![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
Sarma, yalancı biber dolması vesairelerden bahseden çok muhterem arkadaşlar; Biiir- Ben oraya sizinle birlikte gelmiyorum, İkiii- Dolayısıyla, yolda yenemeyeceği için, ne yaparsam yapayım "kesinlikle" bozulur ![]() üüç- Ben yiyeceğimi orada canlı canlı tutmayı yeğlerim, helede o çayın fotoğrafını gördükten sonra ![]() Artık nasipte bolsa komşu tutar sizlere de "tadımlık" düşer, belki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Balıkçı Serdara takılacak olanlar oltalarını getirsin derim. Serdar Bey, olta getireceğiz de nasıl bir olta, kaçlık iğne,kurşun vs. biraz bilgi. Sarmalar gelmiyor bari balık tutup karnımızı doyuralım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
Olta özellikleri konusunda, her şeyden önce orada ne balığı çıkıyor onu bilmek önemli, orada çıkan balık cinslerini, orayı bilen bir arkadaş belirtirse, ona göre ne tür olta gerektiğini söyleyebilirim. Eğer oradaki balık türlerini bilen yoksa, o tarafa balığa giden arkadaşlar vardı (üyesi olduğum amatör balıkcı forumundan) onlardan balık türleri ve değişik olta çeşidi kullanıyorlarsa öğrenir buradan sizlere de haber veririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
Ama Sn. M.Sema Hanım'a olta sözüm vardı, başkasını bilemem ![]() Zaten kendi oltam, kızımın oltası, eşimin oltası derken bayağı bir olta ve malzememe taşımam gerekecek. Şimdiden belirteyim, büyük ihtimalle muhtemel orada solucan iyi iş yapacaktır, temini yollarına şimdiden bakın derim. Eğer olmazsa da ekmek içi ve haşlanmış mısır da iş yapar, ama yine söylüyorum oradan çıkan balık türü çok önemli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
|
Bakalım yarın onlardan ses çıkmazsa, dediğim gibi arkadaşlardan öğrenirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
Durun daha, şimdiden mi hazırlayacaksınız getireceklerinizi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
|
Evet iyi hatırlattınız, ben teneke getiririm, nasıl pişirildiğini de özenle öğretirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
Acaip otantik yemekli bir gezi olacağa benziyor ![]() ![]() Balıkçı Serdar, sizin arabada oltalardan yer kalırsa mangal falan getirmeyi düşünüyor musunuz? Hani balıkları çiğ çiğ yemeyeceğiz di mi ya. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
Mangal ne? Yahu bir ızgara, üç tane taş neyimize yetmiyor ![]() Ayrıca teneke de getireceğiz dedik işte. Orada gerekli odunu tedarik edebiliriz sanırım, siz ondan haber verin. Odun yoksa da "suşi"mi ne öyle bir şey varya ondan yaparız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-06-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-05-2009
|
Arkadaşlar çiğ köfteler benden, sıcak bir taraftan acı bir taraftan yakacak ama o kadarcık olsun değil mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-05-2009
|
Sevgili nevsune, Gerçekten de bu ülkede çiğ köfteye hayır diyecek çıkmaz, ama şöyle bol acılı karalahana çorbasına hayır diyebilecek hiç kimse olmaz herhalde. ![]() İnşallah onu da başka potlaçlarda yaparım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2008
|
arkadaşlar, merhaba; internetten "kirmir ve balık" yazınca, bir suru balık avı sitesi, hatta kamera kayıtları vs cıkıyor.. anladığım kadarı ile en cok "tatlı su kefali" ve "karagoz" denen iki cesit balık avlanmakta bu çayda. Bir de, muhtarın "yılan balıgı" avladıgından soz ettigini hatırlıyorum.. artık hangi oltaya nasıl gelir, hangi yemeği sever bu balık arkadaşlar bilemiyorum, o kısmı size kalmış.. ben bilimsel ve teknik araştırmamı tamamladım, pişmiş balıgımı soframa bekliyorum... Hamiş: Madem balıkçı serdar bey arkadaş "tavuklar, balıklar ve dolmalar benden" diyor, ben de teneke getirme işini hallederim.. O kısmı bana ait tamamen... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çapa-sulama-ot yolma-belleme vs.vs. işlerini sanırım Sn. Baobap kimseye bırakmayacak ![]() Anlayan anlasa iyi olacak ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2008
|
pazar gününe kadar antep'teyim arkadaşlar, acı biber tohumu neyin lazımsa getireyim bu arada.. ![]() size bol sohbet diliyorum.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
Önce şuraya yediklerinizi eritmek için de buraya bir bakın isterseniz. Zannımca siz zaten araştırmışsınızdır ama ben de fikir vermek istedim. Gelirken bize güneşte kurutulup çekilmiş, toksinsiz kırmızı pul biber getirirseniz haziran toplantımızda salataların üzerine serpip, benim size sürpriz olarak yapmayı düşündüğüm bulgur pilavının üzerine dökeriz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
Ben de o salçalık acı biber tohumlarından aramıştım bir ara. Sağolsun M.Saygın kendi salçalarını yaparken bana tohum verme amacıyla ailecek acı biber arayıp bulamamışlardı ![]() Baobabcım eğer sen Antep'te bulabilirsen, Denizakvaryumu salçalık acı biber fidelerini bu yıl beyaz topraklarda yetiştirip gelecek yıl bize tohumlarından verir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Yeni Üye
|
1-Nevsune dolmuş (+2 araba) 2-M.Sema (+2) dolmuş 3-BalıkcıSerdar (+avanesi) araba 4-Denizakvaryumu (+4) dolmuş 5-Baobab dolmuş 6-feriha (+oğlu-belli değil)dolmuş 7-agundasoner bizde 2 kişi katılacağız bulusma noktası neresi olacak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|