![]() |
VFT'ler normal kışlık küçük kapanları ile bir köşeye alınmışlardı sanırım bugün A.M.Alabora (oyuncu) da satnda idi tahmini 3. yaşlarını yeni bitireceklerdi.
Asıl ilginç olan tavanda asılı olan Nepenthes mirandalardı. bu northiana x maxima çaprazlaması sayesinde intermediate şartlarda en büyük ibrikleri oluşturan Nep. hybrididir. benim EB dışında ilgimi çeken yine yeşil vadi standında yine nep.lerin arasına serpiştirilmiş Davallia bullata idi. Bugün biz, ben ve "dortyuz" de orda idik sayın Şükran Ayalpın şıklığı ve zarifliği karşısında orda biraz dikildik ise de (sanırım Todor bey de sakalarını kesmemiş kim yanıltı ise bizi?) çekingenliğimizi yenip kendimizi tanıştırma inceliğini sergileyemedik. sonradan hararetli bir dolmabahçeye gitme tartışması bizi küçük çekingen çocuklar gibi ordan ayrılmamıza sebep oldu muhabbet koyuydu bozmak istemedik bir de ilk kez sanal alemden çıkıp da buyrun ben praecox diye el uzatmak da tuhaf geldi beni görüp (olası) tanıyanlar yanlış anlamasın. sadece o anda aşamadığımız, anlıyamadığımız bir utanma bariyeri oluştu, halbuki ben ve dortyuz de oraya tanışmak için gitmiştik. |
madem fuarda yok
sayın praecox için bir citrus aurantifolia resmi ekleyeyim :) http://img232.imageshack.us/img232/3...4klargeti6.jpg http://www.logees.com/prodinfo.asp?number=L2002-4K http://img54.imageshack.us/img54/188...la25815rg9.jpg --key lime-- eklemişken votka-lime ikilisini es geçemem :D |
bu sizin evdeki mi?
ha votka demiş iken benim neden limette aradığımı da iyi anlamışsınız. ama ben tequilla ile caipirinia yapacağım :) |
Alıntı:
Duygulara saygım sonsuz. Kendi adıma, keşke tanışabilseydik diyorum. İnşallah bir başka sefere. |
Ben kendi adıma üzüldüm sn praecox...Aslında bende çekingen biriyim ama...Sizinlede tanışmak isterdim... :-) Ben oraya sadece dostluk adına gitmiştim ve dostlukla karşılandım...
|
Alıntı:
benim lime çiçek açma evresinde ...( limonellam ise fazla gübre vermem nedeniyle kurudu ) bu arada efes pilsenin yeni çıkardığı tekila birasını meraklılarına öneririm..tuborg da çıkarmış ama tekilası az... hoşuma gitmedi...:D . |
Sn Denizakvaryumu
Güneşgülü kahvehanesine son yazdıklarımı okudunuz mu? :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben de çok üzüldüm, keşke tanışsaydık. Aslında sanki gördüm gibi oldum... :) |
Bonsaici arkadaşların çok beğeneceğini tahmin ettiğim bazı bonsailer vardı. Ben anlamadığım halde bayıldım. Ya da anlamadığım için bayıldım. Bir kaç paket çiçek tohumu aldım. Fuar çok da görülesi bir yer değildi. Önemli olan bir araya gelmemize vesile olması idi. Çok da iyi oldu. Fuardan sonraki sohbetten kalkasım gelmedi açıkçası. 3:15 feribotu ile dönmeyi planlarken 19:30'a kaldım. O derece zevk aldım.
Ayrıntılı resimler Lerdemir'in makinada kaldı. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Jetonum, gece saat 2'de düştü, hem de kimse sallamadan, kendi kendine.:D Neyse şükür dedim, demek ki daha tam manasıyla bunamamışım.:p Ama kardeşim, kabul et ki benim kadar sende de kabahat var. Takma adını emekli koyup, sonra da filinta gibi(maşallah) karşımıza gelip Suat diye elini uzatınca, emekli ile Suat arasındaki münasebeti kuramamışım, o anda. Şuuraltımda, kendim gibi saçları ağarmış birini bekliyormuşum. Bir de üstüne, karşıya geçme , Göztepe ters kalır , muhabbetleri yaptığın insana, iki saat sonra niye tanışmadık, demek cezayı gerektirirdi tabii ama artık hatırladığıma göre cezamı kaldırabilir miyim? Lutfen. |
Estağfurullah Sn Balıkçı özür dilenecek bir durum yok ki ... İlk defa karşılaştık Hem fuar, hem tanışmak ...yoğunluktu tabi... Önemli olan dostluk kurabilmekti aramızda bunuda başardık zannediyorum ... Eğer özürdilemesi gereken biri varsa o da ben olmalıyım... Ben kendi adıma siz dostlarımı tanımaktan memnunum... :-)
|
Hala resim bekliyoruz :)
|
Evet ben de dört gözle beklemekteyim.
|
resimler Lerdemir (Levent) arkadaşımızın makinesinde... Güzel bir akçaağaç bonsai yanında çekilmiş fotoğraf olacak,en çok onu merak ediyorum. umarım hemen gönderir.
|
Resimler ne alemde..Sabırsızlıkla bekliyoruz.
|
Alıntı:
|
Al birini vur birine :)
Tek başına olsanız anlıyacağım ama iki kişiymişsiniz. Biriniz diğerini arkasından itmeyi bile beceremedi mi? :) |
Alıntı:
ancak yine de bir tür günah çıkartayım dedim. "mea culpa...":o şimdi düşününce de yaptığım nezaketsizlik gibi algılanabilir. özür... |
beyaz mont ve güneş gözlüğü var mıydı üzerinizde acaba,?
|
Alıntı:
|
Lerdemir 1 saat içinde resimleri bana yollayacak, bende foruma yükleyeceğim.:)
|
Resmi görevliler 1 saat içinde trenin kalkacağını söylüyorlar....Ben en iyisi buraya yakın kavak yelleri kahvehanesine gidip bir bardak çay içip oyalanayım...acaba çayı tazemidir!...
|
Bu fuar ziyaretinin benim için tanışmaktan başka bir faydalı tarafı da Todor'un getirttiği moso bambulardan bana da hediye etmesi oldu. 9 tane tohumu 21 derece sıcaklıkta ektim bile.
|
Abi o ticari sır yahu. Söylemesene her yerde. :p
Şaka bir yana, fuarda moso bambu üreten adamın ben tohumları gösterince ağlamaklı olması çok komikti. :D |
o bambu tohumlarından ben de isterim.....ne kadar zamanda çıkar acaba?
|
Dostlar
Mahir abinin dediği gibi bahanemiz fuardı. Ama dostlarla buluşmak şahaneydi. Fuarda her stand ta ağaçlar.net i tanıyorlarmı diye yoklama yaptım. Malesef katılımcıların sahiplerinin de çalışanlarının da çoğunun ağaçlar.net ten haberdar olmadıklarını gördüm. Adamlara fırçayı attık tabii. Hemen kabahatin yarısı da sizde diyerek zeytinyağı olup su üstüne çıkmaya çalıştılar. Malesef bu sektörden ekmek yiyenlerin patron olsun çalışan olsun çoğu ağacı çiçeği sevmiyor. Bir obje bir ürün bir mal olarak görüyorlar. Bu işin tarihi ile kültürü ile ilgileri de yok. Uzuuuuuuun zamandır Erguvanlarla uğraşıyorum. Beni görsel ve yazılı basından veya başka kurumlardan bugüne kadar yüzlerce insan aradı. Fakaaaaaat bir tane Bitki üreticisi veya bu işle uğraşan insanlardan bir kişi bile aramadı. Adamların Erguvan satışlarını artırdık. Sormadılar. Fuar benim için bu nedenlerle anlamlı değildi. Sayın Gökdüman ile tanışma imkanı bulamadım. Bir görüşmesi vardı. Sonra dönemedim tekrar. Yanlış hatırlamıyorsam onların standındaki danışma masasında yapma çiçekler gördüm. Zarif görevliye neden canlı değil de çin işi cansız çiçekleri koyduklarını sordum? Ama CD ler hazırlayarak ve güzel bir stand hazırlayarak fuara katılmışlar ve de ağaçlar.net i tanıyan bir iş sahibesi olarak kendisini kutlarım. Mesela bana neden PR yöneticiliği teklif etmez buna da şaşarım. Sevgili komşularım Levent kardeşim ve Suat abi ile tanışmam ekstra bir kazanç oldu. STK konularında uzman Hülya Kayaalp isminde Açık radyo da da programı olan bir hanımefendi var. Şükran hanımın ismini hep Hülya hanım ile karıştırarak fevkalade mahçubiyetler içine düştüm. Neyse kendi ile barışık arkadaşımız bu durumu hoşgördü. Sevgili Halit 40 yıllık dosmuş gibiydi gene. Todorla da bu ikinci buluşmada aynı neşelerle kucaklaştık. Aybalam sanki büyük kızım gibi sevecen. Neyse efendim Fuardan çıkıp bir maçka parkı safası yapalım dedik. Sanırım Halit in çocukluk anıları vardı parkta. Todor, Emekli, Halit Togay, ŞükranAyalp, Ferda Ülkümen ve Arkadaşı, Lerdemir, Aybala ve ben fakir küçük bir gezinin peşinden parktaki kahveye çöktük. Kahve ( ****** bizimkinden ), çay ve gözlemeler eşliğinde uzuuuuun bir muhabbet tutturduk. Sonra Anadolu yakası takımı olarak Aybalanın Atına atladık Barbaros bulvarından değil de arkasındaki eski yıldız caddesinden dolanarak köprüye girdik. Eyvahlar olsun OGS ve KGS kartı da yokmuş. Turnikeleri öttürerek geçtik. Aybalam bizi Göztepe Benzinci de arabadan attı. Emekli ile sohbet ederekten bizim sokağın köşesine geldik. Sağolsun beni yaptırmakta olduğu bülbül yuvasının fotolarını göstermek için evine davet etti. Bir evde 4 nesili aynı anda görmenin keyfini yaşadım yuvalarında. Emeklinin annesi, emekli, emeklinin kızı ve emeklinin torunu. Sonradan evde aklıma geldi. Dördünün bir arada fotosunu çekmediğim için üzüldüm. Bi de sarı beyaz çok şeker mi şeker kedileri vardı. Özel ev yapımı bir peynir tadıp fotoları izledikten sonra izin alıp günü bitirdik. |
Alıntı:
|
ben onların bambu olduğunu yeni öğrendim ....
bir de resimlerden haber var mı,yoksa başka bir yere mi yüklediniz acaba? |
Resimler için Lerdemir'i bekliyoruz.:(
Şöyle yapalım mı, tohumlar çimlendikten sonra ben sana fide olarak göndereyim. Ne dersin? |
çok iyi olur ,hazıra konmuş gibi olucam ama olsun o kadar....
|
Olsun tabii:p
|
Arkadaşlar bende katıldım fuara.Bizde Düzce Üniversitesi olarak gittik.Harika bir yerdi.Çok şey öğrendim.Tasarım gücüm arttı:)
Bende ilgimi çeken birkaç fotoğraf koymak istedim:) |
Ama fotoğraf yükleyemiyorum:(
|
Alıntı:
Burayı okuduğunuz halde mi? |
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
Veeeeeeee Gelll-diiimmmmm
Bu en son fotoğraf için takım listesini yazıyorum; ekrana bakışınıza göre soldan sağa:
Tourkana (Hasan Ali), Emekli (Suat Bey), Erguvan Muhibbi (Hüseyin Bey), Şükran Ayalp (Şükran Ayalp :), Lerdemir (Levent), Halit Togay, Ferda Ülkümen, Ferda Hn'ın arkadaşı, veeee muhteşem Todorrrrrr (Cem). Kameranın arkasında ise Aybala... Uzun, çok uzun bir aradan sonra ilk kez foruma bağlanıyorum. Hem de maalesef çevirmeli (dial-up) ile... Fotoğraflardaki gecikme için bu nedenle çok özür dilerim. Not: Fotoğrafların isimlerine dikkatinizi çekerim (Fotoğrafın üzerinde bir yere fareyi getirip kıpardatmadan bir iki saniye bekletirseniz dosya adı çıkar, o işte) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025