agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Toplantı ve Gezileri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/)
-   -   Toplantı, etkinlik ve gezi önerileri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/19856.htm)

Nevzat 19-03-2013 18:29

Eylül başına kadar 1 gece konaklamayı geçmezse her türlü geziye katılabilirim.

günebakan 19-03-2013 18:48

Okullar açık olmadığı zaman veya haftasonları bize uygun olan gezilere katılmayı çok isteriz.Kısmet

ykaya194 19-03-2013 19:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nevzat (Mesaj 1123690)
Eylül başına kadar 1 gece konaklamayı geçmezse her türlü geziye katılabilirim.

Nevzat Bey, siz zaten benim favorimlerden birisiniz, muhtemelen haziranın ilk hafta sonuna denk gelecek ve bir gece Çanakkale'de konaklanacak.

Resmi sıfatlı bir dernek olmadığı için telefon ile ulaşamam ancak kesin tarihini öğrenmeye çalışırım.Etkinliğe genelde Çanakkale'li esnaf ve iş adamları katıldığını hatta aralarında Çanakkale'li tanınmış bir iş adamınında olduğunu duymuştum.
Yavaş yavaş liste oluşturulsunmu??

cemo 19-03-2013 20:01

İşiniz, gücünüz gezmek yahuuu:D

İnsanı zorla kışkırtıyorsunuz.;)

Bahcedeki işleri kim yapacak pekiii:eek:

Nariel 19-03-2013 20:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eylülbelde (Mesaj 1123255)
Merhaba.

Demem o ki; yenebilir , şifalı yabani bitkiler hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar,abi,ablalarımızla- hazır bahar geliyor- adalar olabilir,beykoz, belgrad ormanı olabilir,herhangi bir semt bile olabilir(otlar her yerden fışkırıyor) gezip deneyimlerimizi bilgilerimizi paylaşıp ot toplamaya gidebiliriz. Bu arada ben İstanbul'da oturmaktayım(anlaşılmıştır gerçi o.)

Ben de aynı öneride bulunmuştum, ne iyi olur toplanıp gitsek bir bilen eşliğinde. Ben de labada, kuzukulağı, radika, körmen, rezene, turpotu-hardal gibi yabanileri ayırt edebiliyorum. Bunların yanında başka şeyleri de ayırabilsem ne iyi olurdu, mesela hodan, eşek marulu, şevketi bostan, yemlik, yabani kuşkonmaz vb..

Adalet Yağcı 19-03-2013 21:00

Kayseri'ye gitmek isteyen yok mu :(

ykaya194 20-03-2013 06:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1123814)

Adalet Hanım, hiç şansınız yok.
Benim önerdiğim gezi promosyonlu, içinde nelermi var neler.
Köy kasabından nefis lezzetli kuzu biftek,organik domates biber. Dahası var, piknik için belediyeden masa sandalye,bıçak kaşık, davul zurna, muhacır şivesi ile sohbet eden güler yüzlü dostlar vs.vs.

ankstel 20-03-2013 09:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194 (Mesaj 1123969)
Benim önerdiğim gezi promosyonlu, içinde nelermi var neler.
Köy kasabından nefis lezzetli kuzu biftek,organik domates biber. Dahası var, piknik için belediyeden masa sandalye,bıçak kaşık, davul zurna, muhacır şivesi ile sohbet eden güler yüzlü dostlar vs.vs.

Bu öneri harika Yusuf abi tarih belirleyelim sende başlık aç havada karada 17 kişi buluruz . ben varım :).)

münevver 20-03-2013 09:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1123814)

Ben istiyorum da cep delik cepken delik...:D :(olmuyor
Benim gibi olanlar içinde en yakında bir yerde uçurtma uçuralım, çocuklar gibi eğlenelim diyorum:D

Adalet Yağcı 20-03-2013 10:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194 (Mesaj 1123969)

Kestirip atmasaydınız keşke :(
Tarihi hep birlikte belirleyebiliriz, Mayıs olmaz da, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül hatta Ekim bile olur.
Güzelim dimrit üzümlerinin tadına bakmak istemez misiniz?

Ürgüp, Avanos, Uçhisar, Göreme gibi yerleri de görme şansımız var.
Kapadokya görülesi yerlerle dolu çok özel bir yer.
Bir daha düşünün bence :rolleyes:

ykaya194 20-03-2013 10:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1124045)
Kestirip atmasaydınız keşke :(
Tarihi hep birlikte belirleyebiliriz, Mayıs olmaz da, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül hatta Ekim bile olur.
Güzelim dimrit üzümlerinin tadına bakmak istemez misiniz?

Ürgüp, Avanos, Uçhisar, Göreme gibi yerleri de görme şansımız var.
Kapadokya görülesi yerlerle dolu çok özel bir yer.
Bir daha düşünün bence :rolleyes:

Adalet hanım, espiri yaptım.
Kayseriye'de gidebiliriz, oraları çok görmek isteriz, siz başlık açın yeter, zaten benim önerdiğim gezinin tarihi haziranın ilk haftası.

Adalet Yağcı 20-03-2013 11:27

Konuya ilgi duyanlar fikirlerini yazarlarsa yavaş yavaş netleşir ve başlığı o zaman açarız.
Önce burada bu fikre alışalım :)

ykaya194 20-03-2013 11:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1124090)
Konuya ilgi duyanlar fikirlerini yazarlarsa yavaş yavaş netleşir ve başlığı o zaman açarız.
Önce burada bu fikre alışalım :)

İlk fikrini açıklayan ben olayım.
-Topluca hafta sonu turları ile gidersek,hotel,yemek ve vasıta gideri daha hesaplı olur.
-Tarih: Ekim ayı, mayıs sonu olabilir ve çoğunluk bahçe işlerinide bitirmiş olur.

Adalet Yağcı 20-03-2013 12:33

Hafta sonu turları yetersiz olur bence.
Kapadokya gezisi için en az iki gün/gece ayırabilmeliyiz.
Turlar belirli yerleri gezdirirler, biz kendi programımızı yaparsak daha doyurucu bir gezi olur.
Bunun için de yine minibüs kiralana bilir.

Henüz kesinleşmedi ama, Ekim ayı için Yurt dışı bir seyahat plânım var.

sen_sen 20-03-2013 13:21

bende gelirim Antalya dan :-)

eylülbelde 20-03-2013 14:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nariel (Mesaj 1123804)
Ben de aynı öneride bulunmuştum, ne iyi olur toplanıp gitsek bir bilen eşliğinde. Ben de labada, kuzukulağı, radika, körmen, rezene, turpotu-hardal gibi yabanileri ayırt edebiliyorum. Bunların yanında başka şeyleri de ayırabilsem ne iyi olurdu, mesela hodan, eşek marulu, şevketi bostan, yemlik, yabani kuşkonmaz vb..

Bir ay içinde bu teklifi yeniden yineleyelim o zaman Nariel.

Bu arada hodan(Heybeliada'da), şevketi bostan(Büyükada idi yanılmıyorsam) ve yemlik otuna(komşumuz Sivaslı,bu çevrede hiç rastlamadık yemlik otuna fakat Antalya'da toplayan kadınlara denk gelip tanışmıştık bu otla) doğada görmüşlüğüm var,birlikte denk gelebiliriz belki.

Kantaron, sinirli ot, civan perçemi. Bu otlara rastlamak için ormana bile gitmeye gerek yok. Ben kendi adıma bu otları tanımakta pek zorluk çekmiyorum mesela Nariel fakat bir otu tanımak ismini,cismini bilmek değil tabi, kullanım şekli, dozu, faydaları, belki bunlar konusunda da yol alabilmiş olurum.
Karabaş otu mesela,taze toplanıp çayı içildiğinde boğazı ferahlatıyor,balgam söktürüyor. Kantaron, sinirli ot, böğürtlen yaprağı açık yaralara sürüldüğünde iyileşme süreci hızlanıyor. Gibi gibi..
İsterim ki başka otların da lezzeti,şifasıyla tanışayım.

ykaya194 20-03-2013 15:05

Kapadokya tur linki. 179 tl/kişi
Kapadokya Turu - Tatil, Tatil Kyleri, Ucuz Oteller, Tatil Frsatlar, Erken Rezervasyon | An Tur

Fatma Acar 20-03-2013 20:58

Emmen yazın bizi 4 kişi Kapadokya görmek istediğim yerlerden biri selamlar.

YeniGine 20-03-2013 23:40

:( Bu konu başlığına hem bakmak istiyorum, hem de istemiyorum.
Zira günü birlik geziler var ise beni sevindirir, katılırım elbet. Ama :( ya bir de konaklamalı, yatılı geziler var ise... :( İsterim, katılamam, üzülürüm...

s.serdar 26-03-2013 07:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eylülbelde (Mesaj 1124170)
Kantaron, sinirli ot, böğürtlen yaprağı açık yaralara sürüldüğünde iyileşme süreci hızlanıyor. Gibi gibi..
İsterim ki başka otların da lezzeti,şifasıyla tanışayım.

Diğerlerini pek bilmiyorum ama kantaronun ağrı kesici özelliğini olduğuna tanığım ve bu özelliği ile kullandığımı söyleyebilirim.

lbalkanay 28-03-2013 19:41

arkadaşlar forumda denizliden kimse yok mu?

Güler 28-03-2013 21:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lbalkanay (Mesaj 1128894)
arkadaşlar forumda denizliden kimse yok mu?

Olmaz olur mu?

http://www.agaclar.net/forum/sehirle...yeler/3029.htm

hasanbatiray 30-07-2013 20:27

Herkese merhabalar,

Mart ayından beri hareketlilik yok bu sayfada. Yeni bir üye olarak en son Kayseri'ye ve civarına gezi planlaması yapılmak istenmiş ama sanırım gerçekleşmemiş. Kayserili bir üyeniz olarak bu turu planlamak istiyorum. İsterseniz eğer 4 farklı rota oluşturabilirim.

1) Sultan Sazlığı
2) Kapuzbaşı Şelaleri
3) Yamula Barajı
4) Kapadokya Gezisi

Fikirlerinizi alabilirim. Elimden geleni yapar güzel bir tanışma ve gezi düzenleyebiliriz.
Kayseri de ikamet ettiğim için zaman problemim yok.

Fikir ve önerilerinizi bekliyorum.

Saygılarımla...

Güler 31-07-2013 00:10

Arkadaşlar, bakın bir arkadaşımız ne güzel teklifle geldi.... haydi kolları sıvayın bakalım.

Nevzat 31-07-2013 20:18

Eylülde olursa ve detayları belirlenirse olabilir.

Ana gibi 11-08-2013 17:12

hasanbatiray arkadaşımız, genç, dinamik, ve gayretlidir. Eminim güzel bir organizasyon hazırlayacaktır. Eylül uygun bir ay, bence de.

hira 11-08-2013 17:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1124491)
:( Bu konu başlığına hem
bakmak istiyorum, hem de istemiyorum.
Zira günü birlik geziler var ise beni sevindirir, katılırım elbet. Ama
:( ya bir de konaklamalı, yatılı geziler var ise... :( İsterim,
katılamam, üzülürüm...

kesinlikle katılıyorum ablacığıma..
hatta bir cumartesi günü olsa, hatta birde Avrupa yakası olsa ne güzel olurdu:)

senem-a. 13-08-2013 12:32

Arkadaşlar illa gezmek için bir araya gelinmesin, bu kadar doğasever bir araya geldiğinde anlamlı kalıcı bir şeyler ortaya çıksın derim. HAYDİ FİDAN DİKELİM.. Şimdiden bilenirsek ekim kasım ayları için programlarımızı yapıp, 2013 yılını faydalı bir şekilde kapatmış oluruz. Selamlar...

Zaten bu aylar, gezmek için pek uygun değil :)

senem-a. 13-08-2013 16:00

bazen çevremi, öğrencileri organize ediyorum, bazen de orman işçilerinin arasına katılıp fidan dikiyorum her iki çalışma da çok zevkli oluyor. bu konuda HAYDİ FİDAN DİKELİM isimli sosyal grubu açtım fikirlerinizi iletirseniz sevinirim.. Selamlar.

malina 13-08-2013 19:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi senem-a. (Mesaj 1189197)
HAYDİ FİDAN DİKELİM isimli sosyal grubu açtım fikirlerinizi iletirseniz sevinirim..

Sosyal grubu açmadan önce bunu okumuş olmanız gerekirdi...

Sosyal Grup oluşturma kurallarını okumayı unutmayın

Adalet Yağcı 13-08-2013 21:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hasanbatiray (Mesaj 1185489)
Herkese merhabalar,

Mart ayından beri hareketlilik yok bu sayfada. Yeni bir üye olarak en son Kayseri'ye ve civarına gezi planlaması yapılmak istenmiş ama sanırım gerçekleşmemiş. Kayserili bir üyeniz olarak bu turu planlamak istiyorum. İsterseniz eğer 4 farklı rota oluşturabilirim.

1) Sultan Sazlığı
2) Kapuzbaşı Şelaleri
3) Yamula Barajı
4) Kapadokya Gezisi

Fikirlerinizi alabilirim. Elimden geleni yapar güzel bir tanışma ve gezi düzenleyebiliriz.
Kayseri de ikamet ettiğim için zaman problemim yok.

Fikir ve önerilerinizi bekliyorum.

Saygılarımla...

Sevgili hasanbatiray;
Mart ayında gündeme gelen toplantı önerisini canlandırdığınız için teşekkürler.

Eylül ortaları gibi uygun olur diye düşünüyorum, üzümler olgunlaşır belki bağ bozumu bile yaparız :)

Nevzat 14-08-2013 15:12

Benim Eylül 15 gibi Mersin üzerinden Antalya programım var, dolayısı ile Kayseri Kapadokya güzergahım üzerinde, bu tarihler cıvarında yapılacak 2-3 günlük gezide arkadaşlarla birlikte olmaktan memnunluk duyarım.

senem-a. 14-08-2013 16:04

Haydi fidan dikelim

sayın malina grubu sildim ancak bu konuyu hatırlatmamız gerektiğini düşünüyorum.. tek seferlik basit organizasyonlarda bile yüzlerce ağaç diktiğimiz oldu... Ağaç dostlarıyla ve düzenli programlarla çok geniş alanları ağaçlandırabiliriz.. bu konuda bilmediğimiz aktiviteler varsa, kusurumuza bakmayınız. selamlar..

malina 14-08-2013 17:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi senem-a. (Mesaj 1189575)
sayın malina grubu sildim ancak bu konuyu hatırlatmamız gerektiğini düşünüyorum.. tek seferlik basit organizasyonlarda bile yüzlerce ağaç diktiğimiz oldu... Ağaç dostlarıyla ve düzenli programlarla çok geniş alanları ağaçlandırabiliriz.. bu konuda bilmediğimiz aktiviteler varsa, kusurumuza bakmayınız. selamlar..

Orada yazılan gerekçelerle, grup açmanızın amaçladığınız çalışmaya katkısı olmayacak diye bilgilendirdim. Yani kusura bakılıp bakılmayacak bir durum yok. Forumda konu açarsanız daha çok kişinin sizi okumasını sağlayabilirsiniz.

senem-a. 16-08-2013 14:53

Tşekkürler..

senem-a. 18-08-2013 13:38

arkadaşlar, bölgesel olarak organize olup, ağaçlar.net üyeleri adına ORMANCIKLAR OLUŞTURABİLİRİZ.. SELAMLAR...

senem-a. 18-08-2013 13:48

Haydi fidan dikelim

Arkadaşlar, ekim ayından itibaren mart ayına kadar turistik geziler için ölü mevsim sayılabilir... Ancak fidan dikimi için bu en uygun dönemi en güzel biçimde değerlendirebiliriz.. Bölgesel olarak organize olup, ağaçlar.net üyeleri adına ORMANCIKLAR oluşturabiliriz. Fikirlerinizi bekliyoruz... Selamlar..

malina 18-08-2013 15:57

Önce siz önerilerinizi yazar mısınız?

Haydi ağaç dikelimden daha fazlasını düşünüp, planlamanız ve iletmeniz gerekiyor...

senem-a. 18-08-2013 17:17

Tüm üyelere selamlar... İnternette neredeyse aradığım her konuyla ilgili en güzel bilgilere bu sitede rastlıyorum. Özellikle meraklı olanlara, bilgi verenlere ve diğer emeği geçen tüm üyelere teşekkür ediyorum.. Bu arada ben de öğrencilik yıllarımdan beri pek düzenli olmasa da ağaç dikme kampanyaları düzenliyorum. yaklaşık 4000 ağaç dikilmesine annem ve kardeşimle birlikte vesile olduk, elbetteki arkadaşlarımız, öğrenciler, öğretmenler, çalıştığımız personelimizle birlikte. Belki bunu bu güzel ortamda düzenli ve yaygın hale getirebiliriz.. Ne dersiniz?

senem-a. 18-08-2013 17:24

HAYDİ FİDAN DİKELİM.. Bölgesel olarak uygun bir fidan dikim takvimi belirleyip organize olmalıyız arkadaşlar. Erkenden planlama yapılırsa katılımcı sayısı fazla olur. Hem sadece üyeler değil kendi ailelerimiz ve çevrelerimizle birlikte çok sayıda dikim gerçekleştirebiliriz.!

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025