agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Agaclar.net Toplantı ve Gezileri
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-10-2007, 03:29   #121
Ağaç Dostu

Sinan9's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2006
Galeri: 11
Teşekkür.

Toplantıya en geç gelen üye olarak, fiziken veya kalben katılan herkese teşekkürlerimi sunmak isterim.

Birkaç ufak dedikodum da olacak .

Kimse Karaca Arboretumu fidanlığından aldıklarından bahsetmiyor.

Aramızda bazıları aynı zamanda Karaca Arboretumu gezisi esnasında bol miktarda tohum istihsal ettiler. Payım gelmezse isimlerini internet aleminde faş ederim. (tehtit)

Sinan9 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2007, 03:44   #122
Ağaç Dostu

Sinan9's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2006
Galeri: 11
Mehtap Hanım'a teşekkürlerimi hasseten sunmak isterim.

Resim boyutlarını küçültebilirsem birkaç resimde ben ekliyeceğim.

Düzenleyen Sinan9 : 08-10-2007 saat 03:45 Neden: Yanlış yazdım. Todor kızıyor
Sinan9 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2007, 11:27   #123
Ağaç Dostu

Sevelim's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2005
Galeri: 147
Toplantı sonrası izlenimlerinizi okudum, fotoğraflarınıza baktım. Her zamanki gibi çok güzel bir toplantı olduğunu taa buralardan anladım. Bademağacı her zamanki zerafetiyle oradaymış. Sebocum da yardımseverliğini orada da göstermiş. Bursa toplantısında aynı ekibi ve daha fazlasını görmek isterim.

Sevelim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2007, 12:36   #124
Ağaç Dostu

Hakan KINACI's Avatar

Giriş Tarihi: 11-08-2006
Galeri: 42
Belli ki Ankara dan sonra Yalovada da muhteşem bir toplantı olmuş
Tabii buradan resimle bile olsa sizleri tanımak ne büyük mutluluk. Gerçi forumda yazışırken az çok yüzlerinizi tahmin ediyordum ancak şimdi daha net bazı resimler net olmasa da... )

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2007, 16:25   #125
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Merhabalar!

Yalovada Atamızın yürüyen köşkünde yaptığımız ilk toplantımızda gerçekten çok güzel ve paylaşım dolu zaman geçirdik. Yalovadan katılan arkadaşlarımızı tanımanın yanında şehir dışından katılan tüm arkadaşlarımız bizleri gerçekten onurlandırdılar. Huzurlarınızda hepsine burdan teşekkür ediyorum. Coşkulu ve heyecanlı bir toplantının ardından Alberatum gezimiz inanın bir harika idi. Bu arada Lübnan sedirinin ana vatanının Anadolunun (Toroslar) olduğunu bile öğrendik. Rehberimiz oldukça bilgili bir şekilde bizleri bütün ağaçlar hakkında bilgilendirdi sağolsun. Nice toplantılara diyelim.

Saygıyla.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2007, 16:28   #126
Ağaç Dostu

Sebahattin Sargın's Avatar

Giriş Tarihi: 16-12-2006
Galeri: 345
Devamında Bursaya da bekliyorum aynı Ekibi diyelim

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2007, 21:51   #127
Ağaç Dostu

çekirdek's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2007
Galeri: 14
cemal.S'nin mesajında sözünü ettiği Toros sediri ile ilgili tam da dün bir yazı okumuştum. Bir kısmını sizlerle paylaşayım.

Yazı, Bilim ve Tekniğin bu ayki sayısında, Eğirdir Orman Fidanlığından Cemal Gültekin tarafından yazılmış.

"...Katran (Toros sediri) çok eskilerden bu yana gelen uzun ve hazin öyküsüyle, tarihin akışı içerisinde önemli roller üstlenmiş. Doğu Akdeniz ve Mezopotamya "Eski Dünya" diye adlandırılır. Buradan uzaklaştıkça dünyanın sınırına varılacağı düşünülürdü.

İşte buralarda "Lebiderya" denen bir ırmak, çepeçevre dolaşarak her şeyin sınırını oluşturuyordu. Bu coğrafya içinde üzerleri geniş katran ormanlarıyla kaplı Lübnan Dağları, Anti-Lübnan Dağları, Hermon Dağı, Amanos Dağları ve Toros Dağları yer alıyordu. Bu konumu ile katran eski dünya ve tüm Akdeniz coğrafyasında bulunan uygarlıkların gelişimine olağan üstü katkıda bulundu. Tüm tapınaklar, mezarlar, tabutlar,mobilyalar, saraylar, lüks evler, donanmalar çoğunlukla ondan yapıldı.

Bu süreçte, diğer dağlardaki katranlar yok olduğu gibi; Toros Dağlarından Akdenize dökülen Dim çayı, Alara çayı, Köprü çay, Kargı çayı, Manavgat çayı ve Dalaman çayı havzalarındaki tüm katran ağaçları da kesildi ve su yolları kullanılarak Akdeniz'e, oradan da gemilerle dünyanın diğer merkezlerine taşındı. Binlerce yıl süren aşırı kesimler sonucu insanların ulaşamadığı Toros Dağlarının sarp yamaçları dışında katran ormanı kalmadı. Günümüzde Lübnan'daki katran ormanlarından geriye sadece 400 adet ağaç kalmıştır. Buna rağmen, katran ağacı Lübnan Devletinin bayrağı olarak kabul edilmiş bulunuyor. ..."

Yazının devamından; 1950'li yıllarda Toroslarda en kalın katranı kesebilen ormancıların övgülendiğini; Gılgamış'ın katran ormanları bekçisi Humbabayı bu katranlar için öldürdüğünü ( ve yanlış hatılamıyorsam Dünyanın sonunun gelme başlangıcı olarak o anın gösterildiği .Çkrdk.);
bu kadar büyük tahribat karşısında İmparator Hadrianus'un bu ağaçların kesimine sınırlama getirerek , bugün bile görünebilen sınır taşları koydurttuğunu;
fiziksel özelliklerini, fidanından ve tohumlarından üretim şeklini, Türkiye'deki bölgelere göre yayılış düzenini öğreniyoruz.

Çok güzel ve uzun bir yazı. Henüz bu ayın dergisi-sayısı olduğu için tümünü okumanızı öneririm.

çekirdek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2007, 07:22   #128
Ağaç Dostu

bademagacı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2007
Çok ilgi çekici. Teşekkürler Çekirdek Hanım..

bademagacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2007, 17:56   #129
Ağaçsever

elizabet's Avatar

Giriş Tarihi: 12-08-2007
Arkadaslar toplantiniz harika gecmis resimlerden belli isallah birdahaki sefere bende gelirim resimler icinde cok tesekkurler gelemesekte gelmis gibi olduk
tum arkadaslara sevgiler

elizabet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025