![]() |
|
![]() |
#121 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-06-2007
|
Sn.Emekli
Alıntı:
![]() ![]() Size sorum şu olacak siz heykeltraşlık yaparken tabir doğru mu bilemiyorum yanlışsam özür dilerim.... Mesleğinizi yaparken serginizde kullandığız maddeleri yani özel maddeler illa ki kullanıyorsunuzdur bunları satmıyorsunuz ya da paylaşmıyorsunuzdur... Bizim mesleğimizde de bu aynen böyle bizde de bu mesleği icra edeceklere yerlerinde uygulama yaptırılır örnek almaları sağlanır Örneğin bizim fakültemizde sadece dalından koparmak yasaktır diğer herşey serbesttir Arboretum gibi spesifik yerler özel oldukları için korunmalıdır... Korunma elbette yasakla olmaz ama oralar sergi alanıdır. Bunun dışına çıkması halinde verim azalır ve devam ettirilemez yaşamları... Umarım anlaşabildik... Farkında olmadan sürç-i lisan ettiysem affola Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Moderatör
|
Sevgili uygarokman, bilgilendirmen için ben de teşekkür ederim, hakikaten yerdeki tohumun bile alınamıyacağını bilmiyordum. Orayı gezme fırsatım birkaç sefer oldu, hayran kalmıştım. İyi ki tohum filan koparmamışım. Paylaşımın için tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaçsever
|
Sn.Emekli rica ederim. Ben, sadece bilgimi paylaşmak istedim.Her görüşe açık insanlarla diyalog halinde olmak beni çok mutlu ediyor...Bu mutluluğu bana yaşattığınız için teşekkür ederim Saygılarımla ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaçsever
|
Beni mest ettiniz Sn.Emekli... Teşekkür ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
Doğa sevgisiyle orayı görmeye giden birisinin yere düşmüş, çürüyüp gidecek bir yaprağı almasında nasıl bir sakınca olabilir anlamak mümkün değil. Oldu olacak bu yasağın altına büyük harflerle MÜDÜRİYET yazsınlar. ![]() Tabi ki ağaçlardan dal, yaprak ya da tohum alınmasından bahsetmiyorum. Bir tarafta 400 bin ağaç kesilir kimsenin kılı kıpırdamaz. Diğer tarafta yere düşen yaprağa dokunma yasağı gelir. İlginç gerçekten. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaçsever
|
Buna açıkça yasak demeyelim ama kocayemişlerin vs koparılması vs pek doğru değil. Yanılıyor muyum ya da erguvan arboretumdan başka heryerde var. Onun, fasulye gibi meyvesini, her yerde bulabilirsiniz. Arboretumdan almak tatlı mı oluyor? ![]() Almayıverelim arkadaşlar ![]() Bu arada zenfree görüşmeyeli nasılsınız ![]() Gülcenin sınavları başlamıştır sanırım karne yaklaşıyor...Başarılar sınavları varsa ![]() Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel bir gündü .Tekin Bey ve Aybala'ya teşekkürler. Acer palmatumları göremesem üzülürdüm . Bu arada -gerçi özel arboretum , biliyorum- ama Yalova'daki Karaca Arboretum'da fidan satışı mevcut. Bir de gözlemlediğim kadarıyla , Atatürk Arboretum'u Belgrad Ormanları'nın doğal uzantısı üzerinde kurulu. Yani ağaçların , bitkilerin bir kısmı zaten doğal olarak orada bol bulunan , oraya ait olanlar ( Kocayemiş gibi ) Bir de orasını arboretum haline getiren , dünyanın pek çok yerinden getirilmiş olanlar var ( Kore Göknarı gibi) . İkisini aynı kefeye koymamak gerektiği fikrindeyim. Ağaca , dalına zarar verilmediği müddetçe bir iki kocayemiş meyvesi almanın zararını çözemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Ağaçsever
|
Sn.Kumru
Alıntı:
ikisini de aynı kefeye koymamaktan bahsetmişsiniz....ikisini de aynı kefeye koymadım ki ve ayrıca meyve almanın zararı var da demedim ki ( Almasak ne olur dedim ) ![]() Neyse umarım yanlış anlaşılmadım... Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
agaclar.net
|
Bu kadar itirazı, daha işe yarar bir alanda yapsanız, Türkiye daha yaşanır bir yer olurdu ![]() Ama böylesi daha kolay... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaçsever
|
Sn.Aybala
Sn.Aybala fotoğraflar muhteşem elinize gözünüze gönlünüze Sağlık çok sağolun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-11-2007
|
harika bi fikir :)
gerçekten çok güzel olur.Ama tarih pek uygun değil ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende aynı şeyi merak ediyorum. Hava muhalefeti vs.. derken ben konunun ucunu kaçırdım. Şimdi yeniden gidilecekmi, gidilecekse ne zaman??? 24' ü hala geçerli mi? Selamlar. Melike |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Dün İTÜ'(Maslak)de işim vardı, gitmişken Atatürk Arboretum'a da uğrayayım bari dedim, ama sevgili arkadaşlarım yanımda olmadan içeri girmeyi canım istemedi, sizlerle de gideriz inşallah sevgili dostlar. Sn.Emekli'yi ve torununu, sevgili Balıkçı'yı da görür yüz yüze tanışırım inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
24 Kasım için birçok arkadaş isim yazdırmıştı. Güncelleyelim... 24 Kasım 2007 Cumartesi Katılımcı listesi Ferda Ülkümen Mecbure Hn. Aybala+1 11/24 Kasım Ümit Kuru ve Eşi - Katılamıyorlar Vildan Sönmez Sinan İnci Preacox Sinan 11/24 Kasım Zenfree+2 11/24 Kasım Çekirdek+2 aysemelike+1 24 Kasım c.sungur eşi aykun82 11/24 Kasım tekin 11/24 Kasım limon 24 Kasım emekli+1 ilker_eroğlu+1 11 Kasım Kumru+1 11 Kasım Güler Habibe |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
+2 adına konuşma Kumru, belki onlar gelebilir, Arberetum’da salıncak ve resminin çekilmesini bekleyen çok sayıda mantar olduğunu duydum.... Eşine, kız kardeşine çok çok selamlar söyle, hepiniz harika insanlarsınız biliyor musunuz? Not: Word programı ''arboretum''u,''arberetum'' olarak düzeltti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |