agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Toplantı ve Gezileri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/)
-   -   Bursa toplantısı ve Saitabat Köyü gezisi (2 Kasım 2013) (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/32879.htm)

HASAN ERK 05-11-2013 15:53

Bende resimlerde bir eksik var diyordum
Sizin elinizin değmesi gerekiyormuş .

Müjgan Yılmaz 05-11-2013 17:56

Lilium.....!Lilium....
Hiciv,espri yüksek zeka gerektirir,muhteşem,saygıyla eğiliyorum...
İyi ki varsınız,fotoğraflar(anılar)sizinle daha bir anlam kazanıyor,zenginleşiyor ellerinize yüreğinize sağlık:)

Vildan Sönmez 05-11-2013 19:11

Klasik ağaçlar net toplantısı, dostluk paylaşım ve güzel insanlar...
Ama sanırım Saitabad şelalesi gene susuz.. İkinci gidişimde de böyleydi. Oysa ilk gördüğümde şelale ve gürül gürül akan bir dere vardı ve bir başlık açmıştım....

http://www.agaclar.net/forum/geziler...light=saitabad

Güler 05-11-2013 20:00

Sizi yeniden burada görmek ne hoş sevgili Vildan Sönmez, özlettiniz kendinizi.

Mine Pakkaner 05-11-2013 21:24

Ne harika bir toplantı olmuş. Sevgili Loveforlife başta olmak üzere tüm katılan, uzaktan yakından paylaşımda bulunan arkadaşlarımızın gönüllerine, emeklerine sağlık. Darısı tüm illerin başına :)

Vildan Sönmez 05-11-2013 21:38

Ben de özledim ben de ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1215255)
Sizi yeniden burada görmek ne hoş sevgili Vildan Sönmez, özlettiniz kendinizi.

bahcivankurt 06-11-2013 15:25

demekki gidenleri geri getirmenin yolu toplantılardan geçiyormuş.ozaman sık sık toplanmak gerek

mlevent.aktan 06-11-2013 19:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcivankurt (Mesaj 1215527)
demekki gidenleri geri getirmenin yolu toplantılardan geçiyormuş.ozaman sık sık toplanmak gerek

sırada Balıkesir toplantımız var gibi me geliyor . :D

bahcivankurt 06-11-2013 20:26

elbetteki aklımdan geçiriyorum ve bunun içinde sanırım en uygun zaman bahar ayları olacak.hem biraz daha özlemiş oluruz birbirimizi hemde baharda canlanan doğada daha güzel zaman geçirebiliriz...

Muda 06-11-2013 21:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1214674)
Toplantıda tanıştığım Nuran hanımın Kocaeli'deki serasından dönüşte aldığım E. Milii ve gelin teli, ayrıca yine kimin paylaştığını bilmediğim maviş, kaktüs, ve 4 çeşit sukulent sandığım bitki.

Toplantıya getirdiğim mavişler minik çiçekli mavişler. Çiçekleri biraz daha küçük ve ince. Ancak aldığım saksıyı tamamen doldurmuşlardı. Yayılıcı bir çeşit.

İki arkadaşımıza da iki renkli olan maviş gitti. İnşallah üretebilirler. Şu ana kadar hiç kimsede o rengi daha görmedim. İki renkli mavişi toplantıya gelirken dikmiştim. Diğerleri uzun süredir minik saksılarında bekliyorlardı. Saksıları büyüdüğü zaman kolay bir şekilde gelişirler. Saksılar küçük olduğu mavişler de susuzluğa dayanıklı olmadıkları için su durumlarına dikkat etmek gerekiyor.

Kaktüs kaynana topuzu. Normalde başka kaktüslerde olmayan bir şekilde büyük bir kök sistemi var. Diğer dörtlü ise yayılıcı sedumlar. En güzel tarafları kışa dayanıklı olmaları. Ben çiçeklerini de çok beğeniyorum. Yeşil renkli olan bir mezarlıkta tamamen üzerini kaplamış bir vaziyette görmekteyim. Çiçek açtığı dönemde çok güzel olmuştu. Fazla bir bakım istememeleri çok güzel bir özellik. Ben üç veya dört rengini bir bardağa dikmeye çalıştım. Çok çabuk bir şekilde kökleniyorlar. Çoğu küçük de olsa köklenmiş durumda getirdim. Daha önce aklıma gelse idi biraz daha iyi ve daha çok yapabilecektim. Bu çiçeklerden alan arkadaşlar hemen büyük saksılara alırlarsa çok daha güzel ve çabuk şekilde büyürler. İki renginin bulunduğu linkler aşağıdadır.

http://www.agaclar.net/forum/yerortu...tler/16379.htm

http://www.agaclar.net/forum/yerortu...tler/16349.htm

Aynı cinsin değişik yaprak renklerini bir araya getirmeye çalıştım.

Sedum reflexum da bir kaç bardakta vardı. Onun da büyük ve küçük yapraklısı var.
http://www.agaclar.net/forum/yerortu...tler/16376.htm

yağmur 06-11-2013 22:02

Paylaşımınız için teşekkürler sayın Muda. Ayrı ayrı dikip çok özenle hazırlamışsınız. Bilgilendirme içinde ayrıca teşekkür ediyorum. Umarım bu minikleri büyütebilirim.

Muda 06-11-2013 22:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1215700)
Paylaşımınız için teşekkürler sayın Muda. Ayrı ayrı dikip çok özenle hazırlamışsınız. Bilgilendirme içinde ayrıca teşekkür ediyorum. Umarım bu minikleri büyütebilirim.

Mavişler uzun süredir ayrı bitki halinde oldukları tuttukları için yeni saksıya aldığınız zaman hiç problem çıkartmadan büyüyeceklerini düşünüyorum. Campunallalarda benim gözlemlediğim susuzluğa çok fazla dayanıklı olmadıkları. Güneş karşısında duranları da var. Ancak kısmi gölge kısmi güneş olursa çok daha iyi büyüyorlar.

Güler 07-11-2013 06:17

Getirdiğim maviş saksısını kime vermiştim?

serkan_istanbul 07-11-2013 15:36

Maşallah çok güzel bir gün olmuş. tek tek sayfaları dolaştım sanki bende oredaymışım gibi geldi bana . emeği geçen herkese çok teşekkürler. tekrar maşallah

loveforlife 07-11-2013 18:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1215752)
Getirdiğim maviş saksısını kime vermiştim?

Sen maviş saksısı mı getirmiştin ki Ablacığım?
Yahu ben uyumuşum:(

Güler 08-11-2013 08:18

Evet getirdim, içinde de 4-5 kök vardı. Saksıyı bir arkadaşa verdim ama kime?

loveforlife 08-11-2013 08:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1216104)
Evet getirdim, içinde de 4-5 kök vardı. Saksıyı bir arkadaşa verdim ama kime?

En azından o saksıyı görmüş olmayı isterdim doğrusu. Galiba en az ganimetle dönen ben olmuşum. Ama olsun, bana sizleri mutlu etmenin yaşattığı haz yeter de artar bile...

bebd 08-11-2013 11:34

Sevgili Güler abla;saksınız emin ellerde evimdeki en güzel köşede yerini aldı.O güzel ve bir türlü ulaşamadığım maviş için birkez daha sonsuz teşekkürler.paylaşımın en nadide çiçeğiydi benim için...

Güler 08-11-2013 14:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bebd (Mesaj 1216197)
Sevgili Güler abla;saksınız emin ellerde evimdeki en güzel köşede yerini aldı.O güzel ve bir türlü ulaşamadığım maviş için birkez daha sonsuz teşekkürler.paylaşımın en nadide çiçeğiydi benim için...

....;) güle güle büyütün.

bebd 08-11-2013 15:13

Teşekkürler ablacığım ...

trilye 08-11-2013 18:08

Sayın loveforlife emeklerinizin karşılığını çok güzel geçen bir toplantıyla almışssınız. Fotoğraflardan ne kadar mutlu olduğunuz belli oluyor. Çok katılmak istememe rağmen toplantı benim için uygun olmayan bir zamanda gerçekleşti. Bu yüzden toplantıyı sadece yazılanlardan ve fotoğraflardan takip edebildim.

Önümüzdeki hafta eşimle Kestel tarafına bir kaç meyve fidanı almak için gitmeyi düşünüyoruz. Üzümsü fidan satışı yapan yer ile ilgili bilgi verebilirseniz oraya da gitmek isterim.

mustafa2304 09-11-2013 00:24

Bursalı arkadaşlarla bir etkinlik yapabiliriz..loveforlive ile paylaşmıştım..etkinlik için talepler oluşmaya başladı..en kısa sürede haberdar edeceğim...Ahmet abinin bahçesi, üzümsü fidan bahçesi vb.

loveforlife 09-11-2013 20:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mustafa2304 (Mesaj 1216404)
Bursalı arkadaşlarla bir etkinlik yapabiliriz..loveforlive ile paylaşmıştım..etkinlik için talepler oluşmaya başladı..en kısa sürede haberdar edeceğim...Ahmet abinin bahçesi, üzümsü fidan bahçesi vb.

Sevgili Musafa2304,

Sende o gittiğimiz amcanın iletişim bilgileri vardı yanılmıyorsam. Trilye'ye adresi verebilir misin? Ben sadece Gözede köyü yol ayrımını biraz geçtiğimizi biliyorum. Gitsem bulurum ama... Erkekler bu yol tarifi işlerini hep daha iyi bilir nedense!:dilli:

yağmur 09-11-2013 22:20

Kaç gündür aklımda sorayım dedim;
Bursa gezisinde sayın Kgursan'ın paylaştığı soğanların çeşitleri neydi acaba? Aldım almasına da nasıl ve ne zaman dikilir bilemiyorum.

loveforlife 10-11-2013 07:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1216634)
Kaç gündür aklımda sorayım dedim;
Bursa gezisinde sayın Kgursan'ın paylaştığı soğanların çeşitleri neydi acaba? Aldım almasına da nasıl ve ne zaman dikilir bilemiyorum.

Sevgili Yağmur,

Her ne kadar ben alamamış olsam da (hoş onca kasadan bana kalmaması da çok ilginç ya!:o Galiba ben ağzımı açıp baktım:D) sümbül soğanı olduklarını biliyorum. Ama bunlar minik yavrucuklar. Bu yıl çiçek açmazlar büyük ihtimalle. Sümbüllerin şimdilerde tam dikim zamanı. Biran önce dik sen de...

Sümbül başlığında Sayın Kgursan'a da sorabilirsin elbette.

hira 10-11-2013 09:27

Kıskanıyorumm!

Güler 10-11-2013 21:43

Valla ben kasalardan karışık olarak avuçladım. Az bir kısmını diktim ama elimde olanlardan 3-5 tane kadar gönderebilirim hem sana loveforlife hem de size hira. ;)

Hatta YeniGine size de.

(adresleri bekliyorum.)

yağmur 11-11-2013 13:07

Ben yazacaktım baktım sayın Güler daha önce davranmış. Bende avuçlama yoluyla aldığım soğanları dün diktim. Fakat artan çok sayıda soğan var 2-3 kişiye yeter sanıyorum. İsteyen olursa mesaj yollamanız yeterli (soğanlar sümbül ve frezya ama renkleri karışık. Bir de ufak olduklarından bu yıl açmayabilirlermiş.)

uzman16 11-11-2013 13:22

Sevgili loveforlife,
Ben de kasadan fazla almışım. :(
Hafta sonu size verebilirim veya belirleyeceğimiz bir yere bırakabilirim.

mlevent.aktan 11-11-2013 14:00

aslına bakarsanız bende almıştım, ama o karışıklıkta papatyaları alırken herhalde kaybettim, eğer mümkünse bende loveforlife gibi alabilirim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025