![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Herkese merhaba arkadaşlar, söz verdiğim gibi, limoni servi ağacım ne yazık ki sizlere ömür, vefat ettiği için durumu sizlere geç bildiriyorum. Elimden geleni yaptım ancak olmadı, bonzai aday adayı bu dünyadan ayrıldı. Üzüldüm. Ancak, beni mutlu eden başka bir konu var. Fotoğraf galerinde Ali beyin üzerinde çalışma yaptığı bonzai'den fazlalık olarak gördüğü ve kesip attığı bir parça vardı, onu suda beklettim ve bir de baktım köklenmiş. Yakında onu saksıya alacağım. Yeni bir bonzaim olacak, henüz çok körpe bir incir ama olsun. Bu nedenle mutluyum. Herkese sevgilerimle. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Savas Iyi gunler. Limoni servinin yasamini yitirmesi senin hatan degildir. Kok budamasi icin zaman yanlisti, fazla budanan kokler yaninda cok sicak olmasi da agaci olumsuz etkiledi ve yasami son buldu. Bonsai calismalari yaparken her bonsaici kimi agaclarini kaybedebilir. Uzuntu kacinilmazdir ama bunun yaninda kaybedilen agaclardan da mutlaka ogrenilecek birseyler vardir. Yeni yetistirecegin agaclarinicin uzun omurlu olamsini dilerim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Badem Bonzai
İyi günler Ali bey, Bonzai bir kez ilgi duyduktan sonra vazgeçilemez bir tiryakilik gibi bir şey... Ben hez zaman umutluyum. Bu arada badem ağacını limoni serviden boşalan saksıya aktardım. Hemen bir hafta içinde yeni yapraklar oluşmaya başladı. Bir kaç seneye kadar gövde kalınlaşır ve eski saksısına yeniden aktarırım diye düşünüyorum. Diğer taraftan Kocaeli ilinden bir arkadaş yakında bana bir Adenium fidesi gönderecek. İşte, aynen hayatın kendisi gibi, bir taraftan ölüm diğer taraftan yeni bir yaşam... Sevgi ve saygılarımla. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|