz seneye yine olacak mı? |
Alıntı:
|
İçi kahve rengili oluyor.Turuncu-kahve ona çikolatalı deniyor .
Daha bi tatlı oluyor. |
Merhabalar !
Toplantı bitti bitmesinede hala şu acılı ayvayı yemeye devam. Yazılanları okuyunca yapmayın yahu bizi koşa koşa Manyasa yormayın diyesi geliyor insanın. Hepiniz öyle güzel şeyler anlatıyorsunuzki fotoğraflarınız bile Anadolunun cennetinde tam bir düğünde çekilmiş gibi biliyormusunuz. Benden söylemesi ben iddaayı kazandım bile. Anlayan anladı. Saygıyla. |
Sevgili cemal.S, ne zaman isterseniz buyrun Manyas'a. Bekleriz. Ama acılı ayvaların yeri orası değildi ki. Safranbolu'ydu.
|
Cemal Abi gelseydin ne güzel olurdu.Ne yap et acılı ayvayı tat.:D
Bu benim ikinci Ağaçlar.Net toplantım.Bu çok sıcak ve içtendi.Hepsi birbirinden şirin ve güzeldi.Kalplerinin güzelliği yüzlerine yansımıştı. Birde saz ekibi gelseydi o zaman tam bir cümbüş olurdu.:( |
Anlaşıldı. Anlaşıldı.
Ben bu toplantı anılarını, bakkal hikayesini, ayvaları ve şenliği ilk ağızdan dinlemek için doğum günümde hepinizin sevdiği birinin yanına gidiyorum. Bakalım neler yapmışsınız. Canlı canlı dinleyeyim. |
*** beni de alın aranıza
ben de alaplıdan kdz.ereğlinin yanında :-) ama şuan izmirdeyim ve tropik bitkilere meraklı amatörüm biraz papayam,biraz mangom,biraz pepinom,biraz kiwanom,biraz guavam biraz tomatillom var |
yurtdışından aldığım bir kaç kavun ve karpuz cinsi de var ama henüz paket e duruyorlar
ben de tecrübelerinizden yarqrlanmak istiyorum tabii benimkiler de size açıkkkk umarım bu siteden faydalandığım gibi faydalı da olurum...ve herkese merhaba |
Merhaba samiyz,
aramıza hoşgeldin. Ben de aslında buralı değilim fakat iş sebebiyle 13 yılı aşkın bir süredir Kdz.Ereğli' deyim ve artık buralı mı oldum nedir. O sebepten Alaplı' dan olduğunu öğrenince sana ik cevap yazan ben olayım istedim. Tekrar hoşgeldin. |
Merhaba,
Ben de k.Ereğli'deyim. Haftaiçi burada, haftasonu Ankara'da oluyorum. Belki sizler bir araya geldiğiniz de ben de denk getirip sizlerle birlikte olabilirim. Buraya gelidğimden beri, yazın ıhlamur toplamaya, kışın kestane toplamaya gitmek için birilerini arıyorum. Çevrelerindeki bu imkanları değerlendirmek gibi niyetleri yok çevremdekilerin. Şaşıyorum ilgisizliklerine. Bu kadar zamandır önünden geçip de bu kadar ilgi çekici, farklı özellikte ağacın içinde olup da farkında olmamak... Dünyaya baktığımız pencereler farklı; çok farklı. Şu anda topladığım manolya tohumlarını ekmek için saksı arıyorum; herhalde bir marketten bulabilirim. Bakalım el yordamıyla ekeceğim tohumları çürütmeden büyütmeyi başarabilecek miyim? Sizinle paylaşırım. Tanıştığımıza memnun oldum. tly |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025