![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Güler Hn., saksı adam fikri ile inanın beni çok güldürdünüz. Böyle dahiyane ve komik fikirleri nasıl buluyorsunuz? Ogün gelemesem de fotoğraflar sayesinde sizinle birlikte vakit geçirmiş gibi oldum. Duvar dibine gölgelikli oturma setini çok güzel yapmışsınız. Ogül kurusu mudur, yoksa gül suyu mudur? Anlayamadım. Ne işe yarıyor? Duvar dibi yarımdairesel santolinalar, içlerinde verbenalar, altı gölgelik kocaman ağaç (ne ağacı olduğunu çıkaramadım, cevize bir parça benzettim ama?) geniş havadar bir bahçe ve yeşil alan, masaların arkasındaki sera; bayıldım -henüz içinde bitkileriniz yok ama sanırım oraya da tüm sevginizi ve bilginizi aktaracaksınız- varenda önünde dizili sardunya saksıları, bahçede ilginç köşeler... Kısacası birçoğumuz yapmak istediklerini siz yaptınız bunu bizlerle paylaştınız. Herşey için çok teşekkür ediyoruz. Havuza başlayacağınız zaman kesin orda olacağım. Bir de şunu soracağım. Sarı yasemini kokmaz diye bilirim, kitaplarda da bu şekilde geçer. Hani kışın Mart ayında açan Jasminum nudiflorum. Sizin bahçedeki başka bir cins mi ? Merak ettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-12-2007
|
Bende resimlere bakarak iç çekenlerdenim, çok güzeller. Resimleri çeken ve siteye ekleyen arkadaşlara çok teşekürler, birgün kısmet olursa bende bu cenneti görürüm inşallah. Güler hanım, Oğuz bey ellerinize saglık harikalar yaratmışsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Moderatör
|
Sayın sukranayalp, herzaman bekleriz buyrun. Saksı adamın oturduğu ağaç, salkım söğüt. Yamadaki yarımdaireler lavantin ve içlerinde bordo mineler-gerçi onlar da verbenadır- var. Yukarı teras yolundaki taşları dereden tek tek topladım ve betona gömdük, oturma ünitesindeki taşları da öyle topladım. Serayı kışın kullanıyorum. Yazın çok sıcak oluyor, yan pencereler açılmasına açılıyor ama yine de çok sıcak-termometre koymuştum sıcaktan patladı- Sarı yaseminin kokusu bana da pek gelmiyor doğrusu, ama müştemilatın duvarını boydanboya kaplayan ve herdem yeşil olan beyaz yasemin enfes kokuyor. Siz hangi resimden bahsettiniz gül kurusu diye anlayamadım. Şimdilerde güller ve clematisler coştu, sanki onlara inat edercesine nergisler de açma yarışındalar. Kısa zamanda devreye lillyumlar ve dahliyalar girecek gibi. Ama akşam üzeri iğde ve filbahrinin kokusu o kadar yoğun geliyor ki bilemezsiniz. Bu renk cümbüşü ve yoğun çiçek kokuları içinde hayattaki salıncaklara uzanarak bülbülleri ve sessizliğin sesini dinlemek büyük keyif. Tabii siz dostlarla beraber paylaşmak daha da keyifli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
|
çok Güzel Bir Günden Kalan Anılardan Ayılamayanlardanım...sevgili Güler Hanım Ve Oğuz Beye Bu Cenneti Yarattıkları Için Ve Bizleri Bu Kadar Güzel Ve Içten Ağırladıkları Için çok Teşekkür Ederim.bence De Gülerin Bahçesi Değil De Cenneti Diyelim.. Arkadaşlarla Tanışma Ve Kaynaşma Fırsatı Bulduğum Için De çok Mutlu Oldum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2007
|
Sevgili Güler hanım bende bahçenizi resimlerden izlemek zorunda kalanlardanım. Bu sene bir hafta sonu Manyas kuş cennetini gezme planlarımız var. Gerçekleştirebilsek ve sizde bahçenizde olursanız muhakkak uğramak ve bu güzellikleri kendi gözlerimle görmek isterim. Herşey gönlünüzce olsun. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım, çok sağolun, çok çok şekersiniz. ![]() Yerlerini değiştirdiğim güllerimin durumu iyi gibi. İlaçlamalar işe yaradı sanki. Sizin vereceğiniz gülü baş köşeye koyacağım. Çok gelmek isterdim ama izin koparmam zordu. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güler Hanım;Fotoğraflara bakınca inanamadım.Sanki usta bir peyzajcının eli dokunmuş gibi.Oysa herşeyi ile sizin ilgilendiğinizi okumuştum.Kutlarım.Mükemmel bir bahçe oluşturmuşsunuz.Birazcık da kıskanmadım desem yalan olur..Bu güzelliği görmek vardı.Bir başka bahara artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım'cığım, iki gündür internet kapalıydı, giremedim ama işyerinde arkadaşlara resimleri göstererek anlata anlata bitiremedim. Gerçi arkadaşlar anlatmaya çalışmışlar. Ogün gerçekten unutamayacağımız güzellikte bir gündü. Sizin ve Oğuz Beyin güler yüzü, ve ilgisi bahçenizin güzelliğini katmerlendiriyordu.Hala daha gözümü kapatınca kendimi bahçenizde ve sizlerle beraber görüyorum. Her köşesi emeğinizi, zevkinizi ve sevginizi yansıtıyordu. Yediğimiz içtiğimiz bizim olsun gördüklerimizi anlatalım ama yeyip içtiklerimizi de anlatmadan geçemiyoruz: kahvaltı çok güzeldi, bahçe fırınında pişen yemekler, özel ekmekler, tatlılar, pastalar... Bütün bu güzellikleri aynı duyguları paylaşan bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederiz. Sizin ve sevgili eşiniz Oğuz Beyin eline , gönlüne sağlık. Çiçekleriniz eksik olmasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Moderatör
|
Sevgili arkadaşlar, sizleri memnun edebilmişim ne mutlu bize. Yazdıklarınızı okuyunca hani kabarmıyor da (hindi gibi) değilim. Herzaman beklerim. Bana olumlu olduğu kadar olumsuz gördüğünüz şeyleri de yazarsanız mutlu olur, düzeltmeye çalışırım. İnsanın emeklerinin karşılığını görmesi çok hoş bir his. Koca bayırı bu hale getirebilmenin hazzı da bambaşka benim için. Yapmayı arzu ettiğim bir iki şey daha var, inşallah onları da zamanla tamamlar, yine hepberaber tadını çıkartmaya bakarız. Oğuz da hepinizi çok sevmiş, ayrı ayrı selamlarımı yazmayı ihmal etme diye tembihledi. Fırıncı arkadaşına özel selamları varmış..... Düzenleyen Güler : 14-05-2008 saat 13:42 Neden: harf hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Moderatör
|
Sevgili nkoksal, tabii buyrun. Evvelden haberim olursa daha mutlu olurum. Manyas kuş cenneti maalesef eskisi gibi değil, hüsrana uğramayın diye yazıyorum. Kemalpaşa'da su uçtu denilen bir yer var, orası bence daha da enteresan. Geçen sene sezon haricinde gittiğim halde çok beğenmiştim. Keşke Ağaçlar.net gurubu olarak oraya bir gezi tertiplesek....... Ben de Ankara'lı arkadaşlar gelmediler diye üzülüyordum, hepiniz bekleniyorsunuz haberiniz olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
Olumsuzluk mu? O da ne demek? Biz araçlardan inince bir cennetle ve o cenneti inşa eden, güleryüzlü ve bahçelerindeki güllerden daha güzel iki insanla karşılaştık. ![]() Bahçenizin dizaynı, verdiğiniz emek, şık fikirleriniz hiçbirimizin gözünden kaçmadı. ![]() Bizlere ne kadar değer verdiğinizi anladım ben bu toplantıda, günler öncesinden hazırlanmaya başladığınız ve hiç durmadan çalıştığınız belli oluyordu. Yemekleriniz, hazırladığınız kahvaltı, tatlılar, ikramlarınız.. Ne kadar heyecanlı ve güzel bir süreç geçirdiğinizi anladım, yorgunluğunuz da cabası.. Ama bütün bunlara rağmen enerjik, güleryüzlü ve kıpır kıpırdınız.. Gerçekten çok güzel bir gün geçirdim sayenizde, bütün bunlar için size ne kadar teşekkür etsem azdır.. Sevgiler.. Düzenleyen Penelophe : 14-05-2008 saat 19:01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2007
|
Güler hanımcm bilgi için sağolun.Zaten 2-3 günlük bir gezi planlıyoruz ama tam zamanını bilemiyorum. Daha önce de söylediğim gibi babam rahatsızlandı, hatta Ankara toplantısına da o yüzden katılamamış sizinle ve diğer arkadaşlarla tanışma fırsatını kaçırmıştım. Çok şükür şu ara daha iyi ama yinede zaman planlaması yapamıyoruz. Eşime bahçenizi anlata anlata bitiremiyorum şayet planladığımız bu geziyi yaparsak size muhakkak uğrayacağız. Sevgiler ve davetiniz için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
Evet;Resimleri gördüm ve üzüntüm iki katına çıktı... Üzülüyordum;Birbirinden değerli Ağaçlar.net üyelerini yakından tanıma fırsatını kaçırmıştım... ![]() Üzülüyorum;Dünya gözüyle Cenneti göremedim... ![]() Seviniyorum;Çok güzel bir gün geçirmişsiniz... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Moderatör
|
Sevgili penelophe, Müjgan,fevziye ve envor, güzel yazılarınız bana daha fazla şevk verdi, teşekkürler. Bizler de sizlerle beraber çok mutlu bir gün geçirdik, bütün yorgunluklarım sizlerle tanışınca geçti. Bu kadar güzel insanlarla beraber olmak, aynı konulardan hoşlanmak, sohbet etmek ne kadar zevkliydi. Bu yüzden Ağaçlar net'e müteşekkirim. Düzenleyen Güler : 30-06-2008 saat 10:16 Neden: kelime hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
|
Tatildi, Sakarya yolculuğuydu derken yeni oturdum internetin başına... Yaza yaza bitiremeyeceğim kadar güzeldi. İnanılmaz bir emek sonucu oluşmuş bir bahçe, kapıdan içeri girdiğinizde çiçekler mis gibi kokuları ile size hoşgeldiniz diyorlar... Güller bir harika bakmaya koklamaya doyamıyorsunuz.... Çimler güzel görünüyordu aslında, Güler Hanım çok uğraştı onlarla. Ben bayıldım o çimlere çok kalabalık olmasak çocuklar gibi zıplıycaktım üstünde ![]() ![]() Yemekleri nasıl anlatsam acaba ![]() Penelophe ile ben şişmiş göbekler ile çıktık masadan ![]() ![]() Sonra çok güzel sohbetler edildi, yeni arkadaşlar ile tanışıldı... Herkes bahçeden bir şeyler aldı hemen hemen osmanlı çilekleri, yasemin çelikleri vs... Çok güzel bir gündü gerçekten. Bu güzel günü bize hazırlayan başta Güler Hanım ve eşi Oğuz Bey olmak üzere herkese çok ama çok teşekkür ederim. Bizi Manyasa kadar götüren Sevgili Uzman16 ve eşinede ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum... Aynı yerde darklı bir zamanda tekrar buluşmak dileği ile... Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
Tatlı bir sarhoşluk, baş dönmesiydi yaşadığımız.. Hangi bitkiyi incelemeli, hangi köşeyi sindiresiye bakmalıydı? Güler Hanımın hangi emeğine saygı duymalı, doğaya ve bitkilere gösterdiği özene kendi adımıza nasıl teşekkür etmeliydi? O gün, sözün bittiği an gibi bir şeydi. Doğasıyla ve sofrasıyla bizlere yaptığı sunumlar için ancak minnetler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-01-2008
|
Harika bir gün geçirmişsiniz, gerçekten kıskanarak izledim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
sevgili Güler hanım inanın bahçenize hayran kaldım,emeğinize,elinize,yüreğinize sağlık.muhteşem bir güzellik resmen cennet evsahipliğiniz de harika sizi kutlarım içim gitti fotoğraflara bakarken.bende saksıda üç beş çiçek bakınca kendimi doğa sever diye nitelendirmiştim ![]() çok sıcak samimi ve güzel birgün geçirmişsiniz keşke bende aranızda olabilseydim.aslında biçok kez geldim Manyas'a o zamanlar bilseydim kesinlikle uğrardım.sevgiyle,sağlıkla ve hep gülen yüzünüzle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeniz bir rüya gibi, her fotoğrafta bu daha da güzel dedim. Bizim için canlı bir örnek oluşturuyorsunuz, paylaştığınız için teşekkürler. O güzel günde aranızda bulunamamak çok üzücü olsada, paylaşımlarınız ve içtenliğiniz teselli oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
arkadaşlarımın güzel duygu ve dileklerine katılıyorum herne kadar ozaman aranızda olmasam ve o güzel ortamda bulunmasam da Güler hanımın ellrine yüreğine sağlık diyorum.Cidden süper baka baka doyamadım valla ...... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|