agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Toplantı ve Gezileri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/)
-   -   İzmir/Ödemiş-Birgi Gezisi 23 Kasım 2008 Pazar (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/10854.htm)

Penelophe 06-11-2008 19:04

Koyu Yeşil, gelecek olmanız çok güzel, çok sevindim.;)

mayranci 06-11-2008 20:12

Ödemiş

Arkadaşlar şimdilik 10-11 kişi konaklamalı katılabileceğini belirtiyor. Geçmiş tecrübelerime dayanarak kalınacak yerin özellikleri,fiyat vb koşullar belirlenirse bu sayıda değişiklikler olabileceğini düşünüyorum. Bu konuda alternatifleri bir an önce oluşturursak bence çok güzel olur aksi takdirde rezervasyon konusunda sıkıntı yaşanabilir. Katılacak ve kalacakların sayısı kesinleşirse belki bir miktar ödeme yapmak bile gerekebilir öyle değil mi?

Bu konularda rehberimiz kimdi acaba ? Kazım bey, Nazlı 06 sizlere yapabileceğimiz bir yardım var mı?

kazim polat 06-11-2008 20:57

Arkadaşlar merhaba. Yarın öğleden sonra gidebilirsem Çınaraltı Pansiyon ile görüşüp koşulları size daha sonra iletirim.(birgicinaralti.com)

aliş 07-11-2008 06:17

Günaydın,
araç konusunda hala kesin bir cevap yazamıyorum kusura bakmayın babamdan alacağız arabasını her soruşumda nasip o güne çok var bir yere gitmezsem veririm diyor :) tahmin edersiniz :) eeeee araba onun ne diyelim işi çıkmazsa alır arabayla geliriz yooook işi çıkarsa otobüsle geliriz bu arada çocuklarımızıda getirip getiremiyeceğimiz konusunda kararsızız arabayla gelirsek 2 çocuğumuda getiricem yooooook babamın işi çıkarda :) otobüsle gelirsek eşimle geleceğiz.
Saygılar.

nazlı06 07-11-2008 09:04

Arkadaşlar konaklamak için tercihiniz Tire'mi olacak yoksa Ödemiş'mi?

mayranci 07-11-2008 19:22

Ödemiş

Ev sahiplerinin tekliflerini bir görelim, sonra karar veririz.:rolleyes:

E®TY 08-11-2008 11:03

1- Kazım POLAT
2- Nazlı06
3- Penelophe
4- Gravel
5- Aliş ve eşi
6- WYZX ve 10 yaşında oğlu
7- Mehmet Ayrancı
8- Seyide Ayrancı
9- Fatma Dündar
10- Özkan Dündar
11- Aziz Gerzeli
12- Gülser Gerzeli
13- Ertuğrul YILMAZ

Ban de katılmaya çalışıcam ama henüz kesin değil!.. Takvimime yazıyorum. Kastamonu'da bir envanter çalışmam olabilir eğer orası iptal olursa kesinleşecek katılıp katılmamam. Büyük ihtimal arabamda 3 kişilik yer olur. İzmir'den gelmek isteyecek 3 kişiyi alabilirim. Otobüsler 10ytl miş ben 9.90 YTL ye götürürüm :P Piyasayı kırmak lazım. Rekabet iyidir. :)))
Kesinleşince tekrar yazarım. Ayrıca not ve mail atabilirsiniz...
Görüşebilmek umuduyla sevgiler...

odemis35 09-11-2008 00:10

Merhaba arkadaşlar kusura bakmayın yeni gördüm gezinizi. Acaba kimler nerden geliyor?Geziyi planlayan kimdir? Acaba bizde Ödemişten katılabilirmiyiz.Selamlar...

mayranci 09-11-2008 00:19

Ödemiş

Sayın ödemiş35,
Gezinin başlangıç mesajını aşağıda veriyorum.Tabiiki katılabilirsiniz ve katkıda bulunabilirsiniz..memnun oluruz.Diğer iletilere de bakarsanız daha da fazla bilgi edinebilirsiniz

İzmir/Ödemiş-Birgi Gezisi 23 Kasım 2008 Pazar

--------------------------------------------------------------------------------

Daha önceki Tire gezimizde sonbaharda Tire ve Ödemiş'e tekrar gitmeye karar vermiştik.

Pazartesi günkü Botanik toplantımızda Kazım Polat, bu fikre Birgi'yi de katarak, bu fikri hayata geçirmemizin daha güzel olacağını söyledi. Tabi hepimiz olumlu baktık.

23 kasım olmasının nedeni Ödemiş Fidancılık Fuarını da gezme isteğimiz.

Gezini Ödemiş-Birgi ayağıyla ilgili organizasyonu Kazım bey yapacak, olgunlaşınca bizlerle paylaşacak.

Nazlı06, ise bizleri sabah erken saatlerde Tire'de taktak yemeye davet ediyor, daha sonra beraberce Ödemiş'e geçeceğiz.

Aslında organizasyon tamamen belirlenmeden başlık açma taraftarı değildim ama ne kadar erken bildirirsek herkes ona göre randevularını ayarlar diye şimdiden yazma gereği duydum.

Umarım kalabalık bir toplantı olur.

Ekleme:

Listeyi biraz tablolaştırdım, arada isim eklenirken eksiklikler olmuş, onları düzelttim, listeye isimlerini yeni ekleyecek olanlar ve listedekiler, listeyi kopyalayıp, ilgili alanları doldururlarsa daha planlı oluruz diye düşünüyorum.

1- Kazım POLAT / Araç Bilgisi:?
2- Nazlı06 / Araç Bilgisi:?
3- Penelophe / Konaklama Bilgisi: Duruma göre / Araç Bilgisi: Otobüs
4-5- Aliş ve Eşi / Konaklama Bilgisi:Günübirlik ( Pazar sabahı sizlere katılabiliriz) / Araç Bilgisi:?
6-7- WYZX ve 10 yaşında oğlu / Konaklama Bilgisi:Günübirlik / Araç Bilgisi:Otobüs
8-9- Mehmet ve Seyide Ayrancı / Konaklama Bilgisi:Konaklama / Araç Bilgisi:?
10-11- Fatma ve Özkan Dündar / Konaklama Bilgisi:? / Araç Bilgisi:?
12-13- Aziz ve Gülser Gerzeli / Konaklama Bilgisi:Günübirlik / Araç Bilgisi:1 Kişilk yer var.
14-Fellez / Konaklama Bilgisi:Konaklama / Araç Bilgisi:?
15-Baharcan / Araç Bilgisi:?
16-17-18-19 Öztan ve Fazilet ÖZATANLAR ve çocukları / Konaklama Bilgisi:Konaklama / Araç Bilgisi:2 kişilik yer var. (1ebeveyn+1 çocuk)
20-21-22-Dora, Eşi, Oğlu / Konaklama Bilgisi:Konaklama / Araç Bilgisi:2 kişilik yer var.
23-24-25- Koyu Yeşil ve ailesi / Konaklama Bilgisi: Günübirlik/ Araç bilgisi : ?
(Umarım bir aksilik çıkmaz, epeydir organizasyonlara katılamıyorum)

yldz35 09-11-2008 09:55

eşim ve ben günübirlik katılmayı düşünüyoruz /aliağa/ aracımızda 2 kişilik yer vAr.

mayranci 09-11-2008 14:09

Ödemiş

Ooo. Ne güzel Aliağa'dan komşumda geliyor..Gezi çok güzel olacak ama sanki program hala netleşmedi ne dersin Penelophe? Kalacaklar için yer,günübirlik katılacaklar için güzergah vb..

Penelophe 09-11-2008 23:21

Kazım Bey'i bekliyoruz yer bilgisi için. Günübirlik katılacaklar da 23 Kasım Pazar günü dahil olacak geziye ve büyük ihtimalle Pazar günü Ödemiş'e geleceğiz direk. 13 gün kaldı ama belirsizlik hala var. Gezi 2 kademeli olacak umarım altından kalkabiliriz.. Hepbirarada olabilseydik daha güzel olacaktı ama kısmet..

nazlı06 10-11-2008 09:07

Belirsizlik çok kötü birşey

nazlı06 10-11-2008 09:21

Ben şimdi bir araştırma yaptım. Tire'de kalmayı planlayan arkadaşlar;

Gülcüoğlu Konakları 50 YTL
Tirem Otel 55 YTL (Kahvaltı dahil)
Öğretmen Evi 22 YTL (Kahvaltı dahil)

Kalmayı planlayan arkadaşların bilgilerine sunulur.

nazlı06 10-11-2008 10:17

Ben naçizane olarak bir öneri sunuyorum. Cumartesi günü Tire'de buluşuluruz. Gezip dolaşıp akşam yemeği olarak Tire köfte veya Tire şiş köfte yiyip, sohbet edebileceğimiz bir mekana geçeriz. Sabah yine belli bir saatte buluşup TAK TAK yiyip Ödemiş'e geçebiliriz. Mesafe uzak değil. Yinede karar sizlerin.

kazim polat 10-11-2008 12:33

Arkadaşlar merhaba. Dün Birgi Çınaraltı Pansiyon'la konuştum. İki kişi kahvaltı dahil 50 Ytl, üç kişilik oda 60Ytl, tek kişilik oda 30 ytl. Rezervasyon için şimdilerde bilgi verirseniz daha iyi olur denildi. birgiçınaralti.com
Sabah gelme olayına bir netlik getirelim artık. Gelecekseniz kahvaltı için saat 9:00 gibi "Töngül Pide" ile kahvaltı, 10:00-12:00 fuar ziyareti, 12:00-13:00 öğle yemeğinde "Ödemiş Köfte", 13:00den sonra Birgi'ye hareket, serbest dolaşım, "Çakırağa Konağı ve Ulu Cami" ziyaretleri, "Konak Kahve ve Andaç Evi"nde acı kahve içimi ve işletmecisi emekli öğretmen Gülsün Hanım ve ressam eşi M.Emin Başaranbilek ile tanışma,akşam vakti de geri dönüş.
Nazlı hanımın fikri de güzel. Zira erkenden Ödemiş'de olmanız gerekiyor bu planı hayata koyabilmemiz için. Hava erken kararıyor malum.

aliş 10-11-2008 12:36

Şimdiden heyecanlandım doğrusu sabah Ödemişte nerde buluşacağız ben eşim Pazar günü aranıza katılacağız.

kazim polat 10-11-2008 12:41

Sevgili Odemis35 elbette ki gelebilirsiniz, hem hemşehrimiz, hem meslektaşım hem de bitki seversiniz, e daha ne sebep arayalım gelmeniz için. Hangi okulda çalışıyorsunuz,ve branşınız ne, belki de tanışıyoruzdur. Ben Çapacızade i.ö.o'ndayım.
Not:Bu arada 200. mesajım hayırlı olsun, daha çok yolum var!

nazlı06 10-11-2008 18:30

Ev sahipleri önerilerini sunmuş bulunuyorlar.. Ödemiş ve Tire'de köfte yarışları başlamış bulunmaktadır. Kara vermek sizlere ait. Bekleriz buyrun gelin.

mayranci 10-11-2008 20:41

Ödemiş

ev sahiplerine teşekkür ediyoruz. Artık sıra bize geldi. Kararımızı kısa zamanda netleştirelim ve hazırlanmak için onlara zaman verelim. Ne dersiniz listeyi yenilesek mi?

Penelophe 11-11-2008 00:23

Arkadaşlar öncelikle kalınacak yeri kararlaştırın bence. Daha sonra güzergahları tekrar gözden geçirelim.

Aliş, pazar günü gelecek olanlar buluşuruz ve beraberce gideriz Ödemiş'e, böylelikle aynı anda varacağımız için zaman sorunu da olmaz.;)

Güler 11-11-2008 17:46

Arkadaşlar, sormak istediğim şu; eşim be ben Cumartesi günü Manyas'dan arabamızla yola çıkıp gelmeyi düşünüyoruz. İzmir'e mi geleceğiz, yoksa Tire'ye mi?
Arabada iki kişiyiz. Gezi için konaklamalı diye düşünüyoruz.
İzmir gurubu, Ödemiş veya Tire'ye saat kaçta hareket etmeyi plânlıyor?
İzmir'i pek bilen biri olmadığımdan detay rica ediyorum.

nazlı06 11-11-2008 18:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Guler (Mesaj 314331)
Arkadaşlar, sormak istediğim şu; eşim be ben Cumartesi günü Manyas'dan arabamızla yola çıkıp gelmeyi düşünüyoruz. İzmir'e mi geleceğiz, yoksa Tire'ye mi?
Arabada iki kişiyiz. Gezi için konaklamalı diye düşünüyoruz.
İzmir gurubu, Ödemiş veya Tire'ye saat kaçta hareket etmeyi plânlıyor?
İzmir'i pek bilen biri olmadığımdan detay rica ediyorum.

Güler Ablacım, şu an konaklama konusunda bir belirsizlik var. Siz manyas'tan yola çıkıp İzmir'in kenarından geçip otobana gireceksiniz. Torbalı gişelerinden çıkacaksınız. Torbalı'yı geçince Çaybaşı levhalarından Tire veya Ödemiş levhasını takip ediyorsunuz. Zaten önce Tire'ye geliyorsunuz , Ödemiş , Tire'den 30 km. daha uzakta. yani sonuçta Tire'ye uğramadan Ödemişe gidemiyorsunuz.
Bekleriz efendim.

Güler 11-11-2008 19:12

Teşekkürler, biz o zaman Pazar sabah erken mi çıkalım?

mayranci 11-11-2008 21:13

Ödemiş

Güler Hanım gelecek olmanıza çok sevindim. Ama bir şey anlayamadım,hem konaklamalıyı düşünüyoruz diye yazmışınız hemde pazar günü erken mi çıkalım diye..Acaba Pazar gecesi konaklamayı mı kastediyorsunuz?

Yol güzergahı konusunda birazcık bilgi aktarayım:
Manyas'tan çıkıp Susurluk-Balıkesir-Akhisar-Manisa güzergahı ile İzmir'e gelişiniz 236 km, yaklaşık 4-4,5 saatte alabilirsiniz.

İzmir Tire arası da 85 km ve 1,5 saatte ulaşabilirsiniz.

Siz hangi gün çıkacağınızı bildirirseniz,buradan cumartesi **** pazar günü size eşlik edecekleri tespit ederiz.

Biz cumartesi konaklamalı gidecektik ama ayın 22.sinde çalışmam gerekti,o nedenle geziye pazar günü katılabileceğiz.Pazar günü gelecek olursanız size yol rehberliği yapabiliriz.

Güler 11-11-2008 21:42

Sevgili mayranci, 82 numaralı mesajımda, Cumartesi yola çıkıp, konaklamak istediğimizi yazmıştım. Ama nazlı06, konaklama konusunda tereddüt var diye yazınca, Pazar günü yola çıkmayı düşündüm. Bana her ikisi de uyar, yeterki programı bileyim.

Penelophe 11-11-2008 21:49

Güler Hanım, gelecek olmanız çok güzel. Konaklama konusu şimdilik problemli görünüyor. Bakalım kalacak olan arkadaşlar planlasınlar, duruma göre, Cumartesi sabahı gidecek olanlar olursa ona göre yola çıkıp Cumartesi sabahı İzmir'de buluşup hep beraber gidersiniz.

Eğer konaklama gerçekleşmeyecek olursa da Pazar sabahı İzmir'de buluşup hep beraber gideriz.;)

Pazar günü gelecek olursanız ben sabah sizi karşılarım.;) İçiniz rahat olsun, her durumda İzmir ekibi sizi yalnız bırakmaz.:)

Penelophe 11-11-2008 21:50

Biraz bekleyin bir durum değerlendirmesi yapacağım listede..

mayranci 11-11-2008 22:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Guler (Mesaj 314452)
Sevgili mayranci, 82 numaralı mesajımda, Cumartesi yola çıkıp, konaklamak istediğimizi yazmıştım. Ama nazlı06, konaklama konusunda tereddüt var diye yazınca, Pazar günü yola çıkmayı düşündüm. Bana her ikisi de uyar, yeterki programı bileyim.

Güler Hanım,
İsterseniz yine Cumartesi çıkın,Balıkesir,Ayvalık üzerinden dolaşarak gelin.Aliağa'da misafirimiz olun,pazar günü birlikte buradan yola çıkarız.Hem fazla yorulmamış hemde değişik bir güzergahtan geze geze gelmiş olursunuz. Bu teklifi mi bir düşünün..

Penelophe 11-11-2008 23:07

Son duruma göre 13 katılımcıdan (Ödemiş ve Tire'de bulunanlar hariç) 8'i geziye günübirlik katılmayı istiyorlar. Bu durumda geziyi günübirlik düzenlemeliyiz diye düşünüyorum, bence önemli olan daha çok yer gezmekten ziyade hepberaber olmak.;)

1- Kazım POLAT / Ödemiş

2- Nazlı06 / Tire

3- Penelophe / Günübirlik / Otobüs

4-5- Aliş ve Eşi / Günübirlik / Araç Bilgisi:?

6-7- WYZX ve 10 yaşında oğlu / Günübirlik / otobüsle

8-9- Mehmet ve Seyide Ayrancı / Günübirlik / Araç Bilgisi:?

10-11- Fatma ve Özkan Dündar / Opsiyonel / İki kişilik yer var.

12-13- Aziz ve Gülser Gerzeli / Günübirlik / 1 kişilik yer var.

14-Fellez / Konaklama / Araç Bilgisi:?

15-Baharcan / Ödemiş

16-17-18-19-Öztan ve Fazilet ÖZATANLAR ve çocukları / Konaklama / Araç Bilgisi:2 kişilik yer var. (1ebeveyn+1 çocuk)

20-21-22-Dora, Eşi, Oğlu / Konaklama / Araç Bilgisi:2 kişilik yer var.

23-Koyu Yeşil ve ailesi / Günübirlik/ Araç bilgisi : ?

24-E®TY / Günübirlik / 3 kişilik yer var.(9.90 ytl.:p)

25-26-Yldz35 ve Eşi / Günübirlik / 2 kişilik yer var.

27-28-Guler ve Eşi/ Opsiyonel/ 2 kişilik yer var.

Konaklamak isteyen arkadaşlar bu fikre ne diyorlar? Az zaman kaldı lütfen fikrinizi belirtin, toparlayalım.

Günübirlik gezi planı:

23 Kasım 2008 Pazar sabahı, 6:00-7:00 toplanıp Ödemiş'e hareket.

Saat 9:00 "Töngül Pide" ile kahvaltı. (Veya sabah Tire'ye hareket, orada kahvaltı, Ödemiş'e geçiş)
9:30-12:30 Fidancılık fuarı ziyareti.
12:30-13:15 "Ödemiş Köfte" öğle yemeği.
13:00'den sonra Birgi'ye hareket,
-Serbest dolaşım,
-"Çakırağa Konağı ve Ulu Cami" ziyaretleri,
-"Konak Kahve ve Andaç Evi"nde acı kahve içimi ve işletmecisi emekli öğretmen Gülsün Hanım ve ressam eşi M.Emin Başaranbilek ile tanışma,
-Akşam vakti de geri dönüş.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025