agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Agaclar.net Toplantı ve Gezileri
(https)

Beğeni Düzeni1Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-10-2008, 09:28   #301
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Sevgili dostlar, kurabiye nefis mi nefisti. Mutlaka denemeniz gerekir.
Sevgili elfogi, eşim sabah kahvaltıda '' elfoninin verdiği kurabiyeler nerede Güler'' demez mi? Ben de unuttu sanmış, sevinmiştim. Ortak çıktı kurabiyelerime...(lâtife ediyorum.. ne derler; yemedim yedirdim, giymedim giydirdim.. işte ben de öyle bakıyorum kıymetli eşime)

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2008, 09:35   #302
Ağaç Dostu

papatyam's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2006
Galeri: 1
Gününüzün çok güzel geçtiği yüklenen fotoğraflardan belli

Oğuzhan, tarifi aldım en kısa zamanda deneyeceğim

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2008, 09:35   #303
Moderatör

Güler's Avatar

Sevgili Zenfree, sana bir dedikodu vereyim; oteldeki yemek tariflerimiz vardı ya, sarımsaklı patates. Habibe, eve gelir gelmez hemen denemeye karar vermiş, yol yorgunu demeden bir güzel pişirmiş. Bana telefon etti ''Güler o kadar güzel oldu ki, gelip-gidip yedim, o kadar çok yemişim ki şu an küp gibi hissediyorum'' dedi.
Sen dereotlu çilav'ı denedin mi?

Eski 20-10-2008, 09:40   #304
Moderatör

Güler's Avatar

Evet, sevgili papatyam. Siz dostları da gözlerimiz hep aradı.
Sevgili Cumhur, mesajınız bütün arkadaşları çok memnun etti. Teşekkür ederiz.
Günüm, sana bir itirafta bulunayım; sabah, lokum tabağını yeniden doldurulmuş görünce, ''arkadaşlar bunu Günüm'den nasıl saklayabiliriz'' diye soran bendim.

Eski 20-10-2008, 09:43   #305
Ağaç Dostu

papatyam's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2006
Galeri: 1
Güler Hanım, bende katılmayı inanın çok isterim ama olmuyor işte evde geçirebildiğim bir günüm var, uykuya ve eve hasretim annemler hafta sonları yol gözlüyor herkes hep birlikte olmak istiyor ailece klonlanmamız lazım diyorum bazen
Birlikte olamasak ta gönüllerimiz bir.

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2008, 10:26   #306
Ağaç Dostu

nazlı06's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2007
Güler Abla, gelmiş kadar olduk, çok güzel anlatmışsınız, fotoğraflara da baktım, orda bende olsaydım diye iç geçirdim.

nazlı06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2008, 11:29   #307
Ağaç Dostu

habibe's Avatar

Giriş Tarihi: 01-02-2007
Galeri: 33
Güler
Ben de uzun uzun anlatacaktım gezimizi. Eve geldikten sonra tam 3 kez girdim siteye. Ama senin o patates tarifin buna mani oldu
Pc başına her oturuşta midemin sıkıntısı beni bilgisayardan kaldırtdı. Öyle güzel olmuştu ki açlığın da verdiği hucumla tabağın dibi göründü.
Sıra çilav ve Zenfre nin 2 tarifinde bu sefer temkinli olmam lazım.

Toplantıyı gayet güzel özetlemişsiniz. Hepinizi Seviyorum. Selamlarımla..

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2008, 12:37   #308
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Habibe Abla geçmiş olsun. Merak ettim şu patates nasıl bir patates

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2008, 12:39   #309
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Guler Mesajı Göster
Sevgili dostlar, kurabiye nefis mi nefisti. Mutlaka denemeniz gerekir.
Sevgili elfogi, eşim sabah kahvaltıda '' elfoninin verdiği kurabiyeler nerede Güler'' demez mi? Ben de unuttu sanmış, sevinmiştim. Ortak çıktı kurabiyelerime...(lâtife ediyorum.. ne derler; yemedim yedirdim, giymedim giydirdim.. işte ben de öyle bakıyorum kıymetli eşime)

Yapar gönderirim. Siz yeter ki isteyin. Oğuz Abi'ye selamlar.

Eski 20-10-2008, 13:19   #310
Ağaç Dostu

Günüm's Avatar

Giriş Tarihi: 07-08-2006
Alıntı:
Günüm, sana bir itirafta bulunayım; sabah, lokum tabağını yeniden doldurulmuş görünce, ''arkadaşlar bunu Günüm'den nasıl saklayabiliriz'' diye soran bendim.

Gelirken bir kilo lokum aldım oğluma. Açtı kutuyu. Birkaç tane yedi, dışarıya çıktı oynamak için. Şimdi evde nasıl bir mücadele var Güler Hanım bir bilseniz. Ama yok yemeyeceğim.

Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2008, 14:01   #311
Ağaç Dostu

habibe's Avatar

Teşekkür ederim Oğuzhan. Geçti geçti )
Bu lezzet senden kaçmaz. Hemen yazayım dur.
Senin kurabiyeler kadar lezizdi inan.

1 kg kadar patatesi soydum 10 dk kadar haşladım. 1 paket hazır kremanın yarısını ve ezilmiş bir baş sarımsağı çukurca bir kaseye koydum. Patatesleri 2 cips kalınlığında dilimleyip, biraz tuz ilavesiyle bu üçünü kasede bir güzel harmanladım. Borcam tepsisine boşaltıp, üzerine kırmızı biber ektim. Kalan kremayı da üzerine gezdirip, fırına verdim. Ben çantamı boşaltıp şu bu diyene kadar nar gibi kızarmışlardı.
Tepsisiyle birlikte aldım masaya. Çöktüm başına yermisin yemezmisin derken 1 kg patatesi yedim.. Mide fesadı bu işte.
Özellikle hafta sonu kahvaltıları için güzel bir seçenek..

Eski 20-10-2008, 15:06   #312
Moderatör

Güler's Avatar

Sevgili Oğuzhan, sarımsakları da (aşağı yukarı bir baş kadar) döğmeden ince ince yuvarlak yuvarlak kes, hep beraber harmanla.

Eski 20-10-2008, 17:38   #313
Ağaç Dostu

Passion's Avatar

Giriş Tarihi: 25-10-2007
Galeri: 21
Bir saat kadar önce Cemo'yu da evine uğurladım. O güzel hafta sonundan geriye ayrılığın verdiği biraz hüzün ama bunun yanında kazanılan dostlukların verdiği huzur ve mutluluk kaldı .

Güzel, şenlikli, sıcak bir toplantı oldu. Katılımlarından dolayı bütün arkadaşlara , katkılarından dolayı ; Cemo'ya, Sebahattin'e ,Çamlıca konağı çalışanları ve Özlem Hanım'a , Mümtazlar konağı çalışanları ve Mehmet Akif Bey'e, Yedekçioğlu Konağı çalışanlarına kendi adıma çok teşekkür ediyorum. Eşine rastlayamayacağımız lezzetteki ayvalar için Güler hanım'a, kurabiyeler için Oğuzhan'a teşekkür ederim. Umarım kimseyi atlamamışımdır.

Hepinizi tanıdığım için çok memnun oldum arkadaşlar. Eylems' le de aynı şeyi konuştuk. Sanki yeni tanışmamışız da çok eskiden birbirimizi tanıyor gibiydik.

Tekrar görüşmek üzere. Sevgilerimle...

Passion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2008, 18:32   #314
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Aynen öyle eski dostlar gibiydik.

Eski 20-10-2008, 18:34   #315
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi habibe Mesajı Göster
Teşekkür ederim Oğuzhan. Geçti geçti )
Bu lezzet senden kaçmaz. Hemen yazayım dur.
Teşekkür ederim.

Eski 20-10-2008, 19:39   #316
Ağaç Dostu

eylems's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2008
Galeri: 58
Toplantı sonrası evine en son ulaşan sanırım benim. Biraz dinlendikten sonra görüşmek üzere.

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2008, 19:58   #317
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 341
Alıntı:
Sevgili Zenfree, sana bir dedikodu vereyim; oteldeki yemek tariflerimiz vardı ya, sarımsaklı patates. Habibe, eve gelir gelmez hemen denemeye karar vermiş, yol yorgunu demeden bir güzel pişirmiş. Bana telefon etti ''Güler o kadar güzel oldu ki, gelip-gidip yedim, o kadar çok yemişim ki şu an küp gibi hissediyorum'' dedi.
Sen dereotlu çilav'ı denedin mi?
) Daha denemedim. Pirinç 4 saat önceden ıslatıldığına göre ancak hafta sonu yapabilirim.

Bu arada Güler Hanım'a ve Oğuz Bey'e ayvalar, çerezler, aloe vera ve yolculuk için çoook teşekkür ediyorum.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2008, 20:11   #318
Ağaç Dostu

imgelem's Avatar

Giriş Tarihi: 21-01-2007
Galeri: 25
Sizleri kıskanmadım desem yalan olur. Ama bu gezelim görelimden çok ;yiyelim, içelim gezisi olmuş sanki.Yemek tarifleri havalarda uçuşuyor.
Eh ne yapalım biz de bunları deneriz artık...
Şaka bir yana çok güzel bir gezi olduğu fotoğraflardan belli.Umarım ben de birine katılıp sizlerle tanışma mutluluğuna ererim.

imgelem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2008, 20:57   #319
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 341
Gezide en ilginç şeylerden biri de unutkanlık ya da anlama ile ilgili idi galiba))

- Yemek yediğimiz yerin adını defalarca yinelememize rağmen bir türlü öğrenemedik.)))

- Otelimizin adını öğrenmek için bir kaç saat çalıştık.

- Toplantı yaptığımız yerin adını ben hala hatırlamıyorum.

- Kalacağımız konağın yolunu göstermek için konağın sahibi arabasıyla eski çarşıya geldi. Meydanda buluşmak üzere sözleştik. Arabamıza gittik.))) Meydanda dört döndük bahsettiğim kişiyi bulamadık. Sonra konağın adı bize söylendiği halde biz hatırlayamadık ( beş kişi). Üstelik telefon numarasını almak da aklımıza gelmemişti. Böylece adını ve nerde olduğunu bilmediğimiz konağı aramaya başladık. Sonra arabayı kenara çektik birine yol sorduk. Ama hepimiz bir diğerimizin dinlediğini düşündüğünden yine bir sonuç alamadık. Çünkü kimse dinlememişti. ( Oğuz Bey'e haksızlık etmeyeyim o telefonla konuşuyordu) Caddelerde çaresizce dolaşırken konağın sahibi bizi buldu da gideceğimiz yere ulaşabildik. Gerçekten çok güldük.

Sizleri bilmem ama bende genel bir aymazlık mevcuttu.)) Galiba oksijen çok geldi.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2008, 01:09   #320
Moderatör

Güler's Avatar

Sevgili zenfree, bak ben bunları yazmamıştım, ne ileri zekâlı olduğumuzu anlayacaklar şimdi!!!!
Sahi, neydi o halimiz? Sanırım Safranbolu'nun havası çarpmıştı bizi, ama bak sana yine bir dedikodu vereyim, bu iş sadece bizim başımıza gelmemiş, hocamız praecox da arkadaşları ile aynı şeyi yaşamış, evet, evet havasından.......

Eski 21-10-2008, 01:16   #321
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2008
Galeri: 80
Alıntı:
Güler hanım. Hatta sorayım dedim. Safronbolu bana sizin orada konaklamadığinızı ve süprizzin gerçekleşmediğini yazdı. Sebo da yazısında o bayan a teşekkürn yazısını yazdı. İkilemde kaldım. Demekki mesajımı okumuş. Çok sevindim.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2008, 01:37   #322
Ağaç Dostu

İklimsiz's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2007
Galeri: 53
Sayın Cumhur Tonba' nın mesajı:

Toplantıya katılan arkadaşların isimlerini teker teker yazdıktan sonra,

Hepinize merhaba,

Tarih karşınızda duruyor, etrafınız yemyeşil, cennet gibi. Bilmiyorum şu an keyif salonunda mı, huzur salonunda mı, sevgi salonunda mısınız?

Hepinize selamlar, iyi günler. Kısa tatilin tadını çıkarın
.

Hepimiz çok duygulandık, sağolun varolun.

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2008, 01:46   #323
Ağaç Dostu

İklimsiz's Avatar

Birarada olmanın muhteşemliğini tüm katılımcılar ne de güzel anlatmışlar, bana ekleyecek birşey kalmamış

Güler hanım, Habibe hanım ve Zenfree Safranbolu' ya bizlerden daha evvel ulaşmışlar, bazı nedenlerden dolayı, kalınacağı buradan duyurulan konakta değil de, başka bir yer ayarlamışlar.

Safranbolu' ya ulaşmamıza 15-20 dakika kala, bana telefonla yerin adını söyledi. Otelin sahibi Özkan bey de tarif etti, falan yerde ineceksiniz, filan tabelayı göreceksiniz şeklinde. Hem telefonda Güler hanımla konuşuyorum, hem de yanımda oturan Sebo' ya " bak aklında tut ha" diyorum.

Otobüsten indik. Konağın adı aklımda değil, Sebo' ya sordum, boş boş bakıyor.

Tekrar Güler hanımı aramak zorunda kaldık

Eski 21-10-2008, 01:47   #324
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Sayın İklimsiz
İnanın üzülmüştüm. Zira sizin toplanmanızı başından beri takip ediyorum. Bir selam yolluyayım dedim. Safranbolu yinede size bildirmiş. Çok mermnun oldum. Hepinizi çok seviyorum. Selamlar. Belki bigün bende sizleri görürüm.

Eski 21-10-2008, 01:49   #325
Ağaç Dostu

İklimsiz's Avatar

"Yediğin içtiğin senin olsun, gördüğün yerleri anlat" derler ya, Safranbolu toplantısı aklıma geldiğinde, herkesteki bu unutkanlığı ve dalgınlığı gülümseyerek daima anımsayacağım

Eski 21-10-2008, 01:49   #326
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İklimsiz Mesajı Göster
Birarada olmanın muhteşemliğini tüm katılımcılar ne de güzel anlatmışlar, bana ekleyecek birşey kalmamış

Güler hanım, Habibe hanım ve Zenfree Safranbolu' ya bizlerden daha evvel ulaşmışlar, bazı nedenlerden dolayı, kalınacağı buradan duyurulan konakta değil de, başka bir yer ayarlamışlar.

Safranbolu' ya ulaşmamıza 15-20 dakika kala, bana telefonla yerin adını söyledi. Otelin sahibi Özkan bey de tarif etti, falan yerde ineceksiniz, filan tabelayı göreceksiniz şeklinde. Hem telefonda Güler hanımla konuşuyorum, hem de yanımda oturan Sebo' ya " bak aklında tut ha" diyorum.

Otobüsten indik. Konağın adı aklımda değil, Sebo' ya sordum, boş boş bakıyor.

Tekrar Güler hanımı aramak zorunda kaldık
Eeee. Onlar bizim deliler. Başka ne bekliyordunuz.

Eski 21-10-2008, 09:58   #327
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Sevgili zenfree, bak ben bunları yazmamıştım, ne ileri zekâlı olduğumuzu anlayacaklar şimdi!!!!
Sahi, neydi o halimiz? Sanırım Safranbolu'nun havası çarpmıştı bizi, ama bak sana yine bir dedikodu vereyim, bu iş sadece bizim başımıza gelmemiş, hocamız praecox da arkadaşları ile aynı şeyi yaşamış, evet, evet havasından.......
Biz 10:30 gibi Safranbolu'ya girdik. Eski konaklar ve yeni meydan arasında önce Çamlıca pansyonunu bulmak için iki kez gittik geldik. Olay şu:
Kubilay arkadaşımız rabayı kullanıyor yoldan geçene konak soruluyor. Taxici veya sorulan şahıs anlatıyor isimler veriliyor cam kapatılıp yola çıkılıyor.

Praecox: -" Kubi anladın mı nasıl gideceğiz?"
Kubi: "- Sen sordun ben nerden bileyim. Hadi söyle nerden gideceğiz."
Praecox: "-Oğlum adam türkçe anlattı sen duymadın mı? Almanca İngilizce konuşmadık ya."
Kubi:"-Sen sordun ya ben dinlemedim" (Yalan.. o da anlamadı ya da unuttu.)

Zar zor Çamlıca pansyon bulundu. İndik tam kapıyı çalacağız ki... zırrr telefon.
Telefonda Sebo... Anlatıyor bizde burdayız diyorum... yok biz şurda bu konaktayız şöyle böyle eski yerleşim yerine gelin diyor.

Ben zar zor Kubi'yi razı edip eski yerleşim yerine yönlendiriyorum. Konak isimlerini hatırlamak namümkün. Aklımda kalan bir tek Bartın sapağı. Bu sapağı bulmak ise yine 2 kere ordan oraya aynı yolu kat etmekten geçiyor.

En nihayeti sayın İklimsiz biz yola çıkıyoruz sizi yoldan alırız diyor. yavaş yavaş aynı yollar tekrar geriye ket ediliyor Sebo ve iklimsiz görülünce rahat bir nefes alınıyor. Bu zamana kadar arka sırada oturan Ephesos'dan bir cümle çıkıyor ağzından. Biz buradan geçtiydik. ( O ana kadar arkada trans vaziyetlerinde hypnotik bir huzur içinde idi...) Kubi ve ben sert bir şekilde arkaya dönüp Ephesosa sinirlenesimiz geldi ancak bizde de adeta sinirler alınmış durumları hakim.

Kısacası aklımızda ne konak adları nede sokak yol tarifleri kaldı. İsimler telafuz edildiğinin saniyesinde zihinlerden siliniyordu adeta.

Bir de o saate kadar aç bilaç küçücük Safranboluyu ileri geri kat ederken hangi konakda buluşulacağını öğrendikten sonra bir yerde kahvaltı yapma gafletinde bulunduk. Khavaltı sonrasında elbetteki üçümüzün de aklından "Mümtazlar konağı" adı unutuluvermişdi bile. Tekrar telefon açıldı soruldu. Oraya varıldı ancak bu phenomene bir anlam veremedik kendimizden kaynaklanıyor sandı isek de toplantıda bu durumu herkesin yaşadığını duyunca bunama belirtilerinin sadece bize has bir durum olmadığını öğrenip bir nebze rahatladık.

Hala bu phenomene bir anlam veremedim.

Benim dikkatimi çeken bir konu ise Karbük'e girişte birden safranbolu'ya kadar tepelerdeki ağaç populasyonunun kalktığı. Tepeler Ağaçsız ormansız. Sanırım altında (yakılmadı ise bu ormanlar) Ağaçların gelişmesine mani olan ciddi demir cevherleri var. Belki bu demir madenleri bir şekilde manyetik alan sapması göstererek beyin fonksyonlarımızı da ciddi etkiliyor olabilirdi.
Oksigen fazlalığının nasıl bir euphorik bir durum yaratığı malumumdur. Olay bu değildi olay adeta beynimiz işlemez bir hal almıştı.

Kısacası çok güzel ama bir o kadar da enteresan bir gezi oldu. Resimlerde de görülebileceği gibi sinmiş pısırık halim de bu phenomenin etkisi olasa gerek.

Saygılarımla.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2008, 10:30   #328
Ağaç Dostu

habibe's Avatar

Sevgili Praecox, Zenfree'nin bir bakkal anısı var ki evlere şenlik.. Zenfree nerdesin gel anlat hadi Yöre Halkının da çok etkilendiği kesin.

Eski 21-10-2008, 11:15   #329
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Sevgili Praecox ,
Tam bir macera yaşamışsınız.Artık hiç unutmassınız.Sevgili Kubilay ve Sevgili Ephesos güzel keyifli bir yolculuk olmuş.Gizemli şehir hazine arar gibi tam film olur.
Karabük -Safranbolu arası tepelerde cevher yok korkmayın manyetik alan etkisinden değildir.Buralar insanlar tarafından bu hale getirilmiş.Önceden tarım arazileriydi.Görülen çıplak araziler öncelerin buğday arazileri. Şimdi eken fazla yok.

Tarihi bir kentin havası ve büyüsü sizi etkilemiş.Fazla oksijen olmasa da büyük şehirlere göre havası gayet iyidir.

Bazen duygularımız bir bütün olarak yaşarız.Yeni bir yer keşfetmek heyecanı olsa gerek
bu gizemin sebebi.Yeni insanları tanımak tarihi bir yerde gezmek onun büyüsünü yaşamak olsa gerek.Birazda yol yorgunluğu eklenince sanırım ondan unutkanlık ve masumluk.

Sizlerle bu gizemi ve bu ortamı paşlaşmak çok güzeldi. Gizemli ve tılsımlı şehirde tekrar görüşmek dileğiyle ...

Eski 21-10-2008, 11:17   #330
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi habibe Mesajı Göster
Sevgili Praecox, Zenfree'nin bir bakkal anısı var ki evlere şenlik.. Zenfree nerdesin gel anlat hadi Yöre Halkının da çok etkilendiği kesin.
Nasıl bir anı.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025