![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel bir organizesyon ve bir okadar güzel katılım olmuş. Tüm arkadaşları kutlar ve bu tür toplantıların tüm Türkiyede daim olmasını dilerim. Katılan ve bizimle ortamı paylaşan arkadaşlara çok teşekkürler. Her nakadar bire bir katılamazsakda katılmışkadar bilgi sahibi olduk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
iyi geceler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-06-2007
|
Trabzon grubu olarak kıskandık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraflardaki uygulamalar açıklama olmayınca yanıltıcı olabilir. Büyük bonsai, saksından çıkartılıp, başka saksıya konmuş, sarkık tarzda, bakımsız bir bonsai idi. Üzerinde ne olduğu anlaşılamayan teller vardı. Biçimlendirme telleri de zamanında değiştirilmediği için dallara gömülmüştü. Ali Bey uygun makas ve yeterli tel olmadığı halde bize örnek budama, yerleştirme ve telleme göstermeye çalıştı. Mağazada bonsai toprağı hazırlamak için gerekenler olmadığı içn eldeki toprak kullanıldı. savassavas yaptığı iki başlangıç çalışmasını getirmişti. Ali Bey onlara ilişkin görüşlerini açıkladı. Son olarak da mağazadaki bir mazı üzerinde değerlendirme, form belirleme ve başlangıç tellemesi yaptı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yorumlarımızı ya her fotoğrafın bulunduğu mesaj numarası ile ve rakamla ifade edip yapalım, ya da savaş ona zahmet olmazsa tüm bu fotoğrafları galeriye ilgili başlığı açıp yeniden yüklesin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
agaclar.net
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Malina, burada yer alan fotoğrafların hepsi, http://www.agaclar.net/galeri/browse...?c=726&userid= adresine taşınmıştır. Arkadaşlar buradan takip ederek yorumlarını ve sorularını ekleyebilirler.. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
agaclar.net
|
Burası hiç fotoğrafsız kalmasın diye, çok azını bıraktım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Herkese merhaba arkadaşlar, söz verdiğim gibi, limoni servi ağacım ne yazık ki sizlere ömür, vefat ettiği için durumu sizlere geç bildiriyorum. Elimden geleni yaptım ancak olmadı, bonzai aday adayı bu dünyadan ayrıldı. Üzüldüm. Ancak, beni mutlu eden başka bir konu var. Fotoğraf galerinde Ali beyin üzerinde çalışma yaptığı bonzai'den fazlalık olarak gördüğü ve kesip attığı bir parça vardı, onu suda beklettim ve bir de baktım köklenmiş. Yakında onu saksıya alacağım. Yeni bir bonzaim olacak, henüz çok körpe bir incir ama olsun. Bu nedenle mutluyum. Herkese sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Savas Iyi gunler. Limoni servinin yasamini yitirmesi senin hatan degildir. Kok budamasi icin zaman yanlisti, fazla budanan kokler yaninda cok sicak olmasi da agaci olumsuz etkiledi ve yasami son buldu. Bonsai calismalari yaparken her bonsaici kimi agaclarini kaybedebilir. Uzuntu kacinilmazdir ama bunun yaninda kaybedilen agaclardan da mutlaka ogrenilecek birseyler vardir. Yeni yetistirecegin agaclarinicin uzun omurlu olamsini dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Badem Bonzai
İyi günler Ali bey, Bonzai bir kez ilgi duyduktan sonra vazgeçilemez bir tiryakilik gibi bir şey... Ben hez zaman umutluyum. Bu arada badem ağacını limoni serviden boşalan saksıya aktardım. Hemen bir hafta içinde yeni yapraklar oluşmaya başladı. Bir kaç seneye kadar gövde kalınlaşır ve eski saksısına yeniden aktarırım diye düşünüyorum. Diğer taraftan Kocaeli ilinden bir arkadaş yakında bana bir Adenium fidesi gönderecek. İşte, aynen hayatın kendisi gibi, bir taraftan ölüm diğer taraftan yeni bir yaşam... Sevgi ve saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-02-2010
|
Merhaba arkadaşlar.Ağustos ayından beri kimse yazmamış.Ben bonzai ile yeni tanıştım ve bonzai yetiştiren arkadaşlarla tanışmak ve bilgi paylaşımında bulunmak istiyorum.Bonzailer hakkında makaleler okuyorum ancak oldukça ince bir iş olduğunu farkettiğimden henüz birşey yapmadım.Umarım buradan bonzai yetiştiren arkadaşlarla iletişime geçebilirim.sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Sayın evrenolanbay, Bu başlık bonsai hakkında yapılan bir toplantının başlığıydı. Forumun ana sayfasında altlara doğru bakarsanız bonsai ile ilgili koca bir bölüm olduğunu görebilirsiniz. ![]() Düzenleyen gilan : 25-02-2010 saat 10:07 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Yeni Üye
|
Yok o bölümü zaten gördüm;ancak özellikle Ankara da yaşayan bonsai sanatçılarıyla konuşmak için özel bi bölüm göremedim bahsi geçen büyük bölümde.Ankara Bonsai Atölye Çalışmaları kısmından buraya geçiş yaptım.Elbette o kısımlarıda yavaş yavaş okuyup forumun bu bölümünü de çözücem; ancak benim istediğim az öncede söylediğim gibi Ankarada yaşayan bonsai sanatçıları ile iletişime geçebilmekti.Buradan kimseye ulaşamayacağım sanırım.teşekkürler uyarınız için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-06-2007
|
evrenolanbay, eğer Ankara'da bonzai konusunda bir araya gelen, toplantılar yapan, yeni başlayacaklara öğreten birileriyle tanışır, iletişime geçerseniz lütfen beni de haberdar edin. bende bonzai yetiştirmek istiyorum ama okumakla değilde birebir görerek çalışmak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Yeni Üye
|
Hemfikirim.tamamdır bağlantıya geçebilirsem haberdar ederim sizi de. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Sayin evrenolanbay ve eticin, Aramiza hos geldiniz. BONSAI calismalarina baslamak icin Ankarada olabilecek atolye calismalarini beklememelisiniz. Turkiyede Bonsai yeni bir ugras oldugu icin, yalniz bazi buyuk sehirlerde toplanti ve atolye calismalari yapiliyorsa da Ankarada yasiyan bonsaiciler bu konuda biraz yavas hareket ediyorlar. O yuzden okumakla bonsaiye baslamak su an elinizdeki tek secenek. Okuduklarinizi uygulamak icin de fidancilardan uygun fidanlar alip, bu fidanlar uzerinde yapacaginiz calismalarla kendinizi gelistirmeye calismalisiniz. Ilgili basliklar altinda, anlamadiginiz ve ya bulamadiginiz konularda soracaginiz sorulari, daha deneyimli olan uyeler cevapliyacaktir ve iste bu yolla ogrenebileceginiz bonsaiyi, Ankarada toplantilar ve ya atolye calismalari yapip, oralarda da bonsaiyi tanitmak belkide size kismet olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-06-2007
|
Teşekkürler Ali Bey. Evren Bey sizden de haber bekleyeceğim, bu arada bende araştırma yapmaya devam edeceğim, sizi de bilgilendirirrim. Düzenleyen eticin : 25-02-2010 saat 12:41 Neden: eksik mesaj |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|