agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Agaclar.net Toplantı ve Gezileri
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 24-11-2008, 10:47   #11
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Galeri: 373
Günaydınlar, tam İzmir Ekibine yakışır bir gezi oldu. Geziye listenin tamamı katıldı. Sadece Wyzx rahatsız olduğu için katılamadı. Liste haricinde Süheyla hanımla da daha önce mesajlaşmıştık ama kesin birşey söylememişti, fuara gelmişler eşiyle beraber, beni aradı orada buluştuk ve gezi sonuna kadar bizlerleydi.

Sabah 6'da uyandım, telefonumda bir mesaj, Sevgili Aliş hava durumundan ötürü gelemeyeceklerini yazmıştı, çok üzüldüm çünkü Aliş ne zamandır geziye katılmak istediğini yazıyordu.. Fakat öğlene doğru bir telefon, biz Ödemiş'teyiz dedi, çok mutlu oldum, iyi ki geldiniz Aliş.

Herşey planladığımız zamana uygun olarak gelişti, yağmur yağmadı, plandan 20 dakika ilerde olduğumuz için Kazım bey'in bahçesine de gittik.

Her anlamda dolu dolu bir gezi oldu. İzmir'den yola çıkanlar olarak, Mayrancı, Erty, Yldz35 ve ben, Ödemiş yollarına düştük, Otobanın Torbalı çıkışında İdcevi ve Ardaçiğdem de bize katıldı.

Sabah herkesle Kahvehane de buluşup, yan taraftaki pideciden gelen nefis töngüllü ve katmerli kahvaltı da epey bir enerji depo ettik, Güler Hanım'ın bizler için getirmiş olduğu bitki ve tohumların paylaşımı yapıldı, Atatürk çiçeği için çekiliş yapıldı, Sevgili Mayrancı'ya çıktı, ben çektim yarısı benim dermişim. Fuara geçtik.

Fuar organizasyonu güzel yapılmıştı, standlar düzgün yerleşmişti, fiyatlar inanılmaz uygundu. Ben Ödemiş fuarını çok sevdim. Fuar gezildi alışverişler yapıldı. Kaptan Çiçekçiliğin standında mola verildi, Mahmut Leventoğlu'nun yeğenleriyle tanışıp sohbet ettik.

Fuar'dan Köfteci Hurşit'e geçtik, kıtır ekmekli ödemiş köfteler yenildi. Tekrar Kahveye geçilip çaylar içildi ve Birgi Yollarına düşüldü.

Birgi harika bir yer, doğal ve tarihi değerleri oldukça yüksek ve güleryüzlü bir belediye başkanına sahip.

İlk olarak Çakırağa konağındaydık, burada Birgi Belediye Başkanı Muhittin Cumhur Şener beyefendi bize rehberlik etti, konağa giriş gruplar halinde gerçekleşti, 5 ayrı gruba konak gezdirilip, anlatımlar yapıldı.

Saat 15:30'da konaktan Ulucami'ye geçtik, Burada cami imamı bizi cami hakkında bilgilendirdi, doğrusu anlattığı şeyler çok ilginç ve hoştu, teşekkürler..

Güler Hanım ve Oğuz Bey, burada bizlere veda ettiler ve biz Kazım beyin bahçesine geçtik. Kazım beyin bizler için ağaçta bıraktığı narlar harikaydı. (Nazlı narım sende kalmış, sakın yeme dursun alırım bir ara. Hani şu kocaman olup hafif çürüğü olan. ) Kazım beyin bahçesine giderken kullandığımız yol harikaydı, tamamen doğal ve inişli çıkışlı dar bir patika, etrafta sonbaharın bütün renkleri ve böğürtlenler, böğürtlenler olmamış olsada kırmızıydılar ve arada atıştıranlar oldu. Bahçeden Baba Lokantasına geçtik.

Acıkanlar pilav üstü kurufasulye ve yanında da güveç, acıkmayanlar tereyağlıcevizli üzeri tahinli baklava yediler. Birgi'de hiç araç kullanmadık, Baba Lokantasından araçları parkettiğimiz yere gittik.

Burada artık ayrılmak isteyenler oldu, onlarla vedalaşıldı, hafif yağmur atıştırmaya başlamıştı, Birgi'nin tarih kokan sokaklarına daldık ve Konak Kahve ve Andaç evine vardık, sohbetler edildi, kahveler içildi..

Herşey çok güzeldi, vedalaşıp ayrıldık..

Mine Pakkaner, gezi boyunca arayıp, desteğini bizlerden esirgemedi. Çok mutlu oldum ben, çok teşekkürler Mine Hanım..(Güler Hanım'ın size getirdiği 16 çeşit bitki çayı size iletmek üzere bende.)

Aramıza ilk kez katılan; Yldz35, Aliş, Ardaçiğdem, Süheyla, İdcevi, Erty, Öztan Özatanlar, güler yüzünüz samimiyetiniz için çok çok teşekkürler.

Güler Hanım, Oğuz Bey ve Cemal S.; Bizler için yüzlerce km yol kateddiniz, güleryüzünüzü, hoşsohbetinizi esirgemediniz, herşey için çok teşekkürler..

Mayrancı; sizinle yolculuk etmek benim için zevkti, esprileriniz, hoşsohbetiniz, güleryüzünüz ve bagajı benimle paylaşmanız harikaydı, çok teşekkürler, çaya bekliyorum.

Birgi Belediye Başkanı Muhittin Cumhur Şener Beyefendi ve Birgi Ulucami İmamı, samimiyetiniz ve rehberliğiniz için çok teşekkürler..

Kaptan Çiçekçilik; bizi ağırladığınız için çok teşekkürler..

Fatma Dündar, Nazlı06, Dkp ve Mymüberra, bu güzel günü bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler..

Sevgili Kazım Bey, herşey mükemmeldi, Birgi-Ödemiş harikaydı, bu kadar kalabalık bir grubu memnun etmek zordur ama siz bunu başardınız, herşey en ince ayrıntısına kadar çok güzeldi, hepimiz memnun ayrıldık, emekleriniz ve güzel kalbiniz için çok çok teşekkürler.. Öğretmenler gününüz kutlu olsun..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025