Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emekli
Benim konum sanat...bilim değil ******...Onun için sizinle bu konuyu tartışmam mümkün değil...Lütfen beni mazur görün...Ben sadece fikrimi söyledim...Bir şeyi korumanın sadece yasaklarla halledilebileceğine inanmıyorum.Sizin Yazdıklarınızı da dikkate alıyorum...****** bir vatandaş olarak... konumuz bitki veya fidan satışı değil zaten...doğayı sevmek ....ve bu sevgiyi gelecek nesillere aşılamak...sorun bunu nasıl yapabiliriz de...uygunluğu nasıl olmalı da...
|
Sn.Emekli sizin konunuz sanat demişsiniz bakınız size karşı hiçbir sorunum yok sadece yazıyorum konuşuyoruz öncelikle yanlış anlaşılmak istemem

Bunda anlaşalım
Size sorum şu olacak siz heykeltraşlık yaparken tabir doğru mu bilemiyorum yanlışsam özür dilerim....
Mesleğinizi yaparken serginizde kullandığız maddeleri yani özel maddeler illa ki kullanıyorsunuzdur bunları satmıyorsunuz ya da paylaşmıyorsunuzdur...
Bizim mesleğimizde de bu aynen böyle bizde de bu mesleği icra edeceklere yerlerinde uygulama yaptırılır örnek almaları sağlanır Örneğin bizim fakültemizde sadece dalından koparmak yasaktır diğer herşey serbesttir Arboretum gibi spesifik yerler özel oldukları için korunmalıdır...
Korunma elbette yasakla olmaz ama oralar sergi alanıdır. Bunun dışına çıkması halinde verim azalır ve devam ettirilemez yaşamları...
Umarım anlaşabildik...
Farkında olmadan sürç-i lisan ettiysem affola
Saygılarımla