agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Agaclar.net Toplantı ve Gezileri
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-02-2009, 22:31   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-01-2007
Galeri: 8
Çanakkale gezisi fevkaldenin fevkinde bir düşünce olmuş,öncelikle fikir sahiplerine destekleyenlere teşekkürler...1993-1995 yıllarında çanakkale'de üniversitedeydim.Daha sonra arlıklarla bir iki sene,senede bir kaç kez gittim.hatta bir ara Ayvacık m.y.okulunda sözleşmeli öğretim görevlisi olduğumda her hafta Çanakkaleye gittim geldim.
Bana göre Türkiye nin (teşbihte hata olmaz) kabe'si diyebileceğim yeridir.Hatta oraya gittiğimde her seferinde şehitliğe giderim ve gerçekten huzur bulurum.Sağlık ve zaman problemimiz olmazsa inşallah gelirim.Bana göre gezi programı şöyle olabilir, tabi sadece fikir;umarım yardımcı olurum...

-İstanbuldan gidecekler için öncelikle katılım sayısına göre otobüs ayarlanması gerekmektedir.Ayrıca oradaki yemek ve iaşe için evden getirilecek olan yiyecekler varsa onlar belirlenmeli...
-İstanbuldan gidecekler cuma akşamı belirlenen noktalardan toplanarak gece 23:00-24:00 gibi yola çıkılır.Gece yarısı Tekirdağ'da(namık kemal tesisleri) mola verildikten sonra yola devam edilerek,Gelibolu'da yolun kenarında şirin br köy var(adını hatırlayamadım) sabah namazı kılacaklar için kısa bir mola daha verilebilir. Eceabat'a varmadan Kültür bakanlığını yaptığı Atatürk evi ve müzesi var orası gezilebilir.Eceabat geçildikten sonra Kilitbahir iskelesine kadar devam edilmeli orada çanakklae boğazında sabah güneşin doğuşu izlenerek hemen iskelenin yanındaki kahvehanelerin önündeki masalarda sabah kahvaltısı yapılmalıdır.Daha sonra Kilitbahir kalesinden başlayarak sırası ile abidelere ve yabancı ülkelerin mezarlıklarına ve şehitliklere kadar bir rehber eşliğinde yola devam edilebilir.Bu gezi hemen hemen günümüzün tamamını alır ,ancak akşam saat 16:00-17:00 gibi biter.Bu arad öğle yemeği olarak şehitlikler yakınındaki köylerden alacağımız doğal peynir zeytin ve kahvaltılıkların yanında büfe ve köfteciler var oradan temin edebiliriz. Akşama doğru Tekrar Kilitbahir iskelesine dönülür ve motorla karşıya Çanakkale ye geçilebiilir.Buradaki arkadaşlarımızdan birisi uygun pansiyon veya otel ayarlayabilir.Veya çanakkaleye geçtikten sonra hiç durmadan(Çanakkale gezisi için dönüşte zaman ayırılabilir) Ezine yakınlarında Kestanbol kaplıcalarına gidilir ve orada konaklanılabilir.(Suyu Demir açısında oldukça zengin bir su kaynağıdır).Buranın etrafı arkeolojik ve tarihi eserlerle doludur,gezilebilir.Pazar günü Ayvacık veya Bayramiçe (Ayazma tarihte güzellik yarışmasını lk yapıldığı yer) gidilip gezilebilir.Çanakkaleye dönüşte truva harebeleri gezilerek çanakkaleye ulaşılır ve burada da gezinti yapıldıktan sonra akşam satt 18:00 gibi yola çıkılır en geç Allahtan bir maniik gelmezse gece 23:00 gibi İstanbul da olunur.Pazartesi günü oldukça yorgun ama huzurlu bir şekilde işe başlanır.
Bu aralara konulabilecek bir sürü fikirler olabilir....

Eğer gidilecek olursa muhakkak herkes üzerine kazak hırka ile fotoğraf makinelerini alıp gelsinler derim.Çünkü her ikisi de tam bir ihtiyaç....

-Diğer şehirlerden geleceklerde yine otobus veya minibüslerle veya özel araçları ile Kilitbahir motor islesine cumartesi sabah ulaştıklarında bu gruba katılırlar....

mustafakazar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
gezi, geziler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025