![]() |
|
![]() |
#241 |
Ağaç Dostu
|
Bence yedik... En azından ben yedim... Kısaca anlatayım; İki ayrı dergi olduğu için okuyucular da ikiye ayrılmış durumda... Bu yüzden dergilerden birinin diğerinden önce yayınlanması benim adıma hoş olmadı. Ve bu gecikmenin tek sebebi de benim. Bir an, aklım yıllar öncesine gitti. Pazar günlerini iple çekerdim gırgır dergisi gelsin diye... Ve sabah erkenden kalkar, mahalledeki ana dağıtım yerine gider, balyalar açılmadan alır okumaya başlardım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Ağaç Dostu
|
Dergi yine çok güzel olmuş, emek verenlerin ellerine sağlık, erken yayınlanması hoş bir sürpriz oldu. Benim yazıyı ben bile tanıyamadım. Vildan hanım ve diğer düzenleyicilere yürekten tebrikler.... Umarım gün gelir böyle güzel bir dergiyi basılı, geliri doğayı korumaya adanmış olarak da görürüz... Selamlarımla.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
agaclar.net
|
Sizden gelen yazılar, boş olma durumlarına göre, Aybala, Backyard, Mine Pakkaner ve Morgen tarafından düzeltiliyor. Onlar uygun değilse, oturup ben okuyorum ![]() Bunun aşamadan sonra dergi tasarımını ben yapıyorum. Bunları chewbacca'ya iletiyorum. o da sizin okuduğunuz, sayfa çevirmeli biçime yerleştiriyor. Bu bilgiyi neden yazdım? "Diğer düzenleyiciler" diye belirsiz bir ifade arkadaşlara haksızlık oluyor ![]() Dergiyi beğenmeye devam etmeniz bizi mutlu ediyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ellerinize sağlık... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
|
Dergiyi ancak okuyabildim. Domateslerin budandığını ilk defa burada duydum. Ve bonsai hakkında da bazı bilgiler öğrenmiş oldum. Dergi daha bir resimlenmiş ve güzelleşmiş gibi geldi bana. Cd olayı da çok iyi fikir. Şimdi Temmuz sayısını bekliyoruz, her halde benim yazım da Temmuz sayısın da çıkacak. Dergi'ye Vişne ile ilgili de bir yazı yazmak istiyorum ne de olsa Vişne cennetin de yaşıyorum. Ellerinize ve emeğinize sağlık. Düzenleyen Derya Özen : 04-06-2007 saat 13:45 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2007
|
dergi çok güzel olmuş emeği geçenlere teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
agaclar.net
|
emecmua.com'da yer alan dergide bu özellik var... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Yeni Üye
|
Ormancıl gecikme
Yıllardan sonra yazı yazmıştım (hani o uzunca olan). Şimdi de aylardan sonra Sn. Malina´ya teşekkür ederek başlıyorum. Evet geçen zamana rağmen dergileri okumadığım sanılmasın. Hatta geçen gün Mayıs sayısındaki "ağaçlandırma" ile ilgili yazıdan ilham alarak başka bir yazıyı hazırlayıp Sn. Çağlar´a gönderdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Merhaba ![]() Bana da yazı gönderseniz... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Ağaç Dostu
|
Dergiyi yeni bitirdim. Bir solukta bitti.. Pazartesi çıktı alacağım, yeniden okumak için. ![]() Geçen ayki sayıyı 1-2 günde okumuştum ama bu ayki 2 saatte bitti. ![]() Pitys'nin ağaca dönüşmesi, Mitoloji ve ağaç başlıgına da taşınırsa çok güzel olur diye düşünüyorum. Oh, Andlar'ın muhteşem kondoru Beni evime götür, Andlar'a Oh kondor. Ülkemi geri istiyorum, ve İnkalı kardeşlerimle yaşamak istiyorum, Bunun hasretini çekiyorum Oh kondor. Cusco'da ana meydanda Bekle beni, Machu Picchu ve Huayna Piccu'ya Gidebilmemiz için. Müzik harikaydı, yazı harikaydı. Diyecek söz yok. Yazarın ellerine, bakış açısına ve yüreğine sağlık. İlgimi çeken bir diğer başlıkta, Kumaş Kaplı Saksılardı. Esra hanım gerçekten çok güzel şeyler yapıyor ve bunu çok sade bir şekilde anlatmış. Teşekkür ederim. Sarıkoz Köyü Ağaçlandırmasına zaten diyecek söz yok, orada emeği geçen bütün ekibi ve başta Derya hanımı tebrik ediyorum. Mine hanım, bitkilerin ışık ihtiyaçlarıyla ilgili yazınız ve fotoğraflar çok güzeldi. Bu ayki dergi bombaydı kısaca. ![]() Çok büyük tad aldım. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık. Düzenleyen Penelophe : 01-07-2007 saat 09:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Dergiyi okudum her konu mükemmel olmuş. Bence en güzel konular kimse alınmasın ama Sarıkoz ve Pan flüt. Georgi Zamphir den Pan flüt dinlemek ise çok keyifli. Emeği geçen herkesin ellerine beyinlerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Ağaç Dostu
|
Evet nihayetinde dergiyi okudum. Bir fosilin çığlığı başlıklı yazıda ki, fotoğrafları içim acıyarak izledim. Dergide Bambudan da bahsedilmiş hasbelkadar, Biliyorsunuz bizim bir Bambu grubumuz var.! Ve biraz corafya Machu Picchu şehrinin hikayesi çok güzel, tabii fotoğrafda öyle, corafyadan çok bana tarihi çağrıştırdı ve tarih benim ilgi alanıma giren konular arsında ilk sıralardadır. ![]() Vildan Sönmez'in Sülüklü göl yazısını da çok beğendim. Bu yazıyı okurken ben de Karagöl ile ilgili bir yazı yazsammı acaba diye düşündüm. Ve kendi başlığım, Sarıkoz köyü ağaçlandırma çalışmaları... Beğenen tüm dostlara teşekkür ederim, umarım hissettiklerimi iyi anlatabilmişimdir. Dergiyi yine daha bir resimlenmiş buldum, emeği geçen herkese teşekkür ederim ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaç Dostu
|
Dergiye Sarıkoz'a gitmeden bir bakmıştım. Gerçekten güzel. Ben öyle bir solukta okuyamıyorum. Sanırım hafta sonuna kadar ancak bitirebileceğim. Tadına varmaya çalşarak. Sigara, kahve, çay tiryakiliklerime son vermiştim. Basında tiryakisi olabileceğim bir şey yoktu. Bir kaç başucu ktabıyla yetiniyordum. Derken Ağaçlar.net'i keşfettim. önce Galeri, bir kaç ay sonra Forum, son olarak DERGİ. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu
|
E-Dergiyi hazırlayan, içine yazı yazan, emek veren herkesi kutluyorum. Okurken müzik dinlemek, oldum bittim yaptığım keyiftir. E bir de hazırda Zamphir olursa, değmen keyfime. Hangi çiçek gölge sever, hangisini nereye koyayım hep yaşadığım ikilemlerdi, Mine Hanımın yazısı harika bir bilgi kaynağı olmuş. Machu Picchu fotoğrafı daha önce de karşıma çıkmıştı, bilgileriyle daha anlamlı olmuş. Fotoğraflar çok güzel. Sevgili Esra'nın saksı boyama ve kaplaması, hiç el işi bilmeyenleri bile baştan çıkartacak kolaylıkta anlatılmış. Sanırım artık evlerimizde, Esra saksıları yapacağız. Derya'nın içtenlikli yazısı, röportajları çok hoş olmuş. Pembe domates yetiştirme çabasında biri olarak Sn. Selahattin Yılmaz'ın yazısı da çok ilgimi çekti. Yok olan ağaçlar içimi sızlattı. Sözü uzatmaya gerek yok. Arşivlik bir dergi. Çok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Dergi her zaman ki gibi çok güzel.Herkesin emeğine sağlık. Zararlılar için renk tuzağını merak ettim nasıl birşey.? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2007
|
Dergiyi şimdi okudum, gerçekten çok harika olmuş. Herkesin emeğine sağlık arkadaşlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Ağaç Dostu
|
Dergi şimdi bitti. ![]() 192 sayfa bir solukta.. Orman yangınlarıyla ilgili meğer bilmediğim ne çok şey varmış. Yılmaz bey teşekkürler.. Uğruna köşk kaydırılan ağaç, Atatürk'ün doğa sevgisinin ne kadar büyük olduğunun bir göstergesi. Yalova'ya yolum düşerse bir gün mutlaka görmek istediğim bir yer oldu. ![]() Rüveyda hanım emeğinize sağlık.. Kamelyanın adının nereden geldiğini, bonsaisini ![]() Bahçede ki yaşlanan gülleri sizin anlattığınız tekniklerle budayacağım Murat bey, teşekkürler.. Nurettin bey Ankara'da yaban mersini yetiştirme çabanız ve azminiz takdire şayan.. Önüzümdeki iki yıl içerisinde sonuçları bekliyor olacağız.. Mine hanım toksik saksı bitkileri hakkında ki bilgilendirmezni için teşekkürler, syngonium ve patosa sahibim ve artık onların toksik bitkiler olduğunu biliyorum.. Ferdi bey, kaktüs ve sukulentler hakkındaki akıcı yazınız için size de teşekkürler.. Ud yapımı meğer ne zormuş. Hemen her parçası için farklı bir ağaç gerekiyor.. Müzikte çok hoştu. Emeğinize sağlık.. Sebo, beslenme ve sağlıkla ilgili özenli ve ayrıntılı yazın için teşekkürler. Müjgan hanım, o kadar güzel örnekler vermişsiniz ki büyük bir zevkle okudum yazınızı, teşekkürler.. Selahattin bey, sebzelerden tohum alma yazınız tam zamanında hızır gibi yetişti, bir kaç gündür nasıl tohum alsam diye düşünüyordum, teşekkürler.. Doğa fotoğrafçılığı hakkındaki bilgiler için, Avi Behar'a teşekkürler.. Fidancı, Atabey Meslek Yüksekokulu'nu sayende görmüş kadar oldum. Hikaye gibi anlatmışsın. ![]() Mehmet bey, şirin böcek yapımı için teşekkürler. ![]() Metin bey, artık her ne kadar bu başlığa yorum yazmsanızda okuduğunuzu biliyorum. ![]() Ve Vildan hanım, Tunç bey ve Vural beye, derginin bize ulaşmasında emeği geçen ve adını bilmediğim kim varsa, hepsine çok teşekkürler.. Dergiyi birgün bayiide görme dileklerimle.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaç Dostu
|
Bunaltıcı bir yaz gününün, sabah serinliği tadında bir dergi olmuş. Hiç es geçmeden, hepsi birbirinden güzel yazıları okumaktan aldığım keyfi, ancak böyle anlatabildim. Bunca bilgiyi okuru sıkmadan okutabilmek, gerçekten büyük bir başarı. Çok önemli bir şey düşündürttünüz bana; demek ki eğitim, her yaştaki öğrenciyi bunaltmadan da yaptırılabilinirmiş. Hele fotoğrafların içimde uyandırdığı güzellik, bir de üstüne Nazım'dan dizeler. Güne mutlulukla başlamam için, daha ne isteyebilirim ki? Derleyen, yazan, fotoğraflayan, böyle albenili bir dergiye dönüştüren ,kısacası üzerinde çalışan herkesin ellerine sağlık. Düzenleyen nevsune : 01-08-2007 saat 07:54 Neden: ilave |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Ağaç Dostu
|
Dergi yine beklediğim gibi olmuş. Yanlız beklemediğim şeylerde vardı. Titan'ın (Rüveyda Baş) yazısına eklenen animasyon harika olmuş. Köşkün kaydırılması, yazıyla bire bir örtüşmüş. Tunç Kutlu'ya teşekkürler, harika işler yaptığı kesin... Avi'den fotoğraf çekmenin altın saatlerini öğrenmiş oldum. Otlardan ve bitkilerden, şapka, küpe, kolye ve toka yapmayı biliyordum, şimdi bunlara birde böcek yapmak eklendi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|